abonnement Unibet Coolblue
pi_192288263
In dit topic bespreken we alles rond de eerste opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic

Op woensdag 1 april maken we met iedereen die mee wil doen een hartige taart.

Hartige taart
In principe is dit een deeg met een vulling met ei en room. Welk deeg je gebruikt is aan jou. Je hoeft dat echt niet zelf te maken.
Voor inspiratie staan er een aantal recepten voor hartige taart in het FOK! Kookboek:
Hartige taart met ham en kaas
Zuurkooltaart
Spinazietaart
Groentenquiche (met deegrecept)
Spinazietaart met feta

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende week
Spoilers!
pi_192288590
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ;( .
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192291619
quote:
2s.gif Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ;( .
Jij hebt ook 1/3 stemrecht over de spelregels. Misschien kan je @Muck overtuigen :s)
Spoilers!
  donderdag 26 maart 2020 @ 20:31:30 #4
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_192292821
Broccolitaart!
pi_192298314
Meh, ik kan maar niets verzinnen dat ik gezond en lekker genoeg vind om ook echt te maken.
  vrijdag 27 maart 2020 @ 18:48:57 #6
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_192306898
Veel te vroeg maar heb er al een gemaakt en foto's gemaakt dus verkapte TVP
pi_192323172
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.

pi_192323722
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:21 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.

[ afbeelding ]
Jammer zeg. Leuk idee om er avocado op te doen.

Ik heb besloten dat er geroosterde pompoen, spinazie, spek en salie in mijn quiche gaat. Met misschien ook geitenkaas.
Spoilers!
  zaterdag 28 maart 2020 @ 20:28:32 #9
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192325882
quote:
2s.gif Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ;( .
We kunnen toch op een later tijdstip de tarte tatin doen als opdracht? Dan doe ik zeker mee!
*sluipt weg uit dit topic*
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192357577
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/

Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken. *O*
pi_192358269
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 18:08 schreef Oceanonix het volgende:
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/

Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken. *O*
Leuk recept. Pompoen uit eigen tuin, hulde _O_
Spoilers!
pi_192368950
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Let me see you stripped down to the bone
pi_192373939
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oehhhh bastilla O+ Echt zo ernstig lekker en zo smaakvol.
Twee keer gemaakt, allebei de keren met warka trouwens.

Ik doe zelf nu niet mee, maar kan niet wachten om jullie voortgang en baksels te zien morgen *O*

Dus veel succes aan iedereen die meedoet.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_192392364
Ahh ik doe vandaag ook niet mee, maar als we zondag appeltaart bakken ben ik van de partij hoor :9
pi_192392531
Ik doe ook niet mee maar plaats misschien straks wel even mijn hartige taart recept. Lucky_Strike wilde weten hoe dan zonder eieren ;)

Appeltaart doe ik ook niet aan mee. Ik hou niet zo van taart, taarteters komen niet op bezoek en de vriezers zitten al vol
We have far more in common than that which devides us..
pi_192392727
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg





en ik maak quiche met pompoen
pi_192393299
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept? :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192393381
Ik doe overigens niet mee, want het was ineens woensdag. :@ Anders had ik deze:
https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

gemaakt :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192394475
Nou, ik ben wél begonnen :9

Kip in de pan:


Amandelen in de pan:


Deeg uit de koeling van de Turkse buurtsuper, want zelf maken zat er qua tijd helaas niet in. Ach ja. Mag volgens de ontspannen spelregels. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_192394516
quote:
2s.gif Op woensdag 1 april 2020 16:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept? :9
Ik hou dit aan:
https://joepastry.com/2011/bisteeya-recipe/

Of het een goed recept is zal nog moeten blijken, maar van Joe Pastry's blog wel andere dingen gemaakt en die waren succesvol :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192394535
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:38 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en ik maak quiche met pompoen
Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_192394943
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 17:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg! O+
Natuurlijk


met blindbakvulling staat het nu in de oven.
pi_192395196
Peuterhand tracht koriander te ontvreemden:


Amandel/suiker/kaneelmengsel klaar voor de start:
Let me see you stripped down to the bone
pi_192395410
meestal wordt erbij korianderblad toch gatver geroepen. Een peuter die het lekker vindt. _O_
pi_192395574
Ik ga voor de hele snelle versie!

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')