Woensdag gewoon nog een keer risotto etenquote:Op zondag 17 mei 2020 20:16 schreef Wereldgozer het volgende:
@:anneloos shit, we zijn te vroeg geweest
i'm confused. wat bedoel je?quote:
Risotto is Italiaans en shoarma Midden-Oosters, dus je mengt verschillende keukens (=fusion koken)quote:
Oh joh, weet ik veel Zo erg ben ik nou ook weer niet in de keuken thuis ik doe gewoon maar watquote:Op maandag 18 mei 2020 11:05 schreef Yinny het volgende:
[..]
Risotto is Italiaans en shoarma Midden-Oosters, dus je mengt verschillende keukens (=fusion koken)
Ja, beetje mijn dilemma wel dit. Ik maak eignelijk altijd paddenstoelen want yummie, maar inderdaad te warm/te mooi weer. Ik overweeg garnalen of kreeft. (ik heb per ongeluk een halve kreeft in de vriezer) met citroen en bieslook. Potentieel wat groente.quote:Op maandag 18 mei 2020 01:48 schreef minilot het volgende:
Heh. Risotto is wat ik altijd eet als ik niks anders weet, ik kan het met mijn ogen dicht maken en het komt elke paar weken wel een keer op tafel Ik maak mijnes standaard met zeer fijngesneden en zacht gestoofde bleekselderij, zoete ui en een boel knoflook en er gaan aanzienlijke hoeveelheden witte wijn, boter en versgeraspte parmezaanse kaas door. Nadat de rijst gaar is ook altijd nog een minuut of tien van het vuur af met het deksel op de pan laten staan voor ultieme smeuïgheid bij het serveren
Nu alleen nog de vraag: welke variatie zal ik woensdag eens maken? Ik vind het teveel lente voor paddestoelenrisotto en met erwtjes/ham/asperge recent al twee keer gegeten.. Misschien blauwe kaas + peer?
Ik roer echt niet constant als ik risotto maak hoor; is ook nergens voor nodig. Even goed doorroeren als je weer wat bouillon toevoegt is voldoende, en dat kun je nog afwisselen met links en rechts ookquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef Syrena het volgende:
Ik kan geen 20 min roeren (bleek de dag na de 1e keer risotto maken). Auw.
Als iemand mij ooit ergens voor wakker MOET maken is het jouw paddorisottoquote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:09 schreef golfer het volgende:
Ik ga maar weer eens voor de door mij al vaak gemaakte risotto con funghi.
Bij paddo's denk ik aan iets anders dan aan risottoquote:
Dit inderdaad @Syrena - voortdurend roeren is helemaal niet nodigquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:15 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik roer echt niet constant als ik risotto maak hoor; is ook nergens voor nodig. Even goed doorroeren als je weer wat bouillon toevoegt is voldoende, en dat kun je nog afwisselen met links en rechts ook
Nee, maar voor mij ook meer dan de polsen het kunnen hebben. Krijg daarna geen vork eten naar m’n mond.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit inderdaad @:Syrena - voortdurend roeren is helemaal niet nodig
Tip van flip, je kunt het ook rustig met een spatel omscheppen als roeren te zwaar is.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee, maar voor mij ook meer dan de polsen het kunnen hebben. Krijg daarna geen vork eten naar m’n mond.
Ik ben in het gelukkige bezit van een K-cook, die roert voor mijquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:48 schreef DJMO het volgende:
[..]
Tip van flip, je kunt het ook rustig met een spatel omscheppen als roeren te zwaar is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |