Jij hebt ook 1/3 stemrecht over de spelregels. Misschien kan je @Muck overtuigenquote:Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. .
Jammer zeg. Leuk idee om er avocado op te doen.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 18:21 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.
[ afbeelding ]
We kunnen toch op een later tijdstip de tarte tatin doen als opdracht? Dan doe ik zeker mee!quote:Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. .
Leuk recept. Pompoen uit eigen tuin, huldequote:Op maandag 30 maart 2020 18:08 schreef Oceanonix het volgende:
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/
Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken.
Oehhhh bastilla Echt zo ernstig lekker en zo smaakvol.quote:Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant!
Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip
Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept?quote:Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant!
Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip
Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Ik hou dit aan:quote:Op woensdag 1 april 2020 16:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept?
Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg!quote:Op woensdag 1 april 2020 15:38 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en ik maak quiche met pompoen
Niks mis mee!quote:Op woensdag 1 april 2020 18:03 schreef Yinny het volgende:
Ik ga voor de hele snelle versie!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou, dat kan morgen (of over een kwartier ) wel weer anders zijn hoor!quote:Op woensdag 1 april 2020 17:54 schreef Oceanonix het volgende:
meestal wordt erbij korianderblad toch gatver geroepen. Een peuter die het lekker vindt.
Vang er buiten eentjequote:Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant!
Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip
Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oeh, mooie foto Al mijn foto's worden kiekjes heur.quote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uitquote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
Hoezee! Lekker?quote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
En? Hoe was het?quote:Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat
[ afbeelding ]
Ziet er nu al goed uit!quote:Op woensdag 1 april 2020 19:01 schreef minilot het volgende:
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
[ afbeelding ]
Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
[ afbeelding ]
Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
[ afbeelding ]
@:Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg?
Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta!quote:Op woensdag 1 april 2020 19:00 schreef Yinny het volgende:
Ervoor
[ afbeelding ]
En na 30 minuten in de oven
[ afbeelding ]
Klaar is spinazie feta hartige taart!
Ik ben gewoon een kluns Maar geloof dat het wel goed komt. Je hebt wel een totaal ander recept. Nou ja, de ingrediënten zijn nagenoeg gelijk. Staat in de ovenquote:Op woensdag 1 april 2020 19:01 schreef minilot het volgende:
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
[ afbeelding ]
Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
[ afbeelding ]
Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
[ afbeelding ]
@:Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg?
Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂quote:Op woensdag 1 april 2020 19:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta!
Ik eet een restje feta (lees: driekwart blok, desnoods) altijd gewoon op tijdens het koken.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |