abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155724275


Zo zo. Een eigen topic Hoe dat zo?

Nou.. het werd mij voorgelegd en ik heb er lang over nagedacht en uiteindelijk besloten het te doen want telkens het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten?" topic vol spammen wordt ook afgezaagd.

Wordt het 1 grote FOK’s eigen ‘Ursul de Geer’ ”Het is hier fantastisch” ego-tripperij topic?

Zoveel mogelijk want tis en blijft tenslotte wel FOK! waar je post.(nee, natuurlijk niet!)

Wat kunnen we dan verwachten in dit topic?

Voornamelijk de plek waar je niet alleen mijn toekomstige horeca recensies kunt lezen maar ook mijn recensies van het verleden die je eerder in het "Van sterrentent tot snackbar,topic gewend was

Alfabetisch overzicht van recensies die eerder in het “ Van sterrentent tot snackbar,waar heb jij gegeten”topic waren verschenen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

Verder ook:

• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.

Agenda Culinaire Evenementen in Rotterdam:



En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?

Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'



Waar?











(® Andy Hayler)



Le Louis XV - Alain Ducasse
l'Hôtel de ParisMonte-Carlo
Place du Casino
MC 9800 Principauté de Monaco

Wat at je?


De menukaart in een goudkleurige standaard.



De champagne kaart met echt alle top huizen en navenante prijzen.



De gekozen fles vanwege de naam van... O-)



Het verse en warm gebakken brood wordt gebracht.



Wat men noemt een "petit galette aux legumes" lichte “van alles wat” knabbel.



Meer groenvoer maar dan als een amuse genaamd: "Amuse bouche"



Blauwe kreeft i.c.m. o.a. gember en geroosterde perzik.



Provencaalse tuingroentes gebakken in een zwarte truffelsaus.



Verschillende stukjes vis op warme steen onder de noemer: "Cuit sur Pierres" als opbouw naar het volgende gerecht.



Zeebaars op mediterrane wijze bereidt met o.a.courgettes



Even het schitterend gebeuren om ons heen opnemen na al deze gerechten nu we langzaam naar de avond gaan en de lichten worden ontstoken.



Boterzachte chocolade cake met o.a. cacao





Dit alles wordt in gereedheid gebracht voor....



Wat voor moois zou daar nu inzitten?



Brood? :') Oh.. wacht bereiding van: Baba au rhum! Lekker!



Als extra deze wilde aardbeien mascarpome sorbet uitgevraagd.



Daar is de moestuin wagen :+ (voor de thee) die we buiten gaan gebruiken omdat ik wil paffen en dat kan op het terras.



Zwoele zomer avond en ouderwets acclimatiseren op het terras met....thee.. |:(



Een komen en gaan van auto's die even halt houden voor de deur elke avond. Leuk schouwspel zo vanaf het terras


Impressie / Op of aanmerkingen

Setting van het restaurant was indrukwekkend en vooral in de avond waan jij je even in het befaamde chateau de Versailles als alle lichten worden ontstoken.

Mooi. Je was dus onder de indruk van de algehele setting/het restaurant en dus ook het eten?

Nee, integendeel: Ik zag alleen bevestigd waar ik al voor gewaarschuwd was en wel dat het heel erg kitscherig is om naar alle waarschijnlijkheid de tegenvallende kwaliteit wat te verbloemen. Nou dat gevoel kreeg ik.

Wat was dan niet goed of viel tegen?

Allereerst: Ik vond het geen drie sterren waard. Ik proefde geen smaaksensatie.. Ik had helemaal geen "wow"gevoel. Het was wel op smaak allemaal en goed gegaard maar totaal niet spannend!

Ten tweede vond ik de prijzen van de drank belachelijk en echt "way over the top"ook als het een restaurant als dit betreft. Bijvoorbeeld: Ik wilde een glaasje van de huis champagne nemen als aperitief, zoals ik wel vaker doe om te beginnen, en als een echte Hollander vroeg ik tussen neus en lippen door wat zo een glaasje koste. Antwoord: E 70,- per glas! En dan niet van een Dom Perignon 1971 o.i.d.,maar van een of andere voor mij onbekende wijnboer ergens in Frankrijk.

Als derde en laatste punt vond ik de service erg overdreven want....elke tafel had ongeveer 4 obers ter beschikking! 4 obers die elke beweging die je maakte onmiddellijk beantwoorde met een bezoek aan je tafel of i.i.g richting je tafel om te vragen of men je ergens mee van dienst kon zijn.

Verder nog wat nieuws te melden?

Ja, dat ik de keuken in ben geweest en even kennis heb gemaakt met de chef-kok. Sta je dan zo met
zijn drieën naast elkaar in een keuken die er verder uit ziet als elke andere moderne keuken van een
toprestaurant.

Waren er in Monte Carlo volgens jou betere restaurants?

Jazeker! Maar dat lees je wel in een opvolgende recensie!

Oh...hoeveel was je trouwens kwijt voor dit grapje met zijn tweeën?
:X

Cijfer?

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 17:58:34 ]
pi_155724409
Als ik dat zo lees zou ik daar dus echt nooit hoeven te eten. Ik ergerde me bij Amarone al aan de bemoeizuchtige obers. :')
pi_155724418
En: blij dat je terug bent! *O*
pi_155724461
Ziet er mooi uit.

Ik vermoed overigens dat je Provencaalse groenten kreeg, geen provinciale.
  roze dinsdag 1 september 2015 @ 00:43:05 #5
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_155725020
quote:
3s.gif Op dinsdag 1 september 2015 00:06 schreef Iwanius het volgende:
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt trouwens voor dit grapje met zijn tweeen?
:X
Vertel.
Your beauty never ever scared me.
  dinsdag 1 september 2015 @ 00:47:16 #6
224960 highender
Travellin' Light
pi_155725090
Heb je daar nog een sigaar besteld Iwanius? Van het aansteken daarvan maken ze ook een showtje...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_155725145
Nope. Had uiteraard mijn eigen sigaren meegenomen zoals ik altijd doe en al die rituelen ben ik allang gepasseerd als ervaren roker en geef ik ook niks meer om. Ik vind het zelfs storend en tijdrovend die flauwekul. Moest wel wennen om thee te drinken(smaakte best) i.c.m. het roken van een sigaar. De combinatie was zoals dat heet een aparte! :D

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 00:52:50 ]
pi_155725680
Dat viel dus een beetje tegen.
Wat staat er op het programma voor de volgende keer?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155725727
Wat vond Louise er trouwens van?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155726125
Goed topic. Ik ga dit volgen.

Ik zal nooit van mijn leven naar zo'n soort restaurant gaan, veel te netjes voor mij. Wel grappig dat die vette sigaar ook even op de foto moest.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 05:44:04 ]
  dinsdag 1 september 2015 @ 06:38:08 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155726221
Welcome back Iwanius *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 1 september 2015 @ 06:58:28 #12
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_155726285
*O* O+ Hier heb ik echt naar uitgekeken!
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
pi_155726294
Ik had het topic met de recensies pas gevonden net voordat je ermee stopte ;(.
En ik vond je manier van schrijven wel leuk. Dus ik ben toch wel een beetje blij dat je weer recensies maakt *O*
pi_155726344
Yay Iwanius :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  dinsdag 1 september 2015 @ 07:41:04 #15
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_155726429
Leuk! Kun je nog wel een beetje gezellig/relaxt uit eten met zoveel obers?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 september 2015 @ 08:45:02 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_155726918
Jeuj Iwanius is terug met zijn stukkies :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_155727965
Exorbitante prijzen inderdaad... wel heel gaaf om dit te lezen (laat staan er geweest te zijn)
Keep on Tripp'n
pi_155728124
Doe mij maar een patatje met.

Maar hoeveel was je nou kwijt?
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_155728403
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.

Maar hoeveel was je nou kwijt?
Waarom is dat van belang?
pi_155728444
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Waarom is dat van belang?
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
  dinsdag 1 september 2015 @ 10:38:40 #21
346077 Slip
Zwakke Geest!
pi_155728484
toppert
pi_155728690
Mooi Iwanius! Nog even het casino in geweest om het etentje terug te verdienen? :D
pi_155728818
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.

Maar hoeveel was je nou kwijt?
Tja, op die menukaart kunnen prijzen of calorieën staan ;)

Dit trekt me niet zo, maar vind het erg leuk om te lezen. Zelf zou ik het best erg vinden om zo'n bedrag neer te tellen en dan eigenlijk niet echt tevreden te zijn.
pi_155729025
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:

[..]

Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
Zoiets vermoedde ik ja. :')
  dinsdag 1 september 2015 @ 11:24:03 #25
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_155729287
Gelukkig je bent er weer en nog wel met een eigen topic. *O*

Een mooie eerste recensie, wel erg sjiek allemaal, ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, en 4 obers is wel erg overdreven.
Aan de auto's op de foto te zien zijn het niet de armlastigen die hier komen eten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 1 september 2015 @ 12:43:05 #26
202348 Susi
Temple of Love
pi_155730963
Leuk voor een keertje, die chiqueheid.

Heerlijk geschreven, ben benieuwd naar meer acclimatiseren *O*
pi_155731577
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Waarom is dat van belang?
Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.

Dus ik vind het wel van belang ja.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_155731617
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:10 schreef spierbal het volgende:

[..]

Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.

Dus ik vind het wel van belang ja.
Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg info :)
pi_155731634
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:13 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg info :)
Over heen gekeken op mijn telefoon haha, misschien tijd voor een grotere dan maar :D
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_155731738
Ha je bent er weer.
Mooi volgen dit.
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:19:44 #31
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_155734026
Schaamteloze TVP :P
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:54:50 #32
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155734746
Puik plan, zo'n iwanius-verzameltopic.

Lijkt me ondanks het tegenvallende eten (voor die prijs) toch wel een apart dingetje om mee te maken, eten in zo'n tent. Ik zou in elk geval mijn ogen uit kijken.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 1 september 2015 @ 16:39:45 #33
62913 Blik
The one and Only!
pi_155735737
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:

[..]

Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.

Maar goed, aan de menukaart die gefotografeerd is kun je het natuurlijk al wel een beetje aan aflezen. Het uiteindelijke prijskaartje zal niet onder de 1.000 zijn geweest verwacht ik zo
pi_155737796
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 06:58 schreef houdjemond het volgende:
*O* O+ Hier heb ik echt naar uitgekeken!
:Y :Y :Y
pi_155737829
Ik vind het ook top :Y)
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_155738230
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 00:13 schreef Isegrim het volgende:
Als ik dat zo lees zou ik daar dus echt nooit hoeven te eten. Ik ergerde me bij Amarone al aan de bemoeizuchtige obers. :')
Oh...als er iets is waar ik bij Amarone nou nooit last van had dan was dat wel bemoeizuchtige obers.

quote:
2s.gif Op dinsdag 1 september 2015 00:43 schreef Amarantha het volgende:

Vertel.
In basis hoor je mij nooit praten over de rekening maar je kan toch wel een beetje raden met de
menukaart in het volle zicht en dan alles x2 vermenigvuldigen qua eten en de champagne er bij
en andere randzaken als extra (water op tafel koste ook een Godsvermogen) erbij optellen en
dan heb je wel een aardig beeld van het totale prijskaartje.

Om je tegemoet te komen: Ik betaalde veel meer (zelfs zonder tip) dan tijdens mijn bezoek aan
FG Foodlabs. Het was het uiteindelijk het niet waard!

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 01:34 schreef golfer het volgende:
Dat viel dus een beetje tegen. Wat staat er op het programma voor de volgende keer?
Je kan het wel Golfer,niet zurig zijn. ;) Omdat jij het bent alvast een voorproefje.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
12s.gif Op dinsdag 1 september 2015 01:42 schreef golfer het volgende:
Wat vond Louise er trouwens van?
:D Scherp.

Die vond het helemaal prachtig. Ze had zich er ook helemaal voor gekleed als een echte deerne terwijl ik een simpele polo aanhad,zomerbroek en een licht zomerjasje voor als een jasje-dasje verplicht was. Bleek niet zo te zijn want zag zelf mensen aan een andere tafel in shorts zitten(mannen),wel netjes (= polo e.d).terwijl de vrouwen allemaal op hun best waren.

quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2015 05:43 schreef Rodulf het volgende:
Goed topic. Ik ga dit volgen.

Ik zal nooit van mijn leven naar zo'n soort restaurant gaan, veel te netjes voor mij. Wel grappig dat die vette sigaar ook even op de foto moest.
Tja..als je toch buiten zit op dat terras op zo een zwoele zomeravond en je schiet toch een plaatje
van het gebeuren dan maar de hele setting waaronder dus mijn sigaar.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:24 schreef Curiosity het volgende:
Gelukkig je bent er weer en nog wel met een eigen topic. *O*

Een mooie eerste recensie, wel erg sjiek allemaal, ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, en 4 obers is wel erg overdreven. Aan de auto's op de foto te zien zijn het niet de armlastigen die hier komen eten.
Tja je zit natuurlijk wel in het Prinsendom waar vooral veel vermogende mensen wonen en leven.
En daar zijn natuurlijk de prijzen ook naar.

Wat wel een leuk schouwspel was zo gezeten op het terras, was het feit dat al die eigenaren met
de meest dure bolides deze ook voor de deur wilde parkeren,iets dat de lokale valetparking
verhinderde door eerst gedwee te knikken dat ze de auto zouden laten staan,maar du
moment de eigenaar verdwenen is diezelfde bolide ergens anders parkeert!

Bij terugkomst van de eigenaar kreeg deze dan doodleuk een smoes te horen van "drukte en
Politie die moeilijk doet"om vervolgens de eigenaar zijn autosleutels te overhandigen en aan
te wijzen waar zijn bolide ongeveer geparkeerd stond. Kortom: Ga je eigen auto maar
opzoeken. _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:49 schreef golop het volgende:
Mooi Iwanius! Nog even het casino in geweest om het etentje terug te verdienen? :D
Nope, wel even wezen kijken maar niets vergokt want ik ben van oudsher helemaal geen gokker.

Ik ben het slag dat vroeger (gulden tijd) als ik eens een bezoekje bracht aan het Casino in
Scheveningen altijd een minuut of 30 rondliep met die geldfiche van 7.50 die je kreeg
wanneer je binnenkwam en je de toegangsprijs betaalde. Ik zette dan uiteindelijk mijn
fiche maar op een kleur (BJ) en wanneer ik mijn inzet verloor dan liep ik doodleuk naar
de uitgang zonder verder om te kijken. Won ik mijn inzet dan liep ik door naar de kassa
en incasseerde ik mijn winst en toog ik daarna alsnog naar de uitgang.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 16:39 schreef Blik het volgende:

Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.
Ik stuur je liever naar een wijlen Oud Sluis of Librije als ik heel eerlijk ben. Je betaalt
hier zo belachelijk veel omdat:

• Je in Monaco bent waar geld totaal geen rol speelt omdat iedereen meer dan vermogend is.
• Je toch in het toprestaurant van Ducasse bent, de eerste chef-kok die in drie verschillende
steden restaurants met 3 Michelinsterren heeft.
• De aankleding van het restaurant erop uit is om je elke vorm van realiteitszin op culinair
gebied te ontnemen en te zeggen: "Kijk eens in wat voor dure / * bling bling* omgeving jij zit?
Is dat niet geweldig,betaal nou gewoon want het is het allemaal waard."

De enige reden dat wij er waren is omdat ik iets verrassend voor mijn vriendin wilde doen
aangezien het een speciaal moment was, ik het mij kon permitteren, en tot slot ik nog nooit
in een van Ducasse zijn eerdere restaurants heb gegeten aangezien Ducasse toch tot 1
van de oude meesters van de culinaire wereld behoort die al triomfen vierde toen ene
Gordon Ramsay bijvoorbeeld nog een hulpje was in de keuken van leermeester Marco
Pierre White.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 15:48:08 ]
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:37:25 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155738407
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:29 schreef Iwanius het volgende:

Wel grappig met al die auto's die voor de deur probeerden te parkeren gewoon omdat ze vinden dat hun auto het waard is daar te staan. De Valetparking die parkeert dus elke auto, waarvan de eigenaar vindt dat zijn wagen een prominente plek voor de deur verdiend (dat zijn dus alle auto's!) gewoon ergens anders! Komt de eigenaar terug om zijn wagen op te halen dan krijgt hij keurig zijn sleutel en de aanwijzing waar zijn bolide staat. Zie je al die superrijken met aanhang de lange weg afleggen op weg naar waar hun auto is geparkeerd. En of het nu een gepimpte SUV of een Lamborghini is: Ga maar zoeken je auto! _O-

Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:41:33 #38
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_155738507
Ik heb dit jaar nog echt in Versailles gegeten, maar dat is lang niet zo sjiek. :P
pi_155738514
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:37 schreef golfer het volgende:

Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?
Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.

[ Bericht 59% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 18:42:28 ]
pi_155744500
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:42 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.
Waarschijnlijk vinden ze daar dat zelf rijden (dus valet parking) voor paupers is en je eigenlijk gereden moet worden door een chauffeur in een Mercedes S600 Maybach of zo'n oerlelijke rolls royce phantom. :P
pi_155745232
Moet 'ie al gereekst worden Iwanius? aangezien je al #1 in je TT hebt opgenomen.
pi_155750545
Graag en verander de TT ook maar gelijk in: Welkom



Waar?


De menukaart



tafeltje die ik eerst wilde hebben maar wat al gereserveerd was voor zo een miljonair wiens jacht beneden lag en een vaste gast bleek te zijn.(heb een foto later van die bolle (rus)gemaakt met zijn trophy wife)



Fraai uitzicht zo laat in de avond als alle lichten zijn ontstoken




Le Vistamar
Square Beaumarchais,
Avenue Princesse Alice,
98000 Monaco

Wat at / dronk je?


Alle bubbels verzamelen!



Knabbels vooraf met o.a. warm gevulde saucijsjes i.c.m.een glas Billecart Salmon champagne en de vingers links van 'miep'ventiel. :')



1 gang van Vistamar's beste menu laten vervangen voor het Vistamar signature dessert.
Je betaalt daar gewoon extra (+/-30 euro) voor dus geen compensatie zoals in NL.


Hieronder van boven naar beneden en in de volgorde van het menu gourmand alle gerechten.










Vistamar signature dessert






Impressie / Op of aanmerkingen

I.v.g met Alain Ducasse zijn pracht en praal is Vistamar als restaurant eenvoudiger maar qua smaken en prijs-kwaliteit vele malen beter.

Oh jee, ik voel enthousiasme aankomen...

Ja,die komt er want ik heb bij Vistamar toch meer van de gerechten en diens smaken genoten dan bij Ducasse simpelweg omdat je toch continue tijdens het eten daar door de indrukwekkende 'Versailles' ambiance wordt afgeleid. Daarnaast is het buiten gezeten op het fraaie terras zo hoog boven de baai met al zijn fraaie miljonairs jachten en verdere uitzicht, veel geriefelijker i.c.m de zachte bries.

Hoe was de bediening i.v.g met Ducasse zijn restaurant bijvoorbeeld?

De bediening bij Vistamar was normaal en daarmee bedoel ik dat je geen 4 obers hebt die elke beweging van jou als gast in de gaten houden en er op reageren zoals bij Ducasse. Hier heb je gewoon 1 ober per tafel die op een gepaste afstand jouw tafel in de gaten houdt en alleen op momenten die er toedoen benadert voor: Of om je glazen bij te vullen...of om een vraag die jij als gast stelt te beantwoorden of jouw een vraag te stellen m.b.t.het eten.

Wat ook bijzonder is,is dat de bediening internationaal geschoold is in vreemde talen naast het Frans. Het blijkt ook een vereiste te zijn om daar te mogen werken gezien het internationale karakter van de vele gasten die Monte Carlo aandoen. Stel dat de bediening merkt dat jij als gast de Franse taal niet vloeiend of voldoende beheerst,dan vraagt men aan jou of jij het als gast bezwaarlijk vindt dat zij (het personeel!) jou aanspreekt in de taal die voor jou het gemakkelijkst is. M.a.w. men past zich aan jou als gast aan en niet zoals in Nederland dat jij je maar moet aanpassen aan het personeel. Dat is nog eens service.

Kun je zeggen dat Vistamar qua smaak beleving beter is dan Ducasse' zijn toko?

:Y en qua prijs ook want ik bleef hier dik onder de prijs van Ducasse zijn pracht en praal zo met zijn tweeën.

Cijfer?

9-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2015 16:49:05 ]
  woensdag 2 september 2015 @ 01:16:49 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155750645
En veel truffels. :9
En de nagels en de elleboog van Miep Ventiel. :+

[ Bericht 4% gewijzigd door golfer op 02-09-2015 01:28:59 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 2 september 2015 @ 01:20:39 #44
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_155750674
Hoe eet je dergelijke gerechten? Eet je onderdeel voor onderdeel of pak je van alles wat en laat je het in je mond samenkomen? Normaal eet ik altijd een stukje vlees, dan wat patat, dan wat groentes etc., maar hier heb je van elk niet heel veel dus ik kan me voorstellen dat je het bijna gaat prakken.
pi_155750691
Nee, hier heb ik niet zoals in Nederland alles tegelijkertijd laten komen maar gewoon gang voor gang op de ouderwetse manier. Hier was het duidelijk dat 3 Michellin-sterren ( Louis XV)het aflegde tegen 1 Michellinster.( Vistamar) We waren wel lekker teut te meer alle champagne-flessen zoals te zien in die grote metalen kom leeg waren op het einde van de avond. :@

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 01:25:50 ]
  woensdag 2 september 2015 @ 01:25:41 #46
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_155750702
quote:
6s.gif Op woensdag 2 september 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:
Nee, hier heb ik niet zoals in Nederland alles tegelijkertijd laten komen maar gewoon gang voor gang op de ouderwetse manier. Hier was het duidelijk dat 3 Michellin-sterren ( Louis XV)het aflegde tegen 1 Michellinster.( Vistamar)
Ik bedoelde meer of je eerst de wortel proeft en dan het stukje vlees, of de combinatie van beiden.

Nu ben ik simpele Hollandse restaurants gewend waar je alles tegelijkertijd krijgt, dus dan gaat het makkelijker.

Edit: 2 flessen de neus, toe maar :o
pi_155750722
Nou... de Billecart-Salmon Rosé was vrij snel op omdat we deze al voor het eten hadden bestelt.
Dus toen we met de voorafjes begonnen was de fles al zo goed als leeg en was het dus overschakelen naar de blanc de blanc,Grande cuvee o.a.


Tja ..en dan zijn alle bubbels op en heb je dorst dus: bruisend water!


Nee, ik heb altijd de onhebbelijkheid om eerst te ruiken op het moment dat het bord wordt neergezet. Dan vraag ik vaak wat het is (meestal weet ik het al maar wil altijd kijken of de ober het ook weet) en dan bekijk ik het nog een keer van dichterbij en dan pak ik wat van het bord in combinatie met een ander ingrediënt op het bord om het als geheel even te proeven. Met vlees wil ik meestal gelijk snijden om te zien of deze is zoals ik het vroeg alvorens ik het meng met de rest van het bord. Zijn de eerste smaken goed dan eet ik in vlot tempo mijn bord leeg.

Het maagje moet tenslotte gevuld worden want het is tenslotte... ;)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 02:15:07 ]
  woensdag 2 september 2015 @ 07:11:11 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155751486
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Maar toch. :)

Welcome back!
Ducasse is dus precies zoals verwacht. Je betaalt voor het beste van het beste en het duurste van het duurste. Niet het lekkerste van het lekkerste, dat is ondergeschikt. Waarschijnlijk "lussen" die russen ook niks.
  woensdag 2 september 2015 @ 08:19:27 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155751864
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"



[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 02-09-2015 08:54:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155751889
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Maar toch. :)

Welcome back!
Ducasse is dus precies zoals verwacht. Je betaalt voor het beste van het beste en het duurste van het duurste. Niet het lekkerste van het lekkerste, dat is ondergeschikt. Waarschijnlijk "lussen" die russen ook niks.
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
pi_155752085
quote:
Ploatje kaduuk.
  woensdag 2 september 2015 @ 08:55:21 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155752191
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ploatje kaduuk.
Hier doet ie het, maar het is een plaatje van Babaorum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155753840
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
RobinOok is daar niet gaan eten, en waarom niet als het kan? Misschien om te bevestigen? Verkapte/mislukte troll actie van je?
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 2 september 2015 @ 16:42:08 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155762372
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)

Ik zou er ook niet gauw gaan eten. Ik zeg nooit nooit, maar de kans is nihil.
Want zelfs als iemand me zou uitnodigen is de kans groot dat ik afsla.

Dat Iwanius er wel een keertje is gaan eten ligt meer voor de hand. Die eet vaker zo chique en duur. Ik eigenlijk al een tijd niet meer en dan nog ben ik niet het mens dat flessen champagne bestelt. Ik eet max voor nou, pak 'm beet 200 euro per persoon. Dat vind ik wel duur genoeg. Bovendien, meestal betekent duurder alleen maar luxer, zoals bij Ducasse, niet lekkerder. En zeker niet verrassender. Vaak geldt volgens mij (en helemaal in dat achterlijke Frankrijk) hoe duurder hoe conservatiever.
pi_155762452
Is Iwanius eigenlijk al eens bij De Jong geweest? *)
  woensdag 2 september 2015 @ 16:57:02 #56
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155762844
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)

Ik zou er ook niet gauw gaan eten. Ik zeg nooit nooit, maar de kans is nihil.
Want zelfs als iemand me zou uitnodigen is de kans groot dat ik afsla.

Dat Iwanius er wel een keertje is gaan eten ligt meer voor de hand. Die eet vaker zo chique en duur. Ik eigenlijk al een tijd niet meer en dan nog ben ik niet het mens dat flessen champagne bestelt. Ik eet max voor nou, pak 'm beet 200 euro per persoon. Dat vind ik wel duur genoeg. Bovendien, meestal betekent duurder alleen maar luxer, zoals bij Ducasse, niet lekkerder. En zeker niet verrassender. Vaak geldt volgens mij (en helemaal in dat achterlijke Frankrijk) hoe duurder hoe conservatiever.
Jij bent al in 2 van de beste restaurants ter wereld geweest. Daarna kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen toch?
Siesta & Fiesta!
pi_155769642
Staat The Fat Duck ook nog in de planning? :Y
  woensdag 2 september 2015 @ 20:51:58 #58
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_155769746
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 20:48 schreef gargamelnl het volgende:
Staat The Fat Duck ook nog in de planning? :Y
En The Jane in Antwerpen? :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_155777865
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:44 schreef Isegrim het volgende:
Is Iwanius eigenlijk al eens bij De Jong geweest? *)


Waar?







De Jong
Raampoortstraat 38
3032 AH Rotterdam

Wat at je?









Impressies / Op of aanmerkingen

Restaurant de Jong waar CUL collega RobinOok lyrisch over is /was en het ooit het hoogste cijfer toekende voor opmaak,smaak en algehele samenstelling nl. 10 uit 10.

Ik niet.

Ik vind wat restaurant de Jong serveert goed en vooral veel belovend, maar aangezien Jim de Jong nu in de bloei van zijn leven is als chefkok (en nog wel in zijn eigen toko) vind ik dat hij het stadium van getalenteerd en veel belovend zijn, nu wel voorbij is en moet doorstoten naar het ervaren en doorgewinterde deel van zijn vak.

Begrijp mij goed: Ik heb genoten van de gerechten! Alles was alhoewel niet helemaal mijn smaak of stijl, goed tot zeer goed bereidt en als geheel gewoon erg smakelijk MAAR....... ik miste nog wat. Ik miste zoals ik het noem het 'sprankelende/spannende' wat een gerecht boven zichzelf doet uitstijgen en waaraan je de uitzonderlijke hand van de chefkok herkent.

Als ik een vergelijking mag trekken met restaurant "In de Keuken van Floris" dat een soortgelijke stijl heeft, dan verliest Jim de Jong van Floris Versluis in mijn ogen op het punt "smaaksensatie & verrassend zijn."

Daarom zeg ik ook: Restaurant de Jong is goed maar nog niet geweldig op culinair gebied.

Cijfer

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 15:21:04 ]
  donderdag 3 september 2015 @ 05:48:36 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155778624
Hohohohoho, alles leuk en aardig, maar die jongen kookt echt wel sprankelende, spannende gerechten die een smaaksensatie en verrassend zijn!


Burrata, sinaasappel, zwarte olijven, dille



Sardine, ossentong, knolselderij



Zalm (gezouten), grapefruit en rattenstaartradijs



Girolles, abrikozen en prei



Tomaat, gerookte olie, indiase kers, olijvenpoeder



Coco bonen met citroen

(nee, geen cacoa bonen maar coco bonen)


Zoetzuur van Pompoen met caramel en hazelnoot



Semi dried cucumber


Ik ben slechts een keer bij Floris geweest, lang geleden alweer en was daar niet zo kapot van (kwam ook doordat het hutjemutje is volgezet met tafeltjes, wat dus losstaat van het eten), maar goed, een keer is te weinig en het was ook te lang geleden. Maar een menu bij Floris begint bij 66,50 en een menu bij de jong kost 45 euro. Dat is gewoon anderhalf keer duurder. Ik vind de prijs kwaliteit bij de Jong juist zo fijn. Van gewoon een hapje eten maakt hij er meestal iets bijzonders van. Niet altijd 10en, maar ze zitten er vaak wel tussen! En slecht is het nog nooit geweest.
(op de foto's hierboven alleen maar 10-en en 9-ens)

Tenten met menu's van 65 euro en hoger hebben we wel genoeg in Rotterdam. Ik word daar zelfs een beetje moe van, van dat pretentieuze gedoe.
pi_155778884
Ben je nou gewoon gisteravond bij De Jong geweest omdat ik dat vroeg? :D
pi_155782383
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 07:39 schreef Isegrim het volgende:
Ben je nou gewoon gisteravond bij De Jong geweest omdat ik dat vroeg? :D
Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155782585
Dat zegt toch niks?
  donderdag 3 september 2015 @ 12:05:05 #64
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155782848
Het is volgens mij een oude recensie die hij al eerder in 't andere topic gepost had.

Tenminste, z'n commentaar komt me allemaal heel bekend voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155786053
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 05:48 schreef RobinOok het volgende:
Hohohohoho, alles leuk en aardig, maar die jongen kookt echt wel sprankelende, spannende gerechten die een smaaksensatie en verrassend zijn!
Ik ken je voorliefde voor restaurant De Jong. *)

En ik geef toe dat de gerechten die jij toont er niet alleen fraai maar ook zeer kunstig uitzien en ongetwijfeld heerlijk zullen smaken (op een enkel gerecht na dat er te druk voor mij uitziet waardoor ik dan niets meer proef en het dus terug zal sturen) maar toen ik er was, kreeg ik dus wat ik in mijn recensie toonde. Was allemaal best lekker,op smaak e.d.( met name die grote lambsbout was "to die for") maar het was niet spannend of "wow".

Had ik die gerechten gekregen die jij toont dan weet ik zeker dat mijn waardering voor De Jong hoger was uitgevallen dan nu het geval is.

quote:
Tenten met menu's van 65 euro en hoger hebben we wel genoeg in Rotterdam. Ik word daar zelfs een beetje moe van, van dat pretentieuze gedoe.
Ik ook maar als ik wil genieten (dan wel uiteten) dan is de prijs voor mij het minst belangrijk.. Ik ga niet uiteten met restricties zeg ik altijd want dan kan ik beter thuis blijven vind ik. V.w.b. de prijs die jij zo aanhaalt ben ik het met je eens want tegenwoordig is een mooie opmaak vaak meer het doel dan een bijzaak. Vandaar dat ik ook in de basis een liefhebber ben van het echte streetfood concept dat nu ook een vlucht heeft genomen en een hype, omdat men weer iets 'nieuws'nodig heeft in de horeca. Grootste verschil met nu?

Nu wordt het te duur verkocht vanwege de hype terwijl het in de basis altijd de bedoeling had een goedkoop alternatief te zijn voor de (arme) mensen massa die niet in de mainstream restaurants om wat voor reden ook terecht kon. Tenminste...zo was de opzet aan het begin dat het ontstond.

quote:
11s.gif Op donderdag 3 september 2015 11:47 schreef golfer het volgende:

Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.
Los van dat laatste deel heb je in de basis gewoon gelijk aangezien ik heel klinisch en direct reageerde op de vraag van Isegrim. Daarbij had je het ook kunnen weten dat dit een oude recensie was omdat ik dit keer niet ' de welbekende update button met het vingertje erboven poste wanneer ik een 'nieuwe' recensie post.

Zo heb ik trouwens gemerkt dat ik wel meer materiaal in archief heb liggen van horeca-zaken waar ik geweest ben en die ik nog nooit met FOK! heb gedeeld. Zal wel die luiheid in mij zijn dit op of aan te pakken.. :')

I.i.g. zal ik 'oude' recensies die ik al eerder in een of andere vorm opvoerde in het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten" topic, in het vervolg van onderstaand logo voorzien zodat het verschil in recensies wat duidelijker is.



Bon!



Waar?

© Styled by Chris

© Entree magazine

© Esquire hotspots Rotterdam








© Google maps


Holysmoke
Tiendplein 1A, 3014 BH Rotterdam

Wat at / dronk je?


Volgens zegge hun 'beste/meest aparte' bier nl. Oeidipus Gaiia



Volgens Holysmoke " beste van het beste "bij elkaar + een extra Oeidipus biertje erbij



Hun spareribs als geheel en ontleed. Twee stukken geproefd en de boel gelaten voor wat het was. M.a.w.in de prullenbak ermee!



De 'flat iron'steak i.c.m. een halve Canadese kreeft


Impressie / Op of aanmerkingen

De laatste tijd is het een trend om zoveel mogelijk allerlei nieuwe horeca-zaken te hypen en te doen alsof het "the next big thing is" Alsof hun zaak een niet eerder concept neerzet en dus origineel.
Vervelende is echter dat je op den duur alleen maar sceptisch,wantrouwend en zelfs geïrriteerd geraakt als je opnieuw na een bezoek teleurgesteld wordt en je afvraagt: "Waarom bezigt men zich niet met het adagium om de kwaliteit van het eten in de nieuwe horeca zaak voor zich te laten spreken i.p.v. overdreven en zonder enige grond, luid van de daken te schreeuwen via social media i.c.m. bijbehorende jaknikkers (die vaak geen enkele kennis nog smaak en product ervaring hebben) dat het allemaal zo geweldig is." Het is op de lange termijn schadelijk en afbrekend voor een nieuwe zaak als de nieuwigheid(hype) er af is en mensen die er toe doen wegblijven om redenen die ik al eerder opsomde. Wel...dat heb/had ik dus met Holysmoke Rotterdam.

Oh jee. Je hebt het dus niet naar je zin gehad?

Uiteindelijk niet. Want ik had zo gehoopt dat er nu (gezien de massale voor reclame) er een echte vlees-toko in Rotterdam zou neerstrijken waar je smaakvol(top gemarineerd) vlees zou kunnen verorberen zoals ik in het verleden in de USA heb ervaren zoals in de staat Texas. Holysmoke is dat duidelijk niet! Het is een zoveelste in mijn ogen 'hipster' tent waar de hipsters weer een plek hebben om zich te verzamelen omdat...het nieuw is en je er ook nog een hapje kunt eten en wat toevalligerwijs vlees is.

Wat was dan niet goed aan al die 'beste' gerechten die je liet komen?

De spareribs:

Er werd mij vertelt dat deze 24 uur van te voren gemarineerd waren en vervolgens goed gegrild toen ik zei dat ik helemaal niets aan hun ribs vond en waarom ik ze beter bereid en marineer.

Hoe dat zo?

Nou..je kan al zien op de eerste verzamelfoto dat de marinade boven op de sparerib geplakt zit (aangekoekt) alsof het uitgedroogd is en...het is er te dik op gesmeerd. Als ik vervolgens in de close-up foto de spareribs ontleed dan valt het vlees wel mooi van het bot, maar dat is voor mij geen graadmeter dat de spareribs dan ook goed zijn. Integendeel: Dat kan van alles betekenen en zoals ik al vermoede bleken de spareribs gewoon uitgedroogd te zijn en zelfs lauw, dus slecht gegrild en vooral tekort!

M.a.w. de spareribs zijn misschien wel gemarineerd maar vervolgens doodleuk in de koeling neergezet (of toch gewoon weer ingevroren!) ,snel weer uitgehaald alvorens het op de gril even werd gepleurd onder het mom van: " Zolang het er redelijk uitziet,ik nog even een extra smeersel marinade op de spareribs doe,dan is het eetbaar genoeg om uit te serveren."

En hoe was de marinade?

Smaak noch kraak!

Hoe was de patat?

1 hap van genomen en de rest laten staan want het was duidelijk prefab. Ik vroeg tot twee keer toe of het vers gesneden patat van hen zelf was? Krijg ik terug: "Het is verse patat." :') M.a.w. men durft niet te zeggen dat ze het gewoon aangeleverd krijgen en het dus prefab is. Geen goede beet trouwens en ik liet gelijk door de bediening die even langskwam de rest van de patat in het schaaltje (alles dus) gelijk weer meenemen en wat haar verbaasde.

Hoe was de coleslaw alias koolsalade?

1 stukje geproefd en net zo als bij de patat: "Neem ook maar mee. Dit is geen coleslaw maar je reinste bullshit om uberhaupt de naam 'koolsalade' te krijgen."

Je hebt niks gezegd over de kreeft. Hoe was die?

Waarom denk je dat men zo gul is met het serveren(verkopen!) van kreeft. Je zal merken als je er bent dat men vooral benadrukt dat je toch echt kreeft bij elk hoofdgerecht wat je bestelt krijgt (1/2 Canadese kreeft) Ik word altijd achterdochtig als mensen teveel hun best lopen te doen en zitten te pushen voor een bepaalde product. Is vaak een teken dat men ervan af wil of nog wat extra geld wil genereren. Het staartstuk was wel goed gegrild en heb dat dan ook op gegeten na eerst het zwarte darmkanaal te hebben verwijderd! |:( en de rest bij de restanten van de spareribs gevoegd op het andere plateau.


Zo...dit kan allemaal de prullenbak in ondanks dat er niet alleen nog vruchtvlees
in de schaar en de rest van de kreeft zit, maar ook nog zat stukken spareribs die
niet eens aangeraakt zijn.


Ik mis trouwens een bakje met warm water en citroen om je vingers te ontvetten

Ja, geven en hebben ze niet. Dus je moet het doen met de gekleurde servetten op
tafel of anders naar binnenlopen en de wc beneden opzoeken.

Nou..was er dan niets goed?

Jawel!


Mijn flat iron steak close- up i.c.m. een maiskolfje die duidelijk uit blik kwam,even gekookt en vervolgens even op de grill gelegd.


"Heerlijk! Top! die steak en daar kom je eventueel voor terug!"


*burp*..even acclimatiseren en het 'slagveld overzien.'


Cijfer?

6+
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2015 02:04:28 ]
pi_155786135
quote:
2s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:32 schreef Iwanius het volgende:


Uiteindelijk niet. Want ik had zo gehoopt dat er nu (gezien de massale voor reclame) er een echte vlees-toko in Rotterdam zou neerstrijken waar je smaakvol(top gemarineerd) vlees zou kunnen verorberen zoals ik in het verleden in de USA heb ervaren zoals in de staat Texas.
Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.
pi_155789762
Tof topic, leuk geschreven recensies ^O^
pi_155791110
Met die prijzen voor de sides en dan toch prefab/blik/pot spul :')
pi_155791464
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.
Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.
pi_155791570
Mooi, ga ik dat niet eens proberen. Vind de gerechten er ook niet interessant uitzien.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 18:29:05 ]
pi_155793707
Toch altijd 1 van de dingen die op het lijstje staan, wanneer je 's avonds na het werk het grote boze internet op gaat.

De reviews van Iwanius! *O* *O* *O*

Waarom begin je niet je eigen youtube kanaal? Ik zou me gelijk abonneren. :Y
Volgens mij hebben we nog geen nederlands restaurant review youtube kanaal.
pi_155796195
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:23 schreef n0a het volgende:

[..]

Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.
Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.

Ik zou een moord doen voor een echte bbq-tent met dingen als baby back ribs, hot links en vooral echte brisket. :9~
pi_155801457
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 20:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.

Ik zou een moord doen voor een echte bbq-tent met dingen als baby back ribs, hot links en vooral echte brisket. :9~
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
pi_155802110
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:

[..]

Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen. :Y
pi_155804392
Die menukaart van Holy Smoke :')
Lekker hip die mengelmoes van Nederlands en Engels :')
pi_155807781


Waar?


© Rotterdam-Nederland web



© Cliweb



Typisch Hollands weer. Druilerig en nat met op de achtergrond een Marineschip i.v.m. de wereldhavendagen dit komend weekend.



Alle tafels zijn vanavond gereserveerd dus volle bak. Op de voorgrond met het aardigheidje op tafel in verpakking en het glas jus d'orange, mijn gereserveerde tafel voor de avond.




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind,in +/- 20+ jaar die ik echt lekker vind. Is ook nieuw bij Parkheuvel en dus prima om gelijk uit te schenken voor bij de komende Parkheuvel knabbels .



De Parkheuvel knabbels zoals ik ze noem met o.a.sesamrolletjes met piccalilly,wonton met pistache,cornetto met kalfshartzwezerik,en een Taggiasche olijf,een krokant van kerrie, kummel en kaas en totslot een spongecake van tomaat, mozzarella en bleekselderij. Dat allemaal i.c.m. die goede Spaanse cava is een win-win situatie.



Mijjn tafel die gereed is voor de eerste gang en bijbehorende wijn.



Deze prachtige Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" :') wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.



Ja heus: Een creuse in Madurodam formaat alias "hap-slik-weg"amuse. Flauw qua smaak maar het is daarom ook een amuse.



Gedoken Sint-Jacobsmossel "zwart-wit" met crème frâiche en o.a. Perle Imperial kaviaar.



Fantastische Zuid-Afrikaanse wijn met een heel lichte roze/bronze kleur aangevuld met een geur van fijn rood fruit, drop,witte peper.. en totslot qua smaak je een mondgevoel geeft vol van aardbeien met een spel van zoet, fris zuur en ziltheid. Geweldig!



Ravioli van zwarte Bresse-kip met gebakken nieroogkreeftjes en langoustines en met op de achtergrond van links naar rechts de Spaanse cava, de Oostenrijkse Hiedler wijn en totslot de Zuid-Afrikaanse wijn.



Neustongfilet zacht gegaard met langoustine onder een zalf van fijne kruiden aangevuld met jonge voorjaarsgroente (sellerie) en een Primaline Moyen aardappelmousse? Boterzacht die Neustongfilet en daarom vroeg ik dit gerecht nog een extra keer uit na eerst al mijn gasten te hebben aangeboden of zij ook meededen. Nee dus, en ging ik solo.



Gebraad van Kobe Wagyu A4 rund geserveerd met radijs, brunoise van merg, gebrande zilveruitjes en Vietnamese longpepper jus. Heerlijk maar eerlijkheidshalve vond ik de versie bij FG Foodlabs net iets beter in smaak en opmaak.



Frambozen gevuld met witte chocolademousse, frambozen coulis en het geheel gearomatiseerd met basilicumsiroop en oude aceto balsamico azijn. Daarnaast een ijsdrank van witte chocolade en blanke rum die ik zo lekker vond dat ik een groot glas extra in cocktail formaat uitvroeg na eerst aan al mijn gasten gevraagd te hebben of zij dit ook wilden hebben. Nee? nou dan ga ik mijn gang.

Een zoals de Engelsen zeggen "to die for" toetje en dat is met name de combinatie van de frambozen met de ijsdrank. Dit is trouwens Erik van Loo zijn signatuur dessert.



Een kleine pot Earl Grey thee i.c.m.(achter het kopje) een madeleine gevuld met amandelspijs en citroen en daarnaast(rechts) op een schaaltje wat snoeperijtjes.Lekker maar erg zoet en redelijk machtig.



Schaaltje met allerlei verschillende soorten (choco)truffels als afsluiter van de avond.
Ik moest en zou van elke kommetje waar verschillende soorten truffels in zaten 1 nemen.

Wat mij opviel is dat men bij Parkheuvel aan het einde je nog aardig probeert vol te stoppen. M.a.w. als je vindt dat je te weinig hebt gekregen qua voor-tussen of hoofdgerechten: De afloop maakt het allemaal goed en eigenlijk meer dan dat!


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja wat valt er nog te zeggen als alles al in principe gezegd is onder elke geplaatste foto.

Nou: Of het erg laat is geworden?


"A picture says a thousand words " toch?


Cijfer?

9
/ 10

[ Bericht 67% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2015 23:28:21 ]
pi_155824222
Wauw, dat ziet er goed uit. :9

Iwanius, ik ben voor een speciale gelegenheid op zoek naar een toprestaurant in Amsterdam of daar vlakbij - mijn budget is niet zo toereikend als dat van jou, maar ik ben toch benieuwd. Ik neig zoiets als BAK. Die jongens zijn goed bezig... Maar ik sta eigenlijk voor alles open. Heb je tips?
  vrijdag 4 september 2015 @ 21:02:34 #78
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155825800
quote:
De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind,in +/- 20+ jaar die ik echt lekker vind. Is ook nieuw bij Parkheuvel en dus prima om gelijk uit te schenken voor bij de komende Parkheuvel knabbels .
Het is dan ook geen cava....
Siesta & Fiesta!
pi_155832346
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 20:21 schreef NoralyZ het volgende:
Wauw, dat ziet er goed uit. :9

Iwanius, ik ben voor een speciale gelegenheid op zoek naar een toprestaurant in Amsterdam of daar vlakbij - mijn budget is niet zo toereikend als dat van jou, maar ik ben toch benieuwd. Ik neig zoiets als BAK. Die jongens zijn goed bezig... Maar ik sta eigenlijk voor alles open. Heb je tips?
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):

Restaurant de Kas

Restaurant Bolenius

Restaurant Vermeer

Restaurant Spelt

Restaurant L’Invité

Restaurant Marit’s Huiskamer

Restaurant Betty’s

De Culinaire Werkplaats

Cafe-restaurant Louter



Waar?


© Behindmysun.blog.spot



Uitzicht wanneer je vanuit Incanto naar de overkant kijkt.






Incanto
Amstel 2
1017 AA Amsterdam

Wat at / dronk je?


Volgens zegge hun beste fles. Benieuwd want laat mij graag goed adviseren.





Krokante cannelloni gevuld met buffelmozzarella



Gnocchi met verse kreeft die ik 1 keer extra uitvroeg als schaaldieren liefhebber.



Vis van de dag alias Chef's specialty. Smakelijk als geheel maar weinig spannend.



Bakje 'pleur' :') met toebehoren zoals wij in Rotterdam zouden zeggen.


Impressie / Op of aanmerkingen

Restaurant Incanto is een restaurant met een klassieke Italiaanse keuken die gerund wordt door Venetiaanse chef Simone Ambrosin. Kookstijl van de genoten gerechten: eenvoud, puurheid en nuance. De zaak zelf is knus zonder benauwd aan te voelen als je er bent, en zijn wijnkaart bevat alleen maar Italiaanse wijnen. Leuk is ook dat je een fraai uitzicht hebt naat buiten toe op het Muntplein, Rokin en de Amstel en het tegenover gelegen De L'Europe. Enige nadeel als je van buiten komt aanlopen is dat het aan de buitenkant niet echt uitnodigend aandoet

Leuk deze algemene vvv informatie maar volgens mij komen we voor het eten en drinken en hoe dat was.

De bestelde Italiaanse wijn 'Soave Classico 2011 kende ik nog niet maar liet ik mij adviseren na eerst kenbaar te hebben gemaakt wat onze smaak was en....ik werd niet teleurgesteld. Het is een geconcentreerde witte wijn, met wat vanille in de geur,i.c.m. tonen van iris en acacia. De smaak is breed, vol en crèmig, met een laag zurengehalte. Kortom uitstekende wijn bij de bestelde gerechten.

Alle bestelde gerechten d.w.z. van de krokante cannelloni tot de chef's specialty waren uitstekend in garing,smaak en hoeveelheden. Prijs-kwaliteit verhouding ook prima voor een zaak zoals deze.

He..niks te jammeren?

Ehm ...volgens mij heb ik het al genoemd en wel in het laatst deel wat je "VVV informatie"noemde en wel als je van buiten af komt aanlopen. Maar qua restaurant,inrichting,ambiance en menu is het allemaal prima in balans en een plaats om te onthouden als je een avond knus met zijn tweeën op de Italiaanse toer wilt gaan.

Cijfer?

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-09-2015 18:09:41 ]
pi_155833241
Die tent met die spareribs; vind ze er al smakeloos uitzien en juist helemaal niet gemarineerd. Als je vingers onder de sap zitten; das t lekkerst! Niet zo'n droge smakeloze hap.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 5 september 2015 @ 09:10:13 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155834823
Leuk om te lezen weer Iwanius *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_155837809
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 03:12 schreef Iwanius het volgende:

Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.
Kostelijk _O-
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:40:37 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155838019
quote:
De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind
quote:
Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak
quote:
Fantastische Zuid-Afrikaanse wijn met een heel lichte roze/bronze kleur aangevuld met een geur van fijn rood fruit, drop,witte peper.. en totslot qua smaak je een mondgevoel geeft vol van aardbeien met een spel van zoet, fris zuur en ziltheid
quote:
Het is een geconcentreerde witte wijn, met wat vanille in de geur,i.c.m. tonen van iris en acacia.
Je had sommelier moeten worden met al die omschrijvingen... knap hoor dat je weet hoe de tonen van iris en acacia smaken en blonde tabak ook nog eens. :')

En dat terwijl de enige geur die je waarschijnlijk echt herkent die is die om je heen hangt: de geur van sigarenrook. :7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:46:07 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155838129
Nuttige opmerkingen weer golfer. Blijf dan gewoon weg ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:52:39 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155838247
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:46 schreef Molo het volgende:
Nuttige opmerkingen weer golfer. Blijf dan gewoon weg ofzo
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:58:01 #86
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155838355
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier. :D
Laat 'm dan lekker gaan, kunnen wij er om lachen bij het lezen, toch?
Je komt anders zo zuur zuigend over man
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 5 september 2015 @ 12:59:34 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155838395
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier. :D
Probeer je hem nu weer weg te pesten?
je bent net een Bully op een schoolplein
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155838425
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer je hem nu weer weg te pesten?
je bent net een Bully op een schoolplein
NeeNee, Iwanius begrijpt de ironie wel :')


Heerlijke recensies weer Iwanius ^O^

Ik weet niet helemaal wat ik er van vind dat ze in een eigen topic staan, maar goed so be it. Jammer dat ook hier de zuurtjes weer even aandacht moeten.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 5 september 2015 @ 13:39:39 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155839318
Sorry als het verkeerd over kwam, maar niet zo bedoeld. Gewoon even wat plagen.
Iwanius en ik kunnen het tegenwoordig privé prima met elkaar vinden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155847037
Dit keer heeft Golfer gelijk m.b.t mijn omschrijving van de drank en zo vatte ik zijn reactie dit keer ook op. Er is inderdaad onlangs een basis gelegd voor een beter begrip tussen ons beiden na zoveel jaren,ook al is het nog pril.

Dank trouwens voor jullie steunbetuigingen en alertheid Molo,Pietverdriet,DancingPhoebe en zij die dit topic graag schoonhouden van elke vorm van persoonlijke negatvisme.



Waar?









Havenkroeg | De Ballentent
Parkkade 1
3016 GN Rotterdam

Wat at / dronk je?


Volgens zegge hun meest favoriete soepje: De dagsoep met verse stukjes stokbrood.

Nou..'stokbrood was zo slap als wat en koud en de soep (duidelijk niet vers bereidt en opgewarmd in een oventje) was volgens zegge een gebonden vissoep waarbij ik de vis helemaal miste. Zeker weer teruggegooid bij het vangen. :')



(prefab) patat met naast hun balletje gehakt specialiteit: Gekookte mosselen.

1 stukje patat geproefd en de rest laten staan en de gekookte mosselen verorbert gewoon omdat dat nog het minst slechte was. De witte (huis)wijn was ook van het niveau lik-me-vestje. Hele slechte slobber "+/- 2 euro de fles aanbiedingswijn uit de groothandel?"



Toetje en wel (groothandel) vanillie ijs met o.a.slagroom. Tja...zoiets geef je thuis aan je kinderen of krijg in het Center Parcs vakantie Park of in de jaren 80 bij Van Der Valk restaurants.


Impressie / Op of aanmerkingen

Tja...moet ik nog veel meer zeggen na wat er al onder de foto's is omschreven?

Je vond het zeker goed waardeloos?

Ja,dat moge wel duidelijk zijn. Echt slecht als in: Zelfs in de Pauluskerk waar ik ooit was serveert men verhoudingsgewijs beter eten.

Moest je nog betalen voor alles wat je bestelde?

Nee, men was zo goed om de wijn en de soep van de rekening te halen zodat ik eigenlijk alleen maar de mosselen en het ijs hoefde af te rekenen. Toch netjes en heb toen toch een kleine tip voor de moeite achtergelaten die blij in ontvangst werd genomen. (E10,-)

Men hoop te wel dat ik nog een keer terugkwam voor hun ballen gehakt die je geproefd moest hebben omdat die de beste van Rotterdam waren. Ik heb gezegd dat ik erover zou nadenken maar de komende tijd "erg druk was." :')

Cijfer?:

4,5
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2015 23:33:46 ]
  zaterdag 5 september 2015 @ 19:18:36 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_155847131
Ziet er treurig uit ja... :X

Daar hoef ik dus niet heen in ieder geval.

(Waarschijnlijk wel komende week eindelijk keer naar de Burgerclub :) )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 5 september 2015 @ 19:26:17 #92
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_155847382
Tja, het ziet er al niet je van het uit aan de buitenkant.. Jammer dat het tegenviel. Laat die recensies maar komen Iwanius, ik lees ze met veel plezier :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_155847391
De Ballentent doet zijn naam dus eer aan :D

Leuk hoor Iwanus, dit topic *O*
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_155849174
Ik volg dit topic nu al een paar dagen, maar nu vraag ik me af of je wel eens thuis eet?
pi_155851031
Maar Iwanius, hoe was De Bal! Want pretenderen ze niet de beste bal van Rotterdam te serveren? Maar blijkbaar waren zelfs hun mosselen beter.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_155852069
Volgens mij heeft hij geen bal genomen?
pi_155852115
Wait, wacht, Iwanius is terug?! *O* even teruglezen.
  zaterdag 5 september 2015 @ 22:30:01 #98
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_155853336
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:

[..]

Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen. :Y
Die recensies gaan ook alle kanten op, wil er al heen gaan sinds ze open zijn maar nog steeds niet van gekomen. O.a. omdat er dus ook veel klachten zijn over het eten en de slechte bediening/keiharde muziek etc.
吴 曼 迪
  zaterdag 5 september 2015 @ 23:18:38 #99
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_155855104
Het was natuurlijk ongeloofwaardig toen Iwanius een paar weken geleden zei ermee te stoppen. Zie hier nu zelf een heel eigen topic. Het eten ziet er indrukwekkend uit. Wat voor een Partagas is dat in de OP?
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_155857062
Ik ben teruggekomen vanwege de niet verwachte grote respons achter de schermen om terug te komen i.c.m.beloftes inzake het constante gehaat. Een eigen topic kwam ook niet van mij maar werd voorgelegd/aangeboden. Was dat er allemaal niet geweest dan was ik echt weggebleven hoor.

V.w.b.die Partagas:



quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 20:33 schreef -niemand- het volgende:
Ik volg dit topic nu al een paar dagen, maar nu vraag ik me af of je wel eens thuis eet?
Ja hoor maar meestal eet ik buiten de deur omdat ik te lui ben om zelf achter het fornuis te gaan staan en zoals ik al eerder zei: Waarom je zelf inspannen als je ook anderen het voor je kan doen en je alleen maar hoeft te betalen,op te staan en de boel achter je te laten en verder je dag in te delen zoals jij wilt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 21:30 schreef Isabeau het volgende:
Maar Iwanius, hoe was De Bal! Want pretenderen ze niet de beste bal van Rotterdam te serveren? Maar blijkbaar waren zelfs hun mosselen beter.
Zoals ik al zei was het mosselpannetje ook niet over om naar huis over te schrijven maar i.v.g.met de rest nog redelijk eetbaar.Dus eet je het maar braaf met lange tanden op door de mosselen afwisselend elke keer in 1 van de 4 mini schaaltjes, ( die bij de patat werd meegeleverd) die gevuld waren met saus, te dopen :') zodat het nog iets van smaak had.



Waar?


© Recepten van Topchefs

Tja... het wordt bijna afgezaagd maar na eergisteravond hier al te zijn geweest zijn mijn vriendin en ik er in de vooravond toch maar weer heen getogen op voorwaarde dat het bij een heel eenvoudig en kort (eet)bezoek zou blijven.



Gebraden reerugfilet met een korstje van amandel, broodkruim, verse kruiden, vanille en rundermerg. Dadel gevuld met hazelnootpraline, hierbij zomerbiet en een reejus met kriek bier. En wat drink je er dan ook extra bij: Juist een Kaapse Brouwers biertje! Lekker,lekker,lekker en de bijgeleverde patat gaf het dat beetje extra hartigheid.

Waar?

© Yelp Nederland


IJssalon Venezia zijn, volgens zegge, grootste coupe met ijs onder de noemer Coupe Cacao die normaliter voor twee personen is maar aangezien 'Miep'Ventiel geen trek meer had in een dessert,had ik dus deze heerlijk coupe voor mij alleen en...hij smaakte!

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2015 01:29:08 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')