abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_210181083
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2023 09:17 schreef Myraela het volgende:
Ziet er best okay uit. Alleen wat is dat toch de laatste tijd met dat stomme takje groen dat overal op ligt? Wat is dat? Op die soep bijvoorbeeld. Ik zie het tegenwoordig echt zo vaak, maar het slaat nooit ergens op. Dan begrijp ik de ouderwetse peterselie nog eerder.
Ik schoot er al van de lach toen ik het voorbij zag komen voor een tafeltje iets verderop ja _O-
Sfeer en beleving *G* :D
pi_210182981
Ik ging dit weekend eten bij restaurant Flavours. Zij hebben dit jaar hun eerste Michelin ster mogen ontvangen. Het was jaren geleden dat ik er at (en toen hadden ze voor die ster nog een flinke weg te gaan), laatste keer was (COVID) afhaal die voor mij geen succes was, want ook ik had COVID waarbij mijn geur en smaak tijdelijk was verdwenen :') Heb ik hier ook een review over geschreven :+

Nu dus voor het eggie *O*

Flavours heeft een keuken die Oriëntaals gericht is. En daar hoort blijkbaar ook een interieur met veel goud bij. Met als contrast donkere kleuren, wat het voor mij toch een beetje sombertjes maakte. En, zekere later op de avond, de kwaliteit van de foto’s geen goed deed. Wel pluspunten voor het servies en bestek.

Tien minuten nadat we binnen waren, wisten we dat het een ‘bijzondere’ avond zou worden….

De bediening heette ons welkom en meldde meteen dat de enige menukeuze het Flavours & Passion menu was. Normaal kun je op vrijdagen ook van de kaart eten. Tevens bleek de sommelier die middag ziek naar huis te zijn gegaan, dus er was geen wijnarrangement mogelijk. Men bood ons een glaasje champagne van het huis aan ter compensatie.
Voor ons een prima oplossing, want het plan was toch al om het menu te kiezen. En een wijnarrangement doen we nooit.

De vriendelijke dame van de bediening schonk enigszins onhandig onze champagne in… ze bleek normaliter bij de keukenbrigade te horen :D
Door de hele avond heen merkte je dat ze erg krap zaten qua bediening. Men deed echt hun best, maar kon het gewoon niet bijbenen. Gelukkig bleek de keuken wel op volle sterkte.

Na net wat te lang wachten verschenen de amuses. Omdat men het zo druk had, heb ik maar niet om een printje van onze gerechten gevraagd. Dus ik weet niet meer precies welke smaken het waren :@

Volgorde van eten die ons werd aangeraden: 2 uur, 10 uur, 6 uur.
De eerste twee waren geweldig. Mooie smaken en structuren. De eerste was fris, groen, de tweede had een lekker milde kerriesmaak. De derde (die dus onderaan ligt).. ik was niet zo’n fan. Beetje zompig en eentonig van smaak.

Daarna kwamen de broodjes: heerlijk vers zuurdesembrood, en prefect luchtige brioche. Twee soorten boter, waarbij ik vooral de beurre blanc erg kon waarderen.

Door naar het menu. Wij kozen voor zes gangen, waarbij de kaasgang wegvalt. En, omdat ik al had aangegeven dat ik niet van kaas houd kreeg ik bij de eerste gang een alternatief.
https://restaurantflavours.nl/menu/

Gang 1:

In plaats van geitenkaas voor mij een ceviche van kabeljauw. Prima gerechtje, plaatje om te zien (maar dat waren ze eigenlijk allemaal). Vergelijking met mijn tafelgenoot leerde dat we beiden dezelfde smaken op ons bord hadden. Zowel de kaas als de vis waren iets rokerig. Vind ik tof.

Inmiddels was de champagne op, en vroeg ik een alcoholvrije cocktail. Ik heb er een paar gehad die avond, smaakten allemaal goed maar, net als bij de champagne en de paar wijntjes die we dronken, kregen we maar bij enkele glazen toelichting hierop. Vaste bediening en sommelier werden gemist!

Gang 2:

Ik at zwezerik! Ik houd niet van zwezerik! Ik vond het lekker!
Het was dan ook maar een klein stukje, maar zo mooi gefrituurd en op smaak gebracht, helemaal in orde. Daarbij steak tartare die smolt in je mond.
Geserveerd op het mooiste bord van de avond. Je ziet het op de foto niet echt, maar het is een soort ingedeukte bal, die ook nog wat asymmetrisch ingedeukt is. Mooi O+

Gang 3:

Botermalse kabeljauw, perfecte beurre blanc en de truffel overheerste niet (wat ik al snel wel vind).
Met even attentie voor mijn lege glas water. Bij de amuses hadden we een glas gekregen, bij gang 2 kwam de fles op tafel. Bij gang 3 kwamen er erachter dat we echt zelf moesten bijschenken, anders leden we dorst.

Gang 4:

Langoustine O+ Waar de eerdere gangen soms wat heftige smaken hadden, wist de chef het hier prima in te tomen zodat de langoustine de hoofdrol bleef spelen. Nom!
Helaas inmiddels wel een tafel vol kruimels (want hoe kun je kruimelloos zuurdesembrood smeren als je broodbordje in beslag wordt genomen door de brioche). Kruimels die ook niet tussendoor werden opgeveegd.

Gang 5:

Hier ging het voor mij helaas hard bergaf ;(

De eend was eerst gepekeld, daarna geBBQed. Wat resulteerde in een zachte structuur en iets rokerige smaak. We hielden beiden niet van wild, maar zo was het heerlijk. De vetrand was… vettig. Niet opgegeten.
Alleen bleek de bijbehorende spitskool bremzout te zijn :X Overheerste het hele gerecht, erg jammer. Niet opgegeten. Eerste keer dat ik zulk commentaar ook aan de keuken heb teruggegeven. Want dit was echt geen kwestie van persoonlijke smaak.

Gang 6 (nummer 7 op de kaart):

Toet! Teleurstellend ;(
Geen duidelijk te onderscheiden smaken, de oliebolletjes waren zompig. Tafelgenoot vond het een meer smaakvol dan ik. Misschien was het het zout van de vorige gang, die me nog parten speelde?

Intussen vertrokken wat tafels… en bleef hun servies nog best lang staan. Maja, met personeelstekort is het natuurlijk wel fijn als de aandacht dan wordt besteed aan de nog aanwezige gasten.

Friandises!

Hele leuke presentatie met een doos waarbij telkens nieuwe geheime vakjes verschijnen.
Prima hapjes ook, met soms verrassingen van bosbes of ander fruit. Winnaar was het koffiegebak. Verliezer was de bonbon die heerlijk smaakte, maar meteen wegsmolt in je vingers. Ik snapte wel dat die ijskoud werd geserveerd, maar als je de chocolade goed tempereert hoeft die niet zo snel te smelten.

Al in al: leuke avond, goed gezelschap, ijverige bediening die roeiden met de riemen die ze hadden en echt hun best deden het ons zo min mogelijk te laten merken. Over de hele linie goed en verrassend gegeten.

Maar juist dat gebrek aan personeel en zeker de teleurstellende gerechten op het eind maken dat ik het een 7/10 geef.
Maar goed dat dit niet een van de avonden was dat Michelin langskwam, want dat had hun score flink omlaag gebracht.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 14:22:05 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210183245
Jammer van dat bremzoute gerecht, @Cat-astrophe
Heb je daarover nog geklaagd?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210183261
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:22 schreef golfer het volgende:
Jammer van dat bremzoute gerecht, @:Cat-astrophe
Heb je daarover nog geklaagd?
Zie mijn review ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 14:25:05 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210183288
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:23 schreef Cat-astrophe het volgende:


Zie mijn review ;)
Overheen gelezen. :@
En wat was hun reactie of oplossing/compensatie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210183318
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:25 schreef golfer het volgende:

[..]
Overheen gelezen. :@
En wat was hun reactie of oplossing/compensatie?
Dat ze het zouden doorgeven. Ik meldde het dan ook pas toen ze borden kwamen ophalen.
Je doelt waarschijnlijk op een excuus of korting? Niet gehad of gevraagd. Zo’n soort klant ben ik dan ook weer niet, die dat gaat eisen of zo.

Wat ik wel jammer vond is dat ik de chef de hele avond niet heb gezien. Normaal doen die wel een rondje. Kwam misschien ook door de drukte. Of hij had geen zin in lastige vragen :P
Want dan had ik het hem wel persoonlijk nog eens gezegd.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 15:30:46 #57
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_210184333
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:04 schreef Cat-astrophe het volgende:

Na net wat te lang wachten verschenen de amuses. Omdat men het zo druk had, heb ik maar niet om een printje van onze gerechten gevraagd. Dus ik weet niet meer precies welke smaken het waren :@
[ afbeelding ]
Volgorde van eten die ons werd aangeraden: 2 uur, 10 uur, 6 uur.
De eerste twee waren geweldig. Mooie smaken en structuren. De eerste was fris, groen, de tweede had een lekker milde kerriesmaak. De derde (die dus onderaan ligt).. ik was niet zo’n fan. Beetje zompig en eentonig van smaak.
Het was inderdaad een bijzondere avond! ;) Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goed :D

Ik weet nog ongeveer de smaken van de amuses.

2 uur: gerookte makreel tussen krokante toast
6 uur: takoyaki, iets vegetarisch in plaats van octopus. Wat weet ik ook niet meer.
10 uur: piccalilly crème met bloemkool schuim. Verrassend lekker!
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_210185062
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2023 15:30 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]
Het was inderdaad een bijzondere avond! ;) Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goed :D

Ik weet nog ongeveer de smaken van de amuses.

2 uur: gerookte makreel tussen krokante toast
6 uur: takoyaki, iets vegetarisch in plaats van octopus. Wat weet ik ook niet meer.
10 uur: piccalilly crème met bloemkool schuim. Verrassend lekker!
O jaaa! Die van 6 uur was kool ipv octopus.

Samen komen we er wel O+ _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 23:27:58 #59
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_210192114


Paar dagen op hotel geweest en gister gegeten in het restaurant van Van der Valk in Enschede. Als er Entrecote op het menu staat ben ik altijd erg geinteresseerd.

Deze medium-rare besteld en OMG wat was deze mals. had iets langer gebakken gekund maar dat mocht de pret niet drukken. Zelden zo'n lekker stuk vlees gegeten.

Als ze alleen het vlees hadden geserveerd met een vork en steak knife erbij had ik het ook prima gevonden. Dikke 9!
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 7 augustus 2023 @ 00:28:07 #60
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_210192454
quote:
2s.gif Op zondag 6 augustus 2023 23:27 schreef Gunner het volgende:
[ afbeelding ]

Paar dagen op hotel geweest en gister gegeten in het restaurant van Van der Valk in Enschede. Als er Entrecote op het menu staat ben ik altijd erg geinteresseerd.

Deze medium-rare besteld en OMG wat was deze mals. had iets langer gebakken gekund maar dat mocht de pret niet drukken. Zelden zo'n lekker stuk vlees gegeten.

Als ze alleen het vlees hadden geserveerd met een vork en steak knife erbij had ik het ook prima gevonden. Dikke 9!
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 7 augustus 2023 @ 09:40:37 #61
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_210194228
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2023 00:28 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandacht :9
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 7 augustus 2023 @ 09:44:32 #62
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_210194279
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2023 09:40 schreef Gunner het volgende:

[..]
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandacht :9
Dat laatste snap ik :D
Jammer dat het mysterie onopgelost blijft.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_210196245
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2023 09:44 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Dat laatste snap ik :D
Jammer dat het mysterie onopgelost blijft.
Gepofte rijst, gok ik.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 7 augustus 2023 @ 12:41:14 #64
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_210196427
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 12:29 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Gepofte rijst, gok ik.
ja dat is het denk ik
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 7 augustus 2023 @ 12:41:19 #65
171727 StateOfMind
Ancient Astronaut
pi_210196430
Rice crispies :9~
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  maandag 7 augustus 2023 @ 12:47:42 #66
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_210196512
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 12:29 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Gepofte rijst, gok ik.
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2023 12:41 schreef Gunner het volgende:

[..]
ja dat is het denk ik
Mysterie alsnog opgelost! *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_210197509
Waar: Chocolat te Breda
Wanneer: net
Wat:

Ik moest even tussen twee afspraken door wachten en dus maar gebruik gemaakt van die tijd om weer even bij Chocolat te lunchen en daarvoor even naar het centrum te rijden. Ik ging voor het 4 gangen (meest uitgebreide) lunch menu a 45 EUR.

Als amuse kreeg ik een pani puri met kikkererwten vulling, was we oke maar de pani puri zelf was niet echt krokant meer en eerder taai. Komt natuurlijk ook omdat het maandag is en ik precies om 12 uur voor de deur stond wellicht, maar toch. Klein detail. Dit werd geserveerd met twee bruine en twee witte mini broodjes, olijfolie en zeezout.



Als eerste gerecht was er een lekker frisse zeebaars, maar deze was helaas vrijwel zoutloos, een klein drupje sojasaus aan de zijkant lag er maar dat was zo weinig dat ik zelf wat heb moeten bijzouten met zout dat gelukkig op tafel stond. Verder wel een lekker (zomers) gerechtje, al was het weer er wat minder naar vandaag.



Tussengerecht was rogvleugel met knolselderpuree, tomyum saus, zeekraal en wat sla. Klonk zeer veelbelovend en kon geweldig zijn, helaas toch enkele punten van kritiek hierop: waar het voorgerecht vrijwel zoutloos was, was dit weer overdreven zout. Wellicht door de combinatie met zeekraal ook en een relatief klein stukje rogvleugel. De sla voegde overigens niks toe en het was zelfs beter zonder de sla, het is zo'n lekker gerechtje en dan zit je op die stukken sla erbij te knagen. De saus was gewoon een bisque, wel lekker natuurlijk maar mijn verwachtingen waren juist zo hoog omdat ik dacht ah leuk, tom yum saus. Weinig tom yum te proeven dus. Wel lekker, maar met wat aanpassingen veel beter. Wel echt een gerechtje met potentie!



Hoofdgerecht entrecote, wel lekker maar ook weer mocht meer zout hebben (zelf opgelost), verder smakelijk. Met gerookte aubergine puree, jalapeno van de bbq en wat pompoen en andere garnituren.



Dessert, gemarineerde kersen, nougat, witte chocolade. Lekker, geen opmerkingen, gewoon goed en lekker :-).



Al met al wel lekker gegeten en een goede basis is er, ik zou echter denk ik als ik dit in de avond zou krijgen toch wat teleurgesteld zijn. Voor nu als lunch was het prima, er waren verbeter punten en dan kon het nog beter zijn, maar vond eigenlijk hun gewoon lunch broodje lekkerder dat ik vorige keer had. Het was het allemaal net niet zeg maar (ben ik nou de laatste tijd veel aan het zeiken? Ik weet het niet....)

Overigens wel complimenten aan de dame in de bediening die (ondanks dat het al wel snel drukker werd) overal oog voor had, meteen voor mij een plek toegewezen met stroom voor laptop, ik was aan het bellen toen een gerecht kwam direct na het ophangen stond ze aan tafel voor de uitleg, etc.

Cijfer: 7/10 (had een 8+ kunnen zijn met de aanpassingen van hierboven).
Totaal kwijt: 45 EUR voor het menu (1 pers), 2 alcoholvrije gin tonic totaal = 62 eur ex fooi
  maandag 7 augustus 2023 @ 14:06:07 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210197662
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210197802
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Sja blijft een werkdag, ook voor mij helaas. En gezien ik in mijn eentje was tussen afspraken in toch de tijd maar nuttig besteden dan.
  maandag 7 augustus 2023 @ 15:04:37 #70
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210198474
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Andere mensen vinden het weer vervelend als mensen alsmaar foto´s maken van hun gerechten ;) Als het luidruchtige telefoongesprekken zijn (als in: luider dan wanneer het een een gesprek tussen 2 personen aan tafel), dan zou ik het ook erg irritant vinden, dat dan weer wel...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210199020
Bij dat soort restaurants (zulke gerechten met dito prijsstelling) zou je niet de zoutpot nodig moeten hebben vind ik. Zou dat als keuken zijnde serieus opnemen.

De sla bij de tom yum kun je zien als 'dat maakt het iets minder zout' ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 augustus 2023 @ 16:59:42 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210200104
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij dat soort restaurants (zulke gerechten met dito prijsstelling) zou je niet de zoutpot nodig moeten hebben vind ik. Zou dat als keuken zijnde serieus opnemen.

De sla bij de tom yum kun je zien als 'dat maakt het iets minder zout' ;)
Niet mee eens, zout kan er altijd bij maar niet meer uit. Ben altijd terughoudend met zout geweest, vind dat de meeste restaurants te veel zout gebruiken. Het heet dan zo mooi, hoog aan de smaak, maar dat betekend gewoon stevig gezouten. Is volgens (ik meen Will Demant, maar weet het niet zeker) Johannis van Dam noodlottig geworden, hij teste restaurants voor het Parool, maar moest eigenlijk zoutloos eten van zijn dokter.
  maandag 7 augustus 2023 @ 19:24:54 #73
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210201878
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Why?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 augustus 2023 @ 19:27:34 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210201914
Leuke recensies trouwens @anndb
Lees ze met plezier, ook de IMO smerige (die verneukte Iberico en die dieptrieste ondergejochelde Magnum bijvoorbeeld)

Dank!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 augustus 2023 @ 19:33:35 #75
171727 StateOfMind
Ancient Astronaut
pi_210202012
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2023 19:24 schreef Molo het volgende:

[..]
Why?
Tijdens een diner in een chique restaurant okee not done, maar overdag op een werkdag tijdens de lunch, prima, moet kunnen.

Totaal andere setting en ambiance.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')