Me altijd afgevraagd of het de moeite is daar heen te gaan. Met welke sushi in de regio vergelijk je het?quote:Op dinsdag 18 juli 2023 18:15 schreef anndb het volgende:
Waar: Ichi kaatsheuvel
Wanneer: net
Wat:
Gebakken coquille met truffel saus en shiitake er onder:
[ afbeelding ]
Beef shashi (oosterse carpaccio met ponzu):
[ afbeelding ]
Tempura groente:
[ afbeelding ]
Zalm tartaar:
[ afbeelding ]
En dan diverse sushi:
Tonijn met truffel
Lemon grass chicken tempura
Zalm avocado
Tournedos
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Met 6 cola zero 113 euro kwijt.
Cijfer: 7,5
Lekker gegeten, niks op aan te merken, beste sushi denk wel hier in de regio.
Wat een mierenporties.quote:Op zondag 2 juli 2023 20:22 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:
Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.
Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.
[ afbeelding ]
Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!
[ afbeelding ]
We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:
[ afbeelding ]
Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.
[ afbeelding ]
Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:
[ afbeelding ]
Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:
[ afbeelding ]
Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.
Cijfer: 8,5/10
Wat een ter zake doende inhoudelijke reactie.quote:
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is.quote:Op dinsdag 18 juli 2023 22:28 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Me altijd afgevraagd of het de moeite is daar heen te gaan. Met welke sushi in de regio vergelijk je het?
Hm daar ben ik nog nooit geweest, Vught is natuurlijk helemaal niet ver maar Den Bosch regio kom ik amper. Ik zal daar eens naartoe gaan (meer tips altijd welkom trouwens).quote:Op dinsdag 18 juli 2023 23:02 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is.
Lol ik zit nu te kijken aan de hand van de post maar dat lijkt wel identiek? Zelfs de sushi volgorde nagenoeg en kleurstelling e.d op de menu kaart?quote:Op dinsdag 18 juli 2023 23:02 schreef Halcon het volgende:
[..]
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is.
Veruit de beste sushi-tent van Eindje is inderdaad Kyoto vlak naast het Philipsstadion, daar wil je overigens wel in het restaurant gedeelte eten en niet in het ietwat ongezellige afhaalgedeelte. Afhalen/bezorgen kan daar natuurlijk ook, maar dan betaal je net zoveel als in het restaurant, en dat is al niet goedkoop. (Het restaurant ligt overigens niet aan de Willemstraat, maar net om de hoek in de St Antoniusstraat naast snackbar de Willem die wel aan de Willemstraat ligt)quote:Op woensdag 19 juli 2023 12:31 schreef anndb het volgende:
[..]
Hm daar ben ik nog nooit geweest, Vught is natuurlijk helemaal niet ver maar Den Bosch regio kom ik amper. Ik zal daar eens naartoe gaan (meer tips altijd welkom trouwens).
Vergelijk het met regio Tilburg/Eindhoven/Turnhout. Steekt daar wel boven alles uit, al vind ik in Eindhoven bij het PSV stadion die hele kleine Japanner die er naast zit (Wilhelmina straat denk?) ook heel erg goed, die zat er al lang voor het all you can eat als hype zo populair was en gewoon met prijs per sushi werkt. Alleen dat is meer de klassieke sushi, vind bij Ichi wel leuk dat ze daar wat van afwijken (Foie gras, Truffel, etc). Ben er nu aantal keer geweest en kwaliteit is altijd wel goed.
Wat vind je van Coco?quote:Op donderdag 20 juli 2023 23:36 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Veruit de beste sushi-tent van Eindje is inderdaad Kyoto vlak naast het Philipsstadion, daar wil je overigens wel in het restaurant gedeelte eten en niet in het ietwat ongezellige afhaalgedeelte. Afhalen/bezorgen kan daar natuurlijk ook, maar dan betaal je net zoveel als in het restaurant, en dat is al niet goedkoop. (Het restaurant ligt overigens niet aan de Willemstraat, maar net om de hoek in de St Antoniusstraat naast snackbar de Willem die wel aan de Willemstraat ligt)
Stukken beter dan de all-you-can-eats, maar niet beter dan Kyoto.quote:
Goede omschrijving. Wat ik altijd jammer vind, is dat er vaak patat bij besteld wordt of geserveerd. Dat haalt het niveau mijn inziens wel enigzins naar beneden.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 22 juli 2023
Waar: Olliver's Soulkitchen&Bar in Haarlem.
Wat:
Naar aanleiding van hoge waarderingen bij Tripadvisor en The Fork vandaag gegeten (met 30% kortings-actie via The Fork) bij Olliver's Soulkitchen&Bar.
We kregen een tafeltje aan het raam met leuk uitzicht op het Spaarne.
Aan de vriendelijke man die ons bediende gevraagd wat er soulkitchen aan het restaurant is en we kregen als antwoord dat er elke 12 weken een nieuwe kaart met gerechten uit andere werelddelen werd gemaakt, waarbij vooral vanuit het gevoel (de soul) wordt gekookt. Het heeft dus niks van doen met (Amerikaanse)soulmuziek.
Voorgerechten:
[ afbeelding ]
Voor Blues tartaar van watermeloen met yuzu, feta en tomatencrumble. De watermeloen was eerst sousvide gegaard zodat het een soort vleesachtige structuur kreeg.
Smakelijk gerecht vond Blues.
Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles op een bedje van pompoencrème met sepiachips, oesterblad en citroenschuim.
Ook wel lekker, maar om slechts 2 kleine coquilles te serveren voor 16 euro is echt te duur.
Hoofdgerechten:
Blues had gekozen voor een vegan gerecht:
[ afbeelding ]
Een steak van bloemkool met (alweer) pompoencrème, radijs en chips van zoete aardappel.
1 kleine plak bloemkool, waar het harde, oneetbare hart, niet uitgesneden was. Smaak was wel goed, maar schandalig weinig voor maar liefst 24 euro.
Voor mij:
[ afbeelding ]
Kabeljauwhaas met charmoula (een soort Marokkaanse pesto-achtige saus, gefrituurde kikkererwten en plakjes mini-aubergine.
Kabeljauw was prima gebraden, maar de tere smaak ervan werd compleet overheerst door de erg sterke smaak van de charmoula en de mini-aubergines waren taai. Jammer.
We hadden er nog als extraatje wat patat bij besteld.
We dronken er elk een glas wijn bij. Voor Blues een rode montepulciano en voor mij een witte verdejo.
Inclusief 30% korting waren we toch nog 80,65 kwijt.
Al met al: vriendelijke bediening, mooie locatie, maar veel te duur voor het gebodene.
6/10
Slecht koken kost net zoveel moeite als goed koken, helaas is de klant van dat eerste de dupe.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Morgane89 het volgende:
Wat jammer @:golfer! Dat is voor de aanbiedingsprijs al karig en voor de normale prijs schandalig
Loetje is toch bijna altijd en overal heel matig voor wat je betaalt? Kom er soms weleens als mensen me er mee naar toe nemen, maar het valt eigenlijk nooit mee.quote:Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat.quote:Op zondag 23 juli 2023 16:17 schreef Halcon het volgende:
[..]
Loetje is toch bijna altijd en overal heel matig voor wat je betaalt? Kom er soms weleens als mensen me er mee naar toe nemen, maar het valt eigenlijk nooit mee.
Ik ben een keer in Breda geweest dat was prima prijs/kwaliteit (was wel met de lunch en niet druk) van een collega in de buurt van Amsterdam begreep ik dat er veel verschil zitten tussen locaties.quote:Op zondag 23 juli 2023 19:10 schreef Seeburg54 het volgende:
[..]
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat.
Zo ben ik er ooit terecht gekomen. Was toen in een dorp. Daar was het niet echt ranzig, maar wel duur voor wat het is. Daarna nog een paar keer in stedelijke vestigingen terecht gekomen als mensen met wie ik ging eten het uitkozen. Dat was gewoon ronduit slecht.quote:Op zondag 23 juli 2023 19:10 schreef Seeburg54 het volgende:
[..]
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat.
Ik ben geen kok. Ik hou wel van koken, maar ik heb daar absoluut niet voor geleerd. Het moment dat ik denk 'dit kan ik beter' dan is dat géén goed teken voor een restaurantquote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:
Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:
Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]
En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:
[ afbeelding ]
Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:
[ afbeelding ]
Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:
[ afbeelding ]
Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:
[ afbeelding ]
Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.
[ afbeelding ]
Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.
Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.
Cijfer 5-
Nee ik het het wel een beetje gezien daar, wou naar huis. Ze vroegen verder ook niet hoe het was de maaltijd, en de kok zag ik al staan toen ik naar het toilet ging, ongeintereseerd en beetje met de friteuse en oven bezig k&k dingen afbakken vooral. Was er wel klaar mee.quote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:26 schreef golfer het volgende:
Zeer matig dus @:anndb
Heb je het ibericovlees terug gestuurd?
Ik zou echt in een lachstuip schieten volgens mij als ik dit zo voorgeschoteld krijgquote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:
Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:23 schreef mascara-klodder het volgende:
En @:anndb heeft altijd de meest fantastische verslagen met het meest geweldige eten, prachtig gepresenteerd. Krijg je een Magnum op een bordje na niet al te beste gangen ervoor als toetje![]()
De deceptie
Wat erg! Magnums kun je bij een aantal zaken mooier krijgen (veel meer aangekleed) voor de helft minder.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:41 schreef anndb het volgende:
[..]
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.
Ook kleine porties. Ze geven er maar een half brood bij in de hoop dat je je daar dan maar vol mee vreet?quote:Op dinsdag 25 juli 2023 22:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat slecht zeg, anndb! Het ziet er ook gewoon niet aantrekkelijk uit.
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.quote:Op zaterdag 29 juli 2023 22:11 schreef FutureFairytale het volgende: Ik vind het ook niet kunnen. Ze kunnen echt wel hollandaise voor je maken, zeker bij zo'n luxe gerecht. Of geef t anders van tevoren aan (zij dan he)
Kan natuurlijk wel, maar geloof dat ze dat normaal wel in redelijk grote(re) hoeveelheid maken en in een sifon of vlakbij de oven in de keuken op temperatuur houden. In de avond word nogal vaak de surf en turf klassieker besteld waar ze ‘m voor gebruiken als saus.quote:Op zaterdag 29 juli 2023 22:44 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.
Alles wordt lekkerder door boter.quote:Op zondag 30 juli 2023 23:49 schreef flipsen het volgende:
Mooi verslag weer, as usual. Al kan ik het niet nalaten: ik lees vooral boter, boter en nog meer boter
Ja. Ik denk het wel. De korting gold overigens alleen op het eten en niet op de drank.quote:Op zaterdag 5 augustus 2023 22:09 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er prima uit voor die prijs golfer, zou je het weer doen maar dan zonder korting?
Ik schoot er al van de lach toen ik het voorbij zag komen voor een tafeltje iets verderop jaquote:Op zondag 6 augustus 2023 09:17 schreef Myraela het volgende:
Ziet er best okay uit. Alleen wat is dat toch de laatste tijd met dat stomme takje groen dat overal op ligt? Wat is dat? Op die soep bijvoorbeeld. Ik zie het tegenwoordig echt zo vaak, maar het slaat nooit ergens op. Dan begrijp ik de ouderwetse peterselie nog eerder.
Zie mijn reviewquote:Op zondag 6 augustus 2023 14:22 schreef golfer het volgende:
Jammer van dat bremzoute gerecht, @:Cat-astrophe
Heb je daarover nog geklaagd?
Overheen gelezen.quote:
Dat ze het zouden doorgeven. Ik meldde het dan ook pas toen ze borden kwamen ophalen.quote:Op zondag 6 augustus 2023 14:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Overheen gelezen.![]()
En wat was hun reactie of oplossing/compensatie?
Het was inderdaad een bijzondere avond!quote:Op zondag 6 augustus 2023 14:04 schreef Cat-astrophe het volgende:
Na net wat te lang wachten verschenen de amuses. Omdat men het zo druk had, heb ik maar niet om een printje van onze gerechten gevraagd. Dus ik weet niet meer precies welke smaken het waren![]()
[ afbeelding ]
Volgorde van eten die ons werd aangeraden: 2 uur, 10 uur, 6 uur.
De eerste twee waren geweldig. Mooie smaken en structuren. De eerste was fris, groen, de tweede had een lekker milde kerriesmaak. De derde (die dus onderaan ligt).. ik was niet zo’n fan. Beetje zompig en eentonig van smaak.
O jaaa! Die van 6 uur was kool ipv octopus.quote:Op zondag 6 augustus 2023 15:30 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Het was inderdaad een bijzondere avond!Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goed
Ik weet nog ongeveer de smaken van de amuses.
2 uur: gerookte makreel tussen krokante toast
6 uur: takoyaki, iets vegetarisch in plaats van octopus. Wat weet ik ook niet meer.
10 uur: piccalilly crème met bloemkool schuim. Verrassend lekker!
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?quote:Op zondag 6 augustus 2023 23:27 schreef Gunner het volgende:
[ afbeelding ]
Paar dagen op hotel geweest en gister gegeten in het restaurant van Van der Valk in Enschede. Als er Entrecote op het menu staat ben ik altijd erg geinteresseerd.
Deze medium-rare besteld en OMG wat was deze mals. had iets langer gebakken gekund maar dat mocht de pret niet drukken. Zelden zo'n lekker stuk vlees gegeten.
Als ze alleen het vlees hadden geserveerd met een vork en steak knife erbij had ik het ook prima gevonden. Dikke 9!
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandachtquote:Op maandag 7 augustus 2023 00:28 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?
Dat laatste snap ikquote:Op maandag 7 augustus 2023 09:40 schreef Gunner het volgende:
[..]
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandacht
Gepofte rijst, gok ik.quote:Op maandag 7 augustus 2023 09:44 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Dat laatste snap ik![]()
Jammer dat het mysterie onopgelost blijft.
quote:
Mysterie alsnog opgelost!quote:
Sja blijft een werkdag, ook voor mij helaas. En gezien ik in mijn eentje was tussen afspraken in toch de tijd maar nuttig besteden dan.quote:Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Andere mensen vinden het weer vervelend als mensen alsmaar foto´s maken van hun gerechtenquote:Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Niet mee eens, zout kan er altijd bij maar niet meer uit. Ben altijd terughoudend met zout geweest, vind dat de meeste restaurants te veel zout gebruiken. Het heet dan zo mooi, hoog aan de smaak, maar dat betekend gewoon stevig gezouten. Is volgens (ik meen Will Demant, maar weet het niet zeker) Johannis van Dam noodlottig geworden, hij teste restaurants voor het Parool, maar moest eigenlijk zoutloos eten van zijn dokter.quote:Op maandag 7 augustus 2023 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij dat soort restaurants (zulke gerechten met dito prijsstelling) zou je niet de zoutpot nodig moeten hebben vind ik. Zou dat als keuken zijnde serieus opnemen.
De sla bij de tom yum kun je zien als 'dat maakt het iets minder zout'
Why?quote:Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Tijdens een diner in een chique restaurant okee not done, maar overdag op een werkdag tijdens de lunch, prima, moet kunnen.quote:
Nou idd, ik klik ook gewoon direct weg als ik dat op de kaart zie staan.quote:Op maandag 7 augustus 2023 21:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Van alle recensies hier door de jaren heen zal ik die Magnum van @:anndb nooit vergeten
Ik heb bij Merlet wel eens een Solero gehad. Dit was dan hun interpretatie natuurlijk, geen ola ijsje uit een verpakking. Vond het wel grappig en was erg lekker.quote:Op maandag 7 augustus 2023 21:01 schreef Leandra het volgende:
Wij zijn eind van de maand 10 jaar getrouwd en ik bekeek de menukaart van een restaurant een dorp verderop en zag bij de desserts een Magnum staan... daar gaan we dus niet eten
Nog steeds dus erg goed.quote:Op zondag 13 augustus 2023 12:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Olivijn* in Haarlem
-knip-
Kosten?
430,- inclusief wijn en fooi.
Cijfer?
8,5
Maar een gepimpte magnum is weer een brug te verquote:Op zondag 13 augustus 2023 13:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
Oh![]()
En dat bittergarnituurIk houd van zulke grapjes.
Dan moet je Golfer eens heel lief vragen of hij je op het Nonnetje wil trakteren. Dat was tot nu toe het beste groentenmenu ever (op de Nieuwe Winkel na, maar dat is dan wel weer heel iets anders qua stijl en amper te reserveren.)quote:Op zondag 13 augustus 2023 14:10 schreef Blues het volgende:
Mooie recensie. Ik hou erg van groente menuus
Dat is gewoon lui ‘koken’, naam én produkt jatten en de hoofdprijs vragenquote:Op zondag 13 augustus 2023 15:21 schreef flipsen het volgende:
[..]
Maar een gepimpte magnum is weer een brug te ver
De magnum waaraan gerefereerd wordt was toch gewoon een magnummagnum met 2 fliertjes saws?quote:Op zondag 13 augustus 2023 19:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik snap niet waarom jullie zo over de flos gaan van die magnum. Denken jullie dat ze een pakje van Ola op een bord gooien ofzo
Ik kom regelmatig bij een restaurant waar een magnum op het menu staat. Die maken ze met een limoenparfait aan de binnenkant en witte chocolade met bosvruchten aan de buitenkant.
Ik heb dat niet zo geïnterpreteerd. Dat werd hier zo opgevat maar er is volgens mij geen uitsluitsel over gekomen.quote:Op zondag 13 augustus 2023 19:40 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
De magnum waaraan gerefereerd wordt was toch gewoon een magnummagnum met 2 fliertjes saws?
Anndb? Magnummagnum?quote:Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:
Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:
Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]
En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:
[ afbeelding ]
Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:
[ afbeelding ]
Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:
[ afbeelding ]
Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:
[ afbeelding ]
Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.
[ afbeelding ]
Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.
Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.
Cijfer 5-
Matig zeg. Dat is inderdaad een echte tegenvaller.quote:Op zondag 13 augustus 2023 20:46 schreef anndb het volgende:
[..]
(Aldi magnummagnum)
Een echte was nog beter
Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
Zo zag hij ook uit op je fotoquote:Op zondag 13 augustus 2023 20:46 schreef anndb het volgende:
[..]
(Aldi magnummagnum)
Een echte was nog beter
Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.quote:Op zondag 13 augustus 2023 20:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Matig zeg. Dat is inderdaad een echte tegenvaller.
Maar magnum op de kaart kan dus ook een zelfgemaakt smaakvol dessert zijn.
Dat zou kunnen inderdaad.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:03 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
Dat is het ook.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:03 schreef Leandra het volgende:
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
quote:Cornetto' en 'Magnum' zijn beschermde namen. Alleen het merk Ola mag deze namen gebruiken. Huismerken heten daarom anders, bijvoorbeeld 'Cornets' of 'Ice Macs'. Wij noemen Cornetto-achtige ijsjes 'hoornijs' en Magnum-achtige ijsjes 'chocoladeroomijsjes'.
Maar dan mag het dus niet als Magnum op de kaart staan.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou kunnen inderdaad.
Ik heb het idee dat zo'n magnummaker gewoon de recentste Sligro-gatget is.
Correct.quote:Op zondag 13 augustus 2023 21:09 schreef Leandra het volgende:
[..]
Maar dan mag het dus niet als Magnum op de kaart staan.
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.quote:Op zaterdag 19 augustus 2023 21:43 schreef Ole het volgende:
Had laatst ook ergens mosselen. Is niet echt de tijd ervoor. Maar verder ziet er goed uit. Fijn dat je een leuke avond hebt gehad!
Ik ben daar ook eens geweest met collega's. Leuk zo bovenop de Kamp he.quote:Op zaterdag 19 augustus 2023 21:37 schreef borisz het volgende:
Waar? Dakkas te Haarlem! https://www.dedakkas.nl/
Wanneer? 19 augustus 2023
Wat at je?
Vooraf:
Courgette ✓
Courgettebloem | Zachte geitenkaas | Doperwt | Lavendeldressing
[ afbeelding ]
Gravad Lax
Verschillende bieten | Dille-olie | Oost-Indische kers | Bloemen | Citroen crème fraîche
[ afbeelding ]
Hoofd
Makreelfilet
Jus van Hollandse garnalen | Gerookte mosselen | Gepofte biet | Zuring | Hazelnoot
[ afbeelding ]
Gnocchi Ossobucco
Kalfsschenkel | Spigarello | Kalfsjus | Geroosterde sjalotten | Gremolata
[ afbeelding ]
Dakkas sinds 2018 bovenop parkeergarage De Kamp in Haarlem. Hipstertoko. Ben er al veel vaak geweest voor een borrel, koffie met taart en ook lunch. Een diner is er nog nooit van gekomen. Tot dus vandaag. Meeste gerechten zijn vega of veganistisch. Maar er staat ook een vlees en visgerecht op de kaart.
Het was heerlijk.Eigenlijk maar één minpuntje en dat waren de mossels bij de makreel. Die waren te ver heen. Niet alleen bij mij, maar op alle borden.
Toe gingen we voor de koffie. Het was een fijne avond.
Ja dat kan ook..quote:Op zaterdag 19 augustus 2023 21:48 schreef borisz het volgende:
[..]
Vorige week een hele pan mossels op en prima. Maar zo een paar losse.. Daar is iets compleet mis gegaan.
Klopt prijs/kwaliteit echt super, en een fijne tuin om met zo’n weer buiten te zitten. Wat wil je nog meer. Want je krijgt dus 5 gangen + 2 amuse’s en pre dessert ook nog.quote:Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Viel mij ook op ja, dat is echt een klein prijskaartje voor dat menu en alles eromheen. Ziet er heerlijk en prettig uit!quote:Op zondag 20 augustus 2023 20:19 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind dat menu opvallend laaggeprijsd? Ziet er heerlijk uit!
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁quote:Op zondag 20 augustus 2023 20:10 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: net
Wat:
Het begint wat saai te worden maar nogmaals bij mijn favoriete restraurant gegeten van dit moment namelijk Bochica. Sommige dingen waren wat in herhaling maar desalniettemin erg lekker en ook enkele hele nieuwe gerechten welke ontzettend lekker waren.
We konden lekker buiten op het terras zitten en kregen een amuse van krokant tramezzino brood met gerookte buratta. Hierna volgde nog een parel van pompoen met diverse structuren van pompoen. Quinoa en jalapeno.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
We gingen voor het 5 gangen menu (60 euro pp), er is ook de mogelijkheid tot 6 of 7 gangen.
Voorgerecht was gegrilde watermeloen met granny smith appel en komkommer, samen met ricotta en granite van aardbei. Al vaker gehad en een lekker fris vegetarisch voorgerechtje.
[ afbeelding ]
Hierna een stukje scholfilet met miso en diverse bereidingen van paddestoel en pinda creme. Heerlijk gerechtje.
[ afbeelding ]
Toen een nieuw gerecht namelijk gestoofde kalfswang met lavas krokantje en rode biet. Heerlijk hartig gerechtje!
[ afbeelding ]
Hierna volgde rose gebakken lamsfilet met een bitterbal van lam. Met aubergine compote en roscof ui, dit met een rode wijnsaus.
[ afbeelding ]
Pre dessert was passievrucht met koffie lolly, en cake met limoen en witte chocolade.
[ afbeelding ]
Dessert het bekende bacardi razz dessert welke weer lekker was.
[ afbeelding ]
Kaas gang bestond uit twee nederlandse kazen, de eerste was net opgeklopte boter, heerlijk. Middelste geitenkaas, epoisses en gorgonzola dolce.
[ afbeelding ]
Al met al weer prima gegeten, gewoon echt goed prijs/kwaliteit, lekker rustig zitten, dichtbij huis. Heerlijk voor ons dus even zo op de zondag avond, vooral na dat ziekenhuis eten van de week.
Cijfer: 9+
Kosten: 160 euro, 1 gin tonic, grote fles bruiswater, 2 alcoholvrije gin tonic en 2x 5 gangen menu.
Zonder gin?quote:Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.quote:Op zondag 20 augustus 2023 23:44 schreef flipsen het volgende:
Ik zie het hier vaker staan: alcolholvrije gin-tonic. Is dat wat? Hebben ze hier in Argentinië ongetwijfeld nog niet, maar ik moet bekennen dat ik laatst bij een Cerveceria Artesenal voor het eerst een echt lekker alcoholvrij biertje had. Dus ik ben wel benieuwd naar alcoholvrije gin-tonic
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!quote:Op zondag 20 augustus 2023 23:04 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Naar aanleiding van een eerdere review hebben we hier gereserveerd voor mijn verjaardag volgende week 😁
Neequote:
Alcoholvrije wijn is op een hele zeldzame dure enkeling na ook echt niet te doen nee. Heeft met het fabricageproces te makenquote:Op maandag 21 augustus 2023 03:24 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik mag geen alcohol meer drinken, dus voor mij is het wel wat. Smaak doet - op de alcohol zelf na dan natuurlijk - niet heel veel onder, in tegenstelling tot bijv. alcoholvrije wijn wat ik dan weer niet te zuipen vind.
Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.quote:Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee
Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Een ironiesmiley niet herkennen.quote:Op maandag 21 augustus 2023 08:50 schreef Molo het volgende:
Nee
Het is 2023 Golfer
Alcoholvrij bier is ook niet een leeg glas
Bestaat dat dan?quote:Op maandag 21 augustus 2023 10:03 schreef Jeroboam het volgende:
Misschien is Golfer een boomer die niet op de hoogte is van de alcoholarme/vrije trend.
quote:
Ik durf het bijna niet te vragenquote:Op maandag 21 augustus 2023 18:47 schreef anndb het volgende:
Vooraf dronken we een alcoholvrije limoncello spritz
Ik dacht even dat er een enorme homp kaas op het bord lag maar het is het broodje.quote:Op vrijdag 25 augustus 2023 11:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Giuloano aan de Maas, Rotterdam
Wanneer: woensdag 16 augustus
Wat at je: Een broodje Perfetto (provolone, gorgonzola, salami, rauwe ham) en een broodje porchetta met saliejus, er bij cappuccino, cola en 2 spa rood
[ afbeelding ]
Impressie: Zeer goed. Nette bediening, nette zaak, heerlijk eten. Alle ingrediënten waren echt lekker.
De porchetta was zalig in zijn simpelheid. De jus was het beste van de volledige maaltijd. Mijn broodje was veel meer een smaakexlosie. De smaken pasten uitstekend bij elkaar.
Het toilet was netjes maar helaas was het fonteintje te klein om mijn waterflessen onder te vullen. Toen ik aan de bar ging vragen of ze daar gevuld mochten worden, kreeg ik er zelfs ijsklontjes in.
Cijfer: 9,5. Extra halve punt voor de ijsklontjes.
Prijs: ¤ 42,00 inclusief fooi.
Helaas het hele weekend ziek geweest dus niet naar Zandvoort of uit eten. Eten hebben we verzet naar as zaterdag.quote:Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:
[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Ik ben niet de enige dusquote:Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.
Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Gepofte rijst?quote:Op dinsdag 29 augustus 2023 21:44 schreef DIJK het volgende:
Bijzondere gerechten qua opmaak.
Het lijkt net of er maden op de zeebaars liggen, wat zijn dat?
Gepofte rijst inderdaad. Sja de opmaak kan wellicht wat over gezegd worden, smakelijk was het wel zo’n sappig visje met krokante huid van de bbq.quote:
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spekquote:Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.quote:Op woensdag 30 augustus 2023 17:14 schreef lojanda het volgende:
[..]
Bij Loetje kun je het beste een biefstuk eten.. daar is het immers bekend mee geworden en dat is altijd goed. Zeker de Biefstuk Ossenhaas ‘De Roode Waard’ met de échte Loetje jus, uien, kippenlevers en spek![]()
De locatie is zeker belangrijk en is ook qua kwaliteit verschillend. Wij gaan altijd bij Amsterdam centraal en nog nooit gehad dat het niet goed was.
Het is verder ook niets culinairs natuurlijk maar gewoon een biefstuk.. ik kom er iig één keer per jaar als ik met een aantal vriendinnen ga shoppen voor de kerst en dan is het traditie geworden om dan bij Loetje af te sluiten.quote:Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:
[..]
Er zal zeker verschil in de filialen onderling zitten wat betreft kwaliteit. Ik ga er niet achter komen, want ze zien mij niet meer bij Loetje.
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent.![]()
Brings back memories! En daarvoor, toen het nog Slomp heette. Maar dat is wel héél lang geleden...quote:Op woensdag 30 augustus 2023 18:08 schreef Seeburg54 het volgende:
Wat wel een aanrader is, Diggels in Westerbork. Afgelopen weekend de sate van varkenshaas gehad aldaar. Dat is altijd goed, nog nooit middelmatig gegeten in Diggels. Toptent.![]()
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺quote:Op maandag 21 augustus 2023 03:45 schreef anndb het volgende:
[..]
Leuk ik ben benieuwd wat je er van vond!
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?quote:Op zondag 3 september 2023 00:43 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het was heerlijk, wij hadden de 7 gangen, 1 extra vis gang na de watermeloen. En de tweede weet ik nu al niet meer ☺
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.quote:Op zondag 3 september 2023 09:21 schreef anndb het volgende:
[..]
Mooi zo :-). Blij om te horen dat ik het voor dat geld niet alleen zo lekker vind daar. Ook nog voor de kaas gegaan (zelf te kiezen)?
Oh wij nemen die er ook nog wel eens gewoon extra bij, al dan niet om te delen.quote:Op zondag 3 september 2023 10:10 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Kaas zou ipv dessert zijn bij de 7 gangen, ik ben sowieso een zoet dessert mens en mijn man had genoeg gegeten (nog steeds niet helemaal terug na ons ziek zijn vorige week) dus die heeft er ook niet voor gekozen. Maar zag er wel heel mooi uit die kar, dus de kans dat we teruggaan en wel iets van kaas nemen is zeker aanwezig.
Ja iets te vaak hahaquote:Op maandag 4 september 2023 20:42 schreef Molo het volgende:
Hoe vaak ga jij uit eten joh?![]()
Ziet er heerlijk uit
Ook nog het hele land doorquote:Op maandag 4 september 2023 21:25 schreef anndb het volgende:
Ja iets te vaak haha. Ik wou zeggen moet even rustig aan doen, maar vrijdag en zaterdag weer twee staan maar dan in friesland.
quote:Op vrijdag 8 september 2023 22:17 schreef anndb het volgende:
Toen een gerecht dat een beetje van de afhaalchinees smaakte.
Hadden jullie net flink tegen de tafel gestoten of was het bord echt zo slordig opgemaaktquote:Hoofdgerecht was wel erg lekker, gerookte picanha met meiknol puree en bieten. Erg lekker door de rook smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |