Me altijd afgevraagd of het de moeite is daar heen te gaan. Met welke sushi in de regio vergelijk je het?quote:Op dinsdag 18 juli 2023 18:15 schreef anndb het volgende:
Waar: Ichi kaatsheuvel
Wanneer: net
Wat:
Gebakken coquille met truffel saus en shiitake er onder:
[ afbeelding ]
Beef shashi (oosterse carpaccio met ponzu):
[ afbeelding ]
Tempura groente:
[ afbeelding ]
Zalm tartaar:
[ afbeelding ]
En dan diverse sushi:
Tonijn met truffel
Lemon grass chicken tempura
Zalm avocado
Tournedos
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met 6 cola zero 113 euro kwijt.
Cijfer: 7,5
Lekker gegeten, niks op aan te merken, beste sushi denk wel hier in de regio.
Wat een mierenporties.quote:Op zondag 2 juli 2023 20:22 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:
Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.
Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.
[ afbeelding ]
Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!
[ afbeelding ]
We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:
[ afbeelding ]
Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.
[ afbeelding ]
Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:
[ afbeelding ]
Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:
[ afbeelding ]
Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.
Cijfer: 8,5/10
Wat een ter zake doende inhoudelijke reactie.quote:
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is.quote:Op dinsdag 18 juli 2023 22:28 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Me altijd afgevraagd of het de moeite is daar heen te gaan. Met welke sushi in de regio vergelijk je het?
Hm daar ben ik nog nooit geweest, Vught is natuurlijk helemaal niet ver maar Den Bosch regio kom ik amper. Ik zal daar eens naartoe gaan (meer tips altijd welkom trouwens).quote:Op dinsdag 18 juli 2023 23:02 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is.
Lol ik zit nu te kijken aan de hand van de post maar dat lijkt wel identiek? Zelfs de sushi volgorde nagenoeg en kleurstelling e.d op de menu kaart?quote:Op dinsdag 18 juli 2023 23:02 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is.
Veruit de beste sushi-tent van Eindje is inderdaad Kyoto vlak naast het Philipsstadion, daar wil je overigens wel in het restaurant gedeelte eten en niet in het ietwat ongezellige afhaalgedeelte. Afhalen/bezorgen kan daar natuurlijk ook, maar dan betaal je net zoveel als in het restaurant, en dat is al niet goedkoop. (Het restaurant ligt overigens niet aan de Willemstraat, maar net om de hoek in de St Antoniusstraat naast snackbar de Willem die wel aan de Willemstraat ligt)quote:Op woensdag 19 juli 2023 12:31 schreef anndb het volgende:
[..]
Hm daar ben ik nog nooit geweest, Vught is natuurlijk helemaal niet ver maar Den Bosch regio kom ik amper. Ik zal daar eens naartoe gaan (meer tips altijd welkom trouwens).
Vergelijk het met regio Tilburg/Eindhoven/Turnhout. Steekt daar wel boven alles uit, al vind ik in Eindhoven bij het PSV stadion die hele kleine Japanner die er naast zit (Wilhelmina straat denk?) ook heel erg goed, die zat er al lang voor het all you can eat als hype zo populair was en gewoon met prijs per sushi werkt. Alleen dat is meer de klassieke sushi, vind bij Ichi wel leuk dat ze daar wat van afwijken (Foie gras, Truffel, etc). Ben er nu aantal keer geweest en kwaliteit is altijd wel goed.
Wat vind je van Coco?quote:Op donderdag 20 juli 2023 23:36 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Veruit de beste sushi-tent van Eindje is inderdaad Kyoto vlak naast het Philipsstadion, daar wil je overigens wel in het restaurant gedeelte eten en niet in het ietwat ongezellige afhaalgedeelte. Afhalen/bezorgen kan daar natuurlijk ook, maar dan betaal je net zoveel als in het restaurant, en dat is al niet goedkoop. (Het restaurant ligt overigens niet aan de Willemstraat, maar net om de hoek in de St Antoniusstraat naast snackbar de Willem die wel aan de Willemstraat ligt)
Stukken beter dan de all-you-can-eats, maar niet beter dan Kyoto.quote:
Goede omschrijving. Wat ik altijd jammer vind, is dat er vaak patat bij besteld wordt of geserveerd. Dat haalt het niveau mijn inziens wel enigzins naar beneden.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 22 juli 2023
Waar: Olliver's Soulkitchen&Bar in Haarlem.
Wat:
Naar aanleiding van hoge waarderingen bij Tripadvisor en The Fork vandaag gegeten (met 30% kortings-actie via The Fork) bij Olliver's Soulkitchen&Bar.
We kregen een tafeltje aan het raam met leuk uitzicht op het Spaarne.
Aan de vriendelijke man die ons bediende gevraagd wat er soulkitchen aan het restaurant is en we kregen als antwoord dat er elke 12 weken een nieuwe kaart met gerechten uit andere werelddelen werd gemaakt, waarbij vooral vanuit het gevoel (de soul) wordt gekookt. Het heeft dus niks van doen met (Amerikaanse)soulmuziek.
Voorgerechten:
[ afbeelding ]
Voor Blues tartaar van watermeloen met yuzu, feta en tomatencrumble. De watermeloen was eerst sousvide gegaard zodat het een soort vleesachtige structuur kreeg.
Smakelijk gerecht vond Blues.
Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles op een bedje van pompoencrème met sepiachips, oesterblad en citroenschuim.
Ook wel lekker, maar om slechts 2 kleine coquilles te serveren voor 16 euro is echt te duur.
Hoofdgerechten:
Blues had gekozen voor een vegan gerecht:
[ afbeelding ]
Een steak van bloemkool met (alweer) pompoencrème, radijs en chips van zoete aardappel.
1 kleine plak bloemkool, waar het harde, oneetbare hart, niet uitgesneden was. Smaak was wel goed, maar schandalig weinig voor maar liefst 24 euro.
Voor mij:
[ afbeelding ]
Kabeljauwhaas met charmoula (een soort Marokkaanse pesto-achtige saus, gefrituurde kikkererwten en plakjes mini-aubergine.
Kabeljauw was prima gebraden, maar de tere smaak ervan werd compleet overheerst door de erg sterke smaak van de charmoula en de mini-aubergines waren taai. Jammer.
We hadden er nog als extraatje wat patat bij besteld.
We dronken er elk een glas wijn bij. Voor Blues een rode montepulciano en voor mij een witte verdejo.
Inclusief 30% korting waren we toch nog 80,65 kwijt.
Al met al: vriendelijke bediening, mooie locatie, maar veel te duur voor het gebodene.
6/10
Slecht koken kost net zoveel moeite als goed koken, helaas is de klant van dat eerste de dupe.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Morgane89 het volgende:
Wat jammer @:golfer! Dat is voor de aanbiedingsprijs al karig en voor de normale prijs schandalig
Loetje is toch bijna altijd en overal heel matig voor wat je betaalt? Kom er soms weleens als mensen me er mee naar toe nemen, maar het valt eigenlijk nooit mee.quote:Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat.quote:Op zondag 23 juli 2023 16:17 schreef Halcon het volgende:
[..]
Loetje is toch bijna altijd en overal heel matig voor wat je betaalt? Kom er soms weleens als mensen me er mee naar toe nemen, maar het valt eigenlijk nooit mee.
Ik ben een keer in Breda geweest dat was prima prijs/kwaliteit (was wel met de lunch en niet druk) van een collega in de buurt van Amsterdam begreep ik dat er veel verschil zitten tussen locaties.quote:Op zondag 23 juli 2023 19:10 schreef Seeburg54 het volgende:
[..]
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat.
Zo ben ik er ooit terecht gekomen. Was toen in een dorp. Daar was het niet echt ranzig, maar wel duur voor wat het is. Daarna nog een paar keer in stedelijke vestigingen terecht gekomen als mensen met wie ik ging eten het uitkozen. Dat was gewoon ronduit slecht.quote:Op zondag 23 juli 2023 19:10 schreef Seeburg54 het volgende:
[..]
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat.
Ik ben geen kok. Ik hou wel van koken, maar ik heb daar absoluut niet voor geleerd. Het moment dat ik denk 'dit kan ik beter' dan is dat géén goed teken voor een restaurant Zonde van jullie geld. En het ziet er idd niet eens aantrekkelijk uit allemaal, wat MK al zegt.quote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:
Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:
Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]
En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:
[ afbeelding ]
Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:
[ afbeelding ]
Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:
[ afbeelding ]
Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:
[ afbeelding ]
Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.
[ afbeelding ]
Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.
Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.
Cijfer 5-
Nee ik het het wel een beetje gezien daar, wou naar huis. Ze vroegen verder ook niet hoe het was de maaltijd, en de kok zag ik al staan toen ik naar het toilet ging, ongeintereseerd en beetje met de friteuse en oven bezig k&k dingen afbakken vooral. Was er wel klaar mee.quote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:26 schreef golfer het volgende:
Zeer matig dus @:anndb
Heb je het ibericovlees terug gestuurd?
Ik zou echt in een lachstuip schieten volgens mij als ik dit zo voorgeschoteld krijgquote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:
Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:23 schreef mascara-klodder het volgende:
En @:anndb heeft altijd de meest fantastische verslagen met het meest geweldige eten, prachtig gepresenteerd. Krijg je een Magnum op een bordje na niet al te beste gangen ervoor als toetje
De deceptie
Wat erg! Magnums kun je bij een aantal zaken mooier krijgen (veel meer aangekleed) voor de helft minder.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:41 schreef anndb het volgende:
[..]
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.
Ook kleine porties. Ze geven er maar een half brood bij in de hoop dat je je daar dan maar vol mee vreet?quote:Op dinsdag 25 juli 2023 22:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat slecht zeg, anndb! Het ziet er ook gewoon niet aantrekkelijk uit.
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.quote:Op zaterdag 29 juli 2023 22:11 schreef FutureFairytale het volgende: Ik vind het ook niet kunnen. Ze kunnen echt wel hollandaise voor je maken, zeker bij zo'n luxe gerecht. Of geef t anders van tevoren aan (zij dan he)
Kan natuurlijk wel, maar geloof dat ze dat normaal wel in redelijk grote(re) hoeveelheid maken en in een sifon of vlakbij de oven in de keuken op temperatuur houden. In de avond word nogal vaak de surf en turf klassieker besteld waar ze ‘m voor gebruiken als saus.quote:Op zaterdag 29 juli 2023 22:44 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.
Alles wordt lekkerder door boter.quote:Op zondag 30 juli 2023 23:49 schreef flipsen het volgende:
Mooi verslag weer, as usual. Al kan ik het niet nalaten: ik lees vooral boter, boter en nog meer boter
Ja. Ik denk het wel. De korting gold overigens alleen op het eten en niet op de drank.quote:Op zaterdag 5 augustus 2023 22:09 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er prima uit voor die prijs golfer, zou je het weer doen maar dan zonder korting?
Ik schoot er al van de lach toen ik het voorbij zag komen voor een tafeltje iets verderop jaquote:Op zondag 6 augustus 2023 09:17 schreef Myraela het volgende:
Ziet er best okay uit. Alleen wat is dat toch de laatste tijd met dat stomme takje groen dat overal op ligt? Wat is dat? Op die soep bijvoorbeeld. Ik zie het tegenwoordig echt zo vaak, maar het slaat nooit ergens op. Dan begrijp ik de ouderwetse peterselie nog eerder.
Zie mijn reviewquote:Op zondag 6 augustus 2023 14:22 schreef golfer het volgende:
Jammer van dat bremzoute gerecht, @:Cat-astrophe
Heb je daarover nog geklaagd?
Overheen gelezen.quote:
Dat ze het zouden doorgeven. Ik meldde het dan ook pas toen ze borden kwamen ophalen.quote:Op zondag 6 augustus 2023 14:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Overheen gelezen.
En wat was hun reactie of oplossing/compensatie?
Het was inderdaad een bijzondere avond! Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goedquote:Op zondag 6 augustus 2023 14:04 schreef Cat-astrophe het volgende:
Na net wat te lang wachten verschenen de amuses. Omdat men het zo druk had, heb ik maar niet om een printje van onze gerechten gevraagd. Dus ik weet niet meer precies welke smaken het waren
[ afbeelding ]
Volgorde van eten die ons werd aangeraden: 2 uur, 10 uur, 6 uur.
De eerste twee waren geweldig. Mooie smaken en structuren. De eerste was fris, groen, de tweede had een lekker milde kerriesmaak. De derde (die dus onderaan ligt).. ik was niet zo’n fan. Beetje zompig en eentonig van smaak.
O jaaa! Die van 6 uur was kool ipv octopus.quote:Op zondag 6 augustus 2023 15:30 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Het was inderdaad een bijzondere avond! Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goed
Ik weet nog ongeveer de smaken van de amuses.
2 uur: gerookte makreel tussen krokante toast
6 uur: takoyaki, iets vegetarisch in plaats van octopus. Wat weet ik ook niet meer.
10 uur: piccalilly crème met bloemkool schuim. Verrassend lekker!
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?quote:Op zondag 6 augustus 2023 23:27 schreef Gunner het volgende:
[ afbeelding ]
Paar dagen op hotel geweest en gister gegeten in het restaurant van Van der Valk in Enschede. Als er Entrecote op het menu staat ben ik altijd erg geinteresseerd.
Deze medium-rare besteld en OMG wat was deze mals. had iets langer gebakken gekund maar dat mocht de pret niet drukken. Zelden zo'n lekker stuk vlees gegeten.
Als ze alleen het vlees hadden geserveerd met een vork en steak knife erbij had ik het ook prima gevonden. Dikke 9!
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandachtquote:Op maandag 7 augustus 2023 00:28 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?
Dat laatste snap ikquote:Op maandag 7 augustus 2023 09:40 schreef Gunner het volgende:
[..]
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandacht
Gepofte rijst, gok ik.quote:Op maandag 7 augustus 2023 09:44 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Dat laatste snap ik
Jammer dat het mysterie onopgelost blijft.
quote:
Mysterie alsnog opgelost!quote:
Sja blijft een werkdag, ook voor mij helaas. En gezien ik in mijn eentje was tussen afspraken in toch de tijd maar nuttig besteden dan.quote:Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Andere mensen vinden het weer vervelend als mensen alsmaar foto´s maken van hun gerechten Als het luidruchtige telefoongesprekken zijn (als in: luider dan wanneer het een een gesprek tussen 2 personen aan tafel), dan zou ik het ook erg irritant vinden, dat dan weer wel...quote:Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Niet mee eens, zout kan er altijd bij maar niet meer uit. Ben altijd terughoudend met zout geweest, vind dat de meeste restaurants te veel zout gebruiken. Het heet dan zo mooi, hoog aan de smaak, maar dat betekend gewoon stevig gezouten. Is volgens (ik meen Will Demant, maar weet het niet zeker) Johannis van Dam noodlottig geworden, hij teste restaurants voor het Parool, maar moest eigenlijk zoutloos eten van zijn dokter.quote:Op maandag 7 augustus 2023 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij dat soort restaurants (zulke gerechten met dito prijsstelling) zou je niet de zoutpot nodig moeten hebben vind ik. Zou dat als keuken zijnde serieus opnemen.
De sla bij de tom yum kun je zien als 'dat maakt het iets minder zout'
Why?quote:Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Tijdens een diner in een chique restaurant okee not done, maar overdag op een werkdag tijdens de lunch, prima, moet kunnen.quote:
Nou idd, ik klik ook gewoon direct weg als ik dat op de kaart zie staan.quote:Op maandag 7 augustus 2023 21:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Van alle recensies hier door de jaren heen zal ik die Magnum van @:anndb nooit vergeten
Ik heb bij Merlet wel eens een Solero gehad. Dit was dan hun interpretatie natuurlijk, geen ola ijsje uit een verpakking. Vond het wel grappig en was erg lekker.quote:Op maandag 7 augustus 2023 21:01 schreef Leandra het volgende:
Wij zijn eind van de maand 10 jaar getrouwd en ik bekeek de menukaart van een restaurant een dorp verderop en zag bij de desserts een Magnum staan... daar gaan we dus niet eten
Nog steeds dus erg goed.quote:Op zondag 13 augustus 2023 12:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Olivijn* in Haarlem
-knip-
Kosten?
430,- inclusief wijn en fooi.
Cijfer?
8,5
Maar een gepimpte magnum is weer een brug te verquote:Op zondag 13 augustus 2023 13:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
Oh
En dat bittergarnituur Ik houd van zulke grapjes.
Dan moet je Golfer eens heel lief vragen of hij je op het Nonnetje wil trakteren. Dat was tot nu toe het beste groentenmenu ever (op de Nieuwe Winkel na, maar dat is dan wel weer heel iets anders qua stijl en amper te reserveren.)quote:Op zondag 13 augustus 2023 14:10 schreef Blues het volgende:
Mooie recensie. Ik hou erg van groente menuus
Dat is gewoon lui ‘koken’, naam én produkt jatten en de hoofdprijs vragenquote:Op zondag 13 augustus 2023 15:21 schreef flipsen het volgende:
[..]
Maar een gepimpte magnum is weer een brug te ver
De magnum waaraan gerefereerd wordt was toch gewoon een magnummagnum met 2 fliertjes saws?quote:Op zondag 13 augustus 2023 19:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik snap niet waarom jullie zo over de flos gaan van die magnum. Denken jullie dat ze een pakje van Ola op een bord gooien ofzo
Ik kom regelmatig bij een restaurant waar een magnum op het menu staat. Die maken ze met een limoenparfait aan de binnenkant en witte chocolade met bosvruchten aan de buitenkant.
Ik heb dat niet zo geïnterpreteerd. Dat werd hier zo opgevat maar er is volgens mij geen uitsluitsel over gekomen.quote:Op zondag 13 augustus 2023 19:40 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
De magnum waaraan gerefereerd wordt was toch gewoon een magnummagnum met 2 fliertjes saws?
Anndb? Magnummagnum?quote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:
Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:
Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]
En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:
[ afbeelding ]
Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:
[ afbeelding ]
Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:
[ afbeelding ]
Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:
[ afbeelding ]
Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.
[ afbeelding ]
Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.
Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.
Cijfer 5-
Matig zeg. Dat is inderdaad een echte tegenvaller.quote:Op zondag 13 augustus 2023 20:46 schreef anndb het volgende:
[..]
(Aldi magnummagnum)
Een echte was nog beter
Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
Zo zag hij ook uit op je fotoquote:Op zondag 13 augustus 2023 20:46 schreef anndb het volgende:
[..]
(Aldi magnummagnum)
Een echte was nog beter
Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.quote:Op zondag 13 augustus 2023 20:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Matig zeg. Dat is inderdaad een echte tegenvaller.
Maar magnum op de kaart kan dus ook een zelfgemaakt smaakvol dessert zijn.
Dat zou kunnen inderdaad.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:03 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
Dat is het ook.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:03 schreef Leandra het volgende:
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
quote:Cornetto' en 'Magnum' zijn beschermde namen. Alleen het merk Ola mag deze namen gebruiken. Huismerken heten daarom anders, bijvoorbeeld 'Cornets' of 'Ice Macs'. Wij noemen Cornetto-achtige ijsjes 'hoornijs' en Magnum-achtige ijsjes 'chocoladeroomijsjes'.
Maar dan mag het dus niet als Magnum op de kaart staan.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou kunnen inderdaad.
Ik heb het idee dat zo'n magnummaker gewoon de recentste Sligro-gatget is.
Correct.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:09 schreef Leandra het volgende:
[..]
Maar dan mag het dus niet als Magnum op de kaart staan.
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.quote:Op zaterdag 19 augustus 2023 21:43 schreef Ole het volgende:
Had laatst ook ergens mosselen. Is niet echt de tijd ervoor. Maar verder ziet er goed uit. Fijn dat je een leuke avond hebt gehad!
Ik ben daar ook eens geweest met collega's. Leuk zo bovenop de Kamp he.quote:Op zaterdag 19 augustus 2023 21:37 schreef borisz het volgende:
Waar? Dakkas te Haarlem! https://www.dedakkas.nl/
Wanneer? 19 augustus 2023
Wat at je?
Vooraf:
Courgette ✓
Courgettebloem | Zachte geitenkaas | Doperwt | Lavendeldressing
[ afbeelding ]
Gravad Lax
Verschillende bieten | Dille-olie | Oost-Indische kers | Bloemen | Citroen crème fraîche
[ afbeelding ]
Hoofd
Makreelfilet
Jus van Hollandse garnalen | Gerookte mosselen | Gepofte biet | Zuring | Hazelnoot
[ afbeelding ]
Gnocchi Ossobucco
Kalfsschenkel | Spigarello | Kalfsjus | Geroosterde sjalotten | Gremolata
[ afbeelding ]
Dakkas sinds 2018 bovenop parkeergarage De Kamp in Haarlem. Hipstertoko. Ben er al veel vaak geweest voor een borrel, koffie met taart en ook lunch. Een diner is er nog nooit van gekomen. Tot dus vandaag. Meeste gerechten zijn vega of veganistisch. Maar er staat ook een vlees en visgerecht op de kaart.
Het was heerlijk. Eigenlijk maar één minpuntje en dat waren de mossels bij de makreel. Die waren te ver heen. Niet alleen bij mij, maar op alle borden.
Toe gingen we voor de koffie. Het was een fijne avond.
Ja dat kan ook..quote:Op zaterdag 19 augustus 2023 21:48 schreef borisz het volgende:
[..]
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.
Klopt prijs/kwaliteit echt super, en een fijne tuin om met zo’n weer buiten te zitten. Wat wil je nog meer. Want je krijgt dus 5 gangen + 2 amuse’s en pre dessert ook nog.quote:Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Viel mij ook op ja, dat is echt een klein prijskaartje voor dat menu en alles eromheen. Ziet er heerlijk en prettig uit!quote:Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁quote:Op zondag 20 augustus 2023 20:10 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: net
Wat:
Het begint wat saai te worden maar nogmaals bij mijn favoriete restraurant gegeten van dit moment namelijk Bochica. Sommige dingen waren wat in herhaling maar desalniettemin erg lekker en ook enkele hele nieuwe gerechten welke ontzettend lekker waren.
We konden lekker buiten op het terras zitten en kregen een amuse van krokant tramezzino brood met gerookte buratta. Hierna volgde nog een parel van pompoen met diverse structuren van pompoen. Quinoa en jalapeno.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
We gingen voor het 5 gangen menu (60 euro pp), er is ook de mogelijkheid tot 6 of 7 gangen.
Voorgerecht was gegrilde watermeloen met granny smith appel en komkommer, samen met ricotta en granite van aardbei. Al vaker gehad en een lekker fris vegetarisch voorgerechtje.
[ afbeelding ]
Hierna een stukje scholfilet met miso en diverse bereidingen van paddestoel en pinda creme. Heerlijk gerechtje.
[ afbeelding ]
Toen een nieuw gerecht namelijk gestoofde kalfswang met lavas krokantje en rode biet. Heerlijk hartig gerechtje!
[ afbeelding ]
Hierna volgde rose gebakken lamsfilet met een bitterbal van lam. Met aubergine compote en roscof ui, dit met een rode wijnsaus.
[ afbeelding ]
Pre dessert was passievrucht met koffie lolly, en cake met limoen en witte chocolade.
[ afbeelding ]
Dessert het bekende bacardi razz dessert welke weer lekker was.
[ afbeelding ]
Kaas gang bestond uit twee nederlandse kazen, de eerste was net opgeklopte boter, heerlijk. Middelste geitenkaas, epoisses en gorgonzola dolce.
[ afbeelding ]
Al met al weer prima gegeten, gewoon echt goed prijs/kwaliteit, lekker rustig zitten, dichtbij huis. Heerlijk voor ons dus even zo op de zondag avond, vooral na dat ziekenhuis eten van de week.
Cijfer: 9+
Kosten: 160 euro, 1 gin tonic, grote fles bruiswater, 2 alcoholvrije gin tonic en 2x 5 gangen menu.
Zonder gin?quote:Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.quote:Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Ik zie het hier vaker staan: alcolholvrije gin-tonic. Is dat wat? Hebben ze hier in Argentinië ongetwijfeld nog niet, maar ik moet bekennen dat ik laatst bij een Cerveceria Artesenal voor het eerst een echt lekker alcoholvrij biertje had. Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!quote:Op zondag 20 augustus 2023 23:04 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁
Neequote:
Alcoholvrije wijn is op een hele zeldzame dure enkeling na ook echt niet te doen nee. Heeft met het fabricageproces te makenquote:Op maandag 21 augustus 2023 03:24 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.
Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.quote:Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee
Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Een ironiesmiley niet herkennen.quote:Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:
Nee
Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Bestaat dat dan?quote:Op maandag 21 augustus 2023 10:03 schreef Jeroboam het volgende:
Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.
Ok hoorquote:
quote:
Ik durf het bijna niet te vragenquote:Op maandag 21 augustus 2023 18:47 schreef anndb het volgende:
Vooraf dronken we een alcoholvrije limoncello spritz
Ik dacht even dat er een enorme homp kaas op het bord lag maar het is het broodje.quote:Op vrijdag 25 augustus 2023 11:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Giuloano aan de Maas, Rotterdam
Wanneer: woensdag 16 augustus
Wat at je: Een broodje Perfetto (provolone, gorgonzola, salami, rauwe ham) en een broodje porchetta met saliejus, er bij cappuccino, cola en 2 spa rood
[ afbeelding ]
Impressie: Zeer goed. Nette bediening, nette zaak, heerlijk eten. Alle ingrediënten waren echt lekker.
De porchetta was zalig in zijn simpelheid. De jus was het beste van de volledige maaltijd. Mijn broodje was veel meer een smaakexlosie. De smaken pasten uitstekend bij elkaar.
Het toilet was netjes maar helaas was het fonteintje te klein om mijn waterflessen onder te vullen. Toen ik aan de bar ging vragen of ze daar gevuld mochten worden, kreeg ik er zelfs ijsklontjes in.
Cijfer: 9,5. Extra halve punt voor de ijsklontjes.
Prijs: ¤ 42,00 inclusief fooi.
Helaas het hele weekend ziek geweest dus niet naar Zandvoort of uit eten. Eten hebben we verzet naar as zaterdag.quote:Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:
[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Ik ben niet de enige dusquote:Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.
Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Gepofte rijst?quote:Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.
Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Gepofte rijst inderdaad. Sja de opmaak kan wellicht wat over gezegd worden, smakelijk was het wel zo’n sappig visje met krokante huid van de bbq.quote:
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spekquote:Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.quote:Op woensdag 30 augustus 2023 17:14 schreef lojanda het volgende:
[..]
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spek
De locatie is zeker belangrijk en is ook qua kwaliteit verschillend. Wij gaan altijd bij Amsterdam centraal en nog nooit gehad dat het niet goed was.
Het is verder ook niets culinairs natuurlijk maar gewoon een biefstuk.. ik kom er iig één keer per jaar als ik met een aantal vriendinnen ga shoppen voor de kerst en dan is het traditie geworden om dan bij Loetje af te sluiten.quote:Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:
[..]
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent.
Brings back memories! En daarvoor, toen het nog Slomp heette. Maar dat is wel héél lang geleden...quote:Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent.
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺quote:Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:
[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?quote:Op zondag 3 september 2023 00:43 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.quote:Op zondag 3 september 2023 09:21 schreef anndb het volgende:
[..]
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?
Oh wij nemen die er ook nog wel eens gewoon extra bij, al dan niet om te delen.quote:Op zondag 3 september 2023 10:10 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.
Ja iets te vaak haha . Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.quote:Op maandag 4 september 2023 20:42 schreef Molo het volgende:
Hoe vaak ga jij uit eten joh?
Ziet er heerlijk uit
Ook nog het hele land doorquote:Op maandag 4 september 2023 21:25 schreef anndb het volgende:
Ja iets te vaak haha . Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.
Voor dit soort reviews kom ik hierquote:Op vrijdag 8 september 2023 22:17 schreef anndb het volgende:
Toen een gerecht dat een beetje van de afhaalchinees smaakte.
Hadden jullie net flink tegen de tafel gestoten of was het bord echt zo slordig opgemaaktquote:Hoofdgerecht was wel erg lekker, gerookte picanha met meiknol puree en bieten. Erg lekker door de rook smaak.
Wat een gedoe man.. 1km2 aan bord en leggen er stukjes noten opquote:Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:
Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.
Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot
[ afbeelding ]
Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado
[ afbeelding ]
Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:
[ afbeelding ]
Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!
[ afbeelding ]
Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:
[ afbeelding ]
Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]
Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.
[ afbeelding ]
Toen nog kaas gedeeld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.
[ afbeelding ]
Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.
Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.
Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Ga jij maar lekker naar de Mac.quote:Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Wat een gedoe man.. 1km2 aan bord en leggen er stukjes noten op
Dat zul je wel moeten idd...beetje brie en wat nootjes..quote:Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef stavromulabeta het volgende:
175. Geen geld voor wat je krijgt.
[..]
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Keurige prijs, ziet er goed uit.quote:Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:
Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.
Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot
[ afbeelding ]
Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado
[ afbeelding ]
Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:
[ afbeelding ]
Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!
[ afbeelding ]
Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:
[ afbeelding ]
Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]
Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.
[ afbeelding ]
Toen nog kaas gedeeld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.
[ afbeelding ]
Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.
Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.
Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Voor 67..kun je inderdaad wat meer eten bij de mac ja...hoef je minder honger te lijden..quote:Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef stavromulabeta het volgende:
175. Geen geld voor wat je krijgt.
[..]
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Ziet er leuk uit allemaal hoor...maar tering wat een moeilijk gedoe voor nog geen 1 vork vol eten per maaltijd...dat is toch gewoon een standaard vrijmibo borrelplank met 6 halve liters en daarna aan de hamburgers ..ofquote:Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:
Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.
Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot
[ afbeelding ]
Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado
[ afbeelding ]
Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:
[ afbeelding ]
Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!
[ afbeelding ]
Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:
[ afbeelding ]
Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]
Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.
[ afbeelding ]
Toen nog kaas gedeeld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.
[ afbeelding ]
Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.
Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.
Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Weet je, doe dat, maak er foto's van en plaats ze hier met een begeleidend verhaal, maar hou op met het gejengel over etentjes van anderen.quote:Op zaterdag 9 september 2023 21:17 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit allemaal hoor...maar tering wat een moeilijk gedoe voor nog geen 1 vork vol eten per maaltijd...dat is toch gewoon een standaard vrijmibo borrelplank met 6 halve liters en daarna aan de hamburgers ..of
Ja sorrie... sorry man @anndbquote:Op zaterdag 9 september 2023 21:27 schreef Leandra het volgende:
[..]
Weet je, doe dat, maak er foto's van en plaats ze hier met een begeleidend verhaal, maar hou op met het gejengel over etentjes van anderen.
sjips broodje bal al verorberdquote:Op zaterdag 9 september 2023 21:30 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima en lekker uit.
Hadden ze de sla (of in een andere variant) nog in het menu?quote:Op zaterdag 9 september 2023 21:39 schreef Leandra het volgende:
Wij waren vorige week 10 jaar getrouwd en hebben bij het "pop-up" restaurant van t Rijks op het Gustav Mahlerplein (bij station Amsterdam Zuid) gegeten, het reguliere restaurant wordt verbouwd.
Omdat ze het menu (6 gangen voor ¤ 85, voor ¤ 14 extra een 7de gang) nog niet op social media willen hebben zal ik de foto's pas plaatsen als ze weer open zijn op de reguliere locatie.
We hebben geweldig gegeten, ik heb wel het wijnarrangement genomen, maar in de "BOB variant" van halve glazen want het was de vraag of ik nog mocht drinken (we waren er vorige week donderdag en ik had deze week donderdag een operatie waarbij aangegeven was dat ik vanaf 7 dagen voor de operatie geen alcohol mocht gebruiken, grensgevalletje dus ), maar bijpassende wijnen in zo'n restaurant liet ik me niet ontnemen.
Het was fantastisch, als ik ooit een laatste avondmaal moet samenstellen komen er zeker 2 van de 7 gangen op.
Prachtige wijnen ook, dan merk je wat een goede sommelier kan betekenen.
Knoedels?quote:Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:
Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen
Het lijkt op braadworst/verseworst zonder jasje en wat zoeter van smaak door het bloed.quote:Op donderdag 14 september 2023 22:21 schreef Blues het volgende:
Hoe smaakte dat eerste gerecht met de bloedworst?
gnocchi het is. Van aardappel, en zonder het oud brood.quote:Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:
@:Z80 zo erg blij mee dat je de pakjes kartoffelkloße laatst mee had genomen naar de BBQ.
Kan niet wachten totdat ik ze kan maken voor mijn vader zoals zijn moeder dat altijd deed
Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen
(Op jouw foto heb jij kleine gnocchi iets dingen en wij hadden altijd de ballen)
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).quote:Op zondag 17 september 2023 06:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Brownies & Downies, vestiging Woerden.
Totaal voor 9 man was de rekening 173,40. M'n vader trakteerde spontaan en betaalde 190 euro.
Vind ik een behoorlijke fooi maar ja, hij wilde betalen
Had bij krokante tonijn geen sushi verwacht maar zal vast wel lekker zijn geweest. Jammer dat de eend maar 2 rolletjes waren.quote:Op zondag 17 september 2023 20:10 schreef anndb het volgende:
[..]
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).
Waar: Le Bistro, Tilburg
Wanneer: net
Wat:
We hadden zin om nog even wat te eten maar mijn vrouw wou alleen een hoofdgerechtje en niet te veel/moeilijk allemaal dus maar weer eens Le Bistro in Tilburg bezocht. Ze serveren hier Franse/Belgische klassiekers en dat al 35 jaar. Ik denk wel het oudste nog bestaande restaurant van Tilburg? Desondanks gaan ze altijd wel qua interieur met de tijd mee en is onlangs ook hun terras(je) weer vernieuwd. De eigenaar heette ons welkom nadat we al enige tijd niet waren geweest en we begonnen met een biertje en glaasje bubbels vooraf.
We gingen voor brood met dips en ik koos nog de pekningeend rolletjes met hoisin saus:
[ afbeelding ]
Smaakte goed, wel een beetje kleine portie. Dacht dat je er eerder drie kreeg.
Als hoofdgerecht ging mijn vrouw voor de krokante tonijn naar recept van Rudolph van Veen en ik voor de Tournedos met pepersaus. Erbij frietjes met zelfgemaakte mayonaise:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Al met al gewoon lekker. Altijd goed Le Bistro, degelijk.
Kosten: 109 euro
Cijfer: 7,5
Zoals zo vaak met dit soort dingen is de deal een goede prijs maar voor de normale prijs zou ik het nooit kopen.quote:Op zondag 17 september 2023 20:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Beers & Barrels, Amsterdam
Wanneer: Vanmiddag
Lunch geboekt via Social Deal, foodtruckfestival was de bedoeling maar viel in het water dus door A'dam gelopen. Blijft altijd leuk en altijd genoeg te zien.
Goed, lunch. Bestond uit een glas bier, fris of verse limonade. We namen allebei de laatste, met mango, limoen en chilipeper. Heel lekker! Ik had zonder prik, vriend met. Vond em fijn zonder.
[ link | afbeelding ]
Bij de lunchdeal zat ook een B&B burger of een vegan burger. Ik nam de B&B. Lekker sappig met bacon, cheddar en huisgemaakte saus.
[ link | afbeelding ]
Vriend probeerde een keer vegan burger met o.a. in IPA gemarineerde ui, tzatziki en ginger lime ketchup. Was lekker maar hij vond de mijne lekkerder vanwege het vlees. Ik vond de mijne ook sappiger en lekkerder. Vind vegan vaak lekker en deze ook, maar de mijne won vandaag.
[ link | afbeelding ]
Totaal was het ¤25,- (vooraf gaat dat via IDEAL) + ¤0,50 voor de zoete aardappelfriet.
Zonder deal zijn deze 2 burgers met friet ¤18,50 per stuk, zonder drinken. Limo was dacht ik ¤4,50.
Dit was een deal omdat het restaurant er nog maar net zit, op het Rembrandtplein.
Maar is altijd een grote ruimte geweest, populair restaurant. En hebben ze nu het B&B is geworden moderner ingericht. Zijn aardig wat vestigingen al te vinden, ook bv in Utrecht, Rotterdam en Breda.
Ik geef het, prijs meegerekend, absoluut een 9.
In Eindhoven bij Wynwood vier jaar geleden goed gegeten, dus goed om te weten dat we hier niet heen hoeven.quote:Op maandag 18 september 2023 20:07 schreef anndb het volgende:
Waar: Mood Tilburg
Wanneer: net
Wat:
Ik heb helaas weer teleurstellend gegeten vandaag. Ik dacht we gaan eens ergens anders eten, en kwam bij Mood terecht (by eveline wu, er is ook nog een andere mood in Tilburg). Had van familie al gehoord dat het goed was en recensies online waren ook zeer goed. Ik kende het al wel uit Eindhoven en vond het lang geleden gewoon prima maar niet speciaal. Online las ik echter mensen die ook met Eindhoven vergeleken en het helemaal geweldig vonden. Nou prima, proberen maar. Mood heeft inmiddels 5 vestingingen en zit in Tilburg in een enorm groot pand aan de spoorzone. Mooi interieur en een hoop (vriendelijk) personeel. We gingen voor a la carte ipv het menu en kozen vooraf voor:
1x Rock ‘n Roll sushi rol (garnaal met avocado)
1x Tonijn rol
1x Gebakken coquilles met bloemkool en beurre blanc
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Allereerst coquilles, weinig smaak helaas. Geen peper zout, niks. Heel flauw, echt jammer van de 16,50. Met wat sojasaus proberen goed te maken maar viel alsnog tegen.
Sushi, die was wel lekker. Niet uitzonderlijk, maar gewoon lekker.
Niet de beste maar ook niet de slechtste start dus, echter leg hier dan wel een prijskaartje naast van zo’n 55 euro al van wat je dus op de foto ziet.
Toen hadden we ieder een hoofdgerecht, ik pekingeend en mijn vrouw teriyaki chicken. Beide vielen helaas tegen, eend niet krokant maak slappe/weke huid, gewoon opgewarmd. Noodles en frietjes tegen bijbetaling maar beide ook niks om over naar huis te schrijven. Kan dit bij de afhaal chinees beter krijgen helaas.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cijfer - en dan ook met deze prijzen in het achterhoofd: 5,5
Prijs: 135 euro met 1 cola zero en 2 alcholvrije gin tonic
Nee hier kom ik niet meer, heb gister een stuk beter gegeten. Jammer van het geld.
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......quote:Op donderdag 14 september 2023 20:56 schreef z80 het volgende:
Als tegen geluid voor de kleine hapjes.
Waar: Karczma Polska in Szczecin, Polen
Wanneer: Eind augustus
Wat kwam er op tafel:
Als bier een OKOCIM PORTER. Glas van een halve liter.
Als voorgerecht: KASZANKA Z CEBULKĄ. (Bloedworst met gesnipperde ui er door)
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht: KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA. (Eend met rodekool met appel en Kartoffelklöße (geen idee hoe dit in het Nederlands heet))
[ afbeelding ]
En ja dit is een flinke maaltijd.
Kosten voor dit alles. Een schokkende 120 zł (ongeveer 25 Euro)
Correct. KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA 350 g / 200 g / 200 g 76,00 złquote:
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landenquote:Op donderdag 21 september 2023 10:33 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......
Vaak ter bewustwording van de volumes die je eet. Maar het staat ook bij een pizza, dat ie dus x grammen weegt. Voor wat het waard is denk ik dan...... Maar men eet wel veel in Polen 😝quote:Op donderdag 21 september 2023 19:11 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landen
Was je met Hiske ? Deze zaterdag staat er een recensie van in het Volkskrant magazine. Ze geeft hetzelfde cijfer.quote:Op maandag 18 september 2023 22:38 schreef DIJK het volgende:
Waar Seafarm, Kamperland
Wanneer Zaterdag
Dit restaurant is een beetje een vreemd gesitueerd op een soort van industrieterreintje aan het begin van de Oosterscheldekering. Dat komt omdat het in de basis een tarbotkwekerij en verwateraar van schelpdieren is. Naast de bedrijfshal zijn ze een restaurant begonnen.
Niettemin is het op het terras prima acclimatiseren zolang je de zoevende windmolens even vergeet. Van binnen ziet het restaurant er ook keurig uit.
[ afbeelding ]
De tarbotmoot was met 33 euro niet goedkoop maar wel perfect bereid. Een eervolle vermelding voor de zelfgemaakte mayonaise die echt goddelijk was. Ik was wel een beetje jaloers op de fruit de mer plateaus die voorbij kwamen. Volgende keer wordt het zo’n schaal.
Cijfer: 8
Jullie brengen me steeds op goede ideeen 😁quote:Op zondag 15 oktober 2023 19:16 schreef anndb het volgende:
Waar: t Stokske (Jan en Ellen), Moergestel
Wanneer: net
Wat:
Nou ik heb heerlijk gegeten mensen. Vroeger ging ik - en vele met mij - graag eens eten bij Het Landgoed. Dat is al enige tijd over genomen en heet de Huyskamer nu en het is wat wisselend maar lang niet zo goed eten als vroeger Het Landgoed. Blijkt dat de chef samen met zijn vrouw voor zichzelf zijn begonnen in het oude pand van ‘t Stokske in Moergestel. Nou was dat een beetje een uitgeleefd pand met niet al te beste naam en meer kant en klaar vreten maar nu dus niet meer! Ze zijn ook druk bezig met de rename naar Jan en Ellen vanwege de reputatie uit het verleden. Interieur hebben ze mooi aangepakt en eten is heerlijk vooral voor de prijs!
[ afbeelding ]
We gingen voor het drie gangen menu a 45 euro.
Kregen eerst brood en een amuse van auberginecreme in krokantje met tonijnsalade, lekkere start. Vers vers vers gewoon. Geen amuse die al dagen mee gaat en niet meer krokant is en vers lekker krokant brood.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Toen kregen we gesroogde tonijn met een gamba in kalafi? Van dat grieks deeg. Met miso, ingelegde groenten, etc. Lekker, fris, veel smaak.
[ afbeelding ]
Toen een top hoofdgerecht. Hertenbiefstuk, hertensucade, paddestoeltjes, kippenlever saus, veenbessen. Hartig, lekker, veel smaken op het bord. Oh ja en die hele lekkere kleine strudel van kool!
[ afbeelding ]
Dessert ook echt lekker weer. Mandarijn, pure chocolade (mousse en koekje), ijs van verveine. Allemaal lekker bij elkaar en veel structuren en smaken er in.
[ afbeelding ]
Kosten: 105 euro met wat drankjes 2 personen
Cijfer: 8,5 zeker. Ga ‘m volgende keer in herhaling doen denk om zeker te zijn.
Daar even op inhaken... ik ben echt de laatste die zal zeuren over porties in de betere restaurants (hoewel, kennelijk niet), maar... voor een 3 gangenmenu vind ik het opgediende wel aan de zuinige kant? Mooie foto´s trouwensquote:Op zondag 15 oktober 2023 20:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een goede prijs voor dat mooie en vooral lekkere eten en mooi restaurant! Vind je niet veel.
quote:Op zondag 15 oktober 2023 21:47 schreef flipsen het volgende:
Daar even op inhaken... ik ben echt de laatste die zal zeuren over porties in de betere restaurants (hoewel, kennelijk niet), maar... voor een 3 gangenmenu vind ik het opgediende wel aan de zuinige kant?
Het is al over je bedtijd zo te zienquote:
Ik ben het met je eens hoorquote:Op zondag 15 oktober 2023 21:47 schreef flipsen het volgende:
Daar even op inhaken... ik ben echt de laatste die zal zeuren over porties in de betere restaurants (hoewel, kennelijk niet), maar... voor een 3 gangenmenu vind ik het opgediende wel aan de zuinige kant? Mooie foto´s trouwens
Toevallig reden we er vorige week nog langs, maar niet aangedurfd om er te eten. (Vervolgens bij Van der Valk beland, dat moest ook nog.)quote:.
Zou er zeker keer langs gaan! Was echt beter dan wat het Landgoed was en al helemaal wat de Huyskamer nu is, ze doen echt dr best. Leuke prijs ook, goed eten. Ja precies goed gewoon. En de service trouwens ook, dat doet de vrouw van de chef dus vooral, maar je krijgt bijv. direct zonder te vragen al gratis water op tafel etc.quote:Op maandag 16 oktober 2023 00:34 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Toevallig reden we er vorige week nog langs, maar niet aangedurfd om er te eten. (Vervolgens bij Van der Valk beland, dat moest ook nog.)
Die staat ook nog altijd op mijn lijstje. Maar ja, telkens is er wel weer iets dat hoger staat.quote:Op maandag 16 oktober 2023 18:36 schreef Kreator het volgende:
La Provence in Driebergen. 1 ster. Was het ook wel waard, het eten was bovengemiddeld goed en er zat veel smaak aan. Bijzondere gerechten en ingrediënten, personeel was vriendelijk en de vier en een half uur vloog voorbij.
Zo even kijken of het lukt om fotos op imgur te krijgen.
Alle fotos:
https://imgur.com/a/VKQK2T2
Selectie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooie gerechten hoor.quote:Op maandag 16 oktober 2023 18:36 schreef Kreator het volgende:
La Provence in Driebergen. 1 ster. Was het ook wel waard, het eten was bovengemiddeld goed en er zat veel smaak aan. Bijzondere gerechten en ingrediënten, personeel was vriendelijk en de vier en een half uur vloog voorbij.
Zo even kijken of het lukt om fotos op imgur te krijgen.
Alle fotos:
https://imgur.com/a/VKQK2T2
Selectie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was rond de 850 euro voor 3 personen, inclusief wijnarrangementen.
9/10
We hadden extra voorgerecht, extra nagerecht (chocola en koekjes), water, bier, extra fles wijn. Dan gaat het hard. En had zondag ook wel een zware dag.quote:Op maandag 16 oktober 2023 20:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Mooie gerechten hoor.
Alleen van sommige geen idee wat het was?
En hebben jullie voor bijna 500 euro wijn gedronken?
Egweinigquote:Op maandag 16 oktober 2023 18:36 schreef Kreator het volgende:
La Provence in Driebergen. 1 ster. Was het ook wel waard, het eten was bovengemiddeld goed en er zat veel smaak aan. Bijzondere gerechten en ingrediënten, personeel was vriendelijk en de vier en een half uur vloog voorbij.
Zo even kijken of het lukt om fotos op imgur te krijgen.
Alle fotos:
https://imgur.com/a/VKQK2T2
Selectie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was rond de 850 euro voor 3 personen, inclusief wijnarrangementen.
9/10
Anders kijk je even alle foto´s (staan op imgur, zoals te lezen in zijn post).quote:
quote:
Nu krijg ik er om 6 uur 's ochtends al zin inquote:Op zondag 22 oktober 2023 18:53 schreef FutureFairytale het volgende:
The Goat, Rotterdam.
Vanmiddag bezocht.
Via Google gezocht op goede burgers in Rotterdam en vond deze The Goat qua eten er zo goed uit zien dat ik er direct zin in kreeg. Het stelde niet teleur.
Ik had de Kimchi Loaded Fries (met fried chicken, kimchi, lente-ui, sesam, sriracha mayo, Korean bbqsaus en cajun friet).
Vriend had de Triple Trouble (3 smashburgers à 80 gram p.s., met gegrilde uien, burgersaus, veel cheddar, augurken) met daarbij los een portie cajun friet.
[ link | afbeelding ]
Was zo lekker dat ik volgende week weer wil Sommige vinden zo'n restaurant (best wit ingericht) wat steriel, ik vond het prima. Leuk Amerikaans en ruime zitplaatsen. Banken met tafels zonder 'last' van anderen. En voor een burgerrestaurant wat geen fastfood keten is ook heel goed geprijsd. Een parel in het centrum (tussen winkelstraat en Erasmusbrug in) van Rotterdam.
Mijn cijfer (het is mijn smaak): 9,5
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
quote:Op maandag 23 oktober 2023 05:55 schreef stavromulabeta het volgende:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mag jij alweer over op vast voer eigenlijk?Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
Nee. Na 5 weken bedachten ze dat het allemaal nog een keer over moest. Nu nog 3,5 week vloeibaar etenquote:Op maandag 23 oktober 2023 11:20 schreef flipsen het volgende:
[..]
Mag jij alweer over op vast voer eigenlijk?
Nou ja, wel wat om naar uit te kijken dan maar...quote:Op maandag 23 oktober 2023 11:30 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nee. Na 5 weken bedachten ze dat het allemaal nog een keer over moest. Nu nog 3,5 week vloeibaar eten
Maar voor daarna zijn inmiddels genoeg restaurants gereserveerd om een tweede hypotheek te moeten nemen.
Dat was precies mijn vraag @Cat-astrophe : "Wat kost zoiets"?quote:Op maandag 23 oktober 2023 20:17 schreef DancingPhoebe het volgende:
Gaaf Cat! Ik ben dol op Cinema Culinair! 2 keer gedaan in het verleden, Lost in Translation ennnn..... ? Maar -zoals met bijna alles tegenwoordig- ik vind het zo schandalig duur dat ik het niet meer te verantwoorden vind
90 euro pp ex drank.quote:Op maandag 23 oktober 2023 20:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat was precies mijn vraag @:Cat-astrophe : "Wat kost zoiets"?
Le grand bouffe lijkt mij ook leuk.quote:Op maandag 23 oktober 2023 20:44 schreef flipsen het volgende:
Zouden ze ook eens de film "The Menu" doen?
Voor alleen het eten wel stevig, maar als je daarna zelf naar Pathé zou lopen kom je op hetzelfde bedrag.quote:Op maandag 23 oktober 2023 20:48 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
90 euro pp ex drank.
Krijg je in dit geval zeven gerechtjes voor. Met de huidige prijzen vind ik dat niet eens schandalig duur.
Wat leuk zegquote:Op maandag 23 oktober 2023 20:13 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging eten met een film. Of naar een film met eten, eigenlijk.
Bij https://www.cinemaculinair.nl/nl_nl/
Een paar keer per jaar regelen ze een pand, grote keuken, gigantische brigade, een film… en gaan dan de maaltijden uit de film koken voor zo’n 250 gasten. Die je op hetzelfde moment uitgeserveerd krijgt als wanneer het in de film genuttigd wordt.
Deze keer zagen we Chef!
[ afbeelding ]
Paar plaatjes van de gerechten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om niet teveel door het beeld te lopen werden de dienbladen per lange tafel aan één kant neergezet, waarna de gasten elkaar de bordjes doorgaven.
De afwas werd zo ook doorgegeven. Een tafel van 12 personen levert dan dit plaatje op in de pauze (net voor het afgeruimd werd)
[ afbeelding ]
Leuke avond! Iedereen was even vriendelijk, alles goed geregeld, het peloton aan bediening wat op de cruciale momenten in een lange trein opdook om iedereen in 3 minuten van een warm bordje te voorzien was geweldig.
En de bordjes (de inhoud dan ) smaakten prima.
Voor herhaling vatbaar.
Tampopo met de gerechten uit de filmquote:Op maandag 23 oktober 2023 20:44 schreef flipsen het volgende:
Zouden ze ook eens de film "The Menu" doen?
Whutttt!?!?!?!quote:
Ahaha!quote:Op maandag 23 oktober 2023 20:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
Dat was wel Lost in translation, die volgens mij meer om drankjes en barsnacks draaide dan om eteneten.
Oh!! Dat klinkt tofquote:Op maandag 23 oktober 2023 21:07 schreef Cat-astrophe het volgende:
Julia&Julia is ook een van hun klassiekers, wil ik ook een keer heen.
Haha, die vroeg ik me ook al afquote:Op maandag 23 oktober 2023 20:44 schreef flipsen het volgende:
Zouden ze ook eens de film "The Menu" doen?
Of "L'Aile ou la cuisse" van Louis de Funèsquote:
Tafels al compleet gedekt met flesjes drank met nummers. Zodat je wist wanneer je welk drankje mocht drinken. Nummer verschijnt tijdens de scène op het scherm. Aap kan de was doenquote:
Oh dat snap ik dan wel jaquote:Op maandag 23 oktober 2023 21:26 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Tafels al compleet gedekt met flesjes drank met nummers. Zodat je wist wanneer je welk drankje mocht drinken. Nummer verschijnt tijdens de scène op het scherm. Aap kan de was doen
Teveel opgedekt, mensen niet op komen dagen, we weten het niet… wat ik nog helder en vriendin nog vaag weet is dat er drie vrije plekken naast ons waren. Leeg van mensen, vol van drank.
Dit is zeker een aanraderquote:Op donderdag 26 oktober 2023 21:16 schreef borisz het volgende:
Waar? Frites Atelier van Sergio Herman te Antwerpen https://www.fritesatelier.com/
Wanneer? Al weer een maandje geleden
Wat at je? Patatje stoof en een garnalenkroket.
Impressie?
[ afbeelding ]
Kosten? 22nogiets voor de Stoof, kroket en Karmeliet
Cijfer? 9
Ik begin vd maand in België. Vooral aan de wandel en de standplaats was Antwerpen. Culinair heb ik niet echt gedaan. Maar één review wil ik toch nog even posten.
Ik heb wel vaker inmiddels een patatje stoof gehaald in den landen. Maar deze stoof was . Ook die kroket was heerlijk. EEn totaal andere garnalenkroket als die van Holtkamp, maar o zo lekker. Mocht je eens in Antwerpen een patatje willen eten. Doe dat hier.
In Den Haag, Roosendaal, Gent en Brussel zit ook al een aardappeltoko van ome Sergio.
Paar foto's en een prijs/cijfer is wel leuk, anders wordt het ook zo'n dagboek.quote:Op zaterdag 28 oktober 2023 11:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was gisteren uitgenodigd bij Korfu, op de Oraniendeich in Kleve, aan de Rijn tegenover Emmerich. Zoals gewoonlijk bomvol. Prima eten. Lamsvlees, verschillende gegrilde groentes, Feta gegrild, gegrilde vis, gamba in knoflookolie, taramas, brood. We bestellen altijd 1 of 2 hoofdgerechten, en een zwik voorgerechten, laten dat tegelijk komen en grazen dan van alles wat.
Was uitgenodigd dus geen prijs, en ik post nooit foto's.quote:Op zaterdag 28 oktober 2023 12:30 schreef Kreator het volgende:
[..]
Paar foto's en een prijs/cijfer is wel leuk, anders wordt het ook zo'n dagboek.
Ieder zijn mening, ik had een fantastische avond.quote:Op woensdag 1 november 2023 15:53 schreef Kreator het volgende:
Deze was laatst ook bij een youtuber die ik volg. Die vertelt overigens wel wat het kost.
Niet (te vaak) opstaan, dan heb je er geen last vanquote:Op woensdag 1 november 2023 16:28 schreef Mansjester het volgende:
Ik zou me al zwaar ongemakkelijk voelen als iemand constant m'n stoel aan gaat schuiven
quote:
Sowieso. Ik vond het alleen wel opvallend dat dit zijn enige negatieve review is, daarom herinnerde ik het me.quote:
Voor mij doet het in dit geval af aan de ervaring.quote:Op woensdag 1 november 2023 19:27 schreef Vanyel het volgende:
Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet wat er ongepast kan zijn aan de prijs van uiteten. Het is toch geen louche activiteit waar je schimmig zat te doen?
Bepaald niet, maar als ik zelf naar zo'n feestje zou willen, zou ik best al vanuit de review willen kunnen beoordelen of het voor mij überhaupt de moeite is de site op te zoeken.quote:Op woensdag 1 november 2023 20:04 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Voor mij doet het in dit geval af aan de ervaring.
Natuurlijk kun je de prijzen makkelijk opzoeken, natuurlijk is het niet iets illegaals of ongepast.
Maar het plant je zo bruut met beide voeten op de grond, na zo’n feestje. En dat gevoel van een feestje wilde ik hier overbrengen, voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn zelf te gaan. Blijkbaar vind ik dat belangrijker dan een aantal lezers hier.
Of jullie zijn stiknieuwsgierig naar hoe diep mijn beurs is, kan ook
Je bent duidelijk niet getrouwd jijquote:Op woensdag 1 november 2023 20:04 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Voor mij doet het in dit geval af aan de ervaring.
Natuurlijk kun je de prijzen makkelijk opzoeken, natuurlijk is het niet iets illegaals of ongepast.
Maar het plant je zo bruut met beide voeten op de grond, na zo’n feestje. En dat gevoel van een feestje wilde ik hier overbrengen, voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn zelf te gaan. Blijkbaar vind ik dat belangrijker dan een aantal lezers hier.
Of jullie zijn stiknieuwsgierig naar hoe diep mijn beurs is, kan ook
Het valt me op dat jullie vaak hetzelfde commentaar hebben over restaurants waar jullie met kortings eten. Leuk voor die prijs maar niet voldoende voor de volle prijs.quote:Op zaterdag 4 november 2023 21:23 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 4-11-2023
Waar: Ron gastrobar bij de C, Bloemendaal
Wat:
Op de plek waar jarenlang op het Kopje van Bloemendaal restaurant De Uitkijk was gevestigd, is ruim een jaar geleden restaurant Bij de C begonnen door 2 jonge ondernemers/koks Koen van den Hurk en Julius van Zelderen. Sinds gisteren (3-11-2023) is hun adviseur Ron Blaauw nu ook mede-eigenaar geworden en heeft die zijn naam verbonden aan dit restaurant, dat nu dus verder gaat onder de naam Ron gastrobar Bij de C.
Gisteren was de feestelijke opening voor genodigden en vandaag konden wij bij ze aanschuiven met 25% welkomstkorting op het eten.
De binnenkant van het grote restaurant is gerestyled in de sfeer van de andere gastrobars van Ron Blaauw.
De samenwerking met Ron's gastrobar zal ongetwijfeld weer wat nieuw publiek aantrekken.
Er staat nog geen menukaart met prijzen op de website, want men is nog wat aan het experimenteren met diverse gerechten en menu-onderdelen.
De a la carte menukaart bestaat uit een aantal klassiekers uit de gastrobars en een ander deel bevat de typische gerechten van Bij de C. De bedoeling is om die gerechten met elkaar te delen.
Als kleine amuse kregen wij een paar Amsterdamse uien van Kesbeke:
[ afbeelding ]
Daarna begonnen wij met een paar 'bites':
[ afbeelding ]
Taco ayam, Balinese kip met Bangkokspread.
[ afbeelding ]
Gefrituurde hele Hollandse garnalen met soja en bosui.
Allebei erg lekkere hapjes.
Daarna kwamen onze gerechten om te delen op tafel.
[ afbeelding ]
Ui Martini, met consommé, comté, ui en lavas. Helaas werd de consommé-smaak volledig overheerst door de hoeveelheid Comté kaas bovenop.
[ afbeelding ]
Van de graat gehaalde Pieterman die met een licht tempurabeslag was gefrituurd met ras el hanout, dille, remoulade en wat gepofte granen.
Erg smakelijk visje.
[ afbeelding ]
Paté en croute (in een fonceerdeeg-laagje) met daarbij geschaafde herfsttruffel, wat groene salade en bessencompote.
De bessencompote was wanneer je het combineerde wat overheersend, waardoor er weinig van de patésmaak overbleef.
Desserts:
Voor Blues affogato (vanille-ijs, met amandelen en overgoten met warme espressokoffie.)
[ afbeelding ]
En voor mij Crème Catalana met tonkaboon en sinaasappel:
[ afbeelding ]
Na het afrekenen kregen wij nog van de kok een klein ijsje met vanille, suiker en aardbeiensiroop:
[ afbeelding ]
Wij dronken er twee glazen rode en witte wijn bij en wat flesjes water.
Totaal waren we met die 25% korting op het eten 105,75 euro kwijt.
Wat ons betreft zou het zonder die korting en de kleine hoeveelheden van de deelgerechten te duur zijn geweest.
Prijs/kwaliteit: 7,5/10
Klopt.quote:Op zaterdag 4 november 2023 21:40 schreef Jeroboam het volgende:
Het valt me op dat jullie vaak hetzelfde commentaar hebben over restaurants waar jullie met kortings eten. Leuk voor die prijs maar niet voldoende voor de volle prijs.
Daarom krijg je ook korting waarschijnlijk.quote:Op zaterdag 4 november 2023 21:40 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Het valt me op dat jullie vaak hetzelfde commentaar hebben over restaurants waar jullie met kortings eten. Leuk voor die prijs maar niet voldoende voor de volle prijs.
Klopt, maar of @golfer uiteindelijk nou positief is...Hij gaat niet terug zonder korting.quote:Op zondag 5 november 2023 08:35 schreef Halcon het volgende:
[..]
Daarom krijg je ook korting waarschijnlijk.
Als het de volle mep niet waard is, dan zou ik dat ook niet doen.quote:Op zondag 5 november 2023 09:15 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Klopt, maar of @:golfer uiteindelijk nou positief is...Hij gaat niet terug zonder korting.
We gaan sowieso niet vaak terug naar restaurants waar we al geweest zijn. Dat heeft niet zoveel met eventuele kortingen te maken, maar meer met 'been there, done that' .quote:Op zondag 5 november 2023 09:15 schreef Jeroboam het volgende:
Klopt, maar of @:golfer uiteindelijk nou positief is...Hij gaat niet terug zonder korting.
Waarom zou je een restaurant gaan spekken als je al weet dat je het de volle mep niet waard vindt?quote:Op zondag 5 november 2023 14:15 schreef Molo het volgende:
Je goed recht natuurlijk. Met de marges die restaurants tegenwoordig hebben help je alleen niet mee aan een gezonde bedrijfsvoering van horeca als je er alleen eet met een kortingsbon.
Dat is de reden niet toch?quote:Op maandag 6 november 2023 07:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Waarom zou je een restaurant gaan spekken als je al weet dat je het de volle mep niet waard vindt?
quote:We gaan sowieso niet vaak terug naar restaurants waar we al geweest zijn. Dat heeft niet zoveel met eventuele kortingen te maken, maar meer met 'been there, done that' .
Ik geloof dat mijn duurste etentjes die met korting waren. Nog een extra voorgerecht want niet zo duur uit dit keer, wijnarrangement kan nu ook wel en doe ook maar dat kaasplankjequote:Op zondag 5 november 2023 14:15 schreef Molo het volgende:
Je goed recht natuurlijk. Met de marges die restaurants tegenwoordig hebben help je alleen niet mee aan een gezonde bedrijfsvoering van horeca als je er alleen eet met een kortingsbon.
Herkenbaar wel dit jaquote:Op maandag 6 november 2023 08:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik geloof dat mijn duurste etentjes die met korting waren. Nog een extra voorgerecht want niet zo duur uit dit keer, wijnarrangement kan nu ook wel en doe ook maar dat kaasplankje
En voor die extraatjes betaal je wel gewoon het volle pondquote:
Zijn die marges zo slecht dan? Volgens mij gaan we gemiddeld genomen nog steeds volop naar restaurants in Nederland. De betere restaurants hadden het na corona drukker dan ooit. Kan veranderd zijn inmiddels door de inflatieperikelen maar die indruk krijg ik niet.quote:Op zondag 5 november 2023 14:15 schreef Molo het volgende:
Je goed recht natuurlijk. Met de marges die restaurants tegenwoordig hebben help je alleen niet mee aan een gezonde bedrijfsvoering van horeca als je er alleen eet met een kortingsbon.
De restaurants moeten het al jaren vooral hebben van wat ze verdienen op het drinken, niet op het eten.quote:Op maandag 6 november 2023 09:21 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Zijn die marges zo slecht dan? Volgens mij gaan we gemiddeld genomen nog steeds volop naar restaurants in Nederland. De betere restaurants hadden het na corona drukker dan ooit. Kan veranderd zijn inmiddels door de inflatieperikelen maar die indruk krijg ik niet.
Dat heb ik hier ook al veel vaker mensen zien roepen maar dat wordt nooit onderbouwd dus ik twijfel daar toch aan. Ben het er wel mee eens dat bediening vaak kansen laat liggen om meer geld te verdienen door b.v. vaker drankbestellingen op te nemen.quote:Op maandag 6 november 2023 09:25 schreef Leandra het volgende:
De restaurants moeten het al jaren vooral hebben van wat ze verdienen op het drinken, niet op het eten.
O dit zo erg! Maar ja pay peanuts, get monkeys. Ze roepen het ook over zichzelf af. En je (ik) komt er ook niet meer terug, want een smet op de avond.quote:Op maandag 6 november 2023 09:25 schreef Leandra het volgende:
[..]
De restaurants moeten het al jaren vooral hebben van wat ze verdienen op het drinken, niet op het eten.
Dat wetende stoort het me enorm als er in de bediening mensen lopen die niet opletten.
Tijdje geleden nog zo ongeveer als enige zonder korting gegeten bij een restaurant waar ik graag nog een rondje drinken had gewild, maar waar ze daar geen oog voor hadden, nou... dan niet hè.
Ik was met mijn 12-jarige in een Fletcher hotel in Limburg, en we besloten in het naastgelegen kasteel te gaan eten, ook van Fletcher, we waren de enigen die van de normale kaart aten, dus geen Fletchervoordeelweetikveel menu, broodje vooraf besteld, drankje erbij, nog voor het broodje halverwege was stond het hoofdgerecht al op tafel, geen aandacht voor een volgend rondje drankjes kunnen krijgen voor ons hoofdgerecht ook vrijwel op was, dus geen volgend rondje gedaan.quote:Op maandag 6 november 2023 09:29 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
O dit zo erg! Maar ja pay peanuts, get monkeys. Ze roepen het ook over zichzelf af. En je (ik) komt er ook niet meer terug, want een smet op de avond.
Fletcher is toch een beetje voor tokkies die van der Valk niet kunnen betalen dus hoe dat personeel van hun in een restaurant is zal niemand toch verbazen. Personeel wordt er zelf ook niet beter van bij een extra rondje of dessert.quote:Op maandag 6 november 2023 09:42 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik was met mijn 12-jarige in een Fletcher hotel in Limburg, en we besloten in het naastgelegen kasteel te gaan eten, ook van Fletcher, we waren de enigen die van de normale kaart aten, dus geen Fletchervoordeelweetikveel menu, broodje vooraf besteld, drankje erbij, nog voor het broodje halverwege was stond het hoofdgerecht al op tafel, geen aandacht voor een volgend rondje drankjes kunnen krijgen voor ons hoofdgerecht ook vrijwel op was, dus geen volgend rondje gedaan.
Ook maar geen dessert besteld.
Als mijn geld niet goed genoeg is, dan niet joh, dan ga je lekker vooral verder met al dat dubbeltje eerste rang volk.
Misschien moet je eens je best gaan doen om op een normale manier te gaan posten ipv iedere keer dit soort op de man sneren.quote:Op maandag 6 november 2023 09:50 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Fletcher is toch een beetje voor tokkies die van der Valk niet kunnen betalen dus hoe dat personeel van hun in een restaurant is zal niemand toch verbazen. Personeel wordt er zelf ook niet beter van bij een extra rondje of dessert.
Dat doe ik toch? Veel Fletchers zien er belabberd uit, dat zie je ook in de cijfers terug die de hotels krijgen op o.a. Booking (ja, er zijn uitzonderingen binnen het merk). Het personeel heeft er verder ook niet zoveel aan om harder te werken omdat ze er zelf niet zoveel van terugzien. Ik dacht dat je bewering ging over kleinere zaken.quote:Op maandag 6 november 2023 09:58 schreef Leandra het volgende:
[..]
Misschien moet je eens je best gaan doen om op een normale manier te gaan posten ipv iedere keer dit soort op de man sneren.
Naar zoiets verwijzen als "voor tokkies' is niet echt normaal, en zeker niet als iemand net post dat ze er geweest is. Normaal is zonder sneren naar andere personen die meeposten.quote:Op maandag 6 november 2023 10:02 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Dat doe ik toch? Veel Fletchers zien er belabberd uit, dat zie je ook in de cijfers terug die de hotels krijgen op o.a. Booking (ja, er zijn uitzonderingen binnen het merk). Het personeel heeft er verder ook niet zoveel aan om harder te werken omdat ze er zelf niet zoveel van terugzien. Ik dacht dat je bewering ging over kleinere zaken.
Ik denk dat Leandra doelt op het feit dat je aanhaalt dat Fletcher voor tokkies is die geen v/d Valk kunnen betalen. Dat klonk niet zo heel aardigquote:Op maandag 6 november 2023 10:02 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Dat doe ik toch? Veel Fletchers zien er belabberd uit, dat zie je ook in de cijfers terug die de hotels krijgen op o.a. Booking (ja, er zijn uitzonderingen binnen het merk). Het personeel heeft er verder ook niet zoveel aan om harder te werken omdat ze er zelf niet zoveel van terugzien. Ik dacht dat je bewering ging over kleinere zaken.
Dit dus.quote:Op maandag 6 november 2023 10:08 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik denk dat Leandra doelt op het feit dat je aanhaalt dat Fletcher voor tokkies is die geen v/d Valk kunnen betalen. Dat klonk niet zo heel aardig
Ik bedoelde niet dat Leandra een tokkie is, ik wilde alleen maar het verschil in klasse aangeven tussen beide ketens. Iets wat DP ook al zei en wat je dan kan verwachten qua service. Verder snap ik je punt wel een beetje.quote:Op maandag 6 november 2023 10:08 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Ik denk dat Leandra doelt op het feit dat je aanhaalt dat Fletcher voor tokkies is die geen v/d Valk kunnen betalen. Dat klonk niet zo heel aardig
Volgens mij niet beter of slechter dan 10 jaar geleden. 30 tot 40% van je omzet in eten mag inkoopkosten zijn. Dat is al jaren zo, maar men roeptoetert graag.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |