abonnement Unibet Coolblue
pi_210533190
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Op maandag is er weinig open, gelukkig kan je dan terecht bij Hofstede de Blaak waar het altijd lekker is en 7 dagen per week open. In het weekend vrijwel altijd vol, maar op een maandag was het geen probleem om last minute te reserveren. We gingen voor het 3 gangen keuze menu a 45 euro pp.

Eerst kregen we een drietal amuses:





Cakeje van olijf met manchego en chorizo
Gekaramelisseerde tomaat met furikake
Gelei van kippenbouilion met krokante kippenhuid en gepofte rijst

Vooral het tomaatje was verassend en heel lekker.

We kozen voor steak tartare met runderstaart, mierikswortel en augurk. Lekkere tartaar en heerlijk kroketje en super om samen te eten, warme van het kroketje en koude tartaar ging erg goed samen:



Als hoofd voor zeeduivel met groene kool, bloemkool, sherry en vandouvan. Leuk en lekker een keer zeeduivel, wat anders:



En dessert annanas, chocolade, tonkaboon, amandel en karamel:




Cijfer: 8,5
Kosten: 120 euro
  maandag 4 september 2023 @ 20:42:53 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210533321
Hoe vaak ga jij uit eten joh? :D

Ziet er heerlijk uit _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210533719
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2023 20:42 schreef Molo het volgende:
Hoe vaak ga jij uit eten joh? :D

Ziet er heerlijk uit _O_
Ja iets te vaak haha :D. Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.
pi_210533733
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2023 21:25 schreef anndb het volgende:

Ja iets te vaak haha :D. Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.
Ook nog het hele land door _O_

Ik wil dat ook :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210573927
Waar: Brugman, Bolsward, Friesland
Wanneer: Vanavond
Wat:

We zijn een weekend in Friesland in een B&B in Bolsward en gereserveerd bij restaurant Brugman. Ze serveren hier een 5 gangen menu a 55 euro. Niets te kiezen verder dus. Het begint om half 7 en is een avond vullend programma.

Het nieuwe menu was “latin” als inspiratie.

Als amuse kregen we spaanse tortilla op twee manieren, een met ui en stroop en een mexicaanse variant met guacamole:




Best zwaar als amuse maar wel lekker. Als eerste gerecht IJsselmeer baars als ceviche. Leuk en lekker en niet te zuur. Met venkelsalade en tomatenboulion:



Toen brazilliaanse bisque met garnalen. Voor mij wat minder, leek meer pompoensoep en niet zo’n fan van de garnalen:



Toen een gerecht dat een beetje van de afhaalchinees smaakte. Kip in chocoladesaus met gebakken rijst. Smaakte meer als sate saus.



Hoofdgerecht was wel erg lekker, gerookte picanha met meiknol puree en bieten. Erg lekker door de rook smaak.



Pre dessert zwarte bessen ijs met cake, wel lekker:


Nagerecht was wel lekker namelijk pruimenijs met maiscake en tonkaboon panna cotta, maiscake was lekker hartig wat er goed bij smaakte:


Al met al wel lekker gegeten maar geen wow, dessert en picanha waren het beste, ceviche van IJsselmeer baars was ook leuk.

Cijfer: 7
Kosten: 145 euro met drinken (2 wijn en wat alcoholvrij bier/fris).

Morgen meer (by ús in Leeuwarden)
  zaterdag 9 september 2023 @ 04:28:40 #156
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210575591
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2023 22:17 schreef anndb het volgende:

Toen een gerecht dat een beetje van de afhaalchinees smaakte.
_O- Voor dit soort reviews kom ik hier _O-

quote:
Hoofdgerecht was wel erg lekker, gerookte picanha met meiknol puree en bieten. Erg lekker door de rook smaak.
Hadden jullie net flink tegen de tafel gestoten of was het bord echt zo slordig opgemaakt :?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210578125
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2023 20:42 schreef Molo het volgende:
Hoe vaak ga jij uit eten joh? :D
acclimatiseren kan je leren
pi_210584061
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot



Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado



Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:



Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!



Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:



Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat


Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.



Toen nog kaas gedeeld:




En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.



Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
pi_210584151
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot

[ afbeelding ]

Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado

[ afbeelding ]

Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:

[ afbeelding ]

Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!

[ afbeelding ]

Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:

[ afbeelding ]

Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]

Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.

[ afbeelding ]

Toen nog kaas gedeeld:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.

[ afbeelding ]

Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Wat een gedoe man.. :') :') :') :') 1km2 aan bord en leggen er stukjes noten op _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584155
175. Geen geld voor wat je krijgt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef Geerd het volgende:

[..]
Wat een gedoe man.. :') :') :') :') 1km2 aan bord en leggen er stukjes noten op _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210584379
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef stavromulabeta het volgende:
175. Geen geld voor wat je krijgt.
[..]
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Dat zul je wel moeten idd...beetje brie en wat nootjes.. _O- _O- _O-
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584400
-hier geen onzin-

[ Bericht 73% gewijzigd door miss_sly op 09-09-2023 21:09:24 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584424
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot

[ afbeelding ]

Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado

[ afbeelding ]

Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:

[ afbeelding ]

Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!

[ afbeelding ]

Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:

[ afbeelding ]

Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]

Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.

[ afbeelding ]

Toen nog kaas gedeeld:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.

[ afbeelding ]

Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Keurige prijs, ziet er goed uit. :Y
pi_210584493
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef stavromulabeta het volgende:
175. Geen geld voor wat je krijgt.
[..]
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Voor 67..kun je inderdaad wat meer eten bij de mac ja...hoef je minder honger te lijden..
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584589
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot

[ afbeelding ]

Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado

[ afbeelding ]

Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:

[ afbeelding ]

Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!

[ afbeelding ]

Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:

[ afbeelding ]

Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]

Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.

[ afbeelding ]

Toen nog kaas gedeeld:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.

[ afbeelding ]

Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Ziet er leuk uit allemaal hoor...maar tering wat een moeilijk gedoe voor nog geen 1 vork vol eten per maaltijd...dat is toch gewoon een standaard vrijmibo borrelplank met 6 halve liters en daarna aan de hamburgers ..of
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 9 september 2023 @ 21:26:00 #166
22592 crew  Ole
pi_210584721
Ik had broodje bal :9 O-)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 9 september 2023 @ 21:27:19 #167
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210584735
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:17 schreef Geerd het volgende:

[..]
Ziet er leuk uit allemaal hoor...maar tering wat een moeilijk gedoe voor nog geen 1 vork vol eten per maaltijd...dat is toch gewoon een standaard vrijmibo borrelplank met 6 halve liters en daarna aan de hamburgers ..of
Weet je, doe dat, maak er foto's van en plaats ze hier met een begeleidend verhaal, maar hou op met het gejengel over etentjes van anderen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 9 september 2023 @ 21:30:05 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210584778
Ziet er allemaal prima en lekker uit. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210584789
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:27 schreef Leandra het volgende:

[..]
Weet je, doe dat, maak er foto's van en plaats ze hier met een begeleidend verhaal, maar hou op met het gejengel over etentjes van anderen.
Ja sorrie... sorry man @anndb
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 9 september 2023 @ 21:31:17 #170
22592 crew  Ole
pi_210584801
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:30 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima en lekker uit. ^O^
sjips broodje bal al verorberd
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 9 september 2023 @ 21:39:53 #171
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210584914
Wij waren vorige week 10 jaar getrouwd en hebben bij het "pop-up" restaurant van t Rijks op het Gustav Mahlerplein (bij station Amsterdam Zuid) gegeten, het reguliere restaurant wordt verbouwd.

Omdat ze het menu (6 gangen voor ¤ 85, voor ¤ 14 extra een 7de gang) nog niet op social media willen hebben zal ik de foto's pas plaatsen als ze weer open zijn op de reguliere locatie.

We hebben geweldig gegeten, ik heb wel het wijnarrangement genomen, maar in de "BOB variant" van halve glazen want het was de vraag of ik nog mocht drinken (we waren er vorige week donderdag en ik had deze week donderdag een operatie waarbij aangegeven was dat ik vanaf 7 dagen voor de operatie geen alcohol mocht gebruiken, grensgevalletje dus :+), maar bijpassende wijnen in zo'n restaurant liet ik me niet ontnemen.

Het was fantastisch, als ik ooit een laatste avondmaal moet samenstellen komen er zeker 2 van de 7 gangen op.
Prachtige wijnen ook, dan merk je wat een goede sommelier kan betekenen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 14 september 2023 @ 20:56:16 #172
63722 z80
I fink you freaky
pi_210637512
Als tegen geluid voor de kleine hapjes.

Waar: Karczma Polska in Szczecin, Polen
Wanneer: Eind augustus
Wat kwam er op tafel:
Als bier een OKOCIM PORTER. Glas van een halve liter.
Als voorgerecht: KASZANKA Z CEBULKĄ. (Bloedworst met gesnipperde ui er door)


Als hoofdgerecht: KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA. (Eend met rodekool met appel en Kartoffelklöße (geen idee hoe dit in het Nederlands heet))


En ja dit is een flinke maaltijd.
Kosten voor dit alles. Een schokkende 120 zł (ongeveer 25 Euro)
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210638491
Hoe smaakte dat eerste gerecht met de bloedworst? :9
pi_210638736
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:39 schreef Leandra het volgende:
Wij waren vorige week 10 jaar getrouwd en hebben bij het "pop-up" restaurant van t Rijks op het Gustav Mahlerplein (bij station Amsterdam Zuid) gegeten, het reguliere restaurant wordt verbouwd.

Omdat ze het menu (6 gangen voor ¤ 85, voor ¤ 14 extra een 7de gang) nog niet op social media willen hebben zal ik de foto's pas plaatsen als ze weer open zijn op de reguliere locatie.

We hebben geweldig gegeten, ik heb wel het wijnarrangement genomen, maar in de "BOB variant" van halve glazen want het was de vraag of ik nog mocht drinken (we waren er vorige week donderdag en ik had deze week donderdag een operatie waarbij aangegeven was dat ik vanaf 7 dagen voor de operatie geen alcohol mocht gebruiken, grensgevalletje dus :+), maar bijpassende wijnen in zo'n restaurant liet ik me niet ontnemen.

Het was fantastisch, als ik ooit een laatste avondmaal moet samenstellen komen er zeker 2 van de 7 gangen op.
Prachtige wijnen ook, dan merk je wat een goede sommelier kan betekenen.
Hadden ze de sla (of in een andere variant) nog in het menu?
anonieme razernist
pi_210639189
@z80 zo erg blij mee dat je de pakjes kartoffelkloße laatst mee had genomen naar de BBQ.

Kan niet wachten totdat ik ze kan maken voor mijn vader zoals zijn moeder dat altijd deed O+

Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen :D

(Op jouw foto heb jij kleine gnocchi iets dingen en wij hadden altijd de ballen)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_210639535
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:

Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen :D

Knoedels?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 15 september 2023 @ 08:57:15 #177
63722 z80
I fink you freaky
pi_210640130
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2023 22:21 schreef Blues het volgende:
Hoe smaakte dat eerste gerecht met de bloedworst? :9
Het lijkt op braadworst/verseworst zonder jasje en wat zoeter van smaak door het bloed.

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:
@:Z80 zo erg blij mee dat je de pakjes kartoffelkloße laatst mee had genomen naar de BBQ.

Kan niet wachten totdat ik ze kan maken voor mijn vader zoals zijn moeder dat altijd deed O+

Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen :D

(Op jouw foto heb jij kleine gnocchi iets dingen en wij hadden altijd de ballen)
gnocchi het is. Van aardappel, en zonder het oud brood.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 16 september 2023 @ 20:06:56 #178
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210655575
Waar? Barraca, Brazilaans BBQ-grill restaurant te Claus te Hoofddorp. https://barraca.nl/
Wanneer? Vandaag
Wat at je?

+ Gegrilde ananas
+
Foto van de website. Had hier geen foto van. Aan beide kanten van de tafel stonden andere dingen klaar. Salades, sauzen, kruiden, oliën, brood, kaas, maar ook vier warme pannen met stoofschotels, aardappels en rijst.

Impressie?
Zie hierboven. Mijn eigen foto's zijn niet de moeite waard

Kosten? Met drank, toetje 1x, 2x koffie fooi 200e. (3personen)

Cijfer? 7.

Broertje was jarig en koos dit restaurant.
Het vlees verschijnt in tempo aan tafel. Je kunt via fiches aangeven of je even wilt wachten maar daar houden niet alle "vleesmeesters" zich aan. Uitgebreide saladebar.
Alleen tussen het vlees dat top was zat net zo veel vleesch dat goed tot OK was. Het vleesch was dan nog best aardig, maar al net minder rood dat je wil. Bovendien sommige dingen waren gewoon echt te zout.
Moeders had nog wel een lekker toetje een mousse van mango en passievrucht toe.

Een betere vreetschuur, maar meer kan ik er toch niet van maken. Personeel is wel ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 16 september 2023 @ 21:03:04 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210656148
Waar: Italiaans restaurant I Fratelli in Haarlem.
Wanneer: 16-9-2023
Wat:

In het kader van YOLO en het begin van onze vakantie een keer gegeten bij dit Italiaanse buurtrestaurant aan de Zijlweg in Haarlem waar we al honderden keren, op weg naar de binnenstad, langs waren gereden, maar nog nooit binnen waren geweest.
Het ziet er van binnen net zo gedateerd uit als de website en de menukaart. Alsof de tijd heeft stilgestaan sinds de broers (i fratelli) de zaak begin deze eeuw overnamen voor de vorige Italiaanse eigenaren.
Impressie:


Als voorgerecht namen wij allebei de Sauté di scampi (in olijfolie gesauteerde gamba’s met knoflook en witte wijn):

Simpel, en wat ons betreft voor 4 gamba's per persoon voor 16,50 te duur.

Hoofdgerechten:
Voor Blues ravioli brasato (vers gevulde ravioli met stoofvlees in champignonsaus)

Zij vond met name de vulling van stoofvlees erg lekker.

en voor mijzelf saltimbocca alla romana (dungesneden kalfsvlees met parmaham in botersaus, salie en witte wijn) met daarbij wat aardappeltjes, groentes en champignons.

Gewoon simpel, maar prima klaargemaakt eten.

We dronken er beide 2 glazen wijn bij. Blues een rode Primitivo Puglia Gran Sasso en ik witte Pinot Grigio riserva, Trentino.

Totaal waren we, inclusief de drankjes, 94 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210658611
Waar: Brownies & Downies, vestiging Woerden.
Wanneer: Zaterdag 16 september.

Gezellige lunch met de fam gehad. Gewoon zomaar. B&D is een keten en vestiging Woerden vind ik erg leuk. Zowel voor (marktplein/centrum) als achter (binnentuin kazerne) een terras en binnen plaats.
Warme dranken worden altijd geserveerd met klein glaasje water, glaasje likeur met slagroom en stukje blondie of brownie.
De vitrine (geen foto gemaakt helaas) ligt vol met huisgemaakte brownies en paar soorten taart die je ook mee kunt nemen. Zien er lekker uit.

Wij zaten in de kazernetuin waar meerdere terrassen zijn.






Personeel is lief! Vind ik zo leuk.

Ik had dan thee, uitsmijter ham en latte maar 2 hadden brownies toe, luxe ijsthees en limonades of witbier. Sommigen hadden 2, sommigen 3 en een paar 4 drankjes.
Totaal voor 9 man was de rekening 173,40. M'n vader trakteerde spontaan en betaalde 190 euro.
Vind ik een behoorlijke fooi maar ja, hij wilde betalen :)
Vind het al met al voor 9 man lunch met alle drankjes niet duur.
En gezellige, leuke locatie.

Cijfer: 8,5.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210666938
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2023 06:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Brownies & Downies, vestiging Woerden.

Totaal voor 9 man was de rekening 173,40. M'n vader trakteerde spontaan en betaalde 190 euro.
Vind ik een behoorlijke fooi maar ja, hij wilde betalen :)
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).

Waar: Le Bistro, Tilburg
Wanneer: net
Wat:

We hadden zin om nog even wat te eten maar mijn vrouw wou alleen een hoofdgerechtje en niet te veel/moeilijk allemaal dus maar weer eens Le Bistro in Tilburg bezocht. Ze serveren hier Franse/Belgische klassiekers en dat al 35 jaar. Ik denk wel het oudste nog bestaande restaurant van Tilburg? Desondanks gaan ze altijd wel qua interieur met de tijd mee en is onlangs ook hun terras(je) weer vernieuwd. De eigenaar heette ons welkom nadat we al enige tijd niet waren geweest en we begonnen met een biertje en glaasje bubbels vooraf.

We gingen voor brood met dips en ik koos nog de pekningeend rolletjes met hoisin saus:


Smaakte goed, wel een beetje kleine portie. Dacht dat je er eerder drie kreeg.

Als hoofdgerecht ging mijn vrouw voor de krokante tonijn naar recept van Rudolph van Veen en ik voor de Tournedos met pepersaus. Erbij frietjes met zelfgemaakte mayonaise:




Al met al gewoon lekker. Altijd goed Le Bistro, degelijk.

Kosten: 109 euro
Cijfer: 7,5
pi_210667415
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2023 20:10 schreef anndb het volgende:

[..]
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).

Waar: Le Bistro, Tilburg
Wanneer: net
Wat:

We hadden zin om nog even wat te eten maar mijn vrouw wou alleen een hoofdgerechtje en niet te veel/moeilijk allemaal dus maar weer eens Le Bistro in Tilburg bezocht. Ze serveren hier Franse/Belgische klassiekers en dat al 35 jaar. Ik denk wel het oudste nog bestaande restaurant van Tilburg? Desondanks gaan ze altijd wel qua interieur met de tijd mee en is onlangs ook hun terras(je) weer vernieuwd. De eigenaar heette ons welkom nadat we al enige tijd niet waren geweest en we begonnen met een biertje en glaasje bubbels vooraf.

We gingen voor brood met dips en ik koos nog de pekningeend rolletjes met hoisin saus:
[ afbeelding ]

Smaakte goed, wel een beetje kleine portie. Dacht dat je er eerder drie kreeg.

Als hoofdgerecht ging mijn vrouw voor de krokante tonijn naar recept van Rudolph van Veen en ik voor de Tournedos met pepersaus. Erbij frietjes met zelfgemaakte mayonaise:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Al met al gewoon lekker. Altijd goed Le Bistro, degelijk.

Kosten: 109 euro
Cijfer: 7,5
Had bij krokante tonijn geen sushi verwacht maar zal vast wel lekker zijn geweest. Jammer dat de eend maar 2 rolletjes waren.

Personeel had het volgens mij niet eens door want er werd niet op gereageerd (de fooi). Ach ja, dat vergeef ik de mensen. Vraag me ook weleens af wat er met gepinde fooi gebeurt bij een keten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210667540
Waar: Beers & Barrels, Amsterdam
Wanneer: Vanmiddag

Lunch geboekt via Social Deal, foodtruckfestival was de bedoeling maar viel in het water dus door A'dam gelopen. Blijft altijd leuk en altijd genoeg te zien.
Goed, lunch. Bestond uit een glas bier, fris of verse limonade. We namen allebei de laatste, met mango, limoen en chilipeper. Heel lekker! Ik had zonder prik, vriend met. Vond em fijn zonder.

Bij de lunchdeal zat ook een B&B burger of een vegan burger. Ik nam de B&B. Lekker sappig met bacon, cheddar en huisgemaakte saus.

Vriend probeerde een keer vegan burger met o.a. in IPA gemarineerde ui, tzatziki en ginger lime ketchup. Was lekker maar hij vond de mijne lekkerder vanwege het vlees. Ik vond de mijne ook sappiger en lekkerder. Vind vegan vaak lekker en deze ook, maar de mijne won vandaag.


Totaal was het ¤25,- (vooraf gaat dat via IDEAL) + ¤0,50 voor de zoete aardappelfriet.
Zonder deal zijn deze 2 burgers met friet ¤18,50 per stuk, zonder drinken. Limo was dacht ik ¤4,50.

Dit was een deal omdat het restaurant er nog maar net zit, op het Rembrandtplein.
Maar is altijd een grote ruimte geweest, populair restaurant. En hebben ze nu het B&B is geworden moderner ingericht. Zijn aardig wat vestigingen al te vinden, ook bv in Utrecht, Rotterdam en Breda.

Ik geef het, prijs meegerekend, absoluut een 9.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210669140
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2023 20:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Beers & Barrels, Amsterdam
Wanneer: Vanmiddag

Lunch geboekt via Social Deal, foodtruckfestival was de bedoeling maar viel in het water dus door A'dam gelopen. Blijft altijd leuk en altijd genoeg te zien.
Goed, lunch. Bestond uit een glas bier, fris of verse limonade. We namen allebei de laatste, met mango, limoen en chilipeper. Heel lekker! Ik had zonder prik, vriend met. Vond em fijn zonder.
[ link | afbeelding ]
Bij de lunchdeal zat ook een B&B burger of een vegan burger. Ik nam de B&B. Lekker sappig met bacon, cheddar en huisgemaakte saus.
[ link | afbeelding ]
Vriend probeerde een keer vegan burger met o.a. in IPA gemarineerde ui, tzatziki en ginger lime ketchup. Was lekker maar hij vond de mijne lekkerder vanwege het vlees. Ik vond de mijne ook sappiger en lekkerder. Vind vegan vaak lekker en deze ook, maar de mijne won vandaag.
[ link | afbeelding ]

Totaal was het ¤25,- (vooraf gaat dat via IDEAL) + ¤0,50 voor de zoete aardappelfriet.
Zonder deal zijn deze 2 burgers met friet ¤18,50 per stuk, zonder drinken. Limo was dacht ik ¤4,50.

Dit was een deal omdat het restaurant er nog maar net zit, op het Rembrandtplein.
Maar is altijd een grote ruimte geweest, populair restaurant. En hebben ze nu het B&B is geworden moderner ingericht. Zijn aardig wat vestigingen al te vinden, ook bv in Utrecht, Rotterdam en Breda.

Ik geef het, prijs meegerekend, absoluut een 9.
Zoals zo vaak met dit soort dingen is de deal een goede prijs maar voor de normale prijs zou ik het nooit kopen.
pi_210676538
Waar: Mood Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Ik heb helaas weer teleurstellend gegeten vandaag. Ik dacht we gaan eens ergens anders eten, en kwam bij Mood terecht (by eveline wu, er is ook nog een andere mood in Tilburg). Had van familie al gehoord dat het goed was en recensies online waren ook zeer goed. Ik kende het al wel uit Eindhoven en vond het lang geleden gewoon prima maar niet speciaal. Online las ik echter mensen die ook met Eindhoven vergeleken en het helemaal geweldig vonden. Nou prima, proberen maar. Mood heeft inmiddels 5 vestingingen en zit in Tilburg in een enorm groot pand aan de spoorzone. Mooi interieur en een hoop (vriendelijk) personeel. We gingen voor a la carte ipv het menu en kozen vooraf voor:

1x Rock ‘n Roll sushi rol (garnaal met avocado)
1x Tonijn rol
1x Gebakken coquilles met bloemkool en beurre blanc




Allereerst coquilles, weinig smaak helaas. Geen peper zout, niks. Heel flauw, echt jammer van de 16,50. Met wat sojasaus proberen goed te maken maar viel alsnog tegen.

Sushi, die was wel lekker. Niet uitzonderlijk, maar gewoon lekker.

Niet de beste maar ook niet de slechtste start dus, echter leg hier dan wel een prijskaartje naast van zo’n 55 euro al van wat je dus op de foto ziet.

Toen hadden we ieder een hoofdgerecht, ik pekingeend en mijn vrouw teriyaki chicken. Beide vielen helaas tegen, eend niet krokant maak slappe/weke huid, gewoon opgewarmd. Noodles en frietjes tegen bijbetaling maar beide ook niks om over naar huis te schrijven. Kan dit bij de afhaal chinees beter krijgen helaas.




Cijfer - en dan ook met deze prijzen in het achterhoofd: 5,5
Prijs: 135 euro met 1 cola zero en 2 alcholvrije gin tonic

Nee hier kom ik niet meer, heb gister een stuk beter gegeten. Jammer van het geld.
pi_210677219
Sushi ziet er best prima uit. Maar voor die prijs opwarmeend en matige noedels krijgen kan niet. Is dus meer een naam, en lijkt me een tent voor hippe mensen waarbii vooral voor de wijn en de gezelligheid her belangrijkste is van een restaurant. Jammer @anndb, maar thanks voor de recensie ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 18 september 2023 @ 21:31:15 #187
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210677406
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2023 20:07 schreef anndb het volgende:
Waar: Mood Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Ik heb helaas weer teleurstellend gegeten vandaag. Ik dacht we gaan eens ergens anders eten, en kwam bij Mood terecht (by eveline wu, er is ook nog een andere mood in Tilburg). Had van familie al gehoord dat het goed was en recensies online waren ook zeer goed. Ik kende het al wel uit Eindhoven en vond het lang geleden gewoon prima maar niet speciaal. Online las ik echter mensen die ook met Eindhoven vergeleken en het helemaal geweldig vonden. Nou prima, proberen maar. Mood heeft inmiddels 5 vestingingen en zit in Tilburg in een enorm groot pand aan de spoorzone. Mooi interieur en een hoop (vriendelijk) personeel. We gingen voor a la carte ipv het menu en kozen vooraf voor:

1x Rock ‘n Roll sushi rol (garnaal met avocado)
1x Tonijn rol
1x Gebakken coquilles met bloemkool en beurre blanc

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Allereerst coquilles, weinig smaak helaas. Geen peper zout, niks. Heel flauw, echt jammer van de 16,50. Met wat sojasaus proberen goed te maken maar viel alsnog tegen.

Sushi, die was wel lekker. Niet uitzonderlijk, maar gewoon lekker.

Niet de beste maar ook niet de slechtste start dus, echter leg hier dan wel een prijskaartje naast van zo’n 55 euro al van wat je dus op de foto ziet.

