abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71945535
quote:
Een lager welstandsniveau zal geaccepteerd moeten worden.
De vraag is hoeveel lager.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_71946228
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 12:00 schreef waht het volgende:

[..]

De vraag is hoeveel lager.
en voor wie. wie zijn zaken op orde heeft zal er weinig last van hebben schat ik zo.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_71946459
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 12:00 schreef waht het volgende:

[..]

De vraag is hoeveel lager.
Hier gooien mensen altijd met termen dat de economie geen zerosum game is en er dus altijd waarde wordt toevgevoegd, hoe willen de users dit dan verklaren dat er wel opeens krimp kan plaatsvinden.
pi_71948992
quote:
"Goldman Sachs neemt Treasury over" :-)

“In what some on Wall Street are calling the biggest blockbuster deal in the history of the financial sector, Goldman Sachs confirmed today that it was in talks to acquire the U.S. Department of the Treasury.”

According to a Goldman spokesperson, the merger between Goldman and the Treasury is 'a good fit', because 'they're in the business of printing money and so are we”.

“The spokesman of Goldman Sachs said that the merger would create efficiencies for both entities: 'We already have so many employees and so much money flowing back and forth, this would just streamline things'.”

“The only challenge facing Goldman Sachs in completing the merger 'is trying to figure out which parts of the Treasury Departemnt we don't already own'.”
http://www.iex.nl/columns/columns_artikel.asp?colID=45802
pi_71949732
quote:
Kasteelheer is politieke superster



Door: Petra Janbroers
Gepubliceerd: vandaag 02:39
Update: vandaag 02:42

Karl-Theodor zu Guttenberg is rijk, charismatisch en minister van Economische Zaken. En een bondskanselier in de maak.

Minister Karl-Theodor zu Guttenberg is een opvallende verschijning in Angela Merkels kabinet. De 37 jaar jonge CSU-politicus draagt maatpakken, zijden dassen en manchetknopen. Zijn haar houdt hij met gel in bedwang. Zijn lichaam houdt hij op peil door elke week enkele halve marathons te lopen. Zijn geest frist hij deze zomer op met het herlezen van Plato’s Politeia, in het oud-Grieks.

Zijn vrouw Stephanie mag er ook zijn. Zij is mooi en gravin, ze stamt van Otto von Bismarck af; ze ontmoetten elkaar op de Love Parade, een groot internationaal rave- en technofestival. Zu Guttenberg is in no time de lieveling van het Duitse publiek geworden.

‘Onze Obama’

In de media wordt Karl-Theodor een grootse politieke toekomst toegedicht. Menig commentator ziet in hem de eerste bondskanselier van CSU-huize. Die Welt noemt hem ‘de enige popster onder de Duitse politici’. Er zijn er zelfs die hem ‘onze Obama’ noemen. Ook Duitsland lijkt toe aan change.

Van dr. Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg had een half jaar geleden nagenoeg niemand buiten Beieren gehoord. De baron, sinds 2002 buitenlandexpert in de Bondsdag, was net tot secretaris-generaal gekozen van de CSU, de zusterpartij van Merkels CDU, toen hij begin februari door de Bundeskanzlerin in haar ‘grote coalitie’-kabinet van christen- en sociaal-democraten werd gekatapulteerd. De CSU vormt met de CDU, die niet actief is in Beieren, in de Bondsdag één fractie: de Union.

Binnen drie maanden kende heel Duitsland hem kennelijk wel en stond Karl-Theodor bovenaan bij de populariteitspeilingen, met stip, en ver voor op Merkel en andere partijleiders.

Geen doetje

Niet alleen zijn elegante, foto- en telegenieke verschijning en aristocratische afkomst vallen op, Karl-Theodor is politiek geen doetje. Als enig kabinetslid schuwt deze minister het niet om bazin Merkel tegen te spreken of tegen de consensus in zijn mening te geven.

De regering geeft miljarden uit om de crisis te bestrijden, Zu Guttenberg pleit voor terughoudendheid. Terwijl zijn collega’s ondernemingen de reikende hand bieden, stelt Karl-Theodor voor ze failliet te laten gaan. Hij is zo tegen de miljarden verslindende reddingsoperatie van Opel, dat hij zijn nieuwe baan bijna aan de wilgen heeft gehangen.

Met de verkiezingen van 27 september voor de deur, wreven de politieke tegenstanders zich met deze ‘elitaire ideoloog’ aanvankelijk in de handen. Hij leek een gemakkelijke prooi in de aanval op de christen-democraten. SPD-veteraan en oud-bondskanselier Gerhard Schröder noemt hem met opzet snerend de ‘baron van Beieren’. Het contrast met SPD-leider en minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier kon ook niet groter zijn. Steinmeier gaat zelf prat op zijn eenvoudige afkomst als timmermanszoon. Zu Guttenberg is met een gouden lepeltje in de mond geboren. Hij woont met vrouw en twee dochters afwisselend op het kasteel in Guttenberg dat al sinds 1482 in handen is van de familie, en in een herenhuis in Berlijn.

Glamour

Maar zijn privileges en linkse aanvallen op zijn afkomst hebben niet verhinderd dat Karl-Theodor de harten van de kiezer heeft veroverd. Volgens Die Welt gelooft 75 procent van de kiezers dat de baron precies weet wat hij wil. ‘En doet waar hij echt in gelooft’, aldus Martin Scholz, een verzekeringsman in Brandenburg. Zu Guttenberg staat voor jeugdig elan, succes en glamour en daar zijn de Duitsers in deze crisistijden wel een beetje aan toe.

En dan te bedenken dat Karl-Theodor eigenlijk niet eens baron is, want de adel is in Duitsland afgeschaft. De burgemeester van Guttenberg zegt daarover: ‘Zijn correcte titel is Reichsfreiherr. Men spreekt hem echter aan met baron. En voor ons, hier, ís hij simpelweg de baron.’
http://www.depers.nl/buit(...)tieke-superster.html
pi_71950444
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 12:30 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Hier gooien mensen altijd met termen dat de economie geen zerosum game is en er dus altijd waarde wordt toevgevoegd, hoe willen de users dit dan verklaren dat er wel opeens krimp kan plaatsvinden.
ik denk dat je refereert aan het permagrowthidee. dat gaat er van uit dat er altijd waarde toegevoegd wordt en dat dat oneindig lang door kan gaan. meermeermeer, altijd meer. de meeste posters hier zijn geen permagrowthfans hoor.

persoonlijk mijn opvatting: ik ga er van uit dat 'de economie' zoals 'de natuur' feitelijk een gesloten systeem is. niets verdwijtn zomaar, net zomin als dat er iets zomaar opduikt. het komt linksom of rechtsom altijd wel ergens vandaag of het gaat ergens naartoe. simpel voorbeeld: als de AH met verlies draait komt dat niet zozeer omdat mensen niets meer kopen maar omdat ze het elders (goedkoper) kopen. het geld wat ze uitsparen door goedkoper boodschappen te doen stoppen ze dan weer in iets anders (hogere energieprijzen bijvoorbeeld)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_71950495
quote:
Oh, en diegenen die willen weten hoe z'n vrouw er uit ziet:

Gravin Stephanie van Bismarck-Schönhausen (geb. 1976)

Een gravin, rijk en knap
"All great truths begin as blasphemies" - George Bernard Shaw, Ierse vrijdenker (1856 - 1950)
"Religion is regarded by common people as true, by the wise as false, and by rulers as useful" - Lucius Annaeus Seneca, Romeinse filosoof (4 BC - 65 AD)
pi_71953135
quote:
Heertje: als kippen zonder kop

laatst gewijzigd: 17-08-2009 10:00

Door de cijfers over het consumentenvertrouwen worden analisten, economen en commentatoren in ons land op het verkeerde been gezet. Als kippen zonder kop praten ze elkaar na. Het is juist heel goed dat we minder consumeren.

Consumptie
In hun ogen betekent afnemend consumentenvertrouwen het afnemen van consumptieve bestedingen en daardoor blijven we in de recessie zitten. Een nieuwe variant van deze gebrekkige zienswijze is het afnemen van het prijsniveau, waardoor consumenten nog meer geneigd zouden zijn, af te zien van consumptie en deze uit te stellen tot later, omdat zij dan goedkoper kunnen kopen.

Werkelijkheid
De werkelijkheid is omgekeerd aan dit doemscenario. Het afnemen van de consumptieve bestedingen in de Verenigde Staten is waar de hele wereld al enkele tientallen jaren op zit te wachten. Afnemen van de groei van de materiële consumptie is precies wat we ook in Europa uit een oogpunt van duurzaamheid nodig hebben.

Meer sparen
Minder schulden en meer sparen, is in het rijke Westen het devies. Als consumentenvertrouwen weer toeneemt, moet het niet neerslaan in meer consumptie, maar in een hogere spaarquote. En dan is er wereldwijd maar een vraag: worden de extra besparingen via een goed werkend financieel systeem omgezet in investeringen in duurzaamheid ? Als dat gebeurt wordt mondiaal voorzien in de behoeften van mensen van nu en straks aan kwaliteit van hun bestaan. Een betere consumptie kun je niet hebben. Het wordt tijd de oogkleppen af te zetten en het gloren van de toekomst te onderkennen. Minder materiële groei en meer immateriële, duurzame voorzieningen. De consumenten hebben die les begrepen, nu de zogenaamde deskundigen nog.
http://www.rtl.nl/(/finan(...)ippen_zonder_kop.xml
pi_71953308
Autoverkoop augustus ingestort

Werkt goed zo'n sloopregeling. Zelfs al zou het werken: je haalt alleen maar toekomstige consumptie naar voren, en niet te vergeten dat je met meer schulden achterblijft (en de overheid).
pi_71954311
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 16:33 schreef pberends het volgende:
Autoverkoop augustus ingestort

Werkt goed zo'n sloopregeling. Zelfs al zou het werken: je haalt alleen maar toekomstige consumptie naar voren, en niet te vergeten dat je met meer schulden achterblijft (en de overheid).
die sloopregeling werkt voor geen meter. wij wilden ook een andere auto aanschaffen en kwamen ervoor in aanmerking. mooi dat alle auto's uit 2001 e.v. opeens veel duurder zijn dan die uit 2000! kijk maar eens op autotracker. we sparen wel door
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_71960983
quote:
Mooi, want overheden meer macht geven is de weg naar het paradijs.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_71961063
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 20:41 schreef waht het volgende:

[..]

Mooi, want overheden meer macht geven is de weg naar het paradijs.
Ik zie liever nationalisaties dan dat de belastingbetaler genaaid wordt.
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 10:54:22 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_71974196
quote:
The Great American Bank Robbery

William K. Black, the former litigation director of the Federal Home Loan Bank Board who investigated the Savings and Loan disaster of the 1980s, discusses the latest scandal in which a single bank, IndyMac, lost more money than was lost during the entire Savings and Loan crisis. He will examine the political failure behind this economic disaster, in which not only massive fraud has taken place, but a vast transfer of wealth from the poor and middle class continues as the federal government bails out the seemingly reckless, if not the criminal. Black teaches economics and law at the University of Missouri, Kansas City and is the author of The Best Way to Rob a Bank Is to Own One. (Run Time: 1 hour, 38 min.)
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
pi_71979115
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 13:52 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een ontiegelijk slecht plaatje. Wanneer stond dat ding op 0 en over welke periode gaat het. Als dit het niveau zou moeten zijn van rtl-z geeft dat ook al weer voldoende aan dat men net zoals de banken totaal niet weet waar men mee bezig is.
pi_71979457
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 14:11 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Wat een ontiegelijk slecht plaatje. Wanneer stond dat ding op 0 en over welke periode gaat het. Als dit het niveau zou moeten zijn van rtl-z geeft dat ook al weer voldoende aan dat men net zoals de banken totaal niet weet waar men mee bezig is.
Ja oke, maar check die UB3RGEILE GRAFIXZ!!!!11!EINZ!!!
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_71985551
quote:
Nout Wellink moet volgens De Kort opstappen. “De taak van een centrale bankier is om de tap dicht te gooien voordat het te gezellig wordt. Maar Wellink heeft er nog een vaatje bijgezet.”
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 19:01:50 #44
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_71986776
tvnieuws
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_72002179
Hier komt het zo ongeveer wel op neer (RGE Monitor)

Any sustained economic recovery will ultimately have to come from the revival in private demand—i.e. through consumption and investment—both of which will be constrained by structural factors.

Preceded by a financial crisis, this is the most severe and prolonged recession since the 1930s. Avoiding the short-term pain of private-sector deleveraging by socializing private losses and re-leveraging the public sector with large deficits and debt accumulation will spur long-term costs and crowd out private spending. The drivers of the previous economic boom—consumers, the housing sector and easy credit—will remain under pressure even after the economy is out of recession. Structural weaknesses will persist. Until the economy finds new sources of growth, it will grow below potential for several years. Potential GDP growth might also take a hit, falling from around 2.8% during 1997-2008 to around 2.25% in the coming years. Productivity growth has held up—on a temporary basis—during the current recession, not due to innovation or productive investment, but due to aggressive cuts in labor and labor hours by firms. In the coming years, productivity growth will remain under pressure as workers age, structural unemployment rises, labor skills deteriorate, and investment and innovation slow.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_72002780
Tja, al die economen zijn zo bullish, maar ik zie niet waarom de private vraag opeens vandaan zou moeten komen (behalve het aanvullen van bedrijfsvoorraden dan).
pi_72002905
quote:
Op maandag 17 augustus 2009 14:45 schreef Demophon het volgende:

[..]

Oh, en diegenen die willen weten hoe z'n vrouw er uit ziet:
[ afbeelding ]
Gravin Stephanie van Bismarck-Schönhausen (geb. 1976)

Een gravin, rijk en knap
Ze heeft wel een gravinnenbek, bleh
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_72007360
quote:
Op woensdag 19 augustus 2009 10:08 schreef dramatiek het volgende:

[..]

Ze heeft wel een gravinnenbek, bleh
Ik zou der goed doen, voor de poen!
pi_72013485
quote:
19-08-2009 16:30:00 VS capaciteit raffinaderijen 84,0% vs 83,5% vorige week
19-08-2009 16:30:00 VS distillatenvoorraad -0,65 mln vaten naar 161,617 mln vaten
19-08-2009 16:30:00 VS benzinevoorraad -2,177 mln vaten naar 209,754 mln vaten
19-08-2009 16:30:00 VS olievoorraad -8,397 mln vaten naar 343,632 mln vaten
Tering .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')