abonnement Unibet Coolblue
pi_154151018
Wat een prijs joh :') ziet er niet eens zo bijzonder uit
  dinsdag 7 juli 2015 @ 20:14:28 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154151276
Hallo, 200 gram black angus en wagyu en vergeet die truffel niet he?
Je hoeft niet de duurste hamburer te kiezen hoor. Pffffff.

Niks mis met Ter Marsch & Co. Als het er niet altijd stampensvol zat ging ik er vaker eten.
pi_154151482
Bij Pickes & Wine betaal je ook 18,50 voor de Wagyuburger met truffel.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_154152173
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:21 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Bij Pickes & Wine betaal je ook 18,50 voor de Wagyuburger met truffel.
Inclusief friet en heel klein beetje coleslaw en volledig Wagyu ipv gemixt met de goedkopere black angus.

Je kan het beter vergelijken met de Wagyu burger bij de Burgerclub, waar ze zeker een van de beste burgers hebben. Kan overigens niet vergelijken met Ter Marsch en Co., want ben nog niet bij de laatste geweest.

[ Bericht 16% gewijzigd door DarkerThanBlack op 07-07-2015 20:53:08 ]
  dinsdag 7 juli 2015 @ 21:31:28 #155
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154153786
Morgenavond eten bij le bouleau in Bergen op Zoom. Zijn er al vaker mensen van hier daar geweest? Hoe was het?
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_154153845
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  dinsdag 7 juli 2015 @ 21:34:10 #157
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_154153911
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
hamburg :9
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  dinsdag 7 juli 2015 @ 21:46:07 #158
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154154357
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:02 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Bij Fjord in Rotterdam serveren ze voor 11 euro zelfs een Wagyu burger, dus het mag wel een heel bijzonder stuk vlees zijn. Overigens is die van Fjord niet bepaald lekker en heb ik mijn twijfels of het wel echt Wagyu is, dat terzijde.
Ja ik was eens gaan zoeken in de verschillende burgertenten in Amsterdam en kwam er een tegen met een burger van alleen Waygu en dat zat rond de 13 euro.

Vraag mij ook af hoe groot dat broodje was want heel dik is de patty niet en daar zou dan 200 gram vlees in moeten zitten.
吴 曼 迪
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:22:07 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154155860
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:32 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik denk bij Ter Marsch altijd "waarom zit ik niet bij Hamburg?"...
Oh, die vind ik dan weer echt heeelemaal niks. Gewoon echt niks.
Daar dacht ik echt, dat kan ik zelfs beter, terwijl ik niks van hamburgers klaarmaken weet.
En hun friet was niks en de coleslow vies. Nee, Hamburg was echt helemaal niks.
pi_154155938
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, die vind ik dan weer echt heeelemaal niks. Gewoon echt niks.
Daar dacht ik echt, dat kan ik zelfs beter, terwijl ik niks van hamburgers klaarmaken weet.
En hun friet was niks en de coleslow vies. Nee, Hamburg was echt helemaal niks.
Meningen verschillen *O*

Ik vind het altijd prima eten, maar bovenal echt een chille tent om te zitten. Kan er echt naar uitkijken om er weer eens langs te gaan!

De meeste andere hamburgerjoints zijn iets meer geschikt voor een "simpel hapje eten" dit is meer "snel een hamburger wegduwen, en doorrrrrrrrrr" maar toch zit en eet ik er altijd met heel veel plezier. En smaak.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:33:42 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154156294
Ze waren toen nog niet zo lang open, misschien zijn ze nu beter.
Het was echt slecht toen. Vooral die coleslow.

Maar verder wel een leuke zaak inderdaad.
Al vond ik toko 94 die er zat leuker.
pi_154156857
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:24 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Meningen verschillen *O*

Ik vind het altijd prima eten, maar bovenal echt een chille tent om te zitten. Kan er echt naar uitkijken om er weer eens langs te gaan!

De meeste andere hamburgerjoints zijn iets meer geschikt voor een "simpel hapje eten" dit is meer "snel een hamburger wegduwen, en doorrrrrrrrrr" maar toch zit en eet ik er altijd met heel veel plezier. En smaak.
Ben er ook een fan van. Burger druipt in het vet maar dat mag ook wel van me, hou niet zo van een droge burger dat je weg moet spoelen met een drankje en vooral vet=smaak. Ellis vond ik bijvoorbeeld erg droog, maar daar zat dan weer zoveel ketchup op om het te compenseren, wel jammer dat je dan alleen maar ketchup proeft.

Iemand de burgerij al geprobeerd?
  woensdag 8 juli 2015 @ 00:08:00 #163
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154159213
Ik ben fan van Pickles. En Burgertrut. Burgerij ga ik zeker nog proberen, zit vlakbij mijn huis.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154161352
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Hallo, 200 gram black angus en wagyu en vergeet die truffel niet he?
Je hoeft niet de duurste hamburer te kiezen hoor. Pffffff.

Niks mis met Ter Marsch & Co. Als het er niet altijd stampensvol zat ging ik er vaker eten.
Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept. :')

En je zou er vaker zitten als het niet elke keer zo druk was? Nou...Ik had genoeg tafelkeuze en had zelfs onderstaand uitzicht van waar ik zat op het buitenterras terwijl de zaak zelf leeg! was.



Kun je nagaan hoe druk het wel niet was.


On topic:

Waar?







Restaurant Calla's
Laan van Roos en Doorn 51
2514BC Den Haag

Wat dronk/at je?


Knabbels



Mijn lievelings champagne merk al meer dan 30 jaar! *O* *O* *O*



Zomer salade met kreeft en lamstong en vinaigrette met zoete paprika



Gemarineerde eendenlever met Frankenthalerdruif en Five Spices?



Geroosterde zeebaars met artisjok crème basilicum en Verjus saus



Compositie van rode zomer vruchten



Mille-feuille met frambozen ‘Crème Suisse’ en roomijs met witte chocolade



Vers en gerijpte kaas assortiment van het seizoen en op de achtergrond de contouren van 'miep'ventiel... :')


Impressie / Op of aanmerkingen

Daar dit restaurant 1 Michellinster heeft en deze al een tijdje op mijn lijstje stond van restaurants die ik ooit moest bezoeken,besloot ik dus nu dat het tijd was eens richting de residentiestad te trekken en eens daar mijn heil te zoeken op culinair gebied en.........ik werd niet teleurgesteld!

Oh...dus dit restaurant is zijn michellinster waard?

:Y en meer dan dat. Alles was zoals dat heet goed bereidt, goede garing,op smaak en vooral subtiel en daar houd ik toevallig erg van als het dit soort horeca-zaken betreft.

Was er een gerecht waar dat erg tot uiting kwam die smaak subtiliteit?

:Y en wel gek genoeg bij de zomer salade met kreeft en lamstong en...het dessert en de compositie van rode zomer vruchten. Vandaar dat ik geheel tegen mijn principe in 2x het dessert heb uitgevraagd,gewoon omdat ik het zo verfijnd en lekker vond.

Mooi!,zie jij restaurant Calla's een tweede ster krijgen?

Als men op deze voet doorgaat,zeker en is het alleen maar een kwestie van tijd.

Cijfer

9-
/ 10

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 08-07-2015 02:01:07 ]
  woensdag 8 juli 2015 @ 03:15:26 #165
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_154162204
Wat is het verschil tussen een Rotterdamse en bijvoorbeeld een Amsterdamse?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  woensdag 8 juli 2015 @ 06:29:36 #166
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154162591
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept. :')
En wat ze dan aan vlees gebruiken kunnen ook nog eens mindere cuts zijn, terwijl je van een 'minder' ras met betere stukken minstens net zoveel smaak kan krijgen dan..
  woensdag 8 juli 2015 @ 08:31:48 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154163058
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juli 2015 01:51 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je vergeet dat men vooral de black angus en wat voor wagyu doorgaat in Nederland tegenwoordig erg loopt te hypen i.c.m met die marketingslogans van duurzaam en slowfood bs! Het wordt vooral belachelijk 'duur' verkocht aan de consument. Niet omdat het zo duur is,maar omdat men het duur wil verkopen gezien de 'exclusiviteit' waar men zich op beroept. :')
We weten sinds Adam Smith dat het zo niet werkt he? Aanbod schept geen vraag, het is precies andersom. Ik snap ook niet dat je de duurste uitkiest, want je weet van tevoren dat je het te duur en niet bijzonder genoeg gaat vinden.

En dat je genoeg tafelkeuze had op een dinsdagMIDDAG, dat geloof ik wel ja. Maar daar heb ik als fulltime loonslaaf helemaal niks aan. Trouwens, al zou ik wel in de gelegenheid zijn om daar 's middags te gaan lunchen, dan deed ik het nog niet.
pi_154179262
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 08:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

We weten sinds Adam Smith dat het zo niet werkt he? Aanbod schept geen vraag, het is precies andersom. Ik snap ook niet dat je de duurste uitkiest, want je weet van tevoren dat je het te duur en niet bijzonder genoeg gaat vinden.

En dat je genoeg tafelkeuze had op een dinsdagMIDDAG, dat geloof ik wel ja. Maar daar heb ik als fulltime loonslaaf helemaal niks aan. Trouwens, al zou ik wel in de gelegenheid zijn om daar 's middags te gaan lunchen, dan deed ik het nog niet.
Het is pas duur als de kwaliteit er niet naar is. Ik betaal gerust 50 euro voor een hamburger als ik zeker weet dat dit de lekkerste burger ooit is. En dan vind ik 50 euro misschien niet eens zo duur. Daarentegen kan een hamburger van 5 euro te duur zijn als het ronduit smerig is.
  woensdag 8 juli 2015 @ 20:41:43 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154180830
Daar moet ik dan weer van kotsen. Van gerust 50 euro voor een hamburger willen betalen als de kwaliteit er maar naar is. Bllluuugggh. Eet smakelijk.
pi_154181700
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:33 schreef RobinOok het volgende:
Ze waren toen nog niet zo lang open, misschien zijn ze nu beter.
Het was echt slecht toen. Vooral die coleslow.

Maar verder wel een leuke zaak inderdaad.
Al vond ik toko 94 die er zat leuker.
Coleslaw. Sorry :*
RobinOok, ben je nou een dame of een meneer? (Altijd willen weten, ik denk een mevrouw) :@
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  woensdag 8 juli 2015 @ 21:19:26 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154181904
Geen van tweeen.
Ben vrouw.
pi_154182362
:D
pi_154190268
Waar?





Rochussenstraat 20, 3015 EK Rotterdam

Wat at/dronk je?


Water plat & Champagne Drappier



Tonijntartaar met loempiaatje van groenten, inktvis en gamba, geserveerd met een yuzu dressing



Gebakken zeetongfilets met langoustines en little gem, geserveerd met kreeftensaus



Bananen-amandelcake met passievrucht, gebrand eiwitschuim en ijs van pure chocolade


Impressie / Op of aanmerkingen?

In Rotterdam heb je een aantal horeca-zaken die gewoon bij Rotterdam behoren en een ínstituut zijn op culinair gebied. Restaurant Old Dutch dat nog altijd de contouren van een oude boerderij reflecteert is zo een en dat ligt met name in het feit dat het elke keer wanneer je er binnenstapt je even terug in de tijd waant toen alles nog met een beetje grandeur, en zonder het huidige kitscherige, werd gepresenteerd. Ook de obers in smoking en het zilveren Christofle-bestek completeren dat beeld van weleer.

Leuk hoor. Maar hoe was het eten en de bediening?

Het eten was goed bereidt,op smaak en zonder al te veel poespas zoals je van restaurant Old Dutch mag verwachten. Bij restaurant Old Dutch krijg je geen 'schilderij'maaltijden of ervaar je allerlei (gekunstelde) smaaksensaties. Hier krijg je bijvoorbeeld geen "zalfje" van ganzenlever maar een pâté ervan. Bij restaurant Old Dutch kun je nog een ouderwetse in boter gebakken tong, ossenhaas,fazant of hert in het seizoen bestellen en als dessert een lekker bereide crèpes suzette. Zoals vroeger ( jaren 60-70-80?) het de gewoonste zaak van de wereld was

De service was zoals verwacht hoffelijk en voorkomend zonder overdreven nederig te zijn.

Dus niks te klagen? Dat kan toch niet bij jou?

Nee, niks te klagen omdat ik restaurant Old Dutch allang ken als Rotterdammer en ik weet wat je er kan verwachten (geen nouvelle 'schuimpjes'cuisine ) en dus stel jij je er gewoon op in. :s)

Wanneer keer je er dan weer terug?

Over een jaar? misschien O-) , want zo moet je restaurant Old Dutch ook bezoeken. Eens in de zoveel tijd komen eten om op culinair gebied weer met beide benen op de grond te staan en weg te zijn van die befaamde nouvelle cuisine waarmee je nu wordt doodgegooid.

Cijfer?

7 1/2
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-07-2015 02:28:48 ]
  donderdag 9 juli 2015 @ 07:08:11 #174
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154191134
Ik vind het er altijd een beetje vergane glorie uitzien, maar eten klinkt okee. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154191290
Ben wel benieuwd wat het heeft gekost, eigenlijk. De gerechten dan, de drank boeit me niet zoveel.
Karma is a fucking bitch.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')