Als het gaat om echt kleine hoeveelheden, absoluut!quote:Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic![]()
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Je hebt ook bij de lange houdbare van die kleine drink pakjes die je mee naar school kan geven. Dan hoef je niet steeds een heel pak weg te gooien.quote:Op zaterdag 23 november 2019 16:53 schreef dividivi het volgende:
Mijn vraag nog maar een keer in het nieuwe topic![]()
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
Ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 23 november 2019 18:20 schreef douche-eendje het volgende:
Hier ook de pretzel bites gemaakt. Met kaas![]()
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck![]()
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck![]()
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Prachtig!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck![]()
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Heel knap gemaakt!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck![]()
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck![]()
Netjes gedaan hoor!quote:Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Wow!quote:Op donderdag 28 november 2019 00:40 schreef Majoraan het volgende:
Ik kan natuurlijk niet op tegen al die mooie baksels, behalve die van Muck![]()
Ik bedank iedereen die mij met antwoorden geholpen heeft in de aanloop naar mijn eerste taart.
Mijn kleinzoon was dolgelukkig en hij smaakte heerlijk. De slagroom met aardbeien waren inderdaad de volgende dag nog even stevig en lekker en de mascarpone proefde je niks van.
Hoewel ik veel verbeterpuntjes in de afwerking zie, voel ik me zoooo trots.
[ afbeelding ]
afmeting plusminus b x l x h 25x35x18
Hartige saucijzen letterquote:Op donderdag 28 november 2019 19:16 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wow!
Heeft iemand nog tips voor spijsvrij baksel voor pakjesavond? We zijn met 4 volwassenen en 3 kinderen.
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezienquote:Op donderdag 28 november 2019 16:32 schreef Muck het volgende:
[..]![]()
Maar goed dat kladdkaka beter smaakt dan het eruit ziet
[..]
Netjes gedaan hoor!
Heel leuk geworden.
Heb je fondant gebruikt of marsepein?
Ik grap ook maar terug hoorquote:Op donderdag 28 november 2019 21:53 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Het was maar een dom grapje hoor, had nog nooit een kladdkaka gezien
Ik heb fondant gebruikt en het rollen viel niet mee. Ik heb een paar stukken gerold en toen als plakband stukje fondant over de naden en dat weer gerold. Zag je niks van omdat de schutkleuren er ook nog opgerold moesten worden
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel doodquote:Op vrijdag 29 november 2019 17:48 schreef Molo het volgende:
Superleuk!![]()
Recept?
Wel benieuwd hoe je die armpjes zo netjes in de plooi houdt
Ah ja, makes sensequote:Op vrijdag 29 november 2019 17:50 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Oh gewoon puntjesdeeg/sandwichen deeg en daar een koekkruiden mengsel dood
Je vormt wat grotere puntjes. Het hoofd draai je een balletje aan t uiteinde van t puntje. De armen en benen snij je gewoon in. Al zijn deze weer terug aan elkaar gerezen en gebakken.
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/quote:Op zondag 15 december 2019 18:31 schreef Muck het volgende:
Jongens, ik ben op zoek naar een goed koekjesrecept dat niet teveel uitloopt.
Ik heb hele leuke kerststekers gekregen en ik wil gemberkoekjes gaan bakken
Misschien heb je hier wat aan?quote:Op zondag 15 december 2019 18:37 schreef Elleska het volgende:
Ik zoek ook een koekjesrecept geschikt voor uitsteekvormpjes maar het liefst zonder ei, is dat wel mogelijk?
Oh koekoek, waarom heb ik niet aan Rutger gedachtquote:Op zondag 15 december 2019 18:46 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
https://rutgerbakt.nl/koek-recepten/zandkoekjes-bakken-recept/
https://rutgerbakt.nl/koe(...)ste-simpele-koekjes/
Zoiets?
En toepasselijk van de eerste HHB winnaar 😄
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.quote:Op zondag 15 december 2019 18:51 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Misschien heb je hier wat aan?
https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
https://veganchallenge.nl/vegan-bakken-ei-vervangen-2/
Dat durf ik je ook niet te zeggen, nog nooit geprobeerd. Maar als ik moet gokken zou denk ik het alternatief met chiazaad het beste werken.quote:Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Fijn dat daar wel een bruikbare tip bij zat!quote:Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.
Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
Oh daar heb ik serieus ook nog nooit aan gedachtquote:Op zondag 15 december 2019 22:09 schreef Yinny het volgende:
https://smittenkitchen.com/2017/01/an-easier-way-to-make-cookies/
Geweldige tips voor het maken van koekjes!
Ik had altijd weer problemen met het uitrollen van deeg na rust in de koelkast. Echt stom dat ik er zelf nooit aan heb gedacht om eerst uit te rollen en daarna pas in de koelkast te doen!
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaardquote:Op zondag 15 december 2019 20:21 schreef Goitske het volgende:
http://www.dekoekenbakkers.com/blog/het-perfecte-koekje
De ginferbread hiervan en kaneel versie ook zo lekker
Ooit gemaakt maar geen problemenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaardT wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetjequote:Op zondag 15 december 2019 23:38 schreef Elleska het volgende:
[..]
Ja en nee, handige alternatieven maar ik heb nog geen idee welk alternatief dan het beste werkt.
Maar de linkjes die je voor Muck postte hielpen wel. Rutger zegt bij de zandkoekjes dat ei kan worden vervangen door een beetje melk.
Het is om koekjes te bakken met een dreumes dus het zullen sowieso geen perfecte koekjes worden. Pepernoten bakken ging al leuk maar niet snoepen is lastig dus beter geen rauw ei in het deeg.
En de tip van eerst uitrollen en dan pas koelen lijkt me ook ideaal met ongeduldige kinderen dus die ga ik ook direct uittesten.
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeftquote:Op donderdag 19 december 2019 18:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nou die van mij eten gewoon rauw deeg hoor. Leven nog steeds maar mogen maar er klein beetje
Primaquote:Op zaterdag 21 december 2019 22:20 schreef Elleska het volgende:
Ziet er goed uit![]()
Hoe bevielen de uitstekers? volgens mij heb ik daar ook naar zitten kijken.
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?quote:Op zaterdag 21 december 2019 22:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Vers rauw ei kan echt zonder enig probleem tenzij je kind ernstige immuunproblemen heeft
Kom ik morgen op terug, nu teveel alchohol in mijn mikquote:Op zondag 22 december 2019 00:01 schreef Elleska het volgende:
[..]
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?
Ik eet zelf wel eens deeg met rauw ei maar dat is eigen risico. Nadat een vriendin (zonder immuunproblemen) doodziek was door salmonella ben ik daar toch wat voorzichtiger mee, helemaal bij jonge kinderen.
Lang erbij houden en lang kloppen inderdaad! En ook al ziet het eruit alsof het nooit meer goed komt, ineens pakt ie en is hij weer luchtig en uit de schift. Heel wonderlijk wel, je kan t zelfs twee keer met dezelfde crème doenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaardT wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Hij is leuk hè! Ik heb hem al heel erg veel gebruiktquote:Op dinsdag 24 december 2019 21:14 schreef Bleie het volgende:
Ik heb mezelf vandaag het Borrelhapjesboek cadeau gedaan. Heel blij mee!
Ooh gaaf!quote:Op dinsdag 24 december 2019 20:11 schreef Hupje het volgende:
Ik vind brood baksels altijd zoveel gedoe, qua tijd. Maar altijd wel tof.
Ik ben nu bezig aan een cake met kerstboom aan de binnenkant. Was mijn eerste keer met kleurstof. En ik ga kijken of ik van de restjes cake pops kan maken. Dat heb ik ook nog nooit eerder gedaan.
Ik heb trouwens als kerstcadeau 'het makkelijke bakboek' gekregen, ziet er leuk uit.
Echt hè, wat een verschil maakt dat!quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben voor de vierde keer de Snickers cheesecake gemaakt. Hij smaakte niet zoals het moest. Kan komen door de 50g mascarpone ipv roomkaas toen er te weinig roomkaas was. Of door het goedkope merk gecondenseerde melk. Maar vandaag wist ik het. Er moeten gezouten pinda's door de taart. Vanmiddag nam ik een handje pinda's en ze smaken nergens naar. Eerder zoet dan zout en totaal niet knapperig. Geen idee wat er mis is met die dingen. Ineens wist ik wat ik miste in de cheesecake, het hartige van de pinda's.
Wat een genot trouwens om zoiets te maken met een goede standmixer
Wij hadden al gezegd dat we misschien over de taart heen zouden zijn. Maar hij gaat nog een keer in de herhaling, met normale pinda's.quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:42 schreef Hupje het volgende:
Klinkt heerlijk, snickers cheesecake! Gewoon een excuus om hem binnenkort nóg een keer te maken.
Een standmixer lijkt me heel fijn. Maar ik vind de ruimte die zo'n ding inneemt in mijn keuken niet opwegen tegen het gemak ervan. Helaas.
Gefeliciteerd Bleie, ziet er weer goed uit!quote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Dat zijn stiekem rode koeken johquote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zegquote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
ik gok dat er iemand 8 werdquote:Op zaterdag 25 januari 2020 15:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zeg![]()
Wat zijn die bolletjes op de roze/rode koeken?
Ziet er goed uit vooral die custardcakejes lijken me heerlijk!!quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:51 schreef Hupje het volgende:
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste keer met kleurstof
Custardcakejes
[ afbeelding ]
En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
Leuke baksels! Deze lemon bars waren wel erg lekker:quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:51 schreef Hupje het volgende:
Zo, eindelijk tijd gehad om weer eens wat foto's te uploaden. Mijn baksels van de laatste maand:
Kerstboomcake
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn eerste keer met kleurstof
Custardcakejes
[ afbeelding ]
En vandaag maakte ik lemon bars van Lauras Bakery, die zijn nog aan het opstijven maar ik ben nog niet zo enthousiast.
Ik denk dat je deze vraag beter in de kookgroep kunt stellen omdat het daarbij hoort. Maar je snijdt de pasta in een bepaalde vorm en legt ze tegen elkaar? Of hoezo raken ze elkaar. Ik zou t zelf ergens omheen hangen zodat je de fragiele slierten ( of maak je een andere vorm) daarna met gemak kunt verplaatsen.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:13 schreef Fernweh het volgende:
Mag ik ook iets vragen over deeg?
De deeg bestaat uit: 150 gram bloem 50 gram semolina (fijne griesmeel.) en twee eieren.
Na het kneden laat ik de deeg rusten en dan ga ik de pasta snijden. Wanneer ik de pasta dan neerleg dan blijft deze plakken aan elkaar. Ik gebruik natuurlijk bloem zodat deze niet plakt maar het lijkt een onbegonnen strijd.
Heeft iemand hier misschien de gouden tip? Als beloning mag je dan pasta bij me komen eten.
Oh sorry, wist niet dat er ook een kookclubje is! Toch zie ik jullie als de deegexperts.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:34 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik denk dat je deze vraag beter in de kookgroep kunt stellen omdat het daarbij hoort. Maar je snijdt de pasta in een bepaalde vorm en legt ze tegen elkaar? Of hoezo raken ze elkaar. Ik zou t zelf ergens omheen hangen zodat je de fragiele slierten ( of maak je een andere vorm) daarna met gemak kunt verplaatsen.
Neuh madeboos ligt al te slapenquote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:36 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Oh sorry, wist niet dat er ook een kookclubje is! Toch zie ik jullie als de deegexperts.
Ja ik haal ze door een pasta machine, snij dat af en dan leg ik ze op een bord.
Ook wel eens met de hand strikjes gemaakt, helaas gaan die altijd aan elkaar plakken. Maar misschien moet ik eens investeren in zo'n pasta droogrek. Of mijn creativiteit loslaten op een klerenhanger.
Thanks madelief, ik hoop niet dat ik je madeboos heb gemaakt.
Lees mijn eerste zin.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Je ziet toch in de OP dat dit topic niet over pasta gaat?
Zullen ze vast ook een topic voor hebben in CUL
Dan is het goed, bedankt voor je advies.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:42 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Neuh madeboos ligt al te slapen
quote:Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
Wat is er niet mooi aan?quote:Op zaterdag 8 februari 2020 08:40 schreef 2004 het volgende:
[ afbeelding ]
Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 8 februari 2020 08:40 schreef 2004 het volgende:
[ afbeelding ]
Beginnende bakkert hier, dus mijn taartjes zijn nog niet zo mooi als die van jullie
Oehhhh ik moet ook écht weer brood gaan bakkenquote:Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
quote:
Thnx!quote:
Jaaaa, lekkerrrrquote:Op zondag 9 februari 2020 16:15 schreef Goitske het volgende:
Vandaag kaneel broodjes gebakken uit levenine haar boek broodjes uit eigen oven[ afbeelding ]
Dit topic gaat over taart/brood/koekjes bakken, dus ik heb je vraag beantwoord in het andere topic waar je hem gesteld had, daar past hij beterquote:Op zaterdag 15 februari 2020 15:18 schreef Chunees het volgende:
moet varkenshaas medium gebakken worden?
Glanzendquote:Op zaterdag 15 februari 2020 18:22 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Worstenbroodjes gemaakt vandaag.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |