quote:
Op vrijdag 18 september 2015 21:14 schreef PluisigNijntje het volgende:Uiteraard, heerlijk. Maar ik haakte in op het feit dat Iwanius het in de horeca zou bestellen. Dan wil je het dus moeiteloos en z.s.m. hebben, vandaar het blik.
Beide opties zijn hoe dan ook een slechte keus.
Ik vond van niet want soms heb je gewoon trek in iets wat niet alledaags is en dan wil je het gewoon eten. Nou dat had ik dus dit keer en zie daar ook een portie geluk erbij.
Waar?
© Time Out
© Smulweb Serre (Okura) AmsterdamFerdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam, Nederland
Wat at/ dronk je?
Klein flesje dit keer ondanks dat deze niet echt mijn favoriet is maar wel de enige in dit formaat.
Het begin van mijn hele lichte lunch op een gedekte tafel! Leest u mee Brasserie Engels Rotterdam waar indekken niet gedaan wordt. Luie flikkers!
De bestelde steaktartaar. Erg lekker en hierna nog twee keer uitgevraagd.
Een salade 'naturel' erbij die mij prima smaakt met bijbehorende dressing.Impressies / Op of aanmerkingenJah...nog niet eerder geweest en al helemaal niet voor de lunch. Zo voor een eerste keer zeker niet teleurgesteld en zeker voor herhaling vatbaar aangezien de rest van de kaart er zeer interessant uitzag maar waar ik nu helaas geen tijd voor had
Je gaat mij toch niet vertellen dat je verder niks te klagen hebt?Niet over Serre maar wel verwees ik onder een foto even
naar brasserie Engels uit Rotterdam en
waar men een tafel niet indekt als je op een terras zit terwijl dat hier bij Serre wel gebeurd.
Het kan dus wel,heurt ook gewoon zo, maar andermaal is het gewoon pure onwil van Engels
terwijl men wel van de daken schreeuwt dat men de gast nummer 1 zet en de grandeur van
weleer terug wil..
Cijfer?
7 / 10
Waar?
© Rotterdam-Nederland web
© Cliweb ParkheuvelHeuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
Wat at / dronk je?
Kende ik nog niet maar werd aanbevolen,dus doen we deze maar. Deze champagne bleek een hele frisse wat droge expressieve smaak te hebben die uitstekend paste bij mijn bestelde voor en tussengerechten.
Opnieuw deze Hollandse nieuwe met een gazpacho van komkommer en kiwi met erin gepofte rijst en gelei van korenwijn genomen als voorafje.
Baby zeetongfilet, gepocheerd in een lichte viscrčme, vergezeld met Westlandse doperwten, doperwtpuree verrijkt met dragon en citroen onder een deken van rijst. Erg lekker i.c.m. de eerder bestelde champagne en nog een keer uitgevraagd.
Deze Italiaanse wijn was nieuw in het assortiment en leek mij wel wat voor bij het nog uit te serveren(vlees) gerecht.
Tja..de bubbel en de wijn naast elkaar waarbij van laatstgenoemde mijn eerste indrukken het volgende waren en wel: Een smaakvolle maar wel wat complexe wijn met een diepe robijnrode kleur en een geur(neus voor de puristen) van o.a.donkere bessen, kersen en walnoten. Tannines zijn lekker rond en soepel en maken dat deze wijn uiteindelijk heerlijk zijdeachtig en sappig smaakt zonder te zwaar of te vet aan te voelen in de mond. De wijn kwam dan ook perfect tot zijn recht bij de Hert die ik nam.
Hert van de Veluwe. Erbij boleten, crosnes, pompoen, diverse groenten en jus van het hert waarin groene Chartreuse is verwerkt. De groenten waren prettig beetgaar zoals dat heet. Lekker i.c.m. de wijn en nog maar een keertje uitgevraagd.
Geen choco truffels of een plateau met allerlei zoetigheden zoals laatst maar gewoon bovenstaand simpel toetje als afsluiter.Impressies / Op of aanmerkingenTja...ik kan alleen maar zeggen dat het wederom een geslaagd bezoek was na eerder op de dag bij Serre in Amsterdam te zijn geweest en Parkheuvel na dit zoveelste bezoek langzamerhand "erg bekend terrein wordt" zoals 'Miep Ventiel' later zei.
Cijfer
8,5 / 10
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 20-09-2015 04:52:11 ]