Ah de no 5 dus. Mooie sigaar hoor, uitstekende keuze! Leuk je verhaaltjes hier weer te lezen. Ik zal proberen verder niet te veel te haten.quote:Op zondag 6 september 2015 00:34 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben teruggekomen vanwege de niet verwachte grote respons achter de schermen om terug te komen i.c.m.beloftes inzake het constante gehaat. Een eigen topic kwam ook niet van mij maar werd voorgelegd/aangeboden. Was dat er allemaal niet geweest dan was ik echt weggebleven hoor.
V.w.b.die Partagas:
Nou, niet per sé biologisch, ik dacht meer aan sfeer, vaste menu's (leuk om verrast te worden), prijsklasse zoals BAK of iets hoger mag ook. Tot 100¤ pp voor het eten, zegmaar. We zijn ook beiden wel vlees- en visliefhebbers, dus vegetarisch is geen pré!quote:Op zaterdag 5 september 2015 00:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):
• Restaurant de Kas
• Restaurant Bolenius
• Restaurant Vermeer
• Restaurant Spelt
• Restaurant L’Invité
• Restaurant Marit’s Huiskamer
• Restaurant Betty’s
• De Culinaire Werkplaats
• Cafe-restaurant Louter
Ja, maar dat is lang geleden als in minstens 4? jaar. Ik neem dat je de Obba Lounge bedoelt bij metro station Maashaven op de kade als je naar beneden loopt en oversteekt. Indien ja dan heb ik (denk ik) die foto's van het toenmalige bezoek nog ergens liggen in archief te samen met tientallen (100 tal) andere foto's van allerlei horecazaken w.o. die van het RTL's Herman den Blijker's Mijn Tent is Top toko's.quote:Op zondag 6 september 2015 14:33 schreef roos85 het volgende:
Iwanus, had jij al eens bij Obba Lounge gegeten? Ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw ervaring. Laatste keer dat ik er was vond ik het tegenvallen, toen was hun tweede vestiging in de markthal geopend. Wellicht dat dat nog van invloed is geweest.
quote:Op zondag 6 september 2015 12:49 schreef Iwanius het volgende:
Oh...dat laatste wist ik niet. Weten we dat ook weer.
V.w.b. de rest vestig ik graag je aandacht op het gegeven dat er nog iemand hier in CUL is die wat meer in het Noord-Hollandse vertoeft wanneer die buiten de deur eet. Nick? Golfer. Hij heeft ook zijn eigen recensie-site met zijn vrouw buiten FOK! om en waar hij zijn eet ervaringen deelt.
Een van de meest interessante recensies die hij deed en misschien wel aansluit op jouw zoektocht is Ron Blauw's Gastro's Bar. Ik vond het er i.i.g. erg goed uitzien, dus misschien ook iets voor jou?
Daarnaast doet Golfer ook vaak mee met kortingsacties zodat de prijs om eens sjiek te gaan eten ook nog eens extra aantrekkelijk is en betaalbaar. Ook een pre om mee te nemen dacht ik zo. Succes!
De nieuwe tent van Ron schijnt erg goed te zijn!quote:Op zondag 6 september 2015 12:22 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
Nou, niet per sé biologisch, ik dacht meer aan sfeer, vaste menu's (leuk om verrast te worden), prijsklasse zoals BAK of iets hoger mag ook. Tot 100¤ pp voor het eten, zegmaar. We zijn ook beiden wel vlees- en visliefhebbers, dus vegetarisch is geen pré!
Dankjewel voor de tips, ik ga even rondneuzen.
(Louter is trouwens al een aardige poos (een halfjaar of zo?) gesloten!)
Thanks! Zat ik inderdaad ook al aan te denken. Gezelschap heeft alleen een sesam- en schaal- en schelpdierenallergie, da's wat lastig met Aziatisch (helaas, omdat dat zijn favoriete keuken isquote:Op maandag 7 september 2015 18:17 schreef Ole het volgende:
[..]
[..]
De nieuwe tent van Ron schijnt erg goed te zijn!
Heb er zelf nog niet gegeten maar ken al wat mensen die er geweest zijn en het erg goed vonden.
(sorry Iwanius voor de off topic, leuk dat je weer terugbent!)
Dynastie paar keer geweest! Goed!quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:02 schreef Iwanius het volgende:
Mijn tips voor jou als het Chinese restaurants zijn in Amsterdam:
Chang-i
Dynasty
uiteraard ook geweestquote:
Little Thai Prince heel vaak geweest. De kok van toen is een paar jaar geleden voor zichzelf begonnen: Billy Thai op Prinsengracht. Absolute aanrader!!!quote:
quote:Kijk maar en laat maar weten welke het wordt en hoe het was.
Eensch!quote:Op woensdag 9 september 2015 09:20 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Herr Topicmeister. Mag er een datum bij de posts? Van wanneer je er gegeten hebt? Dat zou ik wel fijn vinden.
Ik heb die patat pas op een festival gehad. Echt goede patat idd!quote:Op woensdag 9 september 2015 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Een echt goede heb je helaas niet in Rotterdam. Wil je zo-zo hebben dan is de enige die ik je kan aanbevelen Haagse Bluf.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
Altijd klanten voor deze zaak. Nooit stil.Die Marokkaan in die lederen jas zou in totaal
2 puntzakken leegeten en daarna nog 2 kroketten erbij bestellen. Het beviel hem dus ook.
[ afbeelding ]
Agria aardappelen
[ afbeelding ]
En daar gaat weer een bestelling
[ afbeelding ]
hipster aandoende drankjes
[ afbeelding ]
Pomms Rotterdam
Coolsingel 107-B
(tegenover de ingang - Coolsingel - Bijenkorf)
3012 AG Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
Mijn puntzakje die ik maar voor een kwart leegde gewoon omdat ik vanavond uitgebreid ga dineren (wel vroeg) en dan kan je beter voldoende ruimte in je maag hebben.
Impressies / Op of aanmerkingen
Gelegen tegenover de Bijenkorf aan de kant van de Coolsingel is Pomms, opgericht door Niels Tijthoff en Ruud Boeve in 2009. Reden van oprichting en doel? Biologische friet mainstream te maken en wel zo dat men het net zo gemakkelijk accepteert als de standaard patat die men van oudsher in Nederland al gewend is.
Oke, leuk dit intro promotie verhaaltje maar hoe was de patat?
Goed. Erg goede beet en de aardappelen die men gebruikte waren agria aardappelen. Licht afgebakken waardoor het een mooi goudkleurig en krokante textuur kreeg i.c.m. de lange vorm. Dat alles aangevuld met de prefab mayonaise die wel is aangelengd met wat biologische yogurt, waardoor deze wat dunner dan normaal oogt en ook wat zuriger is zonder waterig over te komen als mayonaise.
Leuk is wel dat je wel apart voor je mayonaise moet betalen als je een patatje met neemt, maar daarna gratis refills krijgt (zoveel je wilt) mocht de eerste lading mayo niet voldoende zijn voor je portie patat.
De beste patat van Rotterdam momenteel?
Zonder twijfel!
Cijfer
8+ / 10
Die site van dat prinsesje uit Rotterdam?quote:Op woensdag 9 september 2015 16:14 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Iwanius,. Als je binnenkort bij Francois langs gaat, zeg hem dan eens dat zijn marketingburo slecht werk aflevert! Begint ie een Noodles Shop, weten ze niet eens dè Aziatische site van Nederland en Rotterdam te vinden! Pffff, prutsers.
Je bent een miskent talent.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die!!! Wie kent die nou niet? Daar kun je toch niet omheen? Zeker niet als Rotterdammer!![]()
De buik?quote:Nee, de Buik, die nodigen ze wel uit. *godsodeju*
Reden voor mij om niet meer te posten op Iensquote:Op woensdag 9 september 2015 16:33 schreef Iwanius het volgende:
En ik veegde al eerder de vloer aan met zowel IENS, Dichtbij culinair als De Buik van... en alle zogenaamde onafhankelijke recensie sites/ blogs! die zich later fêteren voor een positief stukje schrijven.
Dit. Ik gebruik het als naslagwerk voor nieuwe tenten.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Je moet door de jubel heen lezen, maar toch blijft het handig, Rotterdamse horeca bij elkaar. En vooral, alle nieuwe tentjes.
Precies, ik vind het een prettige site.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Je moet door de jubel heen lezen, maar toch blijft het handig, Rotterdamse horeca bij elkaar. En vooral, alle nieuwe tentjes.
Ik ben dan wel geen Iwanius, maar heb wel in Amsterdam bij Blauw gegeten. Goede tent met redelijk authentieke Indonesische gerechten.quote:Op donderdag 10 september 2015 21:42 schreef Thierry92 het volgende:
Nog een vraagje toevallig ervaring met restaurant Blauw(Indonesisch) in A'dam of Utrecht? Ga er namelijk volgende week eten en het schijnt goed te zijn aangeschreven. Ben zelf inmiddels 3 keer in Indonesië geweest dus heb hoge verwachtingen!
De Burger King is al veel ouder dan 25! Moet je een knal?quote:
Ik snap het. Vind dat stiekem ook wel lekker zulke patat, maar zo'n burger hoef ik ook niet.quote:Op zaterdag 12 september 2015 11:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik haalde er laatst een burger met frietjes. To go. En vroeg me thuis ook af waarom ik het ook alweer zo goed vond die 2 of 3 keer dat we er waren... Ik denk eigenlijk de keuze van burger. Hoe meer smaken erop, hoe lekkerder. Ik denk dat ik nu een "saaie" had en dan is het toch zo van "hm, bietje saaai".
Maar het kan erger, ik haalde ook een keer een hamburger en portie friet bij de halal hamburgerzaak, stukkie verderop op de binnenweg en die burger was erger dan eentje van Mac of Burger Kind. :-)
De frietjes daarentegen zelf gebakken. En die vond ik wel lekker, ook al zijn ze volgens de standaard helemaal fout. Want ze waren gecarameliseerd (bruin) en superslap. Maar ik vind dat dus lekker. Dus alleen voor die foute friet ga ik er nog wel eens naar terug.
Deze: http://theburgerhouserotterdam.nl/
Misschien is hij er wel de hele dag geweest. Of heeft hij van alles één hapje gehad.quote:Op zaterdag 12 september 2015 21:42 schreef Tem het volgende:
Daarna ging Iwanius Rrrrollend naar huis, de tyfus man wat een berg eten.
Overal één hapje van zou zonde zijnquote:Op zaterdag 12 september 2015 22:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Misschien is hij er wel de hele dag geweest. Of heeft hij van alles één hapje gehad.
Ik verzin ook maar wat.quote:Op zaterdag 12 september 2015 22:05 schreef Tem het volgende:
[..]
Overal één hapje van zou zonde zijn
Flinke doggybag misschienquote:Op zaterdag 12 september 2015 22:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik verzin ook maar wat.Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je dat allemaal opeet, zelfs al bén je er de hele dag.
Ja, dat viel mij ook al op. Ik heb ook bij die truck gegeten en toen was er niets met knoflooksaus. Ik heb de bbq bal toen op, was lekker.quote:Op zondag 13 september 2015 20:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius; die bal is met mayo, ketchup, mosterd, bbqsaus of pindasaus volgens het bord.
Speciaal voor jou knoflooksaus?
Als je Amsterdam in Rotterdam veranderd heb je wel een kans denk ik.quote:Op zondag 13 september 2015 18:22 schreef emmyemmy het volgende:
Iwanius, ik zoek een goedkoop tentje in Amsterdam waar ik morgen om 12 uur kan lunchen. Geen brood, maar noodles ofzo, of een andere keuken. Of een goede hamburger ofzo.
enig idee?
Nee. ribs wel en de hamburger van Voldaan BBQ wel helemaal opgegeten. Idem voor de Angus burger van Meat District en de lambsbout uit New Zealand. Daarna overal waar ik iets bestelde 1 of 2 happen van het gerecht genomen,meegenomen en onopvallend later in een vuilnisbak gedonderd.quote:Op zaterdag 12 september 2015 22:00 schreef Reya het volgende:
Heb je dat allemaal opgegeten? Wat een berg voedsel.
Anderen hebben het al wat voorbeelden aangehaald en ik kan alleen maar daarop aanvullen:quote:Op zondag 13 september 2015 18:22 schreef emmyemmy het volgende:
Iwanius, ik zoek een goedkoop tentje in Amsterdam waar ik morgen om 12 uur kan lunchen. Geen brood, maar noodles ofzo, of een andere keuken. Of een goede hamburger ofzo.
enig idee?
Ja ,maar smaakte en leek heel erg op die Remia knoflooksaus. Heb ook voordat ik hapte eerst alle saus eraf gehaald omdat ik het er een beetje muf vond uitzien en het leek ook erg op wat uit zo een Remia potje komt.quote:Op maandag 14 september 2015 00:30 schreef Isegrim het volgende:
Was het niet de truffelmayo? Maar die was wel zelfgemaakt. Ik vond die naam zo hilarisch, 'bal bekakt'.
Het ziet er wel uit als truffelmayo.
Eerst low-n-slow en daarna grill.quote:Op maandag 14 september 2015 09:57 schreef Bramito het volgende:
Hey Iwanius, is die lamsbout eerst gerookt of zo? Daarna in plakken op de grill begrijp ik?
Nou die lamsbout is echt gewoon nog rauw wat mij betreft. Dus niet echt low & slow.quote:Op maandag 14 september 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Eerst low-n-slow en daarna grill.BBQ zoals het hoort.
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.quote:Op maandag 14 september 2015 03:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nee. ribs wel en de hamburger van Voldaan BBQ wel helemaal opgegeten. Idem voor de Angus burger van Meat District en de lambsbout uit New Zealand. Daarna overal waar ik iets bestelde 1 of 2 happen van het gerecht genomen,meegenomen en onopvallend later in een vuilnisbak gedonderd.
[..]
Anderen hebben het al wat voorbeelden aangehaald en ik kan alleen maar daarop aanvullen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoi Tin rechtsboven!
Als je in 1 van de deli's gaat eten en een stevige en goede bowl wilt hebben het volgende uitvragen:
[ afbeelding ]
Hofan (= dikke rijstdoodle) met sui kau ( = dimsum met garnalen gevuld) en char sui. (= varken)
Eventueel als je groente erbij wilt (in je soep) vragen of ze zoals op de foto choi sam hebben en anders pak choi (shanghai formaat)
[..]
Kan best low&slow zijn gegaan.. Maar dan niet heul lang.quote:Op maandag 14 september 2015 10:09 schreef Bramito het volgende:
[..]
Nou die lamsbout is echt gewoon nog rauw wat mij betreft. Dus niet echt low & slow.
Dat was toen ik er was ( 3? jaar geleden) niet zo. Laat je weten waar je bent gaan eten en wat je uiteindelijk hebt genomen? (al of niet met foto)quote:Op maandag 14 september 2015 10:38 schreef emmyemmy het volgende:
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.
We gaan wel naar dat aziatische gedeelte en kijken wel even rond
Je bent op de goede weg hoor. Toch een paar kleine veranderingen die aanvullen op wat Isegrim al opsomde:quote:Op maandag 14 september 2015 14:21 schreef robdriessen het volgende:
Iwanius, wat een magistraal topic
Laat ik je dan meteen maar eens om advies in 010 vragen. Ik wil mijn (Amerikaanse) vriendin de komende maanden kennis laten maken met de aziatische keuken. Laatst heeft ze haar eerste Thai ervaring opgedaan (Khan Thoong, Schiedam) en ze heeft ook al mogen proeven van India/Pakistan (Sangam Tandoori, Vierambachtstraat), de wokchinees (New Ocean Paradise, Euromast) en all-you-can-eat Japanner (Sushi Qube, Hofplein).
Tijd voor verdere specialisatie. Wat heb ik op het oog?
- Nog een Thai (Soi 3, West-Kruiskade)
- Vietnamees (Little V, naast de Laurenskerk)
- De Betere Chinees (Asian Glories, Leeuwenstraat)
- De Betere Japanner (Cuisine Yama, Eendrachtsweg)
Wat zoek ik nog?
- Een goede Koreaan
- Een goede Indonesier
- Andere aziatische keukens die ik vergeten ben.
Ben ik op de goede weg? En kun je me aan nog wat adresjes helpen?
Ze kennen je kennelijk zo goed dat ze met komkommer en tomaat je favoriete konijn hebben nagemaaktquote:Op maandag 14 september 2015 03:09 schreef Iwanius het volgende:
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Eigen meegenomen fles die geaccepteerd werd en waar geen kurkgeld voor in rekening werd gebracht. Ik was de uitzondering op de regel dat er inprincipe geen eigen meegebrachte drank wordt geaccepteerd.
[ afbeelding ]
Bestelde kip en lamssate i.c.m. Thaise loempia's die in deze combinatie als starters nog twee keer extra keer werden uitgevraagd = 9 loempia's en 9 kip en 9 lamssate in totaal.
[ afbeelding ]
Links boven de welbekende Thaise melksoep alias Thom kha kai,daaronder de garnalesalade,daarnaast in het midden de welbekende Tom Yam Koeng en daarnaast,rechts,de welbekende Thaise vleessalade. Deze combinatie werd nog 1 keer extra uitgevraagd!
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja... wat valt er nog te vertellen dan dat het allemaal prima smaakte en er gewoon lekker gegeten is. Heb zoals het heet ruimhartig mijn dank laten blijken bij het ontvangen van de rekening vanwege het verlenen van een gunst, en wel dat ik mijn eigen fles mocht meenemen en opdrinken.(kom er ook al wat jaartjes dus dan scheelt dat) Voor wat ,hoort wat luidt toch een oud gezegde?
Cijfer
8- / 10
Dim sum court was inderdaad héél slecht. Voer dat al uren in bakken lag te verpieteren.quote:Op maandag 14 september 2015 10:38 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.
We gaan wel naar dat aziatische gedeelte en kijken wel even rond
quote:Op maandag 14 september 2015 17:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
Ze kennen je kennelijk zo goed dat ze met komkommer en tomaat je favoriete konijn hebben nagemaakt
Ik was niet alleen hoor. We waren met zijn tweeën. Daarbij zie je dat we geen hoofdgerechten hebben genomen en alleen maar starters en side-dishes. Dus vrij licht allemaal i.c.m. de bubbels.quote:Op maandag 14 september 2015 09:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik kan er met m'n hoofd echt niet bij.. 3x die voorgerechtjes en dan ook nog 2x de vier andere gerechtjes. Chapeau
quote:Op maandag 14 september 2015 20:04 schreef emmyemmy het volgende:
Het was trouwens Nam Kee geworden. Had de noodle soep met garnalen dumplings, was lekker
Niet opgekregen, was veel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |