abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_209834779
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
pi_209834913
Waar? De Admiraal, hilversum
Wanneer? Afgelopen weekend
Wat at je? Patat en een cola
Impressie? Prima
Kosten? 5,75
Cijfer? 8+

Zeer goede patat, niet te zout en een goede bite
Kleine zaak, met slechts een paar tafeltjes, voornamelijk bedoeld voor afhalen. Je kan er wel zitten en je patatje opeten, ruime keuze

[ Bericht 48% gewijzigd door #ANONIEM op 10-07-2023 15:30:04 ]
pi_209945463
Waar: Ichi kaatsheuvel
Wanneer: net
Wat:

Gebakken coquille met truffel saus en shiitake er onder:


Beef shashi (oosterse carpaccio met ponzu):


Tempura groente:


Zalm tartaar:


En dan diverse sushi:
Tonijn met truffel
Lemon grass chicken tempura
Zalm avocado
Tournedos



Met 6 cola zero 113 euro kwijt.
Cijfer: 7,5

Lekker gegeten, niks op aan te merken, beste sushi denk wel hier in de regio.
  dinsdag 18 juli 2023 @ 22:28:30 #4
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_209948941
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2023 18:15 schreef anndb het volgende:
Waar: Ichi kaatsheuvel
Wanneer: net
Wat:

Gebakken coquille met truffel saus en shiitake er onder:
[ afbeelding ]

Beef shashi (oosterse carpaccio met ponzu):
[ afbeelding ]

Tempura groente:
[ afbeelding ]

Zalm tartaar:
[ afbeelding ]

En dan diverse sushi:
Tonijn met truffel
Lemon grass chicken tempura
Zalm avocado
Tournedos
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Met 6 cola zero 113 euro kwijt.
Cijfer: 7,5

Lekker gegeten, niks op aan te merken, beste sushi denk wel hier in de regio.
Me altijd afgevraagd of het de moeite is daar heen te gaan. Met welke sushi in de regio vergelijk je het?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 18 juli 2023 @ 22:33:52 #5
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits'
pi_209948998
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2023 20:22 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.

Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.

[ afbeelding ]

Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!

[ afbeelding ]

We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:

[ afbeelding ]

Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:

[ afbeelding ]

Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.

[ afbeelding ]

Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:

[ afbeelding ]

Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:

[ afbeelding ]

Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.

Cijfer: 8,5/10
Wat een mierenporties.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  dinsdag 18 juli 2023 @ 22:44:10 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209949109
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2023 22:33 schreef PzKpfw het volgende:


Wat een mierenporties.
Wat een ter zake doende inhoudelijke reactie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209949372
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2023 22:28 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Me altijd afgevraagd of het de moeite is daar heen te gaan. Met welke sushi in de regio vergelijk je het?
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is. :)
pi_209954178
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2023 23:02 schreef Halcon het volgende:

[..]
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is. :)
Hm daar ben ik nog nooit geweest, Vught is natuurlijk helemaal niet ver maar Den Bosch regio kom ik amper. Ik zal daar eens naartoe gaan (meer tips altijd welkom trouwens).

Vergelijk het met regio Tilburg/Eindhoven/Turnhout. Steekt daar wel boven alles uit, al vind ik in Eindhoven bij het PSV stadion die hele kleine Japanner die er naast zit (Wilhelmina straat denk?) ook heel erg goed, die zat er al lang voor het all you can eat als hype zo populair was en gewoon met prijs per sushi werkt. Alleen dat is meer de klassieke sushi, vind bij Ichi wel leuk dat ze daar wat van afwijken (Foie gras, Truffel, etc). Ben er nu aantal keer geweest en kwaliteit is altijd wel goed.
pi_209954656
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juli 2023 23:02 schreef Halcon het volgende:

[..]
Ook wel benieuwd naar. Denk dat bijvoorbeeld Kaiseki in Vught wel beter is. :)
Lol ik zit nu te kijken aan de hand van de post maar dat lijkt wel identiek? Zelfs de sushi volgorde nagenoeg en kleurstelling e.d op de menu kaart?

https://restaurantkaiseki(...)AISEKI-MENU-2023.pdf

https://www.ichilounge.nl/ichi/ichi-menu.pdf

Zou het zijn broer zijn? Haha
pi_209976055
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juli 2023 12:31 schreef anndb het volgende:

[..]
Hm daar ben ik nog nooit geweest, Vught is natuurlijk helemaal niet ver maar Den Bosch regio kom ik amper. Ik zal daar eens naartoe gaan (meer tips altijd welkom trouwens).

Vergelijk het met regio Tilburg/Eindhoven/Turnhout. Steekt daar wel boven alles uit, al vind ik in Eindhoven bij het PSV stadion die hele kleine Japanner die er naast zit (Wilhelmina straat denk?) ook heel erg goed, die zat er al lang voor het all you can eat als hype zo populair was en gewoon met prijs per sushi werkt. Alleen dat is meer de klassieke sushi, vind bij Ichi wel leuk dat ze daar wat van afwijken (Foie gras, Truffel, etc). Ben er nu aantal keer geweest en kwaliteit is altijd wel goed.
Veruit de beste sushi-tent van Eindje is inderdaad Kyoto vlak naast het Philipsstadion, daar wil je overigens wel in het restaurant gedeelte eten en niet in het ietwat ongezellige afhaalgedeelte. Afhalen/bezorgen kan daar natuurlijk ook, maar dan betaal je net zoveel als in het restaurant, en dat is al niet goedkoop. (Het restaurant ligt overigens niet aan de Willemstraat, maar net om de hoek in de St Antoniusstraat naast snackbar de Willem die wel aan de Willemstraat ligt)
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_209976360
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juli 2023 23:36 schreef FrankRicard het volgende:

[..]
Veruit de beste sushi-tent van Eindje is inderdaad Kyoto vlak naast het Philipsstadion, daar wil je overigens wel in het restaurant gedeelte eten en niet in het ietwat ongezellige afhaalgedeelte. Afhalen/bezorgen kan daar natuurlijk ook, maar dan betaal je net zoveel als in het restaurant, en dat is al niet goedkoop. (Het restaurant ligt overigens niet aan de Willemstraat, maar net om de hoek in de St Antoniusstraat naast snackbar de Willem die wel aan de Willemstraat ligt)
Wat vind je van Coco?
anonieme razernist
pi_209981276
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 juli 2023 01:10 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Wat vind je van Coco?
Stukken beter dan de all-you-can-eats, maar niet beter dan Kyoto.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:11:42 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210000746
Wanneer: 22 juli 2023
Waar: Olliver's Soulkitchen&Bar in Haarlem.
Wat:

Naar aanleiding van hoge waarderingen bij Tripadvisor en The Fork vandaag gegeten (met 30% kortings-actie via The Fork) bij Olliver's Soulkitchen&Bar.
We kregen een tafeltje aan het raam met leuk uitzicht op het Spaarne.
Aan de vriendelijke man die ons bediende gevraagd wat er soulkitchen aan het restaurant is en we kregen als antwoord dat er elke 12 weken een nieuwe kaart met gerechten uit andere werelddelen werd gemaakt, waarbij vooral vanuit het gevoel (de soul) wordt gekookt. Het heeft dus niks van doen met (Amerikaanse)soulmuziek.

Voorgerechten:

Voor Blues tartaar van watermeloen met yuzu, feta en tomatencrumble. De watermeloen was eerst sousvide gegaard zodat het een soort vleesachtige structuur kreeg.
Smakelijk gerecht vond Blues.

Voor mij:

Coquilles op een bedje van pompoencrème met sepiachips, oesterblad en citroenschuim.
Ook wel lekker, maar om slechts 2 kleine coquilles te serveren voor 16 euro is echt te duur.

Hoofdgerechten:
Blues had gekozen voor een vegan gerecht:

Een steak van bloemkool met (alweer) pompoencrème, radijs en chips van zoete aardappel.
1 kleine plak bloemkool, waar het harde, oneetbare hart, niet uitgesneden was. Smaak was wel goed, maar schandalig weinig voor maar liefst 24 euro.

Voor mij:

Kabeljauwhaas met charmoula (een soort Marokkaanse pesto-achtige saus, gefrituurde kikkererwten en plakjes mini-aubergine.
Kabeljauw was prima gebraden, maar de tere smaak ervan werd compleet overheerst door de erg sterke smaak van de charmoula en de mini-aubergines waren taai. Jammer.

We hadden er nog als extraatje wat patat bij besteld.
We dronken er elk een glas wijn bij. Voor Blues een rode montepulciano en voor mij een witte verdejo.

Inclusief 30% korting waren we toch nog 80,65 kwijt.
Al met al: vriendelijke bediening, mooie locatie, maar veel te duur voor het gebodene.

6/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210001108
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 22 juli 2023
Waar: Olliver's Soulkitchen&Bar in Haarlem.
Wat:

Naar aanleiding van hoge waarderingen bij Tripadvisor en The Fork vandaag gegeten (met 30% kortings-actie via The Fork) bij Olliver's Soulkitchen&Bar.
We kregen een tafeltje aan het raam met leuk uitzicht op het Spaarne.
Aan de vriendelijke man die ons bediende gevraagd wat er soulkitchen aan het restaurant is en we kregen als antwoord dat er elke 12 weken een nieuwe kaart met gerechten uit andere werelddelen werd gemaakt, waarbij vooral vanuit het gevoel (de soul) wordt gekookt. Het heeft dus niks van doen met (Amerikaanse)soulmuziek.

Voorgerechten:
[ afbeelding ]
Voor Blues tartaar van watermeloen met yuzu, feta en tomatencrumble. De watermeloen was eerst sousvide gegaard zodat het een soort vleesachtige structuur kreeg.
Smakelijk gerecht vond Blues.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles op een bedje van pompoencrème met sepiachips, oesterblad en citroenschuim.
Ook wel lekker, maar om slechts 2 kleine coquilles te serveren voor 16 euro is echt te duur.

Hoofdgerechten:
Blues had gekozen voor een vegan gerecht:
[ afbeelding ]
Een steak van bloemkool met (alweer) pompoencrème, radijs en chips van zoete aardappel.
1 kleine plak bloemkool, waar het harde, oneetbare hart, niet uitgesneden was. Smaak was wel goed, maar schandalig weinig voor maar liefst 24 euro.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Kabeljauwhaas met charmoula (een soort Marokkaanse pesto-achtige saus, gefrituurde kikkererwten en plakjes mini-aubergine.
Kabeljauw was prima gebraden, maar de tere smaak ervan werd compleet overheerst door de erg sterke smaak van de charmoula en de mini-aubergines waren taai. Jammer.

We hadden er nog als extraatje wat patat bij besteld.
We dronken er elk een glas wijn bij. Voor Blues een rode montepulciano en voor mij een witte verdejo.

Inclusief 30% korting waren we toch nog 80,65 kwijt.
Al met al: vriendelijke bediening, mooie locatie, maar veel te duur voor het gebodene.

6/10
Goede omschrijving. Wat ik altijd jammer vind, is dat er vaak patat bij besteld wordt of geserveerd. Dat haalt het niveau mijn inziens wel enigzins naar beneden.
pi_210001360
Poeh dat is is wel veel geld voor een lage kwantiteit plus lager dan gemiddeld kwaliteit. Weten we ook gelijk weer wat we over kunnen slaan.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:58:42 #16
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_210001527
Wat jammer @golfer! Dat is voor de aanbiedingsprijs al karig en voor de normale prijs schandalig :(
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:34:42 #17
131800 Tarado
capô de fusca
pi_210002181
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Morgane89 het volgende:
Wat jammer @:golfer! Dat is voor de aanbiedingsprijs al karig en voor de normale prijs schandalig :(
Slecht koken kost net zoveel moeite als goed koken, helaas is de klant van dat eerste de dupe.
pi_210003188
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
pi_210010535
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 00:22 schreef Seeburg54 het volgende:
Loetje
Paterswolde
Vandaag
Tonijnbiefstuk
Ondanks vroege reservering op een slechte plek gezet, in een achterafhokje.
Bediening was slecht,alles ging verkeerd.
Veel en veel te duur, prijs kwaliteit verhouding van niks.
Zeer matig gegeten, veel te duur voor wat je op je bord krijgt.
Een 4 hooguit, geen Loetje meer.
Loetje is toch bijna altijd en overal heel matig voor wat je betaalt? Kom er soms weleens als mensen me er mee naar toe nemen, maar het valt eigenlijk nooit mee.
pi_210013062
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 16:17 schreef Halcon het volgende:

[..]
Loetje is toch bijna altijd en overal heel matig voor wat je betaalt? Kom er soms weleens als mensen me er mee naar toe nemen, maar het valt eigenlijk nooit mee.
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat. :N
pi_210013928
Loetje is inderdaad niets meer. Jaren geleden ben ik bij de Loetje in het Noord-Zuid Hollandsch Koffiehuis geweest, toen die er net zat. In mijn beleving was het toen best prima eetcafe-eten. Ergens begin dit jaar was ik er nog een keer omdat ik even niet meer inspiratie voor een vullende hap rond Amsterdam CS had. Maar toen had ik het gevoel dat ik het zo goed wat Servex-voer op het station had kunnen halen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 23 juli 2023 @ 21:13:21 #22
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_210015495
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 19:10 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat. :N
Ik ben een keer in Breda geweest dat was prima prijs/kwaliteit (was wel met de lunch en niet druk) van een collega in de buurt van Amsterdam begreep ik dat er veel verschil zitten tussen locaties.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_210016491
quote:
0s.gif Op zondag 23 juli 2023 19:10 schreef Seeburg54 het volgende:

[..]
Het was de eerste(en de laatste) keer voor ons. We waren met vrienden die er vaker kwamen en er positief over waren. De locatie is geweldig aan het Paterswoldse meer, maar verder valt het dus absoluut niet mee. Bovendien zat er veel vaag volk. Linke Loetje was een betere naam geweest gezien het volk wat er gisteren zat. :N
Zo ben ik er ooit terecht gekomen. Was toen in een dorp. Daar was het niet echt ranzig, maar wel duur voor wat het is. Daarna nog een paar keer in stedelijke vestigingen terecht gekomen als mensen met wie ik ging eten het uitkozen. Dat was gewoon ronduit slecht.
pi_210038822
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:

Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:

Vooraf eerst brood:


En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:



Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:



Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:



Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:



Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.



Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.

Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.




Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.

Cijfer 5-
  dinsdag 25 juli 2023 @ 21:26:10 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210038905
Zeer matig dus @anndb
Heb je het ibericovlees terug gestuurd?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210039705
Wat slecht zeg, anndb! Het ziet er ook gewoon niet aantrekkelijk uit.
pi_210039879
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:

Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:

Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]

En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:

[ afbeelding ]

Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:

[ afbeelding ]

Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:

[ afbeelding ]

Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:

[ afbeelding ]

Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.

[ afbeelding ]

Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.

Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.

Cijfer 5-
Ik ben geen kok. Ik hou wel van koken, maar ik heb daar absoluut niet voor geleerd. Het moment dat ik denk 'dit kan ik beter' dan is dat géén goed teken voor een restaurant :X Zonde van jullie geld. En het ziet er idd niet eens aantrekkelijk uit allemaal, wat MK al zegt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210053428
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:26 schreef golfer het volgende:
Zeer matig dus @:anndb
Heb je het ibericovlees terug gestuurd?
Nee ik het het wel een beetje gezien daar, wou naar huis. Ze vroegen verder ook niet hoe het was de maaltijd, en de kok zag ik al staan toen ik naar het toilet ging, ongeintereseerd en beetje met de friteuse en oven bezig k&k dingen afbakken vooral. Was er wel klaar mee.

Zondag eten bij Ons Jongens in Someren, goede verhalen over gehoord en de chef afkomstig van FG (**) en Treestwijkhoeve (**). En zeer aantrekkelijk geprijsd. Heb daar meer vertrouwen in, update as. zondag dus daar over.
  donderdag 27 juli 2023 @ 12:11:08 #29
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210056218
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:

Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt


Ik zou echt in een lachstuip schieten volgens mij als ik dit zo voorgeschoteld krijg _O-

En als de prijs dan ook nog eens een veelvoud van een Magnum is mag je me opvegen :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210056413
En @anndb heeft altijd de meest fantastische verslagen met het meest geweldige eten, prachtig gepresenteerd. Krijg je een Magnum op een bordje na niet al te beste gangen ervoor als toetje _O-

De deceptie :D
pi_210056670
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:23 schreef mascara-klodder het volgende:
En @:anndb heeft altijd de meest fantastische verslagen met het meest geweldige eten, prachtig gepresenteerd. Krijg je een Magnum op een bordje na niet al te beste gangen ervoor als toetje _O-

De deceptie :D
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.
pi_210059832
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:41 schreef anndb het volgende:

[..]
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.
Wat erg! Magnums kun je bij een aantal zaken mooier krijgen (veel meer aangekleed) voor de helft minder.
Die 4 (!!) halve aardbeien met ijs en spuitroom is ook vreselijk, als je aardbeien met ijs als toetje besteld. Ik zou van zo'n ervaring dagen van slag zijn }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 juli 2023 @ 18:34:43 #33
22592 crew  Ole
pi_210060565
Oei.. en dan 130 aftikken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_210076668
We kwamen rond etenstijd langs Vught en ik herinnerde me iets dat ik hier had gelezen. Het werd dus fusionrestaurant
Kaiseki, het vier gangen menu à ¤ 48,-

Mooi ingerichte zaak: fris, hip, loungemuziek: het kan zo op Instagram. Vriendelijk, jong personeel.

De kreeftensoep als begin was erg smakelijk. Er zaten kleine stukjes garnaal in met een heerlijke bite.



De sashimi werd spectaculair opgediend met aan tafel een scheutje droogijs en dus veel rook/stoom. Leuk. Maar doordat de vis op ijs gepresenteerd werd vond ik hem iets te koud. Even wachten lost dat natuurlijk snel op. De tonijn was een beetje melig.



Daarna de niet traditionele sushi. Het zag er weer fraai uit en was ook weer smakelijk. Toch geef ik stilletjes de voorkeur aan de authentieke varianten: dit smakenpallet was soms iets teveel van het goede: sommige stukken waren iets te groot en plakkerig.



Het hoofdgerecht waren stukjes Iberico: heerlijk gebakken met een vrij stevige saus die ook bij de zalm van mijn tafelgenote geserveerd werd. Althans, dat dacht toen ik wat saus van haar proefde



Inclusief drie glazen wijn, water en sake iets van ¤ 142,- mocht er er langskomen met honger zal ik er serieus over denken om daar weer te gaan eten, maar ik zou er niet voor omrijden.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 29-07-2023 11:34:14 ]
anonieme razernist
pi_210076858
Die Magnum is echt heel erg. Dat een restaurant dit zichzelf aandoet. Dan laat je wel duidelijk zien dat je de klant gewoon uit zit te lachen en niet serieus neemt.
pi_210080934
Waar: SEC, Oisterwijk
Wanneer: net
Wat:

Voor de lunch even een stop gemaakt bij SEC in Oisterwijk, waar je altijd wel lekker kan eten. We hebben nog lekker buiten gezeten voor het ging regenen. We bestelde:

- CLUB VEGA
Brandnetelkaas, ei, kruidenmayonaise, tomaat (12,50)



- Hele canner kreeft met linguini, asperges en hollandaise saus (volgens de kaart) - 39,95



Clubsandwich was erg lekker met goed brood. Kreeft was ook goed, prima qua garing ook alleen de hollandaise saus ontbrak, ipv dat was er wat brunoise van tomaatjes en olijfolie enkel over de pasta waardoor deze nogal flauw was en echt wel veel smakelijker was geweest met de saus. Nu waren wij een van de eerste tijdens de lunch en snap wel dat ze (wellicht….) voor 1 bestelling geen hollandaise gaan kloppen en dat dat bij de avondshift wat eerder voorhanden is maar zet het dan niet/wat anders op de kaart als het tijdens de lunch niet gaat. Verder wel lekker, cijfer een 7 met een lekkere hollandaise erbij was dat een 8 geweest.

Totaal met 1 spa rood en 1 alcolvrije gin tonic 62,50 euro.

Morgenavond dus recensie van Ons Jongens in Someren. Ik ben benieuwd.
pi_210088209
Heb je dit wel aangegeven? Ik vind het ook niet kunnen. Ze kunnen echt wel hollandaise voor je maken, zeker bij zo'n luxe gerecht. Of geef t anders van tevoren aan (zij dan he) }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210088295
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 22:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat slecht zeg, anndb! Het ziet er ook gewoon niet aantrekkelijk uit.
Ook kleine porties. Ze geven er maar een half brood bij in de hoop dat je je daar dan maar vol mee vreet?
pi_210088678
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 22:11 schreef FutureFairytale het volgende: Ik vind het ook niet kunnen. Ze kunnen echt wel hollandaise voor je maken, zeker bij zo'n luxe gerecht. Of geef t anders van tevoren aan (zij dan he) }:|
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.
anonieme razernist
pi_210090757
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 22:44 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.
Kan natuurlijk wel, maar geloof dat ze dat normaal wel in redelijk grote(re) hoeveelheid maken en in een sifon of vlakbij de oven in de keuken op temperatuur houden. In de avond word nogal vaak de surf en turf klassieker besteld waar ze ‘m voor gebruiken als saus.

Heb wat extra spaaractie bonnen gehad voor een gratis lunchplank en kans op de hoofdprijs te winnen. Had ‘m liever met de saus tbh.
pi_210098845
Waar: Ons Jongens, Someren (vlakbij Eindhoven)
Wanneer: vandaag
Wat:

Vandaag erg lekker gegeten, dat mocht ook wel na die teleurstelling van eerder deze week. Ons Jongens in Someren dus. Al vaker van gehoord, nog nooit geweest, tot vanavond. Chef is afkomstig van FG restaurant (**) en Treestwijkhoeve (**). Het ligt in het rustige Someren en binnen is het best wel gezellig ingericht, mag naar de toekomst nog wel wat mee gedaan worden maar je zit er wel lekker. Enkel keuze uit het chef menu van 3, 4 of 5 gangen, en wat bites vooraf bij te bestellen. Die sloegen we over en gingen voor het 4 gangen menu (55 euro pp). Als amuse kregen we een krokantje met rijst (lekker pittig, maar redelijk basic) en nori krokantje met ingelegde paddestoel:



Op tafel stond een flink stuk lekkere boter en ze serveerde daarbij huisgemaakte brioche, ze bakken sinds kort ook hun eigen brood:



Later kwam ook een desembroodje op tafel, die vond ik “gewoon” lekker, de brioche was uitmuntend.

Voorgerechtje huisgerookte zalm met verse augurk welke niet ingelegd was, zure room, gepofte rijst, druif en zilte groente. Lekkere start!



Toen het tussengerecht, dit was echt een 10/10! Dit gerecht is niet het beste wat ik ooit op heb maar staat zeker wel in de top 10. Ook erg dure ingredienten namelijk een toch redelijk dik stuk tarbot met Rijpelaal paling uit de buurt (Deurne) gerookt en saus op basis van de paling. Eronder spinazie en heerlijke aadappelpuree a la Roubochon, welke ik thuis al wel eens na heb proberen te maken (halve kilo roomboter op halve kilo aardappels was het geloof ik) maar die kon hier niet aan tippen. Wat een perfecte puree was dit. Met wat kaviaar in de saus, echt een super gerecht. Als ze de rest ook naar zo’n niveau kunnen tillen ligt een ster of meer zeker in het verschiet.



Toen als hoofdgerecht sucade met een zoete aardappeltaartje wat heerlijk royaal van roomboter was voorzien en wat ingelegde groenten en verse groenten. Ook leuk was de compote van witte ui, wat een soort zuurkool werd. Leuk en lekker!



Dessert was eigenlijk het minste, maar dan heb ik het niet over dieptepunten zoals die magnum van de week. Dit was gewoon goed, maar kon beter. Sorbet van citroen, rabarber, cheesecake. Cheesecake was te letterlijk veel cake smaak en niet dat lekkere plakkerige gevoel dat deze moet geven, ijs iets te zuur. Details allemaal, maar toch.



Al met al zeer lekker gegeten en kom zeker terug. Zou er (nog) geen grote afstanden voor omrijden, maar als ik in de buurt ben zeker er weer gaan eten!

Cijfer een 8,7. Verbeter puntjes amuses wat specialer (waren lekker, maar simpel zoals de rijst op een crackertje), desem brood beter, dessert beter. En wellicht porties ook of naar meer gangen dan 5 kunnen, wij hadden er 4 en dat was genoeg (en ook dure ingredienten) maar zijn kleine eters. Een grote eter kan de 5 makkelijk op en misschien nog wel meer wensen zoals 7 gangen.

En dan de kosten, een koopje: 153 eur met 1 cava, fles groot bruiswater, 3 alcoholvrije gin tonics en een cola.

Lekker gegeten dus.
  zondag 30 juli 2023 @ 20:34:33 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210099543
Ziet er lekker uit, @anndb
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 juli 2023 @ 23:49:31 #43
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210102043
Mooi verslag weer, as usual. Al kan ik het niet nalaten: ik lees vooral boter, boter en nog meer boter :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 31 juli 2023 @ 00:02:50 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210102118
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2023 23:49 schreef flipsen het volgende:
Mooi verslag weer, as usual. Al kan ik het niet nalaten: ik lees vooral boter, boter en nog meer boter :P
Alles wordt lekkerder door boter. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210102871
@anndb; dit klinkt heerlijk en dat vis/puree gerecht lijkt me ook heel goed :9
Ik ben vooral opgelucht dat je eindelijk eens een goeie ervaring hebt gehad na die paar blamages, dat mocht wel weer een keer *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 5 augustus 2023 @ 21:37:57 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210175223
Wanneer: 5-8-2023
Waar: Bar Bistro Felien in Haarlem.
Wat:

In het kader van yolo en wat leuke recensies over deze relatief nieuwe bar bistro gelezen te hebben konden wij gebruik maken van een kortingsaanbieding van The Fork.
Felien is van dezelfde eigenaren als restaurant Parck, dat hier vlakbij zit. Dat maakte de locatie des te handiger voor het echtpaar dat de eigenaar is. Ook leuk om te weten, is dat ze dit nieuwe restaurant hebben vernoemd naar hun dochter: Felien.
Bij de inrichting is ook geprobeerd een typische Franse bistrosfeer te creëren.


Bij Felien staat de Franse keuken centraal.
De menukaart is beperkt, maar wisselt wel regelmatig.

Voorgerecht.
Voor Blues:

Een echte Franse uiensoep, gegratineerd met gruyère. Een stevig gevulde uiensoep die erg goed van smaak was.

Voor mij:

Ik had gekozen voor een proeverij van eend: terrine de foie gras, gerookte eendenborst, rilette van gekonfijte eendenbout met daarbij karamel, brioche en vijgen. Heel lekkere hapjes.

Hierbij dronk Blues een glas rode Primitivo en ik een Sauvignon Blanc.
Wat ons trouwens wel opviel was dat de vrij beperkte wijnkaart wijnen uit allerlei landen bevatte en slechts een beperkt aantal Franse wijnen.

Hoofdgerecht:
Voor mij:
Bavette met hollandaisesaus, groene mini-asperges, een in de schil gekookte krielaardappel, een mini-maiskolf en paddenstoelen. Een mooi, op verzoek, medium-rare gebakken malse bavette.

Blues:
Confit de Canard met een jus van abrikozen, crème van zoete aardappelen, champignons, bimi en een paprika.
Viel mooi van het bot en een lekkere knapperige huid.

Bij het hoofdgerecht hadden wij samen nog een portie patat besteld.
Hierbij dronk Blues een Pinot Noir en ik dronk bij mijn hoofdgerecht een rode Tempranillo.

Totaal waren wij, met korting en inclusief drank, 80,65 euro kwijt.
Conclusie: leuke bistro, simpele maar goed bereide, smakelijke gerechten en vlotte bediening.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210175491
- Je mag je mening verkondigen, maar dan graag in een topic elders -

[ Bericht 84% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 16:37:02 ]
pi_210175695
Dat ziet er prima uit voor die prijs golfer, zou je het weer doen maar dan zonder korting?

[ Bericht 78% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 16:39:11 ]
  zaterdag 5 augustus 2023 @ 22:16:39 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210175826
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2023 22:09 schreef Prego het volgende:

Dat ziet er prima uit voor die prijs golfer, zou je het weer doen maar dan zonder korting?
Ja. Ik denk het wel. De korting gold overigens alleen op het eten en niet op de drank.

[ Bericht 3% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 16:42:03 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210179482
Ziet er best okay uit. Alleen wat is dat toch de laatste tijd met dat stomme takje groen dat overal op ligt? Wat is dat? Op die soep bijvoorbeeld. Ik zie het tegenwoordig echt zo vaak, maar het slaat nooit ergens op. Dan begrijp ik de ouderwetse peterselie nog eerder.
pi_210181083
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2023 09:17 schreef Myraela het volgende:
Ziet er best okay uit. Alleen wat is dat toch de laatste tijd met dat stomme takje groen dat overal op ligt? Wat is dat? Op die soep bijvoorbeeld. Ik zie het tegenwoordig echt zo vaak, maar het slaat nooit ergens op. Dan begrijp ik de ouderwetse peterselie nog eerder.
Ik schoot er al van de lach toen ik het voorbij zag komen voor een tafeltje iets verderop ja _O-
Sfeer en beleving *G* :D
pi_210182981
Ik ging dit weekend eten bij restaurant Flavours. Zij hebben dit jaar hun eerste Michelin ster mogen ontvangen. Het was jaren geleden dat ik er at (en toen hadden ze voor die ster nog een flinke weg te gaan), laatste keer was (COVID) afhaal die voor mij geen succes was, want ook ik had COVID waarbij mijn geur en smaak tijdelijk was verdwenen :') Heb ik hier ook een review over geschreven :+

Nu dus voor het eggie *O*

Flavours heeft een keuken die Oriëntaals gericht is. En daar hoort blijkbaar ook een interieur met veel goud bij. Met als contrast donkere kleuren, wat het voor mij toch een beetje sombertjes maakte. En, zekere later op de avond, de kwaliteit van de foto’s geen goed deed. Wel pluspunten voor het servies en bestek.

Tien minuten nadat we binnen waren, wisten we dat het een ‘bijzondere’ avond zou worden….

De bediening heette ons welkom en meldde meteen dat de enige menukeuze het Flavours & Passion menu was. Normaal kun je op vrijdagen ook van de kaart eten. Tevens bleek de sommelier die middag ziek naar huis te zijn gegaan, dus er was geen wijnarrangement mogelijk. Men bood ons een glaasje champagne van het huis aan ter compensatie.
Voor ons een prima oplossing, want het plan was toch al om het menu te kiezen. En een wijnarrangement doen we nooit.

De vriendelijke dame van de bediening schonk enigszins onhandig onze champagne in… ze bleek normaliter bij de keukenbrigade te horen :D
Door de hele avond heen merkte je dat ze erg krap zaten qua bediening. Men deed echt hun best, maar kon het gewoon niet bijbenen. Gelukkig bleek de keuken wel op volle sterkte.

Na net wat te lang wachten verschenen de amuses. Omdat men het zo druk had, heb ik maar niet om een printje van onze gerechten gevraagd. Dus ik weet niet meer precies welke smaken het waren :@

Volgorde van eten die ons werd aangeraden: 2 uur, 10 uur, 6 uur.
De eerste twee waren geweldig. Mooie smaken en structuren. De eerste was fris, groen, de tweede had een lekker milde kerriesmaak. De derde (die dus onderaan ligt).. ik was niet zo’n fan. Beetje zompig en eentonig van smaak.

Daarna kwamen de broodjes: heerlijk vers zuurdesembrood, en prefect luchtige brioche. Twee soorten boter, waarbij ik vooral de beurre blanc erg kon waarderen.

Door naar het menu. Wij kozen voor zes gangen, waarbij de kaasgang wegvalt. En, omdat ik al had aangegeven dat ik niet van kaas houd kreeg ik bij de eerste gang een alternatief.
https://restaurantflavours.nl/menu/

Gang 1:

In plaats van geitenkaas voor mij een ceviche van kabeljauw. Prima gerechtje, plaatje om te zien (maar dat waren ze eigenlijk allemaal). Vergelijking met mijn tafelgenoot leerde dat we beiden dezelfde smaken op ons bord hadden. Zowel de kaas als de vis waren iets rokerig. Vind ik tof.

Inmiddels was de champagne op, en vroeg ik een alcoholvrije cocktail. Ik heb er een paar gehad die avond, smaakten allemaal goed maar, net als bij de champagne en de paar wijntjes die we dronken, kregen we maar bij enkele glazen toelichting hierop. Vaste bediening en sommelier werden gemist!

Gang 2:

Ik at zwezerik! Ik houd niet van zwezerik! Ik vond het lekker!
Het was dan ook maar een klein stukje, maar zo mooi gefrituurd en op smaak gebracht, helemaal in orde. Daarbij steak tartare die smolt in je mond.
Geserveerd op het mooiste bord van de avond. Je ziet het op de foto niet echt, maar het is een soort ingedeukte bal, die ook nog wat asymmetrisch ingedeukt is. Mooi O+

Gang 3:

Botermalse kabeljauw, perfecte beurre blanc en de truffel overheerste niet (wat ik al snel wel vind).
Met even attentie voor mijn lege glas water. Bij de amuses hadden we een glas gekregen, bij gang 2 kwam de fles op tafel. Bij gang 3 kwamen er erachter dat we echt zelf moesten bijschenken, anders leden we dorst.

Gang 4:

Langoustine O+ Waar de eerdere gangen soms wat heftige smaken hadden, wist de chef het hier prima in te tomen zodat de langoustine de hoofdrol bleef spelen. Nom!
Helaas inmiddels wel een tafel vol kruimels (want hoe kun je kruimelloos zuurdesembrood smeren als je broodbordje in beslag wordt genomen door de brioche). Kruimels die ook niet tussendoor werden opgeveegd.

Gang 5:

Hier ging het voor mij helaas hard bergaf ;(

De eend was eerst gepekeld, daarna geBBQed. Wat resulteerde in een zachte structuur en iets rokerige smaak. We hielden beiden niet van wild, maar zo was het heerlijk. De vetrand was… vettig. Niet opgegeten.
Alleen bleek de bijbehorende spitskool bremzout te zijn :X Overheerste het hele gerecht, erg jammer. Niet opgegeten. Eerste keer dat ik zulk commentaar ook aan de keuken heb teruggegeven. Want dit was echt geen kwestie van persoonlijke smaak.

Gang 6 (nummer 7 op de kaart):

Toet! Teleurstellend ;(
Geen duidelijk te onderscheiden smaken, de oliebolletjes waren zompig. Tafelgenoot vond het een meer smaakvol dan ik. Misschien was het het zout van de vorige gang, die me nog parten speelde?

Intussen vertrokken wat tafels… en bleef hun servies nog best lang staan. Maja, met personeelstekort is het natuurlijk wel fijn als de aandacht dan wordt besteed aan de nog aanwezige gasten.

Friandises!

Hele leuke presentatie met een doos waarbij telkens nieuwe geheime vakjes verschijnen.
Prima hapjes ook, met soms verrassingen van bosbes of ander fruit. Winnaar was het koffiegebak. Verliezer was de bonbon die heerlijk smaakte, maar meteen wegsmolt in je vingers. Ik snapte wel dat die ijskoud werd geserveerd, maar als je de chocolade goed tempereert hoeft die niet zo snel te smelten.

Al in al: leuke avond, goed gezelschap, ijverige bediening die roeiden met de riemen die ze hadden en echt hun best deden het ons zo min mogelijk te laten merken. Over de hele linie goed en verrassend gegeten.

Maar juist dat gebrek aan personeel en zeker de teleurstellende gerechten op het eind maken dat ik het een 7/10 geef.
Maar goed dat dit niet een van de avonden was dat Michelin langskwam, want dat had hun score flink omlaag gebracht.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 14:22:05 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210183245
Jammer van dat bremzoute gerecht, @Cat-astrophe
Heb je daarover nog geklaagd?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210183261
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:22 schreef golfer het volgende:
Jammer van dat bremzoute gerecht, @:Cat-astrophe
Heb je daarover nog geklaagd?
Zie mijn review ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 14:25:05 #55
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210183288
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:23 schreef Cat-astrophe het volgende:


Zie mijn review ;)
Overheen gelezen. :@
En wat was hun reactie of oplossing/compensatie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210183318
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:25 schreef golfer het volgende:

[..]
Overheen gelezen. :@
En wat was hun reactie of oplossing/compensatie?
Dat ze het zouden doorgeven. Ik meldde het dan ook pas toen ze borden kwamen ophalen.
Je doelt waarschijnlijk op een excuus of korting? Niet gehad of gevraagd. Zo’n soort klant ben ik dan ook weer niet, die dat gaat eisen of zo.

Wat ik wel jammer vond is dat ik de chef de hele avond niet heb gezien. Normaal doen die wel een rondje. Kwam misschien ook door de drukte. Of hij had geen zin in lastige vragen :P
Want dan had ik het hem wel persoonlijk nog eens gezegd.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 15:30:46 #57
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_210184333
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2023 14:04 schreef Cat-astrophe het volgende:

Na net wat te lang wachten verschenen de amuses. Omdat men het zo druk had, heb ik maar niet om een printje van onze gerechten gevraagd. Dus ik weet niet meer precies welke smaken het waren :@
[ afbeelding ]
Volgorde van eten die ons werd aangeraden: 2 uur, 10 uur, 6 uur.
De eerste twee waren geweldig. Mooie smaken en structuren. De eerste was fris, groen, de tweede had een lekker milde kerriesmaak. De derde (die dus onderaan ligt).. ik was niet zo’n fan. Beetje zompig en eentonig van smaak.
Het was inderdaad een bijzondere avond! ;) Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goed :D

Ik weet nog ongeveer de smaken van de amuses.

2 uur: gerookte makreel tussen krokante toast
6 uur: takoyaki, iets vegetarisch in plaats van octopus. Wat weet ik ook niet meer.
10 uur: piccalilly crème met bloemkool schuim. Verrassend lekker!
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_210185062
quote:
0s.gif Op zondag 6 augustus 2023 15:30 schreef Marijkezwolle het volgende:

[..]
Het was inderdaad een bijzondere avond! ;) Maar gelukkig maakte het gezelschap het allemaal goed :D

Ik weet nog ongeveer de smaken van de amuses.

2 uur: gerookte makreel tussen krokante toast
6 uur: takoyaki, iets vegetarisch in plaats van octopus. Wat weet ik ook niet meer.
10 uur: piccalilly crème met bloemkool schuim. Verrassend lekker!
O jaaa! Die van 6 uur was kool ipv octopus.

Samen komen we er wel O+ _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 6 augustus 2023 @ 23:27:58 #59
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_210192114


Paar dagen op hotel geweest en gister gegeten in het restaurant van Van der Valk in Enschede. Als er Entrecote op het menu staat ben ik altijd erg geinteresseerd.

Deze medium-rare besteld en OMG wat was deze mals. had iets langer gebakken gekund maar dat mocht de pret niet drukken. Zelden zo'n lekker stuk vlees gegeten.

Als ze alleen het vlees hadden geserveerd met een vork en steak knife erbij had ik het ook prima gevonden. Dikke 9!
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 7 augustus 2023 @ 00:28:07 #60
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_210192454
quote:
2s.gif Op zondag 6 augustus 2023 23:27 schreef Gunner het volgende:
[ afbeelding ]

Paar dagen op hotel geweest en gister gegeten in het restaurant van Van der Valk in Enschede. Als er Entrecote op het menu staat ben ik altijd erg geinteresseerd.

Deze medium-rare besteld en OMG wat was deze mals. had iets langer gebakken gekund maar dat mocht de pret niet drukken. Zelden zo'n lekker stuk vlees gegeten.

Als ze alleen het vlees hadden geserveerd met een vork en steak knife erbij had ik het ook prima gevonden. Dikke 9!
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 7 augustus 2023 @ 09:40:37 #61
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_210194228
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2023 00:28 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wat zijn die "korrels" ad onderkant vh bord?
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandacht :9
Where law ends, tyrrany begins.
  maandag 7 augustus 2023 @ 09:44:32 #62
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_210194279
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2023 09:40 schreef Gunner het volgende:

[..]
Goede vraag. geen idee eigenlijk. Een hapje van genomen, had een zachte textuur. Het stuk vlees had meer m'n aandacht :9
Dat laatste snap ik :D
Jammer dat het mysterie onopgelost blijft.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_210196245
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2023 09:44 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Dat laatste snap ik :D
Jammer dat het mysterie onopgelost blijft.
Gepofte rijst, gok ik.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 7 augustus 2023 @ 12:41:14 #64
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_210196427
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 12:29 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Gepofte rijst, gok ik.
ja dat is het denk ik
Where law ends, tyrrany begins.
pi_210196430
Rice crispies :9~
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  maandag 7 augustus 2023 @ 12:47:42 #66
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_210196512
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 12:29 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Gepofte rijst, gok ik.
quote:
2s.gif Op maandag 7 augustus 2023 12:41 schreef Gunner het volgende:

[..]
ja dat is het denk ik
Mysterie alsnog opgelost! *O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_210197509
Waar: Chocolat te Breda
Wanneer: net
Wat:

Ik moest even tussen twee afspraken door wachten en dus maar gebruik gemaakt van die tijd om weer even bij Chocolat te lunchen en daarvoor even naar het centrum te rijden. Ik ging voor het 4 gangen (meest uitgebreide) lunch menu a 45 EUR.

Als amuse kreeg ik een pani puri met kikkererwten vulling, was we oke maar de pani puri zelf was niet echt krokant meer en eerder taai. Komt natuurlijk ook omdat het maandag is en ik precies om 12 uur voor de deur stond wellicht, maar toch. Klein detail. Dit werd geserveerd met twee bruine en twee witte mini broodjes, olijfolie en zeezout.



Als eerste gerecht was er een lekker frisse zeebaars, maar deze was helaas vrijwel zoutloos, een klein drupje sojasaus aan de zijkant lag er maar dat was zo weinig dat ik zelf wat heb moeten bijzouten met zout dat gelukkig op tafel stond. Verder wel een lekker (zomers) gerechtje, al was het weer er wat minder naar vandaag.



Tussengerecht was rogvleugel met knolselderpuree, tomyum saus, zeekraal en wat sla. Klonk zeer veelbelovend en kon geweldig zijn, helaas toch enkele punten van kritiek hierop: waar het voorgerecht vrijwel zoutloos was, was dit weer overdreven zout. Wellicht door de combinatie met zeekraal ook en een relatief klein stukje rogvleugel. De sla voegde overigens niks toe en het was zelfs beter zonder de sla, het is zo'n lekker gerechtje en dan zit je op die stukken sla erbij te knagen. De saus was gewoon een bisque, wel lekker natuurlijk maar mijn verwachtingen waren juist zo hoog omdat ik dacht ah leuk, tom yum saus. Weinig tom yum te proeven dus. Wel lekker, maar met wat aanpassingen veel beter. Wel echt een gerechtje met potentie!



Hoofdgerecht entrecote, wel lekker maar ook weer mocht meer zout hebben (zelf opgelost), verder smakelijk. Met gerookte aubergine puree, jalapeno van de bbq en wat pompoen en andere garnituren.



Dessert, gemarineerde kersen, nougat, witte chocolade. Lekker, geen opmerkingen, gewoon goed en lekker :-).



Al met al wel lekker gegeten en een goede basis is er, ik zou echter denk ik als ik dit in de avond zou krijgen toch wat teleurgesteld zijn. Voor nu als lunch was het prima, er waren verbeter punten en dan kon het nog beter zijn, maar vond eigenlijk hun gewoon lunch broodje lekkerder dat ik vorige keer had. Het was het allemaal net niet zeg maar (ben ik nou de laatste tijd veel aan het zeiken? Ik weet het niet....)

Overigens wel complimenten aan de dame in de bediening die (ondanks dat het al wel snel drukker werd) overal oog voor had, meteen voor mij een plek toegewezen met stroom voor laptop, ik was aan het bellen toen een gerecht kwam direct na het ophangen stond ze aan tafel voor de uitleg, etc.

Cijfer: 7/10 (had een 8+ kunnen zijn met de aanpassingen van hierboven).
Totaal kwijt: 45 EUR voor het menu (1 pers), 2 alcoholvrije gin tonic totaal = 62 eur ex fooi
  maandag 7 augustus 2023 @ 14:06:07 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210197662
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210197802
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Sja blijft een werkdag, ook voor mij helaas. En gezien ik in mijn eentje was tussen afspraken in toch de tijd maar nuttig besteden dan.
  maandag 7 augustus 2023 @ 15:04:37 #70
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210198474
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Andere mensen vinden het weer vervelend als mensen alsmaar foto´s maken van hun gerechten ;) Als het luidruchtige telefoongesprekken zijn (als in: luider dan wanneer het een een gesprek tussen 2 personen aan tafel), dan zou ik het ook erg irritant vinden, dat dan weer wel...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210199020
Bij dat soort restaurants (zulke gerechten met dito prijsstelling) zou je niet de zoutpot nodig moeten hebben vind ik. Zou dat als keuken zijnde serieus opnemen.

De sla bij de tom yum kun je zien als 'dat maakt het iets minder zout' ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 augustus 2023 @ 16:59:42 #72
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210200104
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij dat soort restaurants (zulke gerechten met dito prijsstelling) zou je niet de zoutpot nodig moeten hebben vind ik. Zou dat als keuken zijnde serieus opnemen.

De sla bij de tom yum kun je zien als 'dat maakt het iets minder zout' ;)
Niet mee eens, zout kan er altijd bij maar niet meer uit. Ben altijd terughoudend met zout geweest, vind dat de meeste restaurants te veel zout gebruiken. Het heet dan zo mooi, hoog aan de smaak, maar dat betekend gewoon stevig gezouten. Is volgens (ik meen Will Demant, maar weet het niet zeker) Johannis van Dam noodlottig geworden, hij teste restaurants voor het Parool, maar moest eigenlijk zoutloos eten van zijn dokter.
  maandag 7 augustus 2023 @ 19:24:54 #73
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210201878
quote:
15s.gif Op maandag 7 augustus 2023 14:06 schreef golfer het volgende:
Ik vind het altijd vrij vervelend als mensen onder het eten op een laptop zitten werken en al helemaal al ze nog eens gaan zitten bellen.
Why?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 augustus 2023 @ 19:27:34 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_210201914
Leuke recensies trouwens @anndb
Lees ze met plezier, ook de IMO smerige (die verneukte Iberico en die dieptrieste ondergejochelde Magnum bijvoorbeeld)

Dank!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_210202012
quote:
1s.gif Op maandag 7 augustus 2023 19:24 schreef Molo het volgende:

[..]
Why?
Tijdens een diner in een chique restaurant okee not done, maar overdag op een werkdag tijdens de lunch, prima, moet kunnen.

Totaal andere setting en ambiance.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_210202206
Verbaas mij alleen over drie plakjes entrecote..
Had er dan iemand anders dat ook besteld, zodat het opgedeeld kon worden?
Of warmen ze de rest op voor de volgende gast?

Vragen, vragen, vragen :)
  maandag 7 augustus 2023 @ 21:01:38 #77
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210203677
Wij zijn eind van de maand 10 jaar getrouwd en ik bekeek de menukaart van een restaurant een dorp verderop en zag bij de desserts een Magnum staan... daar gaan we dus niet eten :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210203894
Van alle recensies hier door de jaren heen zal ik die Magnum van @anndb nooit vergeten :D
  maandag 7 augustus 2023 @ 21:27:37 #79
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210204286
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 21:11 schreef mascara-klodder het volgende:
Van alle recensies hier door de jaren heen zal ik die Magnum van @:anndb nooit vergeten :D
Nou idd, ik klik ook gewoon direct weg als ik dat op de kaart zie staan.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210269529
Waar?
Olivijn* in Haarlem

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het 6-gangen groentenmenu
Eerst een drietal amuses, waarbij de amuse met drop op het houten blokje bijzonder lekker was.


• Tartaar van wortel met macadamia, shimeji en yuzuvinaigrette



• Artisjok met tomaat, zwarte olijf, zuurkool gekookt in bier van het Uiltje, zeekraal, zeebanaan (?) en beurre blanc


• Gyoza van biet met paksoi en vinaigrette van groene kruiden


• Knolselderij met granny smith, aubergine en jus van vin jaune


• Gnocchi met 63° C eierdooier, truffel en saus van eekhoorntjesbrood


• Dessert van aardbei, miso (die ik er niet uit kon halen) en sorbet van verveine


Impressie?
We hebben het groentenmenu genomen, enerzijds omdat ik het wel kan waarderen wanneer een restaurant een uitstekende vegetarische optie actief aanprijst. Anderzijds omdat we aan iets anders toe waren dan de zoveelste langoustine met pompoen en alweer een dubbel-doelkoe en mijn theorie is dat de beperkingen spannendere gerechten opleveren. Geen seconde spijt van gehad of vlees gemist. Tot mijn grote verrassing gingen de zuurkool en de artisjok wonderbaarlijk goed samen en de dikke, stroperige cepes-saus bij de gnocchi had alles van een mooi stoofvlees maar dan zonder vlees. Die laatste was dan ook het hoogtepunt van de avond. Daarbij kozen we een fles ietsjes teruggekoelde Oostenrijkse Zweigelt van Tom Dockner, waarbij we aangaven bij één van de gerechten een ander glas te willen. Dit werd op aanraden van de maitre-sommelier een Lombardische Trebiano bij de artisjok. Een hele mooie keuze die ik niet had willen missen (en binnenkort een langs de betreffende importeur om een paar flessen in te slaan).

De bediening is zoals het hoort, attent, alert en efficiënt. Wel af en toe niet alert genoeg (ik moest zelf de fles wijn uit het ijs halen omdat die anders wel erg ver teruggekoeld werd, oh noest, wat een afzien :P ) Ook vielen er hier en daar wat gaten tussen de gangen, niet zo erg als in de review van @golfer (50 minuten...) niet maar wel opvallend. En een extra (enorm lekkere) brioche was ook wel aardig geweest. Nu wordt je er wel aan het begin subtiel geadviseerd om er rustig mee te doen, zodat je bij alle gerechten de saus kunt opdeppen maar gezien het niveau en de prijsklasse zou zo nodig aanvullen niet misstaan. Maar dat is allemaal klein bier vergeleken met het enorm lekkere eten, de verder vakkundige bediening en het enthousiasme van maitre-sommelier Steijn Eckmann
Ook opvallend was het publiek: normaal zijn wij als begin-40'ers altijd een van de jongeren in dit soort restaurants. Hier waren maar 2 of 3 tafels bezet met gasten die duidelijk ouder waren dan wij en hoorden wij al bijna bij de senioren.

En ter afsluiting nog de 'bittergarnituur' bij de koffie en voor mij dessertwijn.


Kosten?
430,- inclusief wijn en fooi.

Cijfer?
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210270017
Oh O+

En dat bittergarnituur _O_ Ik houd van zulke grapjes.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_210270423
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2023 21:01 schreef Leandra het volgende:
Wij zijn eind van de maand 10 jaar getrouwd en ik bekeek de menukaart van een restaurant een dorp verderop en zag bij de desserts een Magnum staan... daar gaan we dus niet eten :D
Ik heb bij Merlet wel eens een Solero gehad. Dit was dan hun interpretatie natuurlijk, geen ola ijsje uit een verpakking. Vond het wel grappig en was erg lekker.
pi_210270605
Mooie recensie. Ik hou erg van groente menuus O+
  zondag 13 augustus 2023 @ 14:25:23 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210270753
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 12:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Olivijn* in Haarlem

-knip-

Kosten?
430,- inclusief wijn en fooi.

Cijfer?
8,5
Nog steeds dus erg goed.
Zag dat wij destijds (2019) inclusief drank 220 euro totaal kwijt waren. Hoezo gestegen prijzen...?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 13 augustus 2023 @ 15:21:56 #85
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210271556
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2023 13:16 schreef Cat-astrophe het volgende:
Oh O+

En dat bittergarnituur _O_ Ik houd van zulke grapjes.
Maar een gepimpte magnum is weer een brug te ver :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210272430
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2023 14:10 schreef Blues het volgende:
Mooie recensie. Ik hou erg van groente menuus O+
Dan moet je Golfer eens heel lief vragen of hij je op het Nonnetje wil trakteren. Dat was tot nu toe het beste groentenmenu ever (op de Nieuwe Winkel na, maar dat is dan wel weer heel iets anders qua stijl en amper te reserveren.)

Of je trakteert Golfer natuurlijk.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_210274060
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 15:21 schreef flipsen het volgende:

[..]
Maar een gepimpte magnum is weer een brug te ver :D
Dat is gewoon lui ‘koken’, naam én produkt jatten en de hoofdprijs vragen :{w
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_210274760
Ik snap niet waarom jullie zo over de flos gaan van die magnum. Denken jullie dat ze een pakje van Ola op een bord gooien ofzo :?

Ik kom regelmatig bij een restaurant waar een magnum op het menu staat. Die maken ze met een limoenparfait aan de binnenkant en witte chocolade met bosvruchten aan de buitenkant.
Spoilers!
pi_210274879
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2023 19:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik snap niet waarom jullie zo over de flos gaan van die magnum. Denken jullie dat ze een pakje van Ola op een bord gooien ofzo :?

Ik kom regelmatig bij een restaurant waar een magnum op het menu staat. Die maken ze met een limoenparfait aan de binnenkant en witte chocolade met bosvruchten aan de buitenkant.
De magnum waaraan gerefereerd wordt was toch gewoon een magnummagnum met 2 fliertjes saws?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_210274946
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 19:40 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]
De magnum waaraan gerefereerd wordt was toch gewoon een magnummagnum met 2 fliertjes saws?
Ik heb dat niet zo geïnterpreteerd. Dat werd hier zo opgevat maar er is volgens mij geen uitsluitsel over gekomen.
Spoilers!
pi_210274974
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:

Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:

Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]

En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:

[ afbeelding ]

Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:

[ afbeelding ]

Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:

[ afbeelding ]

Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:

[ afbeelding ]

Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.

[ afbeelding ]

Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.

Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.

Cijfer 5-
Anndb? Magnummagnum?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_210275541
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 19:47 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]
Anndb? Magnummagnum?
(Aldi magnummagnum)

Een echte was nog beter

Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
pi_210275571
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 20:46 schreef anndb het volgende:

[..]
(Aldi magnummagnum)

Een echte was nog beter

Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
Matig zeg. Dat is inderdaad een echte tegenvaller.

Maar magnum op de kaart kan dus ook een zelfgemaakt smaakvol dessert zijn.
Spoilers!
pi_210275592
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 20:46 schreef anndb het volgende:

[..]
(Aldi magnummagnum)

Een echte was nog beter

Gewoon ijs stokje dunne chocolade.
Zo zag hij ook uit op je foto ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 13 augustus 2023 @ 21:03:00 #95
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210275676
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2023 20:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Matig zeg. Dat is inderdaad een echte tegenvaller.

Maar magnum op de kaart kan dus ook een zelfgemaakt smaakvol dessert zijn.
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210275718
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 21:03 schreef Leandra het volgende:

[..]
Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
Dat zou kunnen inderdaad.

Ik heb het idee dat zo'n magnummaker gewoon de recentste Sligro-gatget is.
Spoilers!
  zondag 13 augustus 2023 @ 21:08:41 #97
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210275728
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 21:03 schreef Leandra het volgende:

Nou, in combinatie met ijs zou de naam "Magnum" zomaar eens beschermd kunnen zijn.
Dat is het ook.
quote:
Cornetto' en 'Magnum' zijn beschermde namen. Alleen het merk Ola mag deze namen gebruiken. Huismerken heten daarom anders, bijvoorbeeld 'Cornets' of 'Ice Macs'. Wij noemen Cornetto-achtige ijsjes 'hoornijs' en Magnum-achtige ijsjes 'chocoladeroomijsjes'.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 13 augustus 2023 @ 21:09:42 #98
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_210275739
quote:
1s.gif Op zondag 13 augustus 2023 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat zou kunnen inderdaad.

Ik heb het idee dat zo'n magnummaker gewoon de recentste Sligro-gatget is.
Maar dan mag het dus niet als Magnum op de kaart staan.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_210275795
quote:
0s.gif Op zondag 13 augustus 2023 21:09 schreef Leandra het volgende:

[..]
Maar dan mag het dus niet als Magnum op de kaart staan.
Correct.
Spoilers!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 19 augustus 2023 @ 21:37:49 #100
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210347047
Waar? Dakkas te Haarlem! https://www.dedakkas.nl/
Wanneer? 19 augustus 2023
Wat at je?

Vooraf:
Courgette ✓
Courgettebloem | Zachte geitenkaas | Doperwt | Lavendeldressing


Gravad Lax
Verschillende bieten | Dille-olie | Oost-Indische kers | Bloemen | Citroen crème fraîche


Hoofd
Makreelfilet
Jus van Hollandse garnalen | Gerookte mosselen | Gepofte biet | Zuring | Hazelnoot


Gnocchi Ossobucco
Kalfsschenkel | Spigarello | Kalfsjus | Geroosterde sjalotten | Gremolata


Dakkas sinds 2018 bovenop parkeergarage De Kamp in Haarlem. Hipstertoko. Ben er al veel vaak geweest voor een borrel, koffie met taart en ook lunch. Een diner is er nog nooit van gekomen. Tot dus vandaag. Meeste gerechten zijn vega of veganistisch. Maar er staat ook een vlees en visgerecht op de kaart.

Het was heerlijk. _O_ Eigenlijk maar één minpuntje en dat waren de mossels bij de makreel. Die waren te ver heen. Niet alleen bij mij, maar op alle borden.

Toe gingen we voor de koffie. Het was een fijne avond. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')