abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_190082098
Met uit het vorige deel o.a.:


Jamtaartjes van Hupje:


Kinderchocolade cheesecake van Goitske:


Citroen-tijmcake van Bleie


Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs door madeliefff




Brownie van Thinkk-Pinkk


[ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 23-11-2019 21:34:40 (Nu met een aantal plaatjes uit het vorige topic.) ]
pi_190082238
Edit: dit is niet de plek voor deze discussie. Als je hem voort wilt zetten, ben je welkom in FB :)

[ Bericht 80% gewijzigd door Muck op 23-11-2019 21:37:45 ]
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 23 november 2019 @ 16:53:39 #3
238913 dividivi
caesalpinia coriaria
pi_190083884
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic :)

Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
pi_190084923
Hier ook de pretzel bites gemaakt. Met kaas :9

  zaterdag 23 november 2019 @ 18:32:58 #5
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_190085063
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic :)

Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Als het gaat om echt kleine hoeveelheden, absoluut!
Hangt beetje van wat je bakt af of ik water zou kiezen of ander vocht.
pi_190086264
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic :)

Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Je hebt ook bij de lange houdbare van die kleine drink pakjes die je mee naar school kan geven. Dan hoef je niet steeds een heel pak weg te gooien.

En verder zou ik het eerlijk gezegd niet zo goed weten :)
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 24 november 2019 @ 12:42:07 #7
238913 dividivi
caesalpinia coriaria
pi_190096428
@Budabuddumbam en @Thinkk-Pinkk bedankt :)
Ik ga denk ik maar gewoon een drupje slagroom aanlengen met wat water.
pi_190125790
Weet iemand waarom ik nergens meer in de winkelschappen de Dr. Oetker no bake chocoladetaart kan vinden?
  woensdag 27 november 2019 @ 22:29:17 #9
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190159978
Tweede poging tot het bakken van kladdkaka:




Deze keer heeft hij twee minuten korter in de oven gestaan en hij is overheerlijk *O*

En ja, mijn ouders hebben een oud aanrecht, maar waren wel blij dat ik taart kwam brengen :+
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190161961
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P

Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.



afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
pi_190162083
Edit: mijn kleinzoon hebben we niet opgegeten, het was de taart die heerlijk smaakte :D
pi_190162149
quote:
17s.gif Op zaterdag 23 november 2019 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
Hier ook de pretzel bites gemaakt. Met kaas :9

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. :)
pi_190163275
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P

Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.

[ afbeelding ]

afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
_O_
Spoilers!
pi_190163297
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P

Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.

[ afbeelding ]

afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!
  donderdag 28 november 2019 @ 10:28:12 #15
238913 dividivi
caesalpinia coriaria
pi_190164911
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P

Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.

[ afbeelding ]

afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Prachtig! _O_
pi_190165084
Woah. Dat is echt 35-398-395-238-32x beter dan mijn bakskills hoor :o
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190165336
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P

Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.

[ afbeelding ]

afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Heel knap gemaakt!
I solemnly swear i'm up to no good
  donderdag 28 november 2019 @ 16:32:39 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190169297
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P
;(
Maar goed dat kladdkaka beter smaakt dan het eruit ziet ;)
quote:
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.

[ afbeelding ]

afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Netjes gedaan hoor!
Heel leuk geworden.
Heb je fondant gebruikt of marsepein?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190171829
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck :P

Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.

Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.

[ afbeelding ]

afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!

Heeft iemand nog tips voor spijsvrij baksel voor pakjesavond? We zijn met 4 volwassenen en 3 kinderen.
  donderdag 28 november 2019 @ 19:20:30 #20
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_190171937
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wow!

Heeft iemand nog tips voor spijsvrij baksel voor pakjesavond? We zijn met 4 volwassenen en 3 kinderen.
Hartige saucijzen letter
Kruidnoten cheesecake
Speculaas appeltaart
Speculaas brownies

Laura’s bakery heeft veel inspiratie :Y

Ik ga zelf voor de cheescake volgende week.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_190173232
Van laura's bakery vond ik de pumpkin spice brownie ook echt superlekker ^O^
pi_190173633
Goede tip. Nou heb ik keuzestress. Speculaas crumble lijkt me ook heel lekker namelijk. En de brownies, en en en. Dit weekend even rustig bekijken. Dank!
pi_190175591
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 16:32 schreef Muck het volgende:

[..]

;(
Maar goed dat kladdkaka beter smaakt dan het eruit ziet ;)
[..]

Netjes gedaan hoor!
Heel leuk geworden.
Heb je fondant gebruikt of marsepein?
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezien :D

Ik heb fondant gebruikt en het rollen viel niet mee. Ik heb een paar stukken gerold en toen als plakband stukje fondant over de naden en dat weer gerold. Zag je niks van omdat de schutkleuren er ook nog opgerold moesten worden O-)
  donderdag 28 november 2019 @ 22:12:17 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190176024
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 21:53 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezien :D

Ik heb fondant gebruikt en het rollen viel niet mee. Ik heb een paar stukken gerold en toen als plakband stukje fondant over de naden en dat weer gerold. Zag je niks van omdat de schutkleuren er ook nog opgerold moesten worden O-)
Ik grap ook maar terug hoor :P

Dat is echt slim! Écht camouflage in dit geval :D
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190186970
Ik bakte laatst deegventen :9



Zeeuws Vlaamse traditie rond sinterklaas
  vrijdag 29 november 2019 @ 17:48:31 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190187304
Superleuk! ^O^

Recept? :7
Wel benieuwd hoe je die armpjes zo netjes in de plooi houdt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190187335
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2019 17:48 schreef Molo het volgende:
Superleuk! ^O^

Recept? :7
Wel benieuwd hoe je die armpjes zo netjes in de plooi houdt
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel dood :9

Je vormt wat grotere puntjes. Het hoofd draai je een balletje aan t uiteinde van t puntje. De armen en benen snij je gewoon in. Al zijn deze weer terug aan elkaar gerezen en gebakken.
  vrijdag 29 november 2019 @ 18:15:05 #28
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190187702
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 november 2019 17:50 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel dood :9

Je vormt wat grotere puntjes. Het hoofd draai je een balletje aan t uiteinde van t puntje. De armen en benen snij je gewoon in. Al zijn deze weer terug aan elkaar gerezen en gebakken.
Ah ja, makes sense :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190248040
Ik heb gister speculaasboterkoek gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik naturel smaak lekkerder vind. Ik heb hierbij helemaal niet het idee dat ik boterkoek eet

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-12-2019 13:31:00 ]
pi_190248135
Wat een zaligheid toch allemaal. Kan ineens niet meer wachten op HHB :)
Mee doen is belangrijker dan winnen!
  zondag 15 december 2019 @ 18:31:43 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190460691
Jongens, ik ben op zoek naar een goed koekjesrecept dat niet teveel uitloopt.
Ik heb hele leuke kerststekers gekregen en ik wil gemberkoekjes gaan bakken :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190460896
Ik zoek ook een koekjesrecept geschikt voor uitsteekvormpjes maar het liefst zonder ei, is dat wel mogelijk?
  zondag 15 december 2019 @ 18:46:11 #33
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_190461138
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 18:31 schreef Muck het volgende:
Jongens, ik ben op zoek naar een goed koekjesrecept dat niet teveel uitloopt.
Ik heb hele leuke kerststekers gekregen en ik wil gemberkoekjes gaan bakken :9
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/

https://rutgerbakt.nl/koe(...)ste-simpele-koekjes/

Zoiets?

En toepasselijk van de eerste HHB winnaar 😄
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zondag 15 december 2019 @ 18:51:21 #34
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_190461263
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 18:37 schreef Elleska het volgende:
Ik zoek ook een koekjesrecept geschikt voor uitsteekvormpjes maar het liefst zonder ei, is dat wel mogelijk?
Misschien heb je hier wat aan?

https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

https://veganchallenge.nl/vegan-bakken-ei-vervangen-2/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zondag 15 december 2019 @ 18:56:14 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190461362
quote:
Oh koekoek, waarom heb ik niet aan Rutger gedacht 8)7
Thanks!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190463346
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje

De ginferbread hiervan en kaneel versie ook zo lekker
pi_190466587
https://smittenkitchen.com/2017/01/an-easier-way-to-make-cookies/

Geweldige tips voor het maken van koekjes!
Ik had altijd weer problemen met het uitrollen van deeg na rust in de koelkast. Echt stom dat ik er zelf nooit aan heb gedacht om eerst uit te rollen en daarna pas in de koelkast te doen!
pi_190469054
quote:
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.

Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.

Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.

En de tip van eerst uitrollen en dan pas koelen lijkt me ook ideaal met ongeduldige kinderen dus die ga ik ook direct uittesten.
  maandag 16 december 2019 @ 11:05:15 #39
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_190472999
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:

[..]

Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Dat durf ik je ook niet te zeggen, nog nooit geprobeerd. Maar als ik moet gokken zou denk ik het alternatief met chiazaad het beste werken.

quote:
Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.

Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
Fijn dat daar wel een bruikbare tip bij zat!
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 16 december 2019 @ 11:10:29 #40
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_190473054
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 22:09 schreef Yinny het volgende:
https://smittenkitchen.com/2017/01/an-easier-way-to-make-cookies/

Geweldige tips voor het maken van koekjes!
Ik had altijd weer problemen met het uitrollen van deeg na rust in de koelkast. Echt stom dat ik er zelf nooit aan heb gedacht om eerst uit te rollen en daarna pas in de koelkast te doen!
Oh daar heb ik serieus ook nog nooit aan gedacht _O-
Ga dat eens proberen!
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_190522494
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 20:21 schreef Goitske het volgende:
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje

De ginferbread hiervan en kaneel versie ook zo lekker
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard :? T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
pi_190541268
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard :? T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Ooit gemaakt maar geen problemen
pi_190541280
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:

[..]

Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.

Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.

Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.

En de tip van eerst uitrollen en dan pas koelen lijkt me ook ideaal met ongeduldige kinderen dus die ga ik ook direct uittesten.
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetje
pi_190555235



Brood van oliebollenmix
  zaterdag 21 december 2019 @ 22:11:33 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190584451
De kerstkoekjes zijn prima gelukt, al zeg ik het zelf *O*

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190584709
Ziet er goed uit :D
Hoe bevielen de uitstekers? volgens mij heb ik daar ook naar zitten kijken.
  zaterdag 21 december 2019 @ 22:22:34 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190584790
quote:
1s.gif Op donderdag 19 december 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:

[..]

Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetje
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeft
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 21 december 2019 @ 22:23:49 #48
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190584838
Iemand een recept voor een lekkere gebakken bodem voor chocoladetruffeltaart?

Komt chocolademousse en ganache op, dus wil krokante brosse bodem hebben
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 21 december 2019 @ 23:16:08 #49
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190587073
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 22:20 schreef Elleska het volgende:
Ziet er goed uit :D
Hoe bevielen de uitstekers? volgens mij heb ik daar ook naar zitten kijken.
Prima :)
Voor die euro kon ik ze niet laten liggen :D
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190588020
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2019 22:22 schreef Molo het volgende:

[..]

Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeft
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?

Ik eet zelf wel eens deeg met rauw ei maar dat is eigen risico. Nadat een vriendin (zonder immuunproblemen) doodziek was door salmonella ben ik daar toch wat voorzichtiger mee, helemaal bij jonge kinderen.
  zondag 22 december 2019 @ 00:05:31 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190588110
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2019 00:01 schreef Elleska het volgende:

[..]

Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?

Ik eet zelf wel eens deeg met rauw ei maar dat is eigen risico. Nadat een vriendin (zonder immuunproblemen) doodziek was door salmonella ben ik daar toch wat voorzichtiger mee, helemaal bij jonge kinderen.
Kom ik morgen op terug, nu teveel alchohol in mijn mik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190589596
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard :? T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Lang erbij houden en lang kloppen inderdaad! En ook al ziet het eruit alsof het nooit meer goed komt, ineens pakt ie en is hij weer luchtig en uit de schift. Heel wonderlijk wel, je kan t zelfs twee keer met dezelfde crème doen :') 8)7
pi_190590857
Mijn dochter heeft gisteren kerstkransje gebakken, naar recept van Rutger. Erg lekker, maar niet erg mooi...

Zelf bakte ik een stil, zonder spijs, recept van Levine. Heerlijk geworden.

pi_190634147
Ik vind brood baksels altijd zoveel gedoe, qua tijd. Maar altijd wel tof.

Ik ben nu bezig aan een cake met kerstboom aan de binnenkant. Was mijn eerste keer met kleurstof. En ik ga kijken of ik van de restjes cake pops kan maken. Dat heb ik ook nog nooit eerder gedaan.

Ik heb trouwens als kerstcadeau 'het makkelijke bakboek' gekregen, ziet er leuk uit.
pi_190635038
Ik heb mezelf vandaag het Borrelhapjesboek cadeau gedaan. Heel blij mee!
pi_190636176
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 21:14 schreef Bleie het volgende:
Ik heb mezelf vandaag het Borrelhapjesboek cadeau gedaan. Heel blij mee!
Hij is leuk hè! Ik heb hem al heel erg veel gebruikt
Nu de kip spiesjes in de marinade, BBQ gehaktballetjes en al wat voorwerk voor morgen gedaan
pi_190636564
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2019 20:11 schreef Hupje het volgende:
Ik vind brood baksels altijd zoveel gedoe, qua tijd. Maar altijd wel tof.

Ik ben nu bezig aan een cake met kerstboom aan de binnenkant. Was mijn eerste keer met kleurstof. En ik ga kijken of ik van de restjes cake pops kan maken. Dat heb ik ook nog nooit eerder gedaan.

Ik heb trouwens als kerstcadeau 'het makkelijke bakboek' gekregen, ziet er leuk uit.
Ooh gaaf!
pi_190651620
pi_190656543
quote:
Ziet er superlekker uit!!
pi_190691137
Wij hebben voor de vierde keer de Snickers cheesecake gemaakt. Hij smaakte niet zoals het moest. Kan komen door de 50g mascarpone ipv roomkaas toen er te weinig roomkaas was. Of door het goedkope merk gecondenseerde melk. Maar vandaag wist ik het. Er moeten gezouten pinda's door de taart. Vanmiddag nam ik een handje pinda's en ze smaken nergens naar. Eerder zoet dan zout en totaal niet knapperig. Geen idee wat er mis is met die dingen. Ineens wist ik wat ik miste in de cheesecake, het hartige van de pinda's.

Wat een genot trouwens om zoiets te maken met een goede standmixer O+
Spoilers!
  vrijdag 27 december 2019 @ 21:38:11 #61
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190691344
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2019 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben voor de vierde keer de Snickers cheesecake gemaakt. Hij smaakte niet zoals het moest. Kan komen door de 50g mascarpone ipv roomkaas toen er te weinig roomkaas was. Of door het goedkope merk gecondenseerde melk. Maar vandaag wist ik het. Er moeten gezouten pinda's door de taart. Vanmiddag nam ik een handje pinda's en ze smaken nergens naar. Eerder zoet dan zout en totaal niet knapperig. Geen idee wat er mis is met die dingen. Ineens wist ik wat ik miste in de cheesecake, het hartige van de pinda's.

Wat een genot trouwens om zoiets te maken met een goede standmixer O+
Echt hè, wat een verschil maakt dat! _O_
Handjes vrij, constante snelheid, veel makkelijker te handelen _O_
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_190691452
Klinkt heerlijk, snickers cheesecake! Gewoon een excuus om hem binnenkort nóg een keer te maken.

Een standmixer lijkt me heel fijn. Maar ik vind de ruimte die zo'n ding inneemt in mijn keuken niet opwegen tegen het gemak ervan. Helaas.
pi_190691660
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 21:42 schreef Hupje het volgende:
Klinkt heerlijk, snickers cheesecake! Gewoon een excuus om hem binnenkort nóg een keer te maken.

Een standmixer lijkt me heel fijn. Maar ik vind de ruimte die zo'n ding inneemt in mijn keuken niet opwegen tegen het gemak ervan. Helaas.
Wij hadden al gezegd dat we misschien over de taart heen zouden zijn. Maar hij gaat nog een keer in de herhaling, met normale pinda's.

Zo'n KitchenAid is helemaal niet zo groot hoor ;)
Spoilers!
pi_191148985
Gisteren maar weer eens wat gemaakt:
https://www.bagelsbeans.nl/nl/recepten/dadeltaart
Geen ei, minder suiker, ipv snijden de dadels en boter met staafmixer gepureerd, geen siroop, ipv maria kaakjes digestives gebruikt.
Heel erg lekker en geen oven nodig.
pi_191188092
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.


Appel-kaneel tulband


Roze koeken uit de Koekjesbijbel

Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
pi_191188160
Ik heb mijn stand mixer gewoon in een hoek staat naast het koffieapparaat. Die ik trouwens meer in de weg vind staan. Maar dat komt waarschijnlijk omdat wij beide geen koffie drinken :+

Ik zou mijn keukenmachine niet meer willen missen O+
I solemnly swear i'm up to no good
pi_191188207
Die tulband ziet er lekker uit!

Sinds ik mijn standmixer op het aanrecht laat staan gebruik ik heb veeeeel vaker. Aanrecht staat wel vrij vol maar de keuken is sowieso niet handig qua indeling/ruimte dus dat wordt het volgende project dat ik in dit huis ga aanpakken.

Gisteren havermoutbanaankoekjes gebakken, met hazelnoten en witte chocolate chips er door. Heel simpel maar ook erg lekker.
pi_191188924
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.

[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband

[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel

Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Gefeliciteerd Bleie, ziet er weer goed uit!
  zaterdag 25 januari 2020 @ 15:31:22 #69
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191189525
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.

[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband

[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel

Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Dat zijn stiekem rode koeken joh :+

Ziet er heerlijk uit :9

En gefeliciteerd natuurlijk!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 25 januari 2020 @ 15:32:45 #70
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191189534
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.

[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband

[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel

Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zeg :9

Wat zijn die bolletjes op de roze/rode koeken?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 25 januari 2020 @ 15:34:12 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191189552
Ik had gisteren havermoutkoek met chocolade erin, goddelijk lekker.
Heeft iemand van zoiets een recept?
Het was knapperig met chewy binnenkant en er was niets gezonds aan. Dus hardcore witte suiker en roomboter :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191189852
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 15:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zeg :9

Wat zijn die bolletjes op de roze/rode koeken?
ik gok dat er iemand 8 werd :+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 25 januari 2020 @ 16:20:23 #73
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191189933
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 16:12 schreef tombolafan het volgende:

[..]

ik gok dat er iemand 8 werd :+
Ow ja :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191194168
Haha, ja, mijn dochter was boos dat het roze koeken werden, en geen gewone cupcakes, want die wilde ze versieren. Dus toen hebben we als compromis de roze koeken versierd. Het was erg lekker allemaal!
  zaterdag 25 januari 2020 @ 21:14:49 #75
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191194413

Bananenbrood met pistache :Y)

[ Bericht 9% gewijzigd door Muck op 25-01-2020 21:37:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191285788
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake


Mijn eerste keer met kleurstof

Custardcakejes


En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
pi_191292067
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2020 21:51 schreef Hupje het volgende:
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste keer met kleurstof

Custardcakejes
[ afbeelding ]

En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
Ziet er goed uit vooral die custardcakejes lijken me heerlijk!!
pi_191299767
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2020 21:51 schreef Hupje het volgende:
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste keer met kleurstof

Custardcakejes
[ afbeelding ]

En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
Leuke baksels! Deze lemon bars waren wel erg lekker:
https://www.google.com/am(...)mon-bars-3785265.amp
Alleen opletten dat de witte gedeelte van de citroenschil niet te dik is, anders dat eruit halen.
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:13:28 #79
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301048
Mag ik ook iets vragen over deeg?

De deeg bestaat uit: 150 gram bloem 50 gram semolina (fijne griesmeel.) en twee eieren.

Na het kneden laat ik de deeg rusten en dan ga ik de pasta snijden. Wanneer ik de pasta dan neerleg dan blijft deze plakken aan elkaar. Ik gebruik natuurlijk bloem zodat deze niet plakt maar het lijkt een onbegonnen strijd.

Heeft iemand hier misschien de gouden tip? Als beloning mag je dan pasta bij me komen eten.
Gelieve verwijderen
pi_191301382
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:13 schreef Fernweh het volgende:
Mag ik ook iets vragen over deeg?

De deeg bestaat uit: 150 gram bloem 50 gram semolina (fijne griesmeel.) en twee eieren.

Na het kneden laat ik de deeg rusten en dan ga ik de pasta snijden. Wanneer ik de pasta dan neerleg dan blijft deze plakken aan elkaar. Ik gebruik natuurlijk bloem zodat deze niet plakt maar het lijkt een onbegonnen strijd.

Heeft iemand hier misschien de gouden tip? Als beloning mag je dan pasta bij me komen eten.
Ik denk dat je deze vraag beter in de kookgroep kunt stellen omdat het daarbij hoort. Maar je snijdt de pasta in een bepaalde vorm en legt ze tegen elkaar? Of hoezo raken ze elkaar. Ik zou t zelf ergens omheen hangen zodat je de fragiele slierten ( of maak je een andere vorm) daarna met gemak kunt verplaatsen.
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:36:58 #81
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301419
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:34 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ik denk dat je deze vraag beter in de kookgroep kunt stellen omdat het daarbij hoort. Maar je snijdt de pasta in een bepaalde vorm en legt ze tegen elkaar? Of hoezo raken ze elkaar. Ik zou t zelf ergens omheen hangen zodat je de fragiele slierten ( of maak je een andere vorm) daarna met gemak kunt verplaatsen.
Oh sorry, wist niet dat er ook een kookclubje is! Toch zie ik jullie als de deegexperts.
Ja ik haal ze door een pasta machine, snij dat af en dan leg ik ze op een bord.

Ook wel eens met de hand strikjes gemaakt, helaas gaan die altijd aan elkaar plakken. Maar misschien moet ik eens investeren in zo'n pasta droogrek. Of mijn creativiteit loslaten op een klerenhanger.

Thanks madelief, ik hoop niet dat ik je madeboos heb gemaakt.
Gelieve verwijderen
pi_191301484
Je ziet toch in de OP dat dit topic niet over pasta gaat?
Zullen ze vast ook een topic voor hebben in CUL :)
pi_191301512
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:36 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Oh sorry, wist niet dat er ook een kookclubje is! Toch zie ik jullie als de deegexperts.
Ja ik haal ze door een pasta machine, snij dat af en dan leg ik ze op een bord.

Ook wel eens met de hand strikjes gemaakt, helaas gaan die altijd aan elkaar plakken. Maar misschien moet ik eens investeren in zo'n pasta droogrek. Of mijn creativiteit loslaten op een klerenhanger.

Thanks madelief, ik hoop niet dat ik je madeboos heb gemaakt.
Neuh madeboos ligt al te slapen
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:46:55 #84
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301565
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Je ziet toch in de OP dat dit topic niet over pasta gaat?
Zullen ze vast ook een topic voor hebben in CUL :)
Lees mijn eerste zin.

Verder: :W

quote:
1s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:42 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Neuh madeboos ligt al te slapen
Dan is het goed, bedankt voor je advies.
Gelieve verwijderen
pi_191402959
Tip voor mij zelf: nooit zo maar ppatentbloem vervangen voor spelt en boekweitmeel. Dan valt je cake uit elkaar.
Volgende keer toch maar naar supermarkt en niet losse meel opmaken 😂
Ach, schwarwalder kirsch trifle was ook lekker!
pi_191403723


Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
pi_191427593
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven
pi_191428233
quote:
1s.gif Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
:9~
-
pi_191428626
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 08:40 schreef 2004 het volgende:
[ afbeelding ]

Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
Wat is er niet mooi aan? :o
Somebody that I used to know
pi_191428639
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 08:40 schreef 2004 het volgende:
[ afbeelding ]

Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
Ziet er goed uit!
pi_191428769
quote:
1s.gif Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
Oehhhh ik moet ook écht weer brood gaan bakken O+ O+

Het is ook echt bakweer met die storm! Hier even een blondie gemaakt vanmiddag met zoonlief. Bosbessen erdoor en nootjes erop :9
pi_191428971
quote:
2s.gif Op zondag 9 februari 2020 17:18 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Wat is er niet mooi aan? :o
quote:
1s.gif Op zondag 9 februari 2020 17:19 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!
Thnx!
Ik had de vulling liever wat meer in het midden gehad maar snijden ging lastiger dan ik dacht
[spoiler][/spoiler]

Baksel van vandaag
pi_191429512
Ziet er allemaal goed uit hoor :9
pi_191430563
quote:
1s.gif Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
Jaaaa, lekkerrrr :Y)
pi_191434153
Prima taart toch, 2004?!
En Goitske, wat je ook maakt, het ziet er heerlijk uit.

Het is inderdaad bakweer. Ik maakte met mijn zoontje lemon merengue plaattaart (recept van Laura's Bakery).
  vrijdag 14 februari 2020 @ 20:44:03 #96
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191509533
Pecan koffiecake:


Met verrassing in het midden :7
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191510972
Leuk!

Ik maakte vandaag voor het eerst spritsen. Het spuiten ging erg zwaar, dus ik zal vast iets niet helemaal goed hebben gedaan, maar ze smaken prima.
pi_191520842
moet varkenshaas medium gebakken worden?
  zaterdag 15 februari 2020 @ 15:29:39 #99
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191520963
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 15:18 schreef Chunees het volgende:
moet varkenshaas medium gebakken worden?
Dit topic gaat over taart/brood/koekjes bakken, dus ik heb je vraag beantwoord in het andere topic waar je hem gesteld had, daar past hij beter ;)
Voor korte vragen zou je ook terecht kunnen in het slowchat topic :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191522991
Worstenbroodjes gemaakt vandaag.

I solemnly swear i'm up to no good
pi_191527859
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2020 18:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Worstenbroodjes gemaakt vandaag.

[ afbeelding ]
Glanzend :9~
Met Hela curry?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')