SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
Agenda Culinaire Evenementen in Rotterdam:
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Waar?
(® Andy Hayler)
Le Louis XV - Alain Ducasse
l'Hôtel de ParisMonte-Carlo
Place du Casino
MC 9800 Principauté de Monaco
Wat at je?
De menukaart in een goudkleurige standaard.
De champagne kaart met echt alle top huizen en navenante prijzen.
De gekozen fles vanwege de naam van...
Het verse en warm gebakken brood wordt gebracht.
Wat men noemt een "petit galette aux legumes" lichte “van alles wat” knabbel.
Meer groenvoer maar dan als een amuse genaamd: "Amuse bouche"
Blauwe kreeft i.c.m. o.a. gember en geroosterde perzik.
Provencaalse tuingroentes gebakken in een zwarte truffelsaus.
Verschillende stukjes vis op warme steen onder de noemer: "Cuit sur Pierres" als opbouw naar het volgende gerecht.
Zeebaars op mediterrane wijze bereidt met o.a.courgettes
Even het schitterend gebeuren om ons heen opnemen na al deze gerechten nu we langzaam naar de avond gaan en de lichten worden ontstoken.
Boterzachte chocolade cake met o.a. cacao
Dit alles wordt in gereedheid gebracht voor....
Wat voor moois zou daar nu inzitten?
Brood? Oh.. wacht bereiding van: Baba au rhum! Lekker!
Als extra deze wilde aardbeien mascarpome sorbet uitgevraagd.
Daar is de moestuin wagen (voor de thee) die we buiten gaan gebruiken omdat ik wil paffen en dat kan op het terras.
Zwoele zomer avond en ouderwets acclimatiseren op het terras met....thee..
Een komen en gaan van auto's die even halt houden voor de deur elke avond. Leuk schouwspel zo vanaf het terras
Impressie / Op of aanmerkingen
Setting van het restaurant was indrukwekkend en vooral in de avond waan jij je even in het befaamde chateau de Versailles als alle lichten worden ontstoken.
Mooi. Je was dus onder de indruk van de algehele setting/het restaurant en dus ook het eten?
Nee, integendeel: Ik zag alleen bevestigd waar ik al voor gewaarschuwd was en wel dat het heel erg kitscherig is om naar alle waarschijnlijkheid de tegenvallende kwaliteit wat te verbloemen. Nou dat gevoel kreeg ik.
Wat was dan niet goed of viel tegen?
Allereerst: Ik vond het geen drie sterren waard. Ik proefde geen smaaksensatie.. Ik had helemaal geen "wow"gevoel. Het was wel op smaak allemaal en goed gegaard maar totaal niet spannend!
Ten tweede vond ik de prijzen van de drank belachelijk en echt "way over the top"ook als het een restaurant als dit betreft. Bijvoorbeeld: Ik wilde een glaasje van de huis champagne nemen als aperitief, zoals ik wel vaker doe om te beginnen, en als een echte Hollander vroeg ik tussen neus en lippen door wat zo een glaasje koste. Antwoord: E 70,- per glas! En dan niet van een Dom Perignon 1971 o.i.d.,maar van een of andere voor mij onbekende wijnboer ergens in Frankrijk.
Als derde en laatste punt vond ik de service erg overdreven want....elke tafel had ongeveer 4 obers ter beschikking! 4 obers die elke beweging die je maakte onmiddellijk beantwoorde met een bezoek aan je tafel of i.i.g richting je tafel om te vragen of men je ergens mee van dienst kon zijn.
Verder nog wat nieuws te melden?
Ja, dat ik de keuken in ben geweest en even kennis heb gemaakt met de chef-kok. Sta je dan zo met
zijn drieën naast elkaar in een keuken die er verder uit ziet als elke andere moderne keuken van een
toprestaurant.
Waren er in Monte Carlo volgens jou betere restaurants?
Jazeker! Maar dat lees je wel in een opvolgende recensie!
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt voor dit grapje met zijn tweeën?
Cijfer?
8- / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 17:58:34 ]
Vertel.quote:Op dinsdag 1 september 2015 00:06 schreef Iwanius het volgende:
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt trouwens voor dit grapje met zijn tweeen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waarom is dat van belang?quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.
Maar hoeveel was je nou kwijt?
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?quote:
Tja, op die menukaart kunnen prijzen of calorieën staanquote:Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.
Maar hoeveel was je nou kwijt?
Zoiets vermoedde ik ja.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:
[..]
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.quote:
Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg infoquote:Op dinsdag 1 september 2015 13:10 schreef spierbal het volgende:
[..]
Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.
Dus ik vind het wel van belang ja.
Over heen gekeken op mijn telefoon haha, misschien tijd voor een grotere dan maarquote:Op dinsdag 1 september 2015 13:13 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg info
Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:
[..]
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
quote:Op dinsdag 1 september 2015 06:58 schreef houdjemond het volgende:
Hier heb ik echt naar uitgekeken!
Oh...als er iets is waar ik bij Amarone nou nooit last van had dan was dat wel bemoeizuchtige obers.quote:Op dinsdag 1 september 2015 00:13 schreef Isegrim het volgende:
Als ik dat zo lees zou ik daar dus echt nooit hoeven te eten. Ik ergerde me bij Amarone al aan de bemoeizuchtige obers.
In basis hoor je mij nooit praten over de rekening maar je kan toch wel een beetje raden met dequote:
Je kan het wel Golfer,niet zurig zijn. Omdat jij het bent alvast een voorproefje.quote:Op dinsdag 1 september 2015 01:34 schreef golfer het volgende:
Dat viel dus een beetje tegen. Wat staat er op het programma voor de volgende keer?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Scherp.quote:
Die vond het helemaal prachtig. Ze had zich er ook helemaal voor gekleed als een echte deerne terwijl ik een simpele polo aanhad,zomerbroek en een licht zomerjasje voor als een jasje-dasje verplicht was. Bleek niet zo te zijn want zag zelf mensen aan een andere tafel in shorts zitten(mannen),wel netjes (= polo e.d).terwijl de vrouwen allemaal op hun best waren.Tja..als je toch buiten zit op dat terras op zo een zwoele zomeravond en je schiet toch een plaatjequote:Op dinsdag 1 september 2015 05:43 schreef Rodulf het volgende:
Goed topic. Ik ga dit volgen.
Ik zal nooit van mijn leven naar zo'n soort restaurant gaan, veel te netjes voor mij. Wel grappig dat die vette sigaar ook even op de foto moest.
van het gebeuren dan maar de hele setting waaronder dus mijn sigaar.Tja je zit natuurlijk wel in het Prinsendom waar vooral veel vermogende mensen wonen en leven.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:24 schreef Curiosity het volgende:
Gelukkig je bent er weer en nog wel met een eigen topic.
Een mooie eerste recensie, wel erg sjiek allemaal, ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, en 4 obers is wel erg overdreven. Aan de auto's op de foto te zien zijn het niet de armlastigen die hier komen eten.
En daar zijn natuurlijk de prijzen ook naar.
Wat wel een leuk schouwspel was zo gezeten op het terras, was het feit dat al die eigenaren met
de meest dure bolides deze ook voor de deur wilde parkeren,iets dat de lokale valetparking
verhinderde door eerst gedwee te knikken dat ze de auto zouden laten staan,maar du
moment de eigenaar verdwenen is diezelfde bolide ergens anders parkeert!
Bij terugkomst van de eigenaar kreeg deze dan doodleuk een smoes te horen van "drukte en
Politie die moeilijk doet"om vervolgens de eigenaar zijn autosleutels te overhandigen en aan
te wijzen waar zijn bolide ongeveer geparkeerd stond. Kortom: Ga je eigen auto maar
opzoeken.Nope, wel even wezen kijken maar niets vergokt want ik ben van oudsher helemaal geen gokker.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:49 schreef golop het volgende:
Mooi Iwanius! Nog even het casino in geweest om het etentje terug te verdienen?
Ik ben het slag dat vroeger (gulden tijd) als ik eens een bezoekje bracht aan het Casino in
Scheveningen altijd een minuut of 30 rondliep met die geldfiche van 7.50 die je kreeg
wanneer je binnenkwam en je de toegangsprijs betaalde. Ik zette dan uiteindelijk mijn
fiche maar op een kleur (BJ) en wanneer ik mijn inzet verloor dan liep ik doodleuk naar
de uitgang zonder verder om te kijken. Won ik mijn inzet dan liep ik door naar de kassa
en incasseerde ik mijn winst en toog ik daarna alsnog naar de uitgang.Ik stuur je liever naar een wijlen Oud Sluis of Librije als ik heel eerlijk ben. Je betaaltquote:Op dinsdag 1 september 2015 16:39 schreef Blik het volgende:
Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.
hier zo belachelijk veel omdat:
• Je in Monaco bent waar geld totaal geen rol speelt omdat iedereen meer dan vermogend is.
• Je toch in het toprestaurant van Ducasse bent, de eerste chef-kok die in drie verschillende
steden restaurants met 3 Michelinsterren heeft.
• De aankleding van het restaurant erop uit is om je elke vorm van realiteitszin op culinair
gebied te ontnemen en te zeggen: "Kijk eens in wat voor dure / * bling bling* omgeving jij zit?
Is dat niet geweldig,betaal nou gewoon want het is het allemaal waard."
De enige reden dat wij er waren is omdat ik iets verrassend voor mijn vriendin wilde doen
aangezien het een speciaal moment was, ik het mij kon permitteren, en tot slot ik nog nooit
in een van Ducasse zijn eerdere restaurants heb gegeten aangezien Ducasse toch tot 1
van de oude meesters van de culinaire wereld behoort die al triomfen vierde toen ene
Gordon Ramsay bijvoorbeeld nog een hulpje was in de keuken van leermeester Marco
Pierre White.
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 15:48:08 ]
Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:29 schreef Iwanius het volgende:
Wel grappig met al die auto's die voor de deur probeerden te parkeren gewoon omdat ze vinden dat hun auto het waard is daar te staan. De Valetparking die parkeert dus elke auto, waarvan de eigenaar vindt dat zijn wagen een prominente plek voor de deur verdiend (dat zijn dus alle auto's!) gewoon ergens anders! Komt de eigenaar terug om zijn wagen op te halen dan krijgt hij keurig zijn sleutel en de aanwijzing waar zijn bolide staat. Zie je al die superrijken met aanhang de lange weg afleggen op weg naar waar hun auto is geparkeerd. En of het nu een gepimpte SUV of een Lamborghini is: Ga maar zoeken je auto!
Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:37 schreef golfer het volgende:
Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?
Waarschijnlijk vinden ze daar dat zelf rijden (dus valet parking) voor paupers is en je eigenlijk gereden moet worden door een chauffeur in een Mercedes S600 Maybach of zo'n oerlelijke rolls royce phantom.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:42 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.
Ik bedoelde meer of je eerst de wortel proeft en dan het stukje vlees, of de combinatie van beiden.quote:Op woensdag 2 september 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:
Nee, hier heb ik niet zoals in Nederland alles tegelijkertijd laten komen maar gewoon gang voor gang op de ouderwetse manier. Hier was het duidelijk dat 3 Michellin-sterren ( Louis XV)het aflegde tegen 1 Michellinster.( Vistamar)
quote:Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?quote:Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Maar toch.
Welcome back!
Ducasse is dus precies zoals verwacht. Je betaalt voor het beste van het beste en het duurste van het duurste. Niet het lekkerste van het lekkerste, dat is ondergeschikt. Waarschijnlijk "lussen" die russen ook niks.
Hier doet ie het, maar het is een plaatje van Babaorumquote:
RobinOok is daar niet gaan eten, en waarom niet als het kan? Misschien om te bevestigen? Verkapte/mislukte troll actie van je?quote:Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)quote:Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Jij bent al in 2 van de beste restaurants ter wereld geweest. Daarna kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen toch?quote:Op woensdag 2 september 2015 16:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)
Ik zou er ook niet gauw gaan eten. Ik zeg nooit nooit, maar de kans is nihil.
Want zelfs als iemand me zou uitnodigen is de kans groot dat ik afsla.
Dat Iwanius er wel een keertje is gaan eten ligt meer voor de hand. Die eet vaker zo chique en duur. Ik eigenlijk al een tijd niet meer en dan nog ben ik niet het mens dat flessen champagne bestelt. Ik eet max voor nou, pak 'm beet 200 euro per persoon. Dat vind ik wel duur genoeg. Bovendien, meestal betekent duurder alleen maar luxer, zoals bij Ducasse, niet lekkerder. En zeker niet verrassender. Vaak geldt volgens mij (en helemaal in dat achterlijke Frankrijk) hoe duurder hoe conservatiever.
En The Jane in Antwerpen?quote:Op woensdag 2 september 2015 20:48 schreef gargamelnl het volgende:
Staat The Fat Duck ook nog in de planning?
quote:Op woensdag 2 september 2015 16:44 schreef Isegrim het volgende:
Is Iwanius eigenlijk al eens bij De Jong geweest?
Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.quote:Op donderdag 3 september 2015 07:39 schreef Isegrim het volgende:
Ben je nou gewoon gisteravond bij De Jong geweest omdat ik dat vroeg?
Ik ken je voorliefde voor restaurant De Jong.quote:Op donderdag 3 september 2015 05:48 schreef RobinOok het volgende:
Hohohohoho, alles leuk en aardig, maar die jongen kookt echt wel sprankelende, spannende gerechten die een smaaksensatie en verrassend zijn!
Ik ook maar als ik wil genieten (dan wel uiteten) dan is de prijs voor mij het minst belangrijk.. Ik ga niet uiteten met restricties zeg ik altijd want dan kan ik beter thuis blijven vind ik. V.w.b. de prijs die jij zo aanhaalt ben ik het met je eens want tegenwoordig is een mooie opmaak vaak meer het doel dan een bijzaak. Vandaar dat ik ook in de basis een liefhebber ben van het echte streetfood concept dat nu ook een vlucht heeft genomen en een hype, omdat men weer iets 'nieuws'nodig heeft in de horeca. Grootste verschil met nu?quote:Tenten met menu's van 65 euro en hoger hebben we wel genoeg in Rotterdam. Ik word daar zelfs een beetje moe van, van dat pretentieuze gedoe.
Los van dat laatste deel heb je in de basis gewoon gelijk aangezien ik heel klinisch en direct reageerde op de vraag van Isegrim. Daarbij had je het ook kunnen weten dat dit een oude recensie was omdat ik dit keer niet ' de welbekende update button met het vingertje erboven poste wanneer ik een 'nieuwe' recensie post.quote:Op donderdag 3 september 2015 11:47 schreef golfer het volgende:
Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.
Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.quote:Op donderdag 3 september 2015 14:32 schreef Iwanius het volgende:
Uiteindelijk niet. Want ik had zo gehoopt dat er nu (gezien de massale voor reclame) er een echte vlees-toko in Rotterdam zou neerstrijken waar je smaakvol(top gemarineerd) vlees zou kunnen verorberen zoals ik in het verleden in de USA heb ervaren zoals in de staat Texas.
Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.quote:Op donderdag 3 september 2015 14:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.
Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.quote:Op donderdag 3 september 2015 18:23 schreef n0a het volgende:
[..]
Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.comquote:Op donderdag 3 september 2015 20:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.
Ik zou een moord doen voor een echte bbq-tent met dingen als baby back ribs, hot links en vooral echte brisket.
Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen.quote:Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:
[..]
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
Het is dan ook geen cava....quote:De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind,in +/- 20+ jaar die ik echt lekker vind. Is ook nieuw bij Parkheuvel en dus prima om gelijk uit te schenken voor bij de komende Parkheuvel knabbels .
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:21 schreef NoralyZ het volgende:
Wauw, dat ziet er goed uit.
Iwanius, ik ben voor een speciale gelegenheid op zoek naar een toprestaurant in Amsterdam of daar vlakbij - mijn budget is niet zo toereikend als dat van jou, maar ik ben toch benieuwd. Ik neig zoiets als BAK. Die jongens zijn goed bezig... Maar ik sta eigenlijk voor alles open. Heb je tips?
Kostelijkquote:Op vrijdag 4 september 2015 03:12 schreef Iwanius het volgende:
Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.
quote:De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind
quote:Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak
quote:Fantastische Zuid-Afrikaanse wijn met een heel lichte roze/bronze kleur aangevuld met een geur van fijn rood fruit, drop,witte peper.. en totslot qua smaak je een mondgevoel geeft vol van aardbeien met een spel van zoet, fris zuur en ziltheid
Je had sommelier moeten worden met al die omschrijvingen... knap hoor dat je weet hoe de tonen van iris en acacia smaken en blonde tabak ook nog eens.quote:Het is een geconcentreerde witte wijn, met wat vanille in de geur,i.c.m. tonen van iris en acacia.
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.quote:Op zaterdag 5 september 2015 12:46 schreef Molo het volgende:
Nuttige opmerkingen weer golfer. Blijf dan gewoon weg ofzo
Laat 'm dan lekker gaan, kunnen wij er om lachen bij het lezen, toch?quote:Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier.
Probeer je hem nu weer weg te pesten?quote:Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier.
NeeNee, Iwanius begrijpt de ironie welquote:Op zaterdag 5 september 2015 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer je hem nu weer weg te pesten?
je bent net een Bully op een schoolplein
quote:Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:
[..]
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
Die recensies gaan ook alle kanten op, wil er al heen gaan sinds ze open zijn maar nog steeds niet van gekomen. O.a. omdat er dus ook veel klachten zijn over het eten en de slechte bediening/keiharde muziek etc.quote:Op donderdag 3 september 2015 22:33 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen.
Ja hoor maar meestal eet ik buiten de deur omdat ik te lui ben om zelf achter het fornuis te gaan staan en zoals ik al eerder zei: Waarom je zelf inspannen als je ook anderen het voor je kan doen en je alleen maar hoeft te betalen,op te staan en de boel achter je te laten en verder je dag in te delen zoals jij wilt.quote:Op zaterdag 5 september 2015 20:33 schreef -niemand- het volgende:
Ik volg dit topic nu al een paar dagen, maar nu vraag ik me af of je wel eens thuis eet?
Zoals ik al zei was het mosselpannetje ook niet over om naar huis over te schrijven maar i.v.g.met de rest nog redelijk eetbaar.Dus eet je het maar braaf met lange tanden op door de mosselen afwisselend elke keer in 1 van de 4 mini schaaltjes, ( die bij de patat werd meegeleverd) die gevuld waren met saus, te dopen zodat het nog iets van smaak had.quote:Op zaterdag 5 september 2015 21:30 schreef Isabeau het volgende:
Maar Iwanius, hoe was De Bal! Want pretenderen ze niet de beste bal van Rotterdam te serveren? Maar blijkbaar waren zelfs hun mosselen beter.
Ah de no 5 dus. Mooie sigaar hoor, uitstekende keuze! Leuk je verhaaltjes hier weer te lezen. Ik zal proberen verder niet te veel te haten.quote:Op zondag 6 september 2015 00:34 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben teruggekomen vanwege de niet verwachte grote respons achter de schermen om terug te komen i.c.m.beloftes inzake het constante gehaat. Een eigen topic kwam ook niet van mij maar werd voorgelegd/aangeboden. Was dat er allemaal niet geweest dan was ik echt weggebleven hoor.
V.w.b.die Partagas:
Nou, niet per sé biologisch, ik dacht meer aan sfeer, vaste menu's (leuk om verrast te worden), prijsklasse zoals BAK of iets hoger mag ook. Tot 100¤ pp voor het eten, zegmaar. We zijn ook beiden wel vlees- en visliefhebbers, dus vegetarisch is geen pré!quote:Op zaterdag 5 september 2015 00:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):
• Restaurant de Kas
• Restaurant Bolenius
• Restaurant Vermeer
• Restaurant Spelt
• Restaurant L’Invité
• Restaurant Marit’s Huiskamer
• Restaurant Betty’s
• De Culinaire Werkplaats
• Cafe-restaurant Louter
Ja, maar dat is lang geleden als in minstens 4? jaar. Ik neem dat je de Obba Lounge bedoelt bij metro station Maashaven op de kade als je naar beneden loopt en oversteekt. Indien ja dan heb ik (denk ik) die foto's van het toenmalige bezoek nog ergens liggen in archief te samen met tientallen (100 tal) andere foto's van allerlei horecazaken w.o. die van het RTL's Herman den Blijker's Mijn Tent is Top toko's.quote:Op zondag 6 september 2015 14:33 schreef roos85 het volgende:
Iwanus, had jij al eens bij Obba Lounge gegeten? Ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw ervaring. Laatste keer dat ik er was vond ik het tegenvallen, toen was hun tweede vestiging in de markthal geopend. Wellicht dat dat nog van invloed is geweest.
quote:Op zondag 6 september 2015 12:49 schreef Iwanius het volgende:
Oh...dat laatste wist ik niet. Weten we dat ook weer.
V.w.b. de rest vestig ik graag je aandacht op het gegeven dat er nog iemand hier in CUL is die wat meer in het Noord-Hollandse vertoeft wanneer die buiten de deur eet. Nick? Golfer. Hij heeft ook zijn eigen recensie-site met zijn vrouw buiten FOK! om en waar hij zijn eet ervaringen deelt.
Een van de meest interessante recensies die hij deed en misschien wel aansluit op jouw zoektocht is Ron Blauw's Gastro's Bar. Ik vond het er i.i.g. erg goed uitzien, dus misschien ook iets voor jou?
Daarnaast doet Golfer ook vaak mee met kortingsacties zodat de prijs om eens sjiek te gaan eten ook nog eens extra aantrekkelijk is en betaalbaar. Ook een pre om mee te nemen dacht ik zo. Succes!
De nieuwe tent van Ron schijnt erg goed te zijn!quote:Op zondag 6 september 2015 12:22 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
Nou, niet per sé biologisch, ik dacht meer aan sfeer, vaste menu's (leuk om verrast te worden), prijsklasse zoals BAK of iets hoger mag ook. Tot 100¤ pp voor het eten, zegmaar. We zijn ook beiden wel vlees- en visliefhebbers, dus vegetarisch is geen pré!
Dankjewel voor de tips, ik ga even rondneuzen.
(Louter is trouwens al een aardige poos (een halfjaar of zo?) gesloten!)
Thanks! Zat ik inderdaad ook al aan te denken. Gezelschap heeft alleen een sesam- en schaal- en schelpdierenallergie, da's wat lastig met Aziatisch (helaas, omdat dat zijn favoriete keuken is ), maar informeren naar de mogelijkheden ga ik wel doen in elk geval!quote:Op maandag 7 september 2015 18:17 schreef Ole het volgende:
[..]
[..]
De nieuwe tent van Ron schijnt erg goed te zijn!
Heb er zelf nog niet gegeten maar ken al wat mensen die er geweest zijn en het erg goed vonden.
(sorry Iwanius voor de off topic, leuk dat je weer terugbent!)
Dynastie paar keer geweest! Goed!quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:02 schreef Iwanius het volgende:
Mijn tips voor jou als het Chinese restaurants zijn in Amsterdam:
Chang-i
Dynasty
uiteraard ook geweestquote:
Little Thai Prince heel vaak geweest. De kok van toen is een paar jaar geleden voor zichzelf begonnen: Billy Thai op Prinsengracht. Absolute aanrader!!!quote:
quote:Kijk maar en laat maar weten welke het wordt en hoe het was.
Eensch!quote:Op woensdag 9 september 2015 09:20 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Herr Topicmeister. Mag er een datum bij de posts? Van wanneer je er gegeten hebt? Dat zou ik wel fijn vinden.
Ik dacht echt precies hetzelfdequote:
Ik heb die patat pas op een festival gehad. Echt goede patat idd!quote:Op woensdag 9 september 2015 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Een echt goede heb je helaas niet in Rotterdam. Wil je zo-zo hebben dan is de enige die ik je kan aanbevelen Haagse Bluf.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
Altijd klanten voor deze zaak. Nooit stil.Die Marokkaan in die lederen jas zou in totaal
2 puntzakken leegeten en daarna nog 2 kroketten erbij bestellen. Het beviel hem dus ook.
[ afbeelding ]
Agria aardappelen
[ afbeelding ]
En daar gaat weer een bestelling
[ afbeelding ]
hipster aandoende drankjes
[ afbeelding ]
Pomms Rotterdam
Coolsingel 107-B
(tegenover de ingang - Coolsingel - Bijenkorf)
3012 AG Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
Mijn puntzakje die ik maar voor een kwart leegde gewoon omdat ik vanavond uitgebreid ga dineren (wel vroeg) en dan kan je beter voldoende ruimte in je maag hebben.
Impressies / Op of aanmerkingen
Gelegen tegenover de Bijenkorf aan de kant van de Coolsingel is Pomms, opgericht door Niels Tijthoff en Ruud Boeve in 2009. Reden van oprichting en doel? Biologische friet mainstream te maken en wel zo dat men het net zo gemakkelijk accepteert als de standaard patat die men van oudsher in Nederland al gewend is.
Oke, leuk dit intro promotie verhaaltje maar hoe was de patat?
Goed. Erg goede beet en de aardappelen die men gebruikte waren agria aardappelen. Licht afgebakken waardoor het een mooi goudkleurig en krokante textuur kreeg i.c.m. de lange vorm. Dat alles aangevuld met de prefab mayonaise die wel is aangelengd met wat biologische yogurt, waardoor deze wat dunner dan normaal oogt en ook wat zuriger is zonder waterig over te komen als mayonaise.
Leuk is wel dat je wel apart voor je mayonaise moet betalen als je een patatje met neemt, maar daarna gratis refills krijgt (zoveel je wilt) mocht de eerste lading mayo niet voldoende zijn voor je portie patat.
De beste patat van Rotterdam momenteel?
Zonder twijfel!
Cijfer
8+ / 10
Die site van dat prinsesje uit Rotterdam?quote:Op woensdag 9 september 2015 16:14 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Iwanius,. Als je binnenkort bij Francois langs gaat, zeg hem dan eens dat zijn marketingburo slecht werk aflevert! Begint ie een Noodles Shop, weten ze niet eens dè Aziatische site van Nederland en Rotterdam te vinden! Pffff, prutsers.
Je bent een miskent talent.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die!!! Wie kent die nou niet? Daar kun je toch niet omheen? Zeker niet als Rotterdammer!
De buik?quote:Nee, de Buik, die nodigen ze wel uit. *godsodeju*
Reden voor mij om niet meer te posten op Iensquote:Op woensdag 9 september 2015 16:33 schreef Iwanius het volgende:
En ik veegde al eerder de vloer aan met zowel IENS, Dichtbij culinair als De Buik van... en alle zogenaamde onafhankelijke recensie sites/ blogs! die zich later fêteren voor een positief stukje schrijven.
Dit. Ik gebruik het als naslagwerk voor nieuwe tenten.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Je moet door de jubel heen lezen, maar toch blijft het handig, Rotterdamse horeca bij elkaar. En vooral, alle nieuwe tentjes.
Precies, ik vind het een prettige site.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Je moet door de jubel heen lezen, maar toch blijft het handig, Rotterdamse horeca bij elkaar. En vooral, alle nieuwe tentjes.
Ik ben dan wel geen Iwanius, maar heb wel in Amsterdam bij Blauw gegeten. Goede tent met redelijk authentieke Indonesische gerechten.quote:Op donderdag 10 september 2015 21:42 schreef Thierry92 het volgende:
Nog een vraagje toevallig ervaring met restaurant Blauw(Indonesisch) in A'dam of Utrecht? Ga er namelijk volgende week eten en het schijnt goed te zijn aangeschreven. Ben zelf inmiddels 3 keer in Indonesië geweest dus heb hoge verwachtingen!
De Burger King is al veel ouder dan 25! Moet je een knal?quote:
Ik snap het. Vind dat stiekem ook wel lekker zulke patat, maar zo'n burger hoef ik ook niet.quote:Op zaterdag 12 september 2015 11:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik haalde er laatst een burger met frietjes. To go. En vroeg me thuis ook af waarom ik het ook alweer zo goed vond die 2 of 3 keer dat we er waren... Ik denk eigenlijk de keuze van burger. Hoe meer smaken erop, hoe lekkerder. Ik denk dat ik nu een "saaie" had en dan is het toch zo van "hm, bietje saaai".
Maar het kan erger, ik haalde ook een keer een hamburger en portie friet bij de halal hamburgerzaak, stukkie verderop op de binnenweg en die burger was erger dan eentje van Mac of Burger Kind. :-)
De frietjes daarentegen zelf gebakken. En die vond ik wel lekker, ook al zijn ze volgens de standaard helemaal fout. Want ze waren gecarameliseerd (bruin) en superslap. Maar ik vind dat dus lekker. Dus alleen voor die foute friet ga ik er nog wel eens naar terug.
Deze: http://theburgerhouserotterdam.nl/
Misschien is hij er wel de hele dag geweest. Of heeft hij van alles één hapje gehad.quote:Op zaterdag 12 september 2015 21:42 schreef Tem het volgende:
Daarna ging Iwanius Rrrrollend naar huis, de tyfus man wat een berg eten.
Overal één hapje van zou zonde zijnquote:Op zaterdag 12 september 2015 22:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien is hij er wel de hele dag geweest. Of heeft hij van alles één hapje gehad.
Ik verzin ook maar wat. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je dat allemaal opeet, zelfs al bén je er de hele dag.quote:Op zaterdag 12 september 2015 22:05 schreef Tem het volgende:
[..]
Overal één hapje van zou zonde zijn
Flinke doggybag misschienquote:Op zaterdag 12 september 2015 22:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik verzin ook maar wat. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je dat allemaal opeet, zelfs al bén je er de hele dag.
Ja, dat viel mij ook al op. Ik heb ook bij die truck gegeten en toen was er niets met knoflooksaus. Ik heb de bbq bal toen op, was lekker.quote:Op zondag 13 september 2015 20:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius; die bal is met mayo, ketchup, mosterd, bbqsaus of pindasaus volgens het bord.
Speciaal voor jou knoflooksaus?
Als je Amsterdam in Rotterdam veranderd heb je wel een kans denk ik.quote:Op zondag 13 september 2015 18:22 schreef emmyemmy het volgende:
Iwanius, ik zoek een goedkoop tentje in Amsterdam waar ik morgen om 12 uur kan lunchen. Geen brood, maar noodles ofzo, of een andere keuken. Of een goede hamburger ofzo.
enig idee?
Nee. ribs wel en de hamburger van Voldaan BBQ wel helemaal opgegeten. Idem voor de Angus burger van Meat District en de lambsbout uit New Zealand. Daarna overal waar ik iets bestelde 1 of 2 happen van het gerecht genomen,meegenomen en onopvallend later in een vuilnisbak gedonderd.quote:Op zaterdag 12 september 2015 22:00 schreef Reya het volgende:
Heb je dat allemaal opgegeten? Wat een berg voedsel.
Anderen hebben het al wat voorbeelden aangehaald en ik kan alleen maar daarop aanvullen:quote:Op zondag 13 september 2015 18:22 schreef emmyemmy het volgende:
Iwanius, ik zoek een goedkoop tentje in Amsterdam waar ik morgen om 12 uur kan lunchen. Geen brood, maar noodles ofzo, of een andere keuken. Of een goede hamburger ofzo.
enig idee?
Ja ,maar smaakte en leek heel erg op die Remia knoflooksaus. Heb ook voordat ik hapte eerst alle saus eraf gehaald omdat ik het er een beetje muf vond uitzien en het leek ook erg op wat uit zo een Remia potje komt.quote:Op maandag 14 september 2015 00:30 schreef Isegrim het volgende:
Was het niet de truffelmayo? Maar die was wel zelfgemaakt. Ik vond die naam zo hilarisch, 'bal bekakt'.
Het ziet er wel uit als truffelmayo.
Eerst low-n-slow en daarna grill. BBQ zoals het hoort.quote:Op maandag 14 september 2015 09:57 schreef Bramito het volgende:
Hey Iwanius, is die lamsbout eerst gerookt of zo? Daarna in plakken op de grill begrijp ik?
Nou die lamsbout is echt gewoon nog rauw wat mij betreft. Dus niet echt low & slow.quote:Op maandag 14 september 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Eerst low-n-slow en daarna grill. BBQ zoals het hoort.
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.quote:Op maandag 14 september 2015 03:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nee. ribs wel en de hamburger van Voldaan BBQ wel helemaal opgegeten. Idem voor de Angus burger van Meat District en de lambsbout uit New Zealand. Daarna overal waar ik iets bestelde 1 of 2 happen van het gerecht genomen,meegenomen en onopvallend later in een vuilnisbak gedonderd.
[..]
Anderen hebben het al wat voorbeelden aangehaald en ik kan alleen maar daarop aanvullen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoi Tin rechtsboven!
Als je in 1 van de deli's gaat eten en een stevige en goede bowl wilt hebben het volgende uitvragen:
[ afbeelding ]
Hofan (= dikke rijstdoodle) met sui kau ( = dimsum met garnalen gevuld) en char sui. (= varken)
Eventueel als je groente erbij wilt (in je soep) vragen of ze zoals op de foto choi sam hebben en anders pak choi (shanghai formaat)
[..]
Kan best low&slow zijn gegaan.. Maar dan niet heul lang.quote:Op maandag 14 september 2015 10:09 schreef Bramito het volgende:
[..]
Nou die lamsbout is echt gewoon nog rauw wat mij betreft. Dus niet echt low & slow.
Dat was toen ik er was ( 3? jaar geleden) niet zo. Laat je weten waar je bent gaan eten en wat je uiteindelijk hebt genomen? (al of niet met foto)quote:Op maandag 14 september 2015 10:38 schreef emmyemmy het volgende:
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.
We gaan wel naar dat aziatische gedeelte en kijken wel even rond
Je bent op de goede weg hoor. Toch een paar kleine veranderingen die aanvullen op wat Isegrim al opsomde:quote:Op maandag 14 september 2015 14:21 schreef robdriessen het volgende:
Iwanius, wat een magistraal topic
Laat ik je dan meteen maar eens om advies in 010 vragen. Ik wil mijn (Amerikaanse) vriendin de komende maanden kennis laten maken met de aziatische keuken. Laatst heeft ze haar eerste Thai ervaring opgedaan (Khan Thoong, Schiedam) en ze heeft ook al mogen proeven van India/Pakistan (Sangam Tandoori, Vierambachtstraat), de wokchinees (New Ocean Paradise, Euromast) en all-you-can-eat Japanner (Sushi Qube, Hofplein).
Tijd voor verdere specialisatie. Wat heb ik op het oog?
- Nog een Thai (Soi 3, West-Kruiskade)
- Vietnamees (Little V, naast de Laurenskerk)
- De Betere Chinees (Asian Glories, Leeuwenstraat)
- De Betere Japanner (Cuisine Yama, Eendrachtsweg)
Wat zoek ik nog?
- Een goede Koreaan
- Een goede Indonesier
- Andere aziatische keukens die ik vergeten ben.
Ben ik op de goede weg? En kun je me aan nog wat adresjes helpen?
Ze kennen je kennelijk zo goed dat ze met komkommer en tomaat je favoriete konijn hebben nagemaaktquote:Op maandag 14 september 2015 03:09 schreef Iwanius het volgende:
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Eigen meegenomen fles die geaccepteerd werd en waar geen kurkgeld voor in rekening werd gebracht. Ik was de uitzondering op de regel dat er inprincipe geen eigen meegebrachte drank wordt geaccepteerd.
[ afbeelding ]
Bestelde kip en lamssate i.c.m. Thaise loempia's die in deze combinatie als starters nog twee keer extra keer werden uitgevraagd = 9 loempia's en 9 kip en 9 lamssate in totaal.
[ afbeelding ]
Links boven de welbekende Thaise melksoep alias Thom kha kai,daaronder de garnalesalade,daarnaast in het midden de welbekende Tom Yam Koeng en daarnaast,rechts,de welbekende Thaise vleessalade. Deze combinatie werd nog 1 keer extra uitgevraagd!
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja... wat valt er nog te vertellen dan dat het allemaal prima smaakte en er gewoon lekker gegeten is. Heb zoals het heet ruimhartig mijn dank laten blijken bij het ontvangen van de rekening vanwege het verlenen van een gunst, en wel dat ik mijn eigen fles mocht meenemen en opdrinken.(kom er ook al wat jaartjes dus dan scheelt dat) Voor wat ,hoort wat luidt toch een oud gezegde?
Cijfer
8- / 10
Dim sum court was inderdaad héél slecht. Voer dat al uren in bakken lag te verpieteren.quote:Op maandag 14 september 2015 10:38 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.
We gaan wel naar dat aziatische gedeelte en kijken wel even rond
Jij ziet ook overal iets wat ik niet zie. Laat mij raden: Je hebt een achtergrond in de kunst of je ouders zijn voormalige hippies en kunstzinnig?quote:Op maandag 14 september 2015 17:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
Ze kennen je kennelijk zo goed dat ze met komkommer en tomaat je favoriete konijn hebben nagemaakt
Ik was niet alleen hoor. We waren met zijn tweeën. Daarbij zie je dat we geen hoofdgerechten hebben genomen en alleen maar starters en side-dishes. Dus vrij licht allemaal i.c.m. de bubbels.quote:Op maandag 14 september 2015 09:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik kan er met m'n hoofd echt niet bij.. 3x die voorgerechtjes en dan ook nog 2x de vier andere gerechtjes. Chapeau
quote:Op maandag 14 september 2015 20:04 schreef emmyemmy het volgende:
Het was trouwens Nam Kee geworden. Had de noodle soep met garnalen dumplings, was lekker
Niet opgekregen, was veel.
Je moest eens weten hoeveel Hoerecazaken met bliksoep werken.quote:Op vrijdag 18 september 2015 09:35 schreef PluisigNijntje het volgende:
Welke brasserie heeft er in godsnaam in de zomer erwtensoep klaarstaan? Ik bedoel, natuurlijk, vragen staat vrij, maar ik zou niet weten waar ze die erwtensoep dan voor je vandaan moeten halen. Uit de vriezer van afgelopen februari?
Conclusie: als je erwtensoep in de zomer wilt haal je gewoon voor 90ct een blik bij de supermarkt.quote:Op vrijdag 18 september 2015 09:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel Hoerecazaken met bliksoep werken.
Of je koopt ribbetjes, spek en worst, spliterwten, knolselder etc en je maakt zelf een Erwtensoep;quote:Op vrijdag 18 september 2015 10:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Conclusie: als je erwtensoep in de zomer wilt haal je gewoon voor 90ct een blik bij de supermarkt.
Uiteraard, heerlijk. Maar ik haakte in op het feit dat Iwanius het in de horeca zou bestellen. Dan wil je het dus moeiteloos en z.s.m. hebben, vandaar het blik.quote:Op vrijdag 18 september 2015 10:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Of je koopt ribbetjes, spek en worst, spliterwten, knolselder etc en je maakt zelf een Erwtensoep;
Ik vind het à la carte wel lekker. En die oven.quote:Op vrijdag 18 september 2015 11:02 schreef Tem het volgende:
Ben nooit kapot geweest van O'Pazzo, beetje ordinaire tent en ik vind het eten en de pizza's niet bijzonder. Laatste keer (paar jaar geleden) zat er een pizza volgestrooid met cayennepeper.
Ik vond van niet want soms heb je gewoon trek in iets wat niet alledaags is en dan wil je het gewoon eten. Nou dat had ik dus dit keer en zie daar ook een portie geluk erbij.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:14 schreef PluisigNijntje het volgende:
Uiteraard, heerlijk. Maar ik haakte in op het feit dat Iwanius het in de horeca zou bestellen. Dan wil je het dus moeiteloos en z.s.m. hebben, vandaar het blik.
Beide opties zijn hoe dan ook een slechte keus.
Ik vraag me ook af hoe dat in de praktijk nou werkt. Als Iwanius telkens 1 gerecht bestelt, maakt het natuurlijk niet uit. Maar als je voor-, hoofd-, nagerecht bestelt en daar ineens van gaat afwijken, kan ik me voorstellen dat het lastig werken is voor de keuken.quote:Op zaterdag 19 september 2015 01:39 schreef golfer het volgende:
Hoe reageert de kok/brigade eigenlijk op jouw 'Opnieuw uitgrevraagd' ? Zijn ze daarmee gewend dat je 2 of meer keer hetzelfde gerecht nog wil hebben?
Niks, gok ik.quote:Op zaterdag 19 september 2015 18:15 schreef Tem het volgende:
Wat is hier anders aan dan de maandelijkse oogstmarken die er zijn in Rotterdam?
Zoals Vlaamsch Broodhuys.quote:
Oh, dat is wel leuk.quote:Op zaterdag 19 september 2015 20:54 schreef robdriessen het volgende:
Bijna RobinOok en Iwanius tegen het lijf gelopen!
Hoogtepunt was toch wel de "Potato Gun" van de Speelfabriek waar kids voor 2 euro een pieper uit een buis mochten schieten, door een raster en via een schans een kleine frietpan in.
Dit was geen Kookpunt stand hoor. Ik had de kip tandoori met die pittige aardappelen. De kip was iets te vochtig naar mijn smaak, maar wel lekker.quote:Op zaterdag 19 september 2015 17:34 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Nog een Kookpunt stand waarmen met een eigen gemaakt licht beslag blaadjes serveert met erbij een lichte yogurt-mayo saus die erg lekker was.
[ afbeelding ]
Erg lekker ook zonder de yogurt-mayo!
Die is schandalig lekker ja.quote:Op zondag 20 september 2015 11:44 schreef Aphrodyte het volgende:
Die Caramel van Caramelz is wel lekker
Maar te duur voor wat het is vind ik
Ik wilde wel maar kreeg berichten door dat het helemaal niks bijzonders was dan een zoveelste eetgebeuren waar bekende toko's (kijk maar naar de deelnemende restaurants en winkeltjes) andermaal poogden met bestaande gerechten nieuwe klandizie aan te trekken maar deze dan in proeverij formaat aan te bieden (niks krijgen voor de hoofdprijs) onder de noemer van "bijzondere smaakvolle gerechten."quote:Op zaterdag 19 september 2015 19:08 schreef Tem het volgende:
Rotterdamsekost is ook dit weekend, zijn daar nog mensen geweest?
Doe mij die broodjes eend maar krijg er honger van!quote:Op zondag 20 september 2015 15:21 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik wilde wel maar kreeg berichten door dat het helemaal niks bijzonders was dan een zoveelste eetgebeuren waar bekende toko's (kijk maar naar de deelnemende restaurants en winkeltjes) andermaal poogden met bestaande gerechten nieuwe klandizie aan te trekken maar deze dan in proeverij formaat aan te bieden (niks krijgen voor de hoofdprijs) onder de noemer van "bijzondere smaakvolle gerechten."
Daarbij moest je betalen om binnen te komen naast wat je betaalt voor al die kleine mini-hapjes die men daar serveert. Ik blijf en vind dit altijd een geldklopperij van de eerste orde!
Ik had er dus niks te zoeken en als je een gelouterde foodie bent ( of CUL fanaat) dan bezoek je als je echt speciale gerechten wilt proeven zo een Foodtruck Festival zoals die op het Noordplein in Rotterdam waarover ik dan eerder schreef.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ] © Yelp
[ afbeelding ]
© Thai & Co
[ afbeelding ]
Thai & Co
Haarlemmerstraat 54 hs
1013ES Amsterdam
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Tom Yam Koeng, gestoomde garnalen in knoflook i.c.m.een Lee Kum Kee oestersaus (op verzoek bereid) en links boven garnalensalade en totslot een biertje en witte rijst.
Impressies / Op of aanmerkingen
Amsterdam heeft in mijn ogen altijd meer en betere Thaise zaken gehad dan Rotterdam en deze valt er ook onder. Ambiance simpel doch eenvoudig maar eten is hier altijd goed! De prijs-kwaliteit is ook netjes. En met een meer dan tevreden gevoel weggegaan.
Cijfer
8 / 10
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Velvetescape
[ afbeelding ]
© P-Plus
[ afbeelding ]
Samhoudplaces
Oosterdokskade 5
1011AD Amsterdam
Zo zo. Amsterdam onveilig maken op culinair gebied?
Wat at je?
[ afbeelding ]
Pita broodjes met o.a. Peking eend,komkommer,rettich i.c.m. een zwarte bonensaus.
Zoals de engelsen zeggen: "To die for" Wat een smaaksensatie!
[ afbeelding ]
Het ziet er doodsimpel uit aan de buitenkant en saai maar was dat niet!
Tomeato Burger (= signatuur gerecht!) Hij lijkt op een cheeseburger. En smaakt als vlees. Maar ‘het vlees’ is gemaakt van pure tomaat, aangemaakt met broodkruimels, eierdooiers en kruiden en geserveerd met patat, mayonaise en ketchup. Heerlijk!
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja...in 1 woord: Geweldig! Echt geweldig! Dit zijn duidelijk liefhebbers van smaken en smaakcombinatie en die zich met hart en ziel hiervoor inzetten. En dan heb ik niet eens (volgens mij) hun beste gerechten genomen.
Maarre...ho! Je hebt net bij een Thai uitgebreid gegeten. En dan nu hier weer zitten happen?
Nou uitgebreid....
Gewoon standaard voorafje, een hoofdgerecht en een salade. Niet echt zwaar tafelen lijkt mij. Ik ben nadien aan de wandel gegaan,je verliest dan e.e.a. en ik kreeg weer een beetje trek en herrinnerde mij deze toko Samhoudplaces en zie daar: Even naar binnenlopen als je toch in de buurt ben.
Nou...dus je komt hier (snel) terug? En welk cijfer geef je ervoor?
Cijfer
9,5 / 10
(10 uit 10 eigenlijk maar de patat devalueert het iets i.c.m. de burger.)
Ziet er veel beter uit dan Rrollend Groningen, in de zomer maanden keer geweest en vond het daar toch zwaar tegenvallen! Drinken was toen heineken bier.. Geen andere exotisch biertje te krijgen. En het eten kwam niet veel verder dan hamburgers of tapas..quote:Op zaterdag 12 september 2015 20:51 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
© Rrollend Foodtruck Festival Rotterdam-Noordplein.
[ afbeelding ]
Entree met gelijk links ( je ziet er al een stukje van) 1 vd beste ( zo niet de beste als het ribs betreft!) stands voor BBQ ribs en burgers. Naam? Voldaan!
FYI:
Ik zet in volgorde de in mijn ogen beste Foodtrucks qua eten en eventueel drinken. M.a.w de Foodtrucks die je geld meer dan waard zijn. Beginnende met (alles afwegende) de nummer 1 Foodtruck van het Festival dat nog tot nog morgen duurt en waar je echt langs moet gaan als je van lekker eten houdt. Neem wel geld mee want goedkoop is het niet!
Wat at / dronk je?
Nr.1
[ afbeelding ]
Voldaan!BBQ in volle glorie en dit is gelijk een hele goede binnenkomer qua vlees! als je het terrein opkomt. Hier moet je gewoon stoppen en bestellen vooral omdat de geuren van het vlees je gewoon verleiden..
[ afbeelding ]
En zo wordt alles bereidt
[ afbeelding ]
"Oh yess...come to papa." Dit is zoals ribs eruit behoren te zien Holy 'hipster/hype' Smoke!
[ afbeelding ]
Boeja! Portie overheerlijke ribs waarbij je na afloop nog de marinade van je vingers aflikt. Het sausje(ook lekker) heb je niet eens nodig. Dit doet mij denken aan mijn vleeservaringen op BBQ gebied in de staat Texas USA!
[ afbeelding ]
Oh ja..ik had ook nog een hamburger. Zalig,uitstekend hamburgervlees,goede opmaak maar kan echt niet op tegen die ribs!
Nr.2
[ afbeelding ]
Als je bij Voldaan BBQ staat,omdraaien naar links (rechts van de ingang van het terrein dus) en dan zie je aan de overkant in de lijn van waar je staat deze rode truck. Oversteken om overheerlijke lambsbout uit New Zealand te bestellen want die is "to die for!"
[ afbeelding ]
Die vragen om te worden opgegeten.
[ afbeelding ]
De gesneden stukken die op de gril gaan voor Ome Iwanius.Prachtig vlees!
[ afbeelding ]
"Tast toe Iwanius" met een glaasje watermeloensap dat er prima bij past. Heeeerlijk!
[ afbeelding ]
Loopt terug naar Voldaan BBQ en loop naar de volgende Foodtruck ( met al die reis-stempels) die heerlijke Aziatische gerechten heeft onder de naam: Sublime
[ afbeelding ]
Oh...het broodje met krokante spicy kip Malaysian style en deze frisse spicy rice noodle salade met varkensvlees. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Deze stand is naast Sublime gelegen als je even wat fris wilt hebben en wat Ome Iwanius dus maar deed want...tis tenslotte..
[ afbeelding ]
Lekker fris die Mojito. Op naar de volgende Foodtruck!
Nr.3
[ afbeelding ]
Hier moet je zijn voor m.i.de beste burger qua smaak,structuur en samenstelling van het hele Foodtruck Festival. Je kan al zien op de foto waar deze stand is. Als je van de cocktails komt,even doorlopen tot je bijna bij de hoek komt waar een Surinaamse stand in een hoek staat, en dan naar rechts afslaan.
[ afbeelding ]
Angus beef met gekarameliseerde uien. Werkelijk zaaalig burgertje! Zou nog zo 1 willen bestellen maar er liggen nog zoveel Foodtrucks in het verschiet dat ik dat beter kan laten..
[ afbeelding ]
De stand met alles op eendgebied.( zie eend op het dak) Toppertje met de gril maar met frituur minder.(= bitterballen,loempia's met eend gevuld)
[ afbeelding ]
Het stond al klaar voor mij terwijl ik een foto nam. Toen dat gedaan was van alles 1 hap genomen en de rest laten staan voorrrrrr...
[ afbeelding ]
Heeeeerlijk!
[ afbeelding ]
Roaming Panda stand met...nou ja,kijk zelf maar.
[ afbeelding ]
Maak het geheel vettiger i.c.m. wat andere calorie rijke ingredienten en je hebt een "sloppy joe"
[ afbeelding ]
Even een pitstop maken voor een sapje want al dit vlees maakt dorstig. Werd een kokosnoot.Mwah...ging wel.
[ afbeelding ]
Deze stand is ergens achter gelegen en een beetje kaal maar heeft overheerlijke broodjes varkensvlees.
[ afbeelding ]
Oh....veredelde comfortfood. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Fresh 'n Taste Foodtruck.
[ afbeelding ]
Thai-Fushion burger.Ging wel en dus de minst lekkere burger die ik tot dusver ben tegengekomen. Beetje het gevoel van " Gooi een stuk ananas op een stuk hamburgervlees en noem het dan gelijk een Hawaii burger"
[ afbeelding ]
De enige Foodtruck die zich "Queen of NYC"noemt en...een eigentijdjes "Sloppy Joe"burger bereidt!
[ afbeelding ]
"Tast toe Iwanius" Prima samenstelling,gehakt heerlijk,saus ook prima maar miste toch de paprika erin en het kleine beetje 'greasy'gevoel dat ik ken uit mijn tijd in de USA. Desondanks erg lekker!
[ afbeelding ]
Carte Blanche wagen met volgens zegge de lekkerste broodjes Buikspek.
[ afbeelding ]
"Tast toe Iwanius"
[ afbeelding ]
Lekker! MAAR volgende keer liever geen Turks brood hiervoor gebruiken. Past er niet bij.
[ afbeelding ]
Volgens zegge de beste ballen gehakt van het Festival. Nou...hij was de enige en dan ben je algauw "de beste". Vergelijk ik ze met hoe ik ze zelf bereidt dan zeg ik: Mwah...niet slecht maar absoluut niet beter laat staan goed.
[ afbeelding ]
"Tast toe Iwanius" en volgende keer gewoon die knoflook saus (remia?) weglaten!
[ afbeelding ]
Ik heb zo te zien volgers die mijn "Heeeerlijk" ook gebruiken. En met al die Twitter kreten zoals nomnomnom maken dat deze stand wel apart is. I.i.g. erg schreeuwerig.
[ afbeelding ]
Tja..niet echt netjes om je eten van de vorige stand ( Meat district) even bij haar op de toonbank te leggen terwijl jij een foto maakt. I.i.g. heeft ze wel al mijn hotdog geprepareerd met mostert en KETCHUP! en zuurkool uit een pak.(proefde ik)
[ afbeelding ]
De hotdog van dichtbij.
[ afbeelding ]
Het lijkt op een ice-cream truck maar dat is het niet. Beter: Dessert truck met als voornaamste ingredient: Gin!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Frisse ijsbolletjes met gin erin i.c.m. verse aardbeien,choco en o.a.zelf bereide slagroom.
[ afbeelding ]
Dit ei vindt je als je binnenkomt en langs Voldaan BBQ,Home made cocktails en Sublime loopt.
[ afbeelding ]
Dit wordt er ook verkocht
[ afbeelding ]
"Tast toe iwanius" Deze eigen gemaakte Mexicaanse stoofschotel. Prima te doen maar miste wel zout waardoor het een beetje flauw aandeed.Men verkoopt er ook saoto soep maar daar kan je beter niet aan beginnen.
[ afbeelding ]
Tja...wat moet je hier van zeggen: Apart!
[ afbeelding ]
De 'insecten' zijn verwerkt in de saus onderin als vegetatie volgens zegge.
[ afbeelding ]
En zo ziet het er geprepareerd en voor de verkoop uit.
[ afbeelding ]
En daar is ook weer de champagnebus met zijn belachelijke prijzen voor bocht.
[ afbeelding ]
Castellane... Verkoop dan Mercier nep bubbel van Appie Heijn.
[ afbeelding ]
Hoe durf je deze prijzen te vragen en ook nog voor lauwe bubbels gek!
[ afbeelding ]
En voor de kids was er een reizend Theatertje!
Impressies / Op of aanmerkingen
Leuk en interessant eet Festival voor de ware liefhebber.
Ik vind het enige bezwaar dat het wel erg prijzig is en al hoewel ik hier alleen de beste Foodtrucks ( of voor mij part minst slechtste) heb gerecenseerd waren er nog andere stands/trucks met drank en eten die je wel vaker bij allerlei Festivals ziet opduiken en dan vaak ook nog hetzelfde assortiment opvoeren zoals:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en de stand van Heineken.
Nawoord?
Ik raad een ieder ook aan om morgen,zondag,ongeacht het weer even een kijkje te gaan nemen want ben je een echte CUL fanaat dan is het leuk dit Festival voor dit jaar even te bezoeken en je voordeel ermee te doen op eetgebied. Ik ben alles afwegende er met een plezierig gevoel weggegaan en wat centjes armer maar...that's life.
Cijfer
8 / 10
Buns zien er inderdaad goed uit, wellicht maar een keertje langs als ik in Amsterdam ben .quote:Op zondag 20 september 2015 16:04 schreef mytec het volgende:
[..]
Doe mij die broodjes eend maar krijg er honger van!
Dat zijn het inderdaad en de zaak heet &Samhoud Places.quote:Op zondag 20 september 2015 17:43 schreef n0a het volgende:
Zijn het geen Chinese steamed buns die ook even gebakken zijn?
pittig eten lust je dus niet?quote:Op maandag 21 september 2015 01:31 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
[ [url=http://imgserv9.tcdn.nl/v1/jJp06G0vVPwJrj-mx07-2tuI-ro=/704x398/smart/http://metronieuws.tcdn.n(...)94168.jpg]afbeelding[/url] ]
© Metronieuws
[ afbeelding ]
© Open Rotterdam
[ afbeelding ]
Asian Glories
Leeuwenstraat 15
3011 AL Rotterdam, Nederland
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Bekende "ping ping ab"dat voor geen meter smaakte. Eend was te vet op de korst en ook niet krokant van buiten. Tevens uitgedroogd van binnen,hoisinsaus leek nergens op (= proefde je amper en smaakte naar choco-pasta) en de wraps hadden een taaie smaak en plakte teveel in je mond waardoor het leek alsof je een sompig geheel in je mond had.
[ afbeelding ]
Sui Kau soep was een aanfluiting. Bouillon veel te zout (uitgeschoten met de sojasaus?),te donker en de sui kau dimsum was duidelijk uit een pak, niet gestoomd en ontdooit in een oventje. Teruggestuurd!
[ afbeelding ]
Van boven naar beneden en van links naar rechts tot de soep: Gefrituurde dimsum plateau die nergens naar smaakte en vlak was. Daarnaast tonijn met wasabi-gember, sojasaus en wasabi nootjes. Daaronder rechts de gestoomde mini-dimsums (of waren ze gekrompen?) en totslot daarnaast links een zachte schil krab wrap in ijsbergsla met zeewier en sesam.
"Zachte schil? Het was gewoon gefrituurd! Man,man man. Wat is dit slecht en dan echt slecht met een grote S!
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: Krokante beefreepjes met Mandarijn saus en sesam. Daarnaast in het midden zoetzure iberico varkensvlees in een krokant laagje en totslot rechts entrecot van een Nederlandse melkkoe ( 7 weken gerijpt) met een sojasaus en groenten.
Krokante beefreepjes waren zo taai als wat en verre van krokant. De Iberico varkenshaas in een krokantlaagje was een doodgewone en slecht bereide Ku lo yuk die standaard in de Cantonese keuken is te verkrijgen. En de entrecot van een Nederlandse melkkoe was sappig en mals maar had verder weinig smaak.
Impressies / Op of Aanmerkingen
Dit was gewoon slecht! Echt bar en bar slecht!
Oh jee. Nou schiet maar los want dit klinkt echt als iemand die behoorlijk pissed off is.
Al het eten was smaakloos,slecht bereidt en gewoonweg niet lekker. Ik heb onder de geplaatste foto's al duidelijk gemaakt wat er aan scheelt en ik vind het eerlijkheidshalve een schande dat anno 2015 Asian Glories in de tien jaar dat ik er niet meer kwam geen enkele vooruitgang heeft geboekt inzake de kwaliteit van diens Cantonese gerechten.
Integendeel ik vind het zelfs achteruit gegaan in kwaliteit (Hollandse smaak aangepast!) en ik kan zo 5 verschillende Chinese ( all you can eat zelfs) restaurants in Rotterdam aanwijzen die niet eens een specialiteiten restaurant zijn en qua smaak en kwaliteit Asian Glories met gemak evenaart dan wel overtreft, hoe vaak men via bevriende media waaronder Herman den Blijker met droge ogen durft te beweren dat het allemaal nog steeds zo geweldig is. Het is gewoon bar slecht PUNT
Wat voor publiek zat er?
Het zondag 'autochtone' Nederlands publiek uit Hilligersberg en omstreken die zijn jenever en biertje wil hebben en iets van Aziatisch zoals ze al eeuwen gewend zijn af te halen bij elke zondagchinees.
Dus geen enkele Aziaat of iets Aziatisch als gast?
Allemaal 'melkflessen'...
Heb je Kevin ( zoon van Jenny Loh) nog gezien?
Nee, die was er niet want die was bij Rotterdamsekost.
Normaal vertel je nooit wat je gegeten hebt koste. Nu ook niet?
Jawel. Met 4 frisdrankjes in totaal koste mij dit 150 euro!. Weggegooid geld!
Cijfer?
3 / 10
Dan nog hij probeert goedkoop te scoren, hij weet heel goed dat de eigenaren tragisch zijn omgekomen en dat iedereen zijn best doet om deze zaak als monument te behouden, en hij zou ook moeten weten hoe lastig dat is.quote:Op maandag 21 september 2015 22:26 schreef Molo het volgende:
Het is ruim een jaar later he. Doe niet zo zuur joh. Such is life
Als monument? Het is gewoon een business. Als het niet meer lekker is en tegen valt gaat de zaak kapot. Zo gaat dat nu eenmaalquote:Op maandag 21 september 2015 22:31 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan nog hij probeert goedkoop te scoren, hij weet heel goed dat de eigenaren tragisch zijn omgekomen en dat iedereen zijn best doet om deze zaak als monument te behouden, en hij zou ook moeten weten hoe lastig dat is.
Je kunt geen zaak beoordelen die nauwelijks een jaar geleden zijn hart en persoonlijkheid is kwijtgeraaktquote:Op maandag 21 september 2015 22:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Als monument? Het is gewoon een business. Als het niet meer lekker is en tegen valt gaat de zaak kapot. Zo gaat dat nu eenmaal
Jawel, dat kan welquote:Op maandag 21 september 2015 22:34 schreef icloud het volgende:
[..]
Je kunt geen zaak beoordelen die nauwelijks een jaar geleden zijn hart en persoonlijkheid is kwijtgeraakt
Dat kan alleen als je niet menselijk omgaat met de situatie en andere belangen hebt als hobbymatig recenseren.quote:
Echt, wat lul je nou manquote:Op maandag 21 september 2015 22:43 schreef icloud het volgende:
[..]
Dat kan alleen als je niet menselijk omgaat met de situatie en andere belangen hebt als hobbymatig recenseren.
Ooit met kevin gesproken? Hij runt het als een monument van zijn ouders en oma, zijn eigen zaak zet hij er voor opzij.quote:Op maandag 21 september 2015 22:36 schreef RobinOok het volgende:
Asian Glories is geen monument. Asian Glories is een restaurant.
Ik krijg echt nog steeds tranen in mijn ogen als ik er aan denk dat Jenny en PoPo zo, boem, uit de lucht geschoten zijn, maar een restaurant is een restaurant, geen monument of wat dan ook.
Als ik als klant wil eten daar wil ik gewoon goed voer die avond. Geen monument en zielig verhaal, hoe kut voor die familie ook.quote:Op maandag 21 september 2015 22:45 schreef icloud het volgende:
[..]
Ooit met kevin gesproken? Hij runt het als een monument van zijn ouders en oma, zijn eigen zaak zet hij er voor opzij.
En ik neem het een 30 jarige chef niet kwalijk dat het nog niet allemaal lukt in je eentje.
Je kunt niet verwachten dat iemand binnen twee weken de tent van iemand anders oppakt en binnen een jaar kookt alsof er nooit een jenny is geweest.quote:Op maandag 21 september 2015 22:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Als ik als klant wil eten daar wil ik gewoon goed voer die avond. Geen monument en zielig verhaal, hoe kut voor die familie ook.
Als ik morgen alles kwijt raak gaat ook niemand mij geld toe gooien omdat ik zo zielig ben. Life sucks dit dat
Nee, want ik ken hem niet. Jenny wel.quote:Op maandag 21 september 2015 22:45 schreef icloud het volgende:
[..]
Ooit met kevin gesproken? Hij runt het als een monument van zijn ouders en oma, zijn eigen zaak zet hij er voor opzij.
En ik neem het een 30 jarige chef niet kwalijk dat het nog niet allemaal lukt in je eentje.
Hij weet heel goed hoe de zaken ervoor staan, hij kan er ook voir kiezen om weg te blijven.quote:Op maandag 21 september 2015 22:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ja, Iwanius had al een negatief oordeel toen Jenny en Popo nog leefden, dus het ligt voor de hand dat als er niet veel veranderd is hij nog steeds negatief oordeelt. Maar dat recht had hij toen en nu nog steeds. Dat kun je hem niet verwijten door de MH-17 kaart te trekken.....
Tuurlijk merk ik een groot verschil tussen jenny en kevin, kevin had/heeft zijn eigen tent waar hij lekkere goede gerechten serveerde, maar asian glories runnen is andere koek.quote:Op maandag 21 september 2015 23:07 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ok, dus je bent het er mee eens dat het niet zo goed is allemaal, maar vind dat er een gerechtvaardigde reden voor is?
Mee eens, maar de discussie hoort hier echt niet thuis. Ik begrijp de verontwaardiging van icloud en ik begrijp de nuchtere constatering van Molo en RobinOok. Maar nogmaals, dit is niet de plaats. Ik verwijder deze offtopic discussie dan ook vanavond nog.quote:Op maandag 21 september 2015 22:59 schreef Blik het volgende:
Los van alles, een beetje compassie kan in deze geen kwaad
Bescherm hem maar weer, eerst een goedlopend topic de nek omdraaien en dan geen menselijkheid willen toepassenquote:Op maandag 21 september 2015 23:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mee eens, maar de discussie hoort hier echt niet thuis. Ik begrijp de verontwaardiging van icloud en ik begrijp de nuchtere constatering van Molo en RobinOok. Maar nogmaals, dit is niet de plaats. Ik verwijder deze offtopic discussie dan ook vanavond nog.
Het heeft niets met menselijkheid te maken, icloud, het heeft te maken met een offtopic discussie in een culinair forum.quote:Op maandag 21 september 2015 23:16 schreef icloud het volgende:
Bescherm hem maar weer, eerst een goedlopend topic de nek omdraaien en dan geen menselijkheid willen toepassen
Het is juist heel ontopic, het heeft te maken met de menselijkheid van een topic, een recensie, en de ts, het is van jouw taken omdat in de gaten te houden, maar zoals eerder gezegd dat snappen de fok modjes niet en daarom is het forum verzuurd.quote:Op maandag 21 september 2015 23:19 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het heeft niets met menselijkheid te maken, icloud, het heeft te maken met een offtopic discussie in een culinair forum.
Waarom moet altijd gelijk alles verwijderd worden ipv de juiste richting opsturen? (Niet perse op CUL gericht, maar in een bredere zin)quote:Op maandag 21 september 2015 23:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mee eens, maar de discussie hoort hier echt niet thuis. Ik begrijp de verontwaardiging van icloud en ik begrijp de nuchtere constatering van Molo en RobinOok. Maar nogmaals, dit is niet de plaats. Ik verwijder deze offtopic discussie dan ook vanavond nog.
Omdat het iwanis is, hij is kennelijk recentelijk tot keizer van cul gekroond en heeft daarmee recht op alleen positieve reacties.quote:Op maandag 21 september 2015 23:32 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Waarom moet altijd gelijk alles verwijderd worden ipv de juiste richting opsturen?
Nee, dat is ook weer onzin.quote:Op maandag 21 september 2015 23:35 schreef icloud het volgende:
[..]
Omdat het iwanis is, hij is kennelijk recentelijk tot keizer van cul gekroond en heeft daarmee recht op alleen positieve reacties..
Je kunt toch niet ontkennen dat hij een paar maanden geleden nog als irritant en provocerend werd bevonden door de modjes(met een regelmatige ontsporing van het waar heb jij gegeten topic als gevolg), en daar zelfs een ban voorheeft gehad, en nu word meneer gesmeekt om een eigen topicreeks te beginnen en gecensureerd bij het leven.quote:Op maandag 21 september 2015 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, dat is ook weer onzin.
Ook als gewone stervelingen hier van mening verschillen wordt dat al snel weggehaald.
Jawel, ik denk dat dat genuanceerder ligt.quote:Op maandag 21 september 2015 23:43 schreef icloud het volgende:
[..]
Je kunt toch niet ontkennen dat hij een paar maanden geleden nog als irritant en provocerend werd bevonden door de modjes(met een regelmatige ontsporing van het waar heb jij gegeten topic als gevolg), en daar zelfs een ban voorheeft gehad, en nu word meneer gesmeekt om een eigen topicreeks te beginnen en gecensureerd bij het leven.
Mijn posts mag ze gerust naar de prullenbak verwijzen, de harde kern heeft het al gelezen.quote:Op maandag 21 september 2015 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Nee, ik denk dat dat genuanceerder ligt.
Mijn excuses hiervoor. Ik was de eerste die de genialiteit van Iwanius zijn posts inzag en heb iedereen hiermee aangestoken.quote:Op maandag 21 september 2015 23:43 schreef icloud het volgende:
[..]
Je kunt toch niet ontkennen dat hij een paar maanden geleden nog als irritant en provocerend werd bevonden door de modjes(met een regelmatige ontsporing van het waar heb jij gegeten topic als gevolg), en daar zelfs een ban voorheeft gehad, en nu word meneer gesmeekt om een eigen topicreeks te beginnen en gecensureerd bij het leven.
Ik heb niks tegen iwanis, ik lees zijn recensies graag, maar heb wel iets tegen zijn nieuwe status en zijn gevoel voor mensenlijkheid, je hoeft niet alles op inet te plempen.
Zoals ik al zei ik lees zijn recensies graag en het tovert regelmatig een glimlach op me gezicht, bedankt voor het aanstekenquote:Op maandag 21 september 2015 23:49 schreef Hadtjememaar het volgende:
[..]
Mijn excuses hiervoor. Ik was de eerste die de genialiteit van Iwanius zijn posts inzag en heb iedereen hiermee aangestoken.
Dan moeten mensen niet offtopic gaan, en die hele offtopic discussie die je hier gestart hebt slaat ook nergens op, verschrikkelijk moraalridder niveau en wat een aanstellerij. Die ramp is vreselijk, maar moet je daarna maar uit medelijden het eten goed gaan noemen "want hij doet zo goed zijn best om een monument op te houden voor zijn ouders en oma", bah.quote:Op maandag 21 september 2015 23:48 schreef icloud het volgende:
[..]
Mijn posts mag ze gerust naar de prullenbak verwijzen, de harde kern heeft het al gelezen.
Maar ik heb de laatste weken de nodige posts hier zien verdwijnen en ook in andere goedlopende cul topics, dat stoort en breekt een mooi topic af.
Ik wacht eigenlijk op de Iwanius sportschool recensie, aangezien er complete tafels worden opgegeten in dit topic ;-) Is er geen sportschool met culinaire bar?quote:Op dinsdag 22 september 2015 09:59 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Dan moeten mensen niet offtopic gaan, en die hele offtopic discussie die je hier gestart hebt slaat ook nergens op, verschrikkelijk moraalridder niveau en wat een aanstellerij. Die ramp is vreselijk, maar moet je daarna maar uit medelijden het eten goed gaan noemen "want hij doet zo goed zijn best om een monument op te houden voor zijn ouders en oma", bah.
Ik zag 2 nieuwe pagina's toegevoegd aan dit topic en hoopte dat Iwanius zich vol gestopt had in vele restaurants op een dag met bijpassende recensies, krijg je dit gezeik.
Dat heeft niemand gezegd, hij kan ook wegblijven even goede vrienden, of zorgvuldiger zijn met wat hij op het inet plempt.quote:Op dinsdag 22 september 2015 09:59 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
maar moet je daarna maar uit medelijden het eten goed gaan noemen "want hij doet zo goed zijn best om een monument op te houden voor zijn ouders en oma", bah.
Neem je eigen advies dan in dit topic, en blijf weg of besluit om je offtopic niet te postenquote:Op dinsdag 22 september 2015 10:25 schreef icloud het volgende:
[..]
Dat heeft niemand gezegd, hij kan ook wegblijven even goede vrienden, of zorgvuldiger zijn met wat hij op het inet plempt.
Een kok die vorig jaar halsoverkop het restaurant van zijn ouders moest overnemen, tegelijk zich zorgen moest maken over hun lichamen en moest rouwen, daarvan vind ik niet dat je die nog eens publiekelijk de grond in moet trappen, dus nogmaals blijf weg of besluit om het niet te publiceren(dat kan ook gewoon)
Daar is niks offtopic aan, een recensie is geen statisch iets daar moet over gediscussieerd worden, en gezien het vele aantal post sinds gisteravond heb ik kennelijk een heikel punt aangesneden.quote:Op dinsdag 22 september 2015 10:27 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Neem je eigen advies dan in dit topic, en blijf weg of besluit om je offtopic niet te posten
Over een recensie mag zeker iets gezegd worden maar een meta-discussie over wat wel en niet gepast is kan inderdaad naar het Feedback-topic, zoals hierboven door Isabeau gemeld.quote:Op dinsdag 22 september 2015 10:28 schreef icloud het volgende:
[..]
Daar is niks offtopic aan, een recensie is geen statisch iets daar moet over gediscussieerd worden, en gezien het vele aantal post sinds gisteravond heb ik kennelijk een heikel punt aangesneden.
Dus? Moet het hen maar vergeven worden dat het eten niet te eten was? Business is business.quote:Op maandag 21 september 2015 22:31 schreef icloud het volgende:
[..]
Dan nog hij probeert goedkoop te scoren, hij weet heel goed dat de eigenaren tragisch zijn omgekomen en dat iedereen zijn best doet om deze zaak als monument te behouden, en hij zou ook moeten weten hoe lastig dat is.
Feit:quote:Op maandag 21 september 2015 22:24 schreef icloud het volgende:
Wat verwacht je nu van een 30 jarige jongen, dat hij van de een op de andere dag alleen het restaurant kan runnen? Dat hij in twee weken de smaken van zijn moeder eigen maakt? Hij is binnen twee!! Weken na de ramp weer open gegaan.
Feit:quote:Op maandag 21 september 2015 22:31 schreef icloud het volgende:
... en dat iedereen zijn best doet om deze zaak als monument te behouden, en hij zou ook moeten weten hoe lastig dat is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Herman is weer de sigaarquote:Op dinsdag 22 september 2015 17:11 schreef Bramito het volgende:
Je kon het niet laten om toch nog even wat negatiefs over Herman den Blijker te schrijven. Die zit echt diep he?
Ik ook, maar vraag me werkelijk elke keer weer af waar Iwanius zoveel centen vandaan moet halen, als je zo vaak (én duur) uiteten kan moet je volgens mij echt een topbaan hebben.quote:
Ik hou het erop dat Iwanius een controleur van de Nederlandse voedsel en waren autoriteit is Of een restaurant recenseur van beroep.quote:Op dinsdag 22 september 2015 17:42 schreef M-arijnn het volgende:
[..]
Ik ook, maar vraag me werkelijk elke keer weer af waar Iwanius zoveel centen vandaan moet halen, als je zo vaak (én duur) uiteten kan moet je volgens mij echt een topbaan hebben.
We weten allemaal beter.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:04 schreef mytec het volgende:
[..]
Ik hou het erop dat Iwanius een controleur van de Nederlandse voedsel en waren autoriteit is Of een restaurant recenseur van beroep.
Wat een waarheidquote:Op maandag 21 september 2015 23:21 schreef icloud het volgende:
[..]
Het is juist heel ontopic, het heeft te maken met de menselijkheid van een topic, een recensie, en de ts, het is van jouw taken omdat in de gaten te houden, maar zoals eerder gezegd dat snappen de fok modjes niet en daarom is het forum verzuurd.
Hij is gewoon een gepensioneerde ondernemer denk ik. Iets met import uit Azië gok ik.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:04 schreef mytec het volgende:
[..]
Ik hou het erop dat Iwanius een controleur van de Nederlandse voedsel en waren autoriteit is Of een restaurant recenseur van beroep.
quote:Op dinsdag 22 september 2015 16:21 schreef golfer het volgende:ik ben het altijd met Iwanus eens...gewoon omdat het kanSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |