abonnement Unibet Coolblue
pi_192616758
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 22 april maken we met iedereen die mee wil doen een stoofpot.

Stoven
Meeatal vlees maar vega of zelfs vis is ook mogelijk. Je gerecht pruttelt uren in de slowcooker, Dutch oven, oven of op je kleinste pit.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lonaa op 19-04-2020 15:04:35 ]
Spoilers!
pi_192699560
Stoofvlees :9
Met de slowcooker laat ik het eigenlijk altijd ‘s nachts pruttelen dus ik ga smokkelen met de datum :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192701266
Ik overweeg Taiwanese speklapstoof:
https://thewoksoflife.com(...)ised-pork-rice-bowl/ :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_192703233
Nou, ik vind het lastig. Heb best wel zin in Rendang maar ik gebruik altijd gewoon zo een kruidenmixzakje dus niet zo boeiend voor dit.

Of:
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/

want ZO LEKKER.

Of iets nieuws. Keuzes. ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192703405
Zo jammer dat vriend geen vettig vlees lust, dus helaas geen buikspek/speklappen.
Ik ga nog even broeden op een vega bonenstoofpot of iets met kippendijen en shiitake.
pi_192703591
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet. :@
pi_192703625
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D Dan had ik wel iets toffers kunnen bedenken dan m'n poging tot m'n oude stoofvlees namaken maar dan vega. Wat ik overigens ook morgen al ga eten, want m'n champignons halen de woensdag niet. :@
Ja jammer dan had ik wel mee willen doen -O- nu is de bestelling al gedaan. Maar nu al zin in de kroketten van volgende week *O*
pi_192703648
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:27 schreef Myraela het volgende:
Heee, het is aangepast naar stoofpot in plaats van stoofvlees. :D
Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees :7
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen :9
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_192703703
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 20:29 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]

Dan maak je toch gewoon Stampot stoofvlees :7
Lijkt me nog best lekker, iets ala rendang door de hutspot stampen :9
Dat is lekker weet ik uit ervaring.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192706224
Het is dat het mij doordeweeks, na het werk, te veel tijd kost, anders dan had ik deze maar weer eens van stal gehaald



Uit dit topic

CUL / 'Mijn' versie van Rendang- Een fotoverslag
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_192707070
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
pi_192707159
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
:9~ Waar woon jij?
We have far more in common than that which devides us..
pi_192707377
Ik ga wel wat “stoven” maar geen uren. Aubergine heeft niet zolang nodig
We have far more in common than that which devides us..
pi_192708632
Mag ik het woensdag maken en dan donderdag eten ?
Dan maak ik Argentijnse stoofvlees schotel.

Lekker pittig: Argentijnse stoofvleesschotel
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr runderlappen
4 rode uien (in halve ringen)
8 tenen knoflook (in dunne plakjes)
2 Jalapenopepers (in ringetjes, mocht je die niet vers kunnen krijgen, dan uit een potje 4 el ringetjes even afgespoeld)
6 vleestomaten (ontveld, in stukjes incl zaadjes)
2 el cayennepeper
2 el tomatenpuree
7 dl runderbouillon (van 2 blokjes)
1 dl Argentijnse rode wijn
2 el oregano (gedroogd)
50 gr boter
4 el olijfolie
(versgemalen) peper en zeezout

Voorbereiding
Wrijf het vlees in met de cayennepeper en wat zeezout en laat een half uurtje intrekken.
Bereidingswijze
Verwarm de boter met de olie en bak hierin de runderlappen rondom bruin aan. Doe er dan de uien, knoflook, peper-ringetjes en tomaten bij en bak die een paar minuten mee tot de tomaat zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog eventjes mee. Blus alles af met de bouillon en wijn en breng dit tegen de kook, meng er de oregano door en laat dit minimaal 3 uur op een heel zacht vuur stoven tot het vlees vrijwel vanzelf helemaal uit elkaar valt, trek evt nog iets fijner met een vork. Laat dan nog een half uurtje doorstoven, en de pan kan op tafel dus Smullen maar!!
Serveertips
Lekker met pittig gekruide rijst, mais en doperwtjes en de gebruikte wijn niet te vergeten!

P.s. Zeven uurtjes in de slowcooker kan ook
pi_192708634
quote:
Die staat ook nog steeds op mijn verlanglijstje om te maken
  maandag 20 april 2020 @ 07:26:01 #16
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192708687
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 23:31 schreef Farenji het volgende:
Ik zat net te denken dat ik wel ful kan maken, middenoosterse stoofpot met tuinbonen, tahini, knoflook en limoen. Met droge tuinbonen laat men dat urenlang, soms wel een halve dag zachtjes stoven. Nu ik toch thuiswerk kan dat best. :D
En dan met hummus, misschien wat baba ganoush en van dat lekkere egyptische flatbread.
(maar dan word het meteen wel beduidend meer werk)
Ik hou niet zo van tuinbonen, maar dit klinkt wel als een manier om ze smakelijker te maken.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192718922
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.

Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. :')
pi_192723888
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2020 18:17 schreef Myraela het volgende:
Ja, ik ben dus te vroeg, want de champignons moesten op. Maar ik ben dus vanwege het thema stoofvlees, een vegetarische versie van mijn oude stoofvlees gemaakt. Maar dan met pulled oats, champignons en oesterzwam. Oh, en ontbijtkoek en bier.

Ziet het er lekker uit? Nee. Dus het lijkt in ieder geval op stoofvlees. :')
[ afbeelding ]
Check en check.
Iets met gekookte worteltjes is altijd goed. :9

Ik denk dat ik eruit ben: het wordt een ragú. Zin in pasta. Die ik dan misschien zelfs vers ga kopen :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192744275
Net even gekeken in de koelkast, de schouderkarbonades moeten morgen op. Dus dat wordt op zijn Italiaans gestoofd en dan met zoete aardappel gnocchi en sugarsnaps.
pi_192746983


Lu Rou Fan dus. Begonnen! Vanavond opeten.

Net gedaan: gedroogde shiitakes in de week gezet, nu doen: speklappen klein snijden :)

Happy stoofpotting iedereen! O+ :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_192747087
Geen stoofpot voor mij vandaag. Albert komt morgen pas en ik heb niets meer in huis waar ik stoofpot van wil maken.
Spoilers!
pi_192747109
Hier wordt het toch de Rendang met boemboe van de toko. Niet heel boeiend, wel heel lekker.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192747546
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden :')) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
pi_192747779


Alles klaar voor de pan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_192747789
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 09:54 schreef Farenji het volgende:
De tuinbonen staan sinds gisteravond in de week. Kwam er wel achter dat ze al heel oud waren (de THT datum lag al een tijdje in het verleden :')) maar ik gok erop dat gedroogde bonen in een afgesloten zak wel even houdbaar blijven. Zo niet, RIP aan de nabestaanden.
Komt vast goed, de houdbaarheidsdatum op gedroogde bonen doet er doorgaans niet zoveel toe :)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')