abonnement Unibet Coolblue
pi_143979519
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 00:49 schreef love_sharon het volgende:
Als ik naar van der Valk ga verwacht ik ook zeker geen haute cuisine, als ik dat wil ga ik wel naar een andere plek. Maar dat neemt voor mij niks af van het feit dat het gewoon goed was en dat dat ook gezegd mag worden. Dacht juist dat dit topic daarvoor was, van snackbar tot sterrentent :)
Je hebt helemaal gelijk. Ik kom daar zo goed als nooit, maar vind het wel interessant om het eens te lezen en zien. En het kan veel en veel slechter, zeker in snelwegrestaurants. Maar dit is denk ik wel de top van VDV? ¤50,- pp is ook niet heel goedkoop natuurlijk, maar wel een normale prijs- kwaliteit -verhouding volgens mij.

[ Bericht 6% gewijzigd door NoCigar op 30-08-2014 02:43:46 ]
anonieme razernist
pi_144074026
Waar?
Restaurant Oker in Den Haag
Wanneer?
Zondag 31 augustus
Wat at je?
De kaart bestaat uit voor- en hoofdgerechten, maar alles wordt als een klein gerechtje geserveerd. De prijzen zijn dan ook voor kleine gerechten.
Uitzicht op de open keuken:


Voorgerechtje:


Vriendin en ik namen allebei de truffelrisotto met paddenstoelen, parmezaan en rucola. Dit op aanraden van vriendin want is ze helemaal weg van (ze was al 2x eerder geweest). Was wel echt een heel klein gerecht maar ook best zwaar. Ik geloof dat iemand anders het gerecht niet wilde want minuut na bestelling zagen we 2 borden op de uitgifte en ik zei nog tegen vriendin dat dat absoluut niet voor ons kon zijn. Nadat de kok 2x op de bel had gedrukt (personeel had het niet door geloof ik) kregen wij het... Desondanks was het toch nog gelukkig op een goede temperatuur.



Vriendin's 2e gerecht: Pannenkoekjes met gekonfijte eend, komkommer, bosui en hoisin saus.
Nadat ik een hapje van haar gerecht nam merkte ik op dat het gewoon zowat koud was :{. Gerecht werd teruggestuurd en we kregen een snel excuus. Nieuw gerecht was gelukkig wel warm. Lekker veel gekonfijte eend voor in de pannenkoekjes en het sausje zijn we allebei fan van :9.



Mijn 2e gerecht: Gebakken noordzeetong met frietjes, spinazie en warme remoulade.
Lekker gerecht, niet bijzonder. Spinazie was jammergenoeg niet op smaak. Zat geen peper, zout of kruiden (of heeeel weinig) in. Remoulade was ook niet warm maar dat vond ik niet erg. Die paar frietjes waren erg lekker. Volgens mij in eenden- of varkensvet gebakken. Daar had ik wel een kom van gewild maar dat kun je daar vast niet vragen :P.

Omdat we daarvoor ergens anders al een lekkere kop tomatensoep ophadden besloten we alleen nog voor een dessert te gaan.


Vriendin's dessert: Taartje van pure chocolade met mokka crème en pure chocolade-hazelnootroomijs.
Ze heeft gesmuld. Ik vond em machtig maar ik ben ook niet zo'n fan van chocoladetaart of mokka.



Mijn toetje! Cheesecake met frambozencoulis en chocolade-hazelnootroomijs. Was eigenlijk met champagneijs maar ik vroeg of ik een ander bolletje ijs mocht. Cheesecake was zacht, lekkere bodem en coulis. Ik hou van cheesecake O+. Om het ijs lagen lekkere krokante koekkruimels.

Impressie?
Heel gezellig restaurant en om 21u helemaal vol. Dat is best bijzonder voor een restaurant in Den Haag want ben daar vaak op zondag maar dan is alles snel leeg. Oker is een populair restaurant en de verlichting is precies goed. Collega's van mij zijn er helemaal lyrisch over en vriendin ook maar vandaag hadden ze geloof ik een mindere dag in de keuken en bediening. Ik dacht; zal wel een culisnob zijn maar vriendin vond het dit keer ook minder. Was niet zo erg dat we hebben geklaagd behalve die eend, want die was gewoon lauw tot koud, maar ik had hoge verwachtingen. Ook op Iens komen ze heel goed uit. Heb helaas net een mindere dag gehad denk ik. Desondanks was het zeker niet slecht en heb ik lekker gegeten. Risotto en cheesecake waren het lekkerst.

Kosten?
¤ 80,- incl. 2x Merlot, 3x fris en een kleine fooi.

Cijfer?
7
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 september 2014 @ 20:41:26 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144076558
Goede review, FFT en terecht dat jullie te koude gerechten hebben terug gestuurd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144151005

Recensie:



Waar?




restaurant De Engel.


Wat voor keuken?


vnl. Frans/Mediteraans


Bijzonder?


Jawel want de chef-kok kan vanwege zijn afkomst ook uitstekende typische mid-Duitse gerechten
op tafel produceren. Kwestie van op tijd aanvragen.


Wat at en dronk je?












Drank: Ruinart Brut! brut champagne.


Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...


Ja hoor.Was er vorige week nog even.

Nog op of aanmerkingen?


Alles was op smaak,smaak-verhoudingen klopten en dus niets op aan te merken en andermaal
bewijst Lars- Litz zijn vakmanschap en liefde voor het eten.

Kosten?

Onbelangrijk omdat alles goed was en de chef-kok van mij de vrije hand kreeg en ik alleen maar
mijn voorkeur hoefde uit te spreken. Gelukkig had hij alles wat ik wilde in huis.

Cijfer?

8
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2014 21:48:30 ]
  woensdag 3 september 2014 @ 21:49:36 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144151134
Misschien ook handig om even te vermelden wat er op de foto's staat en wat het precies was?
Oesters?
Coquilles(??) met eendenlever?
Iets (vis??) in een groene schuimlaag?
Eend?
Kalfsvlees op een berg ????
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144151507
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  woensdag 3 september 2014 @ 21:58:23 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144151604
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 21:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
Dat zou ook kunnen. Daarom zou het makkelijker zijn als de zoekplaatjes van commentaar werden voorzien. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144154029
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 21:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
Nieuw topicpotentieel: welke ingrediënten zie je op deze foto? :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144154261
quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 22:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nieuw topicpotentieel: welke ingrediënten zie je op deze foto? :+
En de uiteindelijke prijs niet te vergeten :+
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_144161227
Waar? Restaurant Karakter in Rotterdam
Wanneer? Dinsdag 2 september
Wat at je?

Amuse van een huisgemaakte paté, rode uien compote en gekonfijte zilverui.


makreel in tomatenvinaigrette, octopus, crème van avocado, olijvencrumble, komkommer en tomaat.


hutspot gemaakt van pastinaak en wortel, siroop van wortel, coquille en Zeeuwse mosselen.


rouleaux en bitterbal van Kemperhoender, verschillende bereidingen van maïs en pompoen.


Een appeltaartje, crème van appel, hangop van rode biet, marshmallow van biet en rijstepap van gort met rozijntjes.

Impressie?
We mochten het nieuwe menu komen proberen. Ze werken bij Karakter altijd met een verrassingsmenu, je kunt je dieetwensen aangeven maar kan dus niet van een kaart kiezen. Vind ik eigenlijk altijd wel leuk. Maar deze keer had ik een beetje pech met één gerechtje.

De amuse was lekker. Al eet zo'n klein schaaltje enorm onhandig. Voorgerecht was mijn favoriete gerecht. Ben geen grote viseter, maar dit was wel het lekkerste visgerecht dat ik ooit op heb. De tomatenvinaigrette was echt onwijs lekker en de makreel was zo heerlijk zacht gegaard. Alleen voor dit gerecht zou ik al terug gaan

Tussengerecht was voor mij een tegenvaller. Prima klaargemaakt maar ik ben niet dol op wortel, coquille of mossel.

Hoofdgerecht was gewoon prima. Sprong er niet echt uit. De bloemetjes op elk gerecht begonnen me nu een beetje te vervelen. Voegt niet zoveel toe naar mijn mening.

Dessert was wel weer een leuke verrassing. Nog nooit rode biet in een dessert op en dat was er echt heerlijk in verwerkt.

Ze vertellen met enorm veel enthousiasme over het eten en de wijn, dat vind ik altijd wel leuk. O+ De wijn bij het hoofdgerecht was lekker maar eigenlijk een te sterkte rode wijn voor erbij. Wel de lekkerste rode wijn die ik ooit op heb. Een Hollandse wijn, de Reestlander rood.

Cijfer?
8/10
  donderdag 4 september 2014 @ 09:41:29 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144161299
Bij dat soort porties wil ik meer gangen, anders word ik niet zat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144228483
Daar vul ik net mijn holle kies mee.
pi_144228636
Alles bij elkaar is toch wel een mooie portie?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 6 september 2014 @ 01:26:07 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144228789
Als je een 10-gangen menu bij Schultenhues nuttigt zijn het ook allemaal enorme porties?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144232521
Ik vond het wel fijne porties, eigenlijk. Alles bij elkaar was het meer dan ik normaal zou eten.

Ik vond het juist wel een leerzame les voor mezelf. Vorig jaar kerst had ik een viergangen diner gemaakt waarbij mensen bij de 3de gang al stampvol zaten. :') Ik moet ook zulke porties aan gaan houden.
pi_144237315
Ik zie opeens in de reacties op jouw blog iemand staan die ik (persoonlijk) ken. :P
  Moderator / Miss SHO zaterdag 6 september 2014 @ 13:57:18 #142
22592 crew  Ole
pi_144237329
Zo'n veeg over het bord :X
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144321092
Ja joh,dat doen ze al een tijdje in elke restaurant/brasserie waar je komt. Is tegenwoordig onderdeel van het standaard opmaken van een gerecht op een bord.

Ik moet er niets meer van hebben te samen met al die schuimpjes erbij.

quote:
0s.gif Op woensdag 3 september 2014 21:56 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Ik zie geen coquilles? Volgens mij zijn dat geroosterde stukjes brood met eendenleverkrullen.
Derde lijkt op garnalen/langoustines.
U heeft een scherpe blik en de derde schotel bevat gamba's in een eigen gemaakte komkommersoep. Beiden warm. Ik kan helaas het topic niet meer editten anders had ik even de boel voorzien van een wat uitgebreid onderschrift.

quote:
0s.gif Op donderdag 4 september 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij dat soort porties wil ik meer gangen, anders word ik niet zat
:D _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-09-2014 19:05:57 ]
pi_144398268
RECENSIE!

Waar?







Deli Tasty Rotterdam

Wat voor keuken?




Vietnamees dus.

Bijzonder?

Mwah..gewoon Vietnamees eethuisje zoals die behoort te zijn.

Wat at en dronk je?



Zou je er elke week gaan eten? Zo nee, wanneer wel,zo ja...

Elke dag zitten eten niet, maar i.c.m. andere Aziatische keukens (Kantonees of Thais)
een prima afwisseling gedurende de week.

Nog op of aanmerkingen?

Nou,niet echt en alles smaakte en bevatte die ingredienten die het behoorde te hebben
als het de traditionele Vietnamese keuken betreft en met de smaak zat het ook wel goed.

Kosten?


Eethuisje/deli niveau en dus waar voor je geld.

Cijfer?

8-
/ 10


Nawoord:


Let op als je te maken hebt met een negroide jongen met bril die achter de kassa staat om af te rekenen, want hij denkt al gauw dat als je teveel geld bijlegt om een afgerond bedrag terug te krijgen dat datgene wat jij bijlegt automatisch fooi is. :') Hoofdrekenen is dus niet zijn sterkste kant,uitgekookt zijn wel!

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 11-09-2014 02:08:18 ]
  woensdag 10 september 2014 @ 20:22:48 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144399579
En alweer mogen we niet weten wat je precies gegeten hebt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144399775
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:22 schreef golfer het volgende:
En alweer mogen we niet weten wat je precies gegeten hebt?
Het staat gewoon in de tekst hoor :?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144399855
Ik vind het zo jammer dat je niet even vertelt wát je hebt gegeten :Y

De kaart beloerend zal dit de Pho Bo zijn, want geen zichtbare ballen :+ maar toch...
  woensdag 10 september 2014 @ 20:33:01 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_144399959
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:28 schreef Isabeau het volgende:

Het staat gewoon in de tekst hoor :?
Waar dan :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_144399991
quote:
3s.gif Op woensdag 10 september 2014 19:42 schreef Iwanius het volgende:
RECENSIE!

Waar?

Deli Tasty Rotterdam

"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_144400017
Dat is waar, niet wat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')