abonnement Unibet Coolblue
pi_155724275


Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?

Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.

Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?

Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)

Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?

Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was

Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Verder ook:

• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.

Agenda Culinaire Evenementen in Rotterdam:



En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?

Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'



Waar?











(® Andy Hayler)



Le Louis XV - Alain Ducasse
l'Hôtel de ParisMonte-Carlo
Place du Casino
MC 9800 Principauté de Monaco

Wat at je?


De menukaart in een goudkleurige standaard.



De champagne kaart met echt alle top huizen en navenante prijzen.



De gekozen fles vanwege de naam van... O-)



Het verse en warm gebakken brood wordt gebracht.



Wat men noemt een "petit galette aux legumes" lichte “van alles wat” knabbel.



Meer groenvoer maar dan als een amuse genaamd: "Amuse bouche"



Blauwe kreeft i.c.m. o.a. gember en geroosterde perzik.



Provencaalse tuingroentes gebakken in een zwarte truffelsaus.



Verschillende stukjes vis op warme steen onder de noemer: "Cuit sur Pierres" als opbouw naar het volgende gerecht.



Zeebaars op mediterrane wijze bereidt met o.a.courgettes



Even het schitterend gebeuren om ons heen opnemen na al deze gerechten nu we langzaam naar de avond gaan en de lichten worden ontstoken.



Boterzachte chocolade cake met o.a. cacao





Dit alles wordt in gereedheid gebracht voor....



Wat voor moois zou daar nu inzitten?



Brood? :') Oh.. wacht bereiding van: Baba au rhum! Lekker!



Als extra deze wilde aardbeien mascarpome sorbet uitgevraagd.



Daar is de moestuin wagen :+ (voor de thee) die we buiten gaan gebruiken omdat ik wil paffen en dat kan op het terras.



Zwoele zomer avond en ouderwets acclimatiseren op het terras met....thee.. |:(



Een komen en gaan van auto's die even halt houden voor de deur elke avond. Leuk schouwspel zo vanaf het terras


Impressie / Op of aanmerkingen

Setting van het restaurant was indrukwekkend en vooral in de avond waan jij je even in het befaamde chateau de Versailles als alle lichten worden ontstoken.

Mooi. Je was dus onder de indruk van de algehele setting/het restaurant en dus ook het eten?

Nee, integendeel: Ik zag alleen bevestigd waar ik al voor gewaarschuwd was en wel dat het heel erg kitscherig is om naar alle waarschijnlijkheid de tegenvallende kwaliteit wat te verbloemen. Nou dat gevoel kreeg ik.

Wat was dan niet goed of viel tegen?

Allereerst: Ik vond het geen drie sterren waard. Ik proefde geen smaaksensatie.. Ik had helemaal geen "wow"gevoel. Het was wel op smaak allemaal en goed gegaard maar totaal niet spannend!

Ten tweede vond ik de prijzen van de drank belachelijk en echt "way over the top"ook als het een restaurant als dit betreft. Bijvoorbeeld: Ik wilde een glaasje van de huis champagne nemen als aperitief, zoals ik wel vaker doe om te beginnen, en als een echte Hollander vroeg ik tussen neus en lippen door wat zo een glaasje koste. Antwoord: E 70,- per glas! En dan niet van een Dom Perignon 1971 o.i.d.,maar van een of andere voor mij onbekende wijnboer ergens in Frankrijk.

Als derde en laatste punt vond ik de service erg overdreven want....elke tafel had ongeveer 4 obers ter beschikking! 4 obers die elke beweging die je maakte onmiddellijk beantwoorde met een bezoek aan je tafel of i.i.g richting je tafel om te vragen of men je ergens mee van dienst kon zijn.

Verder nog wat nieuws te melden?

Ja, dat ik de keuken in ben geweest en even kennis heb gemaakt met de chef-kok. Sta je dan zo met
zijn drieën naast elkaar in een keuken die er verder uit ziet als elke andere moderne keuken van een
toprestaurant.

Waren er in Monte Carlo volgens jou betere restaurants?

Jazeker! Maar dat lees je wel in een opvolgende recensie!

Oh...hoeveel was je trouwens kwijt voor dit grapje met zijn tweeën?
:X

Cijfer?

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 17:58:34 ]
  dinsdag 1 september 2015 @ 00:13:23 #2
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155724409
Als ik dat zo lees zou ik daar dus echt nooit hoeven te eten. Ik ergerde me bij Amarone al aan de bemoeizuchtige obers. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 1 september 2015 @ 00:13:49 #3
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155724418
En: blij dat je terug bent! *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155724461
Ziet er mooi uit.

Ik vermoed overigens dat je Provencaalse groenten kreeg, geen provinciale.
  roze dinsdag 1 september 2015 @ 00:43:05 #5
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_155725020
quote:
3s.gif Op dinsdag 1 september 2015 00:06 schreef Iwanius het volgende:
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt trouwens voor dit grapje met zijn tweeen?
:X
Vertel.
Your beauty never ever scared me.
  dinsdag 1 september 2015 @ 00:47:16 #6
224960 highender
Travellin' Light
pi_155725090
Heb je daar nog een sigaar besteld Iwanius? Van het aansteken daarvan maken ze ook een showtje...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_155725145
Nope. Had uiteraard mijn eigen sigaren meegenomen zoals ik altijd doe en al die rituelen ben ik allang gepasseerd als ervaren roker en geef ik ook niks meer om. Ik vind het zelfs storend en tijdrovend die flauwekul. Moest wel wennen om thee te drinken(smaakte best) i.c.m. het roken van een sigaar. De combinatie was zoals dat heet een aparte! :D

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 00:52:50 ]
pi_155725680
Dat viel dus een beetje tegen.
Wat staat er op het programma voor de volgende keer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155725727
Wat vond Louise er trouwens van?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155726125
Goed topic. Ik ga dit volgen.

Ik zal nooit van mijn leven naar zo'n soort restaurant gaan, veel te netjes voor mij. Wel grappig dat die vette sigaar ook even op de foto moest.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 05:44:04 ]
  dinsdag 1 september 2015 @ 06:38:08 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155726221
Welcome back Iwanius *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 1 september 2015 @ 06:58:28 #12
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_155726285
*O* O+ Hier heb ik echt naar uitgekeken!
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_155726294
Ik had het topic met de recensies pas gevonden net voordat je ermee stopte ;(.
En ik vond je manier van schrijven wel leuk. Dus ik ben toch wel een beetje blij dat je weer recensies maakt *O*
pi_155726344
Yay Iwanius :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  dinsdag 1 september 2015 @ 07:41:04 #15
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_155726429
Leuk! Kun je nog wel een beetje gezellig/relaxt uit eten met zoveel obers?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 september 2015 @ 08:45:02 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155726918
Jeuj Iwanius is terug met zijn stukkies :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155727965
Exorbitante prijzen inderdaad... wel heel gaaf om dit te lezen (laat staan er geweest te zijn)
Keep on Tripp'n
pi_155728124
Doe mij maar een patatje met.

Maar hoeveel was je nou kwijt?
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
  dinsdag 1 september 2015 @ 10:33:39 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155728403
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.

Maar hoeveel was je nou kwijt?
Waarom is dat van belang?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155728444
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Waarom is dat van belang?
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
  dinsdag 1 september 2015 @ 10:38:40 #21
346077 Slip
Zwakke Geest!
pi_155728484
toppert
pi_155728690
Mooi Iwanius! Nog even het casino in geweest om het etentje terug te verdienen? :D
pi_155728818
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.

Maar hoeveel was je nou kwijt?
Tja, op die menukaart kunnen prijzen of calorieën staan ;)

Dit trekt me niet zo, maar vind het erg leuk om te lezen. Zelf zou ik het best erg vinden om zo'n bedrag neer te tellen en dan eigenlijk niet echt tevreden te zijn.
  dinsdag 1 september 2015 @ 11:10:07 #24
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155729025
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:

[..]

Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
Zoiets vermoedde ik ja. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 1 september 2015 @ 11:24:03 #25
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_155729287
Gelukkig je bent er weer en nog wel met een eigen topic. *O*

Een mooie eerste recensie, wel erg sjiek allemaal, ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, en 4 obers is wel erg overdreven.
Aan de auto's op de foto te zien zijn het niet de armlastigen die hier komen eten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')