SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
Agenda Culinaire Evenementen in Rotterdam:![]()
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Waar?
(® Andy Hayler)
Le Louis XV - Alain Ducasse
l'Hôtel de ParisMonte-Carlo
Place du Casino
MC 9800 Principauté de Monaco
Wat at je?
De menukaart in een goudkleurige standaard.
De champagne kaart met echt alle top huizen en navenante prijzen.
De gekozen fles vanwege de naam van...![]()
Het verse en warm gebakken brood wordt gebracht.
Wat men noemt een "petit galette aux legumes" lichte “van alles wat” knabbel.
Meer groenvoer maar dan als een amuse genaamd: "Amuse bouche"
Blauwe kreeft i.c.m. o.a. gember en geroosterde perzik.
Provencaalse tuingroentes gebakken in een zwarte truffelsaus.
Verschillende stukjes vis op warme steen onder de noemer: "Cuit sur Pierres" als opbouw naar het volgende gerecht.
Zeebaars op mediterrane wijze bereidt met o.a.courgettes
Even het schitterend gebeuren om ons heen opnemen na al deze gerechten nu we langzaam naar de avond gaan en de lichten worden ontstoken.
Boterzachte chocolade cake met o.a. cacao
Dit alles wordt in gereedheid gebracht voor....
Wat voor moois zou daar nu inzitten?
Brood?Oh.. wacht bereiding van: Baba au rhum! Lekker!
Als extra deze wilde aardbeien mascarpome sorbet uitgevraagd.
Daar is de moestuin wagen(voor de thee) die we buiten gaan gebruiken omdat ik wil paffen en dat kan op het terras.
Zwoele zomer avond en ouderwets acclimatiseren op het terras met....thee..![]()
Een komen en gaan van auto's die even halt houden voor de deur elke avond. Leuk schouwspel zo vanaf het terras
Impressie / Op of aanmerkingen
Setting van het restaurant was indrukwekkend en vooral in de avond waan jij je even in het befaamde chateau de Versailles als alle lichten worden ontstoken.
Mooi. Je was dus onder de indruk van de algehele setting/het restaurant en dus ook het eten?
Nee, integendeel: Ik zag alleen bevestigd waar ik al voor gewaarschuwd was en wel dat het heel erg kitscherig is om naar alle waarschijnlijkheid de tegenvallende kwaliteit wat te verbloemen. Nou dat gevoel kreeg ik.
Wat was dan niet goed of viel tegen?
Allereerst: Ik vond het geen drie sterren waard. Ik proefde geen smaaksensatie.. Ik had helemaal geen "wow"gevoel. Het was wel op smaak allemaal en goed gegaard maar totaal niet spannend!
Ten tweede vond ik de prijzen van de drank belachelijk en echt "way over the top"ook als het een restaurant als dit betreft. Bijvoorbeeld: Ik wilde een glaasje van de huis champagne nemen als aperitief, zoals ik wel vaker doe om te beginnen, en als een echte Hollander vroeg ik tussen neus en lippen door wat zo een glaasje koste. Antwoord: E 70,- per glas! En dan niet van een Dom Perignon 1971 o.i.d.,maar van een of andere voor mij onbekende wijnboer ergens in Frankrijk.
Als derde en laatste punt vond ik de service erg overdreven want....elke tafel had ongeveer 4 obers ter beschikking! 4 obers die elke beweging die je maakte onmiddellijk beantwoorde met een bezoek aan je tafel of i.i.g richting je tafel om te vragen of men je ergens mee van dienst kon zijn.
Verder nog wat nieuws te melden?
Ja, dat ik de keuken in ben geweest en even kennis heb gemaakt met de chef-kok. Sta je dan zo met
zijn drieën naast elkaar in een keuken die er verder uit ziet als elke andere moderne keuken van een
toprestaurant.
Waren er in Monte Carlo volgens jou betere restaurants?
Jazeker! Maar dat lees je wel in een opvolgende recensie!
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt voor dit grapje met zijn tweeën?
![]()
Cijfer?
8- / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2015 17:58:34 ]
Vertel.quote:Op dinsdag 1 september 2015 00:06 schreef Iwanius het volgende:
Oh...hoeveel was je trouwens kwijt trouwens voor dit grapje met zijn tweeen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waarom is dat van belang?quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.
Maar hoeveel was je nou kwijt?
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?quote:
Tja, op die menukaart kunnen prijzen of calorieën staanquote:Op dinsdag 1 september 2015 10:13 schreef spierbal het volgende:
Doe mij maar een patatje met.
Maar hoeveel was je nou kwijt?
Zoiets vermoedde ik ja.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:
[..]
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.quote:
Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg infoquote:Op dinsdag 1 september 2015 13:10 schreef spierbal het volgende:
[..]
Anders zou ik er ook wel willen eten. als ik de prijs in verhouding vind staan met de plaatjes die ik zie.
Dus ik vind het wel van belang ja.
Over heen gekeken op mijn telefoon haha, misschien tijd voor een grotere dan maarquote:Op dinsdag 1 september 2015 13:13 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Je ziet die menu- en wijnkaart toch? Lijkt me al meer dan genoeg info
Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:35 schreef Coelho het volgende:
[..]
Zodat hij op een feestje tussen een bitterbal en blokje kaas door kan zeggen dat hij op een forum iemand zag die X uitgaf aan eten en hoe decadent dat wel niet is?
quote:Op dinsdag 1 september 2015 06:58 schreef houdjemond het volgende:
![]()
Hier heb ik echt naar uitgekeken!
Oh...als er iets is waar ik bij Amarone nou nooit last van had dan was dat wel bemoeizuchtige obers.quote:Op dinsdag 1 september 2015 00:13 schreef Isegrim het volgende:
Als ik dat zo lees zou ik daar dus echt nooit hoeven te eten. Ik ergerde me bij Amarone al aan de bemoeizuchtige obers.
In basis hoor je mij nooit praten over de rekening maar je kan toch wel een beetje raden met dequote:
Je kan het wel Golfer,niet zurig zijn.quote:Op dinsdag 1 september 2015 01:34 schreef golfer het volgende:
Dat viel dus een beetje tegen. Wat staat er op het programma voor de volgende keer?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:Scherp.
Die vond het helemaal prachtig. Ze had zich er ook helemaal voor gekleed als een echte deerne terwijl ik een simpele polo aanhad,zomerbroek en een licht zomerjasje voor als een jasje-dasje verplicht was. Bleek niet zo te zijn want zag zelf mensen aan een andere tafel in shorts zitten(mannen),wel netjes (= polo e.d).terwijl de vrouwen allemaal op hun best waren.Tja..als je toch buiten zit op dat terras op zo een zwoele zomeravond en je schiet toch een plaatjequote:Op dinsdag 1 september 2015 05:43 schreef Rodulf het volgende:
Goed topic. Ik ga dit volgen.
Ik zal nooit van mijn leven naar zo'n soort restaurant gaan, veel te netjes voor mij. Wel grappig dat die vette sigaar ook even op de foto moest.
van het gebeuren dan maar de hele setting waaronder dus mijn sigaar.Tja je zit natuurlijk wel in het Prinsendom waar vooral veel vermogende mensen wonen en leven.quote:Op dinsdag 1 september 2015 11:24 schreef Curiosity het volgende:
Gelukkig je bent er weer en nog wel met een eigen topic.![]()
Een mooie eerste recensie, wel erg sjiek allemaal, ik zou me daar niet op mijn gemak voelen, en 4 obers is wel erg overdreven. Aan de auto's op de foto te zien zijn het niet de armlastigen die hier komen eten.
En daar zijn natuurlijk de prijzen ook naar.
Wat wel een leuk schouwspel was zo gezeten op het terras, was het feit dat al die eigenaren met
de meest dure bolides deze ook voor de deur wilde parkeren,iets dat de lokale valetparking
verhinderde door eerst gedwee te knikken dat ze de auto zouden laten staan,maar du
moment de eigenaar verdwenen is diezelfde bolide ergens anders parkeert!
Bij terugkomst van de eigenaar kreeg deze dan doodleuk een smoes te horen van "drukte en
Politie die moeilijk doet"om vervolgens de eigenaar zijn autosleutels te overhandigen en aan
te wijzen waar zijn bolide ongeveer geparkeerd stond. Kortom: Ga je eigen auto maar
opzoeken.
Nope, wel even wezen kijken maar niets vergokt want ik ben van oudsher helemaal geen gokker.quote:Op dinsdag 1 september 2015 10:49 schreef golop het volgende:
Mooi Iwanius! Nog even het casino in geweest om het etentje terug te verdienen?
Ik ben het slag dat vroeger (gulden tijd) als ik eens een bezoekje bracht aan het Casino in
Scheveningen altijd een minuut of 30 rondliep met die geldfiche van 7.50 die je kreeg
wanneer je binnenkwam en je de toegangsprijs betaalde. Ik zette dan uiteindelijk mijn
fiche maar op een kleur (BJ) en wanneer ik mijn inzet verloor dan liep ik doodleuk naar
de uitgang zonder verder om te kijken. Won ik mijn inzet dan liep ik door naar de kassa
en incasseerde ik mijn winst en toog ik daarna alsnog naar de uitgang.Ik stuur je liever naar een wijlen Oud Sluis of Librije als ik heel eerlijk ben. Je betaaltquote:Op dinsdag 1 september 2015 16:39 schreef Blik het volgende:
Ik vind dat bijvoorbeeld ook wel interessant om te weten. Ook o.a. om te weten hoe het prijsniveau verschilt t.o.v. bijvoorbeeld een wijlen Oud Sluis of Librije waar ik meerdere keren ben geweest.
hier zo belachelijk veel omdat:
• Je in Monaco bent waar geld totaal geen rol speelt omdat iedereen meer dan vermogend is.
• Je toch in het toprestaurant van Ducasse bent, de eerste chef-kok die in drie verschillende
steden restaurants met 3 Michelinsterren heeft.
• De aankleding van het restaurant erop uit is om je elke vorm van realiteitszin op culinair
gebied te ontnemen en te zeggen: "Kijk eens in wat voor dure / * bling bling* omgeving jij zit?
Is dat niet geweldig,betaal nou gewoon want het is het allemaal waard."
De enige reden dat wij er waren is omdat ik iets verrassend voor mijn vriendin wilde doen
aangezien het een speciaal moment was, ik het mij kon permitteren, en tot slot ik nog nooit
in een van Ducasse zijn eerdere restaurants heb gegeten aangezien Ducasse toch tot 1
van de oude meesters van de culinaire wereld behoort die al triomfen vierde toen ene
Gordon Ramsay bijvoorbeeld nog een hulpje was in de keuken van leermeester Marco
Pierre White.
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 15:48:08 ]
Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:29 schreef Iwanius het volgende:
Wel grappig met al die auto's die voor de deur probeerden te parkeren gewoon omdat ze vinden dat hun auto het waard is daar te staan. De Valetparking die parkeert dus elke auto, waarvan de eigenaar vindt dat zijn wagen een prominente plek voor de deur verdiend (dat zijn dus alle auto's!) gewoon ergens anders! Komt de eigenaar terug om zijn wagen op te halen dan krijgt hij keurig zijn sleutel en de aanwijzing waar zijn bolide staat. Zie je al die superrijken met aanhang de lange weg afleggen op weg naar waar hun auto is geparkeerd. En of het nu een gepimpte SUV of een Lamborghini is: Ga maar zoeken je auto!
Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:37 schreef golfer het volgende:
Maar Valetparking houdt toch normaal in dat je de sleutels afgeeft aan iemand die je auto ergens elders parkeert en als je uitgegeten bent de auto weer keurig voor komt rijden en je dan weer de sleutel terug geeft?
Waarschijnlijk vinden ze daar dat zelf rijden (dus valet parking) voor paupers is en je eigenlijk gereden moet worden door een chauffeur in een Mercedes S600 Maybach of zo'n oerlelijke rolls royce phantom.quote:Op dinsdag 1 september 2015 18:42 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ja, normaliter wel. Maar hier zagen we het die avond dus anders gebeuren. Arrogantie ten top door geen enkele auto goed genoeg te vinden om voor de deur te laten staan en de eigenaren zelf hun auto te laten ophalen.
Ik bedoelde meer of je eerst de wortel proeft en dan het stukje vlees, of de combinatie van beiden.quote:Op woensdag 2 september 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:
Nee, hier heb ik niet zoals in Nederland alles tegelijkertijd laten komen maar gewoon gang voor gang op de ouderwetse manier. Hier was het duidelijk dat 3 Michellin-sterren ( Louis XV)het aflegde tegen 1 Michellinster.( Vistamar)
quote:Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?quote:Op woensdag 2 september 2015 07:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik schrok even toen ik je foto van de chocolade cake zag. Ik dach "whaaaat, geen baba?!?!?!"
Maar toch.
Welcome back!
Ducasse is dus precies zoals verwacht. Je betaalt voor het beste van het beste en het duurste van het duurste. Niet het lekkerste van het lekkerste, dat is ondergeschikt. Waarschijnlijk "lussen" die russen ook niks.
Hier doet ie het, maar het is een plaatje van Babaorumquote:
RobinOok is daar niet gaan eten, en waarom niet als het kan? Misschien om te bevestigen? Verkapte/mislukte troll actie van je?quote:Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)quote:Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Jij bent al in 2 van de beste restaurants ter wereld geweest. Daarna kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen toch?quote:Op woensdag 2 september 2015 16:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)
Ik zou er ook niet gauw gaan eten. Ik zeg nooit nooit, maar de kans is nihil.
Want zelfs als iemand me zou uitnodigen is de kans groot dat ik afsla.
Dat Iwanius er wel een keertje is gaan eten ligt meer voor de hand. Die eet vaker zo chique en duur. Ik eigenlijk al een tijd niet meer en dan nog ben ik niet het mens dat flessen champagne bestelt. Ik eet max voor nou, pak 'm beet 200 euro per persoon. Dat vind ik wel duur genoeg. Bovendien, meestal betekent duurder alleen maar luxer, zoals bij Ducasse, niet lekkerder. En zeker niet verrassender. Vaak geldt volgens mij (en helemaal in dat achterlijke Frankrijk) hoe duurder hoe conservatiever.
En The Jane in Antwerpen?quote:Op woensdag 2 september 2015 20:48 schreef gargamelnl het volgende:
Staat The Fat Duck ook nog in de planning?
quote:Op woensdag 2 september 2015 16:44 schreef Isegrim het volgende:
Is Iwanius eigenlijk al eens bij De Jong geweest?
Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.quote:Op donderdag 3 september 2015 07:39 schreef Isegrim het volgende:
Ben je nou gewoon gisteravond bij De Jong geweest omdat ik dat vroeg?
Ik ken je voorliefde voor restaurant De Jong.quote:Op donderdag 3 september 2015 05:48 schreef RobinOok het volgende:
Hohohohoho, alles leuk en aardig, maar die jongen kookt echt wel sprankelende, spannende gerechten die een smaaksensatie en verrassend zijn!
Ik ook maar als ik wil genieten (dan wel uiteten) dan is de prijs voor mij het minst belangrijk.. Ik ga niet uiteten met restricties zeg ik altijd want dan kan ik beter thuis blijven vind ik. V.w.b. de prijs die jij zo aanhaalt ben ik het met je eens want tegenwoordig is een mooie opmaak vaak meer het doel dan een bijzaak. Vandaar dat ik ook in de basis een liefhebber ben van het echte streetfood concept dat nu ook een vlucht heeft genomen en een hype, omdat men weer iets 'nieuws'nodig heeft in de horeca. Grootste verschil met nu?quote:Tenten met menu's van 65 euro en hoger hebben we wel genoeg in Rotterdam. Ik word daar zelfs een beetje moe van, van dat pretentieuze gedoe.
Los van dat laatste deel heb je in de basis gewoon gelijk aangezien ik heel klinisch en direct reageerde op de vraag van Isegrim. Daarbij had je het ook kunnen weten dat dit een oude recensie was omdat ik dit keer niet ' de welbekende update button met het vingertje erboven poste wanneer ik een 'nieuwe' recensie post.quote:Op donderdag 3 september 2015 11:47 schreef golfer het volgende:
Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.
Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.quote:Op donderdag 3 september 2015 14:32 schreef Iwanius het volgende:
Uiteindelijk niet. Want ik had zo gehoopt dat er nu (gezien de massale voor reclame) er een echte vlees-toko in Rotterdam zou neerstrijken waar je smaakvol(top gemarineerd) vlees zou kunnen verorberen zoals ik in het verleden in de USA heb ervaren zoals in de staat Texas.
Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.quote:Op donderdag 3 september 2015 14:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.
Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.quote:Op donderdag 3 september 2015 18:23 schreef n0a het volgende:
[..]
Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.comquote:Op donderdag 3 september 2015 20:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.
Ik zou een moord doen voor een echte bbq-tent met dingen als baby back ribs, hot links en vooral echte brisket.
Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen.quote:Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:
[..]
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
Het is dan ook geen cava....quote:De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind,in +/- 20+ jaar die ik echt lekker vind. Is ook nieuw bij Parkheuvel en dus prima om gelijk uit te schenken voor bij de komende Parkheuvel knabbels .
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):quote:Op vrijdag 4 september 2015 20:21 schreef NoralyZ het volgende:
Wauw, dat ziet er goed uit.![]()
Iwanius, ik ben voor een speciale gelegenheid op zoek naar een toprestaurant in Amsterdam of daar vlakbij - mijn budget is niet zo toereikend als dat van jou, maar ik ben toch benieuwd. Ik neig zoiets als BAK. Die jongens zijn goed bezig... Maar ik sta eigenlijk voor alles open. Heb je tips?
Kostelijkquote:Op vrijdag 4 september 2015 03:12 schreef Iwanius het volgende:
Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak, zorgde voor consternatie aan tafel toen de maître bij het inschenken het een "hitler" wijn noemde. Het etiket bracht gelukkig snel verduidelijking.
quote:De eerste Spaanse cava, met zijn geuren van witte bloemen: jasmijn, lelies maar wel een beetje bitter aan het eind
quote:Deze prachtige witte Oostenrijkse wijn met een heldere en sprankelende gele kleur, een geur van rijp wit fruit i.c.m. een mooie kruidigheid van anijs, tijm en blonde tabak
quote:Fantastische Zuid-Afrikaanse wijn met een heel lichte roze/bronze kleur aangevuld met een geur van fijn rood fruit, drop,witte peper.. en totslot qua smaak je een mondgevoel geeft vol van aardbeien met een spel van zoet, fris zuur en ziltheid
Je had sommelier moeten worden met al die omschrijvingen... knap hoor dat je weet hoe de tonen van iris en acacia smaken en blonde tabak ook nog eens.quote:Het is een geconcentreerde witte wijn, met wat vanille in de geur,i.c.m. tonen van iris en acacia.
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.quote:Op zaterdag 5 september 2015 12:46 schreef Molo het volgende:
Nuttige opmerkingen weer golfer. Blijf dan gewoon weg ofzo
Laat 'm dan lekker gaan, kunnen wij er om lachen bij het lezen, toch?quote:Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier.
Probeer je hem nu weer weg te pesten?quote:Op zaterdag 5 september 2015 12:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Iwanius begrijpt de ironie wel, Molo.
Hij beschrijft die wijnen expres op die manier.
NeeNee, Iwanius begrijpt de ironie welquote:Op zaterdag 5 september 2015 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer je hem nu weer weg te pesten?
je bent net een Bully op een schoolplein
quote:Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:
[..]
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
Die recensies gaan ook alle kanten op, wil er al heen gaan sinds ze open zijn maar nog steeds niet van gekomen. O.a. omdat er dus ook veel klachten zijn over het eten en de slechte bediening/keiharde muziek etc.quote:Op donderdag 3 september 2015 22:33 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen.
Ja hoor maar meestal eet ik buiten de deur omdat ik te lui ben om zelf achter het fornuis te gaan staan en zoals ik al eerder zei: Waarom je zelf inspannen als je ook anderen het voor je kan doen en je alleen maar hoeft te betalen,op te staan en de boel achter je te laten en verder je dag in te delen zoals jij wilt.quote:Op zaterdag 5 september 2015 20:33 schreef -niemand- het volgende:
Ik volg dit topic nu al een paar dagen, maar nu vraag ik me af of je wel eens thuis eet?
Zoals ik al zei was het mosselpannetje ook niet over om naar huis over te schrijven maar i.v.g.met de rest nog redelijk eetbaar.Dus eet je het maar braaf met lange tanden op door de mosselen afwisselend elke keer in 1 van de 4 mini schaaltjes, ( die bij de patat werd meegeleverd) die gevuld waren met saus, te dopenquote:Op zaterdag 5 september 2015 21:30 schreef Isabeau het volgende:
Maar Iwanius, hoe was De Bal! Want pretenderen ze niet de beste bal van Rotterdam te serveren? Maar blijkbaar waren zelfs hun mosselen beter.
Ah de no 5 dus. Mooie sigaar hoor, uitstekende keuze! Leuk je verhaaltjes hier weer te lezen. Ik zal proberen verder niet te veel te haten.quote:Op zondag 6 september 2015 00:34 schreef Iwanius het volgende:
Ik ben teruggekomen vanwege de niet verwachte grote respons achter de schermen om terug te komen i.c.m.beloftes inzake het constante gehaat. Een eigen topic kwam ook niet van mij maar werd voorgelegd/aangeboden. Was dat er allemaal niet geweest dan was ik echt weggebleven hoor.
V.w.b.die Partagas:
Nou, niet per sé biologisch, ik dacht meer aan sfeer, vaste menu's (leuk om verrast te worden), prijsklasse zoals BAK of iets hoger mag ook. Tot 100¤ pp voor het eten, zegmaar. We zijn ook beiden wel vlees- en visliefhebbers, dus vegetarisch is geen pré!quote:Op zaterdag 5 september 2015 00:43 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Met jouw voorkeuren in het achterhoofd (stijl en prijs van BAK - (biologisch?):
• Restaurant de Kas
• Restaurant Bolenius
• Restaurant Vermeer
• Restaurant Spelt
• Restaurant L’Invité
• Restaurant Marit’s Huiskamer
• Restaurant Betty’s
• De Culinaire Werkplaats
• Cafe-restaurant Louter
Ja, maar dat is lang geleden als in minstens 4? jaar. Ik neem dat je de Obba Lounge bedoelt bij metro station Maashaven op de kade als je naar beneden loopt en oversteekt. Indien ja dan heb ik (denk ik) die foto's van het toenmalige bezoek nog ergens liggen in archief te samen met tientallen (100 tal) andere foto's van allerlei horecazaken w.o. die van het RTL's Herman den Blijker's Mijn Tent is Top toko's.quote:Op zondag 6 september 2015 14:33 schreef roos85 het volgende:
Iwanus, had jij al eens bij Obba Lounge gegeten? Ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw ervaring. Laatste keer dat ik er was vond ik het tegenvallen, toen was hun tweede vestiging in de markthal geopend. Wellicht dat dat nog van invloed is geweest.
quote:Op zondag 6 september 2015 12:49 schreef Iwanius het volgende:
Oh...dat laatste wist ik niet. Weten we dat ook weer.
V.w.b. de rest vestig ik graag je aandacht op het gegeven dat er nog iemand hier in CUL is die wat meer in het Noord-Hollandse vertoeft wanneer die buiten de deur eet. Nick? Golfer. Hij heeft ook zijn eigen recensie-site met zijn vrouw buiten FOK! om en waar hij zijn eet ervaringen deelt.
Een van de meest interessante recensies die hij deed en misschien wel aansluit op jouw zoektocht is Ron Blauw's Gastro's Bar. Ik vond het er i.i.g. erg goed uitzien, dus misschien ook iets voor jou?
Daarnaast doet Golfer ook vaak mee met kortingsacties zodat de prijs om eens sjiek te gaan eten ook nog eens extra aantrekkelijk is en betaalbaar. Ook een pre om mee te nemen dacht ik zo. Succes!
De nieuwe tent van Ron schijnt erg goed te zijn!quote:Op zondag 6 september 2015 12:22 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
Nou, niet per sé biologisch, ik dacht meer aan sfeer, vaste menu's (leuk om verrast te worden), prijsklasse zoals BAK of iets hoger mag ook. Tot 100¤ pp voor het eten, zegmaar. We zijn ook beiden wel vlees- en visliefhebbers, dus vegetarisch is geen pré!
Dankjewel voor de tips, ik ga even rondneuzen.
(Louter is trouwens al een aardige poos (een halfjaar of zo?) gesloten!)
Thanks! Zat ik inderdaad ook al aan te denken. Gezelschap heeft alleen een sesam- en schaal- en schelpdierenallergie, da's wat lastig met Aziatisch (helaas, omdat dat zijn favoriete keuken isquote:Op maandag 7 september 2015 18:17 schreef Ole het volgende:
[..]
[..]
De nieuwe tent van Ron schijnt erg goed te zijn!
Heb er zelf nog niet gegeten maar ken al wat mensen die er geweest zijn en het erg goed vonden.
(sorry Iwanius voor de off topic, leuk dat je weer terugbent!)
Dynastie paar keer geweest! Goed!quote:Op dinsdag 8 september 2015 13:02 schreef Iwanius het volgende:
Mijn tips voor jou als het Chinese restaurants zijn in Amsterdam:
Chang-i
Dynasty
uiteraard ook geweestquote:
Little Thai Prince heel vaak geweest. De kok van toen is een paar jaar geleden voor zichzelf begonnen: Billy Thai op Prinsengracht. Absolute aanrader!!!quote:
quote:Kijk maar en laat maar weten welke het wordt en hoe het was.
Eensch!quote:Op woensdag 9 september 2015 09:20 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Herr Topicmeister. Mag er een datum bij de posts? Van wanneer je er gegeten hebt? Dat zou ik wel fijn vinden.
Ik heb die patat pas op een festival gehad. Echt goede patat idd!quote:Op woensdag 9 september 2015 15:55 schreef Iwanius het volgende:
Een echt goede heb je helaas niet in Rotterdam. Wil je zo-zo hebben dan is de enige die ik je kan aanbevelen Haagse Bluf.
[ afbeelding ]
Waar?
[ afbeelding ]
Altijd klanten voor deze zaak. Nooit stil.Die Marokkaan in die lederen jas zou in totaal
2 puntzakken leegeten en daarna nog 2 kroketten erbij bestellen. Het beviel hem dus ook.
[ afbeelding ]
Agria aardappelen
[ afbeelding ]
En daar gaat weer een bestelling
[ afbeelding ]
hipster aandoende drankjes
[ afbeelding ]
Pomms Rotterdam
Coolsingel 107-B
(tegenover de ingang - Coolsingel - Bijenkorf)
3012 AG Rotterdam
Wat at je?
[ afbeelding ]
Mijn puntzakje die ik maar voor een kwart leegde gewoon omdat ik vanavond uitgebreid ga dineren (wel vroeg) en dan kan je beter voldoende ruimte in je maag hebben.
Impressies / Op of aanmerkingen
Gelegen tegenover de Bijenkorf aan de kant van de Coolsingel is Pomms, opgericht door Niels Tijthoff en Ruud Boeve in 2009. Reden van oprichting en doel? Biologische friet mainstream te maken en wel zo dat men het net zo gemakkelijk accepteert als de standaard patat die men van oudsher in Nederland al gewend is.
Oke, leuk dit intro promotie verhaaltje maar hoe was de patat?
Goed. Erg goede beet en de aardappelen die men gebruikte waren agria aardappelen. Licht afgebakken waardoor het een mooi goudkleurig en krokante textuur kreeg i.c.m. de lange vorm. Dat alles aangevuld met de prefab mayonaise die wel is aangelengd met wat biologische yogurt, waardoor deze wat dunner dan normaal oogt en ook wat zuriger is zonder waterig over te komen als mayonaise.
Leuk is wel dat je wel apart voor je mayonaise moet betalen als je een patatje met neemt, maar daarna gratis refills krijgt (zoveel je wilt) mocht de eerste lading mayo niet voldoende zijn voor je portie patat.
De beste patat van Rotterdam momenteel?
Zonder twijfel!
Cijfer
8+ / 10
Die site van dat prinsesje uit Rotterdam?quote:Op woensdag 9 september 2015 16:14 schreef RobinOok het volgende:
Zeg, Iwanius,. Als je binnenkort bij Francois langs gaat, zeg hem dan eens dat zijn marketingburo slecht werk aflevert! Begint ie een Noodles Shop, weten ze niet eens dè Aziatische site van Nederland en Rotterdam te vinden! Pffff, prutsers.
Je bent een miskent talent.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:18 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die!!! Wie kent die nou niet? Daar kun je toch niet omheen? Zeker niet als Rotterdammer!![]()
De buik?quote:Nee, de Buik, die nodigen ze wel uit. *godsodeju*
Reden voor mij om niet meer te posten op Iensquote:Op woensdag 9 september 2015 16:33 schreef Iwanius het volgende:
En ik veegde al eerder de vloer aan met zowel IENS, Dichtbij culinair als De Buik van... en alle zogenaamde onafhankelijke recensie sites/ blogs! die zich later fêteren voor een positief stukje schrijven.
Dit. Ik gebruik het als naslagwerk voor nieuwe tenten.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Je moet door de jubel heen lezen, maar toch blijft het handig, Rotterdamse horeca bij elkaar. En vooral, alle nieuwe tentjes.
Precies, ik vind het een prettige site.quote:Op woensdag 9 september 2015 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Je moet door de jubel heen lezen, maar toch blijft het handig, Rotterdamse horeca bij elkaar. En vooral, alle nieuwe tentjes.
Ik ben dan wel geen Iwanius, maar heb wel in Amsterdam bij Blauw gegeten. Goede tent met redelijk authentieke Indonesische gerechten.quote:Op donderdag 10 september 2015 21:42 schreef Thierry92 het volgende:
Nog een vraagje toevallig ervaring met restaurant Blauw(Indonesisch) in A'dam of Utrecht? Ga er namelijk volgende week eten en het schijnt goed te zijn aangeschreven. Ben zelf inmiddels 3 keer in Indonesië geweest dus heb hoge verwachtingen!
De Burger King is al veel ouder dan 25! Moet je een knal?quote:
Ik snap het. Vind dat stiekem ook wel lekker zulke patat, maar zo'n burger hoef ik ook niet.quote:Op zaterdag 12 september 2015 11:32 schreef RobinOok het volgende:
Ik haalde er laatst een burger met frietjes. To go. En vroeg me thuis ook af waarom ik het ook alweer zo goed vond die 2 of 3 keer dat we er waren... Ik denk eigenlijk de keuze van burger. Hoe meer smaken erop, hoe lekkerder. Ik denk dat ik nu een "saaie" had en dan is het toch zo van "hm, bietje saaai".
Maar het kan erger, ik haalde ook een keer een hamburger en portie friet bij de halal hamburgerzaak, stukkie verderop op de binnenweg en die burger was erger dan eentje van Mac of Burger Kind. :-)
De frietjes daarentegen zelf gebakken. En die vond ik wel lekker, ook al zijn ze volgens de standaard helemaal fout. Want ze waren gecarameliseerd (bruin) en superslap. Maar ik vind dat dus lekker. Dus alleen voor die foute friet ga ik er nog wel eens naar terug.
Deze: http://theburgerhouserotterdam.nl/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |