abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_210039705
Wat slecht zeg, anndb! Het ziet er ook gewoon niet aantrekkelijk uit.
pi_210039879
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:

Vanavond zeer matig gegeten bij Gastrobar Gaston, voor mij mocht het woord gastro ook wel wegblijven in de naam. Soort hipster achtige plek met sharinggerechten. We gingen voor het chef’s menu a 42,50 per persoon, niet heel erg goedkoop dus vooral gezien wat we kregen:

Vooraf eerst brood:
[ afbeelding ]

En toen volgde om te delen een bordje vitello tonato. Kwaliteit was redelijk te noemen, niet huis gemaakt en ver van de vitello van een goede italiaan. Wel oke, maar zeker geen wauw dus:

[ afbeelding ]

Toen gravad lax, zelfde verhaal. Als die uit een pakje van ikea uit de vriezer zou komen zou ik niet verbaasd zijn:

[ afbeelding ]

Hierna mosselkroketjes welke wel huisgemaakt waren zo te proeven maar weinig speciaal ook:

[ afbeelding ]

Toen ravioli met ricotta en rode biet vulling denk? Niet huisgemaakt en redelijk droog van binnen en taai van buiten. Die verse van Albert Heijn smaken beter:

[ afbeelding ]

Toen het hoofdgerecht, Iberico, was echter zeer rare gebakken en ook nog eens koud en veel pezen er in. Niet echt smakelijk en met alleen wat rucola ook niet echt een waardige garnituur voor een hoofdgerecht.

[ afbeelding ]

Let ook dus op dat dit sharing gerechten waren, geen bordjes per persoon dus.

Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt, en aardbeien met vanille ijs waarvan het vanille ijs op was en dus chocolade werd.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Duurde daarnaast ook erg lang tussen dat gerechten kwamen, en niet onbelangrijk totaal dus met wat alcoholvrij te drinken erbij 130 euro kwijt. Voor dat geld moet ik mijn best doen om te bedenken waar ik niet beter zou kunnen eten.

Cijfer 5-
Ik ben geen kok. Ik hou wel van koken, maar ik heb daar absoluut niet voor geleerd. Het moment dat ik denk 'dit kan ik beter' dan is dat géén goed teken voor een restaurant :X Zonde van jullie geld. En het ziet er idd niet eens aantrekkelijk uit allemaal, wat MK al zegt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210053428
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:26 schreef golfer het volgende:
Zeer matig dus @:anndb
Heb je het ibericovlees terug gestuurd?
Nee ik het het wel een beetje gezien daar, wou naar huis. Ze vroegen verder ook niet hoe het was de maaltijd, en de kok zag ik al staan toen ik naar het toilet ging, ongeintereseerd en beetje met de friteuse en oven bezig k&k dingen afbakken vooral. Was er wel klaar mee.

Zondag eten bij Ons Jongens in Someren, goede verhalen over gehoord en de chef afkomstig van FG (**) en Treestwijkhoeve (**). En zeer aantrekkelijk geprijsd. Heb daar meer vertrouwen in, update as. zondag dus daar over.
  donderdag 27 juli 2023 @ 12:11:08 #29
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210056218
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 21:19 schreef anndb het volgende:
Waar: Gastrobar Gaston te Turnhout
Wanneer: net
Wat:

Ijsje mocht je kiezen van de kaart, dat werd 1x Magnum gepimpt


Ik zou echt in een lachstuip schieten volgens mij als ik dit zo voorgeschoteld krijg _O-

En als de prijs dan ook nog eens een veelvoud van een Magnum is mag je me opvegen :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_210056413
En @anndb heeft altijd de meest fantastische verslagen met het meest geweldige eten, prachtig gepresenteerd. Krijg je een Magnum op een bordje na niet al te beste gangen ervoor als toetje _O-

De deceptie :D
pi_210056670
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:23 schreef mascara-klodder het volgende:
En @:anndb heeft altijd de meest fantastische verslagen met het meest geweldige eten, prachtig gepresenteerd. Krijg je een Magnum op een bordje na niet al te beste gangen ervoor als toetje _O-

De deceptie :D
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.
pi_210059832
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:41 schreef anndb het volgende:

[..]
Ja dit was wel echt het dieptepunt van een lange tijd. Ik had van de week ook bij van der Valk gegeten en gepost in het wat eten we vandaag topic, en dan weet je gewoon wat je ongeveer kan verwachten en dan is dat gewoon prima als het in lijn is met je verwachtingen. Alleen dit als gastro bar met dit prijskaartje (Magnum stond dus voor 10,50 EUR op de kaart bij desserts) was echt een tegenvaller.
Wat erg! Magnums kun je bij een aantal zaken mooier krijgen (veel meer aangekleed) voor de helft minder.
Die 4 (!!) halve aardbeien met ijs en spuitroom is ook vreselijk, als je aardbeien met ijs als toetje besteld. Ik zou van zo'n ervaring dagen van slag zijn }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 juli 2023 @ 18:34:43 #33
22592 crew  Ole
pi_210060565
Oei.. en dan 130 aftikken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_210076668
We kwamen rond etenstijd langs Vught en ik herinnerde me iets dat ik hier had gelezen. Het werd dus fusionrestaurant
Kaiseki, het vier gangen menu à ¤ 48,-

Mooi ingerichte zaak: fris, hip, loungemuziek: het kan zo op Instagram. Vriendelijk, jong personeel.

De kreeftensoep als begin was erg smakelijk. Er zaten kleine stukjes garnaal in met een heerlijke bite.



De sashimi werd spectaculair opgediend met aan tafel een scheutje droogijs en dus veel rook/stoom. Leuk. Maar doordat de vis op ijs gepresenteerd werd vond ik hem iets te koud. Even wachten lost dat natuurlijk snel op. De tonijn was een beetje melig.



Daarna de niet traditionele sushi. Het zag er weer fraai uit en was ook weer smakelijk. Toch geef ik stilletjes de voorkeur aan de authentieke varianten: dit smakenpallet was soms iets teveel van het goede: sommige stukken waren iets te groot en plakkerig.



Het hoofdgerecht waren stukjes Iberico: heerlijk gebakken met een vrij stevige saus die ook bij de zalm van mijn tafelgenote geserveerd werd. Althans, dat dacht toen ik wat saus van haar proefde



Inclusief drie glazen wijn, water en sake iets van ¤ 142,- mocht er er langskomen met honger zal ik er serieus over denken om daar weer te gaan eten, maar ik zou er niet voor omrijden.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 29-07-2023 11:34:14 ]
anonieme razernist
pi_210076858
Die Magnum is echt heel erg. Dat een restaurant dit zichzelf aandoet. Dan laat je wel duidelijk zien dat je de klant gewoon uit zit te lachen en niet serieus neemt.
pi_210080934
Waar: SEC, Oisterwijk
Wanneer: net
Wat:

Voor de lunch even een stop gemaakt bij SEC in Oisterwijk, waar je altijd wel lekker kan eten. We hebben nog lekker buiten gezeten voor het ging regenen. We bestelde:

- CLUB VEGA
Brandnetelkaas, ei, kruidenmayonaise, tomaat (12,50)



- Hele canner kreeft met linguini, asperges en hollandaise saus (volgens de kaart) - 39,95



Clubsandwich was erg lekker met goed brood. Kreeft was ook goed, prima qua garing ook alleen de hollandaise saus ontbrak, ipv dat was er wat brunoise van tomaatjes en olijfolie enkel over de pasta waardoor deze nogal flauw was en echt wel veel smakelijker was geweest met de saus. Nu waren wij een van de eerste tijdens de lunch en snap wel dat ze (wellicht….) voor 1 bestelling geen hollandaise gaan kloppen en dat dat bij de avondshift wat eerder voorhanden is maar zet het dan niet/wat anders op de kaart als het tijdens de lunch niet gaat. Verder wel lekker, cijfer een 7 met een lekkere hollandaise erbij was dat een 8 geweest.

Totaal met 1 spa rood en 1 alcolvrije gin tonic 62,50 euro.

Morgenavond dus recensie van Ons Jongens in Someren. Ik ben benieuwd.
pi_210088209
Heb je dit wel aangegeven? Ik vind het ook niet kunnen. Ze kunnen echt wel hollandaise voor je maken, zeker bij zo'n luxe gerecht. Of geef t anders van tevoren aan (zij dan he) }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_210088295
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 22:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat slecht zeg, anndb! Het ziet er ook gewoon niet aantrekkelijk uit.
Ook kleine porties. Ze geven er maar een half brood bij in de hoop dat je je daar dan maar vol mee vreet?
pi_210088678
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 22:11 schreef FutureFairytale het volgende: Ik vind het ook niet kunnen. Ze kunnen echt wel hollandaise voor je maken, zeker bij zo'n luxe gerecht. Of geef t anders van tevoren aan (zij dan he) }:|
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.
anonieme razernist
pi_210090757
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 22:44 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Eigenlijk wel hè. Volgens mij ze best voor één persoon hollandaise maken. Zou dit niet sowieso iets zijn dat redelijk vers gemaakt moet worden aangezien je het niet kan opwarmen?.
Kan natuurlijk wel, maar geloof dat ze dat normaal wel in redelijk grote(re) hoeveelheid maken en in een sifon of vlakbij de oven in de keuken op temperatuur houden. In de avond word nogal vaak de surf en turf klassieker besteld waar ze ‘m voor gebruiken als saus.

Heb wat extra spaaractie bonnen gehad voor een gratis lunchplank en kans op de hoofdprijs te winnen. Had ‘m liever met de saus tbh.
pi_210098845
Waar: Ons Jongens, Someren (vlakbij Eindhoven)
Wanneer: vandaag
Wat:

Vandaag erg lekker gegeten, dat mocht ook wel na die teleurstelling van eerder deze week. Ons Jongens in Someren dus. Al vaker van gehoord, nog nooit geweest, tot vanavond. Chef is afkomstig van FG restaurant (**) en Treestwijkhoeve (**). Het ligt in het rustige Someren en binnen is het best wel gezellig ingericht, mag naar de toekomst nog wel wat mee gedaan worden maar je zit er wel lekker. Enkel keuze uit het chef menu van 3, 4 of 5 gangen, en wat bites vooraf bij te bestellen. Die sloegen we over en gingen voor het 4 gangen menu (55 euro pp). Als amuse kregen we een krokantje met rijst (lekker pittig, maar redelijk basic) en nori krokantje met ingelegde paddestoel:



Op tafel stond een flink stuk lekkere boter en ze serveerde daarbij huisgemaakte brioche, ze bakken sinds kort ook hun eigen brood:



Later kwam ook een desembroodje op tafel, die vond ik “gewoon” lekker, de brioche was uitmuntend.

Voorgerechtje huisgerookte zalm met verse augurk welke niet ingelegd was, zure room, gepofte rijst, druif en zilte groente. Lekkere start!



Toen het tussengerecht, dit was echt een 10/10! Dit gerecht is niet het beste wat ik ooit op heb maar staat zeker wel in de top 10. Ook erg dure ingredienten namelijk een toch redelijk dik stuk tarbot met Rijpelaal paling uit de buurt (Deurne) gerookt en saus op basis van de paling. Eronder spinazie en heerlijke aadappelpuree a la Roubochon, welke ik thuis al wel eens na heb proberen te maken (halve kilo roomboter op halve kilo aardappels was het geloof ik) maar die kon hier niet aan tippen. Wat een perfecte puree was dit. Met wat kaviaar in de saus, echt een super gerecht. Als ze de rest ook naar zo’n niveau kunnen tillen ligt een ster of meer zeker in het verschiet.



Toen als hoofdgerecht sucade met een zoete aardappeltaartje wat heerlijk royaal van roomboter was voorzien en wat ingelegde groenten en verse groenten. Ook leuk was de compote van witte ui, wat een soort zuurkool werd. Leuk en lekker!



Dessert was eigenlijk het minste, maar dan heb ik het niet over dieptepunten zoals die magnum van de week. Dit was gewoon goed, maar kon beter. Sorbet van citroen, rabarber, cheesecake. Cheesecake was te letterlijk veel cake smaak en niet dat lekkere plakkerige gevoel dat deze moet geven, ijs iets te zuur. Details allemaal, maar toch.



Al met al zeer lekker gegeten en kom zeker terug. Zou er (nog) geen grote afstanden voor omrijden, maar als ik in de buurt ben zeker er weer gaan eten!

Cijfer een 8,7. Verbeter puntjes amuses wat specialer (waren lekker, maar simpel zoals de rijst op een crackertje), desem brood beter, dessert beter. En wellicht porties ook of naar meer gangen dan 5 kunnen, wij hadden er 4 en dat was genoeg (en ook dure ingredienten) maar zijn kleine eters. Een grote eter kan de 5 makkelijk op en misschien nog wel meer wensen zoals 7 gangen.

En dan de kosten, een koopje: 153 eur met 1 cava, fles groot bruiswater, 3 alcoholvrije gin tonics en een cola.

Lekker gegeten dus.
  zondag 30 juli 2023 @ 20:34:33 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210099543
Ziet er lekker uit, @anndb
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 juli 2023 @ 23:49:31 #43
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_210102043
Mooi verslag weer, as usual. Al kan ik het niet nalaten: ik lees vooral boter, boter en nog meer boter :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 31 juli 2023 @ 00:02:50 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210102118
quote:
0s.gif Op zondag 30 juli 2023 23:49 schreef flipsen het volgende:
Mooi verslag weer, as usual. Al kan ik het niet nalaten: ik lees vooral boter, boter en nog meer boter :P
Alles wordt lekkerder door boter. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210102871
@anndb; dit klinkt heerlijk en dat vis/puree gerecht lijkt me ook heel goed :9
Ik ben vooral opgelucht dat je eindelijk eens een goeie ervaring hebt gehad na die paar blamages, dat mocht wel weer een keer *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 5 augustus 2023 @ 21:37:57 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210175223
Wanneer: 5-8-2023
Waar: Bar Bistro Felien in Haarlem.
Wat:

In het kader van yolo en wat leuke recensies over deze relatief nieuwe bar bistro gelezen te hebben konden wij gebruik maken van een kortingsaanbieding van The Fork.
Felien is van dezelfde eigenaren als restaurant Parck, dat hier vlakbij zit. Dat maakte de locatie des te handiger voor het echtpaar dat de eigenaar is. Ook leuk om te weten, is dat ze dit nieuwe restaurant hebben vernoemd naar hun dochter: Felien.
Bij de inrichting is ook geprobeerd een typische Franse bistrosfeer te creëren.


Bij Felien staat de Franse keuken centraal.
De menukaart is beperkt, maar wisselt wel regelmatig.

Voorgerecht.
Voor Blues:

Een echte Franse uiensoep, gegratineerd met gruyère. Een stevig gevulde uiensoep die erg goed van smaak was.

Voor mij:

Ik had gekozen voor een proeverij van eend: terrine de foie gras, gerookte eendenborst, rilette van gekonfijte eendenbout met daarbij karamel, brioche en vijgen. Heel lekkere hapjes.

Hierbij dronk Blues een glas rode Primitivo en ik een Sauvignon Blanc.
Wat ons trouwens wel opviel was dat de vrij beperkte wijnkaart wijnen uit allerlei landen bevatte en slechts een beperkt aantal Franse wijnen.

Hoofdgerecht:
Voor mij:
Bavette met hollandaisesaus, groene mini-asperges, een in de schil gekookte krielaardappel, een mini-maiskolf en paddenstoelen. Een mooi, op verzoek, medium-rare gebakken malse bavette.

Blues:
Confit de Canard met een jus van abrikozen, crème van zoete aardappelen, champignons, bimi en een paprika.
Viel mooi van het bot en een lekkere knapperige huid.

Bij het hoofdgerecht hadden wij samen nog een portie patat besteld.
Hierbij dronk Blues een Pinot Noir en ik dronk bij mijn hoofdgerecht een rode Tempranillo.

Totaal waren wij, met korting en inclusief drank, 80,65 euro kwijt.
Conclusie: leuke bistro, simpele maar goed bereide, smakelijke gerechten en vlotte bediening.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210175491
- Je mag je mening verkondigen, maar dan graag in een topic elders -

[ Bericht 84% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 16:37:02 ]
pi_210175695
Dat ziet er prima uit voor die prijs golfer, zou je het weer doen maar dan zonder korting?

[ Bericht 78% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 16:39:11 ]
  zaterdag 5 augustus 2023 @ 22:16:39 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210175826
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 augustus 2023 22:09 schreef Prego het volgende:

Dat ziet er prima uit voor die prijs golfer, zou je het weer doen maar dan zonder korting?
Ja. Ik denk het wel. De korting gold overigens alleen op het eten en niet op de drank.

[ Bericht 3% gewijzigd door MadMaster op 06-08-2023 16:42:03 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210179482
Ziet er best okay uit. Alleen wat is dat toch de laatste tijd met dat stomme takje groen dat overal op ligt? Wat is dat? Op die soep bijvoorbeeld. Ik zie het tegenwoordig echt zo vaak, maar het slaat nooit ergens op. Dan begrijp ik de ouderwetse peterselie nog eerder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')