Nanook24 | woensdag 18 november 2009 @ 17:28 |
Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13 Deel 14 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! | |
#ANONIEM | woensdag 18 november 2009 @ 17:32 |
Cakevp ![]() | |
prinseszondererwt | woensdag 18 november 2009 @ 17:34 |
Kerst-taart-inspiratie-tvp. ![]() | |
Nanook24 | woensdag 18 november 2009 @ 17:38 |
En nog even een overzichtje van de laatste taarten: Van tessie: ![]() Van Kings: ![]() Van Taartje: ![]() ![]() ![]() Van mevrouw DrukVout: En van mezelf doe ik alleen even de taart voor mijn collega op herhaling: ![]() ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 18 november 2009 @ 17:40 |
oeee ![]() heeft iemand het basis cake deeg recept toevallig? Ik dacht eerst 2x gewicht aan hele eieren met 1x gewicht aan suiker opkloppen tot een geheel, en dan nog iets x gewicht aan patent bloem en een beeetje mayzena. Maarrrr dat is iets van lang geleden en weet ik niet meer ![]() Ook het basisrecept biscuitdeeg weet ik niet meer ![]() | |
Kings | woensdag 18 november 2009 @ 17:40 |
Weer een: Topic Vol Prachtige taartjes! | |
djuu | woensdag 18 november 2009 @ 17:48 |
om niet een helemaal nutteloze tvp te plaatsen een handig filmpje voor de beginners (zoals ik) ![]() | |
Holy_Goat | woensdag 18 november 2009 @ 18:00 |
Ohja, MMF maken: mijn eigen howto tut ![]() quote: | |
Nanook24 | woensdag 18 november 2009 @ 18:01 |
djuu, is het voor jou niet een idee om eens een workshop te gaan doen ergens? Dan merk je vanzelf hoe snel het gaat kriebelen voor je een volgende taart gaat maken en of het dus een bevlieging is of iets dat je echt leuk vindt. (En mocht het uiteindelijk een bevlieging zijn dan zijn er hier vast wel weer mensen die je van je spullen af willen helpen. ![]() Ik heb trouwens vanmiddag bij de bouwmarkt een kunststof afvoerbuis van 4 cm rond aangeschaft...die 50cm rollers zijn me veel te duur. ![]() ![]() Oh en Holy_Goat ik gebruik dit recept is dat misschien wat je zoekt? 4 Eieren 4 Eetlepels warm water 150 gr Suiker 1 Zakje vanillesuiker Snufje zout 125 gr Bloem 75 gr maizena 2 tot 3 Theelepels bakpoeder Eventueel geraspte schil van 1 citroen Eierdooiers met het water schuimig mixen, beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker, zout en de cirtoenschil toevoegen. De massa tot een créme mixen. Eiwit stijf kloppen en op de eierdooier créme laten glijden. Bloem met de maizena en bakpoeder vermengen en over de créme zeven. De massa voorzichtig door elkaar scheppen. (Kan misschien met de mixer op de laatste stand, heb ik niet geprobeerd!). Overscheppen in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Bij een temperatuur van 175-195 graden ongeveer 35 minuten bakken. Afhankelijk van je oven. Ik heb dit gebruikt voor een springvorm van 20 cm. Dus bij een grotere vorm ingredienten aanpassen | |
Holy_Goat | woensdag 18 november 2009 @ 18:08 |
quote:Das voor biscuitdeeg toch? Dat door elkaar scheppen: errr hoe moet ik me dat voorstellen, tot er helemaal geen 'zakjes' bloem meer zijn? Waarom trouwens bakpapier én invetten? | |
tessie | woensdag 18 november 2009 @ 18:19 |
Ik ken ook iemand die gewoon een pvc buis gebruikt als roller. Volgens mij heeft ze die zelfs in de bouwmarkt laten afzagen op maat. ![]() | |
Bortecinem | woensdag 18 november 2009 @ 18:25 |
Is dat filmpje in de OP een grap? ![]() | |
djuu | woensdag 18 november 2009 @ 18:32 |
@nanook ja, dat ben ik ook van plan, heb al een adresje gevonden waar dat kan ![]() maar ik heb al een zak marshmallows en poedersuiker gekocht, dus misschien dat ik vanavond alvast eens ga proberen om fondant te maken ![]() | |
djuu | woensdag 18 november 2009 @ 18:35 |
oja, waar kopen jullie kleurstoffen? ik heb hier bij de buurtsuper gekeken maar daar hadden ze 't niet, ik ga morgen even bij de appie of andere grotere supermarkt kijken.. hebben ze 't daar wel, of moet je daarvoor naar andere speciale winkeltjes? (bij de appie ook even kijken naar kant-en-klare cupcakejes en/of kapsel om mee te experimenteren ![]() | |
Bortecinem | woensdag 18 november 2009 @ 18:37 |
quote:Die vloeibare kleurstoffen van de toko zijn niet geschikt om marsepein of fondant mee te kleuren. Ik bestel daarom altijd bij DLT van die wilton geconcentreerde kleurstof potjes. Ze zijn heel klein maar je hebt er vaak maar een klein beetje van nodig. | |
Bortecinem | woensdag 18 november 2009 @ 18:40 |
Het kan trouwens ook zijn dat je ze elders kunt kopen, maar ik weet niet waar dus bestel ik ze gewoon bij de DLTS. Zo zien ze er iig uit. ![]() | |
Nanook24 | woensdag 18 november 2009 @ 19:52 |
quote:Het recept dat ik gaf is idd van biscuit deeg. Het door elkaar scheppen doe je met een spatel (als je mixt met de mixer dan 'sla' je alle lucht er uit en dat is nou juist niet de bedoeling) en dan tot je één egale massa hebt. Het bakpapier gebruik ik altijd voor de bodem omdat de meeste springvormen zo'n 'bubbeltjes' structuur hebben. En juist die bodem gebruik je als bovenkant voor je taart dus die wil je zo glad mogelijk hebben. quote:Er staat niet voor niets boven dat het zo niet moet. ![]() | |
Lips | woensdag 18 november 2009 @ 20:07 |
Ik gebruik enkel pvc buizen als rolstok, ideaal!! De eerste heb ik zelf voor de Praxis in stukken staan zagen maar laatst heb ik de pa van ![]() ![]() Bij mij is het al een tijdje wat rustiger met taartjes maar dat is ben ik bang stilte voor de storm... Enige nadeel is dat die storm vooral door mij gesubsidieerd wordt ![]() ![]() Kunnen we de workshops bij Wendy en Constance weer subsidiëren ![]() | |
Nanook24 | woensdag 18 november 2009 @ 20:35 |
Ik zit op het moment midden in een taarten storm, er zijn in mijn omgeving veel jarigen in december en met de taartjes voor Sinterklaas en Kerst ben in daardoor wekelijks taarten aan het bakken. Maar 50 personen ![]() | |
Bortecinem | woensdag 18 november 2009 @ 21:06 |
quote:Hahaha oh, sorry. Ik had er blijkbaar overheen gelezen. | |
Taartje | woensdag 18 november 2009 @ 21:12 |
Wauw Lips, voor 50 personen is inderdaad een flinke bestelling! Wel heel gaaf ![]() Ik heb een bestelling gekregen voor 30 cupcakes voor een babyshower, 15 met een botercremetoef en 15 met fondant. Iemand die tips heeft voor mooie uitstekers? Vind de tappits van DLT niet zo, de siliconen babyvoetjes staat hoog in de favorieten. Nog andere tips? ![]() | |
Lips | woensdag 18 november 2009 @ 22:06 |
Voor die 50 maar ik 2 hoge taarten van 25 x 25. Heb met de bestelster overlegd en ze haar per persoon petitfour formaat in gedachte. Aangezien mijn taarten meestal 8 a 9 cm hoog zijn en met 3 lagen vulling durf ik het wel aan voor de gasten stukjes van 5 x 5 te tellen. | |
Bartjebart | woensdag 18 november 2009 @ 22:39 |
Maken jullie ook allemaal inderdaad taarten voor Sinterklaas en kerst en zo? ![]() Pas je dan de vulling nog aan? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 18 november 2009 @ 22:59 |
ik heb voor dit weekend een taart gevuld met speculoos en botercreme met speculaaskruiden ja ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Dizzy-Miss-Lizzy op 19-11-2009 09:04:04 ] | |
djuu | woensdag 18 november 2009 @ 23:39 |
hoe lang ben je daar zo ongeveer mee bezig lips? ik heb vanavond een beetje MMF gemaakt... erg simpel ![]() maar ik denk dat het iets te droog is geworden... de smaak is goed, maar het voelt erg stug en ook wat poederig... maar misschien is dat ook wel de bedoeling? misschien kan iemand een soort van beschrijving geven hoe goede MMF aanvoelt? bij gebrek aan een deegroller heb ik een klein stukje uitgerold met een vitaminebruistablettenkokertje (yeah, goed galgjewoord) en wat figuurtjes uitgestoken met wat vormpjes die ik voor een paar cent bij de wibra gescoord heb ![]() als ondergrond heb ik (teveel) bloem op het aanrecht gestrooid, is dat handig? of kan je het beter invetten? sorry hoor, voor al deze vragen ![]() | |
Holy_Goat | donderdag 19 november 2009 @ 08:45 |
Hoe krijg je die laag zo glad eigenlijk? Heyey, die fondant laag over je taart.... Ik krijg hem ook nooit zo mooi glad ![]() zijkant, want daar heb ik dus altijd wel een plooi of wat... Hoe kan ik dat voorkomen? | |
Nanook24 | donderdag 19 november 2009 @ 20:03 |
quote:Nee, het is eigenlijk niet de bedoeling maar als je je fondant nog even een paar seconden in de magnetron doet (echt maar 5 ofzo!!!) dan wordt het wel weer iets soepeler. En als ondergrond kun je beter poedersuiker gebruiken in plaats van bloem. | |
Nanook24 | donderdag 19 november 2009 @ 20:07 |
quote:Als je de fondant over je taart legt en daarna de zijkanten vlak gaat strijken kun je het beste zorgen dat je de plooien die je hebt zo goed mogelijk verdeelt zodat je niet op het eind één heel grote plooi overhoud die je nergens meer kunt vlak strijken. Wat ook helpt is om op voorhand het grootste gedeelte overtollige fondant alvast weg te snijden en verder is het vooral een kwestie van veel doen, dan gaat het vanzelf steeds een beetje beter. ![]() | |
Lips | donderdag 19 november 2009 @ 22:30 |
quote:Dat kan ik je achteraf pas precies vertellen ![]() | |
QueenOfHearts_4 | vrijdag 20 november 2009 @ 10:40 |
Hmmmmmmm. Tvp'tje. | |
Fuente | vrijdag 20 november 2009 @ 10:41 |
*terugvindtaart* Heb inmiddels weer marsepein en kleurstoffen besteld. Ga komende week een sint-taartje maken denk ik, even nog een keer oefenen voor de verjaardagstaart van Merel ![]() | |
Inu | vrijdag 20 november 2009 @ 13:27 |
Hebben jullie deze al gezien? 5 euro bij de Ikea ![]() | |
prinseszondererwt | vrijdag 20 november 2009 @ 14:06 |
Nee niet gezien maar wel leuk, hoe heet hij? (Kan het niet vinden op de website.) | |
Inu | vrijdag 20 november 2009 @ 14:31 |
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133050 | |
Bob. | vrijdag 20 november 2009 @ 14:47 |
TVP! Ik wil ook ooit nog eens een mooie taart maken, maar ik moet nog even de moed opbrengen. ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | vrijdag 20 november 2009 @ 14:55 |
quote:Dank je! Ik vraag me altijd af hoe jullie die spuitzakken schoonmaken... ![]() | |
Inu | vrijdag 20 november 2009 @ 14:57 |
quote:Ik doe hem gewoon binnenstebuiten en dan onder de kraan afpoetsen... | |
Kings | vrijdag 20 november 2009 @ 16:25 |
Vandaag weer nieuwe uitdaging aangegaan: een boltaartje voor mn zus dr verjaardag! Heb 'm nagemaakt van een hele leuke taart die ik ben tegengekomen op het forum. Eerst biscuitdeeg gemaakt met vulling van jam en botercreme en daarna lekker aan de slag met kleurtjes en rolfondant. De cakejes heb ik na al die bloemetjes maken maar lekker simpel gehouden! Zo.. en nu feestje vieren ![]() ![]() ![]() p.s. kleuren op de foto's zijn in het echt veel feller. Binnenkort weer es nieuwe camera kopen! | |
tessie | vrijdag 20 november 2009 @ 17:08 |
Kings, wat een leuk en vrolijk taartje zeg!! Mooie bloemen. Je cupcakes zien er ook lekker uit. | |
Fuente | vrijdag 20 november 2009 @ 17:16 |
Wat een vrolijk taartje! Ik las in het eerste topic het recept voor mmf, dat heb ik vanmiddag gemaakt, roze en wit. Om het eens uit te testen bak ik vanavond een cake en morgen maar even vullen en versieren met mmf. Kijken hoe dat bevalt! En m'n kleurtjes en blanke marsepein en letter-uitstekers zijn ook binnen ![]() | |
tessie | zondag 22 november 2009 @ 21:08 |
En is het nog gelukt Fuente? Ik heb vandaag een sinterklaastaartje gemaakt en echt alles ging mis. Maar zo op een kleine foto lijkt het nog wel mee te vallen haha ![]() ![]() | |
Michelangela | maandag 23 november 2009 @ 15:35 |
Hoi allemaal, Ik heb even een vraag. Midden december heb ik een workshop taart decoreren bij TastyShop in Arnhem. Heeft een van jullie hier eerder een workshop gevolgd en zo ja, hoe beviel het? | |
DevilsAndDust | maandag 23 november 2009 @ 15:40 |
Ik was jullie kwijt! Lips, waar haal je in hemelsnaam de tijd vandaan? ![]() ![]() | |
Lips | maandag 23 november 2009 @ 15:49 |
quote:Haha, die tijd moet ik nog gaan maken ![]() Veel voorbereidingen in de week voorafgaand meestal, ben dus eigenlijk de hele week met zo'n taart bezig! En naast werken doe ik in zo'n week ook niet veel anders dan met taart bezig zijn ![]() | |
Taartje | maandag 23 november 2009 @ 16:03 |
Tessie, wat een leuke Sinterklaastaart! Je hebt me helemaal geinspireerd voor een taart die ik zaterdag ga maken :d Super zo, met dat donkerbruin. Michelangela, ik heb in augustus een workshop gevolgd bij Tastyshop in Arnhem. Ik vond het een topworkshop, er werd alle tijd voor je genomen, alles werd goed uitgelegd en de instructrice is super aardig! Ik zou het anderen zeker aanraden daar een workshop te doen, dus ik denk dat je gebakken zit ![]() | |
Fuente | maandag 23 november 2009 @ 18:43 |
Wat leuk Tessie! De cake met mmf is niet echt gelukt, dwz, ik kreeg het er wel op, maar het was me echt te stug en niet mooi. Ik heb gister nog wel cupcakes gebakken met marsepein erop, samen met mijn dochter ![]() Niet de meest mooie, maar voor een eerste probeersel op cupcakes toch wel okj. ![]() | |
tessie | maandag 23 november 2009 @ 19:46 |
Thanx Fuente. Jouw cupcakes zien er heel leuk uit! Jammer dat je cake met mmf niet gelukt is. Taartje wat leuk dat ik nog iemand geinspireerd heb haha! Ben benieuwd naar jouw Sinterklaastaart. Ik was zelf nogal teleurgesteld, het puzzelplaatje was helemaal niet zo gelukt als ik wou, je ziet alle naadjes enzo. Maar ik heb nu volgens mij wel door hoe het moet, en heb gemerkt dat het met fondant veel makkelijker gaat dan met marsepein. En ook dat je echt zo´n rolmesje nodig hebt. | |
Lips | maandag 23 november 2009 @ 22:05 |
Afgelopen dagen beetje bij elkaar zitten verzinnen wat ik nog allemaal wil kopen en zit al op ¤ 170,- zonder de gekleurde fondant... ![]() Dan ook nog eens bij 3 verschillende winkels omdat ze niet op 1 plaats alles hebben (of de prijsverschillen zijn te groot) ![]() Wil op zeer korte termijn toch ook echt eens cupcakes gaan maken! Heb ze laatst al wel gebakken maar alle papiertjes lieten los ![]() ![]() | |
Lips | maandag 23 november 2009 @ 22:24 |
Zojuist nog even de bevestiging voor een taart voor zondag a.s. Kan er best wel bij hoor, morgen naar Jochem Meyjer, woensdag sporten, donderdag komt de besteller van die taart voor 50 personen even langs, vrijdag naar de schoonheidsspecialiste, tussendoor gewoon werken, wassen, poetsen en opruimen en ook nog even m'n tas pakken want zaterdag ga ik naar ![]() Gelukkig heb ik tijd genoeg ![]() | |
Daisy_Blue | maandag 23 november 2009 @ 23:31 |
wow wat een leuke taarten zitten er tussen! ik wil ook eens een taart decoren maar ben niet zo creatief de laatste tijd.Wat heb je aan basismateriaal nodig om taarten te decoren? | |
Taartje | dinsdag 24 november 2009 @ 11:48 |
De cupcakes zijn mooi geworden Fuente! Leuk ook dat je ze samen met je dochter hebt versierd ![]() Pfoe Lips, dat is een behoorlijke verlanglijst! Ben je niet toevallig binnenkort jarig? ![]() | |
Bartjebart | dinsdag 24 november 2009 @ 12:37 |
quote:Kun je het niet voor kerst of sinterklaas vragen? ![]() | |
Lips | dinsdag 24 november 2009 @ 18:19 |
Helaas, 10 april pas jarig en er is besloten dat we dit jaar niet aan kerst- en sinterklaascadeau's doen... En ik wil het natuurlijk allemaal nu hebben ![]() En sommige dingen heb ik ook echt nodig (vierkante bakvorm voor m'n opdracht, suikerparels want die zijn op, taartzagen en smoothers voor een workshopje wat ik mag geven, gekleurde fondant omdat zelf kleuren te zwaar wordt en vierkante taartkartons). Ja en ik ga natuurlijk niet 2 keer verzendkosten betalen ![]() Ach, met die opdracht voor zaterdag, de opdracht voor 12 december voor 50 personen en de opdracht voor 20 december komt dat wel goed!! Vergeten we gewoon even dat ik in januari voor ¤ 180,- en in maart voor ¤ 75,- aan workshops ga volgen ![]() | |
Bortecinem | dinsdag 24 november 2009 @ 21:20 |
Die spullen zijn ook verdomd duur. *Omg, ik heb serieus 1 zin vier keer verbeterd. ![]() | |
Bortecinem | dinsdag 24 november 2009 @ 21:23 |
quote: quote: quote:Wat leuk allemaal! | |
Nanook24 | dinsdag 24 november 2009 @ 21:34 |
Lips, Je hebt duidelijk een verkeerd jaar gekozen om niet aan Sinterklaas en kerst te doen. ![]() Ik vind het boltaartje van Kings echt erg leuk geworden. Het ziet er echt helemaal af uit zo. Het sinterklaastaartje van Tessie bracht ook mij wat ideeën voor mijn eigen Sinterklaastaart. En de cupcakes van Fuente samen gemaakt met haar dochter...alleen dat samen knutselen is al leuk. ![]() Ik heb net een Fiona Shrek taart gemaakt voor de dochter van mijn collega. Wel met Fiona op een ouwel want ik durfde het niet aan om te gaan boetseren of puzzelen maar het is evengoed een super leuk taartje geworden. Jullie moeten alleen nog even geduld hebben voor de foto want de taart gaat nog even de vriezer in omdat dochter-lief van mijn collega pas in december jarig is. | |
Mirjam | dinsdag 24 november 2009 @ 21:36 |
er was vanmiddag een item op teleac over stapeltaarten maken en versieren, was best leuk. was van vrije tijd tv. ik zie dat ze op de website meer afleverinmgen over taarten hebben. http://www.hebikietsgemis(...)taart-versieren.html | |
Bortecinem | dinsdag 24 november 2009 @ 21:37 |
quote:Ik was dat programma helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. | |
DevilsAndDust | dinsdag 24 november 2009 @ 21:39 |
quote:Ja, dat was de afgelopen weken er steeds al voor. Ik vond de taart van vandaag vrij lelijk, eigenlijk. ![]() | |
Mirjam | dinsdag 24 november 2009 @ 21:41 |
quote:ik was er ook niet lyrisch over ![]() maar vond het wel leuk om te kijken | |
Bortecinem | dinsdag 24 november 2009 @ 22:22 |
Ik vond de stapeltaart van die amateurs mooier dan die van Petra. ![]() | |
Lips | woensdag 25 november 2009 @ 08:31 |
quote:Een aantal weken geleden heb ik op zo'n opleidingscentrum hier in de buurt (waar je ook taalcursussen, bloemschikken en mozaïken enz. kan leren) een workshop gegeven omdat degene die het eigenlijk zou doen door persoonlijke omstandigheden niet in staat was. De locatie was hier zo tevreden over dat in overleg is besloten dat ik ook de workshop in december over mag nemen. Waarschijnlijk zullen er vanaf najaar 2010 nog meer gaan volgen. Heb wel duidelijk aangegeven dat ik enkel basisworkshops wil geven, voor al het gevorderde gaan ze maar naar 'professionele' locaties ![]() Maar ik houd de materialen dus wel in eigen beheer ja (maar houd ook iets over aan de workshop dus kan ze daar van betalen). Voor wat betreft dat taartenprogramma op Teleac, ik loop 2 weken achter met kijken dus ben nog niet helemaal bij ![]() | |
Lips | woensdag 25 november 2009 @ 22:05 |
Heb vanavond geboetseerd voor de taart van zaterdag ![]() ![]() Beetje is nu klaar, zaterdag de rest van de taart maken! | |
Trusten | vrijdag 27 november 2009 @ 11:31 |
Taart voor de ouders van FutureFairyTale die morgen 36 jaar getrouwd zijn ![]() ![]() Alles wat mis kon gaan, ging ook mis...aan de achterkant zit een scheur die ik zo mooi mogelijk heb gecamoufleerd maar van voren mag ie er best zijn vind ik ![]() ![]() | |
Lips | vrijdag 27 november 2009 @ 11:52 |
Wat een leuk taartje!! Leuke kleurencombinatie ![]() Heb je chocoladefondant gebruikt? | |
Trusten | vrijdag 27 november 2009 @ 11:55 |
quote:Nee marsepein met bruine kleurstof en wat bijgekleurd met cacao want bruin is een lastige kleur ![]() | |
Raissa | vrijdag 27 november 2009 @ 12:27 |
quote: ![]() | |
gothic-blackie | vrijdag 27 november 2009 @ 14:11 |
hoi dames (en eventueel heren ![]() ik ben op zoek naar iemand die het aan durft om een bruidstaart te maken (rond de 35 personen) tegen betaling in de omgeving rotterdam. omdat ik hier altijd zoveel mooie taarten zie staan wou ik het eerst hier proberen voordat we de bakkers in de omgeving af gaan. iemand die mij hiermee kan helpen? | |
Lips | vrijdag 27 november 2009 @ 15:20 |
quote:Ik ken het! Heb laatst een potje bruine kleurstof verspild om vervolgens alles met cacao te doen ![]() | |
LeNeHe | vrijdag 27 november 2009 @ 19:56 |
Er komt weer een hoop lekkers voorbij zeg! Ik kom de laatste tijd helemaal niet meer toe aan taarten maken. En als ik eens een avondje niks heb dan ben ik zooo moe dat ik apatisch op de bank plof. ![]() | |
DarkElf | vrijdag 27 november 2009 @ 19:59 |
wat een mooie taartjes weer vind vooral bolletjes en taarten met enorme strikken leuk merk ik. Tis wel een beetje 'in' he? laatst hoorde ik in mijn omgeving ook ineens iemand die een workshop taarten gedaan had.. | |
DevilsAndDust | vrijdag 27 november 2009 @ 20:22 |
Ik bedacht me dat ik natuurlijk morgen wel op m'n werk moet trakteren voor m'n verjaardag, dus vandaag snel een taartje gemaakt.![]() Erg slechte foto, I know. ![]() Mooie taart, Trusten! Inderdaad mooie kleurencombinatie. Maar zo lastig is het toch niet om bruin te maken? Ik heb al meerdere bruine taarten gemaakt en nog maar een kwart potje kleurstof gebruikt. | |
Lips | vrijdag 27 november 2009 @ 21:59 |
Net vast de botercrème gemaakt voor de taart van morgen! Kwam er alleen wel achter dat ik geen jam in huis heb ![]() | |
Sistyria | zaterdag 28 november 2009 @ 10:15 |
Dit waren mn halloween creaties, tevens mn eerste echte taart en koekjes ![]() ![]() ![]() Straks ga ik een taart maken, morgen jarig. Als hij enigzins toonbaar is zal ik hem posten ![]() | |
Taartje | zaterdag 28 november 2009 @ 14:36 |
Prachtige creaties weer DaD en Sistyria! Is de halloweentaart zwart of heel donker groen? Kan het op de foto niet zo goed zien. Ik heb weer een drukke ochtend (en middag) achter de rug: een taart en 20 CC's op bestelling, plus nog een taart voor mezelf voor een etentje vanavond. Komen ze: ![]() Sinterklaastaartje! ![]() ![]() Voor een meisje dat 17 wordt, de vraag was stijlvolle cupcakes ![]() ![]() En ten slotte de taart voor vanavond! Gevuld met twee lagen chocoladeganache ![]() Al het gele dat je ziet is overigens goud, maar dat kreeg ik niet goed op de foto! | |
Lotje-Plusone | zaterdag 28 november 2009 @ 14:53 |
tvp binnenkort maar eens de voorgaande topics doorstruinen en lijstjes maken met alle handige tips en truuks ![]() | |
djuu | zaterdag 28 november 2009 @ 17:55 |
quote:die taart is wel erg mooi, maar ziet er minder smakelijk uit ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 28 november 2009 @ 19:40 |
Wat een mooie taarten komen er hier weer voorbij. Ik vind de halloween taart erg leuk en het Sinterklaastaartje van Taartje verdient ook wel een eervolle vermelding. Hier staat er voor deze week ook een Sinterklaastaartje op het programma maar eerst even afwachten tot mijn bestelling voor biscuit mix binnen is. | |
Sistyria | zaterdag 28 november 2009 @ 21:19 |
De taart was donkergrijs gemaakt, het biscuit was rood ![]() Deze heb ik net af voor mijn verjaardag morgen! Gevuld met rozenbotteljam en banketbakkersroom. ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 28 november 2009 @ 21:28 |
Systeria, wat een mooie eerste taarten! En vast gefeliciteerd met je verjaardag. ![]() Taartje, wat een mooie dingen weer! Die strikken op de cupcakes vind ik prachtig. ![]() | |
Esje-lief | zondag 29 november 2009 @ 18:47 |
ben weer terug uit Londen!! | |
Dizzy-Miss-Lizzy | maandag 30 november 2009 @ 13:37 |
quote:En daar heb je bakspullen gekocht of iets? Ik heb mijn pakketje binnen van de leukstetaarten maar boh wat een geld weer ![]() | |
Taartje | dinsdag 1 december 2009 @ 09:58 |
Heeft er hier iemand ooit blauw gekleurde botercreme gemaakt? Heb binnenkort een bestelling voor babyshowercupcakes, dus dan wil ik het gaan maken. Maar omdat mijn botercreme altijd gelig is, ben ik bang dat wanneer ik blauwe kleurstof toevoeg, het geheel een vies groenig kleurtje krijgt. Terecht of zorgen om niets? ![]() | |
RenRen- | dinsdag 1 december 2009 @ 16:11 |
Hullo iedereen, ik heb een vraag. Ik heb deze vormen gekregen voor sinterklaas : Klik Vallen deze te decoreren, zonder het leuke vormpje te verliezen? Of moet ik gewoon bij kale cakejes blijven steken? Dankjewel ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 december 2009 @ 16:12 |
quote:Als je er glazuur overheen gooit wel ![]() | |
RenRen- | dinsdag 1 december 2009 @ 16:18 |
quote:Nee, dat sowieso, maar ook dingen zoals boterroom, het lijkt me dat dat niet werkt, maar misschien dat iemand anders iets weet ![]() | |
tliciouz | dinsdag 1 december 2009 @ 16:21 |
Wauw ik denk dat ik dit ook maar eens probeer! Hoe maak je zo'n taart? En waar haal je die fondant? | |
RenRen- | dinsdag 1 december 2009 @ 16:23 |
quote:Ik koop ze bij het Kookpunt, maar je hebt ook prima online shops (www.deleukstetaarten.nl is wel goed vind ik persoonlijk) | |
tessie | dinsdag 1 december 2009 @ 16:56 |
Wat een super mooie taarten komen er weer voorbij zeg! ![]() En wat was ook alweer die webshop die kleine dingen gewoon in een enveloppe verstuurt als je erom vraagt? Ik wil 1 klein dingetje bestellen en wil daar niet zoveel verzendkosten voor gaan betalen... | |
Trusten | dinsdag 1 december 2009 @ 17:02 |
quote:Ik denk tastyshop | |
Nanook24 | dinsdag 1 december 2009 @ 17:26 |
quote:Voor de prijsvergelijk...maakjetaart.nl doet het ook en volgens mij doet deleukstetaarten het ook gewoon als je daarnaar vraagt. Even de verzendvoorwaarden doorlezen, daar staat het meestal wel in. | |
Nanook24 | dinsdag 1 december 2009 @ 17:28 |
quote:Volgens mij hoeft het geen probleem te zijn Taartje maar je zou het voor de zekerheid even kunnen proberen met een heel klein beetje kleurstof op een toefje botercrème. | |
Nanook24 | dinsdag 1 december 2009 @ 17:30 |
quote:Als je chocolade liefhebber bent kun je in plaats van glazuur ook ganache proberen. ![]() | |
RenRen- | dinsdag 1 december 2009 @ 17:45 |
quote:Endan met vanillecupcakes? En dan eroverheen gieten? Wil het niet verpesten ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 1 december 2009 @ 17:54 |
Hier staat in foto's hoe het werkt. De smaak van de cupcakes is aan jou, waar je alleen om moet denken is dat je de ganache er overheen giet en ze dan met de hand even 'leeg laat lopen' zodat je 'nerfjes' niet vol lopen. P.S. De eerste keer zul je het misschien verpesten (en de tweede keer misschien ook nog wel) maar je cupcakes zullen evengoed lekker zijn en uiteindelijk krijg je de slag vast wel te pakken. ![]() | |
RenRen- | dinsdag 1 december 2009 @ 18:34 |
quote:Leeg laten lopen? Ondersteboven houden of iets? ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 1 december 2009 @ 19:25 |
quote: ![]() | |
RenRen- | dinsdag 1 december 2009 @ 19:27 |
quote:A-ha! Dan klinkt het al logischer. ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 2 december 2009 @ 16:46 |
Ik zal hem maar ff achter een linkje laten staan ![]() http://farm3.static.flickr.com/2524/4152558043_ac32d14623_o.jpg gister gemaakt op speciaal verzoek, gevuld met zwitserse room, abrikozenjam en manderijntjes ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 2 december 2009 @ 16:47 |
quote:Wauw, nice! | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 2 december 2009 @ 16:49 |
quote:Niet helemaal mijn smaak maar echt heel mooi gedaan wel! | |
Taartje | woensdag 2 december 2009 @ 18:54 |
Hahaha, geweldig TF, die 'piercings'! ![]() | |
DarkElf | woensdag 2 december 2009 @ 18:56 |
quote: ![]() | |
Bob. | woensdag 2 december 2009 @ 19:15 |
Ik vroeg me al af waarom hij achter een linkje moest. ![]() Nou ja, aan zijn blikken te zien vond de jongen naast me in de bibliotheek hem ook erg mooi. ![]() | |
NW105 | donderdag 3 december 2009 @ 09:55 |
Ik ben nieuw op dit forum. Maar lees al een tijdje mee. Zo'n zin om enorm leuke taarten te maken. k heb een vraag. Welke Ikea vorm gebruiken jullie voor de bol taart? Ik zag namelijk er één van glas staan, maar kan die in de oven? En een RVS. Maar ik heb nog nooit iets van RVS in de oven gedaan. Die taart doorsnijder heb ik gekocht! Super goedkoop. Hoop natuurlijk ook dat hij goed is. | |
DevilsAndDust | donderdag 3 december 2009 @ 09:59 |
Wel de RVS-versie, NW105. | |
NW105 | donderdag 3 december 2009 @ 10:33 |
En kan dat gewoon in de oven? Ik stond er mee in mijn handen, maar helaas dus niet gekocht... | |
DevilsAndDust | donderdag 3 december 2009 @ 10:36 |
Ja, anders zou niet iedereen 'm als bakvorm gebruiken denk ik. ![]() | |
NW105 | donderdag 3 december 2009 @ 11:03 |
ok, dan ga ik die halen. Gister was ik toevallig in Groningen dus ik dacht rij even langs de ikea. Maar ja om er nu weer 120 km voor te rijden. | |
Kings | donderdag 3 december 2009 @ 11:32 |
quote:MIjn bolvorm heb ik bij de Xenos gehaald, die hebben ook wel goede! | |
NW105 | donderdag 3 december 2009 @ 11:51 |
Nog een vraagje: een gemaakte taart mag je die wel/ niet in de koelkast bewaren? Ik wil graag vullen met zo'n mona aardbeien toetje en jam. Verder smeer ik de bescuit af met botercrème. Ergens dacht ik gelezen te hebben dat het niet mag ivm vochtig worden? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 3 december 2009 @ 11:55 |
quote:Het advies is op een zo donkere koele plek mogelijk in huis maar soms is je vulling zo dat je wel de koelkast in moet met die taart. Ik heb nog niet gehad dat mijn marsepein vochtig werd als ik direct na het maken de boel in de koelkast zette. Echter ging de laatste keer mijn marsepein wel uitlopen toen ik 'm vanuit de vriezer in de koelkast liet ontdooien. Toen was ik er op tijd bij en verder ontdooien op het aanrecht heeft de boel gered. | |
Taartje | donderdag 3 december 2009 @ 19:44 |
Fiew, de botercreme blauw kleuren blijkt geen probleem. Wordt gewoon mooi babyblauw en niet viesgroen zoals ik vreesde ![]() Ben maar vast begonnen met wat voorbereidingen, heb voor volgende weekend twee bestellingen: in totaal 45 cupcakes ![]() | |
Lips | donderdag 3 december 2009 @ 23:35 |
Zo, na een paar dagen vakantie ben ik er weer!! Hier het taartje wat de meisjes-versie moest worden van een taart van begin dit jaar (welke ik vorige week had gemaakt) ![]() Inmiddels langs het Suikeratelier in Beek geweest en nu moeten de bestellingen naar de shop van DLT en naar Maakjetaart de deur uit ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 3 december 2009 @ 23:37 |
Leuk geworden Lips! | |
NW105 | vrijdag 4 december 2009 @ 09:41 |
Mooie taart! Helaas had de Action niet meer van die rvs-bol vormen. Ik ga dus verder op zoek. | |
prinseszondererwt | vrijdag 4 december 2009 @ 09:43 |
Mooie beer Lips! NW105, misschien toch maar even naar IKEA? Of de blokker... Ik scoorde in Duitsland hele fijne uitstekers, het zijn er bijna 100 voor 9 euri. Jeuj! ![]() | |
NW105 | vrijdag 4 december 2009 @ 10:57 |
Ja ik denk dat het Ikea wordt, ach bijna vakantie dus dan alle tijd ![]() Bij de Ikea hadden ze ook leuke uitsteekvormpjes. Nog een vraagje: een aantal schrijft soms dat er een kartonnetje onder de taart moet. Kopen jullie deze ook bij de taartenshop? Of hebben jullie een ander leuk (goedkoper) adresje? | |
Taartje | vrijdag 4 december 2009 @ 18:20 |
Super Lips, ik vind hem nóg leuker dan de blauwe variant! ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 4 december 2009 @ 23:45 |
Mijn Sinterklaastaartje is klaar. ![]() Het zat niet echt mee. Ik was de afgelopen dagen ziek, mijn biscuit werd minder hoog dan ik wilde en als klap op de vuurpijl was de botercrème die in de koelkast stond zuur geworden en had ik nog precies 100 gram roomboter in de koelkast om nieuwe te maken. Gelukkig kwam het uiteindelijk goed en werd dit het resultaat: ![]() Lips, Ik vind het roze taartje op de een of andere manier ook net iets liever als het blauwe taartje maar dat maakt ze beiden niet minder mooi. En het taartje achter het linkje van de taartjesfee is ook weer erg leuk, vooral met die extra details. ![]() | |
Everlong | zaterdag 5 december 2009 @ 15:24 |
Afgelopen week m'n eerste taarten workshop gehad! Erg leuk!! Ik ga maar eens oriënteren op wat ik allemaal moet aanschaffen om dit thuis nog eens na te doen ![]() Hierbij een foto van de taart: ![]() Thuis viel hij erg in de smaak, al had ik wel erg veel moeite met het aansnijden van de taart ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Everlong op 05-12-2009 15:37:25 ] | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 8 december 2009 @ 13:19 |
Mooie taart ![]() Ik ga me van het weekend eens storten op drie taarten voor mijn verjaardag. Alleen die passen nooit alle drie in de vriezer ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 8 december 2009 @ 15:57 |
quote:Kun je niet een buur/familie/kennis lief aankijken of je bij hen een plekje in de vriezer mag gebruiken? | |
NW105 | woensdag 9 december 2009 @ 15:32 |
Weer een vraagje: zaterdag heb ik 2 taarten nodig. Kan ik het als volgt doen?? donderdagmorgen: 2 kapsels bakken en 's avond vullen en afsmeren Vrijdagavond bekleden. Vulling wordt chipolate (van mona) en jam. En de andere citroenyoghurt (mona) en jam. En dan buiten de koelkast (in de schuur, koel) bewaren? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 9 december 2009 @ 15:36 |
quote:Ja schoonouders hebben een grote vriezer in de kelder bedacht ik me ![]() | |
Kuukske | woensdag 9 december 2009 @ 16:15 |
Ik zat eigenlijk alleen te lurken onder het mom van "Hé, grappig, een taartentopic". Maar ik moet toch echt even kwijt: Wow, wat een prachtige creaties maken jullie! Super. | |
Lips | woensdag 9 december 2009 @ 21:42 |
quote:Ik zou er zelf geen voorkeur aan geven mijn taarten 2 dagen van tevoren al te vullen maar als de taarten zaterdag ook gegeten worden moet dat geen probleem zijn. Ik heb geen ervaring met kapsels afgesmeerd 1,5 laten staan, maar ik kan me indenken dat het dan uit gaat drogen. Waarom bak je niet donderdag en doe je ze in de vriezer, vervolgens vrijdagavond vullen, afsmeren en bekleden?? | |
Spuuglokje | woensdag 9 december 2009 @ 22:56 |
Oh oh ik was jullie al een hele tijd kwijt! ![]() ![]() Eigenlijk was het de bedoeling om een gebonden boeketje van verschillende bloemen te maken, maar ik had tijdens de lessen al laten zien dat ik dat kan, en daarom mocht ik als eindproject precies het taartje maken zoals ik het 't liefste wou, met een krans van madeliefjes. ![]() | |
Esje-lief | donderdag 10 december 2009 @ 07:55 |
heeeeeeel mooi!!! | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 10 december 2009 @ 09:43 |
quote:Ik heb het wel zo lang afgesmeerd in de koelkast laten staan. Was geen probleem. | |
Taartje | donderdag 10 december 2009 @ 09:55 |
Wauw Spuuglokje, wat een prachtige taart! Super stijlvol en lief ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 10 december 2009 @ 21:29 |
Ik wil graag MMF maken maar ik heb het al een keer geprobeerd en toen werd het keihard en mislukte het grandioos ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 10 december 2009 @ 22:13 |
![]() | |
Spuuglokje | donderdag 10 december 2009 @ 22:18 |
quote:Als ik jou was zou ik MMF kant en klaar kopen in plaats van zelf maken ![]() Bedankt voor alle complimenten trouwens! Ik ga dit weekend voor het eerst een puzzeltaart maken, want ik moet een taart met een tractorafbeelding erop maken voor mijn neefje (hij wordt 2 jaar). Hopelijk gaat dat goed! | |
Nanook24 | donderdag 10 december 2009 @ 23:37 |
Wauw Spuuglokje, je 'afstudeerproject' is echt ontzettend mooi geworden. ![]() Ik heb zojuist de monstertruck taart waar ik zo ontzettend tegenop zag afgemaakt. Het plaatje was achteraf gewoon makkelijker dan de Dora's die ik een paar weken geleden heb gemaakt hoewel er nu ook wel een paar momentjes waren dat ik dacht "Waar ben ik aan begonnen!". Zaterdag is het mannetje jarig dus nog heel even geduld voor de foto. | |
NW105 | vrijdag 11 december 2009 @ 11:29 |
@ Spuug wat een mooie taart! Ik heb vanmorgen 2 taarten gebakken, gevuld en afgesmeerd. Een wordt een lieveheersbeestje (ergens gezien, hier of op deleukstetaarten.nl??) En de ander wordt een blauwe taart met een vlinder erop. De vlinder heb ik al gemaakt. Het lieveheersbeestje heb ik gevuld met LemonCurd, citroentoetje van Mona en een laag botercreme. De vlinder is met aardbeientoetje van mona, laag jam en een laag botercreme. Ben benieuwd of eea gaat lukken... | |
Mirjam | vrijdag 11 december 2009 @ 11:31 |
quote:wait, zijn dat madeliefjes die je zelf gemaakrt hebt? ![]() heb je er misschien een close up van? | |
innepin | vrijdag 11 december 2009 @ 13:59 |
Wow Spuuglokje ![]() ![]() En ook andere dames... ik ben zo jaloers op jullie kunsten! Ik ga vandaag/morgen weer eens een poging wagen een taartje te maken voor m'n jarige vriend. Nou wil ik graag gaan boetseren, maar dat gaat natuurlijk geheid een drama worden ![]() ![]() Ik heb tylosespul voor het hard maken van de fondant. Maar ik zit me dan af te vragen in elke volgorde ik moet werken...fondant + kleurstof + tylose -> boetseren -> in de koelkast zetten? Zoiets? En is poedersuiker + water voldoende om als lijm te gebruiken? Ik verpest dat soort dingen altijd omdat ik dan te hard op t vormpje ga drukken en dan wordt het zo'n gesquisht figuurtje ![]() Alvast bedankt voor de antwoorden ![]() ps trusten ik ben je niet vergeten, de site komt er echt aan! Voor het nieuwe jaar hoop ik, ok? | |
innepin | vrijdag 11 december 2009 @ 14:28 |
Oh ja, en de taart is voor zondag. Kan ik 'm dan nu al met botercreme en alles in de koelkast zetten? Of alleen het kapsel en dan morgen botercreme, vulling en fondant enzo doen? *n00b is* | |
#ANONIEM | vrijdag 11 december 2009 @ 15:25 |
quote:Ja maar dat kun je dus praktisch alleen online bestellen toch ![]() Het maken ging wel goed ![]() ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 11 december 2009 @ 15:39 |
Innepin, Je kunt het beste eerst je fondant kleuren en daarna pas de tylose er doorheen kneden. Ik zou daarna alleen wel direct gaan boetseren. De fondant wordt nl. na een paar uur stug en kruimelig van de tylose en is dan minder prettig om mee te werken. Je kunt water en poedersuiker gebruiken om te lijmen maar als je toch tylose in huis hebt kun je ook tylose lijm maken. (30ml lauw water en een flinke mespunt tylose en dan een nachtje laten staan) Dit droogt onzichtbaar op in tegenstelling tot de water met poedersuiker. Hier heeft mijn collega vandaag de taart opgehaald en zij was er erg over te spreken. Ik ben benieuwd hoe haar zoontje morgen reageert. Breathtaking, Bij veel webshops kun je ook afhalen. Zit er niet per ongeluk één bij jou in de buurt? | |
#ANONIEM | vrijdag 11 december 2009 @ 17:36 |
quote:Voor zover ik weet niet ![]() En aanschouw, de faaltaart van de dag: ![]() Ik ben niet voor het taartenbakken in de wieg gelegd denk ik ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 11 december 2009 @ 19:58 |
Voor een beginnerstaartje is hij helemaal niet slecht hoor Breathtaking. En zelf gemaakte fondant werkt ook veel minder soepel dan kant en klare weet ik uit ervaring. Ik vond deze (web)winkel http://www.bakzolder.nl/onze-verkooppunten.html weliswaar niet in Groningen zelf maar er toch in elk geval in de buurt. Ik heb geen aandelen maar ik ga toch dit linkje nog eens plaatsen omdat je er zo handig kunt zien welke (web)winkels er per provincie zijn: http://www.infotaartje.nl/#Materialen (En vanaf de openingspagina kun je zo ook kijken waar in welke provincie workshops gegeven worden) [ Bericht 30% gewijzigd door Nanook24 op 11-12-2009 20:01:28 (infotaartje link toegevoegd) ] | |
Spuuglokje | vrijdag 11 december 2009 @ 22:06 |
quote: ![]() ![]() Breathtaking, in Warffum zit Juffrouw Taart (online te bestellen en mogelijkheid om het dan af te halen bij haar) of in Donderen, daar zit Ellen's Creative Cakes (ook online te bestellen en ook af te halen). Niet helemaal in Groningen, maar wel in de buurt. En bij de Hanos in Groningen hebben ze fondant, misschien ook wel MMF? Ik ben er 1 keer heel even binnen geweest, weinig tijd gehad om goed rond te kijken. | |
Spuuglokje | vrijdag 11 december 2009 @ 22:20 |
Oh en dat vergat ik nog te zeggen: bedankt voor die link Nanook, ik heb hem gebookmarked! | |
#ANONIEM | vrijdag 11 december 2009 @ 23:48 |
quote:Thanks! Ik ga even kijken! ![]() quote:En jij ook bedankt ![]() Maar de Hanos is een groothandel toch? | |
Yashaaaaa | zaterdag 12 december 2009 @ 01:11 |
quote:Dat dus, net vanaf topic 13 ofzo bij zitten kijken en ![]() Vooral omdat ik eerdere topics ook wel eens keek voor de lol, en je ziet inderdaad echt dat jullie met stukken vooruit zijn gegaan.. En er worden ook zo veel foto's gepost.. Echt super ![]() ![]() Ik zei net nog tegen mijn ![]() ![]() ![]() | |
Taartje | zaterdag 12 december 2009 @ 14:00 |
quote:De Hanos is inderdaad een groothandel, je hebt een pasje nodig om binnen te komen. Wellicht is er iemand in je omgeving die een pasje heeft? Vandaag een opdracht voor retro cupcakes. Dit zijn ze geworden! ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 12 december 2009 @ 15:51 |
Het zijn mooie cupcakes geworden Taartje. ![]() Ik denk dat de monstertruck taart van de jarige job inmiddels wel is aangesneden dus bij deze de foto: ![]() | |
Taartje | zaterdag 12 december 2009 @ 17:40 |
Wauw Nanook, mooi gepuzzeld zeg! | |
Taartje | zaterdag 12 december 2009 @ 19:54 |
Spuuglokje, ben helemaal vergeten jou te complimenteren met je geweldige taart. Wat een priegelwerk zeg, maar wat is het mooi geworden. Iets waar je met recht heel erg trots op mag zijn! ![]() Mijn opa en oma zijn morgen 55 jaar getrouwd, en dit taartje heb ik vanmiddag voor ze gemaakt: ![]() | |
Spuuglokje | zondag 13 december 2009 @ 08:51 |
Taartje wat een mooi taaratje ![]() ![]() En Nanook zo'n mooie puzzeltaart, knap hoor! | |
Taartje | zondag 13 december 2009 @ 14:28 |
Sorry, het is weer even Taartjes-spamweekend geloof ik ![]() ![]() ![]() | |
Lips | zondag 13 december 2009 @ 22:14 |
Zo, druk weekend gehad, taart voor 50 personen (2 x 25x25) met meptaartje en een taart voor de verjaardag van m'n vader. Helaas is mijn pc er even mee opgehouden dus kan nog geen foto's van m'n camera afhalen... Maar de foto's komen zeker zodra de pc weer gereanimeerd is ![]() Taartje, hoe maak jij die kleine stipjes zo mooi gelijk?? | |
tessie | zondag 13 december 2009 @ 22:28 |
Wow Taartje ![]() Ik heb vandaag geboetseerd voor mijn kersttaart, maar de rest van de taart moet ik nog doen, weet alleen nog niet wanneer... | |
Taartje | zondag 13 december 2009 @ 22:41 |
quote:Ben benieuwd naar je mega taarten! Die kleine stipjes maak ik gewoon met een uitsteker. Niet uit de winkel, maar huis, tuin & keuken materiaal: ik steek ze uit met een rietje! Werkt super! ![]() | |
Lips | maandag 14 december 2009 @ 08:31 |
Oh wat een goed idee met een rietje!! Komen ze er dan makkelijk uit? | |
Inu | maandag 14 december 2009 @ 09:25 |
Hoe krijgen jullie de taarten zo recht? Als ze klaar zijn draai je de biscuit om, maar de onderkant is dan toch bol? Of snijden jullie er een stuk af? | |
De_Taartjesfee | maandag 14 december 2009 @ 09:33 |
De onderkant wordt de bovenkant en aangezien dat de onderkant van het bakblik was, is die gewoon kaarsrecht ![]() | |
Taartje | maandag 14 december 2009 @ 09:42 |
Lips, ze komen er erg makkelijk uit ja. Ik steek het rietje in de fondant en draai het dan een beetje rond. Meestal komen ze dan wel los. En anders kun je gewoon zachtjes in het rietje blazen en komt het stipje eruit. Inu, de meesten draaien inderdaad hun biscuit om. Ik doe dat ook, zodra hij uit de oven komt laat ik hem omgedraaid afkoelen. De bolling plat dan wat af. Daarna snijd ik met een taartzaag de eventuele nog overgebleven bolling af. | |
Taartje | maandag 14 december 2009 @ 09:42 |
Oh ja, vergeten te zeggen: korting op heel veel spulletjes bij Tastyshop.nl deze week! ![]() | |
prinseszondererwt | maandag 14 december 2009 @ 17:24 |
Oeh, mooi Taartje! Ik heb nu al zin in mijn kerst en 2010 taartjes! ![]() | |
Lips | maandag 14 december 2009 @ 21:27 |
Jaaaa eindelijk, de taarten staan op de pc en kan ik met jullie delen ![]() Als eerste het mega project voor 50 personen. 2 vierkante taarten en een meptaartje. Meptaartje heb ik helaas geen fatsoenlijke foto van dus hier enkel foto's van de vierkante taarten. Taarten zijn volledig naar eigen ontwerp van de bestelster (heb haar hier wel in geadviseerd) ![]() ![]() En dan het taartje voor mijn vader die 60 werd gisteren. Zijn grootste hobby is vissen dus dat moest er in verwerkt worden. Moet wel eerlijk bekennen dat ik nogal geïnspipikt heb van deze taart ![]() ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | maandag 14 december 2009 @ 21:29 |
Lips ze zijn weer prachtig ![]() | |
FutureFairytale | maandag 14 december 2009 @ 21:45 |
WOOOW ![]() Die azuurblauw gemixt met witte kleur is ook erg mooi!! | |
Taartje | maandag 14 december 2009 @ 21:51 |
Super mooie taarten Lips! En het vissertje is echt geweldig strak geboetseerd! ![]() | |
Lips | maandag 14 december 2009 @ 21:57 |
Ben ook wel heel trots op mijn vissertje ![]() | |
Bartjebart | maandag 14 december 2009 @ 22:26 |
quote:Wauw! | |
Nanook24 | maandag 14 december 2009 @ 23:01 |
Wat een mooie taarten heeft iedereen weer gemaakt, maar het vissertje van Lips is er wel een die een eervolle vermelding verdien hoor. Echt ontzettend mooi gemaakt. ![]() Ik heb ruzie met de funcakes bakmix dus even een vraag hier. Houden jullie je aan het recept op de pakken (dus gelijk mixen met de mix erdoor) of mixen jullie eerst de eieren en doen jullie daarna de mix erdoor? Ik heb beide geprobeerd maar nog niet echt met het gewenste resultaat. | |
djuu | dinsdag 15 december 2009 @ 06:58 |
hebben jullie gisteravond nog boulevard gezien? was een item met een taartenmuts met een boekje wat ergens volgend jaar uit gaat komen ![]() | |
Lips | dinsdag 15 december 2009 @ 08:19 |
Ik gebruik geen mix van funcakes maar wel mix, dus zal wel hetzelfde zijn. Ik doe gewoon de mix, de eieren en het water in de beslagkom en zet dan de mixer aan. Heb de eieren dan wel in warm water gehad. | |
Trusten | dinsdag 15 december 2009 @ 10:03 |
quote: ![]() | |
Inu | dinsdag 15 december 2009 @ 10:13 |
quote:Ja, begrijp ik, maar bij mij bolt het altijd op in de oven. Als ik hem dan dus omdraai is hij niet stabiel... | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 15 december 2009 @ 10:19 |
quote:Direct uit de oven omdraaien op een rooster en af laten koelen. Dan is bij mij de bolling wel weg. | |
Lips | dinsdag 15 december 2009 @ 10:34 |
Ik hou ook altijd wel een beetje bolling maar dat snijd ik daarna gewoon weg ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 15 december 2009 @ 14:42 |
Lips en Trusten bedankt, er staan hier 2 perfect gerezen taartjes af te koelen op dit moment. Mijn 20cm vorm waar ik nog nooit problemen mee gehad heb omdat hij vrij hoog is was nu zelfs niet hoog genoeg. ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 15 december 2009 @ 14:54 |
quote:Ja oh sorry, ik las ff te snel en begreep hem dus verkeerd. Na het bakken meteen omgekeerd storten en alles wat er na het afkoelen nog aan bolling zit snij ik weg ![]() | |
Taartje | woensdag 16 december 2009 @ 12:29 |
Weer twee op bestelling gemaakt, het is maar goed dat ik vakantie heb. Aan school kom ik niet echt meer toe ![]() ![]() En deze is besteld door een vriendin van me. Haar ouders zouden volgende week 25 jaar getrouwd zijn, ware het niet dat haar moeder vorige zomer is overleden. Ze wilde voor haar vader toch een soort 'gedenktaartje'. De lotus heeft voor hen een bijzondere betekenis, vandaar dat ze die er graag op wilde. Verder geen tekst, dat werd te confronterend. Moeilijke opdracht vond ik, maar dit is het geworden: ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 16 december 2009 @ 13:33 |
Prachtig Taartje, ook een supermooie taart voor een zeer trieste en ergens mooie gelegenheid | |
Nanook24 | woensdag 16 december 2009 @ 15:17 |
quote:Omdat ik het ook niet beter dan dit kan zeggen. | |
De_Taartjesfee | donderdag 17 december 2009 @ 20:32 |
Ik heb eens een ander soort taart gemaakt, van pannenkoekjes ![]() ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 17 december 2009 @ 21:45 |
Prachtig Taartjesfee! ![]() ![]() Taartje en Lips, wat zag ik weer mooie creaties van jullie hand voorbij komen. Super! ![]() | |
Taartje | donderdag 17 december 2009 @ 22:43 |
Wat een leuk idee zeg, Taartjesfee! Is hij al aangesneden? Ben heel benieuwd hoe hij smaakt ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 17 december 2009 @ 22:49 |
Ghehe hij smaakte gewoon naar pannenkoek ![]() ![]() ![]() | |
Bartjebart | vrijdag 18 december 2009 @ 00:27 |
quote:wat zijn randkleuters? Wel onwijs stoer voor een kerstdiner op school! (tenminste, neem aan dat het daarvoor was) | |
Yashaaaaa | vrijdag 18 december 2009 @ 01:18 |
Een mix tussen randebielen en kleuters? | |
De_Taartjesfee | vrijdag 18 december 2009 @ 07:43 |
Dat ook een beetje ![]() ![]() | |
Taartje | vrijdag 18 december 2009 @ 10:41 |
Ik dacht dat je echt van plan was er stukjes van te snijden, maar dit is natuurlijk een stuk logischer ![]() | |
Franneh | zaterdag 19 december 2009 @ 12:20 |
Wow super taarten zie ik weer voorbij komen.. @ Taartje, je hebt hem heel mooi gemaakt.. lijkt mij ook ontzettend moeilijk om zo een taart te moeten maken. Erg mooi. @ Lips: Geweldig die visser! ![]() De laatste die ik heb gemaakt (alleen geen foto) was een chocoladetaart voor een collega. Chocolade biscuit gevuld met een laag witte chocolade en een laag chocolade ganache. En overgoten met chocolade ganache en wat streepjes gesmolten witte chocolade. hmmm ik kwijl er nu alweer bij.. chocola! ![]() | |
Franneh | zaterdag 19 december 2009 @ 12:22 |
quote: ![]() | |
Popples | zondag 20 december 2009 @ 12:02 |
wat een mooie taarten, pet je af ![]() ik heb een paar vraagjes. over 10 dagen word mijn oudste 3 jaar, ze wil een angelina ballerina taart. ![]() nu heb ik van de week spullen gehaald in een bak winkel. vanaf wanneer kan ik marsepein kleuren? hoelang kan ik die dan bewaren? hoe moet ik het bewaren? hoe bewaren jullie taarten als hij klaar is? want ik wil hem de 29 bakken 's ochtend en 's avonds vullen en afmaken. dan moet hij de 30 en 31 dec. genuttigd worden. sorry ik ben een leek in dit soort dingen en het word de eerste keer. ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 20 december 2009 @ 12:05 |
Wanneer je je marsepein kleurt maak niet zoveel uit, als je het daarna maar goed luchtdicht bewaart. Dus verpakken in vershoudfolie en in een afgesloten bakje, bijvoorbeeld. Na het bakken kun je het kapsel in de vriezer zetten, daardoor is 'ie dan ook gemakkelijker te snijden. Na het bekleden en decoreren zou ik hem op een koele plek wegzetten (kelder?). Succes! | |
Susanne81 | zondag 20 december 2009 @ 19:50 |
@ Taartje, bij je onderste taart (met de lotus) heb je een erg mooi randje om je taart! Hoe maak je zoiets? | |
Juffrouwtaart | zondag 20 december 2009 @ 22:38 |
oeps foutje | |
Juffrouwtaart | zondag 20 december 2009 @ 22:42 |
quote:He hoi Ik kwam toevallig dit tegen via google ![]() Maarre ik zit in Winsum niet in Warffum ![]() Ps spuuglokje haar taart is mooi he ![]() | |
Spuuglokje | zondag 20 december 2009 @ 23:06 |
Ha Juffrouwtaart! ![]() ![]() ![]() | |
Juffrouwtaart | zondag 20 december 2009 @ 23:28 |
quote:Omdat je zo aandringt hahahahhaa ps het was idd goed bedoeld ![]() ![]() | |
Juffrouwtaart | zondag 20 december 2009 @ 23:38 |
quote:Je had mijn eerste taart moeten zien .....was echt erg.... Maar er is hoop hoor ![]() Ik wil je best helpen | |
Nanook24 | maandag 21 december 2009 @ 11:27 |
Wauw, echt super mooi hoor juffrouwtaart. ![]() Ik kreeg daarnet over de mail de foto's binnen van de stapeltaart die ik de afgelopen week gemaakt heb voor de dochter van mijn vriendinnetje. Deze was voor de visite die zaterdag al kwam en had ik gevuld met witte choco ganache en aardbeienkwark toetje van Mona ![]() Deze was voor het grote feest zondag. De bovenste taart is gevuld met aardbeienkwarktoetje van mona en 4-vruchten jam en de onderste met witte choco ganache en lemmon curd. ![]() | |
Taartje | maandag 21 december 2009 @ 15:16 |
quote:Deze heb ik gemaakt met een siliconen mal van First Impressions. Deze kun je onder andere vinden bij de webshop van De Leukste Taarten. Nanook, leuk! | |
#ANONIEM | maandag 21 december 2009 @ 15:19 |
quote:Het is een kwartiertje met de trein naar Winsum voor mij dus dat is het overwegen waard ![]() quote:Mooooi ![]() | |
Taartje | maandag 21 december 2009 @ 19:46 |
Voor degenen onder jullie die ook op DLT lezen vast een bekend beeld: ik heb 'Dé hertjestaart' gemaakt voor iemand die een taart besteld heeft als toetje bij het kerstdiner. Wilde hem al een tijdje eens maken, en dit was de ideale gelegenheid! ![]() | |
prinseszondererwt | maandag 21 december 2009 @ 19:48 |
Oh dat hertje... ![]() | |
tliciouz | maandag 21 december 2009 @ 19:49 |
quote:Wauw! | |
Bartjebart | maandag 21 december 2009 @ 19:49 |
quote:Aaaah wat lief! | |
Lips | maandag 21 december 2009 @ 20:55 |
Leuke taartjes weer!!! Ik had afgelopen weekend mijn voorlopig laatste taart (iig de laatste van dit jaar). Ik moet even een aantal weken rustig aan doen en me ergens anders mee bezig houden dus dit jaar en de maand januari geen taarten meer!! Helaas was mijn laatste taart niet echt een succes... de taart wel maar de situatie niet. Vrijdag lag ik pas om half 4 in bed maar moest zaterdag de taart maken. Wekker gezet op 10 uur en met veel te weinig slaap tegen 11 uur aan de slag gegaan. Moest een taart van 20 cm en een meptaartje maken, al met al tot half 5 bezig geweest (en toen moest ik de troep nog opruimen). Zaterdagavond personeelsfeestje gehad en lag tegen half 3 in bed. Met de besteller (een collega) afgesproken dat hij om 1 uur de taart op zou halen zondag dus weer een wekker gezet. Door de hoofdpijn van de kater was ik om 11 uur uit bed. Vriendlief was mee opgestaan maar die ging om 12 uur toch maar terug. Ik wou ook mee maar dat kon natuurlijk niet. 1 uur.... niks half 2..... niks 2 uur.... niks, toch maar eens bellen! Ging wel over maar uiteindelijk voicemail ![]() half 3 komt mijn vriend uit bed met de vraag hoezo ik niet terug naar bed was gekomen. Inmiddels brak ik bijna af van vermoeidheid en mijn kater en ik begon me toch wel zorgen te maken. Niks voor mijn collega om niks te laten horen en zijn vriendin kreeg ik ook niet te pakken... 3 uur, nog steeds niks..... Kwart over 3 gaat de telefoon, wat denk je! Ze hadden de verjaardag afgeblazen en meneer was terug naar bed gegaan. Alleen ff vergeten mij dus ook af te bellen.... Heb ik dus godverdomme het hele weekend te weinig slaap gehad en wekkers gezet voor een taart die gisterenmiddag na 4 uur opgehaald is en die nu in de vriezer is verdwenen omdat de verjaardag nu pas eind januari gevierd wordt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En het ergste, geen excuses uit zichzelf, nee ik moest er over beginnen dat het toch wel erg bagger was. Ik ben er verdomme nog kwaad over! Had gisteren kaartjes voor een concert van Johan en ben dus door al dat gezeik niet kunnen gaan omdat ik zo moe was ![]() Sorry hoor, moet ff m'n frustraties kwijt ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 december 2009 @ 20:58 |
Ahhw balen.. Uitkijken dus in de toekomst, niet meer opdrachten nemen dan waar je tijd voor hebt en niet jezelf voorbijlopen voor taart ![]() | |
tessie | maandag 21 december 2009 @ 22:21 |
Lips wat ontzettend aso zeg! ![]() Taartje, wat issie weer mooi! Ik had dat hertje idd al vaker gezien, maar hij blijft super schattig! Nu maar hopen dat die mensen niet net hertenbiefstuk hebben gegeten bij het kerstdiner ![]() | |
Bartjebart | maandag 21 december 2009 @ 22:34 |
quote:Maar moest ik ook aan denken ![]() | |
Nanook24 | maandag 21 december 2009 @ 23:20 |
Lips, Ik kan me heel goed voorstellen dat je er echt even helemaal klaar mee was maar laat je er alsjeblieft het plezier in het taarten maken niet door ontnemen, je maakt hardstikke mooie taarten en dat moet je niet laten verpesten door zo'n idioot die alleen aan zichzelf denkt! Taartje, Je hertje is echt super schattig ![]() | |
Lips | dinsdag 22 december 2009 @ 07:20 |
Ik ga ook gewoon door met taarten hoor ![]() Dat ik even 5 weken zou stoppen had ik al eerder besloten, komt niet hier door ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 22 december 2009 @ 17:56 |
Waar kopen jullie fondant? Ik heb al een paar dagen enorme bakdrang | |
Nanook24 | dinsdag 22 december 2009 @ 20:16 |
Mellow, je kunt hier even kijken wie er bij jou in de buurt zit: http://www.infotaartje.nl/#Materialen Als je nu online moet bestellen ga je het niet meer voor de kerst in huis hebben vrees ik. Ik zie trouwens net dat www.tastyshop.nl er niet bij staat en die zit volgens mij wel bij jou in de regio | |
-Mellow- | dinsdag 22 december 2009 @ 20:39 |
Ok Thx. Ik kan natuurlijk altijd nog zelf fondant maken, maar ik heb geen idee of dat makkelijk is... Iemand ervaring ermee? Het lijtk me echt een enorme kliederzooi | |
Popples | dinsdag 22 december 2009 @ 21:14 |
quote:valt wel mee. gewoon doen. ![]() ik ga nu naar de www.debakwinkel.nl daar schrok ik wel even voor een paar spulletjes even 55 euro. voor mijn moeder is het een 15 min. rijden. en heerlijk neuzen daar ![]() | |
Taartje | woensdag 23 december 2009 @ 21:58 |
Oooh Lips, wat ontzettend balen zeg! Heb je daarvoor al die moeite en al die uren in je werk gestoken. Het is ongetwijfeld een prachtige taart geworden, dat maakt vast wat goed. Maar dat je dan zo 'stank voor dank' krijgt en er maar vanuit wordt gegaan dat het allemaal geen enkel probleem is. Echt rot zeg! ![]() Ik heb gisteren mijn laatste taart bestelling van dit jaar gemaakt. Misschien volgende week nog eentje voor m'n verjaardag, en dan even lekker vrij ![]() ![]() | |
Franneh | woensdag 23 december 2009 @ 23:28 |
Wow kan begrijpen dat je flink pissig was zeg Wat irriterend!! Leuke taart trouwens hier boven mij! ![]() ![]() | |
Taartje | donderdag 24 december 2009 @ 09:19 |
Leuke taart ook onder je ![]() | |
tliciouz | donderdag 24 december 2009 @ 09:37 |
quote:Die tastyshop ziet hier 3 straten verderop ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 24 december 2009 @ 16:13 |
Kerstaart klaar! * prinseszondererwt zweet afveegt... ![]() ![]() ![]() Ben niet helemaal heppie met de boom, volgende keer gebruik ik marsepein ipv fondant. Dat werkt netter vind ik. ![]() | |
tessie | donderdag 24 december 2009 @ 19:18 |
Taartje, die is schattig zeg! Leuk dat huisje zo met die bomen, en mooie kleuren. Franneh, gaaf gedaan zo met dat gemelleerde groen! PZE, wat een leuke kersttaart. Ik vind je boom wel heel mooi hoor ![]() Dit is mijn kersttaart geworden ![]() Met een kerstman die wel erg evil kijkt zo met die enge oogjes ![]() Hij is gevuld met aardbeienmousse en citroenmousse. | |
prinseszondererwt | maandag 28 december 2009 @ 14:57 |
Tessie, och joh... zo evil is 'ie nou ook weer niet! Leuk zo met die huisjes ook. Heeft 'ie gesmaakt? Ik heb mezelf net zo'n fijn kerstcadeau besteld... ![]() ![]() | |
tessie | maandag 28 december 2009 @ 18:59 |
Oehhh wow PZE! ![]() | |
_evenstar_ | maandag 28 december 2009 @ 19:49 |
mooie taartjes hier ![]() Vraagje, kun je MMf ook kleuren met bijv. bietensap, of watsiroop om het een kleurtje te geven? En zo ja is er ergens een lijstje of iets bekend, welke kleur wat geeft een beetje zeg maar. | |
Taartje | maandag 28 december 2009 @ 20:42 |
PZE, wat een geweldig kerstcadeau! _Evenstar_, ik weet niet of het mogelijk is MMF met bietensap te kleuren, maar ik denk eigenlijk van niet. Mijn eerste gedachte was dat de MMF daardoor waarschijnlijk heel erg plakkerig wordt. Misschien kun je het eens met een klein stukje MMF proberen? | |
_evenstar_ | maandag 28 december 2009 @ 21:28 |
quote:Bietensap is een voorbeeld, t hoeft ook geek knal kleur te worden, maar meer ene subtiel tintje dat niet alles wit is zeg maar. Kleurstoffen kant en klaar mag niet vanwege allergie. Dus zou fijn zijn als ik het iets kon kleuren met wat ze wel mag bijv. | |
Taartje | maandag 28 december 2009 @ 22:45 |
quote:Bestaat er niet zoiets als bietenpoeder? ![]() | |
_evenstar_ | maandag 28 december 2009 @ 22:53 |
quote:mmm , geen idee ofdat dat bestaat ![]() bedenk me net deel van de marshmallows is roze, dus dan komt er als ik alleen roze marshmallows kies wel een beetje roze mmf van toch? en dan met de witte wat evrsiering maken ofzo ![]() | |
Popples | dinsdag 29 december 2009 @ 08:38 |
quote:ja hoor roze blijft gewoon roze. | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 08:43 |
Maar daar zit toch roze kleurstof in dan? ![]() | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 09:16 |
Eigenlijk heb ik voor mijn oud- en nieuwtaartje nog wat fondant/marsepein nodig. Bestellen is te laat, maar morgen ben ik in Amsterdam. Heeft iemand een adresje in het centrum toevallig? | |
_evenstar_ | dinsdag 29 december 2009 @ 10:53 |
quote:Ja maar daarvan weet ik dat het goed gaat, bij andere kleurstoffen s het maar afwachten ![]() | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 11:44 |
Oke, duidelijk! ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 29 december 2009 @ 11:56 |
quote:Waar woonde ge? Ik heb een hele berg thuis die niet zo snel opkomt momenteel. | |
Esje-lief | dinsdag 29 december 2009 @ 11:59 |
U bent van harte welkom. Taart je Taart Tussen de Bogen 37 1013 JB Amsterdam centrum Telefoon: 06 16092742 OPENINGSTIJDEN Omdat ik soms niet in de winkel ben i.v.m. bijvoorbeeld het opzetten van bruidstaarten op locatie, verzoek ik u eerst even te bellen of ik wel aanwezig ben. Telefoon: 06 16092742 Het zou jammer zijn als u voor een dichte deur komt. Krijgt u het antwoordapparaat, laat u dan een bericht achter. Ik bel u z.s.m. terug. Vr. groet, Diana Hakkert missc is dat wat | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 12:34 |
Dizzy-miss-lizzy: je hebt pm! Esje, bedankt voor het meedenken! Helaas is de winkel gesloten t/m 3 januari... ![]() | |
Taartje | dinsdag 29 december 2009 @ 12:49 |
Ze hebben er denk ik geen fondant, maar mocht je tijd hebben zou ik ook even binnenlopen bij Eichholtz Delicatessen. Daar verkopen ze allerlei Amerikaans eten enook heerlijke bakmixen en taartvullingen enzo! ![]() | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 12:57 |
quote:Jaaa, die staat al op mijn lijstje! ![]() | |
Esje-lief | dinsdag 29 december 2009 @ 15:15 |
ik ben nu bezig met een moddertaart.. gewoon voor de lekker ![]() | |
_evenstar_ | dinsdag 29 december 2009 @ 19:08 |
Resultaat : ![]() Kan veel netter, maar tis allergeen proof, en mijn eerste keer met MMF werken en zo;n soort taartje maken ![]() Dus ik ben er blij mee ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 29 december 2009 @ 19:56 |
Mooi gemaakt hoor Evenstar, ik weet zeker dat Arwen er blij mee zal zijn. En wat zijn er een leuke kersttaartjes gemaakt. ![]() Hier zat er geen kersttaartje in de planning maar de kerstman bracht een Kenwood foodprocessor voor me mee dus werd de kersttaart hier een familie-projectje. ![]() ![]() ![]() En ik bedenk me dat het Fiona Shrek taartje voor de dochter van mijn collega nu ook online mag: ![]() | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 20:38 |
Mooi evenstar! Nanook ook al aan de Kenwood, mooie taartjes! | |
Nanook24 | dinsdag 29 december 2009 @ 20:59 |
quote: ![]() ![]() Wel heel lief enzo van mijn vader maar ik stond na de eerste keer gebruiken vandaag alweer bij de BCC omdat de aandrijfas na 10 minuten draaien al behoorlijk wat slijtage vertoonde. Ik heb een nieuwe as meegekregen maar die vertoonde nadat ik hem uiteraard vanmiddag meteen weer probeerde ook weer slijtage sporen (alleen wel minder dan de eerste.) Ik heb nu gemaild met Kenwood want BCC zegt: Het apparaat is gebruikt dus we kunnen het niet terug nemen, terwijl ik zeg, mijn vader is niet goed voorgelicht, deze machine is eigenlijk niet geschikt voor biscuit deeg (Er zit ook niet zo'n ballonklopper bij maar van die lullige mixergardetjes) dus ik wil een andere. Het biscuit deeg wordt ook veel minder luchtig dan wanneer ik het met de hand mix. Het is nu dus afwachten wat Kenwood gaat zeggen. | |
prinseszondererwt | dinsdag 29 december 2009 @ 21:06 |
Hmm balen, het schijnt dat er nogal wat verschil is tussen de verschillende types. Hopelijk lossen ze het goed op voor je. | |
Popples | dinsdag 29 december 2009 @ 22:05 |
wauw evenstar wat een mooie taart. ![]() nanook ook super taarten. balen zeg van je apparaat, hopelijk word het netjes opgelost. ik heb echt voor de taartenbakkers hier echt bewondering. ik ging een taart maken vandaag wat een werk. door wat oplossingen met tekenen op de taart is het een ballerina geworden. niet netjes maarja een kind van 3 ziet toch alleen maar een muis en een roze kleed. ![]() ![]() | |
Taartje | woensdag 30 december 2009 @ 19:40 |
Sorry, niet bijgelezen! Even snel een kijktip voor vanavond: http://www.tvgids.nl/prog(...)%3A_Kings_of_pastry/ ![]() | |
Esje-lief | donderdag 31 december 2009 @ 10:27 |
Ik heb het gezien... Wat een wereld!! Dat suikertrekken en die bloemen.. When I grow up.... Thanks for the tip!! | |
DevilsAndDust | donderdag 31 december 2009 @ 10:45 |
Ik heb het ook gezien, ik moest bijna janken toen Philippe z'n suikerkunstwerk liet vallen. ![]() | |
Nanook24 | donderdag 31 december 2009 @ 11:50 |
Ook ik heb gekeken, echt heel gaaf wat die meneren allemaal konden maken. ![]() Ik heb het tekstje wel gelezen DaD maar wat er nou stond is even niet in mijn geheugen blijven hangen. | |
#ANONIEM | donderdag 31 december 2009 @ 13:00 |
quote:Haha ik keek ook met m'n ouders ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 31-12-2009 13:00:36 ] | |
prinseszondererwt | donderdag 31 december 2009 @ 15:07 |
Ook gezien, gaat wel ver hoor! ![]() Maar leuk om te zien, thanks voor de tip. | |
prinseszondererwt | donderdag 31 december 2009 @ 18:47 |
Wat een drama was mijn nieuwjaarstaart... pfft. Soms heb je dat he, dat alles mis loopt. Dat was vandaag dus. Toch maar even het 'resultaat'. Fijne avond allemaal! ![]() | |
Poezebeest | vrijdag 1 januari 2010 @ 16:01 |
Ik vind hem mooi geworden PZE! Even een vraagje, hoe kan ik voorkomen dat je de lagen ziet als je de taart bekleed hebt? Ik heb laatst een taart bekleed met witte fondant en zag de lagen er doorheen, vond ik niet mooi. En mijn taarten rijzen in de oven altijd net iets te hard en gaan bollen waardoor ze scheef worden, ik moet er vaak een flink stuk van af snijden om ze weer recht te laten zijn, hoe kan ik dit voorkomen? Oven staat op max 150 hetelucht, zakt wel iets in als ik ze er uit haal, maar blijven scheef... | |
prinseszondererwt | vrijdag 1 januari 2010 @ 17:12 |
De lagen zie je niet meer als je de taart eerst strak afsmeert met bijv. goed stijve slagroom of botercreme, tenminste bij mij niet. De taart van gisteren had ik afgesmeerd met gezeefde abrikozenjam, geen succes. Het plakte niet lekker en je zag de lagen inderdaad door de marsepein heen. Scheve biscuits heb ik niet zo'n last van, ze zakken wel altijd een stukje in in het midden. (Dat komt volgens mij omdat ik weleens wat enthousiast ben met de caketester.) ![]() | |
Poezebeest | vrijdag 1 januari 2010 @ 17:52 |
Ik smeer er ook altijd botercreme nog op en om, maar altijd maar een dun laagje, misschien volgende keer wat dikker doen. | |
Esje-lief | vrijdag 1 januari 2010 @ 20:16 |
Missc een dijkje van botercreme maken.. Dus eerst een randje botercreme aan de omtrek van de taart en daarbinnen de vulling. Dan zie je geen kleurverschil denk ik | |
DevilsAndDust | vrijdag 1 januari 2010 @ 20:33 |
Twee laagjes fondant, misschien? Volgens mij doen ze dat vaak bij bruidstaarten in Engeland of Amerika of zo. Eerst marsepein en dan voor de echt witte afwerking dun een laagje fondant. | |
Poezebeest | vrijdag 1 januari 2010 @ 22:18 |
quote:Je ziet niet dat er kleurverschil is, want de vulling komt niet tegen de fondant aan, maar je ziet waar de lagen zitten, is niet strak... Moeilijk uit te leggen en ik heb ook geen foto helaas, zal eens ff googlen of ik een foto kan vinden. | |
Poezebeest | vrijdag 1 januari 2010 @ 22:41 |
[ afbeelding ] [ afbeelding ] Bijvoorbeeld bij de bovenste taarten zie je wat ik bedoel, even klikken want kreeg ze niet meer als plaatje. of ben ik gewoon veel te perfectionistisch en is helemaal strak krijgen bijna niet mogelijk met witte fondant? Ben natuurlijk ook geen patissier met MOF-erkenning ![]() | |
Lips | vrijdag 1 januari 2010 @ 23:39 |
hey die bovenste is van mij ![]() | |
PaarsBeestje | vrijdag 1 januari 2010 @ 23:45 |
quote:Is wel mogelijk. Afsmeren met botercreme, in de koelkast zetten en dan strak afwerken met een spatelmes (mes telkens even onder de hete kraan doen terwijl je ermee bezig bent). Wanneer je dan het fondant of marsepein erover heen doet, zie je (als je het goed gedaan hebt) niets meer van de lagen en de kleur van de lagen. Moet je wel de hele taart afsmeren met botercreme, daar houdt niet iedereen van. Het geeft wel het mooiste effect. | |
prinseszondererwt | zaterdag 2 januari 2010 @ 00:49 |
Super stijf geklopte slagroom is een lekkerder alternatief (vind ik). ![]() | |
Poezebeest | zondag 3 januari 2010 @ 19:14 |
PZE, daarvan gaat de fondant of marsepein toch smelten of niet?? | |
prinseszondererwt | zondag 3 januari 2010 @ 19:33 |
Bij mij niet hoor, van jam gaat het bij mij smelten. Maar ik maak er ook bijna boter van hoor, zo stijf klop ik het. ![]() | |
Stiemie | zondag 3 januari 2010 @ 23:37 |
Wat een mooie dingen maken jullie zeg ![]() Lijkt me geweldig om voor de verjaardag van mijn dochter ook een mooie taart te maken. Ze is pas in juli jarig, dus ik heb nog even om te oefenen ![]() Heb je er veel spullen (gereedschap) voor nodig? | |
Taartje | dinsdag 5 januari 2010 @ 10:34 |
quote:Dat valt best mee! De belangrijkste dingen die je nodig hebt: Bakvorm Deegroller Fondant/Marsepein Uitsteekvormpjes (kan ook met kleivormpjes of gewoon met een mesje) Eventueel zijn kleurstoffen en een smoother (om de fondant/marsepein strak om de taart te krijgen) ook erg handig. Maar met deze spulletjes kom je al een heel eind! ![]() | |
Stiemie | woensdag 6 januari 2010 @ 11:06 |
Nou bakvorm en deegroller heb ik al en die vormpjes zijn ook nog leuk voor koekjes enzo, dus die ga ik binnenkort eens aanschaffen! | |
Taartje | woensdag 6 januari 2010 @ 11:20 |
Succes Stiemie! Kom je het resultaat hier ook showen? ![]() Heeft iemand voor mij een goede tip hoe ik met mijn gewone biscuitmix een chocoladebiscuit bak? Gooi ik daar gewoon cacao bij, en zo ja, hoeveel? Nog even een spannend nieuwtje: ik heb zaterdag mijn eerste proeverij voor mensen die een bruidstaart willen bestellen ![]() ![]() | |
Trusten | woensdag 6 januari 2010 @ 11:22 |
quote:Ongeveer 40 gram cacao, 20 gram poedersuiker extra + 1 extra eidooier anders word hij heel droog | |
Taartje | woensdag 6 januari 2010 @ 11:31 |
Dank je wel Trusten! ![]() | |
Taartje | zaterdag 9 januari 2010 @ 11:12 |
Waar is iedereen?! ![]() Mijn laatste taartje: ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 9 januari 2010 @ 15:04 |
quote:Oeh, Spannend! ![]() Je Kitty taart heb ik opgeslagen in mijn ooit nog eens te maken mapje. Het vriendinnetje van mijn dochter is in juni jarig en die roept nu al dat ze een Kitty taart wil en deze vind ik erg leuk gemaakt. Ik zelf ben op het moment een beetje taart-moe. Niet dat ik geen taarten meer wil maken voor mensen, met alle liefde zelfs. Maar de taart die we met kerst gemaakt hadden voor eigen gebruik heb ik eigenlijk een beetje tegen heug en meug op zitten eten. | |
Stiemie | zaterdag 9 januari 2010 @ 15:32 |
quote:Oh dat klinkt echt als de ideale hobby als je er ook nog eens minder trek in taart van krijgt ![]() En die Hello kitty-taart die is echt heel mooi zeg! | |
tessie | zondag 10 januari 2010 @ 12:13 |
Ja die hello kitty taart is echt super leuk! ![]() En ik ben ook taart moe haha ![]() | |
Franneh | zondag 10 januari 2010 @ 12:29 |
Mooi gelukt taartje, Taartje.. ![]() Ik ben op dit moment bezig met een taart voor een collega/vriendin, haar kindje wordt gedoopt. Voor het eerst bezig met een malletje van een baby.. moet zeggen dat hij wel heel erg mooi is! Alleen om hem er ook mooi uit te krijgen is een beetje oefenen. :p | |
Trusten | zondag 10 januari 2010 @ 12:39 |
quote:Je moet hem even in de vriezer leggen ![]() | |
prinseszondererwt | zondag 10 januari 2010 @ 12:50 |
Of lichtjes invetten... | |
LeNeHe | zondag 10 januari 2010 @ 13:59 |
Taartje: mooi taartje hoor! Heb al heel lang geen taart meer gebakken (laatste x was oktober). ![]() | |
Franneh | zondag 10 januari 2010 @ 15:21 |
quote:Oke geweldige tip, hij was nog niet perfect.. maar dat ligt eerder aan mijn kunsten haha. tnx! (Invetten idd ook gedaan) Oke het resultaat... (ik moet echt een keer leren om de fondant goed over de taart heen te krijgen zonder scheuren en bobbels..) ![]() | |
Franneh | zondag 10 januari 2010 @ 15:21 |
Foto van ouwel (onder de zwarte spikkels) en de namen onder de zwarte strepen.. ![]() | |
Susanne81 | zondag 10 januari 2010 @ 18:05 |
Na een aantal weken terug een workshop te hebben gevolgd, ben ik ook helemaal enthousiast! Vandaag ben ik bezig geweest met het maken van cupcakes. Ontzettend leuk maar wat een werk! Ik heb ze gedecoreerd met fondant. Nu merk ik wel dat het nu al wat harder wordt. Eigenlijk wil ik ze gebruiken om dinsdag op het werk te trakteren maar hoe kan ik ze tot die tijd dan het beste bewaren? Zou natuurlijk leuk zijn als ze er niet alleen leuk uitzien maar ook lekker smaken ![]() | |
Kings | maandag 11 januari 2010 @ 12:21 |
Iemand adresjes in de buurt van Utrecht met workshops voor het wat moeilijkere werk? Taart bekleden en verschillende taartvormen maken kan ik al, nu wil ik eigenlijk wel het fijne werk doen zoals bloemetjes en poppetjes etc.....quote:Volgens mij blijven cupcakes wel een aantal dagen goed. Wanneer heb je ze gemaakt? Als je ze in de vriezer legt zijn ze nog veel langer houdbaar! Gewoon een avond van te voren eruit halen en dan kan je ze s'ochtends meenemen. | |
Nanook24 | maandag 11 januari 2010 @ 13:11 |
Misschien kun je hier even kijkenof er iets bij zit Kings: http://www.infotaartje.nl/#Workshops Ik vind het geboortetaartje erg lief geworden Franneh. (En ik zie eigenlijk helemaal niets van je fondant die niet netjes zou zitten) | |
DrukVout | donderdag 14 januari 2010 @ 09:08 |
quote:Ik hoop dat jij meer geluk heb als wij.... Wij hadden een Kenwood KM264 gekocht (kleinere broertje van de chef). Maar na een 4 maanden waarbij hij denk een 6x gebruikt is, heeft hij het al begeven... Een biscuitmix op de hoogste stand voor 10min mixen trekt hij gewoon niet. HIj stopt automatisch na +/- 1 minuut en daarna wil hij niet meer aan. Als hij dan wat afgekoeld is en je zet hem niet meer zo hoog kan hij de snelheid niet vast houden. Hij schommelt enorm in zijn snelheid. Totaal niet betrouwbaar. Nu mag hij dus alweer terug naar de winkel ![]() Hopelijk is er een manier om het geld terug te krijgen en anders wordt hij gemaakt en komt hij op MP te staan. Jammer van het geld verlies. Maar het vertrouwen is wel weg. | |
Trusten | donderdag 14 januari 2010 @ 09:10 |
quote:Je moet ook een Kenwood Patissier hebben ![]() ![]() | |
DrukVout | donderdag 14 januari 2010 @ 09:37 |
quote:AChjah er zitten altijd voordelen aan hoor. Nu is er 1 keukenkastje bijna leeg (op bestek en ontbijtkommetjes na) Dus is het mooi tijd om er een vaatwasser in te stoppen. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na 25jaar eindelijk een vaatwasser. De eerste avond zal ik er met een biertje naar zitten kijken ![]() | |
prinseszondererwt | vrijdag 15 januari 2010 @ 19:07 |
Dat is ook fijn, een vaatwasser is onmisbaar als je vaak iets bakt! Ben trouwens echt heel blij met mijn Kenwood. Wat een geweldig ding! | |
chocolaterie | zaterdag 16 januari 2010 @ 00:08 |
spam is niet gewenst op fok. [ Bericht 86% gewijzigd door Mirjam op 16-01-2010 10:51:04 ] | |
tessie | zaterdag 16 januari 2010 @ 00:11 |
Nou wat attent dat je je speciaal registreert om dat even te komen melden ![]() | |
Taartje | zondag 17 januari 2010 @ 11:01 |
Haha inderdaad. Beetje jammer ![]() Taartje van gisteren, voor een meisje dat 18 werd. Ouders wonen een half uur hier vandaan. Maar ja, je wordt maar één keer 18. Vind het nog steeds apart dat mensen dat voor mijn taartjes overhebben... ![]() ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 22 januari 2010 @ 20:38 |
Taartje, ik ben jaloers op je strikken. ![]() Maar jij hebt toch ook van die "kant en klare" strikjes uitstekers? Ik ben ze aan het zoeken maar kan ze niet vinden. Kun jij me aan een linkje helpen? Als iemand anders het weet mag die het ook zeggen. | |
YskaFredriksson | vrijdag 22 januari 2010 @ 22:40 |
Oh ik vind dit zo gaaf he! We hebben met school net zo goed als een project met een kajak afgerond. Helaas kon de opdrachtgever niet bij de presentaties zijn door file en ijzel. Dus hij komt nog een keer langs en dan gaan we taart eten. Maar het lijkt me echt vet om dan een kajak als taart te hebben (het is een trapkajak) maar het is wel heel ingewikkeld zeker voor een onervaren persoon :p misschien maar een taart met een puzzelplaatje.. Eens even kijken wat dat geintje mij gaat kosten ![]() | |
Taartje | vrijdag 22 januari 2010 @ 23:27 |
quote:Nanook, het zijn deze: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?cPath=35_137&products_id=2771&osCsid=f8cfb308a342e96e323ac247bb7bd54a. Helaas tijdelijk uitverkocht bij DLT, maar waarschijnlijk heeft een andere webshop ze ook wel. Het zijn in elk geval ideale dingen voor schattige strikjes! ![]() ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 23 januari 2010 @ 11:41 |
Mmm...ik wilde ze juist bestellen bij DLT omdat ik daar een Wilton cursus ga doen 1 februari en ik dan dus geen verzendkosten zou hoeven betalen. Nouja, dan moeten ze maar op mijn verlanglijstje voor een andere keer. Ik ga in elk geval nog even snuffelen voor die mallen van FI maar ik vind die kleine strikes die uit jouw uitstekers komen eigenlijk leuker. | |
Miasan | zaterdag 23 januari 2010 @ 12:52 |
Ik heb nu voor het eerst ook zo'n taart gemaakt ![]() ![]() Ik heb 1:1 marsepein gehaald bij de bakker en gekleurd met cacaopoeder. Ik had geen deegroller tot mijn beschikking (of een goede bodem om de taart op te zetten) dus kon ik niet helemaal mooi de marsepein uitrollen, op sommige stukken dekte hij dus niet. De randen zijn ook een beetje gesneuveld bij het overbrengen naar een ander bord. ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 23 januari 2010 @ 13:14 |
Ik zie hem, prima taart hoor! Zeker met wat je tot je beschikking had. [ Bericht 62% gewijzigd door prinseszondererwt op 23-01-2010 14:43:07 ] | |
Taartje | zaterdag 23 januari 2010 @ 14:03 |
Miasan, ik vind hem erg leuk geworden, gezien de middelen die je tot je beschikking had. En de vulling klinkt heerlijk! ![]() Nanook, je kunt DLT misschien even mailen? Wellicht zijn ze op 1 februari wel weer op voorraad! | |
Nanook24 | zaterdag 23 januari 2010 @ 14:18 |
Miasan, Inderdaad wat taartje zegt, gezien de middelen die je tot je beschikking had is het een prima taartje geworden hoor! Taartje, Ik wilde het inderdaad nog even afwachten. De cursus is 1 februari en duurt 4 weken (met de vakantie er nog tussen) dus eigenlijkheb ik nog wel even de tijd om de strikjes te bestellen en evt. te informeren wanneer ze binnen komen. | |
ChipsZak. | zaterdag 23 januari 2010 @ 14:59 |
tvp ![]() | |
Bartjebart | zaterdag 23 januari 2010 @ 20:11 |
quote:Mooi op tijd! Dit topic is zo goed als vol ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 23 januari 2010 @ 20:21 |
quote:Haha inderdaad ![]() |