Als het gaat om echt kleine hoeveelheden, absoluut!quote:Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Je hebt ook bij de lange houdbare van die kleine drink pakjes die je mee naar school kan geven. Dan hoef je niet steeds een heel pak weg te gooien.quote:Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 23 november 2019 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
Hier ook de pretzel bites gemaakt. Met kaas
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Prachtig!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Heel knap gemaakt!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Netjes gedaan hoor!quote:Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Hartige saucijzen letterquote:Op donderdag 28 november 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wow!
Heeft iemand nog tips voor spijsvrij baksel voor pakjesavond? We zijn met 4 volwassenen en 3 kinderen.
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezienquote:Op donderdag 28 november 2019 16:32 schreef Muck het volgende:
[..]
Maar goed dat kladdkaka beter smaakt dan het eruit ziet
[..]
Netjes gedaan hoor!
Heel leuk geworden.
Heb je fondant gebruikt of marsepein?
Ik grap ook maar terug hoorquote:Op donderdag 28 november 2019 21:53 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezien
Ik heb fondant gebruikt en het rollen viel niet mee. Ik heb een paar stukken gerold en toen als plakband stukje fondant over de naden en dat weer gerold. Zag je niks van omdat de schutkleuren er ook nog opgerold moesten worden
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel doodquote:Op vrijdag 29 november 2019 17:48 schreef Molo het volgende:
Superleuk!
Recept?
Wel benieuwd hoe je die armpjes zo netjes in de plooi houdt
Ah ja, makes sensequote:Op vrijdag 29 november 2019 17:50 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel dood
Je vormt wat grotere puntjes. Het hoofd draai je een balletje aan t uiteinde van t puntje. De armen en benen snij je gewoon in. Al zijn deze weer terug aan elkaar gerezen en gebakken.
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/quote:Op zondag 15 december 2019 18:31 schreef Muck het volgende:
Jongens, ik ben op zoek naar een goed koekjesrecept dat niet teveel uitloopt.
Ik heb hele leuke kerststekers gekregen en ik wil gemberkoekjes gaan bakken
Misschien heb je hier wat aan?quote:Op zondag 15 december 2019 18:37 schreef Elleska het volgende:
Ik zoek ook een koekjesrecept geschikt voor uitsteekvormpjes maar het liefst zonder ei, is dat wel mogelijk?
Oh koekoek, waarom heb ik niet aan Rutger gedachtquote:Op zondag 15 december 2019 18:46 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/
https://rutgerbakt.nl/koe(...)ste-simpele-koekjes/
Zoiets?
En toepasselijk van de eerste HHB winnaar 😄
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.quote:Op zondag 15 december 2019 18:51 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Misschien heb je hier wat aan?
https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
https://veganchallenge.nl/vegan-bakken-ei-vervangen-2/
Dat durf ik je ook niet te zeggen, nog nooit geprobeerd. Maar als ik moet gokken zou denk ik het alternatief met chiazaad het beste werken.quote:Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Fijn dat daar wel een bruikbare tip bij zat!quote:Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.
Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
Oh daar heb ik serieus ook nog nooit aan gedachtquote:Op zondag 15 december 2019 22:09 schreef Yinny het volgende:
https://smittenkitchen.com/2017/01/an-easier-way-to-make-cookies/
Geweldige tips voor het maken van koekjes!
Ik had altijd weer problemen met het uitrollen van deeg na rust in de koelkast. Echt stom dat ik er zelf nooit aan heb gedacht om eerst uit te rollen en daarna pas in de koelkast te doen!
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?quote:Op zondag 15 december 2019 20:21 schreef Goitske het volgende:
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
De ginferbread hiervan en kaneel versie ook zo lekker
Ooit gemaakt maar geen problemenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetjequote:Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.
Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
En de tip van eerst uitrollen en dan pas koelen lijkt me ook ideaal met ongeduldige kinderen dus die ga ik ook direct uittesten.
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeftquote:Op donderdag 19 december 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetje
Primaquote:Op zaterdag 21 december 2019 22:20 schreef Elleska het volgende:
Ziet er goed uit
Hoe bevielen de uitstekers? volgens mij heb ik daar ook naar zitten kijken.
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?quote:Op zaterdag 21 december 2019 22:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeft
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |