Knoedels?quote:Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:
Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen![]()
Het lijkt op braadworst/verseworst zonder jasje en wat zoeter van smaak door het bloed.quote:Op donderdag 14 september 2023 22:21 schreef Blues het volgende:
Hoe smaakte dat eerste gerecht met de bloedworst?
gnocchi het is. Van aardappel, en zonder het oud brood.quote:Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:
@:Z80 zo erg blij mee dat je de pakjes kartoffelkloße laatst mee had genomen naar de BBQ.
Kan niet wachten totdat ik ze kan maken voor mijn vader zoals zijn moeder dat altijd deed![]()
Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen![]()
(Op jouw foto heb jij kleine gnocchi iets dingen en wij hadden altijd de ballen)
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).quote:Op zondag 17 september 2023 06:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Brownies & Downies, vestiging Woerden.
Totaal voor 9 man was de rekening 173,40. M'n vader trakteerde spontaan en betaalde 190 euro.
Vind ik een behoorlijke fooi maar ja, hij wilde betalen
Had bij krokante tonijn geen sushi verwacht maar zal vast wel lekker zijn geweest. Jammer dat de eend maar 2 rolletjes waren.quote:Op zondag 17 september 2023 20:10 schreef anndb het volgende:
[..]
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).
Waar: Le Bistro, Tilburg
Wanneer: net
Wat:
We hadden zin om nog even wat te eten maar mijn vrouw wou alleen een hoofdgerechtje en niet te veel/moeilijk allemaal dus maar weer eens Le Bistro in Tilburg bezocht. Ze serveren hier Franse/Belgische klassiekers en dat al 35 jaar. Ik denk wel het oudste nog bestaande restaurant van Tilburg? Desondanks gaan ze altijd wel qua interieur met de tijd mee en is onlangs ook hun terras(je) weer vernieuwd. De eigenaar heette ons welkom nadat we al enige tijd niet waren geweest en we begonnen met een biertje en glaasje bubbels vooraf.
We gingen voor brood met dips en ik koos nog de pekningeend rolletjes met hoisin saus:
[ afbeelding ]
Smaakte goed, wel een beetje kleine portie. Dacht dat je er eerder drie kreeg.
Als hoofdgerecht ging mijn vrouw voor de krokante tonijn naar recept van Rudolph van Veen en ik voor de Tournedos met pepersaus. Erbij frietjes met zelfgemaakte mayonaise:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Al met al gewoon lekker. Altijd goed Le Bistro, degelijk.
Kosten: 109 euro
Cijfer: 7,5
Zoals zo vaak met dit soort dingen is de deal een goede prijs maar voor de normale prijs zou ik het nooit kopen.quote:Op zondag 17 september 2023 20:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Beers & Barrels, Amsterdam
Wanneer: Vanmiddag
Lunch geboekt via Social Deal, foodtruckfestival was de bedoeling maar viel in het water dus door A'dam gelopen. Blijft altijd leuk en altijd genoeg te zien.
Goed, lunch. Bestond uit een glas bier, fris of verse limonade. We namen allebei de laatste, met mango, limoen en chilipeper. Heel lekker! Ik had zonder prik, vriend met. Vond em fijn zonder.
[ link | afbeelding ]
Bij de lunchdeal zat ook een B&B burger of een vegan burger. Ik nam de B&B. Lekker sappig met bacon, cheddar en huisgemaakte saus.
[ link | afbeelding ]
Vriend probeerde een keer vegan burger met o.a. in IPA gemarineerde ui, tzatziki en ginger lime ketchup. Was lekker maar hij vond de mijne lekkerder vanwege het vlees. Ik vond de mijne ook sappiger en lekkerder. Vind vegan vaak lekker en deze ook, maar de mijne won vandaag.
[ link | afbeelding ]
Totaal was het ¤25,- (vooraf gaat dat via IDEAL) + ¤0,50 voor de zoete aardappelfriet.
Zonder deal zijn deze 2 burgers met friet ¤18,50 per stuk, zonder drinken. Limo was dacht ik ¤4,50.
Dit was een deal omdat het restaurant er nog maar net zit, op het Rembrandtplein.
Maar is altijd een grote ruimte geweest, populair restaurant. En hebben ze nu het B&B is geworden moderner ingericht. Zijn aardig wat vestigingen al te vinden, ook bv in Utrecht, Rotterdam en Breda.
Ik geef het, prijs meegerekend, absoluut een 9.
In Eindhoven bij Wynwood vier jaar geleden goed gegeten, dus goed om te weten dat we hier niet heen hoeven.quote:Op maandag 18 september 2023 20:07 schreef anndb het volgende:
Waar: Mood Tilburg
Wanneer: net
Wat:
Ik heb helaas weer teleurstellend gegeten vandaag. Ik dacht we gaan eens ergens anders eten, en kwam bij Mood terecht (by eveline wu, er is ook nog een andere mood in Tilburg). Had van familie al gehoord dat het goed was en recensies online waren ook zeer goed. Ik kende het al wel uit Eindhoven en vond het lang geleden gewoon prima maar niet speciaal. Online las ik echter mensen die ook met Eindhoven vergeleken en het helemaal geweldig vonden. Nou prima, proberen maar. Mood heeft inmiddels 5 vestingingen en zit in Tilburg in een enorm groot pand aan de spoorzone. Mooi interieur en een hoop (vriendelijk) personeel. We gingen voor a la carte ipv het menu en kozen vooraf voor:
1x Rock ‘n Roll sushi rol (garnaal met avocado)
1x Tonijn rol
1x Gebakken coquilles met bloemkool en beurre blanc
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Allereerst coquilles, weinig smaak helaas. Geen peper zout, niks. Heel flauw, echt jammer van de 16,50. Met wat sojasaus proberen goed te maken maar viel alsnog tegen.
Sushi, die was wel lekker. Niet uitzonderlijk, maar gewoon lekker.
Niet de beste maar ook niet de slechtste start dus, echter leg hier dan wel een prijskaartje naast van zo’n 55 euro al van wat je dus op de foto ziet.
Toen hadden we ieder een hoofdgerecht, ik pekingeend en mijn vrouw teriyaki chicken. Beide vielen helaas tegen, eend niet krokant maak slappe/weke huid, gewoon opgewarmd. Noodles en frietjes tegen bijbetaling maar beide ook niks om over naar huis te schrijven. Kan dit bij de afhaal chinees beter krijgen helaas.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cijfer - en dan ook met deze prijzen in het achterhoofd: 5,5
Prijs: 135 euro met 1 cola zero en 2 alcholvrije gin tonic
Nee hier kom ik niet meer, heb gister een stuk beter gegeten. Jammer van het geld.
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......quote:Op donderdag 14 september 2023 20:56 schreef z80 het volgende:
Als tegen geluid voor de kleine hapjes.
Waar: Karczma Polska in Szczecin, Polen
Wanneer: Eind augustus
Wat kwam er op tafel:
Als bier een OKOCIM PORTER. Glas van een halve liter.
Als voorgerecht: KASZANKA Z CEBULKĄ. (Bloedworst met gesnipperde ui er door)
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht: KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA. (Eend met rodekool met appel en Kartoffelklöße (geen idee hoe dit in het Nederlands heet))
[ afbeelding ]
En ja dit is een flinke maaltijd.
Kosten voor dit alles. Een schokkende 120 zł (ongeveer 25 Euro)
Correct. KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA 350 g / 200 g / 200 g 76,00 złquote:
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landenquote:Op donderdag 21 september 2023 10:33 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......
Vaak ter bewustwording van de volumes die je eet. Maar het staat ook bij een pizza, dat ie dus x grammen weegt. Voor wat het waard is denk ik dan...... Maar men eet wel veel in Polen 😝quote:Op donderdag 21 september 2023 19:11 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landen
Was je met Hiskequote:Op maandag 18 september 2023 22:38 schreef DIJK het volgende:
Waar Seafarm, Kamperland
Wanneer Zaterdag
Dit restaurant is een beetje een vreemd gesitueerd op een soort van industrieterreintje aan het begin van de Oosterscheldekering. Dat komt omdat het in de basis een tarbotkwekerij en verwateraar van schelpdieren is. Naast de bedrijfshal zijn ze een restaurant begonnen.
Niettemin is het op het terras prima acclimatiseren zolang je de zoevende windmolens even vergeet. Van binnen ziet het restaurant er ook keurig uit.
[ afbeelding ]
De tarbotmoot was met 33 euro niet goedkoop maar wel perfect bereid. Een eervolle vermelding voor de zelfgemaakte mayonaise die echt goddelijk was. Ik was wel een beetje jaloers op de fruit de mer plateaus die voorbij kwamen. Volgende keer wordt het zo’n schaal.
Cijfer: 8
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |