quote:Deflation – A fall in the general price of goods and services. This problem, seen during the Great Depression, hurts economic growth as consumers wait for prices to fall. By contrast, "disinflation" is a benign reduction in the inflation rate.
Inflation – A rise in the general price of goods and services. When out of control, it constrains saving and investment in the economy. The rate of inflation is most often measured by changes in the Labor Department's consumer price index.
Recession – A sharp contraction in economic activity and employment. A common but informal measure is two consecutive quarters with a decline of national output. A recession is officially declared by a committee of the National Bureau of Economic Research in Boston – this occurs after the fact when final data have arrived and been analyzed.
Stagflation – A combination of stagnation (manifested as significant unemployment and slow or negative economic growth) and entrenched inflation – a phenomenon that characterized the 1970s in America.
ach de paniek zal wel komen rond sinterklaas of kerst als blijkt dat er geen cadeautjes inzitten voor de kinderenquote:Op vrijdag 14 augustus 2009 16:19 schreef simmu het volgende:
tvp in de vorm van "ik ben benieuwd hoe slecht de cijfers nog worden voordat de bom (weer) barst en die suckerrally eindelijk op is"
Rose: Oh mother, shut up! Don't you understand? The water is freezing and there aren't enough boats. Not enough by half. Half the people on this ship are going to die.quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 19:07 schreef pberends het volgende:
Overigens wel frappant die afname van het consumentenvertrouwen. Zou dat door dat hele healthcare-debate komen? Ongelofelijk hoe fel Amerikanen reageren en in het verweer komen van hun totaal rotte healthcaresysteem. Wat gaan ze doen als heel Medicaid en Medicare wordt afgeschaft omdat het simpelweg niet meer te betalen is? Dit wordt een burgeroorlog.
whehe, ik herken de quotequote:Op vrijdag 14 augustus 2009 19:17 schreef edwinh het volgende:
[..]
Rose: Oh mother, shut up! Don't you understand? The water is freezing and there aren't enough boats. Not enough by half. Half the people on this ship are going to die.
Cal Hockley: Not the better half.
Vooral de omzetten exclusief auto's daalden, wat dus betekent dat consumenten resources die ze normaal voor andere dingen gebruiken, nu opeens gebruiken om auto's te kopenquote:De omzet van de detailhandel in de VS daalde met 0,1 procent op maandbasis in juli. Dit was een tegenvaller, er werd gerekend op een toename van 0,8 procent.
De omzet van de detailhandel exclusief auto's (Core Retail Sales) ging 0,6 procent onderuit in juli. Hier werd door economen op een toename van 0,2 procent gerekend.
In de conspiracy-hoek giert het de laatste weken van de verhalen over de dollar en banksluitingen;quote:Op zaterdag 15 augustus 2009 14:51 schreef SeLang het volgende:
Volgens Mish is het FDIC (het Amerikaanse depositogarantiestelsel) sinds gisteren failliet, na het 77ste bankfaillisement dit jaar.
[ afbeelding ]
Zal wel weer een nieuwe bailout worden
http://www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/entry.php?id=395quote:'De grootste ellende komt nog'
16 08 09 - 11:52
"Ik ben zelfs pessimistischer dan toen deze recessie begon. Als je kijkt naar de reële economie, moet de grootste ellende nog beginnen." Dat zegt macro-econoom en beurscommentator Kees de Kort in een interview met HP/De Tijd.
De Kort ziet de miljarden kostende steun door overheden als de ‘verkeerde oplossing’. De fundamentele oorzaak van deze crisis, de jarenlange opeenstapeling van krediet en schulden, wordt daarmee niet opgelost, meent de bekende analist. “De economie staat er slecht voor en dat kan nog jaren duren, omdat de toekomstige kredietverlening er totaal anders uitziet”, waarschuwt De Kort.
‘Moeilijk te rijmen’
Dat de AEX index vanaf het dieptepunt in maart met 45 procent is gestegen wijt De Kort aan ‘natuurlijk optimisme’ van beleggers. “Het gaat slecht met de economie, maar wel goed met de beurzen. Dat vind ik moeilijk te rijmen”. Nout Wellink moet volgens De Kort opstappen. “De taak van een centrale bankier is om de tap dicht te gooien voordat het te gezellig wordt. Maar Wellink heeft er nog een vaatje bijgezet.”
De Kort ziet nog geen economisch herstel in 2010 en denkt zelfs dat ook 2011 nog te vroeg is. “Als je kijkt naar economische cycli is de 25 jaar voorspoed die we hebben gehad belachelijk lang geweest. Alles is afgekocht met meer krediet”, stelt hij. Een lager welstandsniveau zal geaccepteerd moeten worden. De analist ziet de beurs weer flink dalen, maar “hoe diep dat gaat is moeilijk te zeggen”.
Nou die status quo opgeven zal de westerse wereld (en zeker Amerika) niet zomaar doen.quote:Op zondag 16 augustus 2009 21:54 schreef pberends het volgende:
[..]
http://www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/entry.php?id=395
maar wat ze er aan hebben is vraag 2.quote:Op zondag 16 augustus 2009 23:03 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Nou die status quo opgeven zal de westerse wereld (en zeker Amerika) niet zomaar doen.
Geschiedenisboeken staan er vol mee.
In ultiema forma is het straks de have and the have nots.
China zet al vol in op de commodity's bubble.![]()
De vraag is hoeveel lager.quote:Een lager welstandsniveau zal geaccepteerd moeten worden.
en voor wie. wie zijn zaken op orde heeft zal er weinig last van hebben schat ik zo.quote:
Hier gooien mensen altijd met termen dat de economie geen zerosum game is en er dus altijd waarde wordt toevgevoegd, hoe willen de users dit dan verklaren dat er wel opeens krimp kan plaatsvinden.quote:
http://www.iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colID=45802quote:"Goldman Sachs neemt Treasury over" :-)
“In what some on Wall Street are calling the biggest blockbuster deal in the history of the financial sector, Goldman Sachs confirmed today that it was in talks to acquire the U.S. Department of the Treasury.”
According to a Goldman spokesperson, the merger between Goldman and the Treasury is 'a good fit', because 'they're in the business of printing money and so are we”.
“The spokesman of Goldman Sachs said that the merger would create efficiencies for both entities: 'We already have so many employees and so much money flowing back and forth, this would just streamline things'.”
“The only challenge facing Goldman Sachs in completing the merger 'is trying to figure out which parts of the Treasury Departemnt we don't already own'.”
http://www.depers.nl/buit(...)tieke-superster.htmlquote:Kasteelheer is politieke superster
Door: Petra Janbroers
Gepubliceerd: vandaag 02:39
Update: vandaag 02:42
Karl-Theodor zu Guttenberg is rijk, charismatisch en minister van Economische Zaken. En een bondskanselier in de maak.
Minister Karl-Theodor zu Guttenberg is een opvallende verschijning in Angela Merkels kabinet. De 37 jaar jonge CSU-politicus draagt maatpakken, zijden dassen en manchetknopen. Zijn haar houdt hij met gel in bedwang. Zijn lichaam houdt hij op peil door elke week enkele halve marathons te lopen. Zijn geest frist hij deze zomer op met het herlezen van Plato’s Politeia, in het oud-Grieks.
Zijn vrouw Stephanie mag er ook zijn. Zij is mooi en gravin, ze stamt van Otto von Bismarck af; ze ontmoetten elkaar op de Love Parade, een groot internationaal rave- en technofestival. Zu Guttenberg is in no time de lieveling van het Duitse publiek geworden.
‘Onze Obama’
In de media wordt Karl-Theodor een grootse politieke toekomst toegedicht. Menig commentator ziet in hem de eerste bondskanselier van CSU-huize. Die Welt noemt hem ‘de enige popster onder de Duitse politici’. Er zijn er zelfs die hem ‘onze Obama’ noemen. Ook Duitsland lijkt toe aan change.
Van dr. Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg had een half jaar geleden nagenoeg niemand buiten Beieren gehoord. De baron, sinds 2002 buitenlandexpert in de Bondsdag, was net tot secretaris-generaal gekozen van de CSU, de zusterpartij van Merkels CDU, toen hij begin februari door de Bundeskanzlerin in haar ‘grote coalitie’-kabinet van christen- en sociaal-democraten werd gekatapulteerd. De CSU vormt met de CDU, die niet actief is in Beieren, in de Bondsdag één fractie: de Union.
Binnen drie maanden kende heel Duitsland hem kennelijk wel en stond Karl-Theodor bovenaan bij de populariteitspeilingen, met stip, en ver voor op Merkel en andere partijleiders.
Geen doetje
Niet alleen zijn elegante, foto- en telegenieke verschijning en aristocratische afkomst vallen op, Karl-Theodor is politiek geen doetje. Als enig kabinetslid schuwt deze minister het niet om bazin Merkel tegen te spreken of tegen de consensus in zijn mening te geven.
De regering geeft miljarden uit om de crisis te bestrijden, Zu Guttenberg pleit voor terughoudendheid. Terwijl zijn collega’s ondernemingen de reikende hand bieden, stelt Karl-Theodor voor ze failliet te laten gaan. Hij is zo tegen de miljarden verslindende reddingsoperatie van Opel, dat hij zijn nieuwe baan bijna aan de wilgen heeft gehangen.
Met de verkiezingen van 27 september voor de deur, wreven de politieke tegenstanders zich met deze ‘elitaire ideoloog’ aanvankelijk in de handen. Hij leek een gemakkelijke prooi in de aanval op de christen-democraten. SPD-veteraan en oud-bondskanselier Gerhard Schröder noemt hem met opzet snerend de ‘baron van Beieren’. Het contrast met SPD-leider en minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier kon ook niet groter zijn. Steinmeier gaat zelf prat op zijn eenvoudige afkomst als timmermanszoon. Zu Guttenberg is met een gouden lepeltje in de mond geboren. Hij woont met vrouw en twee dochters afwisselend op het kasteel in Guttenberg dat al sinds 1482 in handen is van de familie, en in een herenhuis in Berlijn.
Glamour
Maar zijn privileges en linkse aanvallen op zijn afkomst hebben niet verhinderd dat Karl-Theodor de harten van de kiezer heeft veroverd. Volgens Die Welt gelooft 75 procent van de kiezers dat de baron precies weet wat hij wil. ‘En doet waar hij echt in gelooft’, aldus Martin Scholz, een verzekeringsman in Brandenburg. Zu Guttenberg staat voor jeugdig elan, succes en glamour en daar zijn de Duitsers in deze crisistijden wel een beetje aan toe.
En dan te bedenken dat Karl-Theodor eigenlijk niet eens baron is, want de adel is in Duitsland afgeschaft. De burgemeester van Guttenberg zegt daarover: ‘Zijn correcte titel is Reichsfreiherr. Men spreekt hem echter aan met baron. En voor ons, hier, ís hij simpelweg de baron.’
ik denk dat je refereert aan het permagrowthidee. dat gaat er van uit dat er altijd waarde toegevoegd wordt en dat dat oneindig lang door kan gaan. meermeermeer, altijd meer. de meeste posters hier zijn geen permagrowthfans hoor.quote:Op maandag 17 augustus 2009 12:30 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Hier gooien mensen altijd met termen dat de economie geen zerosum game is en er dus altijd waarde wordt toevgevoegd, hoe willen de users dit dan verklaren dat er wel opeens krimp kan plaatsvinden.
Oh, en diegenen die willen weten hoe z'n vrouw er uit ziet:quote:Op maandag 17 augustus 2009 14:19 schreef pberends het volgende:
[..]
http://www.depers.nl/buit(...)tieke-superster.html
http://www.rtl.nl/(/finan(...)ippen_zonder_kop.xmlquote:Heertje: als kippen zonder kop
laatst gewijzigd: 17-08-2009 10:00
Door de cijfers over het consumentenvertrouwen worden analisten, economen en commentatoren in ons land op het verkeerde been gezet. Als kippen zonder kop praten ze elkaar na. Het is juist heel goed dat we minder consumeren.
Consumptie
In hun ogen betekent afnemend consumentenvertrouwen het afnemen van consumptieve bestedingen en daardoor blijven we in de recessie zitten. Een nieuwe variant van deze gebrekkige zienswijze is het afnemen van het prijsniveau, waardoor consumenten nog meer geneigd zouden zijn, af te zien van consumptie en deze uit te stellen tot later, omdat zij dan goedkoper kunnen kopen.
Werkelijkheid
De werkelijkheid is omgekeerd aan dit doemscenario. Het afnemen van de consumptieve bestedingen in de Verenigde Staten is waar de hele wereld al enkele tientallen jaren op zit te wachten. Afnemen van de groei van de materiële consumptie is precies wat we ook in Europa uit een oogpunt van duurzaamheid nodig hebben.
Meer sparen
Minder schulden en meer sparen, is in het rijke Westen het devies. Als consumentenvertrouwen weer toeneemt, moet het niet neerslaan in meer consumptie, maar in een hogere spaarquote. En dan is er wereldwijd maar een vraag: worden de extra besparingen via een goed werkend financieel systeem omgezet in investeringen in duurzaamheid ? Als dat gebeurt wordt mondiaal voorzien in de behoeften van mensen van nu en straks aan kwaliteit van hun bestaan. Een betere consumptie kun je niet hebben. Het wordt tijd de oogkleppen af te zetten en het gloren van de toekomst te onderkennen. Minder materiële groei en meer immateriële, duurzame voorzieningen. De consumenten hebben die les begrepen, nu de zogenaamde deskundigen nog.
die sloopregeling werkt voor geen meter. wij wilden ook een andere auto aanschaffen en kwamen ervoor in aanmerking. mooi dat alle auto's uit 2001 e.v. opeens veel duurder zijn dan die uit 2000! kijk maar eens op autotracker. we sparen wel doorquote:Op maandag 17 augustus 2009 16:33 schreef pberends het volgende:
Autoverkoop augustus ingestort
Werkt goed zo'n sloopregeling. Zelfs al zou het werken: je haalt alleen maar toekomstige consumptie naar voren, en niet te vergeten dat je met meer schulden achterblijft (en de overheid).
Mooi, want overheden meer macht geven is de weg naar het paradijs.quote:
Ik zie liever nationalisaties dan dat de belastingbetaler genaaid wordt.quote:Op maandag 17 augustus 2009 20:41 schreef waht het volgende:
[..]
Mooi, want overheden meer macht geven is de weg naar het paradijs.
quote:The Great American Bank Robbery
William K. Black, the former litigation director of the Federal Home Loan Bank Board who investigated the Savings and Loan disaster of the 1980s, discusses the latest scandal in which a single bank, IndyMac, lost more money than was lost during the entire Savings and Loan crisis. He will examine the political failure behind this economic disaster, in which not only massive fraud has taken place, but a vast transfer of wealth from the poor and middle class continues as the federal government bails out the seemingly reckless, if not the criminal. Black teaches economics and law at the University of Missouri, Kansas City and is the author of The Best Way to Rob a Bank Is to Own One. (Run Time: 1 hour, 38 min.)
Wat een ontiegelijk slecht plaatje. Wanneer stond dat ding op 0 en over welke periode gaat het. Als dit het niveau zou moeten zijn van rtl-z geeft dat ook al weer voldoende aan dat men net zoals de banken totaal niet weet waar men mee bezig is.quote:
Ja oke, maar check die UB3RGEILE GRAFIXZ!!!!11!EINZ!!!quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 14:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat een ontiegelijk slecht plaatje. Wanneer stond dat ding op 0 en over welke periode gaat het. Als dit het niveau zou moeten zijn van rtl-z geeft dat ook al weer voldoende aan dat men net zoals de banken totaal niet weet waar men mee bezig is.
quote:Nout Wellink moet volgens De Kort opstappen. “De taak van een centrale bankier is om de tap dicht te gooien voordat het te gezellig wordt. Maar Wellink heeft er nog een vaatje bijgezet.”
Ze heeft wel een gravinnenbek, blehquote:Op maandag 17 augustus 2009 14:45 schreef Demophon het volgende:
[..]
Oh, en diegenen die willen weten hoe z'n vrouw er uit ziet:
[ afbeelding ]
Gravin Stephanie van Bismarck-Schönhausen (geb. 1976)
Een gravin, rijk en knap
Ik zou der goed doen, voor de poen!quote:Op woensdag 19 augustus 2009 10:08 schreef dramatiek het volgende:
[..]
Ze heeft wel een gravinnenbek, bleh
Teringquote:19-08-2009 16:30:00 VS capaciteit raffinaderijen 84,0% vs 83,5% vorige week
19-08-2009 16:30:00 VS distillatenvoorraad -0,65 mln vaten naar 161,617 mln vaten
19-08-2009 16:30:00 VS benzinevoorraad -2,177 mln vaten naar 209,754 mln vaten
19-08-2009 16:30:00 VS olievoorraad -8,397 mln vaten naar 343,632 mln vaten
Ik snap ook niet waarom ze daar nu mee komenquote:Op woensdag 19 augustus 2009 21:09 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Waarom zo snel eigenlijk? Veel aanbod, weinig vraag, sowiezo lage prijs...
Realiseerde 't mij ook net...quote:Op woensdag 19 augustus 2009 21:10 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik snap ook niet waarom ze daar nu mee komen.
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ay3ayJvt3t3squote:Buffett Says Federal Debt Poses Risks to Economy (Update1)
Share | Email | Print | A A A
By Shamim Adam
Aug. 19 (Bloomberg) -- The U.S. must address the massive amounts of “monetary medicine” that have been pumped into the financial system and now pose threats to the world’s largest economy and its currency, billionaire Warren Buffett said.
The “gusher of federal money” has rescued the financial system and the U.S. economy is now on a slow path to recovery, Buffett wrote in a New York Times commentary yesterday. While he applauds measures adopted by the Federal Reserve and officials from the Bush and Obama administrations, Buffett says the U.S. is fiscally in “uncharted territory.”
Precies, zij verwachten zeker een (deflationaire) crash binnenkort.quote:Op woensdag 19 augustus 2009 23:56 schreef dvr het volgende:
Als Karl Denninger deze smiley gebruikt: [ afbeelding ]. . .
...dan is het een goed idee zijn column te lezen.
Samenvatting: de primary dealers (grote banken die Amerikaanse staatsobligaties mogen verhandelen) hebben bij de laatste uitgave van deze treasuries alles gekocht dat ze krijgen konden, ook al verdienen ze er op jaarbasis maar 0,145% rente mee. Alleen als bijvoorbeeld de aandelenbeurs gaat kelderen zullen deze obligaties flink in waarde toenemen. Kortom: wat weten deze banken wat wij niet weten?
En daarvoor beweerde hij weer dat de neergang op de beurs voorbij was en dat iedereen maar in moest stappen, omdat de recessie al bijna weer voorbij was.quote:Op woensdag 19 augustus 2009 22:57 schreef pberends het volgende:
[..]
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ay3ayJvt3t3s
Grappige seniele man die Buffett. Nog niet zo lang geleden zei hij dat er een 2e stimulus nodig was.
Naïef? Nee hoor.quote:Bouwvakkers maken zich geen zorgen over hun baan
laatst gewijzigd: 20-08-2009 09:42
Ondanks de sombere vooruitzichten in de bouw, maken de meeste werknemers in de sector zich geen zorgen over hun baan.
'Zorgelijk'
Dit blijkt uit een onderzoek dat FNV Bouw in juni heeft gehouden. De bond heeft geen signalen dat dit inmiddels anders geworden is. Vakbondsvoorzitter John Kerstens vindt dat zorgelijk. 'De realiteit is niet optimistisch. Werknemers moeten hun vakdiploma halen en zorgen dat ze weerbaar zijn in hun baan.'
De voorspellingen voor de bouw zijn somber, aldus Kerstens. Het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) verwacht voor de komende jaren een verlies van 50.000 banen in de bouw. Bouwbedrijven in de woning- en utiliteitsbouw (kantoren) hebben nog voor een kleine zes maanden opdrachten in portefeuille. Daarmee ligt de omvang van hun orderportefeuille op het laagste niveau sinds 1993.
Jammer dat Buffett al bijna in z'n graf ligt (ik denk dat hij dood gaat de komende jaren), want ik denk dat zijn Buy en Hold strategie de komende jaren dramatisch gaat uitpakken.quote:Op donderdag 20 augustus 2009 10:17 schreef JodyBernal het volgende:
[..]
En daarvoor beweerde hij weer dat de neergang op de beurs voorbij was en dat iedereen maar in moest stappen, omdat de recessie al bijna weer voorbij was.
Volgens mij doet hij alleen uitspraken die goed zijn voor zijn posities en doet de waarheid hem er niet zoveel toe. Dat is ook logisch natuurlijk, zijn core business is het runnen van een gigantische investeringsmaatschappij en niet het voorspellen van de toekomst.
dan hebben ze het natuurlijk over giftige leningen neem ik aan?quote:
http://www.iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colid=45894quote:4350 miljard dollar minder
Voor de langere termijn blijft het de-leverage effect een grote rol spelen. Merrill Lynch heeft een grafiek van de schuld van de gemiddelde Amerikaan in procenten van zijn inkomen. In 1952 was dat 41%, nu131%. De bank heeft weet ook hoeveel de consument minder moet uitgeven om op het 1990-2000 gemiddelde te komen.
Dat is 4350 miljard dollar. Dat betekent dat bij een inkomensgroei van een procent of twee (zeg de inflatie) hij de komende vijf jaar 5,2% minder moet uitgeven. Dat zal de economische groei wel merken. Die consument is nog steeds goed voor een dikke 70% van de Amerikaanse economie.
"Nothing to see here, move along. There is no crisis."quote:Op donderdag 20 augustus 2009 17:28 schreef pberends het volgende:
NHG: crisis valt reuze mee
Dit bericht gaat de geschiedenisboeken in.
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Reichquote:When Will The Recovery Begin? Never.
July 9, 2009, 5:02PM
The so-called "green shoots" of recovery are turning brown in the scorching summer sun. In fact, the whole debate about when and how a recovery will begin is wrongly framed. On one side are the V-shapers who look back at prior recessions and conclude that the faster an economy drops, the faster it gets back on track. And because this economy fell off a cliff late last fall, they expect it to roar to life early next year. Hence the V shape.
Unfortunately, V-shapers are looking back at the wrong recessions. Focus on those that started with the bursting of a giant speculative bubble and you see slow recoveries. The reason is asset values at bottom are so low that investor confidence returns only gradually.
That's where the more sober U-shapers come in. They predict a more gradual recovery, as investors slowly tiptoe back into the market.
Personally, I don't buy into either camp. In a recession this deep, recovery doesn't depend on investors. It depends on consumers who, after all, are 70 percent of the U.S. economy. And this time consumers got really whacked. Until consumers start spending again, you can forget any recovery, V or U shaped.
Problem is, consumers won't start spending until they have money in their pockets and feel reasonably secure. But they don't have the money, and it's hard to see where it will come from. They can't borrow. Their homes are worth a fraction of what they were before, so say goodbye to home equity loans and refinancings. One out of ten home owners is under water -- owing more on their homes than their homes are worth. Unemployment continues to rise, and number of hours at work continues to drop. Those who can are saving. Those who can't are hunkering down, as they must.
Eventually consumers will replace cars and appliances and other stuff that wears out, but a recovery can't be built on replacements. Don't expect businesses to invest much more without lots of consumers hankering after lots of new stuff. And don't rely on exports. The global economy is contracting.
My prediction, then? Not a V, not a U. But an X. This economy can't get back on track because the track we were on for years -- featuring flat or declining median wages, mounting consumer debt, and widening insecurity, not to mention increasing carbon in the atmosphere -- simply cannot be sustained.
The X marks a brand new track -- a new economy. What will it look like? Nobody knows. All we know is the current economy can't "recover" because it can't go back to where it was before the crash. So instead of asking when the recovery will start, we should be asking when and how the new economy will begin. More on this to come.
RIP wereldeconomie.quote:He served as the twenty-second United States Secretary of Labor under President Bill Clinton, from 1993 to 1997.
Het zou mooi zijn als er ondanks deze maatregel geen sprake is van sterk stijgende verkopen. Dan weet je pas echt hoe laat het is voor de Amerikaanse economie: tijd om blikvoer te gaan hamsteren.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 10:34 schreef SeLang het volgende:
btw: er is ook een subsidieregeling voor de huizenmarkt. Mensen krijgen duizenden dollars subsidie als ze een huis kopen. Die regeling loopt binnenkort ook af (oktober?) en mensen die dus een huis willen kopen haasten zich om nog binnen die regeling te vallen. Je zult de komende tijd dus stijgende huizenverkopen zien (en je weet dus waarom)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |