abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 september 2015 @ 12:43:05 #26
202348 Susi
Temple of Love
pi_155730963
Leuk voor een keertje, die chiqueheid.

Heerlijk geschreven, ben benieuwd naar meer acclimatiseren *O*
pi_155731577
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Waarom is dat van belang?
Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.

Dus ik vind het wel van belang ja.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_155731617
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:10 schreef spierbal het volgende:

[..]

Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.

Dus ik vind het wel van belang ja.
Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg info :)
pi_155731634
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:13 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg info :)
Over heen gekeken op mijn telefoon haha, misschien tijd voor een grotere dan maar :D
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_155731738
Ha je bent er weer.
Mooi volgen dit.
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:19:44 #31
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_155734026
Schaamteloze TVP :P
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:54:50 #32
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155734746
Puik plan, zo'n iwanius-verzameltopic.

Lijkt me ondanks het tegenvallende eten (voor die prijs) toch wel een apart dingetje om mee te maken, eten in zo'n tent. Ik zou in elk geval mijn ogen uit kijken.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 1 september 2015 @ 16:39:45 #33
62913 Blik
The one and Only!
pi_155735737
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:

[..]

Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.

Maar goed, aan de menukaart die gefotografeerd is kun je het natuurlijk al wel een beetje aan aflezen. Het uiteindelijke prijskaartje zal niet onder de 1.000 zijn geweest verwacht ik zo
pi_155737796
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 06:58 schreef houdjemond het volgende:
*O* O+ Hier heb ik echt naar uitgekeken!
:Y :Y :Y
pi_155737829
Ik vind het ook top :Y)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_155738230
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 00:13 schreef Isegrim het volgende:
Als ik dat zo lees zou ik daar dus echt nooit hoeven te eten. Ik ergerde me bij Amarone al aan de bemoeizuchtige obers. :')
Oh...als er iets is waar ik bij Amarone nou nooit last van had dan was dat wel bemoeizuchtige obers.

quote:
2s.gif Op dinsdag 1 september 2015 00:43 schreef Amarantha het volgende:

Vertel.
In basis hoor je mij nooit praten over de rekening maar je kan toch wel een beetje raden met de
menukaart in het volle zicht en dan alles x2 vermenigvuldigen qua eten en de champagne er bij
en andere randzaken als extra (water op tafel koste ook een Godsvermogen) erbij optellen en
dan heb je wel een aardig beeld van het totale prijskaartje.

Om je tegemoet te komen: Ik betaalde veel meer (zelfs zonder tip) dan tijdens mijn bezoek aan
FG Foodlabs. Het was het uiteindelijk het niet waard!

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 01:34 schreef golfer het volgende:
Dat viel dus een beetje tegen. Wat staat er op het programma voor de volgende keer?
Je kan het wel Golfer,niet zurig zijn. ;) Omdat jij het bent alvast een voorproefje.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
12s.gif Op dinsdag 1 september 2015 01:42 schreef golfer het volgende:
Wat vond Louise er trouwens van?
:D Scherp.

Die vond het helemaal prachtig. Ze had zich er ook helemaal voor gekleed als een echte deerne terwijl ik een simpele polo aanhad,zomerbroek en een licht zomerjasje voor als een jasje-dasje verplicht was. Bleek niet zo te zijn want zag zelf mensen aan een andere tafel in shorts zitten(mannen),wel netjes (= polo e.d).terwijl de vrouwen allemaal op hun best waren.

quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2015 05:43 schreef Rodulf het volgende:
Goed topic. Ik ga dit volgen.

Ik zal nooit van mijn leven naar zo'n soort restaurant gaan, veel te netjes voor mij. Wel grappig dat die vette sigaar ook even op de foto moest.
Tja..als je toch buiten zit op dat terras op zo een zwoele zomeravond en je schiet toch een plaatje
van het gebeuren dan maar de hele setting waaronder dus mijn sigaar.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 11:24 schreef Curiosity het volgende:
Gelukkig je bent er weer en nog wel met een eigen topic. *O*

Een mooie eerste recensie, wel erg sjiek allemaal, ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, en 4 obers is wel erg overdreven. Aan de auto's op de foto te zien zijn het niet de armlastigen die hier komen eten.
Tja je zit natuurlijk wel in het Prinsendom waar vooral veel vermogende mensen wonen en leven.
En daar zijn natuurlijk de prijzen ook naar.

Wat wel een leuk schouwspel was zo gezeten op het terras, was het feit dat al die eigenaren met
de meest dure bolides deze ook voor de deur wilde parkeren,iets dat de lokale valetparking
verhinderde door eerst gedwee te knikken dat ze de auto zouden laten staan,maar du
moment de eigenaar verdwenen is diezelfde bolide ergens anders parkeert!

Bij terugkomst van de eigenaar kreeg deze dan doodleuk een smoes te horen van "drukte en
Politie die moeilijk doet"om vervolgens de eigenaar zijn autosleutels te overhandigen en aan
te wijzen waar zijn bolide ongeveer geparkeerd stond. Kortom: Ga je eigen auto maar
opzoeken. _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:49 schreef golop het volgende:
Mooi Iwanius! Nog even het casino in geweest om het etentje terug te verdienen? :D
Nope, wel even wezen kijken maar niets vergokt want ik ben van oudsher helemaal geen gokker.

Ik ben het slag dat vroeger (gulden tijd) als ik eens een bezoekje bracht aan het Casino in
Scheveningen altijd een minuut of 30 rondliep met die geldfiche van 7.50 die je kreeg
wanneer je binnenkwam en je de toegangsprijs betaalde. Ik zette dan uiteindelijk mijn
fiche maar op een kleur (BJ) en wanneer ik mijn inzet verloor dan liep ik doodleuk naar
de uitgang zonder verder om te kijken. Won ik mijn inzet dan liep ik door naar de kassa
en incasseerde ik mijn winst en toog ik daarna alsnog naar de uitgang.

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 16:39 schreef Blik het volgende:

Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.
Ik stuur je liever naar een wijlen Oud Sluis of Librije als ik heel eerlijk ben. Je betaalt
hier zo belachelijk veel omdat:

• Je in Monaco bent waar geld totaal geen rol speelt omdat iedereen meer dan vermogend is.
• Je toch in het toprestaurant van Ducasse bent, de eerste chef-kok die in drie verschillende
steden restaurants met 3 Michelinsterren heeft.
• De aankleding van het restaurant erop uit is om je elke vorm van realiteitszin op culinair
gebied te ontnemen en te zeggen: "Kijk eens in wat voor dure / * bling bling* omgeving jij zit?
Is dat niet geweldig,betaal nou gewoon want het is het allemaal waard."

De enige reden dat wij er waren is omdat ik iets verrassend voor mijn vriendin wilde doen
aangezien het een speciaal moment was, ik het mij kon permitteren, en tot slot ik nog nooit
in een van Ducasse zijn eerdere restaurants heb gegeten aangezien Ducasse toch tot 1
van de oude meesters van de culinaire wereld behoort die al triomfen vierde toen ene
Gordon Ramsay bijvoorbeeld nog een hulpje was in de keuken van leermeester Marco
Pierre White.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 15:48:08 ]
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:37:25 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155738407
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:29 schreef Iwanius het volgende:

Wel grappig met al die auto's die voor de deur probeerden te parkeren gewoon omdat ze vinden dat hun auto het waard is daar te staan. De Valetparking die parkeert dus elke auto, waarvan de eigenaar vindt dat zijn wagen een prominente plek voor de deur verdiend (dat zijn dus alle auto's!) gewoon ergens anders! Komt de eigenaar terug om zijn wagen op te halen dan krijgt hij keurig zijn sleutel en de aanwijzing waar zijn bolide staat. Zie je al die superrijken met aanhang de lange weg afleggen op weg naar waar hun auto is geparkeerd. En of het nu een gepimpte SUV of een Lamborghini is: Ga maar zoeken je auto! _O-

Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:41:33 #38
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_155738507
Ik heb dit jaar nog echt in Versailles gegeten, maar dat is lang niet zo sjiek. :P
pi_155738514
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:37 schreef golfer het volgende:

Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?
Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.

[ Bericht 59% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 18:42:28 ]
pi_155744500
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:42 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.
Waarschijnlijk vinden ze daar dat zelf rijden (dus valet parking) voor paupers is en je eigenlijk gereden moet worden door een chauffeur in een Mercedes S600 Maybach of zo'n oerlelijke rolls royce phantom. :P
pi_155745232
Moet 'ie al gereekst worden Iwanius? aangezien je al #1 in je TT hebt opgenomen.
pi_155750545
Graag en verander de TT ook maar gelijk in: Welkom



Waar?


De menukaart



tafeltje die ik eerst wilde hebben maar wat al gereserveerd was voor zo een miljonair wiens jacht beneden lag en een vaste gast bleek te zijn.(heb een foto later van die bolle (rus)gemaakt met zijn trophy wife)



Fraai uitzicht zo laat in de avond als alle lichten zijn ontstoken




Le Vistamar
Square Beaumarchais,
Avenue Princesse Alice,
98000 Monaco

Wat at / dronk je?


Alle bubbels verzamelen!



Knabbels vooraf met o.a. warm gevulde saucijsjes i.c.m.een glas Billecart Salmon champagne en de vingers links van 'miep'ventiel. :')



1 gang van Vistamar's beste menu laten vervangen voor het Vistamar signature dessert.
Je betaalt daar gewoon extra (+/-30 euro) voor dus geen compensatie zoals in NL.


Hieronder van boven naar beneden en in de volgorde van het menu gourmand alle gerechten.










Vistamar signature dessert






Impressie / Op of aanmerkingen

I.v.g met Alain Ducasse zijn pracht en praal is Vistamar als restaurant eenvoudiger maar qua smaken en prijs-kwaliteit vele malen beter.

Oh jee, ik voel enthousiasme aankomen...

Ja,die komt er want ik heb bij Vistamar toch meer van de gerechten en diens smaken genoten dan bij Ducasse simpelweg omdat je toch continue tijdens het eten daar door de indrukwekkende 'Versailles' ambiance wordt afgeleid. Daarnaast is het buiten gezeten op het fraaie terras zo hoog boven de baai met al zijn fraaie miljonairs jachten en verdere uitzicht, veel geriefelijker i.c.m de zachte bries.

Hoe was de bediening i.v.g met Ducasse zijn restaurant bijvoorbeeld?

De bediening bij Vistamar was normaal en daarmee bedoel ik dat je geen 4 obers hebt die elke beweging van jou als gast in de gaten houden en er op reageren zoals bij Ducasse. Hier heb je gewoon 1 ober per tafel die op een gepaste afstand jouw tafel in de gaten houdt en alleen op momenten die er toedoen benadert voor: Of om je glazen bij te vullen...of om een vraag die jij als gast stelt te beantwoorden of jouw een vraag te stellen m.b.t.het eten.

Wat ook bijzonder is,is dat de bediening internationaal geschoold is in vreemde talen naast het Frans. Het blijkt ook een vereiste te zijn om daar te mogen werken gezien het internationale karakter van de vele gasten die Monte Carlo aandoen. Stel dat de bediening merkt dat jij als gast de Franse taal niet vloeiend of voldoende beheerst,dan vraagt men aan jou of jij het als gast bezwaarlijk vindt dat zij (het personeel!) jou aanspreekt in de taal die voor jou het gemakkelijkst is. M.a.w. men past zich aan jou als gast aan en niet zoals in Nederland dat jij je maar moet aanpassen aan het personeel. Dat is nog eens service.

Kun je zeggen dat Vistamar qua smaak beleving beter is dan Ducasse' zijn toko?

:Y en qua prijs ook want ik bleef hier dik onder de prijs van Ducasse zijn pracht en praal zo met zijn tweeën.

Cijfer?

9-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2015 16:49:05 ]
  woensdag 2 september 2015 @ 01:16:49 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155750645
En veel truffels. :9
En de nagels en de elleboog van Miep Ventiel. :+

[ Bericht 4% gewijzigd door golfer op 02-09-2015 01:28:59 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 2 september 2015 @ 01:20:39 #44
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_155750674
Hoe eet je dergelijke gerechten? Eet je onderdeel voor onderdeel of pak je van alles wat en laat je het in je mond samenkomen? Normaal eet ik altijd een stukje vlees, dan wat patat, dan wat groentes etc., maar hier heb je van elk niet heel veel dus ik kan me voorstellen dat je het bijna gaat prakken.
pi_155750691
Nee, hier heb ik niet zoals in Nederland alles tegelijkertijd laten komen maar gewoon gang voor gang op de ouderwetse manier. Hier was het duidelijk dat 3 Michellin-sterren ( Louis XV)het aflegde tegen 1 Michellinster.( Vistamar) We waren wel lekker teut te meer alle champagne-flessen zoals te zien in die grote metalen kom leeg waren op het einde van de avond. :@

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 01:25:50 ]
  woensdag 2 september 2015 @ 01:25:41 #46
203089 Scuidward
Vleugje cynisme, vol verstand
pi_155750702
quote:
6s.gif Op woensdag 2 september 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:
Nee, hier heb ik niet zoals in Nederland alles tegelijkertijd laten komen maar gewoon gang voor gang op de ouderwetse manier. Hier was het duidelijk dat 3 Michellin-sterren ( Louis XV)het aflegde tegen 1 Michellinster.( Vistamar)
Ik bedoelde meer of je eerst de wortel proeft en dan het stukje vlees, of de combinatie van beiden.

Nu ben ik simpele Hollandse restaurants gewend waar je alles tegelijkertijd krijgt, dus dan gaat het makkelijker.

Edit: 2 flessen de neus, toe maar :o
pi_155750722
Nou... de Billecart-Salmon Rosé was vrij snel op omdat we deze al voor het eten hadden bestelt.
Dus toen we met de voorafjes begonnen was de fles al zo goed als leeg en was het dus overschakelen naar de blanc de blanc,Grande cuvee o.a.


Tja ..en dan zijn alle bubbels op en heb je dorst dus: bruisend water!


Nee, ik heb altijd de onhebbelijkheid om eerst te ruiken op het moment dat het bord wordt neergezet. Dan vraag ik vaak wat het is (meestal weet ik het al maar wil altijd kijken of de ober het ook weet) en dan bekijk ik het nog een keer van dichterbij en dan pak ik wat van het bord in combinatie met een ander ingrediënt op het bord om het als geheel even te proeven. Met vlees wil ik meestal gelijk snijden om te zien of deze is zoals ik het vroeg alvorens ik het meng met de rest van het bord. Zijn de eerste smaken goed dan eet ik in vlot tempo mijn bord leeg.

Het maagje moet tenslotte gevuld worden want het is tenslotte... ;)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 02:15:07 ]
  woensdag 2 september 2015 @ 07:11:11 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155751486
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Maar toch. :)

Welcome back!
Ducasse is dus precies zoals verwacht. Je betaalt voor het beste van het beste en het duurste van het duurste. Niet het lekkerste van het lekkerste, dat is ondergeschikt. Waarschijnlijk "lussen" die russen ook niks.
  woensdag 2 september 2015 @ 08:19:27 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155751864
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"



[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 02-09-2015 08:54:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155751889
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Maar toch. :)

Welcome back!
Ducasse is dus precies zoals verwacht. Je betaalt voor het beste van het beste en het duurste van het duurste. Niet het lekkerste van het lekkerste, dat is ondergeschikt. Waarschijnlijk "lussen" die russen ook niks.
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')