Toen hadden we ieder een hoofdgerecht, ik pekingeend en mijn vrouw teriyaki chicken. Beide vielen helaas tegen, eend niet krokant maak slappe/weke huid, gewoon opgewarmd. Noodles en frietjes tegen bijbetaling maar beide ook niks om over naar huis te schrijven. Kan dit bij de afhaal chinees beter krijgen helaas.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer - en dan ook met deze prijzen in het achterhoofd: 5,5
Prijs: 135 euro met 1 cola zero en 2 alcholvrije gin tonic

Nee hier kom ik niet meer, heb gister een stuk beter gegeten. Jammer van het geld.
In Eindhoven bij Wynwood vier jaar geleden goed gegeten, dus goed om te weten dat we hier niet heen hoeven.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210678262
Waar Seafarm, Kamperland
Wanneer Zaterdag

Dit restaurant is een beetje een vreemd gesitueerd op een soort van industrieterreintje aan het begin van de Oosterscheldekering. Dat komt omdat het in de basis een tarbotkwekerij en verwateraar van schelpdieren is. Naast de bedrijfshal zijn ze een restaurant begonnen.

Niettemin is het op het terras prima acclimatiseren zolang je de zoevende windmolens even vergeet. Van binnen ziet het restaurant er ook keurig uit.



De tarbotmoot was met 33 euro niet goedkoop maar wel perfect bereid. Een eervolle vermelding voor de zelfgemaakte mayonaise die echt goddelijk was. Ik was wel een beetje jaloers op de fruit de mer plateaus die voorbij kwamen. Volgende keer wordt het zo’n schaal.

Cijfer: 8
pi_210683082
Waar: Miraneau, Turnhout (B)
Wanneer: Net
Wat:

Even snel gestopt voor een lunch op weg naar huis. Miraneau zit aan het water en je kan er terecht voor altijd goede kwaliteit bistro gerechten. Vandaag koos ik voor de kaas/garnaal kroket, met wat brood en zelfgesneden frietjes en huisgemaakte mayonaise. Lekker, vooral de bloemkool pesto erbij is heerlijk, die wil ik altijd nog een thuis namaken. Hierna afgesloten met een tarte tatin met een bolletje vanille ijs, lekker en warm (de tarte tatin dan, niet het ijs):




Samen met een gin tonic 43 euro kwijt
Cijfer: 7/10
pi_210683450
Waar: Wijnbar Pinot, Breda
Wanneer: Zondag 17 september
Wat: avond uit eten met schoonfamilie i.v.m. verjaardag. Ik ben regelmatig bij deze wijnbar te vinden, met name door de zeer uitgebreide wijnkaart en de atmosfeer. Met name hier voor borrel en proeverijen, die drukbezocht worden. Maar deze keer een diner, vijfgangen menu met acht personen. Rustige avond, genoeg tijd voor de bediening om tijd te maken aan de tafel en goede uitleg te geven over zowel de gerechten als de bijbehorende wijn. Enkelen wensten een non-alcoholische avond en kregen dus verrassende dranken geserveerd.

Helaas geen goede foto's, dus jullie moeten het doen met mijn uitleg en conclusie!
Amuse bestond uit een parmezaankrokantje met yuzu, ricotta crème met olijven voor bij het brood en een sort merengue met palingsaus. Met name de laatste was zeer lekker en mooi ziltig van smaak. Krokantje met yuzu was wel érg zuur.

Een nieuwe kaart is ingegaan afgelopen week, dus ik liet me graag verrassen. Het eerste gerecht bestond uit een 'tartaar' van appel en knolraap met bovenop een ceviche van hamachi. Dit is een makreelsoort, mooi zacht maar wel karig met de vis. Hierbij dronken we een Sauvignon Blanc/Semillon blend uit Bordeaux. Mooi fris en licht in zuren, dus paste bij de zachte smaak van de vis. Prima start.

De tweede gang was een vegetarische gerecht en zeer smaakvol! Het hoofdingrediënt was wortel, flinke stukken, ingemaakt en zacht gegaard. Een mooi delicate smaak, terwijl ik wortel soms wel eens aards vind smaken. Kimchi werd gebruikt voor het zuurtje. We dronken de bekendere Esporao Reserva uit Portugal, een van de grootste wijnhuizen van het land.

De derde gang gingen we weer terug naar vis; gebakken kabeljauwhaas met pompoencreme en weer appel. Je kan wel merken dat we aan het begin van de herfst zitten! Helaas weer een vrij kleine portie, we moesten ook langer wachten op deze gang. We dronken weer een Franse wijn, deze keer uit Pays d'Oc een 100% chardonnay die wat op vat heeft gerijpt. Dus iets meer diepte, iets meer tropische smaken en soms overheerste hij wel de vis.

De vierde gang was voor sommigen het hoogtepunt, anderen hadden wat minder geluk. De eendenborstfilet was bij mij perfect gegaard, mooi groot stuk ook, met daarbij biet en zoete aardappel. Enkelen hadden een stuk wat iets te ver doorgegaard is, daardoor ook taaier, terwijl anderen te maken hadden met een dikkere vetlaag. De wijn hierbij vond ik persoonlijk minder bijzonder; Zuid Afrikaanse 100% Syrah, weinig bijzonders ondanks het leuke verhaal. Misschien gewoon niet mijn smaak maar bleef goed staande houden tegen de diepe jus die rond de eend was gedrapeerd.

Toen tijd voor dessert; kaasplankje heb ik weinig van meegekregen, wel werd daar weer een rode wijn i.p.v. dessertwijn bij geschonken. Het zoete nagerecht was een combinatie van chocolade, limoen en avocado. Deze avocado was als mousse geserveerd en mooi verrassend qua smaken. Dit bord was in no-time leeg. Erbij een witte Rivaner (?) Auslese. Duits, kruising van sylvaner en Riesling en niet te zoet. Prima.

van het non-alcoholische minder meegekregen. O.a. een alcoholvrije limoncello cocktail werd geschonken, een alcoholvrije wijn, een Noorse cider met zéér sterke geur van dennennaalden en ook nog een andere cider kwamen aan bod. Toch goed dat een wijnbar dit aanbiedt, pluspunten.

Prijs? Ben niet zeker van, niet verantwoordelijk voor de rekening. 5-gangen menu is momenteel 63EUR, Wijnarrangement 8/5/6 euro (vol/half/alcoholvrij). Dus denk richting de 700-800EUR voor acht personen
Cijfer: 8.5/10. Goed gegeten, soms kleinere porties, wijnen waren prima. Ze hebben ook een prestige wijnarrangement, volgende keer daar maar voor kiezen? De avond was in ieder geval geslaagd!
pi_210703383
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2023 20:56 schreef z80 het volgende:
Als tegen geluid voor de kleine hapjes.

Waar: Karczma Polska in Szczecin, Polen
Wanneer: Eind augustus
Wat kwam er op tafel:
Als bier een OKOCIM PORTER. Glas van een halve liter.
Als voorgerecht: KASZANKA Z CEBULKĄ. (Bloedworst met gesnipperde ui er door)
[ afbeelding ]

Als hoofdgerecht: KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA. (Eend met rodekool met appel en Kartoffelklöße (geen idee hoe dit in het Nederlands heet))
[ afbeelding ]

En ja dit is een flinke maaltijd.
Kosten voor dit alles. Een schokkende 120 zł (ongeveer 25 Euro)
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 21 september 2023 @ 19:08:33 #192
63722 z80
I fink you freaky
pi_210707703
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2023 10:33 schreef LangeTabbetje het volgende:
Karczma Polska
Correct. KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA 350 g / 200 g / 200 g 76,00 zł
Dus 350 gram eend, 200 gram rodekool en 200 gram gnocchi.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210707749
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2023 10:33 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landen
pi_210712880
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2023 19:11 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landen
Vaak ter bewustwording van de volumes die je eet. Maar het staat ook bij een pizza, dat ie dus x grammen weegt. Voor wat het waard is denk ik dan...... Maar men eet wel veel in Polen 😝
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_210714987
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2023 22:38 schreef DIJK het volgende:
Waar Seafarm, Kamperland
Wanneer Zaterdag

Dit restaurant is een beetje een vreemd gesitueerd op een soort van industrieterreintje aan het begin van de Oosterscheldekering. Dat komt omdat het in de basis een tarbotkwekerij en verwateraar van schelpdieren is. Naast de bedrijfshal zijn ze een restaurant begonnen.

Niettemin is het op het terras prima acclimatiseren zolang je de zoevende windmolens even vergeet. Van binnen ziet het restaurant er ook keurig uit.

[ afbeelding ]

De tarbotmoot was met 33 euro niet goedkoop maar wel perfect bereid. Een eervolle vermelding voor de zelfgemaakte mayonaise die echt goddelijk was. Ik was wel een beetje jaloers op de fruit de mer plateaus die voorbij kwamen. Volgende keer wordt het zo’n schaal.

Cijfer: 8
Was je met Hiske :D ? Deze zaterdag staat er een recensie van in het Volkskrant magazine. Ze geeft hetzelfde cijfer.
anonieme razernist
pi_210732180
Waar?
In den Doofpot, Leiden

Wanneer?
Alweer een paar weken geleden

Wat at je?
Het 6 gangen menu. Even reconstruerend vanuit mijn geheugen, de foto's en het wisselende menu op de website:

• om te beginnen de amuses, waaronder een interpretatie van hutspot met klapstuk en iets met Leidsche kaas.



• Tartaar van makreel, jalapeño en komkommer


• Ravioli van pompoen, kerrie en Bergamot


• Snoek- of zeebaars (?), lardo en stroganoff


• Kalf, zwezerik en Madeira


En ten slotte 2 desserts:
• Rood fruit, yoghurt en rabarber


• Leidsche Koek

Impressie?
Ik had eerder nog nooit van In den Doofpot gehoord en we waren hier vooral terecht gekomen omdat we een wat beter restaurant in Leiden zochten. Geen seconde spijt van gehad. Er was op dat moment een of ander evenement in Leiden aan de gang (opening academisch jaar?) waardoor het restaurant vol zat met groepjes academici en buitenlandse studenten plus ouders. Dat gaf wel weer een wat andere dynamiek dan de gebruikelijke stelletjes en zakenrelaties.

Het eten was ronduit goed, geen ster maar wel sterwaardig. De enige dissonant was daarbij de zeebaars (in mijn geheugen, volgens de kaart is het snoekbaars) in stroganof-saus. De saus was veel te zwaar en te overheersend voor de vis. Beetje jammer. Maar verder gewoon erg goed, vooral noemenswaardig zijn de opvallende amuse van hutspot met klapstuk en de tartaar van makreel met een heerlijk frisse komkommervinaigrette.

De bediening was over het algemeen vrij jong (of wordt ik nu zo oud?) maar wel alert, adequaat en kennis van zaken. Geen geklungel of foutjes die je soms ziet in restaurants die om kostenoverwegingen met een erg jong team draaien. En ook degene die die avond de sommelier verving: prima kennis en advies van wat ze allemaal hebben en wat bij je wensen past. Gewoon goed dus.

En ten slotte nog kudo's voor het feit dat je een eigen bestekla aan tafel hebt:


Kosten?
360,- voor 2 personen, inclusief fooi, een fles wijn, een aperitief voor, een digestief na en een glas dessertwijn bij het dessert.

Cijfer?
8,5

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 24-09-2023 07:59:05 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 1 oktober 2023 @ 11:37:05 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210803705
Wanneer: 30-09-2023
Waar: Restaurant Inheems in Heemstede.
Wat:

Om onze vakantie in stijl af te sluiten hebben we gebruik gemaakt van de restaurantweek-aanbieding van Dining City door bij Restaurant Inheems in Heemstede een 4-gangen menu te boeken.
Dit restaurant is sinds voorjaar 2022 geopend door eigenaar/chefkok Bas Pieterse en zijn vrouw Natalja van den Berge. Beiden hebben ruime ervaring in andere horeca-gelegenheden opgedaan, zoals de Jonge Dikkert in Amstelveen.

Kort na binnenkomst werd ons het 4-gangen menu uitgelegd en begonnen wij elk met wat wijn (een rode Argentijns Malbec voor Blues en een witte Verdejo voor mij) en water.

Als amuse kregen wij een chip van tapioca met vadouvancrème:


1e gerecht:

Tartaar van rund op een laagje aardappelrösti met dragon, radijs en piccalilly.
Erg smakelijk!

2e gerecht:

Schuimige kreeftenbisque met sesamtoast, selderij en rouille.
Echt een heerlijke bisque!

3e gerecht:

Wilde eendenborstfilet met paddenstoelen, gefrituurde cavalo nero (soort boerenkool), een crème van topinamboer en een jus van gerookte knoflook.
Wij werden gewaarschuwd dat er een kleine mogelijkheid zou zijn dat we een hagelkogeltje konden tegen komen, want wilde eend, maar dat bleek gelukkig niet het geval.
Hoogtepunt van dit gerecht was de jus van gepofte knoflook.

4e gerecht:

Een dessert van gepocheerde peer op een laagje witte chocolade met bladerdeegkoekjes, geroosterde hazelnoten, advocaat en een crème anglaise.
Een smakelijke afsluiting van de maaltijd.

Je merkt dat de kok Bas veel ervaring heeft met het samenstellen van lekkere smaken en combinaties en de bediening onder leiding van Natalja doet, ondanks misschien wat onderbezetting, erg hun best.

We waren totaal, inclusief wijn en water, 124,40 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10

De moeite van nog een keer een bezoek waard!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210804913
Die bestekla _O_ O+
pi_210964004
Waar: t Stokske (Jan en Ellen), Moergestel
Wanneer: net
Wat:

Nou ik heb heerlijk gegeten mensen. Vroeger ging ik - en vele met mij - graag eens eten bij Het Landgoed. Dat is al enige tijd over genomen en heet de Huyskamer nu en het is wat wisselend maar lang niet zo goed eten als vroeger Het Landgoed. Blijkt dat de chef samen met zijn vrouw voor zichzelf zijn begonnen in het oude pand van ‘t Stokske in Moergestel. Nou was dat een beetje een uitgeleefd pand met niet al te beste naam en meer kant en klaar vreten maar nu dus niet meer! Ze zijn ook druk bezig met de rename naar Jan en Ellen vanwege de reputatie uit het verleden. Interieur hebben ze mooi aangepakt en eten is heerlijk vooral voor de prijs!



We gingen voor het drie gangen menu a 45 euro.

Kregen eerst brood en een amuse van auberginecreme in krokantje met tonijnsalade, lekkere start. Vers vers vers gewoon. Geen amuse die al dagen mee gaat en niet meer krokant is en vers lekker krokant brood.




Toen kregen we gesroogde tonijn met een gamba in kalafi? Van dat grieks deeg. Met miso, ingelegde groenten, etc. Lekker, fris, veel smaak.



Toen een top hoofdgerecht. Hertenbiefstuk, hertensucade, paddestoeltjes, kippenlever saus, veenbessen. Hartig, lekker, veel smaken op het bord. Oh ja en die hele lekkere kleine strudel van kool!



Dessert ook echt lekker weer. Mandarijn, pure chocolade (mousse en koekje), ijs van verveine. Allemaal lekker bij elkaar en veel structuren en smaken er in.



Kosten: 105 euro met wat drankjes 2 personen
Cijfer: 8,5 zeker. Ga ‘m volgende keer in herhaling doen denk om zeker te zijn.
pi_210964855
Wat een goede prijs voor dat mooie en vooral lekkere eten en mooi restaurant! Vind je niet veel.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')