Als het gaat om echt kleine hoeveelheden, absoluut!quote:Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Je hebt ook bij de lange houdbare van die kleine drink pakjes die je mee naar school kan geven. Dan hoef je niet steeds een heel pak weg te gooien.quote:Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 23 november 2019 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
Hier ook de pretzel bites gemaakt. Met kaas
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Prachtig!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Heel knap gemaakt!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Netjes gedaan hoor!quote:Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Hartige saucijzen letterquote:Op donderdag 28 november 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wow!
Heeft iemand nog tips voor spijsvrij baksel voor pakjesavond? We zijn met 4 volwassenen en 3 kinderen.
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezienquote:Op donderdag 28 november 2019 16:32 schreef Muck het volgende:
[..]
Maar goed dat kladdkaka beter smaakt dan het eruit ziet
[..]
Netjes gedaan hoor!
Heel leuk geworden.
Heb je fondant gebruikt of marsepein?
Ik grap ook maar terug hoorquote:Op donderdag 28 november 2019 21:53 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezien
Ik heb fondant gebruikt en het rollen viel niet mee. Ik heb een paar stukken gerold en toen als plakband stukje fondant over de naden en dat weer gerold. Zag je niks van omdat de schutkleuren er ook nog opgerold moesten worden
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel doodquote:Op vrijdag 29 november 2019 17:48 schreef Molo het volgende:
Superleuk!
Recept?
Wel benieuwd hoe je die armpjes zo netjes in de plooi houdt
Ah ja, makes sensequote:Op vrijdag 29 november 2019 17:50 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel dood
Je vormt wat grotere puntjes. Het hoofd draai je een balletje aan t uiteinde van t puntje. De armen en benen snij je gewoon in. Al zijn deze weer terug aan elkaar gerezen en gebakken.
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/quote:Op zondag 15 december 2019 18:31 schreef Muck het volgende:
Jongens, ik ben op zoek naar een goed koekjesrecept dat niet teveel uitloopt.
Ik heb hele leuke kerststekers gekregen en ik wil gemberkoekjes gaan bakken
Misschien heb je hier wat aan?quote:Op zondag 15 december 2019 18:37 schreef Elleska het volgende:
Ik zoek ook een koekjesrecept geschikt voor uitsteekvormpjes maar het liefst zonder ei, is dat wel mogelijk?
Oh koekoek, waarom heb ik niet aan Rutger gedachtquote:Op zondag 15 december 2019 18:46 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/
https://rutgerbakt.nl/koe(...)ste-simpele-koekjes/
Zoiets?
En toepasselijk van de eerste HHB winnaar 😄
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.quote:Op zondag 15 december 2019 18:51 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Misschien heb je hier wat aan?
https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
https://veganchallenge.nl/vegan-bakken-ei-vervangen-2/
Dat durf ik je ook niet te zeggen, nog nooit geprobeerd. Maar als ik moet gokken zou denk ik het alternatief met chiazaad het beste werken.quote:Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Fijn dat daar wel een bruikbare tip bij zat!quote:Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.
Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
Oh daar heb ik serieus ook nog nooit aan gedachtquote:Op zondag 15 december 2019 22:09 schreef Yinny het volgende:
https://smittenkitchen.com/2017/01/an-easier-way-to-make-cookies/
Geweldige tips voor het maken van koekjes!
Ik had altijd weer problemen met het uitrollen van deeg na rust in de koelkast. Echt stom dat ik er zelf nooit aan heb gedacht om eerst uit te rollen en daarna pas in de koelkast te doen!
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?quote:Op zondag 15 december 2019 20:21 schreef Goitske het volgende:
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
De ginferbread hiervan en kaneel versie ook zo lekker
Ooit gemaakt maar geen problemenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetjequote:Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.
Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
En de tip van eerst uitrollen en dan pas koelen lijkt me ook ideaal met ongeduldige kinderen dus die ga ik ook direct uittesten.
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeftquote:Op donderdag 19 december 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetje
Primaquote:Op zaterdag 21 december 2019 22:20 schreef Elleska het volgende:
Ziet er goed uit
Hoe bevielen de uitstekers? volgens mij heb ik daar ook naar zitten kijken.
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?quote:Op zaterdag 21 december 2019 22:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeft
Kom ik morgen op terug, nu teveel alchohol in mijn mikquote:Op zondag 22 december 2019 00:01 schreef Elleska het volgende:
[..]
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?
Ik eet zelf wel eens deeg met rauw ei maar dat is eigen risico. Nadat een vriendin (zonder immuunproblemen) doodziek was door salmonella ben ik daar toch wat voorzichtiger mee, helemaal bij jonge kinderen.
Lang erbij houden en lang kloppen inderdaad! En ook al ziet het eruit alsof het nooit meer goed komt, ineens pakt ie en is hij weer luchtig en uit de schift. Heel wonderlijk wel, je kan t zelfs twee keer met dezelfde crème doenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Hij is leuk hè! Ik heb hem al heel erg veel gebruiktquote:Op dinsdag 24 december 2019 21:14 schreef Bleie het volgende:
Ik heb mezelf vandaag het Borrelhapjesboek cadeau gedaan. Heel blij mee!
Ooh gaaf!quote:Op dinsdag 24 december 2019 20:11 schreef Hupje het volgende:
Ik vind brood baksels altijd zoveel gedoe, qua tijd. Maar altijd wel tof.
Ik ben nu bezig aan een cake met kerstboom aan de binnenkant. Was mijn eerste keer met kleurstof. En ik ga kijken of ik van de restjes cake pops kan maken. Dat heb ik ook nog nooit eerder gedaan.
Ik heb trouwens als kerstcadeau 'het makkelijke bakboek' gekregen, ziet er leuk uit.
Echt hè, wat een verschil maakt dat!quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben voor de vierde keer de Snickers cheesecake gemaakt. Hij smaakte niet zoals het moest. Kan komen door de 50g mascarpone ipv roomkaas toen er te weinig roomkaas was. Of door het goedkope merk gecondenseerde melk. Maar vandaag wist ik het. Er moeten gezouten pinda's door de taart. Vanmiddag nam ik een handje pinda's en ze smaken nergens naar. Eerder zoet dan zout en totaal niet knapperig. Geen idee wat er mis is met die dingen. Ineens wist ik wat ik miste in de cheesecake, het hartige van de pinda's.
Wat een genot trouwens om zoiets te maken met een goede standmixer
Wij hadden al gezegd dat we misschien over de taart heen zouden zijn. Maar hij gaat nog een keer in de herhaling, met normale pinda's.quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:42 schreef Hupje het volgende:
Klinkt heerlijk, snickers cheesecake! Gewoon een excuus om hem binnenkort nóg een keer te maken.
Een standmixer lijkt me heel fijn. Maar ik vind de ruimte die zo'n ding inneemt in mijn keuken niet opwegen tegen het gemak ervan. Helaas.
Gefeliciteerd Bleie, ziet er weer goed uit!quote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Dat zijn stiekem rode koeken johquote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zegquote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
ik gok dat er iemand 8 werdquote:Op zaterdag 25 januari 2020 15:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zeg
Wat zijn die bolletjes op de roze/rode koeken?
Ziet er goed uit vooral die custardcakejes lijken me heerlijk!!quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:51 schreef Hupje het volgende:
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste keer met kleurstof
Custardcakejes
[ afbeelding ]
En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
Leuke baksels! Deze lemon bars waren wel erg lekker:quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:51 schreef Hupje het volgende:
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste keer met kleurstof
Custardcakejes
[ afbeelding ]
En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
Ik denk dat je deze vraag beter in de kookgroep kunt stellen omdat het daarbij hoort. Maar je snijdt de pasta in een bepaalde vorm en legt ze tegen elkaar? Of hoezo raken ze elkaar. Ik zou t zelf ergens omheen hangen zodat je de fragiele slierten ( of maak je een andere vorm) daarna met gemak kunt verplaatsen.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:13 schreef Fernweh het volgende:
Mag ik ook iets vragen over deeg?
De deeg bestaat uit: 150 gram bloem 50 gram semolina (fijne griesmeel.) en twee eieren.
Na het kneden laat ik de deeg rusten en dan ga ik de pasta snijden. Wanneer ik de pasta dan neerleg dan blijft deze plakken aan elkaar. Ik gebruik natuurlijk bloem zodat deze niet plakt maar het lijkt een onbegonnen strijd.
Heeft iemand hier misschien de gouden tip? Als beloning mag je dan pasta bij me komen eten.
Oh sorry, wist niet dat er ook een kookclubje is! Toch zie ik jullie als de deegexperts.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:34 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik denk dat je deze vraag beter in de kookgroep kunt stellen omdat het daarbij hoort. Maar je snijdt de pasta in een bepaalde vorm en legt ze tegen elkaar? Of hoezo raken ze elkaar. Ik zou t zelf ergens omheen hangen zodat je de fragiele slierten ( of maak je een andere vorm) daarna met gemak kunt verplaatsen.
Neuh madeboos ligt al te slapenquote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:36 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Oh sorry, wist niet dat er ook een kookclubje is! Toch zie ik jullie als de deegexperts.
Ja ik haal ze door een pasta machine, snij dat af en dan leg ik ze op een bord.
Ook wel eens met de hand strikjes gemaakt, helaas gaan die altijd aan elkaar plakken. Maar misschien moet ik eens investeren in zo'n pasta droogrek. Of mijn creativiteit loslaten op een klerenhanger.
Thanks madelief, ik hoop niet dat ik je madeboos heb gemaakt.
Lees mijn eerste zin.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Je ziet toch in de OP dat dit topic niet over pasta gaat?
Zullen ze vast ook een topic voor hebben in CUL
Dan is het goed, bedankt voor je advies.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:42 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Neuh madeboos ligt al te slapen
quote:Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
Wat is er niet mooi aan?quote:Op zaterdag 8 februari 2020 08:40 schreef 2004 het volgende:
[ afbeelding ]
Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 8 februari 2020 08:40 schreef 2004 het volgende:
[ afbeelding ]
Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
Oehhhh ik moet ook écht weer brood gaan bakkenquote:Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
quote:
Thnx!quote:
Jaaaa, lekkerrrrquote:Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
Dit topic gaat over taart/brood/koekjes bakken, dus ik heb je vraag beantwoord in het andere topic waar je hem gesteld had, daar past hij beterquote:Op zaterdag 15 februari 2020 15:18 schreef Chunees het volgende:
moet varkenshaas medium gebakken worden?
Glanzendquote:Op zaterdag 15 februari 2020 18:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Worstenbroodjes gemaakt vandaag.
[ afbeelding ]
Geklopt eitje er overheen gesmeerd voor het de oven in gingquote:Op zaterdag 15 februari 2020 21:50 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Glanzend
Met Hela curry?
quote:Op zaterdag 15 februari 2020 21:55 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Geklopt eitje er overheen gesmeerd voor het de oven in ging
Neh bij van die kant en klaar dingen uit de supermarkt wil ik nog weleens wat mosterd pakken maar dat is bij deze helemaal niet nodig.quote:Op zondag 16 februari 2020 08:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Sorry, ik bedoelde of je er curry bij eet
Ziet er echt heerlijk uitquote:Op zaterdag 15 februari 2020 18:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Worstenbroodjes gemaakt vandaag.
[ afbeelding ]
Die zien er heerlijk uitquote:Op zaterdag 15 februari 2020 18:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Worstenbroodjes gemaakt vandaag.
[ afbeelding ]
Zien er lekker uit!!quote:Op donderdag 20 februari 2020 20:23 schreef Goitske het volgende:
Gisteren mini scones gemaakt met soort mascarpone slagroom (ipv clotted cream, helaas geen echte clotted cream) en jam
Onze oudste had in groep 4 een high tea[ afbeelding ]
Smakelijk. Denk dat je hier moet zijn CUL / Wat eten en drinken we vandaag #460 Afvallen maar in het nieuwe jaar..quote:Op zaterdag 22 februari 2020 18:14 schreef Muck het volgende:
Nasi goreng, sajoer boontjes, beef rendang en char sieuw
Uren in de keuken gestaan, maar dat is het waard
Ik was al onderwegquote:Op zaterdag 22 februari 2020 18:25 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Smakelijk. Denk dat je hier moet zijn CUL / Wat eten en drinken we vandaag #460 Afvallen maar in het nieuwe jaar..
Haha maakt niet uit toch verderquote:Op zaterdag 22 februari 2020 18:34 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik was al onderweg
En dat maken ze dan mod...
Wat lekker spritsen zou ik daar en recept van mogen?quote:Op zondag 23 februari 2020 14:03 schreef Hupje het volgende:
Wat een mooie worstenbroodjes! Die van mij zijn altijd prima qua smaak maar zien er niet uit
Ook die scones, jummie!
Mijn laatste baksels:
[ afbeelding ] Lemoncurd meringue plaatcake
[ afbeelding ] spritsen (een paar in hartjes vorm, voor Valentijnsdag)
Ik heb het recept van Rutger gebruikt (met alleen plantaardige margarine ivm allergie).quote:Op zondag 23 februari 2020 14:10 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wat lekker spritsen zou ik daar en recept van mogen?
Dankjewelquote:Op zondag 23 februari 2020 14:57 schreef Hupje het volgende:
[..]
Ik heb het recept van Rutger gebruikt (met alleen plantaardige margarine ivm allergie).
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/spritsen-recept/
Die zien er aantrekkelijk uit!quote:Op donderdag 27 februari 2020 17:44 schreef Hupje het volgende:
^ Red velvet cake heb ik nog nooit gemaakt.
Whoopie pies!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankje Een Wener bodem, spijs (ook zelfgemaakte), frambozenmousse en Zwitserse room bovenop.quote:
nog niet. Ik ben toevallig ook zoekende. Ik heb laatst die van Rutger gemaakt die was een beetje droog. Je kan btw gewoon een recept gebruiken waar kleurstof in zit en die dan gewoon weg laten, dan wordt de taart gewoon bruin. Dat deed ik ookquote:Op maandag 24 februari 2020 14:15 schreef Yinny het volgende:
Heeft een van jullie het ultieme recept voor red velvet cake?
Liefst zonder een heel flesje kleurstof.
Toevallig had ik die ook gemaakt zonder kleurstof, maar de boter vervangen voor olie (idee van een ander recept). De cake was lekker! Ook iets minder suiker gebruikt.quote:Op zondag 8 maart 2020 02:01 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nog niet. Ik ben toevallig ook zoekende. Ik heb laatst die van Rutger gemaakt die was een beetje droog. Je kan btw gewoon een recept gebruiken waar kleurstof in zit en die dan gewoon weg laten, dan wordt de taart gewoon bruin. Dat deed ik ook
OMGquote:
Wat zit er wel in?quote:Op zaterdag 28 maart 2020 19:07 schreef mascara-klodder het volgende:
Chocoladecake gebakken maar dan wel vegan. Helemaal goed gelukt
[ afbeelding ]
Heb dit gebruikt:quote:
*noteert klinkt als een goed lactosevrij recept.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 19:24 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb dit gebruikt:
-250gr zelfrijzend bakmeel
-200gr bruine basterdsuiker fijngemalen in de blender
-90ml zonnebloemolie
-1el citroensap
-3el Blooker cacaopoeder
-200ml rijstemelk (had ik zelfgemaakt eerder deze week en in flesjes ingevroren)
quote:Op zaterdag 28 maart 2020 19:45 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
*noteert klinkt als een goed lactosevrij recept.
Hoe maak je zelf rijstemelk?🙂quote:Op zaterdag 28 maart 2020 19:24 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb dit gebruikt:
-250gr zelfrijzend bakmeel
-200gr bruine basterdsuiker fijngemalen in de blender
-90ml zonnebloemolie
-1el citroensap
-3el Blooker cacaopoeder
-200ml rijstemelk (had ik zelfgemaakt eerder deze week en in flesjes ingevroren)
Lekker, wafels!quote:Op zondag 5 april 2020 14:36 schreef Hupje het volgende:
Ik had deze week wafels gebakken voor de lunch.
Wat een onding, dat wafelijzer. Maar goed. [ afbeelding ]
Jummie!
[ afbeelding ]
oooooohquote:Op woensdag 8 april 2020 08:13 schreef Yinny het volgende:
En deze ook nog
https://smittenkitchen.com/2016/03/chocolate-peanut-butter-tart/
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit!quote:Op woensdag 8 april 2020 16:57 schreef AnneX het volgende:
Dus wij gingen niet naar Portugal vannacht.
Dan maar thuis aan de bak.
In ‘Lissabon’ een stadje verderop een rol bladerdeeg gehaald.
Dit recept https://www.ohmyfoodness.(...)echte/?cn-reloaded=1
werden er twaalf. Dat is wel heel veel voor 2 toeristen, dus ook een aantal naar de buren.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Eentje al geproefd en heerlijk.
quote:Op woensdag 8 april 2020 16:57 schreef AnneX het volgende:
Dus wij gingen niet naar Portugal vannacht.
Dan maar thuis aan de bak.
In ‘Lissabon’ een stadje verderop een rol bladerdeeg gehaald.
Dit recept https://www.ohmyfoodness.(...)echte/?cn-reloaded=1
werden er twaalf. Dat is wel heel veel voor 2 toeristen, dus ook een aantal naar de buren.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Eentje al geproefd en heerlijk.
Het ergste is nog dat de manier waarop Google werkt dit soort receptenpagina's hoog in de zoekresultaten staan en er zijn véél mensen die hier over klagen. Zouden ze eens iets mee moeten doen. No Nonsens Recepten willen we!quote:Op woensdag 8 april 2020 18:55 schreef Muck het volgende:
Dat ziet er heerlijk uit!
Is er nog een huis vrij bij jou in de straat?
Ik heb trouwens zo'n hekel aan zulke receptenpagina's
Eerst een kilometer door geleuter heen scrollen, nog een tenenkrommend filmpje erbij en dan ein-de-lijk een recept
Wafels kunnen prima van de bbqquote:Op woensdag 8 april 2020 19:18 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
En die wafels eerder ook 't is dat ik net een nieuwe bbq gekocht heb. Anders kocht ik een wafelijzer
Leuke!quote:Op zondag 12 april 2020 14:06 schreef Hupje het volgende:
Als je kleuter jarig is, maar er niet echt bezoek kan komen, maak je maar een kleine dino-quarantaine-taart... Lekker!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Yum dat ziet er goed uit. je cake ziet er lekker nat uit, dat is zeker geen biscuit? En wat voor creme heb je gebruikt?quote:Op zondag 12 april 2020 14:06 schreef Hupje het volgende:
Als je kleuter jarig is, maar er niet echt bezoek kan komen, maak je maar een kleine dino-quarantaine-taart... Lekker!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Thxquote:Op maandag 13 april 2020 20:06 schreef Hupje het volgende:
Het is deze: https://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/
Je kan foto's kleiner maken door een resolutie in de tag te zettenquote:Op maandag 13 april 2020 11:21 schreef Bleie het volgende:
(foto's even in spoiler, want volgens mij zijn ze nogal groot)
Gaafquote:Op zondag 12 april 2020 14:06 schreef Hupje het volgende:
Als je kleuter jarig is, maar er niet echt bezoek kan komen, maak je maar een kleine dino-quarantaine-taart... Lekker!
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Dank!quote:Op dinsdag 14 april 2020 10:21 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Je kan foto's kleiner maken door een resolutie in de tag te zetten
[img]link[ /img] wordt dan [img=500]link[ /img]. Of je verandert het getal in 300, of 600, net wat je wil.
quote:Op maandag 13 april 2020 11:21 schreef Bleie het volgende:
Nog gefeliciteerd Hupje, en wat een mooi taartje!
Ik maakte voor Pasen een klein worteltaartje. Recept uit de Bakbijbel, maar dan zonder rozijnen en en noten. Ben alleen niet tevreden over het glazuur, dat blijft veel te vloeibaar. Maar de smaak is prima.
(foto's even in spoiler, want volgens mij zijn ze nogal groot)Hey, die suikerfiguurtje zelf ook gebruikt!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.-
Thanks idd onze zoon. Ja was even een produtieve paar dagen.quote:Op donderdag 16 april 2020 20:03 schreef Yinny het volgende:
@:Goitske veel gebakken! En alsnog gefeliciteerd met je zoon?
MonChou is zooo lekkerquote:Op zondag 26 april 2020 20:44 schreef Bleie het volgende:
Mooi hoor Goitske! En de speculaas koeken zien er ook goed uit!
Ik maakte gisteren een monchoutaart met aardbeien, maar dat is geen bakken, eigenlijk. Wel lekker. (En geen foto, want die ben ik vergeten te maken).
Heerlijkquote:
Jij hebt wel oranje cupcakes papiertjes.quote:
Ja ik heb voor een groot deel het recept gevolgd van Cees Holtkamp.quote:Op woensdag 29 april 2020 21:04 schreef Molo het volgende:
Ziet er lekker uit zeg
Oceanonix, is dat slagroom op de banketbakkersroom?
Ceesquote:Op woensdag 29 april 2020 21:44 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ja ik heb voor een groot deel het recept gevolgd van Cees Holtkamp.
Koos heeft de slagroom op de tompouce toch? Althans dat zei Cees in zijn instructie.quote:Op woensdag 29 april 2020 21:45 schreef Molo het volgende:
[..]
Cees
Voor Koningsdag eten we hier altijd tompoezen van zijn broer Koos
Zelfde recept, alleen melk vers van de boer hier uit de buurt. Heer-lijk
Ja klopt, vergat ik erbij te zeggen.quote:Op donderdag 30 april 2020 07:23 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Koos heeft de slagroom op de tompouce toch? Althans dat zei Cees in zijn instructie.
quote:Op donderdag 30 april 2020 08:38 schreef Yinny het volgende:
Lekker, tompouce!
Ik heb cranberry havermoutkoekjes gebakken, want koektrommel was leeg
[ afbeelding ]
Oh, heb je het recept voor mij?quote:Op donderdag 30 april 2020 08:38 schreef Yinny het volgende:
Lekker, tompouce!
Ik heb cranberry havermoutkoekjes gebakken, want koektrommel was leeg
[ afbeelding ]
https://smittenkitchen.co(...)meal-raisin-cookies/quote:
quote:Op zondag 3 mei 2020 09:33 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://smittenkitchen.co(...)meal-raisin-cookies/
Deze met minder suiker en gedroogde cranberries ipv rozijnen.
O, en het is makkelijker om de koekjes gelijk te vormen en daarna in de koelkast, want anders is het een grote klomp waar je in moet gaan hakken.
Dat is al weken, inmiddels bijna maandenquote:Op zondag 3 mei 2020 15:09 schreef Piles het volgende:
Nou, ik dacht vandaag ook te gaan bakken. In de wijde omtrek alle gist, bloem en volkorenmeel uitverkocht
Uit pure ellende maar een meergranenbroodmix van de Aldi meegenomen, maar weet niet of ik daar zin in heb
Hmm, dan hoef ik het morgen dus ook niet te proberenquote:Op zondag 3 mei 2020 15:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is al weken, inmiddels bijna maanden
Ik heb een bestelling gedaan bij een molen die online spulletjes verkocht, dat was nog het snelste en zekerste
Klopt, je zou wellicht een groothandel kunnen proberen, die zijn nu ook voor particulieren geopendquote:Op zondag 3 mei 2020 15:26 schreef Piles het volgende:
[..]
Hmm, dan hoef ik het morgen dus ook niet te proberen
En dat terwijl er nu dus mensen met 10kg bloem en 100 zakjes gist thuiszitten
Ik word er ook niet goed vanquote:Op zondag 3 mei 2020 15:09 schreef Piles het volgende:
Nou, ik dacht vandaag ook te gaan bakken. In de wijde omtrek alle gist, bloem en volkorenmeel uitverkocht
Uit pure ellende maar een meergranenbroodmix van de Aldi meegenomen, maar weet niet of ik daar zin in heb
Zuurdesem yooooquote:Op zondag 3 mei 2020 15:36 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik word er ook niet goed van
Ik heb pas een kilootje bloem kunnen kopen, maar gist is al weken nergens te krijgen
Ik heb hier gist liggen, maar dat is ver voor de lockdown gekocht. Ik wou broodjes bakken, wat mislukt is en ik nieuwe handmixer kon kopen (wel betere dan die van de HEMA)quote:Op zondag 3 mei 2020 15:36 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik word er ook niet goed van
Ik heb pas een kilootje bloem kunnen kopen, maar gist is al weken nergens te krijgen
Wat staat hier?quote:Op zondag 3 mei 2020 15:43 schreef F1gamer het volgende:
[..]
Ik heb hier gist liggen, maar dat is ver voor de lockdown gekocht. Ik wou broodjes bakken, wat mislukt is en ik nieuwe handmixer kon kopen (wel betere dan die van de HEMA)
Het ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:25 schreef Hupje het volgende:
Ik had overrijpe bananen liggen, dus ik maakte vandaag sticky bananencake met stroopsaus uit het Makkelijke Bakboek. Wel oke, niet heel bijzonder.
[ afbeelding ]
Nom! Ik wil vanmiddag deze maken https://sallysbakingaddiction.com/best-banana-bread-recipe/ misschien wat chocola/pecannoten erdoorheen!quote:Op zondag 17 mei 2020 09:47 schreef Yinny het volgende:
Moest deze gewoon bakken, aangezien er 5 bruine bananen lagen.
[ afbeelding ]
Natuurlijk van https://smittenkitchen.com/2020/03/ultimate-banana-bread/
Wel suiker verminderd naar 100 gram, aangezien er ook nog suiker bovenop gaat. Heeeeeerlijk!
Ziet er goed uit hoor! Al eens sticky toffee gemaakt?quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:25 schreef Hupje het volgende:
Ik had overrijpe bananen liggen, dus ik maakte vandaag sticky bananencake met stroopsaus uit het Makkelijke Bakboek. Wel oke, niet heel bijzonder.
[ afbeelding ]
Daar verkopen ze echt heerlijke maisbroodmixquote:Op zondag 17 mei 2020 09:50 schreef laziness het volgende:
Bouwhuis.com kan je een zak van 5 kilo bloem bestellen
Al heeft jumbo online het vaak ook wel net als de zakjes gist.
Ja, dat is ook lekker.quote:Op zondag 17 mei 2020 11:40 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Ziet er goed uit hoor! Al eens sticky toffee gemaakt?
Alle supermarkten in de omgeving is uitverkocht met gist. Sommige riepen ook dat het er uit ging?quote:Op zondag 3 mei 2020 15:36 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik word er ook niet goed van
Ik heb pas een kilootje bloem kunnen kopen, maar gist is al weken nergens te krijgen
Tuurlijk gaat dat niet uit het assortimentquote:Op zondag 17 mei 2020 12:07 schreef Tally het volgende:
[..]
Alle supermarkten in de omgeving is uitverkocht met gist. Sommige riepen ook dat het er uit ging?
Maar het turkse winkeltje in de stad had meer dan genoeg gist en verschillende merken.
Dat zei ik ook al. Want het blijft nodig.quote:Op zondag 17 mei 2020 14:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Tuurlijk gaat dat niet uit het assortiment
Leveringsproblemen zijn er wel, maar niet structureel
Ik ben ook te lui om desem in leven te houden.quote:Op zondag 17 mei 2020 15:08 schreef Joosie200 het volgende:
Gisteren trof ik sinds maart dan eindelijk weer de dr. Oetker zakjes met instant gist aan bij mijn lokale appie. Meteen maar twee verpakkingen meegenomen, kan ik iig een poosje weer vooruit met bakken. Zelf desem fixen heb ik wel geprobeerd maar het is mij teveel gedoe om het te voeden, levend te houden en te laten verdubbelen.
Kan ik nu weer wat brood en pizza thuis maken
Dan online bij de molen incl allemaal andere dingen zoals meel en pittenquote:Op maandag 18 mei 2020 07:54 schreef Muck het volgende:
Ik woon in zo'n gehucht, dat de plaatselijk Turk 20 km verderop is
Wat dat betreft mis ik mijn werk wel, want mijn kantoor staat midden in Kanaleneiland
En ik kan me niet voorstellen dat gist uit het assortiment gaat hoor, mensen blijven bakken
Dat klinkt heerlijk!quote:Op maandag 25 mei 2020 15:52 schreef Debsterr het volgende:
Ik heb vrijdag heerlijke white chocolate cheesecake bars gebakken met zelfgemaakte frambozensaus.
Jazeker . Hij leest niet heel fijn, alle ingrediënten met hoeveelheden staan pas helemaal onderaan: https://sallysbakingaddic(...)rry-cheesecake-bars/quote:Op maandag 25 mei 2020 17:03 schreef Muck het volgende:
[..]
Dat klinkt heerlijk!
Heb je een recept voor me?
Een cake kun je heel simpel controleren door er zachtjes bovenop te drukken. Veert hij zelf terug dan is hij gaarquote:Op maandag 25 mei 2020 15:33 schreef TjjWester het volgende:
Kun je een cake ook controleren met een mes?? Uiteraard ziet dat er niet uit maar dat intresseert niet.
Dank je!quote:Op maandag 25 mei 2020 17:47 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Jazeker . Hij leest niet heel fijn, alle ingrediënten met hoeveelheden staan pas helemaal onderaan: https://sallysbakingaddic(...)rry-cheesecake-bars/
Ach ja, als je eenmaal alles verzameld hebt, is het goed te doenquote:Op maandag 25 mei 2020 22:13 schreef Muck het volgende:
[..]
Dank je!
Dat is niet heel handig nee.. nou ja, het klinkt heerlijk, dus vooruit dan maar
Het was voor mij vooral even wennen en zoeken, omdat de meesten beginnen met een boodschappenlijstje. Ik was o.b.v. de omschrijving al gaan noteren en omreken en kwam er later dus achter dat er gewoon wel een kant en klaar lijstje in stond .quote:Op dinsdag 26 mei 2020 11:54 schreef laziness het volgende:
Ik vind recepten met veel info en foto's vooraf over het maken op allerlei foodie blogs juist heel fijn.
Even naar onder scrollen en daar staat dan het recept als nog samengevat.
Sally heeft echt veel kwijl foto's en recepten op haar site. Ik maak graag gebruik van haar site.
Pretzels zijn bijvoorbeeld een aanrader.
Lekkere wafels Yinny
Het is dat ik niet nog een apparaat in huis wil maar ik mis een wafelijzer wel een beetje.
Ooooh lekker ik wil ook. Vers fruit erbij, bolletje vanille ijsquote:Op dinsdag 26 mei 2020 11:13 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
Als je vergeet het recept te halveren...
http://taartenzoet.blogspot.com/2014/12/wafels.html?m=1
@:anneX vergat de suiker te halveren....toen maar naar hele recept. Ik heb nu 22 wafels. Ik ga maar weer eens uitdelen
Wauw, ze zien er goed uit!quote:Op zondag 31 mei 2020 15:16 schreef Goitske het volgende:
Morgen ga ik met mijn en een vriendin incl alle kinderen zwemmen en ontbijten bij een plas hier in de buurt.
Dus even kaneel broodjes gemaakt volgens recept van Levine
Het recept is online te vinden ik heb het verdubbeld want voor 10-12 broodjes ga ik niet zoveel werk hebben...
https://www.carolabaktzoe(...)n-levine-van-doorne/
[ afbeelding ]
En uit een zakje mix van de bakzolder cupcakes ene helft gewone andere helft met blauwe bessen
[ afbeelding ]
Sriracha er doorheen doen met wat zout is erg lekker, vlamtosti ideequote:Op donderdag 18 juni 2020 11:51 schreef Tegan het volgende:
Ik ga worstenbroodjes bakken. Volgens recept dat ik wil gebruiken moet ik dat kruiden met zout, zwarte peper en nootmuskaat.
Nu vroeg ik me af of er misschien iemand een ander lekker kruidenmengsel kent om misschien de helft mee te kruiden voor wat afwisseling?
De merengue hoort te krimpen, bij mij doet ie dat altijd. Ik probeer de merenguelaag met een spuitzak te doen zodat je de rand van de springvorm niet hoeft te raken en de merengue 'mooi' krimpt en niet scheurt.quote:Op donderdag 18 juni 2020 15:51 schreef het-is-mij het volgende:
Even een vraagje; ik maak geregeld de lemon merengue pie van @:leintjeuh vlgs mij (uit t fok kookboek).
Maar als ik de taart uit de oven haal nadat de merengue onder de gril is geweest "krimpt" de merengue vaak.
Herkenbaar?
Tips?
Thanks voor de tip.quote:Op donderdag 18 juni 2020 14:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Sriracha er doorheen doen met wat zout is erg lekker, vlamtosti idee
Geen idee welk recept je bedoeld , ik brand het zelf altijd met een branderquote:Op donderdag 18 juni 2020 15:51 schreef het-is-mij het volgende:
Even een vraagje; ik maak geregeld de lemon merengue pie van @:leintjeuh vlgs mij (uit t fok kookboek).
Maar als ik de taart uit de oven haal nadat de merengue onder de gril is geweest "krimpt" de merengue vaak.
Herkenbaar?
Tips?
Er zitten marshmallows in verstoptquote:Op maandag 6 juli 2020 23:42 schreef AnneX het volgende:
@:fietsie :
En morgen strooi je er nog chocoladevlokken of chocoladeboontjes oid erop?
Ow.quote:Op maandag 6 juli 2020 23:44 schreef fietsie het volgende:
[..]
Er zitten marshmallows in verstopt
Morgen maak ik voor 't visuele nog een taartje met aardbeitjes enzo.
Zien er goed uit!quote:Op vrijdag 10 juli 2020 13:30 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Rustieke eierkoeken a la Frantic
heb geen bakplaten en geen ijsbollen knijper hier dus was even improviseren. Vandaar: rustiek
Al plaatjes aluminium besteld bij de ijzerhandel.
quote:Op zondag 26 juli 2020 16:18 schreef madeliefff het volgende:
[ [url= Macarons https://imgur.com/gallery/OuTG6s1 ]afbeelding[/url] ]
[ [url= http://imgur.com/gallery/dmc9BOx ]afbeelding[/url] ]
chocolade macarons gevuld met mokkacrème
ik had al zo een vermoedenquote:Op zondag 26 juli 2020 16:31 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit werkt beter
Prachtigquote:Op zondag 26 juli 2020 16:18 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
chocolade macarons gevuld met mokkacrème
Wat een schoonheden.quote:Op zondag 26 juli 2020 16:18 schreef madeliefff het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
chocolade macarons gevuld met mokkacrème
Oh, die zien er heerlijk uit. Mag ik daar het recept van?quote:Op zondag 19 juli 2020 13:50 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
het hadden er 12 kunnen zijn
[ afbeelding ]
Kokosmakronen
m'n 'bakplaten' gisteren ontvangen. heb zelf 3 platen 2mm dik aluminium op maat laten knippen.
https://rutgerbakt.nl/koe(...)n-met-limoen-recept/quote:Op vrijdag 31 juli 2020 15:17 schreef praadje het volgende:
[..]
Oh, die zien er heerlijk uit. Mag ik daar het recept van?
Super, dankjewel. Die gaan het hier geen week reddenquote:Op vrijdag 31 juli 2020 15:21 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/koe(...)n-met-limoen-recept/
voor 95% gelijkend. ik had er alleen geen vanille in en had nog iets een klein beetje anders. Maar kan even niet bedenken wat.
Waren na een week in een afgesloten trommel nog prima te eten. Alleen niet krokant meer, maar wel lekker klef
mja er zaten er nog twee in een trommeltje die ik vergeten wasquote:Op vrijdag 31 juli 2020 15:24 schreef praadje het volgende:
[..]
Super, dankjewel. Die gaan het hier geen week redden
quote:Op vrijdag 31 juli 2020 15:26 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
mja er zaten er nog twee in een trommeltje die ik vergeten was
Dat is een lekker recept inderdaad, heb ik ook eens gemaakt. Heerlijk fris met dat limoen erdoorheenquote:Op vrijdag 31 juli 2020 15:21 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/koe(...)n-met-limoen-recept/
voor 95% gelijkend. ik had er alleen geen vanille in en had nog iets een klein beetje anders. Maar kan even niet bedenken wat.
Waren na een week in een afgesloten trommel nog prima te eten. Alleen niet krokant meer, maar wel lekker klef
quote:Op zondag 2 augustus 2020 22:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Dat is een lekker recept inderdaad, heb ik ook eens gemaakt. Heerlijk fris met dat limoen erdoorheen
quote:Op zondag 2 augustus 2020 22:04 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Dat is een lekker recept inderdaad, heb ik ook eens gemaakt. Heerlijk fris met dat limoen erdoorheen
Ik bak al jaar en dag thuis hoor.. post lang niet alles.quote:Op dinsdag 11 augustus 2020 18:20 schreef AnneX het volgende:
@:Frantic : Ben je huiselijk ook aan het bakken geslagen?
Mooie cake!quote:Op zondag 6 september 2020 16:46 schreef Goitske het volgende:
Ik kom ook maar weer eens onder m'n steen vandaan. Ik heb vandaag 2 cakes gemaakt. Zo fijn dat Rutger altijd zijn nieuwe boek uit brengt in september na het hete weer en vlak voor mijn verjaardag. Krijg ik altijd zin om te bakken
Vandaag 2 cakes gemaakt een basis cake en die met glazuur is met rozemarijn en citroen. Het basis recept staat ook op zijn blog en in het boek masterclass cakes. Ik weet niet of de rozemarijn citroen variant ergens anders staat.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja erg hè zoveel markertjesquote:Op maandag 7 september 2020 12:16 schreef Yinny het volgende:
[..]
Mooie cake!
En wat een hoop markertjes in het boek
Leuk om te zien dat anderen dat ook doenquote:
nou ik dus ook daarom nu mixen ipv allemaal potjes met beetjesquote:Op vrijdag 18 september 2020 18:21 schreef Hupje het volgende:
Ik koop altijd sprinkles en suikerfiguurtjes bijpassend bij wat ik wil maken en daarna heb ik dan van alles over wat eigenlijk niet matcht met wat ik maak. En als ik zomaar wat bak vergeet ik dan weer dat ik er ook versiering op kan doen.
Hé die maakte ik ook voor O zijn verjaardagquote:Op zaterdag 12 september 2020 21:05 schreef Hupje het volgende:
Lekker @:Goitske
Ik maakte chocolate chip taart (van Laura's Bakery). Eerst zelf chocolate chip cookies gemaakt (koemelkvrij).
[ afbeelding ]
En daarna de taart gemaakt. Ik moet echt vaker oefenen met afsmeren. Kleuter heeft de koekversiering bovenop geregeld
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij jou is de middenlaag ook goed gemarmerd! Dat lukte bij mij niet zo goed. Met die topping ziet het er nóg lekkerder uitquote:Op vrijdag 18 september 2020 19:39 schreef laziness het volgende:
[..]
Hé die maakte ik ook voor O zijn verjaardag
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Plus nog een stroopwafel taart van ook Laura’s Bakery
[ link | afbeelding ]
Koemelkvrij bakken is best een uitdaging!quote:Op vrijdag 18 september 2020 20:22 schreef Hupje het volgende:
[..]
Bij jou is de middenlaag ook goed gemarmerd! Dat lukte bij mij niet zo goed. Met die topping ziet het er nóg lekkerder uit
Ik had trouwens ook getwijfeld over de stroopwafeltaart maar twijfelde of die zou lukken met Punselies (koemelkvrije stroopwafeltjes), dus niet op gegokt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |