Kom ik morgen op terug, nu teveel alchohol in mijn mikquote:Op zondag 22 december 2019 00:01 schreef Elleska het volgende:
[..]
Daar lees ik graag meer over, heb je hier een onderbouwing voor?
Ik eet zelf wel eens deeg met rauw ei maar dat is eigen risico. Nadat een vriendin (zonder immuunproblemen) doodziek was door salmonella ben ik daar toch wat voorzichtiger mee, helemaal bij jonge kinderen.
Lang erbij houden en lang kloppen inderdaad! En ook al ziet het eruit alsof het nooit meer goed komt, ineens pakt ie en is hij weer luchtig en uit de schift. Heel wonderlijk wel, je kan t zelfs twee keer met dezelfde crème doenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:24 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Maak je weleens merengue botercreme? Bij mij schift t standaard T wordt Korrelig en er ontstaat een plasje vocht. En ik heb botercreme en eiwit op kamertemp volgens mij. Ik heb er een fohn bij gehouden om het te verhelpen maar dat helpt niet. Of moet je dat heel lang doen ofzo?
Hij is leuk hè! Ik heb hem al heel erg veel gebruiktquote:Op dinsdag 24 december 2019 21:14 schreef Bleie het volgende:
Ik heb mezelf vandaag het Borrelhapjesboek cadeau gedaan. Heel blij mee!
Ooh gaaf!quote:Op dinsdag 24 december 2019 20:11 schreef Hupje het volgende:
Ik vind brood baksels altijd zoveel gedoe, qua tijd. Maar altijd wel tof.
Ik ben nu bezig aan een cake met kerstboom aan de binnenkant. Was mijn eerste keer met kleurstof. En ik ga kijken of ik van de restjes cake pops kan maken. Dat heb ik ook nog nooit eerder gedaan.
Ik heb trouwens als kerstcadeau 'het makkelijke bakboek' gekregen, ziet er leuk uit.
Echt hè, wat een verschil maakt dat!quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij hebben voor de vierde keer de Snickers cheesecake gemaakt. Hij smaakte niet zoals het moest. Kan komen door de 50g mascarpone ipv roomkaas toen er te weinig roomkaas was. Of door het goedkope merk gecondenseerde melk. Maar vandaag wist ik het. Er moeten gezouten pinda's door de taart. Vanmiddag nam ik een handje pinda's en ze smaken nergens naar. Eerder zoet dan zout en totaal niet knapperig. Geen idee wat er mis is met die dingen. Ineens wist ik wat ik miste in de cheesecake, het hartige van de pinda's.
Wat een genot trouwens om zoiets te maken met een goede standmixer
Wij hadden al gezegd dat we misschien over de taart heen zouden zijn. Maar hij gaat nog een keer in de herhaling, met normale pinda's.quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:42 schreef Hupje het volgende:
Klinkt heerlijk, snickers cheesecake! Gewoon een excuus om hem binnenkort nóg een keer te maken.
Een standmixer lijkt me heel fijn. Maar ik vind de ruimte die zo'n ding inneemt in mijn keuken niet opwegen tegen het gemak ervan. Helaas.
Gefeliciteerd Bleie, ziet er weer goed uit!quote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Dat zijn stiekem rode koeken johquote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zegquote:Op zaterdag 25 januari 2020 13:16 schreef Bleie het volgende:
Mijn zoon is jarig, dus ik mocht bakken.
[ afbeelding ]
Appel-kaneel tulband
[ afbeelding ]
Roze koeken uit de Koekjesbijbel
Ik ben niet goed in tulbanden bakken. Deze is weliswaar redelijk heel uit de vorm gekomen, maar hij is wel half ingestort.
ik gok dat er iemand 8 werdquote:Op zaterdag 25 januari 2020 15:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Die tulband ziet er anders wel erg lekker uit zeg
Wat zijn die bolletjes op de roze/rode koeken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |