abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 19 augustus 2023 @ 21:48:50 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210347271
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 21:43 schreef Ole het volgende:
Had laatst ook ergens mosselen. Is niet echt de tijd ervoor. Maar verder ziet er goed uit. Fijn dat je een leuke avond hebt gehad!
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_210348109
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 21:37 schreef borisz het volgende:
Waar? Dakkas te Haarlem! https://www.dedakkas.nl/
Wanneer? 19 augustus 2023
Wat at je?

Vooraf:
Courgette ✓
Courgettebloem | Zachte geitenkaas | Doperwt | Lavendeldressing
[ afbeelding ]

Gravad Lax
Verschillende bieten | Dille-olie | Oost-Indische kers | Bloemen | Citroen crème fraîche
[ afbeelding ]

Hoofd
Makreelfilet
Jus van Hollandse garnalen | Gerookte mosselen | Gepofte biet | Zuring | Hazelnoot
[ afbeelding ]

Gnocchi Ossobucco
Kalfsschenkel | Spigarello | Kalfsjus | Geroosterde sjalotten | Gremolata
[ afbeelding ]

Dakkas sinds 2018 bovenop parkeergarage De Kamp in Haarlem. Hipstertoko. Ben er al veel vaak geweest voor een borrel, koffie met taart en ook lunch. Een diner is er nog nooit van gekomen. Tot dus vandaag. Meeste gerechten zijn vega of veganistisch. Maar er staat ook een vlees en visgerecht op de kaart.

Het was heerlijk. _O_ Eigenlijk maar één minpuntje en dat waren de mossels bij de makreel. Die waren te ver heen. Niet alleen bij mij, maar op alle borden.

Toe gingen we voor de koffie. Het was een fijne avond. :)
Ik ben daar ook eens geweest met collega's. Leuk zo bovenop de Kamp he.
Mooi verjaardagsetentje :9 *O* ^O^
  Moderator / Miss SHO zaterdag 19 augustus 2023 @ 22:30:29 #104
22592 crew  Ole
pi_210348206
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 21:48 schreef borisz het volgende:

[..]
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.
Ja dat kan ook..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_210359335
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: net
Wat:

Het begint wat saai te worden maar nogmaals bij mijn favoriete restraurant gegeten van dit moment namelijk Bochica. Sommige dingen waren wat in herhaling maar desalniettemin erg lekker en ook enkele hele nieuwe gerechten welke ontzettend lekker waren.

We konden lekker buiten op het terras zitten en kregen een amuse van krokant tramezzino brood met gerookte buratta. Hierna volgde nog een parel van pompoen met diverse structuren van pompoen. Quinoa en jalapeno.



We gingen voor het 5 gangen menu (60 euro pp), er is ook de mogelijkheid tot 6 of 7 gangen.

Voorgerecht was gegrilde watermeloen met granny smith appel en komkommer, samen met ricotta en granite van aardbei. Al vaker gehad en een lekker fris vegetarisch voorgerechtje.



Hierna een stukje scholfilet met miso en diverse bereidingen van paddestoel en pinda creme. Heerlijk gerechtje.



Toen een nieuw gerecht namelijk gestoofde kalfswang met lavas krokantje en rode biet. Heerlijk hartig gerechtje!



Hierna volgde rose gebakken lamsfilet met een bitterbal van lam. Met aubergine compote en roscof ui, dit met een rode wijnsaus.



Pre dessert was passievrucht met koffie lolly, en cake met limoen en witte chocolade.



Dessert het bekende bacardi razz dessert welke weer lekker was.



Kaas gang bestond uit twee nederlandse kazen, de eerste was net opgeklopte boter, heerlijk. Middelste geitenkaas, epoisses en gorgonzola dolce.



Al met al weer prima gegeten, gewoon echt goed prijs/kwaliteit, lekker rustig zitten, dichtbij huis. Heerlijk voor ons dus even zo op de zondag avond, vooral na dat ziekenhuis eten van de week.

Cijfer: 9+
Kosten: 160 euro, 1 gin tonic, grote fles bruiswater, 2 alcoholvrije gin tonic en 2x 5 gangen menu.
pi_210359419
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_210359436
Het is maar dat er voor mij weinig redenen zijn om me naar Reusel te begeven en als ik die kant op ga, er ook nog wat dingen in Eindhoven op het wensenlijstje staan. Maar anders zou ik het ook eens proberen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210359731
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Klopt prijs/kwaliteit echt super, en een fijne tuin om met zo’n weer buiten te zitten. Wat wil je nog meer. Want je krijgt dus 5 gangen + 2 amuse’s en pre dessert ook nog.
  zondag 20 augustus 2023 @ 21:17:26 #109
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210360024
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Viel mij ook op ja, dat is echt een klein prijskaartje voor dat menu en alles eromheen. Ziet er heerlijk en prettig uit!
Jammer dat ik niet in de buurt woon
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 augustus 2023 @ 23:04:18 #110
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210361409
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 20:10 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: net
Wat:

Het begint wat saai te worden maar nogmaals bij mijn favoriete restraurant gegeten van dit moment namelijk Bochica. Sommige dingen waren wat in herhaling maar desalniettemin erg lekker en ook enkele hele nieuwe gerechten welke ontzettend lekker waren.

We konden lekker buiten op het terras zitten en kregen een amuse van krokant tramezzino brood met gerookte buratta. Hierna volgde nog een parel van pompoen met diverse structuren van pompoen. Quinoa en jalapeno.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
We gingen voor het 5 gangen menu (60 euro pp), er is ook de mogelijkheid tot 6 of 7 gangen.

Voorgerecht was gegrilde watermeloen met granny smith appel en komkommer, samen met ricotta en granite van aardbei. Al vaker gehad en een lekker fris vegetarisch voorgerechtje.

[ afbeelding ]

Hierna een stukje scholfilet met miso en diverse bereidingen van paddestoel en pinda creme. Heerlijk gerechtje.

[ afbeelding ]

Toen een nieuw gerecht namelijk gestoofde kalfswang met lavas krokantje en rode biet. Heerlijk hartig gerechtje!

[ afbeelding ]

Hierna volgde rose gebakken lamsfilet met een bitterbal van lam. Met aubergine compote en roscof ui, dit met een rode wijnsaus.

[ afbeelding ]

Pre dessert was passievrucht met koffie lolly, en cake met limoen en witte chocolade.

[ afbeelding ]

Dessert het bekende bacardi razz dessert welke weer lekker was.

[ afbeelding ]

Kaas gang bestond uit twee nederlandse kazen, de eerste was net opgeklopte boter, heerlijk. Middelste geitenkaas, epoisses en gorgonzola dolce.

[ afbeelding ]

Al met al weer prima gegeten, gewoon echt goed prijs/kwaliteit, lekker rustig zitten, dichtbij huis. Heerlijk voor ons dus even zo op de zondag avond, vooral na dat ziekenhuis eten van de week.

Cijfer: 9+
Kosten: 160 euro, 1 gin tonic, grote fles bruiswater, 2 alcoholvrije gin tonic en 2x 5 gangen menu.
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 20 augustus 2023 @ 23:44:26 #111
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210361739
Ik zie het hier vaker staan: alcolholvrije gin-tonic. Is dat wat? Hebben ze hier in Argentinië ongetwijfeld nog niet, maar ik moet bekennen dat ik laatst bij een Cerveceria Artesenal voor het eerst een echt lekker alcoholvrij biertje had. Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 21 augustus 2023 @ 00:10:38 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210361886
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic :Y
Zonder gin?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210362354
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Ik zie het hier vaker staan: alcolholvrije gin-tonic. Is dat wat? Hebben ze hier in Argentinië ongetwijfeld nog niet, maar ik moet bekennen dat ik laatst bij een Cerveceria Artesenal voor het eerst een echt lekker alcoholvrij biertje had. Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic :Y
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.
pi_210362375
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 23:04 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
  maandag 21 augustus 2023 @ 08:50:41 #115
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210363326
quote:
81s.gif Op maandag 21 augustus 2023 00:10 schreef golfer het volgende:

[..]
Zonder gin?
Nee

Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 21 augustus 2023 @ 08:51:58 #116
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210363335
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 03:24 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.
Alcoholvrije wijn is op een hele zeldzame dure enkeling na ook echt niet te doen nee. Heeft met het fabricageproces te maken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210364089
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:

[..]
Nee

Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.
  maandag 21 augustus 2023 @ 11:42:44 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210364972
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:

Nee

Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Een ironiesmiley niet herkennen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 augustus 2023 @ 11:43:17 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210364979
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 10:03 schreef Jeroboam het volgende:

Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.
Bestaat dat dan? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 augustus 2023 @ 11:58:22 #120
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210365182
quote:
81s.gif Op maandag 21 augustus 2023 11:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Een ironiesmiley niet herkennen. ;)
Ok hoor :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210365260
quote:
81s.gif Op maandag 21 augustus 2023 11:43 schreef golfer het volgende:

[..]
Bestaat dat dan? :+
Wat bestaat?
pi_210370403
Waar: Al Dente, Breda
Wanneer: net
Wat:

Het was lekker weer en ik had zin in italiaans. In de directe omgeving is alles dicht op maandag, dus maar even naar Breda gereden naar Al Dente waar ik al vaker heb gegeten.

We konden nog buiten zitten, wel aan de straat kant maar toch. Vooraf dronken we een alcoholvrije limoncello spritz en kregen we als hapje bresaola:



Vooraf kozen we voor een duo (vitello tonato en carpaccio) en de antipasti. Lekker begin.




Hierna als hoofdgerecht twee pasta gerechten namelijk de linguine met kreeft, tomaat en knoflook en pacherri met gorgonzola:




Lekker gegeten en voldeed aan de verwachtingen, precies waar ik zin in had.

Cijfer: 7
Kosten totaal: 125 euro

Afgesloten met een ijsje van de ijszaak er schuin tegenover welke tot 22 uur geopend is.
  maandag 21 augustus 2023 @ 18:50:26 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210370444
Die linguine met kreeft. :9~
Had het persoonlijk wel fijn gevonden als ie al uit zijn pantser was losgehaald.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-08-2023 18:56:42 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 augustus 2023 @ 18:52:59 #124
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  maandag 21 augustus 2023 @ 18:56:15 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210370533
quote:
7s.gif Op maandag 21 augustus 2023 18:52 schreef MadMaster het volgende:


Ouwe snoeperd… :D
:D
Haha, auto-aanvullen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 22 augustus 2023 @ 03:45:54 #126
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210375598
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 18:47 schreef anndb het volgende:
Vooraf dronken we een alcoholvrije limoncello spritz
Ik durf het bijna niet te vragen _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 augustus 2023 @ 21:47:55 #127
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210412807
Waar? Mango´s. Standtent 15 te Zandvoort.
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Van alles en nog wat. We deden div tapas, nacho's en burgers in twee ronden. Ivm F1 was de kaart beperkt en kon je alleen maar ´planken´ bestellen (of dus nacho's en burgers).
Impressie?


Kosten zijn voor de zaak. Cijfer eten 6,5. Bediening 3.

We hadden een afscheidsetentje van een oud-collega op dag -1 voordat het losbarst in Zandvoort met de F1. Strandtent had het niet druk. Halfvol max. De kaart was ook geminimaliseerd. Je kon een plank bestellen, nacho's in 2 soorten en diverse burgers ipv losse tapas of de rest vd kaart.
Het eten komt er nog met een voldoende vanaf.

Maar de bediening was ronduit dramatisch. Of het duurde voordat ze weer eens langs kwamen. Of ze kwamen halve bestellingen brengen. Personeel was er genoeg, maar het communiceerde niet en basislessen lekken ze ook niet geleerd te hebben. Wat we kregen was oke. Burgers staan niet op de foto. Waren OK, maar ook ook daarvoor ga je hier niet zitten. Ik kan helaas niet anders concluderen dat je het bij één van de 32 andere strandtenten moet proberen of elders in het dorp.


Max werd nog wel even weggesleept. :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 24-08-2023 22:03:59 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_210417368
Waar: Giuloano aan de Maas, Rotterdam

Wanneer: woensdag 16 augustus

Wat at je: Een broodje Perfetto (provolone, gorgonzola, salami, rauwe ham) en een broodje porchetta met saliejus, er bij cappuccino, cola en 2 spa rood



Impressie: Zeer goed. Nette bediening, nette zaak, heerlijk eten. Alle ingrediënten waren echt lekker.

De porchetta was zalig in zijn simpelheid. De jus was het beste van de volledige maaltijd. Mijn broodje was veel meer een smaakexlosie. De smaken pasten uitstekend bij elkaar.

Het toilet was netjes maar helaas was het fonteintje te klein om mijn waterflessen onder te vullen. Toen ik aan de bar ging vragen of ze daar gevuld mochten worden, kreeg ik er zelfs ijsklontjes in.

Cijfer: 9,5. Extra halve punt voor de ijsklontjes.

Prijs: ¤ 42,00 inclusief fooi.
Spoilers!
pi_210417611
Waar: Brasserie Pierre, Rotterdam

Wanneer: woensdag 16 augustus

Wat at je: Vooraf deelden we de geblakerde avocadotartaar met pestocrouton en de coquilles met zoete aardappelcreme en beurre noissette



Als hoofdgerecht deelden we een petit coq au vin en een bavette met wortel, beukenzwam en pastinaak met dragonsaus. Daarnaast nog een portie zoete aardappelfrites.


Impressie:
Heel goed! Ze hebben een leuke locatie en een prettig terras op de stoep. Wij zaten buiten maar binnen zag alles er ook netjes uit. De bediening was echt heel goed, ik was er gewoon een beetje verbaasd over.

We kregen een gratis fles water en lekker brood met lekkere boter. Het water had kouder gekund maar gezien de drukte is dat te vergeven.

De avocadotartaar miste iets, ik denk iets krokants. Het was een erg lekker gerecht maar bij elke hap was ik op zoek naar iets dat er niet was. De coquilles waren uitstekend bereid, een prettig subtiel gerecht.

De bavette was uitstekend bereid. Als je vraagt om medium rare, krijg je hem ook echt medium rare. Lekker garnituur ook. De frietjes die er bij hoorden waren lekker maar gewoontjes, ondanks de truffelmayo. Als alles bijzonder is, verwacht je ook meer van de friet.

De coq au vin was subliem. Daar had ik 3 grote borden van op gekund. Zoete aardappelfriet was heerlijk en de truffelmayo ook.

Ik vind het altijd fijn als het toilet net zo veel aandacht krijgt als de rest van het restaurant. Dat was bij Pierre zeker het geval. Er stonden luchtverfrissers, tampons, maandverband, deo en haarlak!

We gaan hier zeker vaker naar toe. Sowieso voor coq au vin en ook voor de rest van de kaart. Het was moeilijk kiezen.

Cijfer: 8,9. Pluspunten voor bediening, water en toilet. Kleine aftrek voor kleine tafeltjes en frietjes.

Prijs: ¤ 92,00 inclusief fooi, een biertje en en grote fles spa rood.
Spoilers!
pi_210417968
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2023 11:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Giuloano aan de Maas, Rotterdam

Wanneer: woensdag 16 augustus

Wat at je: Een broodje Perfetto (provolone, gorgonzola, salami, rauwe ham) en een broodje porchetta met saliejus, er bij cappuccino, cola en 2 spa rood

[ afbeelding ]

Impressie: Zeer goed. Nette bediening, nette zaak, heerlijk eten. Alle ingrediënten waren echt lekker.

De porchetta was zalig in zijn simpelheid. De jus was het beste van de volledige maaltijd. Mijn broodje was veel meer een smaakexlosie. De smaken pasten uitstekend bij elkaar.

Het toilet was netjes maar helaas was het fonteintje te klein om mijn waterflessen onder te vullen. Toen ik aan de bar ging vragen of ze daar gevuld mochten worden, kreeg ik er zelfs ijsklontjes in.

Cijfer: 9,5. Extra halve punt voor de ijsklontjes.

Prijs: ¤ 42,00 inclusief fooi.
Ik dacht even dat er een enorme homp kaas op het bord lag maar het is het broodje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210431905
Ziet er beide lekker uit!
  Moderator / Miss SHO dinsdag 29 augustus 2023 @ 16:48:06 #132
22592 crew  Ole
pi_210466867
Zaterdag lunch bij Voetangel. Ben benieuwd. Goede verhalen over gehoord
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 19:07:46 #133
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210468262
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:

[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Helaas het hele weekend ziek geweest dus niet naar Zandvoort of uit eten. Eten hebben we verzet naar as zaterdag.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210469204
Waar: Rosalie te Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Ik had zin in wat anders en zo kwamen we bij het relatief nieuwe Rosalie waar ze alles op een houtvuur bereiden. Ik was hier nog nooit geweest en het was goed bevallen! We zaten dichtbij het vuur wat met deze frissere temperatuur wel aangenaam was. Bediening erg vriendelijk en lekker gegeten voor een goede prijs.

We begonnen met brood, heerlijk vers brood met super krokante korst. Erg lekker goed brood. Dit kwam met gerookte boter, en waar ik normaal geen fan ben van vanalles met boter te doen (heb liever gewoon normale roomboter met wat zout) was de gerookte smaak nu een heerlijke toevoeging!




We gingen voor de tomaten met straciatella en sumac en gerookte zalm met bieten en grapefruit, beide heerlijk en niet te groot. Lekker fris ook, heerlijk zo op een zomer menu beide gerechtjes. Een goede start.




Hierna kozen we voor mij de gevlinderde zeebaars en mijn vrouw de runderburger. Hierbij krieltjes met bieslook mayonaise en gegrilde groenten. Gegrilde groenten was lekker maar het was vooral venkel, mocht iets meer variatie in zitten. Zeebaars heerlijk krokant, en vis van de bbq is natuurlijk altijd heerlijk. De burger was ook goed, vond zelf de bbq saus iets te zuur, maar mijn vrouw vond ‘m lekker dus. Saus bij de vis was trouwens ook heerlijk met een heerlijke anijs smaak, wat pernod/ricard er door?






Kosten met 3 cocktails 105 euro
Cijfer: 7,5

Kom zeker terug om de vlees gerechten te proeven nog een keer.
pi_210469733
Bijzondere gerechten qua opmaak.

Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 21:45:24 #136
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210469752
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.

Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Ik ben niet de enige dus _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 21:48:56 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210469811
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.

Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Gepofte rijst?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210470246
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:45 schreef flipsen het volgende:

[..]
Ik ben niet de enige dus _O-
Nope.
Spoilers!
pi_210471442
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:48 schreef golfer het volgende:

[..]
Gepofte rijst?
Gepofte rijst inderdaad. Sja de opmaak kan wellicht wat over gezegd worden, smakelijk was het wel zo’n sappig visje met krokante huid van de bbq.
pi_210476679
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spek :9
De locatie is zeker belangrijk en is ook qua kwaliteit verschillend. Wij gaan altijd bij Amsterdam centraal en nog nooit gehad dat het niet goed was.
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
pi_210477330
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 17:14 schreef lojanda het volgende:

[..]
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spek :9
De locatie is zeker belangrijk en is ook qua kwaliteit verschillend. Wij gaan altijd bij Amsterdam centraal en nog nooit gehad dat het niet goed was.
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent. ^O^ :Y)
pi_210477573
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent. ^O^ :Y)
Het is verder ook niets culinairs natuurlijk maar gewoon een biefstuk.. ik kom er iig één keer per jaar als ik met een aantal vriendinnen ga shoppen voor de kerst en dan is het traditie geworden om dan bij Loetje af te sluiten.

Saté van varkenshaas is altijd lekker :9
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
  woensdag 30 augustus 2023 @ 21:46:59 #143
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210480856
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent. ^O^ :Y)
Brings back memories! En daarvoor, toen het nog Slomp heette. Maar dat is wel héél lang geleden...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 3 september 2023 @ 00:43:25 #144
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210515265
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:

[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210516328
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 00:43 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?
  zondag 3 september 2023 @ 10:10:20 #146
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210516623
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 09:21 schreef anndb het volgende:

[..]
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210516686
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 10:10 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.
Oh wij nemen die er ook nog wel eens gewoon extra bij, al dan niet om te delen.
  zondag 3 september 2023 @ 12:40:39 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210517946
Wanneer: 2 september 2023
Waar: Frenchie in Haarlem
Wat:

Naar aanleiding van onze huwelijksdag besloten wij een keer te gaan eten bij hotel/restaurant Frenchie in Haarlem.
Dat mede ook omdat Hiske Versprille er vorig najaar een mooie recensie over geschreven had in De Volkskrant.
Frenchie is zowel een (boutique)hotel, als een restaurant en het restaurant is leuk ingericht met onder andere veel afbeeldingen van honden. Het logo van Frenchie is ook de bovenkant van een hondenkop. Na wat nadere bestudering kwamen we er achter dat het dus een Franse buldog betreft.

Na binnenkomst namen we eerst elk een glas wijn en water. Voor Blues een rode Moltepulciano en voor mij een witte Viognier.
Snel kwam er een klein hapje op tafel, een kerrie-kaaskoekje:


Daarna kregen we uitleg over het menu. Je kunt a la carte kiezen of gaan voor een 4- (65 euro) of 6-gangen(85 euro) The best of Frenchie-menu. Wij besloten ons te laten verrassen met het 4 gangen Best of Frenchie-menu.

Amuses:

v.l.n.r: op olijfhout opgediend een croustade met tartaar van wortel en lavas, daarnaast een stukje nashipeer geïnfuseerd met verveine en een glaasje heldere gazpacho met perzik en ananastomaat.
Erg leuke en smakelijke hapjes.

1e gerecht:

Gebrande rode poon en mosseltjes met wat zwarte knoflook, mini courgettes, zeekomkommertjes en een vinaigrette van strandkrab.
Weer erg lekker, vooral die vinaigrette van strandkrab.

2e gerecht:

Een flan van doperwten, salade van doperwt, groene asperges, met een 64-graden eidooier en daarbovenop een sinaasappel hollandaisesaus en crisps van Parmezaan.
Aparte smaken bij elkaar.

3e gerecht:

Dry aged kalfslende van Gasconne rund met daarop een kruidenkorst, seizoen groenten, een gefrituurde dobbelsteen met ragout van de tong en vlees van de kop van de koe. Daarbij een heerlijke jus de veau.
Heel erg lekker allemaal.

Bij dit hoofdgerecht lieten wij ons door het deskundige meisje in de bediening adviseren voor een bijpassend glas wijn. Voor Blues werd dat een stevige rode Spaanse Albahra tinto en voor mij werd het een stuk lichtere Italiaanse (uit de Dolemieten) Foradori Lezèr. Paste er inderdaad goed bij.

Nagerecht:
We konden kiezen tussen kaas of zoet en kozen voor zoet.

Vanille chantilly, compote van kers, amandelcrunch en een sorbet van rode biet en espuma van kriekbier.
Alweer erg lekker en vooral verrassend van smaak was de combinatie van biet en kers.

Wij wilden daarna afrekenen, maar mochten niet eerder weg voordat we ook nog wat friandises kregen:


Totaal waren wij, inclusief wijnen en water 182,50 euro kwijt.
Niet goedkoop, maar Frenchie is een prima restaurant met verrassend goede wijn-spijscombinaties en deskundige en vriendelijke bediening.

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210518550
Dat ziet er goed uit @golfer :9
Spoilers!
pi_210521830
Waar: Hooked, Tilburg

https://www.hooked-tilburg.nl/menu

Wanneer: vanmiddag
Wat:

Hooked is een klein soort luxe tapa bar met dus gerechtjes om te delen. Het zit in een klein en ‘moeilijk’ pandje aan het eind van de korte heuvel, hier hebben al veel restaurants gezeten en geen een heeft het lang gered. We hopen dat deze er wat langer blijft zitten, het concept is leuk, bediening goed en het eten lekker. Het viel nu extra in de smaak omdat ik de gerechtjes wel extra als lunch zo kon waarderen, ik weet niet in de avond of je er echt af aan kan eten ook al kan je wel wat dingen bij bestellen zoals frietjes met een gebakken ei wat wellicht een meer voldaan gevoel geeft. Als lunch was het nu perfect! We zaten lekker buiten met dit nog heerlijke weer en heerlijk gegeten.

We begonnen met drie sharing gerechtjes namelijk onderstaande en kregen daarbij twee broodjes, chips en olijven:

ZACHT GEGAARDE KALFSLENDE
lauwwarm | tonijnmayonaise | gefrituurde kappertjes
¤15.50

GEBAKKEN FETA
cantaloupe meloen | hangop | sesam
¤13.50

TARTAAR VAN BLOEMKOOL
dragon | oude kaas crème | augurken ijs | gerookte amandelen | beurre noisette vinaigrette
¤13.50




We dronken 2 cola zero en 2 alcoholvrije gin tonic.
Gerechtjes waren heerlijk! Vooral de bloemkool, maar de rest was ook heerlijk.

Hierna nog:

STEAK TARTAAR
hand gesneden | brioche toast | zonder poespas
¤14.50

HANDGEROLDE KROKETJES
manchego | gerookte paprika aioli | 2 st.
¤9.50

Deze waren lekker, maar iets minder dan de vorige gang. Steak tartare was iets te veel gekruid/saus waardoor je het vlees minder proefde en manchego kroketjes ‘gewoon’ lekker.




Toen afgesloten met twee desserts welke heerlijk waren, echt waar. 10/10. Kon er niks slechts over zeggen, deeg van chocolade taartje heerlijk vers en krokant, ijs super en zelfgemaakt (beide), aardbeien romanoff top, super super.

WARM CHOCOLADETAARTJE
kokos | framboos | popcorn ijs
¤9.50

AARDBEIEN ROMANOFF
limoen-peper gel | meringue | yoghurt-basilicum ijs
¤9.50





Kosten: 107 euro
Cijfer: 8,5 in deze setting, omdat het nu voor de lunch echt wel lekker was op wat min puntjes (steak tartare iets) na. Als diner zou het een 8- zijn denk ik. Eerste gang met drie gerechtjes en desserts echt top. Bediening (eigenaar?) heel vriendelijk, eten kwam lekker snel (voor ons goed), zaten lekker rustig op het terras. Van genoten zo als lunch.
pi_210533190
Waar: Hofstede de Blaak, Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Op maandag is er weinig open, gelukkig kan je dan terecht bij Hofstede de Blaak waar het altijd lekker is en 7 dagen per week open. In het weekend vrijwel altijd vol, maar op een maandag was het geen probleem om last minute te reserveren. We gingen voor het 3 gangen keuze menu a 45 euro pp.

Eerst kregen we een drietal amuses:





Cakeje van olijf met manchego en chorizo
Gekaramelisseerde tomaat met furikake
Gelei van kippenbouilion met krokante kippenhuid en gepofte rijst

Vooral het tomaatje was verassend en heel lekker.

We kozen voor steak tartare met runderstaart, mierikswortel en augurk. Lekkere tartaar en heerlijk kroketje en super om samen te eten, warme van het kroketje en koude tartaar ging erg goed samen:



Als hoofd voor zeeduivel met groene kool, bloemkool, sherry en vandouvan. Leuk en lekker een keer zeeduivel, wat anders:



En dessert annanas, chocolade, tonkaboon, amandel en karamel:




Cijfer: 8,5
Kosten: 120 euro
  maandag 4 september 2023 @ 20:42:53 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210533321
Hoe vaak ga jij uit eten joh? :D

Ziet er heerlijk uit _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210533719
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2023 20:42 schreef Molo het volgende:
Hoe vaak ga jij uit eten joh? :D

Ziet er heerlijk uit _O_
Ja iets te vaak haha :D. Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.
pi_210533733
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2023 21:25 schreef anndb het volgende:

Ja iets te vaak haha :D. Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.
Ook nog het hele land door _O_

Ik wil dat ook :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210573927
Waar: Brugman, Bolsward, Friesland
Wanneer: Vanavond
Wat:

We zijn een weekend in Friesland in een B&B in Bolsward en gereserveerd bij restaurant Brugman. Ze serveren hier een 5 gangen menu a 55 euro. Niets te kiezen verder dus. Het begint om half 7 en is een avond vullend programma.

Het nieuwe menu was “latin” als inspiratie.

Als amuse kregen we spaanse tortilla op twee manieren, een met ui en stroop en een mexicaanse variant met guacamole:




Best zwaar als amuse maar wel lekker. Als eerste gerecht IJsselmeer baars als ceviche. Leuk en lekker en niet te zuur. Met venkelsalade en tomatenboulion:



Toen brazilliaanse bisque met garnalen. Voor mij wat minder, leek meer pompoensoep en niet zo’n fan van de garnalen:



Toen een gerecht dat een beetje van de afhaalchinees smaakte. Kip in chocoladesaus met gebakken rijst. Smaakte meer als sate saus.



Hoofdgerecht was wel erg lekker, gerookte picanha met meiknol puree en bieten. Erg lekker door de rook smaak.



Pre dessert zwarte bessen ijs met cake, wel lekker:


Nagerecht was wel lekker namelijk pruimenijs met maiscake en tonkaboon panna cotta, maiscake was lekker hartig wat er goed bij smaakte:


Al met al wel lekker gegeten maar geen wow, dessert en picanha waren het beste, ceviche van IJsselmeer baars was ook leuk.

Cijfer: 7
Kosten: 145 euro met drinken (2 wijn en wat alcoholvrij bier/fris).

Morgen meer (by ús in Leeuwarden)
  zaterdag 9 september 2023 @ 04:28:40 #156
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210575591
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2023 22:17 schreef anndb het volgende:

Toen een gerecht dat een beetje van de afhaalchinees smaakte.
_O- Voor dit soort reviews kom ik hier _O-

quote:
Hoofdgerecht was wel erg lekker, gerookte picanha met meiknol puree en bieten. Erg lekker door de rook smaak.
Hadden jullie net flink tegen de tafel gestoten of was het bord echt zo slordig opgemaakt :?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210578125
quote:
1s.gif Op maandag 4 september 2023 20:42 schreef Molo het volgende:
Hoe vaak ga jij uit eten joh? :D
acclimatiseren kan je leren
pi_210584061
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot



Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado



Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:



Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!



Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:



Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat


Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.



Toen nog kaas gedeeld:




En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.



Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
pi_210584151
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot

[ afbeelding ]

Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado

[ afbeelding ]

Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:

[ afbeelding ]

Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!

[ afbeelding ]

Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:

[ afbeelding ]

Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]

Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.

[ afbeelding ]

Toen nog kaas gedeeld:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.

[ afbeelding ]

Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Wat een gedoe man.. :') :') :') :') 1km2 aan bord en leggen er stukjes noten op _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584155
175. Geen geld voor wat je krijgt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef Geerd het volgende:

[..]
Wat een gedoe man.. :') :') :') :') 1km2 aan bord en leggen er stukjes noten op _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210584379
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef stavromulabeta het volgende:
175. Geen geld voor wat je krijgt.
[..]
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Dat zul je wel moeten idd...beetje brie en wat nootjes.. _O- _O- _O-
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584400
-hier geen onzin-

[ Bericht 73% gewijzigd door miss_sly op 09-09-2023 21:09:24 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584424
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot

[ afbeelding ]

Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado

[ afbeelding ]

Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:

[ afbeelding ]

Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!

[ afbeelding ]

Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:

[ afbeelding ]

Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]

Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.

[ afbeelding ]

Toen nog kaas gedeeld:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.

[ afbeelding ]

Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Keurige prijs, ziet er goed uit. :Y
pi_210584493
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:54 schreef stavromulabeta het volgende:
175. Geen geld voor wat je krijgt.
[..]
Ga jij maar lekker naar de Mac.
Voor 67..kun je inderdaad wat meer eten bij de mac ja...hoef je minder honger te lijden..
Ik zwaai naar dieren.
pi_210584589
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 20:47 schreef anndb het volgende:
Waar: By Ús Leeuwarden
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond gegeten bij restaurant By ús in Leeuwarden welke volgens Tripadvisor als nummer 1 in Leeuwarden uit de bus komt. En we hebben ook heerlijk gegeten, zeker een aanrader als je in de buurt bent: echter wel tijdig reserveren, toen wij aankwamen als eerste hing er een briefje op de deur, volledig vol voor vanavond. Een goed teken wel. We werden vriendelijk ontvangen en begonnen naast ons bestelde drankje met de eerste twee amuses welke al snel kwamen net zoals een karaf tafelwater van het huis. Hier werd ook gevraagd naar het aantal gewenste gangen (5 in ons geval) en eventuele dieetwensen/wat je niet lust (maar wat bij reservering al opgegeven was wist ze al perfect). Goede start.

Kokosschuimpje - pompoen - duindoornbes
Pani puri - bloemkool - hazelnoot

[ afbeelding ]

Snel volgde een tweede set amuse’s namelijk;
Sesam krokantje - aubergine schuim en limoenblad
Gado gado

[ afbeelding ]

Brood met zelfgemaakte kruidenboter en boerenboter:

[ afbeelding ]

Zeebaars tartaar (grof) met venkel en granny smith appel, saus van groene piment en ijs van bergamot. Ik denk het lekkerste zeebaars gerecht/tartaar die ik op heb de laatste tijd, heerlijk!

[ afbeelding ]

Toen zwarte braam, ingelegde biet, basilicum en kippenhuid met geitenkaas:

[ afbeelding ]

Rode poon, grijze garnaal, watermeloen, tomaat
[ afbeelding ]

Kalfs ribeye, gefermenteerde paprika saus, ravioli met kalfsgehakt en uiencompote. Met mais en rauwe champignon.

[ afbeelding ]

Toen nog kaas gedeeld:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En afgesloten met aardbei, yuzu en laurier.

[ afbeelding ]

Conclusie:
Erg lekker gegeten, bediening super! Met weinig woorden wist ze precies wat je als gast wou: merkte snel op dat we geen alcohol dronken dus bracht snel de kaart met - na ons eerste drankje - al hun alcohol vrije dranken, ik zei dat de gerechten wel snel mochten komen en het tempo was prima, etc. Eten heerlijk met de zeebaars en amuse’s als toppers, rest ook heerlijk maar die zeebaars stook er echt bovenuit.

Totaal kwijt 175 euro, menu is 67 euro pp incl tafelwater.

Cijfer: 9, zeker de moeite als je in leeuwarden bent.
Ziet er leuk uit allemaal hoor...maar tering wat een moeilijk gedoe voor nog geen 1 vork vol eten per maaltijd...dat is toch gewoon een standaard vrijmibo borrelplank met 6 halve liters en daarna aan de hamburgers ..of
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 9 september 2023 @ 21:26:00 #166
22592 crew  Ole
pi_210584721
Ik had broodje bal :9 O-)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 9 september 2023 @ 21:27:19 #167
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210584735
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:17 schreef Geerd het volgende:

[..]
Ziet er leuk uit allemaal hoor...maar tering wat een moeilijk gedoe voor nog geen 1 vork vol eten per maaltijd...dat is toch gewoon een standaard vrijmibo borrelplank met 6 halve liters en daarna aan de hamburgers ..of
Weet je, doe dat, maak er foto's van en plaats ze hier met een begeleidend verhaal, maar hou op met het gejengel over etentjes van anderen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 9 september 2023 @ 21:30:05 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210584778
Ziet er allemaal prima en lekker uit. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210584789
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:27 schreef Leandra het volgende:

[..]
Weet je, doe dat, maak er foto's van en plaats ze hier met een begeleidend verhaal, maar hou op met het gejengel over etentjes van anderen.
Ja sorrie... sorry man @anndb
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 9 september 2023 @ 21:31:17 #170
22592 crew  Ole
pi_210584801
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:30 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima en lekker uit. ^O^
sjips broodje bal al verorberd
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zaterdag 9 september 2023 @ 21:39:53 #171
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210584914
Wij waren vorige week 10 jaar getrouwd en hebben bij het "pop-up" restaurant van t Rijks op het Gustav Mahlerplein (bij station Amsterdam Zuid) gegeten, het reguliere restaurant wordt verbouwd.

Omdat ze het menu (6 gangen voor ¤ 85, voor ¤ 14 extra een 7de gang) nog niet op social media willen hebben zal ik de foto's pas plaatsen als ze weer open zijn op de reguliere locatie.

We hebben geweldig gegeten, ik heb wel het wijnarrangement genomen, maar in de "BOB variant" van halve glazen want het was de vraag of ik nog mocht drinken (we waren er vorige week donderdag en ik had deze week donderdag een operatie waarbij aangegeven was dat ik vanaf 7 dagen voor de operatie geen alcohol mocht gebruiken, grensgevalletje dus :+), maar bijpassende wijnen in zo'n restaurant liet ik me niet ontnemen.

