abonnement Unibet Coolblue
pi_156176321
Daar zette ik dus ook mn vraagtekens bij :P
  donderdag 17 september 2015 @ 18:53:07 #202
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_156176490
quote:
1s.gif Op donderdag 17 september 2015 18:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Nu verse asperges??
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  donderdag 17 september 2015 @ 18:58:21 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156176667
Verse asperges kan je het hele jaar kopen, uit Zuid-Afrika, Chillie, etc.
Hoewel ik het idee heb dat Iwanus zijn reviews opwarmt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156188847
Alsof ik dat nodig zou hebben in deze. :|W

Jij durft zeker (ook al is het niet helemaal een goede vergelijking) in de zomer niet een lekker bord erwtsensoep of snert te bestellen in een brasserie of restaurant ook al staat het niet op de kaart of is het seizoen er niet voor. In deze had ik er gewoon trek in,wist ik dat het seizoen wel een beetje voorbij was maar vragen kunnen nooit kwaad en wat bleek: Ik had de mazzel met de kok die de lunch draaide en asperges in huis had en bereid was deze voor mij te bereiden.



Waar?




© Smulweb



O'Pazzo
Mariniersweg 90
3011 NV Rotterdam

Wat at / dronk je?


Wat ik noem 'knabbels' als starter = Olijven met o.a. olijvenbrood.



Kabeljauw met komkommer. Miste iets van dressing om het gerechtje meer smaak te geven



Gebraden lamsrack en lamsrollade met venkelzaad en gepofte knoflook, gebakken wilde spinazie met salie, geserveerd met gebakken gnocchi en een jus van limoen & munt


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja..ik ken Freek Westerman al meer dan 20+ jaar en was dan ook 1 van zijn eerste vaste gasten bij de opening van deze zaak O'Pazzo. Toen was het een echte traditionele en erg goede horeca-zaak om de Italiaanse keuken in al zijn traditionele geuren en kleuren uit te proberen.

Anno 2015 merk ik dat het qua originaliteit en kwaliteit is afgezakt naar de grijze middelmaat. Misschien wel omdat er zoveel concurrentie is bijgekomen die minstens dezelfde kwaliteit als die O'Pazzo ooit bezat kunnen leveren.

Goed... maar wat vond je van de gerechten die je bestelde?

Het kabeljauw gerecht stelde niet veel voor en miste iets van een dressing om het smaak te geven en af te maken. Het lamsrack gebeuren was goed.(als in smakelijk) Wilde spinazie was ook prima.

Klink niet echt overtuigend. Zou je er snel weer terugkeren om zoals dat heet "lekker te gaan eten"


:N

Cijfer

6+
/ 10
pi_156191997
Welke brasserie heeft er in godsnaam in de zomer erwtensoep klaarstaan? Ik bedoel, natuurlijk, vragen staat vrij, maar ik zou niet weten waar ze die erwtensoep dan voor je vandaan moeten halen. Uit de vriezer van afgelopen februari?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 18 september 2015 @ 09:45:34 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156192216
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 09:35 schreef PluisigNijntje het volgende:
Welke brasserie heeft er in godsnaam in de zomer erwtensoep klaarstaan? Ik bedoel, natuurlijk, vragen staat vrij, maar ik zou niet weten waar ze die erwtensoep dan voor je vandaan moeten halen. Uit de vriezer van afgelopen februari?
Je moest eens weten hoeveel Hoerecazaken met bliksoep werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156193520
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 09:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moest eens weten hoeveel Hoerecazaken met bliksoep werken.
Conclusie: als je erwtensoep in de zomer wilt haal je gewoon voor 90ct een blik bij de supermarkt.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 18 september 2015 @ 10:46:15 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156193581
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2015 10:42 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Conclusie: als je erwtensoep in de zomer wilt haal je gewoon voor 90ct een blik bij de supermarkt.
Of je koopt ribbetjes, spek en worst, spliterwten, knolselder etc en je maakt zelf een Erwtensoep;
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 september 2015 @ 10:48:32 #209
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_156193635
Als jij midden in de zomer erwtensoep besteld gaat zo'n kok natuurlijk speciaal voor jou verse erwtensoep maken. Klant is immers koning.


/s
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_156193935
Ben nooit kapot geweest van O'Pazzo, beetje ordinaire tent en ik vind het eten en de pizza's niet bijzonder. Laatste keer (paar jaar geleden) zat er een pizza volgestrooid met cayennepeper.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2015 13:19:40 ]
pi_156207859
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 10:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Of je koopt ribbetjes, spek en worst, spliterwten, knolselder etc en je maakt zelf een Erwtensoep;
Uiteraard, heerlijk. Maar ik haakte in op het feit dat Iwanius het in de horeca zou bestellen. Dan wil je het dus moeiteloos en z.s.m. hebben, vandaar het blik.
Beide opties zijn hoe dan ook een slechte keus.

Als het herfstweer nog even doorpakt ga ik weer lekker stamppotten en snert maken O+
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 18 september 2015 @ 21:17:36 #212
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156207975
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 11:02 schreef Tem het volgende:
Ben nooit kapot geweest van O'Pazzo, beetje ordinaire tent en ik vind het eten en de pizza's niet bijzonder. Laatste keer (paar jaar geleden) zat er een pizza volgestrooid met cayennepeper.
Ik vind het ą la carte wel lekker. :Y En die oven. _O_ O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156213725
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 september 2015 21:14 schreef PluisigNijntje het volgende:

Uiteraard, heerlijk. Maar ik haakte in op het feit dat Iwanius het in de horeca zou bestellen. Dan wil je het dus moeiteloos en z.s.m. hebben, vandaar het blik.
Beide opties zijn hoe dan ook een slechte keus.

Ik vond van niet want soms heb je gewoon trek in iets wat niet alledaags is en dan wil je het gewoon eten. Nou dat had ik dus dit keer en zie daar ook een portie geluk erbij.




Waar?


© Time Out




© Smulweb




Serre (Okura) Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam, Nederland

Wat at/ dronk je?


Klein flesje dit keer ondanks dat deze niet echt mijn favoriet is maar wel de enige in dit formaat.



Het begin van mijn hele lichte lunch op een gedekte tafel! Leest u mee Brasserie Engels Rotterdam waar indekken niet gedaan wordt. Luie flikkers!



De bestelde steaktartaar. Erg lekker en hierna nog twee keer uitgevraagd.



Een salade 'naturel' erbij die mij prima smaakt met bijbehorende dressing.


Impressies / Op of aanmerkingen

Jah...nog niet eerder geweest en al helemaal niet voor de lunch. Zo voor een eerste keer zeker niet teleurgesteld en zeker voor herhaling vatbaar aangezien de rest van de kaart er zeer interessant uitzag maar waar ik nu helaas geen tijd voor had

Je gaat mij toch niet vertellen dat je verder niks te klagen hebt?

Niet over Serre maar wel verwees ik onder een foto even naar brasserie Engels uit Rotterdam en
waar men een tafel niet indekt als je op een terras zit
terwijl dat hier bij Serre wel gebeurd.
Het kan dus wel,heurt ook gewoon zo, maar andermaal is het gewoon pure onwil van Engels
terwijl men wel van de daken schreeuwt dat men de gast nummer 1 zet en de grandeur van
weleer terug wil.. :')

Cijfer?

7
/ 10



Waar?


© Rotterdam-Nederland web



© Cliweb




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Kende ik nog niet maar werd aanbevolen,dus doen we deze maar. Deze champagne bleek een hele frisse wat droge expressieve smaak te hebben die uitstekend paste bij mijn bestelde voor en tussengerechten.



Opnieuw deze Hollandse nieuwe met een gazpacho van komkommer en kiwi met erin gepofte rijst en gelei van korenwijn genomen als voorafje.





Baby zeetongfilet, gepocheerd in een lichte viscrčme, vergezeld met Westlandse doperwten, doperwtpuree verrijkt met dragon en citroen onder een deken van rijst. Erg lekker i.c.m. de eerder bestelde champagne en nog een keer uitgevraagd.



Deze Italiaanse wijn was nieuw in het assortiment en leek mij wel wat voor bij het nog uit te serveren(vlees) gerecht.



Tja..de bubbel en de wijn naast elkaar waarbij van laatstgenoemde mijn eerste indrukken het volgende waren en wel: Een smaakvolle maar wel wat complexe wijn met een diepe robijnrode kleur en een geur(neus voor de puristen) van o.a.donkere bessen, kersen en walnoten. Tannines zijn lekker rond en soepel en maken dat deze wijn uiteindelijk heerlijk zijdeachtig en sappig smaakt zonder te zwaar of te vet aan te voelen in de mond. De wijn kwam dan ook perfect tot zijn recht bij de Hert die ik nam.



Hert van de Veluwe. Erbij boleten, crosnes, pompoen, diverse groenten en jus van het hert waarin groene Chartreuse is verwerkt. De groenten waren prettig beetgaar zoals dat heet. Lekker i.c.m. de wijn en nog maar een keertje uitgevraagd.



Geen choco truffels of een plateau met allerlei zoetigheden zoals laatst maar gewoon bovenstaand simpel toetje als afsluiter.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja...ik kan alleen maar zeggen dat het wederom een geslaagd bezoek was na eerder op de dag bij Serre in Amsterdam te zijn geweest en Parkheuvel na dit zoveelste bezoek langzamerhand "erg bekend terrein wordt" zoals 'Miep Ventiel' later zei. :@

Cijfer

8,5
/ 10

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 20-09-2015 04:52:11 ]
pi_156213817
Die miepventiel grapjes zijn heel dom.
pi_156213873
Ik ben misschien een simpele boer maar ik heb liever een plas saus dan dat ik mijn eten de hele tijd door de strepen moet vegen om een klein beetje saus te krijgen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 19 september 2015 @ 01:39:04 #216
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156213938
Hoe reageert de kok/brigade eigenlijk op jouw 'Opnieuw uitgrevraagd' ? Zijn ze daarmee gewend dat je 2 of meer keer hetzelfde gerecht nog wil hebben?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_156215701
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 01:39 schreef golfer het volgende:
Hoe reageert de kok/brigade eigenlijk op jouw 'Opnieuw uitgrevraagd' ? Zijn ze daarmee gewend dat je 2 of meer keer hetzelfde gerecht nog wil hebben?
Ik vraag me ook af hoe dat in de praktijk nou werkt. Als Iwanius telkens 1 gerecht bestelt, maakt het natuurlijk niet uit. Maar als je voor-, hoofd-, nagerecht bestelt en daar ineens van gaat afwijken, kan ik me voorstellen dat het lastig werken is voor de keuken.
Spoilers!
pi_156223654
Wie mij nog niet kent is in eerste instantie altijd een beetje van slag als dit verzoek doorkomt. Maar uiteindelijk krijg ik altijd mijn zin en als ik vaker kom dan houd de keuken er rekening mee omdat ik meestal bij binnenkomst dan al aangeef dat het "weer zo een dag wordt " (= mijn taal voor: we gaan los")



Waar?





Rotterdam Oogst Festival 2015
Heemraadsplein
3023 BD Rotterdam

Introductie:

Het Rotterdam Oogst Festival is een Festival van de verse oogst van de boeren, maar vooral ook de oogst aan nieuwe voedselmakers in de stad.Een lofzang op de ambachtelijke voedselindustrie.

Praktijk:

Dit is gewoon een Festival met een hoog zweverig/'kunst'gehalte en waar termen als "duurzaam,biologisch en gezond"je om de oren vliegen en ook standaard in het verkoopverhaaltje wordt verwerkt zonder nu echt aan te geven waarom hun product zo uniek is en zich onderscheidt van de producten van andere standhouders.

Zoals vluchtelingenleed in Nederland aan de mensenmassa wordt verkocht om geld te genereren wordt hier met een sausje van "duurzaam en biologisch" producten aan de man gebracht die je anders ook in de daarvoor bestemde winkels elke dag ( en in elke stad) kunt kopen.

Daarbij als je puur en alleen voor het proeven of eten van producten komt ( en om daarna eventueel te kopen) dan word je zwaar teleurgesteld in de mogelijkheden aangezien de meeste standhouders ervan uitgaan dat jij ze op hun mooie woorden geloofd en het artikel toch wel koopt zonder eerst te proeven.

Impressies / Op of aanmerkingen


De ingang van het Heemraadsplein aan de kant van de Nieuwe Binnenweg.



Middeland toko zijn lekkere casave chips.



Sue stand met zoetigheden zonder suikers. Vrij van alles volgens haar eigen bord. :')



'Sapjes'wagen met normale witte druiven en appels maar daar gaat het niet zo zeer om: Welnee,deze stand is van het kookpunt en de opzet is om zo een sap centrifuge te kopen. |:( De sapjes( gewoon betalen!) zijn maar een lokmiddel, niet het doel.



De olijven stand die ik van de Markthal ken en als 1 van de weinigen mensen laat proeven van hun producten zonder er geld voor te vragen.( zie staantafel vooraan)



De boeren laten hun tractors zien met zelfs een hond in een bak.



Deze hond voelt zich baas.



Deze standhouder had allerlei soorten olijfolie alleen hij kon niet zeggen waar in Spanje hij dit vandaan haalt i.v.m. mogelijke concurrentie die meeluistert. :')



Links een stand waar men zelf gemaakte confiture verkoopt en rechts een ballen gehakt venter die teveel gebakken lucht verkoopt met zijn zogenaamde "unieke"ballen gehakt die helemaal niet uniek bleken qua samenstelling,lauw tegen koud aan was toen van 1 een hap werd genomen waarop geantwoord werd dat hij dat wist en prompt aanbood of ik een andere bal wilde waarop ik "nee"zei en gewoon mijn geld terugwilde ongeacht of hij dat nu ongepast vond omdat ik er niet van houd om in de maling te worden genomen als het eten betreft. Ik kreeg mijn geld terug en wel E 4,50! Mafkees!



Nog zo een grapjas die uniek moest zijn met zijn hamburgers. Formaat 'kinderhoofdje'maar qua samenstelling doodordinair ( nou ja het verhaal van "het loopt lekker lang in de wei en wordt goed verzorgt blabla) burgervlees en dat voor E 4,- op een turksbroodje met wat blaadjes spitskool (witte stukjes) en een currysausje uit een tube voor extra smaak zoals dat heet. Rrrrright.



Nog een Kookpunt stand waarmen met een eigen gemaakt licht beslag blaadjes serveert met erbij een lichte yogurt-mayo saus die erg lekker was.



Erg lekker ook zonder de yogurt-mayo!



De Marokkaanse stand waar ik wel vrolijk van werd gezien wat uitgestald was.



En ook deze stand maakte mij vrolijk. Even een time-out inlassen. :9~



Tja..de enige plek waar je een biertje kon bestellen en in een plastic bekertje kreeg voor 3,75 euro! Ik wachte maar even want is mij te gortig!



Pop-up oesterstand. Niet vandaag.



Mwah...leuk idee maar om nu te zeggen dat het eindresultaat in je mond je een "orgasme"geeft. Nee...maar de voorbereiding met stikstof e.d. maakt het allemaal wel heel spannend.



Ah...een bekende en wel Jordy's brood. Altijd goed!



Nog een bekende uit de Markthal.



Interessante stand voor dit soort olijfolie!



Tja...klinkt apart en maar een potje gekocht om eens uit te proberen thuis.



"Geloof mij maar mijnheer,mevrouw: Dit zeezout laat u als herboren voelen." :')



Tja...aanschouw het,hoor het aan en loop dan gewoon door.



Ha!..hier wil ik wel een biertje kopen want als het bij Parkheuvel smaakt,dan smaakt het ook hier.



De Betuwe is er ook weer.



De techniek staat niet voor niets.



"YeeHAA..Thank God i'm a country boy" })
  zaterdag 19 september 2015 @ 17:44:31 #219
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_156223845
Maar wat heb je nou gegeten?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  zaterdag 19 september 2015 @ 17:55:59 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156224066
Oeps, bijna Iwanius tegen het lijf gelopen. :-)
Gelukkig ging ik niet.
Maar je had wel even moeten toeteren toen je langsreed!

Takkeherrie nu daar. Meer herrie dan de pauperturkenmarkt die er zondags vaak is.
pi_156224441
Wat is hier anders aan dan de maandelijkse oogstmarken die er zijn in Rotterdam?
  zaterdag 19 september 2015 @ 18:56:39 #222
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156225197
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 september 2015 18:15 schreef Tem het volgende:
Wat is hier anders aan dan de maandelijkse oogstmarken die er zijn in Rotterdam?
Niks, gok ik.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 19 september 2015 @ 19:00:03 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156225249
De maandelijkse markten zijn volgens mij vooral "markt". Daar staan kleine producenten hun waren te verkopen. Oogstmarkt is meer promotie van de boeren en enducatie van kinderen. Maar er is vast veel kruisbestuiving.

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 19-09-2015 19:05:25 ]
  zaterdag 19 september 2015 @ 19:04:09 #224
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156225331
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 19:00 schreef RobinOok het volgende:
kleine producenten
Zoals Vlaamsch Broodhuys. :+

Helaas geen plek voor ons daar omdat er al drie bakkers staan. }:|
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156225406
Rotterdamsekost is ook dit weekend, zijn daar nog mensen geweest?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')