Woensdag gewoon nog een keer risotto etenquote:Op zondag 17 mei 2020 20:16 schreef Wereldgozer het volgende:
@:anneloos shit, we zijn te vroeg geweest
i'm confused. wat bedoel je?quote:
Risotto is Italiaans en shoarma Midden-Oosters, dus je mengt verschillende keukens (=fusion koken)quote:
Oh joh, weet ik veel Zo erg ben ik nou ook weer niet in de keuken thuis ik doe gewoon maar watquote:Op maandag 18 mei 2020 11:05 schreef Yinny het volgende:
[..]
Risotto is Italiaans en shoarma Midden-Oosters, dus je mengt verschillende keukens (=fusion koken)
Ja, beetje mijn dilemma wel dit. Ik maak eignelijk altijd paddenstoelen want yummie, maar inderdaad te warm/te mooi weer. Ik overweeg garnalen of kreeft. (ik heb per ongeluk een halve kreeft in de vriezer) met citroen en bieslook. Potentieel wat groente.quote:Op maandag 18 mei 2020 01:48 schreef minilot het volgende:
Heh. Risotto is wat ik altijd eet als ik niks anders weet, ik kan het met mijn ogen dicht maken en het komt elke paar weken wel een keer op tafel Ik maak mijnes standaard met zeer fijngesneden en zacht gestoofde bleekselderij, zoete ui en een boel knoflook en er gaan aanzienlijke hoeveelheden witte wijn, boter en versgeraspte parmezaanse kaas door. Nadat de rijst gaar is ook altijd nog een minuut of tien van het vuur af met het deksel op de pan laten staan voor ultieme smeuïgheid bij het serveren
Nu alleen nog de vraag: welke variatie zal ik woensdag eens maken? Ik vind het teveel lente voor paddestoelenrisotto en met erwtjes/ham/asperge recent al twee keer gegeten.. Misschien blauwe kaas + peer?
Ik roer echt niet constant als ik risotto maak hoor; is ook nergens voor nodig. Even goed doorroeren als je weer wat bouillon toevoegt is voldoende, en dat kun je nog afwisselen met links en rechts ookquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:10 schreef Syrena het volgende:
Ik kan geen 20 min roeren (bleek de dag na de 1e keer risotto maken). Auw.
Als iemand mij ooit ergens voor wakker MOET maken is het jouw paddorisottoquote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:09 schreef golfer het volgende:
Ik ga maar weer eens voor de door mij al vaak gemaakte risotto con funghi.
Bij paddo's denk ik aan iets anders dan aan risottoquote:
Dit inderdaad @Syrena - voortdurend roeren is helemaal niet nodigquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:15 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik roer echt niet constant als ik risotto maak hoor; is ook nergens voor nodig. Even goed doorroeren als je weer wat bouillon toevoegt is voldoende, en dat kun je nog afwisselen met links en rechts ook
Nee, maar voor mij ook meer dan de polsen het kunnen hebben. Krijg daarna geen vork eten naar m’n mond.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit inderdaad @:Syrena - voortdurend roeren is helemaal niet nodig
Tip van flip, je kunt het ook rustig met een spatel omscheppen als roeren te zwaar is.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:45 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee, maar voor mij ook meer dan de polsen het kunnen hebben. Krijg daarna geen vork eten naar m’n mond.
Ik ben in het gelukkige bezit van een K-cook, die roert voor mijquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:48 schreef DJMO het volgende:
[..]
Tip van flip, je kunt het ook rustig met een spatel omscheppen als roeren te zwaar is.
een wattuh en nou ja, ik wilde maar aangeven dat er meer technieken zijn om tot het zelfde resultaat te komen. Iets met er leiden meer wegen naar Rome enzoquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:49 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik ben in het gelukkige bezit van een K-cook, die roert voor mij
Iets van kenwood dat kan snijden, raspen, koken roeren en nog meerquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:52 schreef DJMO het volgende:
[..]
een wattuh en nou ja, ik wilde maar aangeven dat er meer technieken zijn om tot het zelfde resultaat te komen. Iets met er leiden meer wegen naar Rome enzo
Dat klinkt als iets dat ver boven mijn budget ligt Maar wel fijn dat dat soort dingen bestaan voor mensen die het nodig hebbenquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:55 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Iets van kenwood dat kan snijden, raspen, koken roeren en nog meer
Dat vond ik ook, en voor de bijna 300 waar die voor te koop was zou ik het nooit gedaan hebben. Maar ik kwam m ergens tegen waar ze het magazijn gingen opruimen, toen was die 60 euroquote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:00 schreef DJMO het volgende:
[..]
Dat klinkt als iets dat ver boven mijn budget ligt Maar wel fijn dat dat soort dingen bestaan voor mensen die het nodig hebben
Die heb ik twee weken gelden gemaakt Was lekkerquote:Op woensdag 20 mei 2020 10:20 schreef MevrouwPuff het volgende:
Ik eet deze, stond al gepland
Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen en lamsworstjes https://www.ah.nl/r/1192428
Mooi!quote:Op woensdag 20 mei 2020 10:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik twee weken gelden gemaakt Was lekker
Brrr...tuinbonen! Ik vind ze niet lekker...alleen gefrituurd, maar dan smaakt veel dingen dingen beterquote:Op woensdag 20 mei 2020 10:20 schreef MevrouwPuff het volgende:
Ik eet deze, stond al gepland
Lenterisotto met snijbonen, tuinbonen en lamsworstjes https://www.ah.nl/r/1192428
Vroeger waren tuinbonen een van de weinige dingen die ik niet lusttequote:Op woensdag 20 mei 2020 10:50 schreef Yinny het volgende:
[..]
Brrr...tuinbonen! Ik vind ze niet lekker...alleen gefrituurd, maar dan smaakt veel dingen dingen beter
Ik lustte ze vroeger ook niet, heb inderdaad ook trauma's van vroeger toen ik ze moest opeten van mijn ouders, ik ging er letterlijk van kokhalzen. Huilen!!quote:Op woensdag 20 mei 2020 10:57 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Vroeger waren tuinbonen een van de weinige dingen die ik niet lustte
Ik heb ze zelfs een keer weggegooid toen ik in de keuken moest blijven tot het op was, dat ging echt tegen m’n principes in!
Nu weet ik dat ze groen mogen blijven en niet grijs moeten worden
Porselein vind ik wat zwaar op de maag liggen.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:23 schreef Yinny het volgende:
Ik had ooi een groente abonnement en daar zaten ook wel eens tuinbonen bij (of porselein, ook al zo vies). Ik heb ze echt op allerlei manieren geprobeerd: dubbel gedopt, met bonekruid, roerbakken met spekjes, gekookt, als falafel. Helaas, bij alles bleef ik ze proeven, niet lekker. Gelukkig zijn er maar een paar dingen die ik echt niet lust, dit is er een van.
Eh, ja, postelein is al beter verteerbaar, hoewel niet lekkerquote:Op woensdag 20 mei 2020 11:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Porselein vind ik wat zwaar op de maag liggen.
Goed voorbereid!quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:46 schreef DJMO het volgende:
Ik ben compleet en kan van start. Reeds de bouillon gemaakt die in de koelkast staat af te koelen.
[ afbeelding ]
En voor de oplettende kijker: ja dat bordje heb ik net gescoord bij de xenos
Ik hou niet van half werk Tenminste niet als ik ergens aan mee doe. Op normale dagen doe ik maar gewoon wat uit de losse pols met dingen waar ik op dát moment trek in heb. Tenzij bietjes: dat gaat standaard volgens hetzelfde ritueel.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |