abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Miss SHO zaterdag 19 augustus 2023 @ 21:43:21 #101
22592 crew  Ole
pi_210347172
Had laatst ook ergens mosselen. Is niet echt de tijd ervoor. Maar verder ziet er goed uit. Fijn dat je een leuke avond hebt gehad!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 19 augustus 2023 @ 21:48:50 #102
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210347271
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 21:43 schreef Ole het volgende:
Had laatst ook ergens mosselen. Is niet echt de tijd ervoor. Maar verder ziet er goed uit. Fijn dat je een leuke avond hebt gehad!
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_210348109
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 21:37 schreef borisz het volgende:
Waar? Dakkas te Haarlem! https://www.dedakkas.nl/
Wanneer? 19 augustus 2023
Wat at je?

Vooraf:
Courgette ✓
Courgettebloem | Zachte geitenkaas | Doperwt | Lavendeldressing
[ afbeelding ]

Gravad Lax
Verschillende bieten | Dille-olie | Oost-Indische kers | Bloemen | Citroen crème fraîche
[ afbeelding ]

Hoofd
Makreelfilet
Jus van Hollandse garnalen | Gerookte mosselen | Gepofte biet | Zuring | Hazelnoot
[ afbeelding ]

Gnocchi Ossobucco
Kalfsschenkel | Spigarello | Kalfsjus | Geroosterde sjalotten | Gremolata
[ afbeelding ]

Dakkas sinds 2018 bovenop parkeergarage De Kamp in Haarlem. Hipstertoko. Ben er al veel vaak geweest voor een borrel, koffie met taart en ook lunch. Een diner is er nog nooit van gekomen. Tot dus vandaag. Meeste gerechten zijn vega of veganistisch. Maar er staat ook een vlees en visgerecht op de kaart.

Het was heerlijk. _O_ Eigenlijk maar één minpuntje en dat waren de mossels bij de makreel. Die waren te ver heen. Niet alleen bij mij, maar op alle borden.

Toe gingen we voor de koffie. Het was een fijne avond. :)
Ik ben daar ook eens geweest met collega's. Leuk zo bovenop de Kamp he.
Mooi verjaardagsetentje :9 *O* ^O^
  Moderator / Miss SHO zaterdag 19 augustus 2023 @ 22:30:29 #104
22592 crew  Ole
pi_210348206
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 21:48 schreef borisz het volgende:

[..]
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.
Ja dat kan ook..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_210359335
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: net
Wat:

Het begint wat saai te worden maar nogmaals bij mijn favoriete restraurant gegeten van dit moment namelijk Bochica. Sommige dingen waren wat in herhaling maar desalniettemin erg lekker en ook enkele hele nieuwe gerechten welke ontzettend lekker waren.

We konden lekker buiten op het terras zitten en kregen een amuse van krokant tramezzino brood met gerookte buratta. Hierna volgde nog een parel van pompoen met diverse structuren van pompoen. Quinoa en jalapeno.



We gingen voor het 5 gangen menu (60 euro pp), er is ook de mogelijkheid tot 6 of 7 gangen.

Voorgerecht was gegrilde watermeloen met granny smith appel en komkommer, samen met ricotta en granite van aardbei. Al vaker gehad en een lekker fris vegetarisch voorgerechtje.



Hierna een stukje scholfilet met miso en diverse bereidingen van paddestoel en pinda creme. Heerlijk gerechtje.



Toen een nieuw gerecht namelijk gestoofde kalfswang met lavas krokantje en rode biet. Heerlijk hartig gerechtje!



Hierna volgde rose gebakken lamsfilet met een bitterbal van lam. Met aubergine compote en roscof ui, dit met een rode wijnsaus.



Pre dessert was passievrucht met koffie lolly, en cake met limoen en witte chocolade.



Dessert het bekende bacardi razz dessert welke weer lekker was.



Kaas gang bestond uit twee nederlandse kazen, de eerste was net opgeklopte boter, heerlijk. Middelste geitenkaas, epoisses en gorgonzola dolce.



Al met al weer prima gegeten, gewoon echt goed prijs/kwaliteit, lekker rustig zitten, dichtbij huis. Heerlijk voor ons dus even zo op de zondag avond, vooral na dat ziekenhuis eten van de week.

Cijfer: 9+
Kosten: 160 euro, 1 gin tonic, grote fles bruiswater, 2 alcoholvrije gin tonic en 2x 5 gangen menu.
pi_210359419
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_210359436
Het is maar dat er voor mij weinig redenen zijn om me naar Reusel te begeven en als ik die kant op ga, er ook nog wat dingen in Eindhoven op het wensenlijstje staan. Maar anders zou ik het ook eens proberen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210359731
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Klopt prijs/kwaliteit echt super, en een fijne tuin om met zo’n weer buiten te zitten. Wat wil je nog meer. Want je krijgt dus 5 gangen + 2 amuse’s en pre dessert ook nog.
  zondag 20 augustus 2023 @ 21:17:26 #109
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210360024
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Viel mij ook op ja, dat is echt een klein prijskaartje voor dat menu en alles eromheen. Ziet er heerlijk en prettig uit!
Jammer dat ik niet in de buurt woon
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 augustus 2023 @ 23:04:18 #110
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210361409
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 20:10 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: net
Wat:

Het begint wat saai te worden maar nogmaals bij mijn favoriete restraurant gegeten van dit moment namelijk Bochica. Sommige dingen waren wat in herhaling maar desalniettemin erg lekker en ook enkele hele nieuwe gerechten welke ontzettend lekker waren.

We konden lekker buiten op het terras zitten en kregen een amuse van krokant tramezzino brood met gerookte buratta. Hierna volgde nog een parel van pompoen met diverse structuren van pompoen. Quinoa en jalapeno.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
We gingen voor het 5 gangen menu (60 euro pp), er is ook de mogelijkheid tot 6 of 7 gangen.

Voorgerecht was gegrilde watermeloen met granny smith appel en komkommer, samen met ricotta en granite van aardbei. Al vaker gehad en een lekker fris vegetarisch voorgerechtje.

[ afbeelding ]

Hierna een stukje scholfilet met miso en diverse bereidingen van paddestoel en pinda creme. Heerlijk gerechtje.

[ afbeelding ]

Toen een nieuw gerecht namelijk gestoofde kalfswang met lavas krokantje en rode biet. Heerlijk hartig gerechtje!

[ afbeelding ]

Hierna volgde rose gebakken lamsfilet met een bitterbal van lam. Met aubergine compote en roscof ui, dit met een rode wijnsaus.

[ afbeelding ]

Pre dessert was passievrucht met koffie lolly, en cake met limoen en witte chocolade.

[ afbeelding ]

Dessert het bekende bacardi razz dessert welke weer lekker was.

[ afbeelding ]

Kaas gang bestond uit twee nederlandse kazen, de eerste was net opgeklopte boter, heerlijk. Middelste geitenkaas, epoisses en gorgonzola dolce.

[ afbeelding ]

Al met al weer prima gegeten, gewoon echt goed prijs/kwaliteit, lekker rustig zitten, dichtbij huis. Heerlijk voor ons dus even zo op de zondag avond, vooral na dat ziekenhuis eten van de week.

Cijfer: 9+
Kosten: 160 euro, 1 gin tonic, grote fles bruiswater, 2 alcoholvrije gin tonic en 2x 5 gangen menu.
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 20 augustus 2023 @ 23:44:26 #111
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210361739
Ik zie het hier vaker staan: alcolholvrije gin-tonic. Is dat wat? Hebben ze hier in Argentinië ongetwijfeld nog niet, maar ik moet bekennen dat ik laatst bij een Cerveceria Artesenal voor het eerst een echt lekker alcoholvrij biertje had. Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 21 augustus 2023 @ 00:10:38 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210361886
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic :Y
Zonder gin?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210362354
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Ik zie het hier vaker staan: alcolholvrije gin-tonic. Is dat wat? Hebben ze hier in Argentinië ongetwijfeld nog niet, maar ik moet bekennen dat ik laatst bij een Cerveceria Artesenal voor het eerst een echt lekker alcoholvrij biertje had. Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic :Y
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.
pi_210362375
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2023 23:04 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
  maandag 21 augustus 2023 @ 08:50:41 #115
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210363326
quote:
81s.gif Op maandag 21 augustus 2023 00:10 schreef golfer het volgende:

[..]
Zonder gin?
Nee

Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 21 augustus 2023 @ 08:51:58 #116
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210363335
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 03:24 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.
Alcoholvrije wijn is op een hele zeldzame dure enkeling na ook echt niet te doen nee. Heeft met het fabricageproces te maken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210364089
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:

[..]
Nee

Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.
  maandag 21 augustus 2023 @ 11:42:44 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210364972
quote:
1s.gif Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:

Nee

Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Een ironiesmiley niet herkennen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 augustus 2023 @ 11:43:17 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210364979
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 10:03 schreef Jeroboam het volgende:

Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.
Bestaat dat dan? :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 augustus 2023 @ 11:58:22 #120
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210365182
quote:
81s.gif Op maandag 21 augustus 2023 11:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Een ironiesmiley niet herkennen. ;)
Ok hoor :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210365260
quote:
81s.gif Op maandag 21 augustus 2023 11:43 schreef golfer het volgende:

[..]
Bestaat dat dan? :+
Wat bestaat?
pi_210370403
Waar: Al Dente, Breda
Wanneer: net
Wat:

Het was lekker weer en ik had zin in italiaans. In de directe omgeving is alles dicht op maandag, dus maar even naar Breda gereden naar Al Dente waar ik al vaker heb gegeten.

We konden nog buiten zitten, wel aan de straat kant maar toch. Vooraf dronken we een alcoholvrije limoncello spritz en kregen we als hapje bresaola:



Vooraf kozen we voor een duo (vitello tonato en carpaccio) en de antipasti. Lekker begin.




Hierna als hoofdgerecht twee pasta gerechten namelijk de linguine met kreeft, tomaat en knoflook en pacherri met gorgonzola:




Lekker gegeten en voldeed aan de verwachtingen, precies waar ik zin in had.

Cijfer: 7
Kosten totaal: 125 euro

Afgesloten met een ijsje van de ijszaak er schuin tegenover welke tot 22 uur geopend is.
  maandag 21 augustus 2023 @ 18:50:26 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210370444
Die linguine met kreeft. :9~
Had het persoonlijk wel fijn gevonden als ie al uit zijn pantser was losgehaald.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-08-2023 18:56:42 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 augustus 2023 @ 18:52:59 #124
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  maandag 21 augustus 2023 @ 18:56:15 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210370533
quote:
7s.gif Op maandag 21 augustus 2023 18:52 schreef MadMaster het volgende:


Ouwe snoeperd… :D
:D
Haha, auto-aanvullen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 22 augustus 2023 @ 03:45:54 #126
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210375598
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 18:47 schreef anndb het volgende:
Vooraf dronken we een alcoholvrije limoncello spritz
Ik durf het bijna niet te vragen _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 augustus 2023 @ 21:47:55 #127
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210412807
Waar? Mango´s. Standtent 15 te Zandvoort.
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Van alles en nog wat. We deden div tapas, nacho's en burgers in twee ronden. Ivm F1 was de kaart beperkt en kon je alleen maar ´planken´ bestellen (of dus nacho's en burgers).
Impressie?


Kosten zijn voor de zaak. Cijfer eten 6,5. Bediening 3.

We hadden een afscheidsetentje van een oud-collega op dag -1 voordat het losbarst in Zandvoort met de F1. Strandtent had het niet druk. Halfvol max. De kaart was ook geminimaliseerd. Je kon een plank bestellen, nacho's in 2 soorten en diverse burgers ipv losse tapas of de rest vd kaart.
Het eten komt er nog met een voldoende vanaf.

Maar de bediening was ronduit dramatisch. Of het duurde voordat ze weer eens langs kwamen. Of ze kwamen halve bestellingen brengen. Personeel was er genoeg, maar het communiceerde niet en basislessen lekken ze ook niet geleerd te hebben. Wat we kregen was oke. Burgers staan niet op de foto. Waren OK, maar ook ook daarvoor ga je hier niet zitten. Ik kan helaas niet anders concluderen dat je het bij één van de 32 andere strandtenten moet proberen of elders in het dorp.


Max werd nog wel even weggesleept. :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 24-08-2023 22:03:59 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_210417368
Waar: Giuloano aan de Maas, Rotterdam

Wanneer: woensdag 16 augustus

Wat at je: Een broodje Perfetto (provolone, gorgonzola, salami, rauwe ham) en een broodje porchetta met saliejus, er bij cappuccino, cola en 2 spa rood



Impressie: Zeer goed. Nette bediening, nette zaak, heerlijk eten. Alle ingrediënten waren echt lekker.

De porchetta was zalig in zijn simpelheid. De jus was het beste van de volledige maaltijd. Mijn broodje was veel meer een smaakexlosie. De smaken pasten uitstekend bij elkaar.

Het toilet was netjes maar helaas was het fonteintje te klein om mijn waterflessen onder te vullen. Toen ik aan de bar ging vragen of ze daar gevuld mochten worden, kreeg ik er zelfs ijsklontjes in.

Cijfer: 9,5. Extra halve punt voor de ijsklontjes.

Prijs: ¤ 42,00 inclusief fooi.
Spoilers!
pi_210417611
Waar: Brasserie Pierre, Rotterdam

Wanneer: woensdag 16 augustus

Wat at je: Vooraf deelden we de geblakerde avocadotartaar met pestocrouton en de coquilles met zoete aardappelcreme en beurre noissette



Als hoofdgerecht deelden we een petit coq au vin en een bavette met wortel, beukenzwam en pastinaak met dragonsaus. Daarnaast nog een portie zoete aardappelfrites.


Impressie:
Heel goed! Ze hebben een leuke locatie en een prettig terras op de stoep. Wij zaten buiten maar binnen zag alles er ook netjes uit. De bediening was echt heel goed, ik was er gewoon een beetje verbaasd over.

We kregen een gratis fles water en lekker brood met lekkere boter. Het water had kouder gekund maar gezien de drukte is dat te vergeven.

De avocadotartaar miste iets, ik denk iets krokants. Het was een erg lekker gerecht maar bij elke hap was ik op zoek naar iets dat er niet was. De coquilles waren uitstekend bereid, een prettig subtiel gerecht.

De bavette was uitstekend bereid. Als je vraagt om medium rare, krijg je hem ook echt medium rare. Lekker garnituur ook. De frietjes die er bij hoorden waren lekker maar gewoontjes, ondanks de truffelmayo. Als alles bijzonder is, verwacht je ook meer van de friet.

De coq au vin was subliem. Daar had ik 3 grote borden van op gekund. Zoete aardappelfriet was heerlijk en de truffelmayo ook.

Ik vind het altijd fijn als het toilet net zo veel aandacht krijgt als de rest van het restaurant. Dat was bij Pierre zeker het geval. Er stonden luchtverfrissers, tampons, maandverband, deo en haarlak!

We gaan hier zeker vaker naar toe. Sowieso voor coq au vin en ook voor de rest van de kaart. Het was moeilijk kiezen.

Cijfer: 8,9. Pluspunten voor bediening, water en toilet. Kleine aftrek voor kleine tafeltjes en frietjes.

Prijs: ¤ 92,00 inclusief fooi, een biertje en en grote fles spa rood.
Spoilers!
pi_210417968
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2023 11:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Giuloano aan de Maas, Rotterdam

Wanneer: woensdag 16 augustus

Wat at je: Een broodje Perfetto (provolone, gorgonzola, salami, rauwe ham) en een broodje porchetta met saliejus, er bij cappuccino, cola en 2 spa rood

[ afbeelding ]

Impressie: Zeer goed. Nette bediening, nette zaak, heerlijk eten. Alle ingrediënten waren echt lekker.

De porchetta was zalig in zijn simpelheid. De jus was het beste van de volledige maaltijd. Mijn broodje was veel meer een smaakexlosie. De smaken pasten uitstekend bij elkaar.

Het toilet was netjes maar helaas was het fonteintje te klein om mijn waterflessen onder te vullen. Toen ik aan de bar ging vragen of ze daar gevuld mochten worden, kreeg ik er zelfs ijsklontjes in.

Cijfer: 9,5. Extra halve punt voor de ijsklontjes.

Prijs: ¤ 42,00 inclusief fooi.
Ik dacht even dat er een enorme homp kaas op het bord lag maar het is het broodje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210431905
Ziet er beide lekker uit!
  Moderator / Miss SHO dinsdag 29 augustus 2023 @ 16:48:06 #132
22592 crew  Ole
pi_210466867
Zaterdag lunch bij Voetangel. Ben benieuwd. Goede verhalen over gehoord
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 19:07:46 #133
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210468262
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:

[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Helaas het hele weekend ziek geweest dus niet naar Zandvoort of uit eten. Eten hebben we verzet naar as zaterdag.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210469204
Waar: Rosalie te Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Ik had zin in wat anders en zo kwamen we bij het relatief nieuwe Rosalie waar ze alles op een houtvuur bereiden. Ik was hier nog nooit geweest en het was goed bevallen! We zaten dichtbij het vuur wat met deze frissere temperatuur wel aangenaam was. Bediening erg vriendelijk en lekker gegeten voor een goede prijs.

We begonnen met brood, heerlijk vers brood met super krokante korst. Erg lekker goed brood. Dit kwam met gerookte boter, en waar ik normaal geen fan ben van vanalles met boter te doen (heb liever gewoon normale roomboter met wat zout) was de gerookte smaak nu een heerlijke toevoeging!




We gingen voor de tomaten met straciatella en sumac en gerookte zalm met bieten en grapefruit, beide heerlijk en niet te groot. Lekker fris ook, heerlijk zo op een zomer menu beide gerechtjes. Een goede start.




Hierna kozen we voor mij de gevlinderde zeebaars en mijn vrouw de runderburger. Hierbij krieltjes met bieslook mayonaise en gegrilde groenten. Gegrilde groenten was lekker maar het was vooral venkel, mocht iets meer variatie in zitten. Zeebaars heerlijk krokant, en vis van de bbq is natuurlijk altijd heerlijk. De burger was ook goed, vond zelf de bbq saus iets te zuur, maar mijn vrouw vond ‘m lekker dus. Saus bij de vis was trouwens ook heerlijk met een heerlijke anijs smaak, wat pernod/ricard er door?






Kosten met 3 cocktails 105 euro
Cijfer: 7,5

Kom zeker terug om de vlees gerechten te proeven nog een keer.
pi_210469733
Bijzondere gerechten qua opmaak.

Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 21:45:24 #136
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210469752
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.

Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Ik ben niet de enige dus _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 29 augustus 2023 @ 21:48:56 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210469811
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.

Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Gepofte rijst?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210470246
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:45 schreef flipsen het volgende:

[..]
Ik ben niet de enige dus _O-
Nope.
Spoilers!
pi_210471442
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2023 21:48 schreef golfer het volgende:

[..]
Gepofte rijst?
Gepofte rijst inderdaad. Sja de opmaak kan wellicht wat over gezegd worden, smakelijk was het wel zo’n sappig visje met krokante huid van de bbq.
pi_210476679
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spek :9
De locatie is zeker belangrijk en is ook qua kwaliteit verschillend. Wij gaan altijd bij Amsterdam centraal en nog nooit gehad dat het niet goed was.
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
pi_210477330
quote:
0s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 17:14 schreef lojanda het volgende:

[..]
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spek :9
De locatie is zeker belangrijk en is ook qua kwaliteit verschillend. Wij gaan altijd bij Amsterdam centraal en nog nooit gehad dat het niet goed was.
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent. ^O^ :Y)
pi_210477573
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent. ^O^ :Y)
Het is verder ook niets culinairs natuurlijk maar gewoon een biefstuk.. ik kom er iig één keer per jaar als ik met een aantal vriendinnen ga shoppen voor de kerst en dan is het traditie geworden om dan bij Loetje af te sluiten.

Saté van varkenshaas is altijd lekker :9
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij er van begrijpt
  woensdag 30 augustus 2023 @ 21:46:59 #143
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210480856
quote:
1s.gif Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent. ^O^ :Y)
Brings back memories! En daarvoor, toen het nog Slomp heette. Maar dat is wel héél lang geleden...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 3 september 2023 @ 00:43:25 #144
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210515265
quote:
0s.gif Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:

[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210516328
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 00:43 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?
  zondag 3 september 2023 @ 10:10:20 #146
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210516623
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 09:21 schreef anndb het volgende:

[..]
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210516686
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 10:10 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.
Oh wij nemen die er ook nog wel eens gewoon extra bij, al dan niet om te delen.
  zondag 3 september 2023 @ 12:40:39 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210517946
Wanneer: 2 september 2023
Waar: Frenchie in Haarlem
Wat:

Naar aanleiding van onze huwelijksdag besloten wij een keer te gaan eten bij hotel/restaurant Frenchie in Haarlem.
Dat mede ook omdat Hiske Versprille er vorig najaar een mooie recensie over geschreven had in De Volkskrant.
Frenchie is zowel een (boutique)hotel, als een restaurant en het restaurant is leuk ingericht met onder andere veel afbeeldingen van honden. Het logo van Frenchie is ook de bovenkant van een hondenkop. Na wat nadere bestudering kwamen we er achter dat het dus een Franse buldog betreft.

Na binnenkomst namen we eerst elk een glas wijn en water. Voor Blues een rode Moltepulciano en voor mij een witte Viognier.
Snel kwam er een klein hapje op tafel, een kerrie-kaaskoekje:


Daarna kregen we uitleg over het menu. Je kunt a la carte kiezen of gaan voor een 4- (65 euro) of 6-gangen(85 euro) The best of Frenchie-menu. Wij besloten ons te laten verrassen met het 4 gangen Best of Frenchie-menu.

Amuses:

v.l.n.r: op olijfhout opgediend een croustade met tartaar van wortel en lavas, daarnaast een stukje nashipeer geïnfuseerd met verveine en een glaasje heldere gazpacho met perzik en ananastomaat.
Erg leuke en smakelijke hapjes.

1e gerecht:

Gebrande rode poon en mosseltjes met wat zwarte knoflook, mini courgettes, zeekomkommertjes en een vinaigrette van strandkrab.
Weer erg lekker, vooral die vinaigrette van strandkrab.

2e gerecht:

Een flan van doperwten, salade van doperwt, groene asperges, met een 64-graden eidooier en daarbovenop een sinaasappel hollandaisesaus en crisps van Parmezaan.
Aparte smaken bij elkaar.

3e gerecht:

Dry aged kalfslende van Gasconne rund met daarop een kruidenkorst, seizoen groenten, een gefrituurde dobbelsteen met ragout van de tong en vlees van de kop van de koe. Daarbij een heerlijke jus de veau.
Heel erg lekker allemaal.

Bij dit hoofdgerecht lieten wij ons door het deskundige meisje in de bediening adviseren voor een bijpassend glas wijn. Voor Blues werd dat een stevige rode Spaanse Albahra tinto en voor mij werd het een stuk lichtere Italiaanse (uit de Dolemieten) Foradori Lezèr. Paste er inderdaad goed bij.

Nagerecht:
We konden kiezen tussen kaas of zoet en kozen voor zoet.

Vanille chantilly, compote van kers, amandelcrunch en een sorbet van rode biet en espuma van kriekbier.
Alweer erg lekker en vooral verrassend van smaak was de combinatie van biet en kers.

Wij wilden daarna afrekenen, maar mochten niet eerder weg voordat we ook nog wat friandises kregen:


Totaal waren wij, inclusief wijnen en water 182,50 euro kwijt.
Niet goedkoop, maar Frenchie is een prima restaurant met verrassend goede wijn-spijscombinaties en deskundige en vriendelijke bediening.

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210518550
Dat ziet er goed uit @golfer :9
Spoilers!
pi_210521830
Waar: Hooked, Tilburg

https://www.hooked-tilburg.nl/menu

Wanneer: vanmiddag
Wat:

Hooked is een klein soort luxe tapa bar met dus gerechtjes om te delen. Het zit in een klein en ‘moeilijk’ pandje aan het eind van de korte heuvel, hier hebben al veel restaurants gezeten en geen een heeft het lang gered. We hopen dat deze er wat langer blijft zitten, het concept is leuk, bediening goed en het eten lekker. Het viel nu extra in de smaak omdat ik de gerechtjes wel extra als lunch zo kon waarderen, ik weet niet in de avond of je er echt af aan kan eten ook al kan je wel wat dingen bij bestellen zoals frietjes met een gebakken ei wat wellicht een meer voldaan gevoel geeft. Als lunch was het nu perfect! We zaten lekker buiten met dit nog heerlijke weer en heerlijk gegeten.

We begonnen met drie sharing gerechtjes namelijk onderstaande en kregen daarbij twee broodjes, chips en olijven:

ZACHT GEGAARDE KALFSLENDE
lauwwarm | tonijnmayonaise | gefrituurde kappertjes
¤15.50

GEBAKKEN FETA
cantaloupe meloen | hangop | sesam
¤13.50

TARTAAR VAN BLOEMKOOL
dragon | oude kaas crème | augurken ijs | gerookte amandelen | beurre noisette vinaigrette
¤13.50




We dronken 2 cola zero en 2 alcoholvrije gin tonic.
Gerechtjes waren heerlijk! Vooral de bloemkool, maar de rest was ook heerlijk.

Hierna nog:

STEAK TARTAAR
hand gesneden | brioche toast | zonder poespas
¤14.50

HANDGEROLDE KROKETJES
manchego | gerookte paprika aioli | 2 st.
¤9.50

Deze waren lekker, maar iets minder dan de vorige gang. Steak tartare was iets te veel gekruid/saus waardoor je het vlees minder proefde en manchego kroketjes ‘gewoon’ lekker.




Toen afgesloten met twee desserts welke heerlijk waren, echt waar. 10/10. Kon er niks slechts over zeggen, deeg van chocolade taartje heerlijk vers en krokant, ijs super en zelfgemaakt (beide), aardbeien romanoff top, super super.

WARM CHOCOLADETAARTJE
kokos | framboos | popcorn ijs
¤9.50

AARDBEIEN ROMANOFF
limoen-peper gel | meringue | yoghurt-basilicum ijs
¤9.50





Kosten: 107 euro
Cijfer: 8,5 in deze setting, omdat het nu voor de lunch echt wel lekker was op wat min puntjes (steak tartare iets) na. Als diner zou het een 8- zijn denk ik. Eerste gang met drie gerechtjes en desserts echt top. Bediening (eigenaar?) heel vriendelijk, eten kwam lekker snel (voor ons goed), zaten lekker rustig op het terras. Van genoten zo als lunch.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')