Aangezien het mijn topic is zal ik dan ook maar het (hopelijk) laatste duitje in het zakje doen inzake wat iCloud noemde " een heikel punt". Nou dat is het helemaal niet dus klop je niet teveel op de borst of beter: Helemaal niet want wat je deed was een pure aantijging om niets.
quote:
Op maandag 21 september 2015 22:24 schreef icloud het volgende:Wat verwacht je nu van een 30 jarige jongen, dat hij van de een op de andere dag alleen het restaurant kan runnen? Dat hij in twee weken de smaken van zijn moeder eigen maakt? Hij is binnen twee!! Weken na de ramp weer open gegaan.
Feit:Asian Glories is gewoon een restaurant zoals zovelen en zo benader ik het ook altijd.
Ik ging er heen omdat ik er zolang niet meer was geweest plus het gegeven dat ik het weer eens tijd vond om eens langs te gaan en te zien hoe de kwaliteit van het eten anno 2015 was nadat ik 10 jaar geleden voor het laatst een voet in Asian Glories zette simpelweg omdat Asian Glories van een echte traditionele specialiteiten restaurant naar bijna een 'Hollandse' Chinees was veranderd met teveel aangepaste smaken (een overdadigheid aan sojasausen in haar gerechten!) en vanwege de oprukkende 'Hollandse 'autochtone klandizie die normaliter elke standaard-Chinees restaurant in het weekend bevolken, en alles wat maar enigzins Aziatisch uitziet,ruikt of smaakt, al best vinden zolang ze ook maar hun jenever en biertje erbij kunnen krijgen. Daarnaast wilde ik ook even "hallo" zeggen tegen Kevin die ik een tijdje terug nog even kort sprak en mij vertelde dat alles weer redelijk gaat.
V.w.b. de aanname dat hij alles in zijn eentje moest doen. Wordt wakker: Vanaf dag 1 dat hij het trieste nieuws vernam is Kevin van alle kanten! door verschillende mensen geholpen. En dan niet met alleen woorden maar met daden. Kevin kreeg ook alle vrijheid om te bepalen hoe nu verder als enige zoon met Asian Glories. Er is indertijd ook behoorlijk over nagedacht of Asian Glories wel moest blijven voortbestaan. Uiteraard na intensief overleg met allerlei horeca-adviseurs die dit kostenloos deden gewoon omdat we vanaf dag 1 toch een band met zijn ouders hadden opgebouwd en je dit niemand gunt en het ook als een morele plicht ziet om te zorgen dat deze jongen een goed leven verder kan hebben.
quote:
Feit:Kevin kookt helemaal niet alles zelf! Hij doet eigenlijk wat zijn vader al tijden deed de meeste tijd en wel een beetje bijspringen in de keuken waar nodig ( of voor de sier = Open Keuken!) voor 'speciale'klanten (als het hun gerechten betreft) en om plotseling een gerecht zelf te gaan bereiden zodat die zich ook heel belangrijk voelen. En wat voor klanten zijn dat dan? Nou klanten die aan de speciale ronde tafel zitten in de hoek, zo schuin rechts van het grote vensterglas en die een inkijk geeft naar de Open Keuken.(achterin bij de wijnkast)
Daarnaast heeft Asian Glories volgens zegge 2 fulltime koks in dienst met een hoop assistenten (zoals zijn vader en moeder ook deden) die standaard de keuken bevolken en alles bereiden. Dus de aanname dat Kevin daar helemaal in zijn eentje de tent draaiende moet houden is een regelrechte leugen en een kletsverhaal. Meestal houdt hij de supervisie in de keuken zodat alles goed loopt en de rest inzake administratie e.d. is allang uitbesteedt aan derden.
Verleden met Asian GloriesIk ken die Asian Glories al vanaf dag 1 dat deze openging en Jenny Loh en haar man Fan Shun-po zelf kende ik nog van hun eerste zaak in Den Haag,(Madarin Palace) die ik toen een verademing vond qua eten i.v.g met de standaard Chinese zaken die je toen had. En toen Asian Glories hier geopend werd,was dat al gauw voor mij een lokale favoriet Ik zat er dan ook bijna elke dag voor zowel lunch als avondeten en dat dus vele jaren achter elkaar.
Herman den Blijker was toen niet eens in beeld,laat staan een bekende zoals hij altijd in de media pleegt te zeggen. Sterker nog: Herman Den Blijker kwam pas bij Asian Glories toen de zaak al een jaartje of wat bestond omdat hij van collega koks hoorden hoe goed het HK eten bij Asian Glories wel niet was. Daarbij is/was de maandagavond altijd standaard horeca-avond in Rotterdam en zodoende kwam Herman dus bij Asian Glories terecht waar hij al gauw zich als " de grote mijnheer" opstelde van restaurant De Engel. Idem dito voor Cees Helder. Die kwam later weer met Herman mee gewoon omdat Cees ook op de maandagavond eens wat anders wilde eten dan wat hij normaliter gewend was.
Het is dus een illusie en pure aanname van iCloud dat ik met slechte bedoelingen naar Asian Glories ging om even lekker af te kunnen geven. Simpelweg omdat ik niet mijn zuur verdiende centjes aan een horeca-zaak ga uitgeven als ik van te voren weet dat het toch niks is. Als ik ergens ga eten en ik geef er uiteindelijk mijn mening over dan basseer ik dat op pure vakkennis en smaakervaring door de jaren heen en dan praten wij al gauw over meer dan 40+? jaren...
Totslot:Ik vind het juist leuk als men inhoudelijk sterk van mening kan verschillen inzake gerechten,smaakcombinaties en eventueel eigen ervaringen die opgedaan zijn in bepaalde horeca-zaken die hemelsbreed verschillen met mijn smaak of ervaring. Niks op tegen. Integendeel,juist leuk wat dat houdt de boel levendig.
Ik zou er ook niks op tegen hebben als mensen bijvoorbeeld een horeca-zaak die ik zelf recenseerde eens bezochten en dan hun ervaringen in dit topic poste zodat er een levendige discussie over wat wel of niet beviel. Mag hoor en vind ik alleen maar leuk als er meer mensen bijkomen die mijn topic gebruiken om hun eetervaringen te delen.Waar ik wel een probleem mee heb is als iemand zomaar een tot dan goed lopend en vooral positief klinkend topic komt verstoren,ja...verstoren! met pure persoonlijke aantijgingen op grond van emotionele onderbuik gevoelens die geen enkele grond van waarheid hebben dan puur en alleen de sfeer willen verzieken ook al ziet die persoon dat zelf niet. Het was anders geweest als in deze iCloud dus de vraag had gesteld ( of zijn aantijging) maar dan in vragende vorm want dan was het geen 'aanval' geweest maar een vraag met een open karakter en wel (bijvoorbeeld): " Zeg Iwanius...vind je niet dat je te streng of te hard bent geweest in je beoordeling van het eten gezien de emotionele lading die dit restaurant nog altijd met zich meedraagt?" Was er een inhoudelijke discussie over door onstaan die gewoon in dit topic paste volgens mij.
Daarnaast hebben we kunnen zien hoe snel de sfeer in CUL in bijvoorbeeld in het " sterren- snackbar" topic vele malen verziekt werd door topics/reacties die altijd begonnen met dit soort op of aanmerkingen en wat dan elke keer gigantisch uit de klauwen liep omdat iedereen zich ermee ging bemoeien,zelfs al had men niks te zoeken in CUL maar puur omdat iedereen zijn zegje voor de rel wilde doen. Daar is dit topic niet voor als het aan mij ligt en ik stop er ook accuut mee als ik merk dat dit eigen topic die kant opgaat! Het moet wel leuk blijven en ik moet plezier hebben in het delen van mijn ervaringen. Nogmaals een goede vibe,gezelligheid en delen van eetervaringen is volgens mij iets wat wij als eetliefhebbers allemaal nastreven!
[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2015 19:10:34 ]