Het was fantastisch, als ik ooit een laatste avondmaal moet samenstellen komen er zeker 2 van de 7 gangen op.
Prachtige wijnen ook, dan merk je wat een goede sommelier kan betekenen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 14 september 2023 @ 20:56:16 #172
63722 z80
I fink you freaky
pi_210637512
Als tegen geluid voor de kleine hapjes.

Waar: Karczma Polska in Szczecin, Polen
Wanneer: Eind augustus
Wat kwam er op tafel:
Als bier een OKOCIM PORTER. Glas van een halve liter.
Als voorgerecht: KASZANKA Z CEBULKĄ. (Bloedworst met gesnipperde ui er door)


Als hoofdgerecht: KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA. (Eend met rodekool met appel en Kartoffelklöße (geen idee hoe dit in het Nederlands heet))


En ja dit is een flinke maaltijd.
Kosten voor dit alles. Een schokkende 120 zł (ongeveer 25 Euro)
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210638491
Hoe smaakte dat eerste gerecht met de bloedworst? :9
pi_210638736
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2023 21:39 schreef Leandra het volgende:
Wij waren vorige week 10 jaar getrouwd en hebben bij het "pop-up" restaurant van t Rijks op het Gustav Mahlerplein (bij station Amsterdam Zuid) gegeten, het reguliere restaurant wordt verbouwd.

Omdat ze het menu (6 gangen voor ¤ 85, voor ¤ 14 extra een 7de gang) nog niet op social media willen hebben zal ik de foto's pas plaatsen als ze weer open zijn op de reguliere locatie.

We hebben geweldig gegeten, ik heb wel het wijnarrangement genomen, maar in de "BOB variant" van halve glazen want het was de vraag of ik nog mocht drinken (we waren er vorige week donderdag en ik had deze week donderdag een operatie waarbij aangegeven was dat ik vanaf 7 dagen voor de operatie geen alcohol mocht gebruiken, grensgevalletje dus :+), maar bijpassende wijnen in zo'n restaurant liet ik me niet ontnemen.

Het was fantastisch, als ik ooit een laatste avondmaal moet samenstellen komen er zeker 2 van de 7 gangen op.
Prachtige wijnen ook, dan merk je wat een goede sommelier kan betekenen.
Hadden ze de sla (of in een andere variant) nog in het menu?
anonieme razernist
pi_210639189
@z80 zo erg blij mee dat je de pakjes kartoffelkloße laatst mee had genomen naar de BBQ.

Kan niet wachten totdat ik ze kan maken voor mijn vader zoals zijn moeder dat altijd deed O+

Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen :D

(Op jouw foto heb jij kleine gnocchi iets dingen en wij hadden altijd de ballen)
pi_210639535
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:

Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen :D

Knoedels?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 15 september 2023 @ 08:57:15 #177
63722 z80
I fink you freaky
pi_210640130
quote:
1s.gif Op donderdag 14 september 2023 22:21 schreef Blues het volgende:
Hoe smaakte dat eerste gerecht met de bloedworst? :9
Het lijkt op braadworst/verseworst zonder jasje en wat zoeter van smaak door het bloed.

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2023 00:02 schreef mascara-klodder het volgende:
@:Z80 zo erg blij mee dat je de pakjes kartoffelkloße laatst mee had genomen naar de BBQ.

Kan niet wachten totdat ik ze kan maken voor mijn vader zoals zijn moeder dat altijd deed O+

Maar volgens mij is er niet echt een Nederlandse naam voor.
Wij noemden het altijd tennisballen :D

(Op jouw foto heb jij kleine gnocchi iets dingen en wij hadden altijd de ballen)
gnocchi het is. Van aardappel, en zonder het oud brood.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 16 september 2023 @ 20:06:56 #178
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210655575
Waar? Barraca, Brazilaans BBQ-grill restaurant te Claus te Hoofddorp. https://barraca.nl/
Wanneer? Vandaag
Wat at je?

+ Gegrilde ananas
+
Foto van de website. Had hier geen foto van. Aan beide kanten van de tafel stonden andere dingen klaar. Salades, sauzen, kruiden, oliën, brood, kaas, maar ook vier warme pannen met stoofschotels, aardappels en rijst.

Impressie?
Zie hierboven. Mijn eigen foto's zijn niet de moeite waard

Kosten? Met drank, toetje 1x, 2x koffie fooi 200e. (3personen)

Cijfer? 7.

Broertje was jarig en koos dit restaurant.
Het vlees verschijnt in tempo aan tafel. Je kunt via fiches aangeven of je even wilt wachten maar daar houden niet alle "vleesmeesters" zich aan. Uitgebreide saladebar.
Alleen tussen het vlees dat top was zat net zo veel vleesch dat goed tot OK was. Het vleesch was dan nog best aardig, maar al net minder rood dat je wil. Bovendien sommige dingen waren gewoon echt te zout.
Moeders had nog wel een lekker toetje een mousse van mango en passievrucht toe.

Een betere vreetschuur, maar meer kan ik er toch niet van maken. Personeel is wel ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 16 september 2023 @ 21:03:04 #179
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210656148
Waar: Italiaans restaurant I Fratelli in Haarlem.
Wanneer: 16-9-2023
Wat:

In het kader van YOLO en het begin van onze vakantie een keer gegeten bij dit Italiaanse buurtrestaurant aan de Zijlweg in Haarlem waar we al honderden keren, op weg naar de binnenstad, langs waren gereden, maar nog nooit binnen waren geweest.
Het ziet er van binnen net zo gedateerd uit als de website en de menukaart. Alsof de tijd heeft stilgestaan sinds de broers (i fratelli) de zaak begin deze eeuw overnamen voor de vorige Italiaanse eigenaren.
Impressie:


Als voorgerecht namen wij allebei de Sauté di scampi (in olijfolie gesauteerde gamba’s met knoflook en witte wijn):

Simpel, en wat ons betreft voor 4 gamba's per persoon voor 16,50 te duur.

Hoofdgerechten:
Voor Blues ravioli brasato (vers gevulde ravioli met stoofvlees in champignonsaus)

Zij vond met name de vulling van stoofvlees erg lekker.

en voor mijzelf saltimbocca alla romana (dungesneden kalfsvlees met parmaham in botersaus, salie en witte wijn) met daarbij wat aardappeltjes, groentes en champignons.

Gewoon simpel, maar prima klaargemaakt eten.

We dronken er beide 2 glazen wijn bij. Blues een rode Primitivo Puglia Gran Sasso en ik witte Pinot Grigio riserva, Trentino.

Totaal waren we, inclusief de drankjes, 94 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210658611
Waar: Brownies & Downies, vestiging Woerden.
Wanneer: Zaterdag 16 september.

Gezellige lunch met de fam gehad. Gewoon zomaar. B&D is een keten en vestiging Woerden vind ik erg leuk. Zowel voor (marktplein/centrum) als achter (binnentuin kazerne) een terras en binnen plaats.
Warme dranken worden altijd geserveerd met klein glaasje water, glaasje likeur met slagroom en stukje blondie of brownie.
De vitrine (geen foto gemaakt helaas) ligt vol met huisgemaakte brownies en paar soorten taart die je ook mee kunt nemen. Zien er lekker uit.

Wij zaten in de kazernetuin waar meerdere terrassen zijn.






Personeel is lief! Vind ik zo leuk.

Ik had dan thee, uitsmijter ham en latte maar 2 hadden brownies toe, luxe ijsthees en limonades of witbier. Sommigen hadden 2, sommigen 3 en een paar 4 drankjes.
Totaal voor 9 man was de rekening 173,40. M'n vader trakteerde spontaan en betaalde 190 euro.
Vind ik een behoorlijke fooi maar ja, hij wilde betalen :)
Vind het al met al voor 9 man lunch met alle drankjes niet duur.
En gezellige, leuke locatie.

Cijfer: 8,5.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210666938
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2023 06:10 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Brownies & Downies, vestiging Woerden.

Totaal voor 9 man was de rekening 173,40. M'n vader trakteerde spontaan en betaalde 190 euro.
Vind ik een behoorlijke fooi maar ja, hij wilde betalen :)
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).

Waar: Le Bistro, Tilburg
Wanneer: net
Wat:

We hadden zin om nog even wat te eten maar mijn vrouw wou alleen een hoofdgerechtje en niet te veel/moeilijk allemaal dus maar weer eens Le Bistro in Tilburg bezocht. Ze serveren hier Franse/Belgische klassiekers en dat al 35 jaar. Ik denk wel het oudste nog bestaande restaurant van Tilburg? Desondanks gaan ze altijd wel qua interieur met de tijd mee en is onlangs ook hun terras(je) weer vernieuwd. De eigenaar heette ons welkom nadat we al enige tijd niet waren geweest en we begonnen met een biertje en glaasje bubbels vooraf.

We gingen voor brood met dips en ik koos nog de pekningeend rolletjes met hoisin saus:


Smaakte goed, wel een beetje kleine portie. Dacht dat je er eerder drie kreeg.

Als hoofdgerecht ging mijn vrouw voor de krokante tonijn naar recept van Rudolph van Veen en ik voor de Tournedos met pepersaus. Erbij frietjes met zelfgemaakte mayonaise:




Al met al gewoon lekker. Altijd goed Le Bistro, degelijk.

Kosten: 109 euro
Cijfer: 7,5
pi_210667415
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2023 20:10 schreef anndb het volgende:

[..]
Vind het ook wel “veel” fooi voor zomaar een lunch/broodje maar personeel daar zal er wel extra blij mee zijn :-).

Waar: Le Bistro, Tilburg
Wanneer: net
Wat:

We hadden zin om nog even wat te eten maar mijn vrouw wou alleen een hoofdgerechtje en niet te veel/moeilijk allemaal dus maar weer eens Le Bistro in Tilburg bezocht. Ze serveren hier Franse/Belgische klassiekers en dat al 35 jaar. Ik denk wel het oudste nog bestaande restaurant van Tilburg? Desondanks gaan ze altijd wel qua interieur met de tijd mee en is onlangs ook hun terras(je) weer vernieuwd. De eigenaar heette ons welkom nadat we al enige tijd niet waren geweest en we begonnen met een biertje en glaasje bubbels vooraf.

We gingen voor brood met dips en ik koos nog de pekningeend rolletjes met hoisin saus:
[ afbeelding ]

Smaakte goed, wel een beetje kleine portie. Dacht dat je er eerder drie kreeg.

Als hoofdgerecht ging mijn vrouw voor de krokante tonijn naar recept van Rudolph van Veen en ik voor de Tournedos met pepersaus. Erbij frietjes met zelfgemaakte mayonaise:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Al met al gewoon lekker. Altijd goed Le Bistro, degelijk.

Kosten: 109 euro
Cijfer: 7,5
Had bij krokante tonijn geen sushi verwacht maar zal vast wel lekker zijn geweest. Jammer dat de eend maar 2 rolletjes waren.

Personeel had het volgens mij niet eens door want er werd niet op gereageerd (de fooi). Ach ja, dat vergeef ik de mensen. Vraag me ook weleens af wat er met gepinde fooi gebeurt bij een keten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210667540
Waar: Beers & Barrels, Amsterdam
Wanneer: Vanmiddag

Lunch geboekt via Social Deal, foodtruckfestival was de bedoeling maar viel in het water dus door A'dam gelopen. Blijft altijd leuk en altijd genoeg te zien.
Goed, lunch. Bestond uit een glas bier, fris of verse limonade. We namen allebei de laatste, met mango, limoen en chilipeper. Heel lekker! Ik had zonder prik, vriend met. Vond em fijn zonder.

Bij de lunchdeal zat ook een B&B burger of een vegan burger. Ik nam de B&B. Lekker sappig met bacon, cheddar en huisgemaakte saus.

Vriend probeerde een keer vegan burger met o.a. in IPA gemarineerde ui, tzatziki en ginger lime ketchup. Was lekker maar hij vond de mijne lekkerder vanwege het vlees. Ik vond de mijne ook sappiger en lekkerder. Vind vegan vaak lekker en deze ook, maar de mijne won vandaag.


Totaal was het ¤25,- (vooraf gaat dat via IDEAL) + ¤0,50 voor de zoete aardappelfriet.
Zonder deal zijn deze 2 burgers met friet ¤18,50 per stuk, zonder drinken. Limo was dacht ik ¤4,50.

Dit was een deal omdat het restaurant er nog maar net zit, op het Rembrandtplein.
Maar is altijd een grote ruimte geweest, populair restaurant. En hebben ze nu het B&B is geworden moderner ingericht. Zijn aardig wat vestigingen al te vinden, ook bv in Utrecht, Rotterdam en Breda.

Ik geef het, prijs meegerekend, absoluut een 9.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210669140
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2023 20:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar: Beers & Barrels, Amsterdam
Wanneer: Vanmiddag

Lunch geboekt via Social Deal, foodtruckfestival was de bedoeling maar viel in het water dus door A'dam gelopen. Blijft altijd leuk en altijd genoeg te zien.
Goed, lunch. Bestond uit een glas bier, fris of verse limonade. We namen allebei de laatste, met mango, limoen en chilipeper. Heel lekker! Ik had zonder prik, vriend met. Vond em fijn zonder.
[ link | afbeelding ]
Bij de lunchdeal zat ook een B&B burger of een vegan burger. Ik nam de B&B. Lekker sappig met bacon, cheddar en huisgemaakte saus.
[ link | afbeelding ]
Vriend probeerde een keer vegan burger met o.a. in IPA gemarineerde ui, tzatziki en ginger lime ketchup. Was lekker maar hij vond de mijne lekkerder vanwege het vlees. Ik vond de mijne ook sappiger en lekkerder. Vind vegan vaak lekker en deze ook, maar de mijne won vandaag.
[ link | afbeelding ]

Totaal was het ¤25,- (vooraf gaat dat via IDEAL) + ¤0,50 voor de zoete aardappelfriet.
Zonder deal zijn deze 2 burgers met friet ¤18,50 per stuk, zonder drinken. Limo was dacht ik ¤4,50.

Dit was een deal omdat het restaurant er nog maar net zit, op het Rembrandtplein.
Maar is altijd een grote ruimte geweest, populair restaurant. En hebben ze nu het B&B is geworden moderner ingericht. Zijn aardig wat vestigingen al te vinden, ook bv in Utrecht, Rotterdam en Breda.

Ik geef het, prijs meegerekend, absoluut een 9.
Zoals zo vaak met dit soort dingen is de deal een goede prijs maar voor de normale prijs zou ik het nooit kopen.
pi_210676538
Waar: Mood Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Ik heb helaas weer teleurstellend gegeten vandaag. Ik dacht we gaan eens ergens anders eten, en kwam bij Mood terecht (by eveline wu, er is ook nog een andere mood in Tilburg). Had van familie al gehoord dat het goed was en recensies online waren ook zeer goed. Ik kende het al wel uit Eindhoven en vond het lang geleden gewoon prima maar niet speciaal. Online las ik echter mensen die ook met Eindhoven vergeleken en het helemaal geweldig vonden. Nou prima, proberen maar. Mood heeft inmiddels 5 vestingingen en zit in Tilburg in een enorm groot pand aan de spoorzone. Mooi interieur en een hoop (vriendelijk) personeel. We gingen voor a la carte ipv het menu en kozen vooraf voor:

1x Rock ‘n Roll sushi rol (garnaal met avocado)
1x Tonijn rol
1x Gebakken coquilles met bloemkool en beurre blanc




Allereerst coquilles, weinig smaak helaas. Geen peper zout, niks. Heel flauw, echt jammer van de 16,50. Met wat sojasaus proberen goed te maken maar viel alsnog tegen.

Sushi, die was wel lekker. Niet uitzonderlijk, maar gewoon lekker.

Niet de beste maar ook niet de slechtste start dus, echter leg hier dan wel een prijskaartje naast van zo’n 55 euro al van wat je dus op de foto ziet.

Toen hadden we ieder een hoofdgerecht, ik pekingeend en mijn vrouw teriyaki chicken. Beide vielen helaas tegen, eend niet krokant maak slappe/weke huid, gewoon opgewarmd. Noodles en frietjes tegen bijbetaling maar beide ook niks om over naar huis te schrijven. Kan dit bij de afhaal chinees beter krijgen helaas.




Cijfer - en dan ook met deze prijzen in het achterhoofd: 5,5
Prijs: 135 euro met 1 cola zero en 2 alcholvrije gin tonic

Nee hier kom ik niet meer, heb gister een stuk beter gegeten. Jammer van het geld.
pi_210677219
Sushi ziet er best prima uit. Maar voor die prijs opwarmeend en matige noedels krijgen kan niet. Is dus meer een naam, en lijkt me een tent voor hippe mensen waarbii vooral voor de wijn en de gezelligheid her belangrijkste is van een restaurant. Jammer @anndb, maar thanks voor de recensie ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 18 september 2023 @ 21:31:15 #187
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210677406
quote:
0s.gif Op maandag 18 september 2023 20:07 schreef anndb het volgende:
Waar: Mood Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Ik heb helaas weer teleurstellend gegeten vandaag. Ik dacht we gaan eens ergens anders eten, en kwam bij Mood terecht (by eveline wu, er is ook nog een andere mood in Tilburg). Had van familie al gehoord dat het goed was en recensies online waren ook zeer goed. Ik kende het al wel uit Eindhoven en vond het lang geleden gewoon prima maar niet speciaal. Online las ik echter mensen die ook met Eindhoven vergeleken en het helemaal geweldig vonden. Nou prima, proberen maar. Mood heeft inmiddels 5 vestingingen en zit in Tilburg in een enorm groot pand aan de spoorzone. Mooi interieur en een hoop (vriendelijk) personeel. We gingen voor a la carte ipv het menu en kozen vooraf voor:

1x Rock ‘n Roll sushi rol (garnaal met avocado)
1x Tonijn rol
1x Gebakken coquilles met bloemkool en beurre blanc

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Allereerst coquilles, weinig smaak helaas. Geen peper zout, niks. Heel flauw, echt jammer van de 16,50. Met wat sojasaus proberen goed te maken maar viel alsnog tegen.

Sushi, die was wel lekker. Niet uitzonderlijk, maar gewoon lekker.

Niet de beste maar ook niet de slechtste start dus, echter leg hier dan wel een prijskaartje naast van zo’n 55 euro al van wat je dus op de foto ziet.

Toen hadden we ieder een hoofdgerecht, ik pekingeend en mijn vrouw teriyaki chicken. Beide vielen helaas tegen, eend niet krokant maak slappe/weke huid, gewoon opgewarmd. Noodles en frietjes tegen bijbetaling maar beide ook niks om over naar huis te schrijven. Kan dit bij de afhaal chinees beter krijgen helaas.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer - en dan ook met deze prijzen in het achterhoofd: 5,5
Prijs: 135 euro met 1 cola zero en 2 alcholvrije gin tonic

Nee hier kom ik niet meer, heb gister een stuk beter gegeten. Jammer van het geld.
In Eindhoven bij Wynwood vier jaar geleden goed gegeten, dus goed om te weten dat we hier niet heen hoeven.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210678262
Waar Seafarm, Kamperland
Wanneer Zaterdag

Dit restaurant is een beetje een vreemd gesitueerd op een soort van industrieterreintje aan het begin van de Oosterscheldekering. Dat komt omdat het in de basis een tarbotkwekerij en verwateraar van schelpdieren is. Naast de bedrijfshal zijn ze een restaurant begonnen.

Niettemin is het op het terras prima acclimatiseren zolang je de zoevende windmolens even vergeet. Van binnen ziet het restaurant er ook keurig uit.



De tarbotmoot was met 33 euro niet goedkoop maar wel perfect bereid. Een eervolle vermelding voor de zelfgemaakte mayonaise die echt goddelijk was. Ik was wel een beetje jaloers op de fruit de mer plateaus die voorbij kwamen. Volgende keer wordt het zo’n schaal.

Cijfer: 8
pi_210683082
Waar: Miraneau, Turnhout (B)
Wanneer: Net
Wat:

Even snel gestopt voor een lunch op weg naar huis. Miraneau zit aan het water en je kan er terecht voor altijd goede kwaliteit bistro gerechten. Vandaag koos ik voor de kaas/garnaal kroket, met wat brood en zelfgesneden frietjes en huisgemaakte mayonaise. Lekker, vooral de bloemkool pesto erbij is heerlijk, die wil ik altijd nog een thuis namaken. Hierna afgesloten met een tarte tatin met een bolletje vanille ijs, lekker en warm (de tarte tatin dan, niet het ijs):




Samen met een gin tonic 43 euro kwijt
Cijfer: 7/10
pi_210683450
Waar: Wijnbar Pinot, Breda
Wanneer: Zondag 17 september
Wat: avond uit eten met schoonfamilie i.v.m. verjaardag. Ik ben regelmatig bij deze wijnbar te vinden, met name door de zeer uitgebreide wijnkaart en de atmosfeer. Met name hier voor borrel en proeverijen, die drukbezocht worden. Maar deze keer een diner, vijfgangen menu met acht personen. Rustige avond, genoeg tijd voor de bediening om tijd te maken aan de tafel en goede uitleg te geven over zowel de gerechten als de bijbehorende wijn. Enkelen wensten een non-alcoholische avond en kregen dus verrassende dranken geserveerd.

Helaas geen goede foto's, dus jullie moeten het doen met mijn uitleg en conclusie!
Amuse bestond uit een parmezaankrokantje met yuzu, ricotta crème met olijven voor bij het brood en een sort merengue met palingsaus. Met name de laatste was zeer lekker en mooi ziltig van smaak. Krokantje met yuzu was wel érg zuur.

Een nieuwe kaart is ingegaan afgelopen week, dus ik liet me graag verrassen. Het eerste gerecht bestond uit een 'tartaar' van appel en knolraap met bovenop een ceviche van hamachi. Dit is een makreelsoort, mooi zacht maar wel karig met de vis. Hierbij dronken we een Sauvignon Blanc/Semillon blend uit Bordeaux. Mooi fris en licht in zuren, dus paste bij de zachte smaak van de vis. Prima start.

De tweede gang was een vegetarische gerecht en zeer smaakvol! Het hoofdingrediënt was wortel, flinke stukken, ingemaakt en zacht gegaard. Een mooi delicate smaak, terwijl ik wortel soms wel eens aards vind smaken. Kimchi werd gebruikt voor het zuurtje. We dronken de bekendere Esporao Reserva uit Portugal, een van de grootste wijnhuizen van het land.

De derde gang gingen we weer terug naar vis; gebakken kabeljauwhaas met pompoencreme en weer appel. Je kan wel merken dat we aan het begin van de herfst zitten! Helaas weer een vrij kleine portie, we moesten ook langer wachten op deze gang. We dronken weer een Franse wijn, deze keer uit Pays d'Oc een 100% chardonnay die wat op vat heeft gerijpt. Dus iets meer diepte, iets meer tropische smaken en soms overheerste hij wel de vis.

De vierde gang was voor sommigen het hoogtepunt, anderen hadden wat minder geluk. De eendenborstfilet was bij mij perfect gegaard, mooi groot stuk ook, met daarbij biet en zoete aardappel. Enkelen hadden een stuk wat iets te ver doorgegaard is, daardoor ook taaier, terwijl anderen te maken hadden met een dikkere vetlaag. De wijn hierbij vond ik persoonlijk minder bijzonder; Zuid Afrikaanse 100% Syrah, weinig bijzonders ondanks het leuke verhaal. Misschien gewoon niet mijn smaak maar bleef goed staande houden tegen de diepe jus die rond de eend was gedrapeerd.

Toen tijd voor dessert; kaasplankje heb ik weinig van meegekregen, wel werd daar weer een rode wijn i.p.v. dessertwijn bij geschonken. Het zoete nagerecht was een combinatie van chocolade, limoen en avocado. Deze avocado was als mousse geserveerd en mooi verrassend qua smaken. Dit bord was in no-time leeg. Erbij een witte Rivaner (?) Auslese. Duits, kruising van sylvaner en Riesling en niet te zoet. Prima.

van het non-alcoholische minder meegekregen. O.a. een alcoholvrije limoncello cocktail werd geschonken, een alcoholvrije wijn, een Noorse cider met zéér sterke geur van dennennaalden en ook nog een andere cider kwamen aan bod. Toch goed dat een wijnbar dit aanbiedt, pluspunten.

Prijs? Ben niet zeker van, niet verantwoordelijk voor de rekening. 5-gangen menu is momenteel 63EUR, Wijnarrangement 8/5/6 euro (vol/half/alcoholvrij). Dus denk richting de 700-800EUR voor acht personen
Cijfer: 8.5/10. Goed gegeten, soms kleinere porties, wijnen waren prima. Ze hebben ook een prestige wijnarrangement, volgende keer daar maar voor kiezen? De avond was in ieder geval geslaagd!
pi_210703383
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2023 20:56 schreef z80 het volgende:
Als tegen geluid voor de kleine hapjes.

Waar: Karczma Polska in Szczecin, Polen
Wanneer: Eind augustus
Wat kwam er op tafel:
Als bier een OKOCIM PORTER. Glas van een halve liter.
Als voorgerecht: KASZANKA Z CEBULKĄ. (Bloedworst met gesnipperde ui er door)
[ afbeelding ]

Als hoofdgerecht: KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA. (Eend met rodekool met appel en Kartoffelklöße (geen idee hoe dit in het Nederlands heet))
[ afbeelding ]

En ja dit is een flinke maaltijd.
Kosten voor dit alles. Een schokkende 120 zł (ongeveer 25 Euro)
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......
Honey ! Take me drunk, i am home !
  donderdag 21 september 2023 @ 19:08:33 #192
63722 z80
I fink you freaky
pi_210707703
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2023 10:33 schreef LangeTabbetje het volgende:
Karczma Polska
Correct. KWAKIEW PIECZONA KUPRA POZBAWIONA 350 g / 200 g / 200 g 76,00 zł
Dus 350 gram eend, 200 gram rodekool en 200 gram gnocchi.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210707749
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2023 10:33 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]
In Polen stond op het menu het aantal grammen dat een gerecht woog kan ik me herinneren. Maar het warren altijd volwassen porties......
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landen
pi_210712880
quote:
0s.gif Op donderdag 21 september 2023 19:11 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Enig idee wat daar de achtergrond van is? Ik ben nooit in Polen geweest maar kan me niet herinneren dat ik ooit dat op de kaart heb zien staan in andere landen
Vaak ter bewustwording van de volumes die je eet. Maar het staat ook bij een pizza, dat ie dus x grammen weegt. Voor wat het waard is denk ik dan...... Maar men eet wel veel in Polen 😝
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_210714987
quote:
1s.gif Op maandag 18 september 2023 22:38 schreef DIJK het volgende:
Waar Seafarm, Kamperland
Wanneer Zaterdag

Dit restaurant is een beetje een vreemd gesitueerd op een soort van industrieterreintje aan het begin van de Oosterscheldekering. Dat komt omdat het in de basis een tarbotkwekerij en verwateraar van schelpdieren is. Naast de bedrijfshal zijn ze een restaurant begonnen.

Niettemin is het op het terras prima acclimatiseren zolang je de zoevende windmolens even vergeet. Van binnen ziet het restaurant er ook keurig uit.

[ afbeelding ]

De tarbotmoot was met 33 euro niet goedkoop maar wel perfect bereid. Een eervolle vermelding voor de zelfgemaakte mayonaise die echt goddelijk was. Ik was wel een beetje jaloers op de fruit de mer plateaus die voorbij kwamen. Volgende keer wordt het zo’n schaal.

Cijfer: 8
Was je met Hiske :D ? Deze zaterdag staat er een recensie van in het Volkskrant magazine. Ze geeft hetzelfde cijfer.
anonieme razernist
pi_210732180
Waar?
In den Doofpot, Leiden

Wanneer?
Alweer een paar weken geleden

Wat at je?
Het 6 gangen menu. Even reconstruerend vanuit mijn geheugen, de foto's en het wisselende menu op de website:

• om te beginnen de amuses, waaronder een interpretatie van hutspot met klapstuk en iets met Leidsche kaas.



• Tartaar van makreel, jalapeño en komkommer


• Ravioli van pompoen, kerrie en Bergamot


• Snoek- of zeebaars (?), lardo en stroganoff


• Kalf, zwezerik en Madeira


En ten slotte 2 desserts:
• Rood fruit, yoghurt en rabarber


• Leidsche Koek

Impressie?
Ik had eerder nog nooit van In den Doofpot gehoord en we waren hier vooral terecht gekomen omdat we een wat beter restaurant in Leiden zochten. Geen seconde spijt van gehad. Er was op dat moment een of ander evenement in Leiden aan de gang (opening academisch jaar?) waardoor het restaurant vol zat met groepjes academici en buitenlandse studenten plus ouders. Dat gaf wel weer een wat andere dynamiek dan de gebruikelijke stelletjes en zakenrelaties.

Het eten was ronduit goed, geen ster maar wel sterwaardig. De enige dissonant was daarbij de zeebaars (in mijn geheugen, volgens de kaart is het snoekbaars) in stroganof-saus. De saus was veel te zwaar en te overheersend voor de vis. Beetje jammer. Maar verder gewoon erg goed, vooral noemenswaardig zijn de opvallende amuse van hutspot met klapstuk en de tartaar van makreel met een heerlijk frisse komkommervinaigrette.

De bediening was over het algemeen vrij jong (of wordt ik nu zo oud?) maar wel alert, adequaat en kennis van zaken. Geen geklungel of foutjes die je soms ziet in restaurants die om kostenoverwegingen met een erg jong team draaien. En ook degene die die avond de sommelier verving: prima kennis en advies van wat ze allemaal hebben en wat bij je wensen past. Gewoon goed dus.

En ten slotte nog kudo's voor het feit dat je een eigen bestekla aan tafel hebt:


Kosten?
360,- voor 2 personen, inclusief fooi, een fles wijn, een aperitief voor, een digestief na en een glas dessertwijn bij het dessert.

Cijfer?
8,5

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 24-09-2023 07:59:05 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 1 oktober 2023 @ 11:37:05 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210803705
Wanneer: 30-09-2023
Waar: Restaurant Inheems in Heemstede.
Wat:

Om onze vakantie in stijl af te sluiten hebben we gebruik gemaakt van de restaurantweek-aanbieding van Dining City door bij Restaurant Inheems in Heemstede een 4-gangen menu te boeken.
Dit restaurant is sinds voorjaar 2022 geopend door eigenaar/chefkok Bas Pieterse en zijn vrouw Natalja van den Berge. Beiden hebben ruime ervaring in andere horeca-gelegenheden opgedaan, zoals de Jonge Dikkert in Amstelveen.

Kort na binnenkomst werd ons het 4-gangen menu uitgelegd en begonnen wij elk met wat wijn (een rode Argentijns Malbec voor Blues en een witte Verdejo voor mij) en water.

Als amuse kregen wij een chip van tapioca met vadouvancrème:


1e gerecht:

Tartaar van rund op een laagje aardappelrösti met dragon, radijs en piccalilly.
Erg smakelijk!

2e gerecht:

Schuimige kreeftenbisque met sesamtoast, selderij en rouille.
Echt een heerlijke bisque!

3e gerecht:

Wilde eendenborstfilet met paddenstoelen, gefrituurde cavalo nero (soort boerenkool), een crème van topinamboer en een jus van gerookte knoflook.
Wij werden gewaarschuwd dat er een kleine mogelijkheid zou zijn dat we een hagelkogeltje konden tegen komen, want wilde eend, maar dat bleek gelukkig niet het geval.
Hoogtepunt van dit gerecht was de jus van gepofte knoflook.

4e gerecht:

Een dessert van gepocheerde peer op een laagje witte chocolade met bladerdeegkoekjes, geroosterde hazelnoten, advocaat en een crème anglaise.
Een smakelijke afsluiting van de maaltijd.

Je merkt dat de kok Bas veel ervaring heeft met het samenstellen van lekkere smaken en combinaties en de bediening onder leiding van Natalja doet, ondanks misschien wat onderbezetting, erg hun best.

We waren totaal, inclusief wijn en water, 124,40 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10

De moeite van nog een keer een bezoek waard!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210804913
Die bestekla _O_ O+
pi_210964004
Waar: t Stokske (Jan en Ellen), Moergestel
Wanneer: net
Wat:

Nou ik heb heerlijk gegeten mensen. Vroeger ging ik - en vele met mij - graag eens eten bij Het Landgoed. Dat is al enige tijd over genomen en heet de Huyskamer nu en het is wat wisselend maar lang niet zo goed eten als vroeger Het Landgoed. Blijkt dat de chef samen met zijn vrouw voor zichzelf zijn begonnen in het oude pand van ‘t Stokske in Moergestel. Nou was dat een beetje een uitgeleefd pand met niet al te beste naam en meer kant en klaar vreten maar nu dus niet meer! Ze zijn ook druk bezig met de rename naar Jan en Ellen vanwege de reputatie uit het verleden. Interieur hebben ze mooi aangepakt en eten is heerlijk vooral voor de prijs!



We gingen voor het drie gangen menu a 45 euro.

Kregen eerst brood en een amuse van auberginecreme in krokantje met tonijnsalade, lekkere start. Vers vers vers gewoon. Geen amuse die al dagen mee gaat en niet meer krokant is en vers lekker krokant brood.




Toen kregen we gesroogde tonijn met een gamba in kalafi? Van dat grieks deeg. Met miso, ingelegde groenten, etc. Lekker, fris, veel smaak.



Toen een top hoofdgerecht. Hertenbiefstuk, hertensucade, paddestoeltjes, kippenlever saus, veenbessen. Hartig, lekker, veel smaken op het bord. Oh ja en die hele lekkere kleine strudel van kool!



Dessert ook echt lekker weer. Mandarijn, pure chocolade (mousse en koekje), ijs van verveine. Allemaal lekker bij elkaar en veel structuren en smaken er in.



Kosten: 105 euro met wat drankjes 2 personen
Cijfer: 8,5 zeker. Ga ‘m volgende keer in herhaling doen denk om zeker te zijn.
pi_210964855
Wat een goede prijs voor dat mooie en vooral lekkere eten en mooi restaurant! Vind je niet veel.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 15 oktober 2023 @ 20:27:19 #201
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210964890
quote:
0s.gif Op zondag 15 oktober 2023 19:16 schreef anndb het volgende:
Waar: t Stokske (Jan en Ellen), Moergestel
Wanneer: net
Wat:

Nou ik heb heerlijk gegeten mensen. Vroeger ging ik - en vele met mij - graag eens eten bij Het Landgoed. Dat is al enige tijd over genomen en heet de Huyskamer nu en het is wat wisselend maar lang niet zo goed eten als vroeger Het Landgoed. Blijkt dat de chef samen met zijn vrouw voor zichzelf zijn begonnen in het oude pand van ‘t Stokske in Moergestel. Nou was dat een beetje een uitgeleefd pand met niet al te beste naam en meer kant en klaar vreten maar nu dus niet meer! Ze zijn ook druk bezig met de rename naar Jan en Ellen vanwege de reputatie uit het verleden. Interieur hebben ze mooi aangepakt en eten is heerlijk vooral voor de prijs!

[ afbeelding ]

We gingen voor het drie gangen menu a 45 euro.

Kregen eerst brood en een amuse van auberginecreme in krokantje met tonijnsalade, lekkere start. Vers vers vers gewoon. Geen amuse die al dagen mee gaat en niet meer krokant is en vers lekker krokant brood.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Toen kregen we gesroogde tonijn met een gamba in kalafi? Van dat grieks deeg. Met miso, ingelegde groenten, etc. Lekker, fris, veel smaak.

[ afbeelding ]

Toen een top hoofdgerecht. Hertenbiefstuk, hertensucade, paddestoeltjes, kippenlever saus, veenbessen. Hartig, lekker, veel smaken op het bord. Oh ja en die hele lekkere kleine strudel van kool!

[ afbeelding ]

Dessert ook echt lekker weer. Mandarijn, pure chocolade (mousse en koekje), ijs van verveine. Allemaal lekker bij elkaar en veel structuren en smaken er in.

[ afbeelding ]

Kosten: 105 euro met wat drankjes 2 personen
Cijfer: 8,5 zeker. Ga ‘m volgende keer in herhaling doen denk om zeker te zijn.
Jullie brengen me steeds op goede ideeen 😁
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 15 oktober 2023 @ 21:47:59 #202
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210966152
quote:
1s.gif Op zondag 15 oktober 2023 20:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een goede prijs voor dat mooie en vooral lekkere eten en mooi restaurant! Vind je niet veel.
Daar even op inhaken... ik ben echt de laatste die zal zeuren over porties in de betere restaurants (hoewel, kennelijk niet), maar... voor een 3 gangenmenu vind ik het opgediende wel aan de zuinige kant? Mooie foto´s trouwens :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')