Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 17:22 |
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #25cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En enkele voorbeelden uit het vorige topic: Gereedschaptaart van Silmarwen: ![]() Cakepops van Dizzy-Miss_Lizzy: ![]() LiedjeBackstage had een prachtige bruidstaart gemaakt samen met manlief (daar wil je toch gewoon voor trouwen!): ![]() ![]() Skaai had deze schatjes gemaakt voor haar zus (ik wil ook zo'n zus!): ![]() Mijn eigen herstcakejes: ![]() Silmarwen kan ook draken maken: Aspergemeisjes eerste keer (serieus? ja serieus! Je zou het niet zeggen he?): ![]() charmed_angel maakte heel wat moois: ![]() ![]() ![]() limbolandjgirl probeerde haar cupcakes opnieuw te versieren en was nog steeds niet tevreden: ![]() was eerst: ![]() Vanillemuffins van Muck: ![]() En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door Troel op 19-11-2011 17:31:03 ] | |
kuukuh | zaterdag 19 november 2011 @ 18:08 |
Wat een gave dingen zie ik weer voorbij komen. Zo ver ben ik nog lang niet. Vandaag geoefend met marsepeinen poppetjes maken. Zie hier het resultaat. ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 18:11 |
Die zijn leuk! Het nieuwe topic gaf inderdaad een goede boost. De taart is gelukt, het doorsnijden is gelukt en nu staat het lobbige botercrememengsel een uurtje te wachten ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 19 november 2011 @ 19:05 |
Leuk! ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 19:16 |
Mijn eerste eigen biscuittaartje met botercreme gevuld en bedekt met fondant is klaar. Eindelijk ![]() Maar wat een hel dat fondant op deze manier. Ik vind het er niet uitzien, het scheurt aan alle kanten en vertoont barstjes ![]() ![]() Het begon met dit: ![]() Daarna werd het dit: ![]() En tot slot werd dat weer dit: ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 19 november 2011 @ 19:22 |
Heb je van je eerste baksel nog wat gemaakt? Je kunt er heel makkelijk cake-pops van maken he, zonde om weg te mieteren. De 2e is wel heel cute geworden, leuke eerste taart (die af is dus ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 19:23 |
Ik heb op die eerste taart geprobeerd allerlei leuke vormpjes uit te steken, dus tja uhm, weinig van over ![]() Wel erg lekker trouwens, dus dat is wel fijn ![]() | |
kuukuh | zaterdag 19 november 2011 @ 19:30 |
Ziet er goed uit die tweede taart Troel! | |
#ANONIEM | zaterdag 19 november 2011 @ 19:37 |
Het begin is er Troel ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 19:38 |
Ja, ik ben ook best wel tevreden, moet me gewoon wat meer gaan inlezen enzo ![]() Voor de mensen die willen lachen, lees hier het hele verhaal ![]() | |
-Trinity- | zaterdag 19 november 2011 @ 20:02 |
Hihi, de aanhouder wint, hè Troel? | |
BBQ-kip | zaterdag 19 november 2011 @ 20:07 |
Leuke van cakepops is dat je juist je kapsel tot krummels moet maken en er dan samen met botercreme bolletjes van moet maken ![]() Dus als je het nog niet hebt weg gekeild, dat kan ook nog ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 20:14 |
Nouja, voor de volgende keer dan ![]() ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 19 november 2011 @ 20:19 |
hehehe, goed plan ![]() | |
Troel | zondag 20 november 2011 @ 13:38 |
Nouja, de keuken was netjes en ik had nog beloofd cupcakes te maken ![]() Netjes glazuur erop en daarna discodip. Aan het einde had ik nog een lepeltje discodip over en ik eet het zo op. SMERIG!!!! Ik hoop maar dat het door de hoeveelheid kwam en dat niet mijn cakejes ook niet te eten zijn straks ![]() | |
Pinnenmutske | zondag 20 november 2011 @ 13:40 |
Nu heb ik zin in cupcakes | |
Troel | zondag 20 november 2011 @ 13:53 |
Nouja, die discodip ruikt echt gewoon ontzettend muf (en is ook nog maar 2 jaar over datum ![]() ![]() ![]() | |
RenRen- | zondag 20 november 2011 @ 14:35 |
Hoe krijg je de bovenkant van die taart zo mooi? Hij lijkt echt zo plat, bij mij worden ze enorm bol ![]() | |
-Trinity- | zondag 20 november 2011 @ 14:37 |
Bij Moscovische taarten worden ze bij mij ook erg bol, dus dan hoge rand taartvorm gebruiken en wat erbovenuit komt afsnijden. Bij andere recepten (bijv bij 'stevigere' chocoladetaarten) worden ze van zichzelf niet zo bol bij mij. | |
RenRen- | zondag 20 november 2011 @ 14:47 |
Oke, gewoon eraf snijden ![]() | |
Troel | zondag 20 november 2011 @ 14:47 |
Die eerste mislukte taart was ook heerlijk bol, maar dit was voor 15 cm cake in een 18 cm hoger dan normaal blik ![]() ![]() | |
Skaai | maandag 21 november 2011 @ 20:24 |
Ooh die uiltjes ![]() | |
-Trinity- | maandag 21 november 2011 @ 21:29 |
Om 'm goed recht te krijgen doe ik het dan soms zelfs als 'ie nog in de springvorm zit, dan snijd ik gewoon langs de bovenkant van de springvorm ![]() | |
deadly_kiss | maandag 21 november 2011 @ 22:33 |
Mijn nichtje van 10 heeft gisteren hier een taart gebakken ![]() ![]()
| |
Skaai | dinsdag 22 november 2011 @ 03:58 |
![]() ![]() ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 22 november 2011 @ 07:01 |
![]() | |
Troel | dinsdag 22 november 2011 @ 13:09 |
![]() | |
RenRen- | dinsdag 22 november 2011 @ 13:17 |
Dat is wel slim ja ![]() | |
Troel | dinsdag 22 november 2011 @ 13:18 |
De Makro had taartdozen, 25 bij 25, maar wel 25 euro ongeveer voor 50 stuks. Tja, wat moet moet ik met 50 van die dozen ![]() | |
Tegan | dinsdag 22 november 2011 @ 13:20 |
Megabestelling met iedereen hier? | |
Troel | dinsdag 22 november 2011 @ 13:22 |
Ik ben voor ![]() | |
RenRen- | dinsdag 22 november 2011 @ 13:28 |
Nee precies ![]() Als ik de dozen ontvang voor sinterklaasweekend vind ik alles best! | |
Silmarwen | dinsdag 22 november 2011 @ 18:50 |
Die uiltjes zijn echt TE schattig!!!! <3 Vandaag hele bizarre dag, waar ik rustig die taart zou hebben moeten kunnen maken, maar waar ik uiteindelijk maar een uur voor had. Dus de strikken zijn te plat -.- Meh. Voor mijn schoonzusje haar verjaardag. ![]() Vulling van negerzoen vulling. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 22 november 2011 @ 18:51 |
is daar een recept van? van die vulling of koop je die kant en klaar [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2011 18:52:58 ] | |
Silmarwen | dinsdag 22 november 2011 @ 18:58 |
Nou... ik heb hem per ongelukg uitgevonden. xD Men neme: 3 eiwitten (eigeel kun je weggooien) Glucose siroop (te bestellen bij de beter taartbenodigdheden winkels) Poedersuiker Azijn Zout Bak heet water en kom die erop past. Maak je kom SUPER schoon. Liefst een RVS kom. Ook heel droog! Doe je eiwitten in de kom en begin te mixen op hoge snelheid tot het iets wittig wordt. Voeg een paar druppels azijn toe (om te voorkomen dat je het overklopt) en een snufje zout (versnellen van het klop proces). Als het wat lobbig wordt plaats je de kom over heet water en klop je verder door tot je bijna pieken hebt. (Dat was in eerste instantie de bedoeling en toen dacht ik "Ik wil de structuur anders" dus ben ik verder gegaan. ![]() Voeg glucose siroop toe tot het dikker wordt, wat steviger. Je hebt... Denk ik 3 opscheplepels nodig. Ik bak vaak op gevoel... En dan voeg je langzaam poedersuiker toe, tot het kleverig en dik wordt en proeft als de negerzoenen vulling! Werkt ook goed om je taart mee te bekleden! Maar als je veel oneffen heden hebt niet, blijft erg zacht namelijk! | |
#ANONIEM | dinsdag 22 november 2011 @ 21:17 |
oh dat klinkt goed ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 22 november 2011 @ 21:23 |
Heerft er hier iemand nog een beproefd (dus zelf uitgeprobeerd en lekker bevonden) recept voor "moist" chocoladetaart met chocolade-creme-kersenvulling, beetje á la Schwarzwälder Kirsch taart, maar dan een niet al te luchtige cake, meer zoals het plaatje hieronder. Lekker niet/droge cake, niet te luchtig, en dan niet te zoet, maar wel lekker veel cacao erdoor waardoor hij een flinke pittige chocoladesmaak heeft ![]() ![]() | |
kuukuh | dinsdag 22 november 2011 @ 21:24 |
*proest* ![]() O ik ga gelijk ff in het makrofoldertje kijken! @silmarwen, gebruik je dan nog andere smaken in je taart? Alleen die negerzoenachtige smaak lijkt me zo saai... ohhhhhhhhhh nu wil ik ook chocoladetaart!! | |
BBQ-kip | dinsdag 22 november 2011 @ 21:26 |
Chocoladetaart voor mijn verjaardag proberen te maken indien ik er tijd voor heb, jum! Wie weet, wie weet.... ![]() | |
Troel | dinsdag 22 november 2011 @ 21:27 |
Staat niet in de folder ![]() | |
kuukuh | dinsdag 22 november 2011 @ 21:30 |
@troel...bedankt! Maar toch ff kijken nu 'ie open staat ![]() hmmm helemaal niks aan bakspullen ![]() [ Bericht 30% gewijzigd door kuukuh op 22-11-2011 21:56:50 ] | |
Silmarwen | dinsdag 22 november 2011 @ 22:40 |
Ja, zaten ook aardbeien in! En flowerless chocolate cake is wel lekker moist, maar ook erg machtig! Zeker met vulling. Red velvet is ook moist en zacht? Anders doe je een "normaal" recept, maar doe je er wat karnemelk in ipv melk en vervang je wat boter met wat olie (zonnebloem is lekker smaakloos) en vooral donkere chocola gebruiken! Recept: 280 gram bloem 400 gram suiker 2 el. Cacao 1 tl. Zout 1 tl. soda 2 eieren 360 ml. zonnebloem olie 240 ml. karnemelk 1 el. Azijn 1 tl. Vanille (optioneel) Alle vloeibare ingr. bij elkaar mixen (behalve de soda en de azijn) Droge ingr mengen. Dan voorzichtig de droge bij de natte mengen, steeds een beetje, mixer op hoge stand! Zodra je alles bij elkaar hebt gevoegd, los je de soda op met azijn, voeg toe, nog een keertje goed mixen. Voor een bakblik van circa 25cm. 40 minuutjes in de over (160 hete lucht) Mix zal er wat dikker en zwaarder uitzien en minder rijzen dan normaal! Dus voor een dubbel laagse taart, twee keer bakken denk ik. Je kunt eventueel al wat kirsch (of grand marnier als je de sinaasappel kant opgaat) toevoegen aan de cakemix, of besprenkelen als de taart er net uit komt. [ Bericht 28% gewijzigd door Silmarwen op 22-11-2011 22:50:02 ] | |
BBQ-kip | dinsdag 22 november 2011 @ 22:57 |
Hmmm, dat klinkt wel erg lekker ![]() Ga ik binnenkort eens proberen, thanks! Resultaat zal ik wel hier posten ![]() | |
Skaai | woensdag 23 november 2011 @ 20:16 |
Ik maak bladerdeeg schelptaartjes met home made banketbakkers room en lekkere verse fruitjes erop ![]() ![]() | |
Skaai | woensdag 23 november 2011 @ 21:04 |
Tadaaaa! Jammer wel dat ik een beetje klontvorming had in de room en het niet zo goed indikte als gehoopt, en het leuke idee van de vormpjes maken dmv een cupcake blik omdraaien en daarop bakken was leuk maar pakte minder goed uit dan verwacht ![]() Anyway, ze zijn wel heel erg lekker ![]() Naar een recept van Rudolph van Veen ![]() ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 23 november 2011 @ 21:06 |
Ziet er mooi en lekker uit ![]() | |
Troel | donderdag 24 november 2011 @ 22:35 |
Hoi, zijn ze al op? Anders kom ik graag op bezoek ![]() | |
Skaai | vrijdag 25 november 2011 @ 04:34 |
Ze zijn al op maar het waren er maar 8. Ik moet ze vaker maken volgens mijn ouders ![]() | |
deadly_kiss | vrijdag 25 november 2011 @ 18:23 |
Voor wie nog een kerstkado moet verzinnen... kijk eens even wat een mooie mixer ![]() http://proxy.metro-group.com/Makro_NL/266/#/spreadview/48/ | |
Troel | vrijdag 25 november 2011 @ 19:05 |
Prachtig, maar ik zou niet weten waar ik hem zou moeten laten. Bovendien voldoet mijn handmixer nog prima (nouja, op de kapotte haken na dan, maar die heb ik inmiddels op mijn lijstje staan ![]() | |
SV-tje | zaterdag 26 november 2011 @ 14:45 |
Kreeg van een collega maandag de vraag of ik voor vrijdagavond een taart wilde maken voor haar verjaardag en housewarmingsfeest. Dit heb ik ervan gemaakt:![]() ![]() | |
MissHobje | zaterdag 26 november 2011 @ 17:41 |
Sweet SVtje O_ mooie taart weer! | |
Yannick567 | zaterdag 26 november 2011 @ 17:59 |
Toen mijn vader 50 werd moest er natuurlijk wel iets gedaan worden, en dit topic gaf me toch wel genoeg ideeën!![]() Niet helemaal een cupcake.. maar wel een verkapte versie ervan ![]() Vond ze niet heel slecht voor een eerste keer, oefening baart kunst ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 26 november 2011 @ 18:38 |
Ik las 'oefening taart kunst' hahaha! Mooie taart en leuke cupcakes! | |
Troel | zaterdag 26 november 2011 @ 18:41 |
Hoezo geen cupcake? Het is toch cake in een cup? En ik vind het leuk gedaan hoor! Waren het er ook 50? En die taart ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 26 november 2011 @ 18:49 |
Mooie taart SV-tje, en ik vind die mal van de sleutel erg mooi! ![]() Ik moest als verrassing voor iemand die 10 werd een taart maken. Iets met judo, basgitaar of golfen. Mocht ik zelf kiezen. Het werd een golftaart! ![]() Aan de zijkanten heb ik een vlaggetjesslinger gemaakt, om zo het vlaggetje wat in de hole staat terug te laten komen. ![]() ![]() | |
Troel | zaterdag 26 november 2011 @ 18:50 |
Wat een ontzettend leuk idee! Heb je hier die cricut voor gebruikt of heb je die letters zelf gesneden ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 26 november 2011 @ 18:54 |
Geen van beiden Troel, het zijn de Funky tappit letters. ![]() | |
MissHobje | zaterdag 26 november 2011 @ 19:21 |
Yannick567 top gedaan hoor ![]() ![]() Spuuglokje wat een mooie strakke taart, en mooi groen! en die funky tappit letters zijn geweldig! die zet ik op mijn "wanna have" lijstje. | |
rhubarbje | zaterdag 26 november 2011 @ 19:52 |
Misschien niet helemaal de stijl van de mensen hier (meer fondant en zo?) maar ik dacht er zijn hier vast ook mensen die het wel cool vinden![]() http://www.sprinklebakes.(...)es-with-flaming.html | |
RenRen- | zaterdag 26 november 2011 @ 20:02 |
Ik zou het nooit eten, maar het ziet er vet uit ![]() | |
Troel | zaterdag 26 november 2011 @ 20:32 |
Wauw ![]() Ik gebruik fondant enzo omdat ik dat soort dingen echt niet kan ![]() | |
Skaai | zaterdag 26 november 2011 @ 20:38 |
Die vormpjes zijn tof ![]() | |
uniekhoorn | zaterdag 26 november 2011 @ 21:00 |
Die schelpjes zien er echt ongelooflijk lekker uit! (hou niet van fondant ![]() | |
Taurus | zaterdag 26 november 2011 @ 21:41 |
Is dat soms een Gooische Vrouwen-kind? ![]() | |
Yannick567 | zaterdag 26 november 2011 @ 23:08 |
Het waren er iets minder dan 50, maar smaakten er niet minder om ![]() Na die cakejes smaakt het zeker naar meer. Zelf in januari jarig, dus even brainstormen ![]() Die golftaart trouwens.. ![]() | |
RenRen- | zaterdag 26 november 2011 @ 23:14 |
Ik heb een springvorm van 24-30 centimeter diameter, en ik wil morgen een taart maken met 2 lagen van hopelijk minstens 12 centimeter hoog en 2 lagen (dus één laag vulling) Als mijn springvorm 30 centimeter is, hoeveel room moet ik dan in totaal maken om hem te vullen (dit hoeft niet al te royaal) en bekleden? Ik heb dit nog nooit gedaan, mijn moeder vindt het niets als er te veel boter in huis is ( ![]() ![]() Dit wil ik maken. ![]() | |
Taurus | zaterdag 26 november 2011 @ 23:22 |
![]() | |
RenRen- | zaterdag 26 november 2011 @ 23:23 |
Dan krijg ik een preek dat we nog hadden (Wat dus OF croma is, of al geel is geworden van het lange liggen ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 26 november 2011 @ 23:26 |
Maak je van de boter die over is komende 2 maanden koekjes, cake of wat dan ook. Boter blijft echt wel lang goed. Sowieso, mensen die anti-boter zijn ![]() | |
Tegan | zaterdag 26 november 2011 @ 23:27 |
Wat een probleem om niets. Je gaat toch sowieso vantevoren ongeveer kijken hoeveel je gaat maken? Koop zoveel en dan klaar. | |
RenRen- | zaterdag 26 november 2011 @ 23:32 |
Ik weet niet hoeveel ik ervoor nodig heb, en het staat ook niet aangegeven, dus dan kan ik het lastig berekenen. Dus dan kan ik het ook niet zo eventjes kopen zonder van te voren te informeren over hoeveel ik nodig heb, of wel soms ![]()
![]() | |
Tegan | zaterdag 26 november 2011 @ 23:36 |
Snap ik. Maar dat hele boter en lang liggen en drama verhaal was gewoon niet relevant. | |
BBQ-kip | zaterdag 26 november 2011 @ 23:37 |
Gewoon 3 pakjes boter kopen, dan heb je genoeg voor de taart hoor. Ik koop altijd wel ruim in, komt uiteindelijk wel op. Bij vlees braden, eitje bakken, kruidenbotertje maken, cake etc etc En mocht je dat niet willen, knal je het weg, is 1 euro per pakje ofzo. | |
Taurus | zaterdag 26 november 2011 @ 23:38 |
Oké. Ik denk dat ik jouw thuissituatie gewoon niet snap. ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 26 november 2011 @ 23:38 |
Tijd om op jezelf te gaan wonen ![]() | |
RenRen- | zaterdag 26 november 2011 @ 23:47 |
3 pakjes, genoteerd ![]() ![]() Duurt nog wel even ![]() | |
-Trinity- | zondag 27 november 2011 @ 10:29 |
![]() Mijn verjaardagstaart, zelf gemaakt. Onderste is red velvet met cheesecakevulling, bovenste luchtig Moscovisch deeg met witte chocoladevulling. | |
Danielle83 | zondag 27 november 2011 @ 14:59 |
![]() Dat ziet er echt mooi uit. Het is duidelijk dat ik moet oefenen nog ![]() | |
#ANONIEM | zondag 27 november 2011 @ 15:16 |
Hier staat cupcakes in de oven.... als ze afgekoeld zijn mogen de kids ze versieren... gewoon voor de leuk.. luie zondag ![]() | |
Kimbell | zondag 27 november 2011 @ 16:17 |
De tweede prinsessentaart: Cinderella![]() | |
MissHobje | zondag 27 november 2011 @ 17:35 |
Caramel shortcake koekjes ![]() ![]() en had caremel over dus nog wat choco cupcakes gebakken waarin een lepeltje caramel in het beslag ging en een scheut amarula likeur door het beslag ![]() ![]() | |
Popples | zondag 27 november 2011 @ 18:12 |
misshobje thanks voor de naam van de likeur ![]() ![]() heb je een speciaal beslag gebruikt ? | |
MissHobje | zondag 27 november 2011 @ 18:30 |
Ik zal ff receptjes posten: caramel shortcake: Bodem 55 gram suiker, 120 gram (room)boter 180 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout. Genoeg deeg voor een springvorm van 26 cm of cupccake papiertjes ongeveer 20 Gaatjes erin prikken en 20 minuten in een oven van 180 graden bakken. vulling: 120 gram boter 120 gram suiker, 1 blikje gecondenseerde melk 397 gr. 1 lepel suikerstroop. optioneel, ik heb het zelf niet gebruikt, genoeg smaak zeg maar. Alles in een pannetje en al roerend aan de kook brengen. 5 tot 10 minuten al roerend laten koken. en blijf ook roeren de hele tijd anders brand het geheid aan. Over de bodem van je koekjes gieten en af laten koelen in de koelkast. Topping: Chocolade maar keus smelten, ik gebruik een reep pure chocolade van 200 gr en dip de koekjes erin, je kunt het ook erop scheppen en als het gehard is de koekjes uit de vormpjes halen. Ideaal zijn die silicone cupcake vormpjes. Chocolade cupcakes: 125 gram roomboter 90 gram donkere basterdsuiker zakje vanile suiker 2 eieren 125 gram zelfrijzend bakmeel 30 gram cacao poeder scheutje melk Scheut amarula likeur ![]() *optioneel* minimaal 50 gram grof gehakte donkere chocolade voor extra lekkere cupcakes *optioneel* overgebleven caramel lepeltje in beslag scheppen als je de vormpjes al gevuld hebt, extra lekker ![]() Oven 180 graden ongeveer Roomboter half smelten, suiker erdoor en kloppen tot romige massa dan eieren erbij en de cacao op het eind de zelfrijzendbakmeel erdoor zeven en de gehakte chocolade toevoegen. Afbakken 15 a 20 min tussen de 165-180 graden | |
BBQ-kip | zondag 27 november 2011 @ 19:06 |
Die shortcake koekjes ga ik dus écht wel binnenkort maken, zien er heerlijk uit! ![]() | |
Spuuglokje | zondag 27 november 2011 @ 19:18 |
Het was voor een vriendje van mijn zoon, een straat verderop. En we wonen toevallig pal naast een golfterrein. En ja, dat kind zit sinds kort op die golfclub. ![]() | |
MissHobje | zondag 27 november 2011 @ 19:30 |
T'zijn wel mega calorie bommen maar dat mag de pret niet drukken ![]() | |
BBQ-kip | zondag 27 november 2011 @ 19:34 |
Ik ga ze uiteraard niet allemaal zelf opeten ![]() Meer voor meenemen naar werk (verjaardag) of uitdelen aan visite ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 27 november 2011 @ 19:41 |
![]() Ik heb voor het eerst in heel lange tijd weer eens iets fotowaardigs gebakken. ![]() | |
DanToenOoitNu | zondag 27 november 2011 @ 20:41 |
Waarom hebben die cupcakestandaarden altijd plek voor 13 cakjes? In een normaal bakblik passen er 6 of 12 en recepten zijn doorgaans ook voor 12 stuks. | |
Troel | zondag 27 november 2011 @ 20:49 |
Zodat het altijd lijkt alsof er al eentje opgegeten is en men daarom snel aanvalt? (ik vind het rete-irritant, ik wil er graag een voor 12, maar kan ze nergens vinden ![]() | |
Skaai | zondag 27 november 2011 @ 22:04 |
Ik hoop dat je die van mij bedoeld ![]() ![]() | |
BBQ-kip | zondag 27 november 2011 @ 22:39 |
Ik zag het gisteren op tv. Die van jou zagen er beter uit ![]() Ik vond dat Rudolph er veel te weinig banketbakkersroom in deed ![]() | |
FutureFairytale | zondag 27 november 2011 @ 22:42 |
prachtig en chique. klinkt ook heerlijk! die groene golftaart vind ik ook zo mooi! | |
Skaai | maandag 28 november 2011 @ 10:14 |
Nou mijn cupjes waren misvormd (ik had er geen gaatjes in geprikt ![]() ![]() Dat andere vrolijke kortharige miepje dat heel kort een item heeft had ook een recept met ipv bloem lekker custardpoeder en gelei erdoor ![]() Ah ik lees net dat ze Bianca heet ![]() ![]() ![]() (Recept is niet compleet, moet 1,5 blaadje gelei zijn volgens mij) | |
BBQ-kip | maandag 28 november 2011 @ 20:00 |
![]() Heb maar 1 keer een item gezien met haar (andijviesla.... ![]() ![]() | |
kuukuh | maandag 28 november 2011 @ 20:23 |
Eens! Ik vind de gerechten ook niet echt top... Doe mij dan maar Rudolph, met zijn heerlijke gebakjes! | |
RenRen- | maandag 28 november 2011 @ 20:24 |
Ze heeft wat met courgettes en aubergines. ![]() Anywho, mn taart was lekker, genoeg boter! Niet genoeg poedersuiker, dus deze week beter. Ik vond de smaak te vlak, het biscuit had een beetje vanillesuiker en -essence, er zat banketbakkersroom in en de buiitenkant boterroom, maar de smaak dus te vlak, geen idee hoe ik het kan verbeteren, misschien chocoladetaart oid. | |
BBQ-kip | maandag 28 november 2011 @ 20:32 |
Ze praat tegen haar gerecht/de camera alsof het een mongool is met een IQ van 40 die begeleid moet worden bij het rechtop blijven staan ![]() Ik krijg daar moordneigingen van ![]() Maar goed... Ren Ren: misschien iets van vanille, of citroenrasp erdoor doen? En vullen met jam of vruchtjes? | |
DanToenOoitNu | maandag 28 november 2011 @ 20:46 |
Ik ook, daarom heb ik er nog geen ![]() | |
RenRen- | maandag 28 november 2011 @ 21:03 |
Vanille, echt van het stokje? Dat zou wel een idee zijn... Citroen gaat niet, allergische oom, maar voor een andere keer wel een goed idee voor meer smaak ![]() En dat met jam is ook een goed plan ![]() | |
BBQ-kip | maandag 28 november 2011 @ 21:10 |
Als je er niks anders bij doet is het wel één saaie zoete hap, je moet er iets frissigs, zurigs bij doen. Frambozenjam is lekker, of gewoon een lekkere pot aardbeienjam met stukken, omnomnom! | |
Sunnythesun | maandag 28 november 2011 @ 23:07 |
* uit lurkmodus stapt* In het 24kitchen topic speculeerden we al of ze wellicht verliefd is op de cameraman ![]() Oh en toffe taarten maken jullie hier zeg ![]() *lurkmodus aan zet* ![]() | |
Faithz | dinsdag 29 november 2011 @ 07:53 |
OMG nu wil ik ook een taart maken ![]() ![]() Ik ga oefenen met cupcakes ![]() Wat is het verschil met fondant en marsepein? En haal je dat gewoon standaard in de super? Is dat goeie? | |
Silmarwen | dinsdag 29 november 2011 @ 08:18 |
Marsepein is gemaakt met amandelen, fondant is merendeels suiker. Marsepein is ook wat korreliger qua structuur, fondant gladder. Ik vind fondant makkelijker om mee te werken, maar dat is heel persoonlijk. Maar fondant droogt bijvoorbeeld sneller uit, dus moet je er snel mee werken. | |
Spuuglokje | dinsdag 29 november 2011 @ 08:26 |
Ik houd het meest van werken met marsepein, vind dat ook lekkerder, maar meestal willen kinderen liever fondant. Gelukkig vinden mijn eigen kinderen en neefjes/nichtje marsepein ook lekkerder dan fondant, dus die taarten mogen in ieder geval met marsepein. ![]() | |
Lienekien | dinsdag 29 november 2011 @ 09:00 |
En fondant, dat verkopen ze toch niet in de supermarkt? | |
Spuuglokje | dinsdag 29 november 2011 @ 09:04 |
Nee, niet in de supermarkt. Maar wel bij bijvoorbeeld Pipoos, Welkoop en Jamin. En bij de Makro, maar daar moet je een pasje voor hebben. | |
Sarabi | dinsdag 29 november 2011 @ 10:39 |
Hoe kan ik de cupcakes en botercreme het beste bewaren als ik deze een dag van te voren wil maken? Wil voor pakjesavond cupcakes gaan maken ![]() | |
Silmarwen | dinsdag 29 november 2011 @ 10:41 |
Of online bij www.deleukstetaarten.nl ofzo. Je hebt meerdere winkels. Ik bewaar de cupcakes meestal gewoon in de koelkast. (Wel oppassen dat er niet iets wat erg gekruid is, in je koelkast staat. Botercreme neemt smaken erg snel over. Dus nasigroente ofzo.) | |
deadly_kiss | dinsdag 29 november 2011 @ 11:37 |
met deze temperaturen buiten, kan je net zogoed zo'n ronde taartbak kopen bij blokker en die bij de achterdeur buiten zetten :p scheelt ook weer ruimte in de koelkast en de boter smelt niet. | |
Faithz | dinsdag 29 november 2011 @ 11:42 |
Ja dat is stom. Staat het bij de Welkoop tussen de goudvissen en het kattenvoer in? Bij bij Pipoos tussen de gummetjes en de olieverf? Dan moet je niet het verkeerde meenemen ![]() Ik ga maar eerst met marsepein aan de gang ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 29 november 2011 @ 12:16 |
Ik heb ook wel marsepein gezien bij de Xenos, ![]() ![]() | |
Faithz | dinsdag 29 november 2011 @ 12:55 |
![]() Bij de Jumbo hebben ze een groot varken (50cm) van marsepein met een appeltje in z'n mond\bek en daar kun je dan stukken van kopen. Alsof het karbonaatjes zijn ![]() | |
Yashaaaaa | dinsdag 29 november 2011 @ 13:03 |
Ik lurk hier altijd mee ![]() Hebben jullie nog andere eenvoudige tips? Ik heb verder helemaal geen uitsteekvormpjes of iets en gok dat het een eenmalig iets is, en dan vind ik het zonde om daar speciaal dingen voor aan te gaan schaffen. | |
YskaFredriksson | dinsdag 29 november 2011 @ 13:10 |
Ik ken het niet anders dan dat het bij de bakker altijd op deze manier aangeboden word ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 29 november 2011 @ 13:13 |
Die marsepein van Xenos is trouwens niet te eten zo vies, je kunt beter ergens anders halen ![]() | |
Danielle83 | dinsdag 29 november 2011 @ 13:31 |
Dat ziet er echt lekker uit ![]() | |
Faithz | dinsdag 29 november 2011 @ 13:43 |
Ik heb geen ervaring maar het lijkt me redelijk makkelijk uit te tekenen/snijden. Driehoekje als mijter, rondje voor gezicht, etc | |
Popples | dinsdag 29 november 2011 @ 14:31 |
in duitsland is hij ook niet te eten. moet je ook nog poedersuiker bij doen terwijl hij al zoet is. tanden springen spontaan kapot als je er naar kijkt ![]() ik ga ook weer bakken over een paar weken ![]() iemand een lekkere vulling voor een kindertaart? buh mixer weer kapot, nu eerst een nieuwe regelen ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Popples op 29-11-2011 14:59:12 ] | |
limbolandjgirl | dinsdag 29 november 2011 @ 17:35 |
Ik denk dat ik al weet wat ik voor Sinterklaas ga maken! ![]() http://www.cupcakerecepte(...)-cupcakes-3-recepten | |
Troel | dinsdag 29 november 2011 @ 17:42 |
Welke uit Duitsland? | |
RenRen- | dinsdag 29 november 2011 @ 17:49 |
Xenos denk ik? ![]() | |
Troel | dinsdag 29 november 2011 @ 17:50 |
Geen idee, heeft de Duitsland ook een Xenos:? | |
MarjoBlabla | dinsdag 29 november 2011 @ 18:08 |
Bij de Plus heb ik die ook al gesignaleerd! | |
Popples | dinsdag 29 november 2011 @ 18:36 |
die van de real,- ik vond hem ook gewoon niet lekker en niet mee te werken. heb 3 pakjes weggegooid. heb vorig jaar zelf marsepein gemaakt maar dat was eens en nooit meer. was een grote mislukking. ![]() | |
Troel | dinsdag 29 november 2011 @ 18:39 |
Gelukkig, ik heb die van de Aldi ![]() | |
Faithz | dinsdag 29 november 2011 @ 19:16 |
Maar de marsepein van de super is goed? Die bij de taart decoratie ligt? Bij Junior masterchef vandaag cupcakes ![]() | |
Troel | dinsdag 29 november 2011 @ 19:18 |
Ja hoor, die is prima ![]() ![]() | |
Popples | dinsdag 29 november 2011 @ 19:38 |
geen idee, ik ga altijd naar de bakwinkel. | |
limbolandjgirl | dinsdag 29 november 2011 @ 19:38 |
Kun je ook zelf sandig suger maken? Of is dit heel erg lastig? | |
Popples | dinsdag 29 november 2011 @ 19:38 |
laat je weten of die lekker is? | |
Faithz | dinsdag 29 november 2011 @ 19:48 |
Dat wil ik ook wel weten ![]() En ik wist niet dat er bakwinkels waren ![]() | |
Popples | dinsdag 29 november 2011 @ 19:57 |
zijn gewoon winkels waar je spullen kunt halen maar in maasbracht zit(zo heet hij echt) de bakwinkel ![]() ik heb nu verder in limbo nog een bakwinkel gevonden en daar wil ik ook nog shoppen. ![]() moet in dec. 4/5 of 6 taarten maken. | |
Skaai | woensdag 30 november 2011 @ 05:20 |
Amerika wel, ik sprak van de week een Mister Xenos ![]() | |
Troel | woensdag 30 november 2011 @ 08:38 |
Zo. Taartje in de oven ![]() ![]() | |
limbolandjgirl | woensdag 30 november 2011 @ 11:00 |
Ik weet het antwoord op mijn vraag al ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 30 november 2011 @ 11:03 |
Ik heb restpootjes (bokkepootjes) gehaald bij de Action Wilde een lekkere taart van maken... ben al verschillende recepten tegengekomen op internet Jullie nog suggesties? ![]() | |
Troel | woensdag 30 november 2011 @ 11:29 |
bokkepootjesijs ofzo ![]() ![]() | |
Troel | woensdag 30 november 2011 @ 11:33 |
Zo, mijn taartje staat even in de koelkast ![]() ![]() | |
Faithz | woensdag 30 november 2011 @ 11:34 |
Foto ![]() | |
Troel | woensdag 30 november 2011 @ 11:36 |
Als ie af is ![]() | |
limbolandjgirl | woensdag 30 november 2011 @ 22:17 |
Mijn Sinterklaas cupcakes zijn af. Ik vind ze redelijk goed gelukt. ![]() Maar ik wil het altijd net zo mooi en goed doen als op de foto en dan vind ik mijn creaties altijd minder / mislukt... | |
Skaai | donderdag 1 december 2011 @ 16:19 |
Heb je daar een recept van? ![]() | |
Faithz | donderdag 1 december 2011 @ 19:21 |
Dat moet wel een fantastische taart worden ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 19:47 |
Hij is al half op en ik vergat de foto ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 1 december 2011 @ 20:04 |
Halve foto is ook goed ![]() | |
Tegan | donderdag 1 december 2011 @ 20:09 |
Ja, halve foto ![]() | |
Faithz | donderdag 1 december 2011 @ 20:21 |
Halve foto ![]() | |
A-ce | donderdag 1 december 2011 @ 20:26 |
Weet iemand waar ik voor gemaakte figuurtjes van marsepein of suikergoed, van Sint en Piet kan kopen? | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 20:32 |
* Troel gaat naar beneden om een halve foto te maken ![]() | |
Tegan | donderdag 1 december 2011 @ 20:44 |
Volgens mij in iedere winkel met Sinterklaassnoepgoed ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 20:44 |
![]() en ja, de fondantlaag moet nog dunner, maar hij is echt heerlijk ![]() | |
Tegan | donderdag 1 december 2011 @ 20:45 |
Ziet er goed uit. Was hij verder gewoon egaal roze? | |
lady-wrb | donderdag 1 december 2011 @ 20:46 |
xenos heeft figuurtjes van sint en piet | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 20:47 |
Nee, de zijkant was geel en er zat ook een pietenveer op van geel ![]() ![]() ![]() | |
A-ce | donderdag 1 december 2011 @ 20:47 |
@ Tegan: Dat valt vies tegen. Ben al bij supermarkten geweest, pipos, jamin, xenos. Vandaar dat ik het hier post. Kwam ook nergens van die vormpjes tegen. En zelf creatief ben ik echt niet! Overal op internet zie ik het wel, alleen heb ik er niet voor zondag binnen! Ja ben op laatste moment er op gekomen. | |
MissHobje | donderdag 1 december 2011 @ 20:55 |
Sommige webwinkels hebben ook afhaal mogelijkheden, morgen direct bellen/emailen/zoeken ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 december 2011 @ 21:01 |
mag ik de rest van de taart? ![]() OMNOMNOMNOM Damn wat ziet die er goed uit! | |
Faithz | donderdag 1 december 2011 @ 21:04 |
Nu wil ik taart ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 21:05 |
En dan nog was hij niet eens perfect. Omdat die ene haak van mijn mixer kapot is (jeuj, maandag een nieuwe!), had ik met de andere haken gemixt, waardoor de chocoladebiscuit lang niet zo luchtig is als hij zou moeten zijn. Het had dus nog beter gekund ![]() Op de fondant mag ik ook nog heel wat oefenen, en ik moet nog gaan bedenken hoe ik zo;n hoge taart afdek, want hij past niet onder mijn taartstolp ![]() | |
Popples | donderdag 1 december 2011 @ 21:10 |
toevallig ook een tefal mixer van de l!dl? ![]() hij ziet er mooi uit troel. hoe heb je de chocolade biscuit gemaakt? | |
BBQ-kip | donderdag 1 december 2011 @ 21:11 |
Ik heb zo'n cupcake-meeneemding, daar kun je de cupcaketrays uithalen en dan past er een heul hoge taart in ![]() Hij ziet er heerlijk uit, ik hou van wat compactere biscuit ![]() Ik heb je fotootje even schaamteloos gejat en hier gezet ![]() [SHJN SC] Vol verwachting klopt haar hart! ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 21:12 |
Nee, een echte Philips ![]() ![]() ![]() De Biscuit komt trouwens gewoon uit een zak van funnycakes ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 21:13 |
Fotootje? Linkje? | |
Anne | donderdag 1 december 2011 @ 21:15 |
Bij de Xenos heb ik ze zien liggen ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 december 2011 @ 21:16 |
![]() http://www.deleukstetaart(...)olor-box-p-4427.html ![]() | |
Popples | donderdag 1 december 2011 @ 21:16 |
![]() nouja nieuwe gardes erop en hij doet het weer ![]() hmm dan ga ik maar eens zelf aan de gang als ik een mixer heb. je bent best beperkt als je er geen hebt ![]() ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 december 2011 @ 21:17 |
Ik vond 'em te luchtig, qua smaak wel lekker, maar had nog wat pittiger qua chocolade gemogen van mij. | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 21:25 |
Dat probleem heb je dus niet als je hem dus niet zo luchtig laat worden. Ik vond hem misschien zelfs iets te chocoladerig ![]() | |
Tegan | donderdag 1 december 2011 @ 21:30 |
Omg. Ziet boerenkooltaart voor zich. http://www.jamin.nl/onlin(...)einen-rookworst.html | |
BBQ-kip | donderdag 1 december 2011 @ 21:30 |
Ik heb nog een halve zak, zal hem de volgende keer wel wat minder luchtig maken dan ![]() Ik had er toen trouwens in een "ik wil NU bakken" bui een gedrocht van gemaakt (wel lekker ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 21:32 |
heb je daar wel een foto van geplaatst toen ![]() ![]() Oudste heeft trouwens besloten dat hij voor zijn verjaardag een Thomas de trein taart wil hebben, dus ik ga de komende tijd oefenen op vierkante taarten ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 december 2011 @ 21:36 |
Ik had er voor de SHJN-SC een EINZ-tekst op gezet ![]() En hij zag er echt niet uit, dus nee ![]() | |
Troel | donderdag 1 december 2011 @ 21:42 |
Die zien er trouwens best goed uit, dus niet zeuren dat ze maar redelijk gelukt zijn. Ik zou er zo mijn tanden in willen zetten hoor! | |
Nanook24 | donderdag 1 december 2011 @ 21:54 |
Als je nu bij de leukste taarten besteld zou je het zaterdag in huis moeten hebben. (bestelling voor 09.00 uur ontvangen worden diezelfde dag nog verzonden is mij vertelt) | |
kuukuh | donderdag 1 december 2011 @ 22:02 |
Die hebben ook een winkel, in Naaldwijk. Maaruhm, A-ce, zijn de chocoladepietjes en sintjes van V&D niet een idee? Daar hebben ze trouwens ook allerlei gekleurd marsepein en fondant van goede kwaliteit in kleine pakjes (250gram). Die taart en cupcakes zien er lekker uit zeg! Ik ga binnenkort ook maar weer eens bakken...en dan weggeven...anders groei ik dicht. Een boerenkooltaart met die rookworst is wel een cool idee trouwens! Wie gaat de uitdaging aan? [ Bericht 0% gewijzigd door kuukuh op 01-12-2011 23:12:35 ] | |
Tegan | donderdag 1 december 2011 @ 22:05 |
Ik zat al te denken hoe je boerenkoolstructuur krijgt voor er bovenop ![]() | |
kuukuh | donderdag 1 december 2011 @ 22:09 |
Misschien botercreme met grove munt erdoor? Een boerenkoolpan zoals uit dit topic is ook leuk! ![]() Boerenkool met een eigen wil. | |
Faithz | vrijdag 2 december 2011 @ 08:55 |
Troel mag ik een korte beschrijving of recept van je taart? ![]() ![]() | |
Troel | vrijdag 2 december 2011 @ 09:14 |
Funcakes biscuitmix, Funcakes botercreme, funcakes chocoladebiscuitmix, Funcakes botercreme, Funcakes biscuitmix, Funcakes botercreme, funcakes chocoladebiscuitmix, Funcakes botercreme, Funcakes rolfondant vanille met Wilton icingcolors om een ander kleurtje te geven ![]() En nee, ik heb geen aandelen ![]() Eerst gewone taart gebakken, daarna de chocoladetaart, om en om gestapeld, botercreme ertussen en eromheen en uiteindelijk dus fondant eroverheen ![]() Echt, Faithz kan de was doen! | |
Faithz | vrijdag 2 december 2011 @ 09:47 |
![]() | |
Troel | vrijdag 2 december 2011 @ 10:11 |
Vergeet niet de chocoladevariant minder luchtig te kloppen en daar de kneedhaken voor te gebruiken, anders wordt de taart anders ![]() | |
A-ce | vrijdag 2 december 2011 @ 20:57 |
Hoelang kan je van Fontan figuurtjes bewaren? Moet je tevens in de koelkast of droog bewaren? | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 09:08 |
Ik vanmiddag cupcakes maken met marsepein topping ![]() ![]() En ik heb ook Oreo's gekocht, ik weet nog niet wat ik daarmee ga doen. Misschien verkruimelen erin of als bodempje. Maar ik weet niet of de bodem van de cupcake dan wel gaar wordt. Ik denk dat ik met een stuk of 4 cupcakes ga experimenteren met oreo's en de rest overlaat voor mijn marsepein avontuur ![]() | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 09:11 |
Ik ben nieuw hier en ik weet niet fontan bestaat of dat je fondant bedoeld ![]() Maar fondant kun je, dacht ik, gewoon droog bewaren tot de houdbaarheisdatum. | |
Probability | zaterdag 3 december 2011 @ 10:11 |
Witte chocolade mousse met bacilicum? | |
A-ce | zaterdag 3 december 2011 @ 12:52 |
Bedoelde inderdaad Fondant... Rot T9 op de telefoon.. Maar ik zou dus gewoon nu figuurtjes kunnen maken en vanavond pas versieren op de cupcakes? | |
Kimbell | zaterdag 3 december 2011 @ 14:43 |
Ja hoor. Overgebleven fondant wel direct goed in plastic verpakken , wordt snel hard. | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 16:47 |
Vandaag 2 ontdekkingen gedaan: 1. Cupcakes zijn moeiijker te maken dan muffins 2. Marsepein is klei voor volwassenen Ik heb een muffinvorm wat ik had kunnen gebruiken maar daarin passen maar 6 cakes. En de muffins die ik eerder heb gemaakt hielden ook prima zonder vorm. Maar veel van mijn cupcakes werden dus pannekoeken ![]() Verkruimelde Oreo's voegde niet veel toe. Oreo als bodempje was wel lekker ![]() En wat is marsepein moeilijk tot een vorm te brengen zonder voorvormpjes! Ik heb twee muisjes gemaakt en toen was ik het beu ![]() | |
Troel | zaterdag 3 december 2011 @ 16:48 |
Wat is het verschil tussen een muffin en een cupcake dan ![]() ![]() | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 16:50 |
Het pakje van Dr Oetker? ![]() | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 16:52 |
Ik vond sowieso de muffins veel lekkerder en had me al voorgenomen de volgende keer die mix te gebruiken en dan eventueel kleinere vormjes zodat je meer een kleiner cupcake idee hebt dan zo'n flinke muffin ![]() En dan even googlen voor Marsepein inspiratie. | |
loecje | zaterdag 3 december 2011 @ 17:08 |
zoals ik het heb geleerd(als ik het goed heb onthouden) de muffin is van oorsprong Amerikaans, cupcake Engels. ingredienten zijn anders. een muffin is hierdoor meer broodachtige, kan zowel zoet als hartig zijn en wordt dan ook als tussendoortje gegeten. een een cupcake een kleine cake, is zoet en vaak versierd. deze wordt meer gezien als klein gebakje bij feestelijke gelegenheid. en qua uiterlijk: een cupcake is plat en daarvan versier je de bovenkant. muffin heeft een paddestoel vorm, het deeg rijst boven het papiertje uit. | |
RenRen- | zaterdag 3 december 2011 @ 18:08 |
officieel zijn muffins volgens mij hartig, maar weet het niet zeker. | |
BBQ-kip | zaterdag 3 december 2011 @ 18:12 |
Muffins zijn hoger en steviger dan cupcakes, die laatste zijn namelijk vrij laag en heel luchtig/zacht. Muffins hebben een cake-of-steviger structuur en cupcakes hebben een slagroomtaart-baksel (biscuit dus) structuur. Luchtig, extreem zacht en wat droog, zodat je er topping op kunt doen. Op muffins is dat echt lang niet zo lekker. | |
Soury | zaterdag 3 december 2011 @ 18:52 |
Ik heb deze besteld vandaag, ik ben verslaafd aan dit topic.![]() En via google weet ik dat er een taarten dingen winkel om de hoek zit. SugarLicious zit om de hoek ![]() | |
DevilsAndDust | zaterdag 3 december 2011 @ 18:53 |
Wat is het voordeel van zo'n bakding ten opzichte van een gewone oven...? ![]() | |
rhubarbje | zaterdag 3 december 2011 @ 18:54 |
dat er minder in kan? ![]() | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 19:54 |
En mooie vormpjes ![]() | |
rhubarbje | zaterdag 3 december 2011 @ 19:58 |
die vormpjes moet je toch gewoon kopen en er in doen lijkt me ik bedoeld dat ding maakt vast geen papier | |
Soury | zaterdag 3 december 2011 @ 20:00 |
Ik heb geen idee. Lijkt me makkelijker dan een oven. Ik ben een beginner ![]() | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 20:03 |
Nutteloos apparaat dan ![]() Ik bedoel natuurlijk de perfecte vorm voor het cakje en de versiering ad bovenkant ![]() | |
Soury | zaterdag 3 december 2011 @ 20:38 |
Ja hallo dat papier gaat erin, maar de versiering kookt niemand mee. Nah jah 19 euro voor dat ding ik ga jullie verbazen ![]() | |
Lienekien | zaterdag 3 december 2011 @ 21:59 |
Linkje van waar je hem besteld hebt? | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 22:01 |
Idd, ik heb nog kerstkadotjes nodig ![]() | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 22:02 |
Ik maak er pannekoeken van in de oven ipv cakjes, ik mag niks zeggen ![]() ![]() | |
rhubarbje | zaterdag 3 december 2011 @ 22:07 |
waarom dan? oven maakt er meer tegelijk en is echt niet lastig cakejes er in, keertje in prikken met een prikker, cakejes er uit | |
rhubarbje | zaterdag 3 december 2011 @ 22:07 |
een beetje goeie bakvorm doet dat ook vind ik | |
Faithz | zaterdag 3 december 2011 @ 22:10 |
Klopt ook wel ![]() ![]() | |
Popples | zaterdag 3 december 2011 @ 22:11 |
![]() ![]() ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 3 december 2011 @ 22:18 |
Goeie reden! ![]() | |
Troel | zaterdag 3 december 2011 @ 22:30 |
![]() ![]() ![]() | |
Silmarwen | zondag 4 december 2011 @ 13:12 |
Voor mijn broertjes verjaardag. (Een enorme game geek)![]() Chocolade cake met chocolade fudge mousse en slagroom vulling. | |
BBQ-kip | zondag 4 december 2011 @ 13:16 |
![]() Nu wil ik een eindbazentaart voor mijn verjaardag ![]() ![]() Briljant! ![]() | |
Knut | zondag 4 december 2011 @ 13:19 |
Ik kom hier even om het idee te claimen ![]() ![]() | |
Pinnenmutske | zondag 4 december 2011 @ 13:56 |
wauw die is mooi zeg. | |
Audreyoot | zondag 4 december 2011 @ 14:15 |
Oh dit topic ![]() Deze voor paps gemaakt, was mijn eerste taart ![]() ![]() | |
Sarabi | zondag 4 december 2011 @ 14:58 |
1e poging: marsepein boetseren Ging redelijk, ik heb ook nog niet zoveel kleuren dus soms moet je je fantasie even gebruiken ![]() ![]() Morgen maak ik nog betere foto's als ze op de cupcakes staan | |
Audreyoot | zondag 4 december 2011 @ 15:03 |
Ik heb trouwens dat cupcake tosti apparaat maar vind het niet fijn. Cupcakes smaken chemisch erdoor ![]() | |
A-ce | zondag 4 december 2011 @ 17:51 |
Nou de standaard vormpjes van Sint en Piet heb ik niet gevonden. Maar heb 4 kleuren gekocht. En heb zelf het beste er van gemaakt.. Maar ik vond het super leuk, en wil hier verder in. Ik ben nu op zoek naar sites, waar ik spullen kan bestellen. Uit het topic heb ik www.deleukstetaarten.nl al gevonden, maar ben opzoek naar meer van de sites. | |
Faithz | zondag 4 december 2011 @ 17:54 |
Helemaal te gek!! | |
RenRen- | zondag 4 december 2011 @ 17:58 |
![]() Eerste poging met marsepein ooit. De sinterklaas dus, de piet is van de dochter van de vriend van mijn moeder. ![]() En de taart ![]() | |
Troel | zondag 4 december 2011 @ 18:00 |
Prachtig die taart! En de marsepeinen dingen (zowel die hierboven als die van sarabi) zijn erg leuk ![]() | |
Skaai | zondag 4 december 2011 @ 18:50 |
Hij ziet er prachtig uit ja ![]() ![]() | |
Skaai | zondag 4 december 2011 @ 19:06 |
Ik ga een stuk of 60 mini's maken, de eerst lichting speculaas (met stukjes pepernoot erin) is er net uit! Mijn huis ruikt naar 5 december ![]() | |
Yashaaaaa | zondag 4 december 2011 @ 19:09 |
Ik heb vandaag bij de xenos fondant en kant en klare suiker decoraties gekocht. Ben benieuwd! We vieren volgende week pas sinterklaas namelijk ![]() | |
AnnieKakel | zondag 4 december 2011 @ 19:11 |
Ik ben sinds 2 weken heel fanatiek begonnen met cupcakes bakken, ben inmiddels 40 cupcakes verder en handen vol geld. Maar mijn vraag luidt: hoe zorg ik dat mn cupcakes plat worden ipv rond? Iemand een idee? | |
Troel | zondag 4 december 2011 @ 19:15 |
minder deeg? | |
Silmarwen | zondag 4 december 2011 @ 19:15 |
Ja hoor. Twee trucjes. Of je haalt ze uit de oven en legt iets zwaars erop (plastic snijplank bijvoorbeeld) of je haalt ze eruit en legt ze gewoon ondersteboven neer. Gaaf trouwens die taart! Heel mooi! | |
Lienekien | zondag 4 december 2011 @ 19:15 |
Ik hoorde de tip dat je er, nadat ze uit de oven komen, een siliconen mat overheen legt (bakpapier kan ook, denk ik) en er dan een zware plank bovenop. | |
DanToenOoitNu | zondag 4 december 2011 @ 19:34 |
Ik leg er altijd even een snijplank op, met daarop een dik kookboek. Na een minuutje zijn ze mooi plat. | |
Skaai | zondag 4 december 2011 @ 20:06 |
Ik gebruik voor het eerst de keukenmachine maar er zitten allemaal stukjes in mijn roomkaas, terwijl ik het op kamertemperatuur zachtjes laat mengen ![]() ![]() ![]() | |
Tegan | zondag 4 december 2011 @ 20:18 |
Met roomkaas moet je echt oneindig lang mixen. Of eerst de roomkaas apart mixen. | |
Soury | zondag 4 december 2011 @ 20:46 |
Leuk, maar die onderste vind ik een beetje doodskisten ![]() | |
Troel | zondag 4 december 2011 @ 20:51 |
Alles is liefde gekeken gisteren zeker ![]() | |
RenRen- | zondag 4 december 2011 @ 20:59 |
Thanks all ![]() ![]() Wut. Sinterklaasdoodskisten? | |
Stiemie | zondag 4 december 2011 @ 22:09 |
Ik heb zo'n cupcake-machine maar tot nu toe is het me nog niet gelukt om er echt lekkere cupcakes uit te halen. Ze zijn of te droog, of te klein, of te flauw... Gisteren voor de sintviering cupcakes gemaakt. Niet de mooiste die ik ooit gemaakt heb, maar wel gezellig op tafel ![]() ![]() | |
Soury | zondag 4 december 2011 @ 22:17 |
![]() ![]() | |
Faithz | zondag 4 december 2011 @ 22:24 |
Leuk hoor Stiemie ![]() | |
Troel | zondag 4 december 2011 @ 22:30 |
Erg leuk inderdaad ![]() ![]() | |
Stiemie | zondag 4 december 2011 @ 22:31 |
Kwestie van goed op internet zoeken naar voorbeelden en dan maar kleien ![]() ![]() | |
SnoCupMar | zondag 4 december 2011 @ 22:39 |
Mijn sinterklaas cupcakes!![]() | |
Stiemie | zondag 4 december 2011 @ 22:39 |
Wow leuk zeg ![]() | |
Troel | zondag 4 december 2011 @ 22:44 |
Die zijn ook leuk! Zijn het nou siliconen hoesjes? Werkt dat een beetje? | |
Yashaaaaa | zondag 4 december 2011 @ 22:45 |
Dat is de decoratie die ik ook heb gehaald! Dat zijn die van de Xenos toch? Ziet er leuk uit! | |
#ANONIEM | zondag 4 december 2011 @ 23:08 |
Ideaal ik heb ze van de action .... Wel vond mijn kat de restjes cupcake erg interessant waardoor ik het nu met twee minder moet doen.... Stukgebeten ![]() | |
Pinnenmutske | zondag 4 december 2011 @ 23:18 |
mooi | |
Skaai | maandag 5 december 2011 @ 05:48 |
Ik had het dus ellendig lang gemixt ![]() ![]() | |
SnoCupMar | maandag 5 december 2011 @ 07:20 |
Ja inderdaad zijn siliconenvormpjes, vind het heel handig werken! Na gebruik in de afwasmachine en ze zijn weer klaar voor gebruik! Jep! Heb ook gelijk de kerstvariant ingeslagen ![]() | |
Faithz | maandag 5 december 2011 @ 07:53 |
En smaken ze een beetje? Ik vind kleien toch leuker met echte klei. En ik heb serieus overwogen om langs de bart smit te gaan voor klei vormpjes ![]() | |
Troel | maandag 5 december 2011 @ 08:10 |
fondant nemen! | |
#ANONIEM | maandag 5 december 2011 @ 08:47 |
Besteld ![]() ![]() | |
Ooi86 | maandag 5 december 2011 @ 09:40 |
Die is mooi!!! ![]() | |
SnoCupMar | maandag 5 december 2011 @ 12:54 |
Het zijn gewoon suikervormpjes, als je een hap neemt smelten ze helemaal. Je proeft er niet heel veel van, maar vind ze voor zulke cupcakes erg geschikt! ![]() | |
krakkemieke | maandag 5 december 2011 @ 18:09 |
Het is vast een rare vraag.... ![]() Ik ben bezig om decoratie gebakjes te maken en ik wil eigenlijk een toef 'slagroom' maken die lang goed blijft. Ik had bedacht om het met royal icing te maken. Maar kan je dat lakken als het droog is of zou het dan smelten? | |
Mirjam | maandag 5 december 2011 @ 18:11 |
volgens mij moet je dat doen met brooddeeg google eens op brooddeeg decoratie, dan moet er vast wat te vinden zijn | |
Mirjam | maandag 5 december 2011 @ 18:11 |
oh, dit bijv. ![]() | |
krakkemieke | maandag 5 december 2011 @ 18:12 |
Maar hoe krijg je dan een strakke toef met ribbeltjes? Als ik het ga spuiten is het zo slap dat het uitzakt. | |
krakkemieke | maandag 5 december 2011 @ 18:13 |
Bedankt,die had ik gevonden. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 5 december 2011 @ 20:07 |
Ik heb een taartplateau gekregen zodat ik mijn taartjes kan lekker zwieren en draaien ![]() En 2 fondantmatjes (of weet ik veel hoe het heet) maar je kan er figuurtjes in je fondant rollen En een mini cupcake-corm ik kan weer lekker aan de slag ![]() | |
-Trinity- | maandag 5 december 2011 @ 22:37 |
![]() | |
SV-tje | maandag 5 december 2011 @ 23:01 |
Een collega wil morgen trakteren en heeft mij gevraagd daarvoor taart te maken. Daarom dus een simpele maar stijlvolle mannen stapeltaart. 25cm naturelbiscuit gevuld met speculaascreme en kersenjam en 20cm naturelbiscuit gevuld met lemoncurd (voor het eerst zelf gemaakt) en mona citroenkwarktaart. ![]() ![]() Voor het eerst foto gemaakt in de garage met heel veel tl-licht, een stuk mooier dan in de woonkamer. Foto's met daglicht lukken me nooit omdat ik dan niet thuis ben. | |
Troel | dinsdag 6 december 2011 @ 06:56 |
Prachtig! en wat gaaf dat mensen jouw taarten willen trakteren en überhaupt iets anders willen trakteren dan de standaard Multivlaai of saucijzenbroodjes ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 6 december 2011 @ 07:42 |
Heel mooi en stijlvol SV-tje. Less is more, vind ik meestal. ![]() Wat een vrolijke pietentaart Trinity! ![]() | |
Troel | dinsdag 6 december 2011 @ 08:00 |
Heb je hier nou trouwens ook bruin spul opzitten of is dat al gewoon de taart? Kan het niet heel goed zien ![]() | |
-Trinity- | dinsdag 6 december 2011 @ 08:41 |
Er zit pure chocoladeganache overheen ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 6 december 2011 @ 18:13 |
Voor al onze taart en cupcake fans.. bij de gamma staat nu een mooie planeetmenger/keukenmachine voor maar ¤59,-! Leuk voor kerst ![]() | |
The_Hives | dinsdag 6 december 2011 @ 18:23 |
hoeveel watt? | |
Yannick567 | dinsdag 6 december 2011 @ 18:30 |
Dat staat er helaas niet bij. Hier kun je de folder bekijken. 5 snelheden, inhoud 4 liter. Inclusief deeghaak, klopper en garde ![]() | |
The_Hives | dinsdag 6 december 2011 @ 18:31 |
ja, die had ik al bekeken ![]() ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 6 december 2011 @ 18:34 |
Nee, maar ik ga er wel naar kijken denk ik ![]() * Yannick is nieuwsgierig ![]() | |
Ooi86 | dinsdag 6 december 2011 @ 19:51 |
Prachtige taart!!! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 6 december 2011 @ 20:54 |
Ik heb hem net gezien, hij is nogal gammel ![]() | |
Yannick567 | dinsdag 6 december 2011 @ 21:48 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 6 december 2011 @ 21:51 |
maar kan natuurlijk ook omdat iedereen er natuurlijk aan zit ![]() | |
Skaai | dinsdag 6 december 2011 @ 22:20 |
Ik raad iedereen af om merkloos ![]() Keukenmachines en popcornautomaten koop je niet bij een bouwmarkt, daar koop je hout en verf en schroefjes en boormachines ![]() Je koopt bij de Cook&Co toch ook geen mengverf, betonpluggen en klopboormachines ![]() | |
Popples | dinsdag 6 december 2011 @ 22:45 |
Skaai goede reclame ![]() laatst stond er hier een clatronic als link iemand al meegewerkt? werkt die goed? | |
Yannick567 | dinsdag 6 december 2011 @ 23:02 |
Hulde voor je review ![]() ![]() | |
Skaai | woensdag 7 december 2011 @ 05:57 |
Ik moet er mee leren werken ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Popples | woensdag 7 december 2011 @ 08:15 |
thanks ![]() | |
Croli | donderdag 8 december 2011 @ 13:56 |
Hoi hoi, ik volg dit topic al even, erg mooie creaties zitten er tussen. Dit weekend ga ik mijn 1e poging wagen voor mn verjaardag. Ik wil twee verschillende maken. Chocoladecupcakes met botercreme (hopelijk met een extra smaakje als ik dat kan vinden) en wat versiersels. En vanillecupcakes met marbeledfondant en eetbare bloemen. Foto's zullen volgen.... | |
Danielle83 | donderdag 8 december 2011 @ 14:35 |
Ik wil ook cupcakes gaan maken met botercreme. Maar weet iemand een recept van botercreme zonder melk? | |
Popples | donderdag 8 december 2011 @ 14:38 |
croli gewoon de supermarkt of een bak winkel in lopen ![]() mijn apparaat is binnen ![]() ![]() ![]() kreeg al te horen als ik thuis ben wil ik pannenkoeken eten ![]() morgen shoppen en dan het weekend bakken met de meiden(cakejes) | |
Croli | donderdag 8 december 2011 @ 16:13 |
het is een citroensmaakje geworden. Vond ik wel een OK combi, chocolade en citroen. En de vanille cupcakes worden met echte vanille! | |
limbolandjgirl | donderdag 8 december 2011 @ 16:22 |
Voor een surprise heb ik iemand die van bbq'en houdt. Ik ga binnenkort de hamburgercupcakes eens proberen te maken wat dat vond ik er wel bij passen ![]() Heeft iemand hier ervaring mee of het heel moeilijk is? Zo te zien niet. | |
Popples | donderdag 8 december 2011 @ 16:26 |
limbogirl wat een leuk idee. het apparaat was van korte duur. wilde hem schoonmaken. zaten er krassen in de kom en toen ik de spatdeksel eraf haalde was hij vies en krassen en de bovenkant waar de haken aan zitten was ook zo goor. nou die gaat mooi terug. ![]() vraagt dat wijf of ik wel weer 1,5 week wil wachten ja duh wat dacht jij dan. doos. | |
lady-wrb | donderdag 8 december 2011 @ 16:55 |
kreeg je een tweedehandsexemplaar? ![]() | |
Popples | donderdag 8 december 2011 @ 17:01 |
denk het, ik pik dat niet. heb recht voor dat geld op een nieuwe als ik een 2de handse wil koop ik wel op marktplaats. vorig jaar wilde een ander bedrijf dit ook al flikken met mijn magnetron en dat hebben ze geweten. kwam met de zooi uit die magnetron binnen gelopen en dat vonden ze niet fijn. de eerste zat ook vol krassen en roest. de 2de zat vol zooi en de derde begint nu al gebreken te vertonen en de rand begint weg te smelten dus die gaat ook terug. ![]() | |
Sjoahn | donderdag 8 december 2011 @ 17:02 |
Ichica heeft vandaag ook een keukenmachine in de bieding! Ziet er erg nice uit vind ik... Het gaat om de Bomann KM 362 http://www.ichica.nl/ Edit: hij lijkt overigens wel erg veel op de Clatronic KM 3323 | |
Popples | donderdag 8 december 2011 @ 17:06 |
dat is de clatronic alleen een ander naampje | |
RenRen- | vrijdag 9 december 2011 @ 15:25 |
Heavy cream is toch niet in NL te krijgen? | |
i-ellis.nl | vrijdag 9 december 2011 @ 19:50 |
spam is niet gewenst op fok [ Bericht 94% gewijzigd door Mirjam op 09-12-2011 19:51:42 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 9 december 2011 @ 20:26 |
Ik kan morgen mijn bestelling ophalen, heb een extra hoge springvorm besteld en ik haal gelijk even biscuitmix. Mijn vriend wordt volgende week 30 en ik ga een Phineas and Ferb taart maken ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2011 20:26:30 ] | |
Chickert | vrijdag 9 december 2011 @ 22:13 |
*stapt ook weer even uit lurk-modus* Heb woensdagavond een rainbow(soortvan)cake gemaakt. Met een pak cakemix ( ![]() ![]() Dankzij de combimagnetron van mijn mams (die ik niet gewend ben dus) was de bovenkant wel zwaar verbrand... maar die heb ik er gewoon afgesneden haha. ![]() Vond het wel heel leuk, ga dit zeker vaker doen. Ziet er toch te leuk en psychedelisch uit ![]() btw... hoeveel fondant/marsepein heb je ongeveer nodig om een taart te bekleden formaatje normale springvorm? En hoe dik rol je het dan uit? [ Bericht 6% gewijzigd door Chickert op 09-12-2011 22:20:07 ] | |
Popples | vrijdag 9 december 2011 @ 22:20 |
wat een vrolijke kleuren. werd je niet drukker van de kleurstof? ![]() mijn dochtertje pas gemaakt ![]() ze had ook nog andere kleuren cakejes maar geen foto van. | |
Chickert | vrijdag 9 december 2011 @ 22:21 |
Popples, tis wel een bob marley cakeje haha ![]() Nee, het hyper van de kleurstof viel mee gelukkig ;-) | |
Popples | vrijdag 9 december 2011 @ 22:24 |
carnaval ![]() ![]() hahhaa niet stuiterend door de kamer ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 10 december 2011 @ 08:04 |
Die kleurtjes ![]() ![]() ![]() | |
Troel | zaterdag 10 december 2011 @ 09:05 |
Heerlijk die kleurtjes. Overigens, over kleurtjes: ik heb van die kleurstofpasta. ZOu ik dat ook door bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag kunnen doen? Of inderdaad gewoon door het deeg van de vake? Het is officieel voor icing. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 10 december 2011 @ 10:10 |
Ik heb dezelfde troel en al vaker door cake beslag gedaan ![]() |