SPOILER: Opties voor toekomstige editiesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Je kunt aanvullende spelregels per gerecht lezen in het bijpassende topic.
Dit is het overlegtopic. Recepten en foto's kunnen in bovenstaande topics worden besproken.
Eeuwige roem voor Oceanonix die niet alleen toffe fotocollages maakt van de opdrachten maar ook bijhoudt wat we tot nu toe allemaal gemaakt hebben in dit topic: CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Veel plezier
[ Bericht 5% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-06-2020 18:52:18 ]Spoilers!
Wat je wiltquote:Op donderdag 26 maart 2020 16:07 schreef golfer het volgende:
Brood bakken doe ik wel aan mee. Moet ik toch elke 2 tot 3 weken doen.
Vandaag weer maismeel gehaald bij molen De Zandhaas.
Wat is de bedoeling?
Dat ik het recept hier plaats of dat ik de voortgang van de gang van zaken film/fotografeer?
Zeker! Ik heb een en ander in gedachte maar niets staat vast.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 20:30 schreef Barreltje het volgende:
Mogen we hier ook suggesties doen voor volgende opdrachten?
Volgende week appeltaart?quote:Op zaterdag 28 maart 2020 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zeker! Ik heb een en ander in gedachte maar niets staat vast.
Zo lang het maar door beginnende en doorgewinterde koks gemaakt kan worden.
Misschien komt het doordat ik trek heb in zoet maar ik vind dit geen slecht ideequote:
De meeste tijd in mijn Canadese haver appeltaart zit hem in het schillen van de appels. Naast de baktijd in de oven dan.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien komt het doordat ik trek heb in zoet maar ik vind dit geen slecht idee
Ik wilde trouwens op de zondagen iets doen dat wat meer tijd kost en op woensdagen gewoon iets voor het avondeten.
Hmm. Het idee voor dit topic kwam van Barreltje dus zij heeft ook wel een extra stemquote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:08 schreef UIO_AMS het volgende:
En ik ben volgende week zondag jarig, dus ik mag het sowieso zeggen. .
Is daar een recept van?quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:05 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
De meeste tijd in mijn Canadese haver appeltaart zit hem in het schillen van de appels. Naast de baktijd in de oven dan.
Dat komt vast in het appeltaart topic.quote:
Ja zeg.. Ik hoef dus verder nergens zeggenschap over te hebben he? ik ben gewoon een enthousiaste deelnemer!quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh kijk aan, daar is Barrel al.
Ik vind nasi echt een geniaal plan.
Zeker. Zal ik van de week posten.quote:
Ik vind nasi gewoon echt een heel goed plan.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:16 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Ja zeg.. Ik hoef dus verder nergens zeggenschap over te hebben he? ik ben gewoon een enthousiaste deelnemer!
quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:15 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Dat komt vast in het appeltaart topic.
quote:
Ik zeg ja op bitterballen/kroketten. Ik heb een kookboek van Holtkamp hier liggen die echt eens gebruikt moet worden.quote:Op zondag 29 maart 2020 10:40 schreef Barreltje het volgende:
Ik bedacht er vandaag nog een voor de zondagse uitgebreidde opdracht: kroketten/bitterballen
Oh en tiramisu, lasagne en limoncello
Wij hadden -diende op Texel waren- lamsschenkels gekocht.. voor lamskroketten.. dus ook maar een kroketten boek gekocht.. staan er alleen "ingewikkelde" lamskroketten in en niet een basis kroket.. dus we zoeken nog even verder...quote:Op zondag 29 maart 2020 11:32 schreef broccolitaart het volgende:
[..]
Ik zeg ja op bitterballen/kroketten. Ik heb een kookboek van Holtkamp hier liggen die echt eens gebruikt moet worden.
Ja op kroketten en lasagne.quote:Op zondag 29 maart 2020 10:40 schreef Barreltje het volgende:
Ik bedacht er vandaag nog een voor de zondagse uitgebreidde opdracht: kroketten/bitterballen
Oh en tiramisu, lasagne en limoncello
Da's met alles toch wel zo? Waarschijnlijk als je een opdracht maakt met iets basis als appelmoes zijn er nog 20 variantenquote:Op zondag 29 maart 2020 12:05 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het wel tof als opdrachten nog een beetje ruimte ter eigen interpretatie overlaten, zodat er zo veel mogelijk mensen met verschillende voorkeuren/dieeten mee kunnen doen.
Indische vriendin moet altijd weer nadenken dat we met nasi gebakken rijst bedoelen....zeg dan ook nasi goreng😂quote:Op zondag 29 maart 2020 12:23 schreef Farenji het volgende:
Ik hou van curry's. Maar een curry is wel erg breed, je kan alle kanten ermee op. Want wat is nou precies een curry (en wat niet)?
Nasi is wel idd erg leuk. Iedereen weet wat nasi is maar toch maakt iedereen hem weer heel anders.
Ik vond die damsteenkoekjes van het heel holland bakt boek wel een leuke uitdaging .quote:Op zaterdag 28 maart 2020 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zeker! Ik heb een en ander in gedachte maar niets staat vast.
Zo lang het maar door beginnende en doorgewinterde koks gemaakt kan worden.
Lievelingssalade hier is een Cobb salade, dus spek bakken, eieren koken, kip grillen, oftewel...niet even snel😂quote:Op zondag 29 maart 2020 11:58 schreef Barreltje het volgende:
Gheheh leuk he hoe iedereen andere ideen heeft
Een maaltijd salade is voor mij juist weer iets voor woensdag want die schud ik zo uit mijn mouw (ik weet nog wel een lekkere tonijn-maaltijdsalade )
Hamburgers zijn ook leuk! Ik moet weer eens bieten burgers maken dus dat past helemaal!
Gevulde groenten doen wij ook veel te weinig .. en EtonMess
En dumplings maken! Nog nooit gedaan! Wat een leuk idee!
Met moussaka , een rijsttafel of tofu heb ik dan weer helemaal niks maar dat geeft niet .. dan sla ik een keer over (net als met de hartige taart nu )
quote:
Geregeldquote:Op zondag 29 maart 2020 21:44 schreef Hupje het volgende:
Wat zijn de plannen die al wel vaststaan? Hartige taart, appeltaart en nasi?
Kunnen die in de OP? Dan kan ik (en misschien ook anderen) er rekening mee houden met de wekelijkse boodschappen!
Dat was het zeker. Ik heb toevallig vanavond de laatste koekjes in de oven gedaanquote:Op zondag 29 maart 2020 13:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik vond die damsteenkoekjes van het heel holland bakt boek wel een leuke uitdaging .
Ik voel een koekjesversie aankomenquote:Op zondag 29 maart 2020 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat was het zeker. Ik heb toevallig vanavond de laatste koekjes in de oven gedaan
Wat toevallig, ik ookquote:Op zondag 29 maart 2020 22:11 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik voel een koekjesversie aankomen
Heb ik eindelijk een extra reden voor een koekjesbakextravaganza. Gevulde koeken staan al een tijd op mijn lijstje, net zoals mergpijpjes.quote:
Zie je PM-bericht. Zal het sowieso in het topic plaatsen.quote:
Tx!quote:Op maandag 30 maart 2020 09:06 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Zie je PM-bericht. Zal het sowieso in het topic plaatsen.
Oh koekjes! Dat heb ik ook nog nooit gemaakt!quote:
Kom maar op met dat appeltaart-topic. .quote:Op zaterdag 28 maart 2020 21:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik gooi woensdag de topics voor de appeltaart en nasi online. Laten we er vanuit gaan dat het die twee worden.
CUL / Kook mee met CUL: appeltaart op 4 aprilquote:Op woensdag 1 april 2020 15:07 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Kom maar op met dat appeltaart-topic. .
Volgende week woensdag nasiquote:Op woensdag 1 april 2020 21:25 schreef golfer het volgende:
Komt er hierna ook een KOOKtopic i.p.v. alle baktopics?
Nasi of nasi goreng?quote:
Nasi is gekookte rijst. Nasi goreng is gebakken rijst.quote:
Ik weet het. De meeste mensen inquote:Op woensdag 1 april 2020 22:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Nasi is gekookte rijst. Nasi goreng is gebakken rijst.
Zondag is het 5 april. .quote:Op woensdag 1 april 2020 21:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
CUL / Kook mee met CUL: appeltaart op 4 april
Je kan natuurlijk ook kook-ideeėn aandragen.. wat zou jij nou op een woensdag( snelle hap) of zondag ( iets uitgebreidere hap) collectief willen maken?quote:Op woensdag 1 april 2020 21:25 schreef golfer het volgende:
Komt er hierna ook een KOOKtopic i.p.v. alle baktopics?
Als mijn vader nasi goreng maakt dan zegt ie ook gewoon dat we nasi eten hoor. En hij komt uit Surabaya ik denk dat iedereen prima snapt wat hier wordt bedoeldquote:Op woensdag 1 april 2020 23:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik weet het. De meeste mensen in
Nederland zullen gebakken rijst als nasi zien. Als iemand rijst wil koken, is dat ook helemaal prima.
De regels voor deze Kook Mee-opdrachten zijn niet zo strikt.
Ik heb voor Pasen even pannenkoeken aangehouden, dat is als ontbijt, lunch en diner te eten dus met zo'n weekend wel handig lijkt me. En de vegan versie voor die woensdag is met een reden, daarover later meer.quote:Zondag 12 april: pannenkoeken (Pasen, dus maandag telt ook als zondag)
Woensdag 15 april: vegan
Opties voor toekomstige edities:
Kroketten
Lasagne
Plate bake
Eenpansgerecht
Maaltijdsoep
Zelfgemaakte koolhydraten
Maaltijdsalade
Hamburger
Stoofvlees
Curry
Koekjes
Pizza
Ik zou ze goed rekenen. Japanse pannenkoeken ... .quote:Op zaterdag 4 april 2020 11:34 schreef Barreltje het volgende:
Zeg, telt gallettes en/of okonomiyaki ook als pannenkoek voor Pasen?
Ja hoor, prima.quote:Op zaterdag 4 april 2020 11:34 schreef Barreltje het volgende:
Zeg, telt gallettes en/of okonomiyaki ook als pannenkoek voor Pasen?
Staat in de OP als een mogelijk volgend onderwerpquote:Op woensdag 8 april 2020 11:00 schreef potjecreme het volgende:
Wat is er gebeurd met kroketten/bitterballen maken?
Nu wel, dank je.quote:Op vrijdag 10 april 2020 09:42 schreef Tegan het volgende:
Linkje in de OP van het pannekoeken-topic klopt niet.
Ja, voor mij woensdag, want ik werk elk weekend en ben op woensdag vrijquote:Op vrijdag 10 april 2020 11:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat vinden jullie, is stoofvlees een woensdag- of een zondaggerecht? Ik wil het graag voor de kroketten plannen zodat we restjes stoofvlees in de kroketten kunnen verwerken
Ik ook.quote:Op vrijdag 10 april 2020 13:09 schreef Barreltje het volgende:
Ik maak stoofvlees dedicated voor de kroketten.. voor mij hoeft er niet persee een combi te zijn eigenlijk..
Mijn ideequote:Op vrijdag 10 april 2020 13:11 schreef LeSage het volgende:
[..]
En misschien maak ik garnalenkroketten ipv gewone
Dit zat ik ook te denken maar durfde het niet te vragenquote:Op vrijdag 10 april 2020 20:07 schreef Myraela het volgende:
Kunnen we iets verder vooruit plannen? Ik ben m'n boodschappen voor volgend weekend al aan het bestellen. Of is het dan stoofvlees?
Dat kan. Ik ga er even voor zitten dit weekend.quote:Op vrijdag 10 april 2020 20:07 schreef Myraela het volgende:
Kunnen we iets verder vooruit plannen? Ik ben m'n boodschappen voor volgend weekend al aan het bestellen. Of is het dan stoofvlees?
eerder was het: wat eten we vandaag/morgen?quote:Op vrijdag 10 april 2020 20:23 schreef Sarabi het volgende:
Dit zat ik ook te denken maar durfde het niet te vragen
Aangezien we nu niet zo maar meer naar de winkel lopen
Yep erg bijzonderquote:Op vrijdag 10 april 2020 21:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
eerder was het: wat eten we vandaag/morgen?
Nu is het: wat eten we volgende week vrijdag?
quote:
quote:Op zaterdag 11 april 2020 11:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
De OP is aangevuld voor de komende weken
Klopt het resultaat zie je later maar wie weet vinden meer het een leuk idee. Twee weken later de onthulling.quote:Op zaterdag 11 april 2020 13:02 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja zeker leuk maar dat lukt alleen niet in 1 dag...
Fermenteren sowieso is heel tof, maar dat leent zich meer voor een langlopend topic ipv voor 1 datum. Het is ook nogal onvoorspelbaar wanneer iets "klaar" is, en dat kan heel lang duren, soms wel een maand of langer. Bovendien, strict genomen wordt er niks "gekookt".quote:Op zaterdag 11 april 2020 13:05 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Klopt het resultaat zie je later maar wie weet vinden meer het een leuk idee. Twee weken later de onthulling.
Dat doe ik altijd in de braadslee. Telt dat ook?quote:Op zaterdag 11 april 2020 15:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik ga er maar vanuit dat ik die plate bake ken als traybake, oftewel: je gooit vanalles aan groente (en vlees) op een bakplaat en schuift dat in de oven.
Voor! Dat hoort op woensdag! Dan maak ik mijn zweetballen (één hap en het zweet breekt je uit).quote:
Hoe is je Engels? Hier kun je naar mijn idee weinig aan verprutsen https://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/beef-stifado/ de avond vantevoren het vlees in de marinade doen en op de dag zelf ruim op tijd beginnen, de genoemde anderhalf tot twee uur verdubbel ik. Kleine uitjes kan ik hier nooit vinden, maar 6 sjalotjes in vieren gehakt werkt voor mij ook prima. Allspice zijn pimentkorrels.quote:Op dinsdag 14 april 2020 17:53 schreef Hupje het volgende:
Heeft er iemand een fool proof recept voor stoofvlees? Ik doe morgen mijn boodschappen voor volgende week al... En ik heb nog nooit stoofvlees gemaakt (en ben geen handige kok). Maar het lijkt me wel tof om een keer te proberen.
Maaltijdsalade weet ik nog niet. Op een woensdag.quote:Op dinsdag 14 april 2020 19:02 schreef drakin het volgende:
Wanneer gaat de maaltijdsalade plaatsvinden?
En is een ovenschotel ook niet iets om te doen?
Voor woensdag gehaktdag nog even een slachtoffer zoekenquote:Op dinsdag 14 april 2020 19:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maaltijdsalade weet ik nog niet. Op een woensdag.
Ovenschotel en woensdag gehaktdag staan als opties in de OP
Gewoon, een beetje verdeeld over de week met een door de weekse dag en en weekenddag.quote:Op dinsdag 14 april 2020 19:11 schreef FlippingCoin het volgende:
Waarom is alles op woensdag en zondag eigenlijk?!!
Okidoki. Ik kan alleen op zondag maar andere dagen schikt eigenlijk ook niet dus prima verder.quote:Op dinsdag 14 april 2020 19:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gewoon, een beetje verdeeld over de week met een door de weekse dag en en weekenddag.
Je kent het boek niet?quote:Op dinsdag 14 april 2020 19:13 schreef ijs_beer het volgende:
Woensdag gehaktdag vraagt uiteraard om gehaktballen.
Dat waren nog eens tijdenquote:Op dinsdag 14 april 2020 19:37 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Uiteraard wel.
Jij kent dit stukje fokgeschiedenis niet? : Sjieke Gehaktballen
Die niet, wel andere gekke topics over indianenquote:Op dinsdag 14 april 2020 19:37 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Uiteraard wel.
Jij kent dit stukje fokgeschiedenis niet? : Sjieke Gehaktballen
Probeer stoofvlees te kopen bij de slager, dat scheelt echt al een hoop. Lekker doorregen braadlappen ofzo.quote:Op dinsdag 14 april 2020 17:53 schreef Hupje het volgende:
Heeft er iemand een fool proof recept voor stoofvlees? Ik doe morgen mijn boodschappen voor volgende week al... En ik heb nog nooit stoofvlees gemaakt (en ben geen handige kok). Maar het lijkt me wel tof om een keer te proberen.
We hebben er een hele reeks mee vol staan: Topicreeks: Het Grote Stoofpotten Topicquote:Op dinsdag 14 april 2020 17:53 schreef Hupje het volgende:
Heeft er iemand een fool proof recept voor stoofvlees? Ik doe morgen mijn boodschappen voor volgende week al... En ik heb nog nooit stoofvlees gemaakt (en ben geen handige kok). Maar het lijkt me wel tof om een keer te proberen.
Oehquote:Op woensdag 15 april 2020 12:35 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
We hebben er een hele reeks mee vol staan: Topicreeks: Het Grote Stoofpotten Topic
Dat is wel een toffe.quote:Op woensdag 15 april 2020 17:38 schreef Kaneelstokje het volgende:
Is het misschien een idee om een dag een monetaire uitdaging te doen? Koken met een bepaald bedrag. Al is dat misschien lastig nu mensen veel voorraadspullen gebruiken en weinig naar de winkel gaan.
Leuk idee!quote:Op woensdag 15 april 2020 17:38 schreef Kaneelstokje het volgende:
Is het misschien een idee om een dag een monetaire uitdaging te doen? Koken met een bepaald bedrag. Al is dat misschien lastig nu mensen veel voorraadspullen gebruiken en weinig naar de winkel gaan.
Oh ja, dat had ik ook al eens gedachtquote:Op donderdag 16 april 2020 17:43 schreef drakin het volgende:
Is iets van een desert maken ook een idee?
Done.quote:Op donderdag 16 april 2020 21:55 schreef Yinny het volgende:
@:lucky_strike Mag dit draadje sticky ivm planning maken boodschappen?
Asperges, zowel groen als witquote:Op maandag 20 april 2020 11:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
We kunnen nog wel wat opties voor op zondagen gebruiken.
Jaaaa, of in elk geval soesdeeg want eclairsquote:
Oh @minilot mag ik dan jouw gluten vrije maken??quote:
Dat is zeker een optie. Ga je gangquote:Op dinsdag 28 april 2020 12:24 schreef Barreltje het volgende:
En. Is het een optie om na de opdracht alle recepten in 1 post te zetten?
Dat zoekt makkelijker terug
quote:Op dinsdag 28 april 2020 12:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is zeker een optie. Ga je gang
Ik ben het wel met je eens, eigenlijk.quote:Op vrijdag 1 mei 2020 22:12 schreef minilot het volgende:
Wat mij eerlijk gezegd tot nu toe het meeste aanspreekt is als de opdrachten wel zorgen voor allemaal in basis hetzelfde maken, met individuele variaties. Het geeft wel een geinige saamhorigheid als we bijvoorbeeld allemaal tegelijk brood of kroketten of pasta staan te maken, omdat je dan in hetzelfde schuitje zit in waar je zoal tegenaan loopt en het vergelijken wat voor draai iedereen eraan geeft juist wel leuk is als de opdracht verder vrij specifiek is. Iets als 'brunch' of koken uit een land heeft dat leuke aspect van samen met hetzelfde bezig zijn toch wat minder. Maar goed, da's misschien alleen mijn persoonlijke voorkeur
Ik vind het juist tof om te zien hoe verschillend mensen een opdracht kunnen interpreteren. En aangezien ik een lastige eter ben, haak ik met een specifieke opdracht juist veel eerder af.quote:Op vrijdag 1 mei 2020 22:12 schreef minilot het volgende:
Wat mij eerlijk gezegd tot nu toe het meeste aanspreekt is als de opdrachten wel zorgen voor allemaal in basis hetzelfde maken, met individuele variaties. Het geeft wel een geinige saamhorigheid als we bijvoorbeeld allemaal tegelijk brood of kroketten of pasta staan te maken, omdat je dan in hetzelfde schuitje zit in waar je zoal tegenaan loopt en het vergelijken wat voor draai iedereen eraan geeft juist wel leuk is als de opdracht verder vrij specifiek is. Iets als 'brunch' of koken uit een land heeft dat leuke aspect van samen met hetzelfde bezig zijn toch wat minder. Maar goed, da's misschien alleen mijn persoonlijke voorkeur
Of gewoon: we maken paella. Landenthema, specifiek gerecht, nog op veel manieren in te vullen.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 09:02 schreef Sorella het volgende:
Misschien dan een idee om het landen thema wat strakker te houden, dus geen vrijheid van voor, na, hoofd gerecht maar specifiek hoofd, voor, na gerecht en snacks. ?
Hollands prakjequote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:02 schreef Farenji het volgende:
Het moet ook geen "heel holland bakt" gaan worden waar we heel specifieke baksels met strenge regels en allerlei moeilijke technieken moeten gaan maken. Wat mij betreft doen we dingen als "hollands prakje" of "stamppot" of "een pudding". Gewoon lekker simpel en als je het heel moeilijk wil maken kan dat ook.
Ik ga er van de week eens voor zitten..quote:Op dinsdag 28 april 2020 12:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is zeker een optie. Ga je gang
@Elviquote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:14 schreef drakin het volgende:
Middeleeuwse recepten lijkt me ook wel wat.
Zo specifiek bedoelde ik het dus ook niet, vandaar de voorbeelden uit wat we al gedaan hebben: brood, kroketten.. Als de meeste deelnemers daardoor een hoop vergelijkbare kookhandelingen doen geeft dat een leuke verbroedering in het topic en ondertussen is er qua variatie oneindig veel mogelijk.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 11:02 schreef Farenji het volgende:
Het moet ook geen "heel holland bakt" gaan worden waar we heel specifieke baksels met strenge regels en allerlei moeilijke technieken moeten gaan maken.
Wordt regelmatig door mij geraadpleegd en gebruikt.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 14:08 schreef Sorella het volgende:
https://coquinaria.nl/
Coquinaria is een website met recepten uit het verleden en heden. Erg leuk om te lezen en soms te maken.
We gaan toch niet voor makkelijk?quote:
Jaaa die staan ook al een tijd op m'n lijstje. Nog nooit gemaakt en wil het echt eens proberenquote:
Ik heb een keer een DnD weekend gehad met als thema Middeleeuws (we deden altijd een thema, zoals banaan, rood, pizza). Toen heerlijke dingen gemaaktquote:Op zaterdag 2 mei 2020 14:08 schreef Sorella het volgende:
https://coquinaria.nl/
Coquinaria is een website met recepten uit het verleden en heden. Erg leuk om te lezen en soms te maken.
Niet perse, maar qua ingredienten is het misschien goedkoper? Hoewel je bij Eetverleden een middeleeuws kruidenpakket kunt kopen.quote:
Soesjeszin to the max! Hoop dat -ie gauw in de lijst komtquote:Op zaterdag 2 mei 2020 14:36 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jaaa die staan ook al een tijd op m'n lijstje. Nog nooit gemaakt en wil het echt eens proberen
quote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:10 schreef Elvi het volgende:
Ik heb ook een keer een middeleeuws gerecht geprobeerd te maken met 30 eierdooiers en saffraan dus dat was een redelijk dure grap die mislukte
Mon-Amyquote:
Ik heb een keer tijgerbrood soesjes proberen te maken was geen succes, dat patroon bleef niet liggen.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:34 schreef Isabeau het volgende:
Al regelmatig soesjes gemaakt, maar nog nooit eclairs
Er zijn goedkope middeleeuwse mogelijkheden hoor, kijk maar gewoon wat peasants aten in die tijdquote:Op zaterdag 2 mei 2020 15:09 schreef Elvi het volgende:
[..]
Niet perse, maar qua ingredienten is het misschien goedkoper? Hoewel je bij Eetverleden een middeleeuws kruidenpakket kunt kopen.
Koolsoep met (op feestdagen) gekookte rat.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 16:15 schreef drakin het volgende:
[..]
Er zijn goedkope middeleeuwse mogelijkheden hoor, kijk maar gewoon wat peasants aten in die tijd
Dat zijn geen peasants die dat aten, peasants aten oa zalmquote:Op zaterdag 2 mei 2020 16:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Koolsoep met (op feestdagen) gekookte rat.
ik vind het sowieso een vergezocht themaquote:Op zaterdag 2 mei 2020 16:23 schreef Sarabi het volgende:
Is middeleeuwen niet wat lastig nu we niet makkelijk rond kunnen shoppen?
Dat ook wel een beetjequote:Op zaterdag 2 mei 2020 17:06 schreef Barreltje het volgende:
[..]
ik vind het sowieso een vergezocht thema
Je hoeft er geen middeleeuwse jurk voor aan hoor.quote:Op zaterdag 2 mei 2020 16:23 schreef Sarabi het volgende:
Is middeleeuwen niet wat lastig nu we niet makkelijk rond kunnen shoppen?
Nou breng je een goed idee binnen zegquote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:54 schreef drakin het volgende:
[..]
Je hoeft er geen middeleeuwse jurk voor aan hoor.
Zou wel een idee zijn
Is wel iets wat ik jaren gewild heb en zelfs stof voor heb. Als de motten die stof niet inmiddels hebben verorberd Was daar 20-25 jaar terug best mee bezigquote:
Geen eis, alleen leuk als je dat als extra doet toch?quote:Op zaterdag 2 mei 2020 20:15 schreef Hupje het volgende:
Bij de appeltaart opdracht deed ik (nou ja, kind) per ongeluk aan bijpassende kleding, maar als dat een eis wordt, haak ik af
Oh die heb ik wel in de kast hangenquote:Op zaterdag 2 mei 2020 19:54 schreef drakin het volgende:
[..]
Je hoeft er geen middeleeuwse jurk voor aan hoor.
Zou wel een idee zijn
Gaaf welquote:Op zaterdag 2 mei 2020 20:17 schreef Elvi het volgende:
[..]
Oh die heb ik wel in de kast hangen
(serieus )
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
quote:Op maandag 4 mei 2020 19:56 schreef Oceanonix het volgende:
Zo het verzameltopic is ook klaar. Mag die in de openingspost?
CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Ontzettend goed gemaakt!quote:Op maandag 4 mei 2020 19:56 schreef Oceanonix het volgende:
Zo het verzameltopic is ook klaar. Mag die in de openingspost?
CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Heldin!quote:Op maandag 4 mei 2020 23:14 schreef Oceanonix het volgende:
En het is nu compleet tot en met de koekjes
Gaafquote:Op maandag 4 mei 2020 19:56 schreef Oceanonix het volgende:
Zo het verzameltopic is ook klaar. Mag die in de openingspost?
CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Dat is toch een dessert?quote:Op dinsdag 5 mei 2020 11:17 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Gaaf
Als thema lijkt mij baklava ook nog wel een leuke uitdaging.
Daar past ie inderdaad ookquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:18 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Dat is toch een dessert?
En ja die staat voor mij zondag op het programma.
Die had ik stiekem al voor gehaktdag bedachtquote:Op dinsdag 5 mei 2020 15:52 schreef Oceanonix het volgende:
op 1 juni is het Moink-dag
Moink staat voor Mooh en Oink of te wel rund en varken. De moink is een gehaktbal van rundvlees met een laagje spek.
De spek wordt vastgezet op een stokje.
1 juni valt op 2e pinksterdag. Misschien dat weekend bbq-en met stokjes of spiesjes?
CUL / Kook mee met CUL: Dessert op zondag 10 mei.quote:Op donderdag 7 mei 2020 14:10 schreef minilot het volgende:
Desserttopic voor zondag kan wel open, toch?
Ik vind het juist leuk als het topic diezelfde dag volstroomt met activiteiten.quote:Op donderdag 14 mei 2020 19:51 schreef Tegan het volgende:
Misschien is het leuk als ieder gerecht drie dagen duurt. Zo kan je flexibeler zijn en is meedoen laagdrempeliger? Dus bijvoorbeeld dat de woensdagopdracht inzendingen accepteert van ma-wo en de zondagopdracht van do-zo?
In agenda gezetquote:Zondag 24 mei: soesdeeg
kaasfondue met soesdeeg?? interessant!quote:Op zondag 17 mei 2020 12:39 schreef Blues het volgende:
[..]
In agenda gezet
En suggesie; geinspireerd door een artikel in de VK magazine: Kaasfondue
Neeheequote:Op zondag 17 mei 2020 12:49 schreef Barreltje het volgende:
[..]
kaasfondue met soesdeeg?? interessant!
Ja, hoor! Dat lukt ook in een combi.quote:Op zondag 17 mei 2020 13:08 schreef Sarabi het volgende:
Aangezien er nog geen apart topic is, hier even een vraag over soezen wil dat een beetje lukken in een goedkope combi-oven?
Mijn eerste soesjes ooit waren gebakken in een Vendomatic combinatie magnetron....was toen 700 gulden! Daar had ik bijna een hele vakantie voor gewerkt...quote:
Als je ze dan ook nog even reekst zijn ze voor iedereen meteen zichtbaar.quote:
Zijn gewoon klikbaar in de OP, toch?quote:Op zondag 17 mei 2020 20:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je ze dan ook nog even reekst zijn ze voor iedereen meteen zichtbaar.
Oh...dan moet ik dus helemaal terug naar de OP, terwijl L_S de ander topics reekste zodat ze meteen in je AT verschijnen als je een keer heb meegedaan.quote:
Doe eens rustig joh.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh...dan moet ik dus helemaal terug naar de OP, terwijl L_S de ander topics reekste zodat ze meteen in je AT verschijnen als je een keer heb meegedaan.
Maar goed, ik heb ze intussen gevonden en een tvp gemaakt.
Het was echt Heel Ergquote:Op zondag 17 mei 2020 20:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Doe eens rustig joh.
Ik wil dat best doen, maar ik dacht dat je wat anders bedoelde.
Dance puppet, dancequote:Op zondag 17 mei 2020 20:41 schreef Lonaa het volgende:
Het is gedaan hoor. En ik zal, als ik de volgende keer een topic openen omdat LS het druk heeft en het me leuk lijkt er vast over te praten, er aan denken het weer te doen zodat niemand helemaal naar de OP van het overlegtopic hoeft. Of in het subforum hoeft te kijken.
Oh, oh...op je ... getrapt of gewoon niet vatbaar voor goedbedoelde opbouwende suggesties?quote:Op zondag 17 mei 2020 20:41 schreef Lonaa het volgende:
Het is gedaan hoor. En ik zal, als ik de volgende keer een topic openen omdat LS het druk heeft en het me leuk lijkt er vast over te praten, er aan denken het weer te doen zodat niemand helemaal naar de OP van het overlegtopic hoeft. Of in het subforum hoeft te kijken.
Nee, je was aan het zeuren met je ‘maar LS doet het zus en zo en nu moet ik opeens allemaal extra handelingen doen’. Inclusief het dramatische ‘maar ik heb al zelf gedaan nu hoor’.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, oh...op je ... getrapt of gewoon niet vatbaar voor goedbedoelde opbouwende suggesties?
Ik heb net besloten wat ik daarvoor ga makenquote:Op woensdag 20 mei 2020 20:14 schreef minilot het volgende:
Mag ovenschotel open? Ik heb behoefte aan inspiratie en andermans ideeėn want ik eet ongeveer net zo vaak ovenschotels als tray bakes
Wat bedoel je met pastei? Dit is net als curry een woord wat voor velerlei uitleg mogelijk is namelijkquote:Op zondag 17 mei 2020 12:27 schreef Aure het volgende:
Is pastei al geopperd? Ik zie hem zo snel niet staan, maar dat lijkt mij ook wel een leuke!
Ik zou zeggen een vulling in korstdeeg oid. Maar op zich is de brede interpretatie toch juist wat de Kook Mee reeks zo leuk maakt?quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Wat bedoel je met pastei? Dit is net als curry een woord wat voor velerlei uitleg mogelijk is namelijk
quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:34 schreef Aure het volgende:
[..]
Ik zou zeggen een vulling in korstdeeg oid. Maar op zich is de brede interpretatie toch juist wat de Kook Mee reeks zo leuk maakt?
Staat deze klassieker er ook in?quote:Op woensdag 20 mei 2020 23:30 schreef Yinny het volgende:
Voor Pinksteren maar iets uit dit boek maken
https://www.amazon.com/St(...)ecipes/dp/1594744890
CUL / Kook mee met CUL: Ovenschotel op 27 meiquote:Op woensdag 20 mei 2020 20:14 schreef minilot het volgende:
Mag ovenschotel open? Ik heb behoefte aan inspiratie en andermans ideeėn want ik eet ongeveer net zo vaak ovenschotels als tray bakes
Jeeeej, thanks Lonaa!quote:Op woensdag 20 mei 2020 23:38 schreef Lonaa het volgende:
[..]
CUL / Kook mee met CUL: Ovenschotel op 27 mei
Ja snotver, nu moet ik door associatie die zondag wel deep fried butter maken!quote:
Jezus dat klinkt een partij matigquote:Op donderdag 21 mei 2020 05:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Jeeeej, thanks Lonaa!
[..]
Ja snotver, nu moet ik door associatie die zondag wel deep fried butter maken!
Dat vind ik juist de charmequote:Op zondag 24 mei 2020 17:18 schreef Doedezemaar het volgende:
Is het een idee om aan de deelnemers te vragen om hun foto’s in een spoiler te plaatsen als het er meer dan 2 zijn? Ik scroll me helemaal suf
Zeker. Maar is dat niet een te breed onderwerp denken jullie?quote:
Geen idee. Even kijken of je bijval krijgt Het lijkt me wel lastig 'handhaven'. Ik kan er ook niet op gaan modden want het is natuurlijk niet tegen de policy.quote:Op zondag 24 mei 2020 17:18 schreef Doedezemaar het volgende:
Is het een idee om aan de deelnemers te vragen om hun foto’s in een spoiler te plaatsen als het er meer dan 2 zijn? Ik scroll me helemaal suf
Vis een optie?quote:
Deze vind ik ook leuk!quote:Op zondag 24 mei 2020 18:16 schreef Oceanonix het volgende:
als onderwerp kan een paar keer het seizoen zijn. Gebruik producten die nu van de Nederlandse akkers komen.
En voor de vegetariėrs een zeewier of nori variant?quote:Op zondag 24 mei 2020 18:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Vis een optie?
Nog een bepaalde vis in gedachten?
Eerst zelf vangen, dan zelf verwerken en fileren en dan in een gerecht?
Het is niet dat ik de foto’s niet wil zien, integendeel, ik bekijk ze allemaal graag, mijn ipad gaat er alleen een beetje raar van doen en het duurt eeuwen voordat ik dan weer de nieuwere posts kan bekijken als ik later op de dag het topic weer check. Gelukkig zijn er ook users die wel hun fotoreeks in een spoiler zetten, maar ik kom vandaag echt niet door het topic heen zonder tig foutmeldingen en half ladende pagina’s door al die foto’squote:Op zondag 24 mei 2020 18:44 schreef Barreltje het volgende:
" vis een optie" is ook wel een erg leuke editie..
En team allefotos in het topic .. topics zijn meestal 6 a 7 pagina's lang. Het is ook weer niet dat je 20 topics door moet scrollen ..
Maar dat ligt daar meer aan je tablet denk ik?quote:Op zondag 24 mei 2020 18:57 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het is niet dat ik de foto’s niet wil zien, integendeel, ik bekijk ze allemaal graag, mijn ipad gaat er alleen een beetje raar van doen en het duurt eeuwen voordat ik dan weer de nieuwere posts kan bekijken als ik later op de dag het topic weer check. Gelukkig zijn er ook users die wel hun fotoreeks in een spoiler zetten, maar ik kom vandaag echt niet door het topic heen zonder tig foutmeldingen en half ladende pagina’s door al die foto’s
Misschien minder posts per pagina instellen?quote:Op zondag 24 mei 2020 18:57 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het is niet dat ik de foto’s niet wil zien, integendeel, ik bekijk ze allemaal graag, mijn ipad gaat er alleen een beetje raar van doen en het duurt eeuwen voordat ik dan weer de nieuwere posts kan bekijken als ik later op de dag het topic weer check. Gelukkig zijn er ook users die wel hun fotoreeks in een spoiler zetten, maar ik kom vandaag echt niet door het topic heen zonder tig foutmeldingen en half ladende pagina’s door al die foto’s
Gepaneerde vis? Dan kunnen mensen ook nog viscuisine namakenquote:Op zondag 24 mei 2020 20:19 schreef Blues het volgende:
Kibbeling dan of zo als vis een té ruime optie is
Of vissticks
Op woensdagen een meer door de weekse maaltijd en op zondagen iets dat uitgebreider is. Op zondagen wisselen zoet en hartig elkaar af.quote:Op zondag 24 mei 2020 22:16 schreef investeerdertje het volgende:
Is er een vaste dag waarop de kook mee evenementen zijn of is het, met de indruk die ik heb, elke keer willekeurig?
Edit: domme vraag, op gezien.
Ja ik zie er al wat staan waar ik aan mee zal doen, kijken of ik dingen kan vinden waar ik m'n eigen draai aan kan geven 😁quote:Op zondag 24 mei 2020 23:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op woensdagen een meer door de weekse maaltijd en op zondagen iets dat uitgebreider is. Op zondagen wisselen zoet en hartig elkaar af.
Vis in een jasjequote:Op zondag 24 mei 2020 21:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gepaneerde vis? Dan kunnen mensen ook nog viscuisine namaken
omdat vis niet door iedereen gegeten wordt, zou ik hier wat algemeens van willen maken, namelijk: een gerecht met een jasjequote:
Maar dat is gelijk wel weer heel breed.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
omdat vis niet door iedereen gegeten wordt, zou ik hier wat algemeens van willen maken, namelijk: een gerecht met een jasje
Er zijn genoeg challenges die gedaan kunne worden door mensen die geen vis eten.. dan doen ze een keer niet mee..quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:10 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
omdat vis niet door iedereen gegeten wordt, zou ik hier wat algemeens van willen maken, namelijk: een gerecht met een jasje
Nu op vakantie gaan toch niet zo verstandig is.quote:
Deze vind ik leuk. Maar dan wel zonder pakjes hoor.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
misschien is wereldgerechten ook nog een idee. Ja idd die pakjes van Knorr.
Je kan kiezen om het pakje te kopen en die te maken of je gebruikt het als keuzemenu en maakt vervolgens zonder dat pakje.
https://www.kokenmetkarin.nl/zonder-pakjes-zakjes/quote:Op dinsdag 2 juni 2020 12:50 schreef AnneX het volgende:
De wereldgerechten van knorr zijn door Karin Luiten geėvenaard zónder pakjes en zakjes.
https://www.trouw.nl/nieuws/op-bezoek-bij-de-knorr-kok~bbe12919/
Helaasch zie ik de “bijpassende “ recepten niet.
Wilde ook zoiets voorstellen: Maak een gerecht uit je favoriete vakantieland.quote:Op zaterdag 30 mei 2020 16:08 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Nu op vakantie gaan toch niet zo verstandig is.
Dan moet ik hollandse pot makenquote:Op dinsdag 2 juni 2020 19:39 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Wilde ook zoiets voorstellen: Maak een gerecht uit je favoriete vakantieland.
Done. Bedankt voor het opletten.quote:Op woensdag 3 juni 2020 07:45 schreef Barreltje het volgende:
Lucky.. zou je misschien de weekdagen (woensdag/ zondag) bij de laatste paar opdrachten in de TT kunnen zetten?
Dan kan ik wat makkelijker zien of het mij gaat lukken om mee te doen.
Tnx!,quote:Op woensdag 3 juni 2020 08:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Done. Bedankt voor het opletten.
Met wie moet ze rekening houden dan. Want ik ben įltijd vrij op woensdag en heb altijd nachtdienst zaterdag en zondag en dus totaal geen puf om zondag veel te doen in de keuken.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 13:19 schreef marc0871 het volgende:
Toch een vraagje; waarom staan de gerechten met een lange bereidingstijd vaak op woensdag en de snellere op zondag?
Als ik om 17:00 thuis kom, wil ik wel even zitten, na een dag heen en weer lopen, bukken, tillen en opsteken.
Als ik dan tussen 17:30 en 18:00 eens ga koken, zit ik soms pas na 19:30 te eten.
Zou ik tussen 16:00 en 16:30 kunnen beginnen, kan ik voor 18:00 al eten.
Misschien kan hier wat rekening mee worden gehouden bij de planning?
Welke gerechten hadden op woensdag dan zo'n lange tijd nodig?quote:Op vrijdag 12 juni 2020 13:19 schreef marc0871 het volgende:
Toch een vraagje; waarom staan de gerechten met een lange bereidingstijd vaak op woensdag en de snellere op zondag?
Als ik om 17:00 thuis kom, wil ik wel even zitten, na een dag heen en weer lopen, bukken, tillen en opsteken.
Als ik dan tussen 17:30 en 18:00 eens ga koken, zit ik soms pas na 19:30 te eten.
Zou ik tussen 16:00 en 16:30 kunnen beginnen, kan ik voor 18:00 al eten.
Misschien kan hier wat rekening mee worden gehouden bij de planning?
Ik doe mijn best om goed te plannen maar ik kan niet iedereen tevreden houdenquote:Op vrijdag 12 juni 2020 13:19 schreef marc0871 het volgende:
Toch een vraagje; waarom staan de gerechten met een lange bereidingstijd vaak op woensdag en de snellere op zondag?
Als ik om 17:00 thuis kom, wil ik wel even zitten, na een dag heen en weer lopen, bukken, tillen en opsteken.
Als ik dan tussen 17:30 en 18:00 eens ga koken, zit ik soms pas na 19:30 te eten.
Zou ik tussen 16:00 en 16:30 kunnen beginnen, kan ik voor 18:00 al eten.
Misschien kan hier wat rekening mee worden gehouden bij de planning?
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 23:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op zich heb je een valide vraag. Ik zie dat het inderdaad niet goed benoemd is. Laten we hier morgen verder over praten in het overlegtopic
CUL / Kook mee met CUL: curry op woensdag 24 juniquote:Op woensdag 17 juni 2020 11:15 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.
Nu heb ik geen laten we curry topic gezien maar ik noem zo eens iets wat ik soms semi kant en klaar maak. Immers curry pasta mengen met kokosmelk of kookroom en klaar.
Zoiets moet volgens mij gewoon kunnen. Soms is het 'strenger' maar dan staat het in de OP, zoals bij pasta.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:15 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.
Nu heb ik geen laten we curry topic gezien maar ik noem zo eens iets wat ik soms semi kant en klaar maak. Immers curry pasta mengen met kokosmelk of kookroom en klaar.
Ik vind zelf dat de grens bij hamburgers ligt bij het bakken. Dus een mora burger bakken valt er nog binnen, maar een k&k burger incl broodje opwarmen in de magnetron vind ik geen bakken dus valt erbuiten.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:15 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik ben gewoon benieuwd waar men de grens trekt. Ik bedoel ik maak soms mijn eigen curry pasta en soms koop ik hem kant en klaar uit een potje. Citroengras en zo is lastig aan te komen zeker nu.
Nu heb ik geen laten we curry topic gezien maar ik noem zo eens iets wat ik soms semi kant en klaar maak. Immers curry pasta mengen met kokosmelk of kookroom en klaar.
Neejoh, ik zou daar niet te moeilijk over doen omdat er nu één grappenmaker is geweest. Iedereen kan heus wel zelf invullen wat er wel onder zelf maken valt. Je blijft bezig.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Maar ik kan wel beter in de OP bij elk gerecht zetten in hoeverre je het zelf moet maken.
Dat hoeft van mij niet. Ik vroeg me gewoon af hoe er over gedacht werd.quote:Op woensdag 17 juni 2020 11:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn grens ligt bij een volledig kant en klaar gerecht. Zo mag bij een broodje hamburger het zelf samenstellen van je burger wel maar het volledig kant en klaar kopen niet. Bij een curry mag een verspakket of Wereldgerecht wel maar een magnetronmaaltijd niet.
Maar ik kan wel beter in de OP bij elk gerecht zetten in hoeverre je het zelf moet maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |