abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182859096
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:24:25 #2
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182859846
Zal ik deze ronde dan het spits afbijten? Ik recenseer eigenlijk nooit, maar kan er wel een klein beetje over vertellen natuurlijk. Vrijdagavond was ik "even" naar Buenos Aires gevlogen om met twee klantenkoppels te gaan eten. Ik vind het altijd leuk om, als het lukt natuurlijk, klanten ook persoonlijk te ontmoeten en meestal doe ik dat dan met een bezoek aan een tangoshow, of met een etentje in een goede parilla. Omdat het nogal last minute was, waren mijn eerste twee keuzes al vol, dus tijd om een andere parilla te verkennen:

Waar? Parilla Las Horas, Paraguay 4601, Buenos Aires

Wanneer? Vrijdagavond 26/10, 21:00

Wat at je? Weinig verrassend: Bife de lomo natuurlijk. En zoals gebruikelijk in Argentinië, krijg je dan ook alleen een lap vlees op je bord en verder niets :) Mijn tafelgenoten hadden ook allemaal de bife de lomo, eentje op "Napolitaanse wijze" (met een sausje en kaas geloof ik) en ze hadden er apart een salade en frites bij besteld.

Natuurlijk is een Argentijns avondje uit eten niet compleet zonder een goede wijn, dus gekozen voor een lekkere malbec van de bodega Trumpeter. Beetje middenklasse wijn, geen topwijn, maar ook geen slobberwijntje.

Deserts waren typisch Argentijns op mijn aanraden. Zelf de gebruikelijke flan+dulce de leche, één klantenkoppel ging voor de Queso y dulce (kaas met zoet van batata en zoet van mispels, google it) en het andere koppel voor de volcán de chocolate.

Impressie: TOP avond gehad, wat natuurlijk ook aan het gezelschap lag, maar ook aan de bediening. Erg vriendelijk en joviaal. En ik moet eerlijk bekennen dat deze bife de lomo toch wel in de top 3 staat van de vele (honderden??) bife de lomo´s die ik al heb gegeten :Y Bijzonder mals, maar natuurlijk ook met lekkere "parilla" smaak, van de grill. Deserts waren een schot in de roos, met name de queso y dulce natuurlijk. Volcán de Chocolate was ook lekker, mijn flan prima, maar geen wauw.

Kosten:
Geen voorafje en geen desert (want enorme porties), dus 5x vlees, gemengde salade, 2 porties frites, 2 flessen Trumpeter Malbec en 3 flessen water en 3 deserts, Ar$ 5.070 (omgerekend ongeveer ¤ 125

Cijfer: toch wel een 9- :Y Ga er zeker weer eten als ik in BUE ben en zal het ook op de aanraderslijst voor klanten zetten.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 4 november 2018 @ 13:24:38 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182936106
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:

Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.

We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
DSC03306.JPG?timestamp=1541330795863
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en zalmeitjes.

Voorgerecht:

DSC03309.JPG?timestamp=1541331154702
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.

Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
DSC03311.JPG?timestamp=1541331529504
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.

Hoofdgerecht:
DSC03315.JPG?timestamp=1541331821299
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).

Dessert:
DSC03318.JPG?timestamp=1541332402240
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.

Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.

7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-11-2018 20:07:45 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_182936268
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:

Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de allereerste winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.

We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
[ afbeelding ]
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en kaviaar.

Voorgerecht:

[ afbeelding ]
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.

Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
[ afbeelding ]
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.

Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).

Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.

Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.

7/10
Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010) ;)
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 4 november 2018 @ 15:01:51 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182937778
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2018 13:35 schreef Kaatje1 het volgende:

Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010) ;)
Correct. Aangepast.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182937805
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Correct. Aangepast.
Ben een beetje trots op de mede Arnhemmer ;-) (en ze kookt verhipte lekker)
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 4 november 2018 @ 19:42:08 #7
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182943443
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Correct. Aangepast.
Zalmeitjes, denk ik, bij de amuse?

Geen kaviaar in elk geval.

Wel beide erg lekker. :9
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_182944087
De verrassenste lekkere smaak van de avond vond ik de pastinaak/koffie puree. Erg lekker en vult elkaar goed aan. Hoe hij het maakt weet ik niet... ik denk wat espresso door de puree of zo? :?
  maandag 5 november 2018 @ 16:36:09 #9
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182960281
Waar en wanneer: afgelopen zaterdag, bij Oliva in Rotterdam.
Het eten: we kozen voor het 5-gangen verrassingsmenu van de chef. Scheelt keuzestress en zo kunnen we zoveel mogelijk verschillende dingen proeven.

AJCjo5X.jpg

Strudel met pompoen en rucolapesto, witte kool met truffelbalsamico en pistache

Dit was oké. De smaak en bereiding waren goed, maar niet helemaal mijn ding – te aards of zoiets, ik ben niet zo van de kool. En ik had wat meer balsamico gewild, daar had mijn vriendin meer geluk mee.

AivjYSG.jpg

Ravioli met rode biet en boter-saliesaus met maanzaad
Boem! Dit was waanzinnig lekker en een echte smaakbom! Volgens mij zat er een vleugje kaneel door de biet. In combinatie met de botersaus was dit zalig. Hier kan ik heel veel meer van eten. Ga ik zeker zelf eens proberen te maken.

aibtBrm.jpg

Polenta met wilde zwijn-ragù
Ik moet zeggen dat ik mijn eigen ragù lekkerder vind. Veel lekkerder eigenlijk. Dit was wel prima en goed klaargemaakt, maar het miste intensiteit.

6fsXHWI.jpg

Poon, garnaal, parelmoergort in tomatensaus, wilde venkel, boontjes en verse tomaat
Dit was ‘gewoon goed’. Niet spectaculair, maar goed. Zo eet ik thuis graag, maar ik miste wel weer de verrassing, dat stukje extra.

ecrQIjq.jpg

Baba met ananas-yoghurtijs, sinaasappel en mandarijn
Dit ijs… :9 Súper lekker. Mierzoet, de in likeur gedompelde baba ook, de gekonfijte sinasschil ook. Maar zo heb ik mijn desserts het liefst, dus dit was een fijne afsluiter.

Impressie: we hadden allebei al eens eerder bij Oliva gegeten, jaren terug, en dat schepte verwachtingen. Die werden helaas niet helemaal ingelost. Slechts twee gerechten waren écht goed (8+), de andere drie waren prima (7) maar niet heel verrassend.

Nadeel was dat we deze maand (vrijwillig) alcoholvrij leven. Super goed idee natuurlijk voor de gezondheid en portemonnee en dan kunnen we eens kijken hoe het leven is zonder alcohol, maar we misten hier heel erg de wijn bij met name de ravioli en de ragù. Een goede wijn maakt het gerecht wel echt af. Wisten we al, maar hier werd dat goed duidelijk.

En niet onbelangrijk; de sfeer is helemaal ons ding. Gezellige inrichting, goede kleurkeuzes, lekker rumoerig en de bediening doet het leuk.

Cijfer: een 7,3. Het eten was gemiddeld genomen zeer aardig, maar niet verrassend of extreem goed bereid. De sfeer is wel top, dus we gaan hier nog een keer terugkomen en dan a la carte bestellen en zéker met wijn erbij. We hoorden om ons heen ook af en toe klanten over ‘die heel erg goede wijn’, dus dat deed een beetje pijn. Voor ¤8,80 per gerecht was de prijs-kwaliteitverhouding wel redelijk on point – maar toch had ik er meer van verwacht.

Prijs: met twee flessen water, twee alcoholvrije aperitiefjes en wat fooi waren we ¤105 kwijt voor het vijfgangenmenu.
  maandag 5 november 2018 @ 16:47:04 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182960505
Veel gerechten die ik niet echt lekker vind: kool, pompoen, rode biet, polenta en parelgort.
Zou dus niet mijn keuze zijn, dit restaurant.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182960637
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
  maandag 5 november 2018 @ 17:06:57 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182961027
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Dat is België en past prima in dit topic:
CUL / De lijstjes en gidsentijd is weer aangebroken.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182962605
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.

Zou er bijna om gaan verhuizen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_182962638
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 18:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.

Zou er bijna om gaan verhuizen.
Je bent van harte welkom in Rotterdam. Die wereldstad aan de Maas.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  Moderator maandag 5 november 2018 @ 18:45:46 #15
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182962955
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Leuk voor in het topic dat golfer noemt :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  Moderator maandag 5 november 2018 @ 18:56:41 #16
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182963210
Ik at vorige week met een vriendin in Zwijndrecht, bij Italiaans restaurant Parmesan. We waren hier vorig jaar ook al eens en dat beviel iets beter. Dit keer was het wat saai.

We deelden twee voorgerechten en twee hoofdgerechten. We zaten te vol voor een dessert dus we hebben lekkere thee gedronken.

Brood met olijvenmayonaise en tomatencreme, en aranci al tartufo. Ik zou zweren dat de olijvenmayonaise eigenlijk aioli was. De rijstballetjes waren saai en echt enorm
fTI82xR.jpg

Kleine ravioli met truffelricotta en grote pizza mozzarella, paddenstoelen, truffel, ei, sjalot, parmezaan, rucola. Met salade. De ravioli was erg lekker, wellicht iets te inconsistent en daardoor at je soms wat te veel deeg. De pizza was meer dan prima, op de te grote berg rucola na.
mOoNlCn.jpg

Voor deze vier gerechten, 5 spa rood/blauw en twee thee waren we ¤ 61,25 kwijt. Prima prijs voor wat we kregen.

Cijfer: 7-
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_183037567
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium :)

We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!

Op de foto:

146EAD8D-4B6E-4F78-AD2C-90DE5DB19C2F_zpswzofy0wl.jpg

bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus

Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop

En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp

Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!

De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.

Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.

Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183037734
:9 lekker Gripper! :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_183037777
Potverdorie :) Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten :P

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183037808
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie :) Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten :P

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
_O-

Ik was ‘m ook aan het googlen voor recept maar nul hits :o
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  vrijdag 9 november 2018 @ 12:11:10 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183039816
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie :) Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten :P

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Poef.....gone! ©golfer
pi_183039877
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:11 schreef golfer het volgende:

[..]

Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog :)
Nu zie je wel meteen wat de grondprijzen in Ouderkerk en Haarlem zijn ;) Voor dezelfde menukaart ben je in Haarlem ongeveer 10-15% goedkoper uit.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183040270
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt :D

Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld :@

"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 9 november 2018 @ 13:29:18 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183041243
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:14 schreef Gripper het volgende:

Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog :)
.
Imperium:CUL / CULinair nieuws #2
Poef.....gone! ©golfer
pi_183041673
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt :D

Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld :@

"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_183041695
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 09:56 schreef Gripper het volgende:
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium :)

We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!

Op de foto:

[ afbeelding ]

bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus

Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop

En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp

Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!

De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.

Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.

Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Ziet er heel erg goed uit.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_183041745
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:52 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
Ok, bedankt voor deze tip.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_183041808
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:56 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ok, bedankt voor deze tip.
:D
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  vrijdag 9 november 2018 @ 14:08:19 #29
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_183041964
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:56 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ok, bedankt voor deze tip.
Hij heeft wel gelijk :*


9129cee6a451926.gif
Respect to the man in the ice cream van
pi_183044069
quote:
7s.gif Op vrijdag 9 november 2018 14:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk :*


[ afbeelding ]
M'n lever op dat plaatje.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 9 november 2018 @ 21:26:52 #31
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_183050548
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 15:52 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

M'n lever op dat plaatje.
Chianti erbij :9
Respect to the man in the ice cream van
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 18:30:22 #32
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183345208
Ik at gisteren bij Poppe in Zwolle
https://www.poppezwolle.nl/
Leuk restaurant met open keuken in het centrum van Zwolle. Het is gevestigd in een voormalige hoefsmederij, hier en daar waren nog wat relikwieën aanwezig die daaraan herinderden. Verwacht dan ook geen super strak afgewerkte tent (maar ook geen rommel)

Ik heb geen foto's gemaakt, ik vind het stom om in een restaurant foto's te gaan maken van je eten. Helemaal als je dat met je telefoon doet omdat je daarmee toch maar zeer matige foto's kunt maken in het donker. Je zult het dus met m'n beschrijving moeten doen :+

Vooraf een cocktail met grijze Noordzee garnalen, schuim van cocktailsaus, suikersla en gefrituurde peterselie.
Ik heb geen idee hoe schuimig een schuim van iets hoort te zijn, maar volgens mij was het 'gewoon' cocktailsaus. Het stond niet aangegeven, maar volgens mij zat d'r een klein beetje balsamico op de sla. Moet je van houden, dat doe ik niet. Maar verder prima binnen te houden.

Hoofdgerecht "eend", gekonfijte eendenbout, ongestampte hutspot met een vanillejus.
Was erg lekker, maar ik had liever een 'gewone' jus gehad. Vanille vond ik d'r nou niet direct bij passen eerlijk gezegd.

Na, "peer" gepocheerde peer, crumble van harde wenerdeeg, karamel van gecondenseerde melk, boeren jongens en kaneelroomijs. Was lekker en denk ik, zat dat allemaal in dat kleine portie. Kan me geen hard wenerdeeg herinneren eerlijk gezegd.

Vond de prijzen aan de hoge kant voor de kleine hoeveelheden eten. De door het voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van 2 ons groente haal je niet, zeg maar ;)
Laten we d'r een 7,5 van maken.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_183348491
Op basis van je recensie dacht ik dat je niet hoger zou gaan dan een 6,5 Ludolf :)

Wat ik zo jammer vind is dat ze bij eend altijd wat zoets moeten doen. Of een fruitsaus, chutney... Wat dan ook. Of dan nu vanillejus. Ik heb liever eend gewoon hartig, net als ander vlees. Hoef ook geen appel bij varkensvlees bv.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 3 december 2018 @ 11:36:47 #34
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183510820
Afgelopen zaterdag wederom gaan eten bij Tribeca in Heeze, dit keer voor de lunch. Het was weer subliem, met name de saus bij de patrijs zal me nog wel enige tijd heugen en tegelijkertijd bezuren aangezien die ik zelf nooit zo ga kunnen maken. Verder 6 heerlijke gangen, bestaande uit Cocquiles, Kreeft, Schol, Zwezerik en de eerder genoemde Patrijs gevolgd daar een fantastische keuze aan kazen. Waarbij verder de cocquiles en de schol er voor me uitsprongen, maar eigenlijk was alles gewoon goed.

Het is gewoon een erg prettig restaurant, ontvangst met bubbels of een cocktail in de lounge, een sommelier die de juiste keuzen weet te maken en als afsluiter nog een overdaad aan friandises.

Dit alles kostte 132.50 per persoon (120 normaliter, maar 12,50 supplement voor de kaasselectie i.p.v. het normale dessert). Aanrader dus voor degenen die nog eens een tweesterrenzaak willen proberen tegen een redelijk vriendelijke prijs.

Meteen ook maar eens gereserveerd voor Sabero, nu ben ik ook wel benieuwd naar de kookkunsten van de voorganger in dit pand; Nico Boreas.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_183510960
Klinkt goed Kopstoot! Tribeca hier ook al tijden op het verlanglijstje.
Maarre, geen foto's? ;)

En wij gaan ook naar Sabero, in februari.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 3 december 2018 @ 12:43:36 #36
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183512180
Nee foto’s maak ik zelf eigenlijk nooit, maar vind t prettig dat anderen dat wel doen, bij het uitzoeken van restaurants. ;)

Overigens in de bediening nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes, niet storend verder, maar mocht men een derde ster ambiëren moeten die er nog wel uit.

Benieuwd naar je ervaring bij Sabero.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  maandag 3 december 2018 @ 12:49:38 #37
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183512321
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 12:43 schreef Kopstoot het volgende:
Nee foto’s maak ik zelf eigenlijk nooit, maar vind t prettig dat anderen dat wel doen, bij het uitzoeken van restaurants. ;)

Overigens in de bediening nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes, niet storend verder, maar mocht men een derde ster ambiëren moeten die er nog wel uit.

Benieuwd naar je ervaring bij Sabero.
3e ster zie ik niet gauw gebeuren in NL tenzij 1 van de anderen die hem heeft er eentje verliest of stopt
  maandag 3 december 2018 @ 12:58:11 #38
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183512481
Ach, er zijn zaken in Spanje / Frankrijk die een derde ster om minder hebben gekregen, bijvoorbeeld Akelarre, heerlijk eten maar haalt het niet bij hetgeen ik bijvoorbeeld at bij Tribeca, de Kromme Watergang of voorheen Bord'eau. Akelarre heeft natuurlijk wel een fantastische setting, dat zal allicht ook helpen en de gerechtjes zien er uit als kunstwerkjes (maar zijn dus niet per se lekkerder).
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  maandag 3 december 2018 @ 13:43:37 #39
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183513328
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 12:58 schreef Kopstoot het volgende:
Ach, er zijn zaken in Spanje / Frankrijk die een derde ster om minder hebben gekregen, bijvoorbeeld Akelarre, heerlijk eten maar haalt het niet bij hetgeen ik bijvoorbeeld at bij Tribeca, de Kromme Watergang of voorheen Bord'eau. Akelarre heeft natuurlijk wel een fantastische setting, dat zal allicht ook helpen en de gerechtjes zien er uit als kunstwerkjes (maar zijn dus niet per se lekkerder).
Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.
  maandag 3 december 2018 @ 13:48:02 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183513400
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 13:43 schreef Tarado het volgende:

Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.
17 december weten we het, dan worden de sterren weer uitgedeeld. Vandaag eerst de GaultMillau.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 3 december 2018 @ 19:11:12 #41
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183519126
Afgelopen zaterdag aten we met drie personen bij Indonesisch restaurant Bali James in Breda. Voor 114 euro kregen we 3 grote rijsttafels, wat frisdrank en een tjendol.

52ktAGR.jpg
n7vDsZz.jpg

Het was allemaal heerlijk. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil zo snel mogelijk weer terug. Ik ga binnenkort dromen over de saté kambing en de briljante sambal manis die over de kip en de garnalen zat.
We hadden een half uur van te voren gebeld of er nog een tafel voor ons was en de hele zaak zat vol maar toch liep alles op rolletjes.

Cijfer: 9
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 3 december 2018 @ 19:29:13 #42
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_183519509
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 19:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Afgelopen zaterdag aten we met drie personen bij Indonesisch restaurant Bali James in Breda. Voor 114 euro kregen we 3 grote rijsttafels, wat frisdrank en een tjendol.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het was allemaal heerlijk. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil zo snel mogelijk weer terug. Ik ga binnenkort dromen over de saté kambing en de briljante sambal manis die over de kip en de garnalen zat.
We hadden een half uur van te voren gebeld of er nog een tafel voor ons was en de hele zaak zat vol maar toch liep alles op rolletjes.

Cijfer: 9
Ohhh instant honger ^O^
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 3 december 2018 @ 19:33:04 #43
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_183519613
Nieuw restaurant Groningen ze doen wat ze beloven.. heerlijke kip met bijgerechten die zelf mag kiezen.
Hele mooie speciaal bieren op de kaart.
Kip zo mals ^O^
https://www.lecuq.nl
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_183519618
Kebab _O_
pi_183520135
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 19:33 schreef wollah het volgende:
Kebab _O_
verkeerde topic? zoniet:
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?

  maandag 3 december 2018 @ 20:19:21 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183520733
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 19:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Nieuw restaurant Groningen ze doen wat ze beloven.. heerlijke kip met bijgerechten die zelf mag kiezen.
Hele mooie speciaal bieren op de kaart.
Kip zo mals ^O^
https://www.lecuq.nl
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:

Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?

Poef.....gone! ©golfer
pi_183528321
Veel pittige dingen LS! :9
Menu en gerechten zien er heerlijk uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_183528454
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 09:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Veel pittige dingen LS! :9
Menu en gerechten zien er heerlijk uit :9
Viel wel mee, dat pittige. Het was niet 'oooh, waar is iets om mee te blussen!!' pittig.

De smaken waren echt geweldig goed. Ik geloof dat ik nog nooit zulk goed Indonesisch eten heb gehad in een restaurant.
Ik geef het ook zeker een 9. En zoals LS al zei: het restaurant zat bomvol en tóch liep alles op rolletjes.

Hier wil ik absoluut nog een keer naar toe en het is nou niet bepaald om de hoek -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 4 december 2018 @ 10:02:23 #49
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_183528511
Breda is altijd een reden om naar Braboland af te reizen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_183551058
Gelukkig woont er een vriendin van me in Breda. Reden voor bezoek *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_183856058
Wanneer: 19-12-2018
Waar: https://www.restaurantpepenero.nl/
Wat:

Vanwege de verjaardag van mij dit Italiaanse restaurant uitgekozen. Mede naar aanleiding van de verkiezing tot beste Italiaan in Nederland door het Italië-magazine en de verkiezing tot restaurant van het jaar in Amsterdam. Ook op de diverse recensiesites wordt het zeer hoor gewaardeerd.

De zaak bestaat uit twee delen en is met leuke foto's aan de wanden gedecoreerd (Sophia Loren mag natuurlijk niet ontbreken).
Loren.jpg?timestamp=1545306684850
risto-enoteca-pepenero-amsterdam-italiaans-restaurant-1a.jpg?timestamp=1545306707834

We worden hartelijk ontvangen door Marco Spina die samen met de kok Daniele Lauritano mede-eigenaar van de zaak is. Mede door de publiciteit is de zaak elke dag volgeboekt en kan je er zeer veel 'celebrities' tegenkomen. (Mooie anekdote is dat Marco Mick Jagger een keer wegstuurde omdat z'n zaak vol zat).
Marco blijft ook de rest van de avond vriendelijk, attent en steeds een praatje makend. Hij geeft je echt het gevoel dat je zijn persoonlijke gast bent.

Het menu van Pepenero biedt een prima variatie aan gerechten, maar je kunt ook besluiten de chef zijn gang te laten gaan en dan zelf kiezen voor een aantal gangen.
Wij besloten dat laatste te doen en te gaan voor een 4-gangenmenu, met vis als hoofdgerecht, waarbij we wel de opmerking maakten dat Bluezz liever geen schelpen of mosselen wilde.

De stijl van Pepenero kan je het best omschrijven als zeer authentiek, een beetje 'boers', maar erg goed van smaak.
Ze proberen zoveel mogelijk ook te werken met producten die ze zelf vanuit Italië laten komen.

Antipasti:
vooraf.jpg?timestamp=1545307227291
Een assortiment van allerlei voorgerechten met burrata, aubergine, champignons, courgette en tomaten.
DSC03353.JPG?timestamp=1545307183527
Een schaal met melanzane alla Parmigiana en ei met tomaat.
Carpaccio van zwaardvis en ossenhaas en vitello tonato.
mossels.jpg?timestamp=1545312738479
En een schaaltje (voor mij) met vongole en mosselen.
We dronken hierbij een glas Pinot Grigio en hadden verder voor de rest van de avond een fles bruisend water erbij.

Paste:
We waanden ons weer even terug in de jaren 70 van de vorige eeuw toen Marco bij ons aan tafel met een trolley met daarop een enorme Parmezaanse kaas die kaas begon te flamberen met brandy en daarna samen met prima spaghetti een ragù begon te maken in die kaas:
DSC03355.JPG?timestamp=1545312620471
DSC03357.JPG?timestamp=1545312782494
Heerlijke volle smaken, veel Parmezaan.
Ik dronk hierbij een witte Brusìo Inzolia - Chardonnay 2017 uit Sicilië.
Bluezz nam een rode wijn, een glas Montepulciano d'Abruzzo.

Pesce (hoofdgerecht):
DSC03358.JPG?timestamp=1545314028402
Branzino al forno con cozze e vongole al vino bianco e limone oftewel zeebaars uit de oven met mosselen en vongole met citroen en witte wijn met krielaardappeltjes en tomaten. (jammer dat Bluezz, ondanks haar eerdere verzoek toch ook de mossels en schelpjes erbij kreeg, maar daar ontfermde ik mij graag over.)
Heerlijk hoofdgerecht, prima van smaak en met name de saus was het oplikken met brood daarna waard.
Bij het hoofdgerecht dronken we allebei weer de witte Brusìo Inzolia - Chardonnay 2017 uit Sicilië

Marco begreep dat we best wel al een beetje voldaan waren, dus stelde hij voor om voor ons een verfrissende scroppino te maken.
Ook dat gebeurde ouderwets aan tafel. In een kom werd citroenijs gemengd en geklopt met vodka en prosecco en vervolgens in onze glazen geschonken. Lekker verfrissend!
scroppino.jpg?timestamp=1545314650532
DSC03361.JPG?timestamp=1545314670266
Nadat we de rekening gevraagd hadden kregen we elk nog een glaasje zelfgemaakte limoncello en meloncello (van meloen gemaakt).
limoncello.jpg?timestamp=1545314779168

Niet goedkoop. We waren alles bij elkaar 139 euro kwijt
Conclusie: inderdaad één van de betere Italiaanse restaurants van Nederland met vooral een zeer hartelijke en attente bedienende eigenaar, een prima kok en daarnaast allemaal Italiaans personeel dat voldoende Nederlands spreekt.

8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 20-12-2018 15:41:21 (typo) ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_183856195
Water loopt me in de mond! Maar 139 voor 2 personen? Dat valt met best mee.
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 20 december 2018 @ 15:42:06 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183856363
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183856411
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Wij schrokken ook een beetje, hadden het in deze tent niet verwacht.. maar het smaakte prima en we zijn niet ziek geworden :+
pi_183856457
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde? :P
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 20 december 2018 @ 16:03:39 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183856869
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:

[..]

Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde? :P
Zoals ik zei, onsmakelijk idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 december 2018 @ 16:05:25 #57
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_183856891
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Superzout, zal qua hygiëne wel meevallen. En als er niet een flink korte omlooptijd is zal een toko als deze het wel niet aanbieden
Respect to the man in the ice cream van
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 13:22:33 #58
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183917406
Waar: Tribeca in Heeze

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #27

Ik at hier gisteren ook en heb voor het gemak de link van Golfer gekopieerd. Veel gerechten waren identiek en alles was even heerlijk. De amuse met eendenlever was heerlijk en het bietjes voorgerecht fantastisch! Ook de granité was tongstrelend.
Wat ik hier erg prettig vond was de alcoholvrije optie. Twee van de vier disgenoten dronken geen alcohol en wij kregen bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije cocktail. Zoals karnemelk (!) met limoen en gember (lekker!), sinaasappelsap met tijm, een koude infusie van oolong thee, en een sap van rode biet, rode vrucht en rooibos (wat dan weer perfect paste bij de patrijs die erbij geserveerd werd).
Bij het dessert een alcoholvrije wijn die ook echt een zuurtje toevoegde. Ik heb eerder alcoholvrije wijnen gehad en meestal had ik net zo goed voor frisdrank kunnen kiezen. Deze keer dus niet!

Wel wat kanttekeningen.
Mijn gezelschap koos voor het 8 gangen menu. Ik vind dat altijd wat veel qua smaken en ging voor zes gangen.
Volgens de menukaart hield dat ik dat ik de kreeft en zwezerik zou overslaan. Kreeft is niet mijn favoriete schaaldier en zwezerik vind ik niet lekker dus dat was prima.

Zowel bij reservering als aan tafel werd naar voorkeuren gevraagd en we hadden onder andere voor mij aangegeven dat ik liever geen kaas heb. Disgenoot had liever geen champignons. Hiermee werd zelfs tijdens het serveren van de amuses al rekening gehouden, dat maak ik niet altijd mee.

Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.

Maar verder een prima avond gehad. Fijne sfeer, ontspannen personeel en goede uitleg over gerechten, wijnen, alcohol,vrije opties en kazen. Het werd een latertje, gelukkig woon ik er maar 20 minuten rijden er vandaan.

Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Cijfer: 8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 23-12-2018 13:49:23 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 13:40:27 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183917861
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Waar: Tribeca in Heeze

Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.

Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Poef.....gone! ©golfer
pi_183917965
Slecht gelezen golfer. Er kwam geen kaas. In plaats daarvan de zwezerik die eigenlijk niet in haar menu zat.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 13:47:30 #61
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183918009
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 13:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Ik zie dat ik me heb verteld in de gangen. Van hun site:

zwbjSPt.png

Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.

Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 13:54:37 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183918217
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:47 schreef Cat-astrophe het volgende:

[ afbeelding ]

Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.

Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Poef.....gone! ©golfer
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 13:57:34 #63
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183918284
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 13:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.

Maar hey, heb je weer wat om voor terug te komen. :)

Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd :D
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 14:02:00 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183918410
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:57 schreef Cat-astrophe het volgende:

Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.
Wij hadden geen gnocchi, kabeljauw, zwezerik of patrijs.
Wel een kreeft/languoustinegerecht.

quote:
Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd :D
Zeker nog een keer op het verlanglijstje. Eerst even doorsparen. ;)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 december 2018 @ 14:33:01 #65
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183919230
Ik denk dat ik dat was. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 16:10:28 #66
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183921560
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 14:33 schreef Kopstoot het volgende:
Ik denk dat ik dat was. ;)
Serieus :D
Zat jij gisteren in de keukenkamer met je collega’s? _O-
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 20:10:17 #67
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183927238
Nee die beknopte recensie in dit topic met daarin een vergelijkbaar menu als jij gisteren kreeg. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zondag 23 december 2018 @ 20:23:03 #68
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183927541
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten :%
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd :@ Deel de rekening door 4 en klaar?

Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  was: Cat22 zondag 23 december 2018 @ 20:51:25 #69
161975 Cat-astrophe
wild wief
pi_183928380
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 20:23 schreef flipsen het volgende:

[..]

Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten :%
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd :@ Deel de rekening door 4 en klaar?

Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
En toch begin je erover...

Als het verschil tussen alcohol en non-alcohol 50 euro pp is gaan we dat doen ja. :')
Gelukkig vindt mijn gezelschap dat niet flauw, maar gewoon redelijk.

Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.

En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 23 december 2018 @ 22:54:19 #70
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_183931908
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 20:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.

En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
^O^ Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_183935563
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 22:54 schreef flipsen het volgende:

[..]

^O^ Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen ^O^
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
pi_183936802
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2018 09:02 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_183936914
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2018 10:55 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Ja ik weet het :(. Maar als mensen dit al jaren doen, kan ik ze er niet vanaf brengen.
  woensdag 2 januari 2019 @ 14:32:41 #74
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_184160697
op verzoek van golfer :

review Gastrobar A'dam 2e kerstdag Lunch.

Al eerder zijn we bij Ron geweest ( gastrobar A'dam, Oriental en Central Park @ DHG) en K is helemaal Fan. vooral het concept van kleine hapjes die je kunt delen en " uit kunt vragen " heeft zijn goedkeuring. dus toen we bedachten dat we 2e kerstdag lekker samen zouden vieren kwam hij meteen met een lunch/dagje& nachtje amsterdam aanzetten.. ik ben de moeilijkste niet ( ;) ) dus we gingen samen op stap. lekker makkelijk met de trein. Eerst de koffer op A'dam CS afgeleverd en daarna door met de tram richting sophialaan.

we hadden om 13:30 gereserveerd en kwamen dus tegen het einde van de lunch binnen.. we werden netjes ontvangen en naar de tafel geleid. toeval wil dat we de vorige keer aan precies dezelfde tafel hebben gezeten dus dat was wel grappig :P

Daarna was het wachten. op de vraag van de bediening wat we wilden drinken vertelden we dat we dat bij het menu willen laten passen. 20 minuten later was de drank er al wel ( Spa rood en een swinkels biertje) en een zakje brood met de befaamde gezouten boter met spekkies

cgpjvthce.jpg

maar nog steeds geen menukaart. Misschien snap ik de horeca tegenwoordig niet meer of is het chique ofzo ( bij parkheuvel was het immers ook zo) maar waarom moet je zo enorm lang wachten op de kaart??

na 20 minuten werden we attent gemaakt op een mini-kaartje op de tafel waarvan we een extra gerechtje konden kiezen. Ik koos voor de hete gruyere (flammkuchen) en K. koos voor de wagyu bom. de flammkuchen was enorm lekker, de Wagyu bom vond ik wat teveel smaak hebben..

e0tqm041b.jpg

Daarna kwam ein-de-lijk de menukaart ( dus na 40/45 min) en bestelden we het eten. ik was benieuwd naar de coquille cheesecake en de Trofie Pasta, K koos de kalfshersenen en de spare ribs. daarnaast wilden we ook een van de " grote " gerechten proberen en kozen de anjou duif.

we hadden aangegeven om de wijn bij de gerechten te willen dus besloot de keuken dat de cheesecake en de trofie pasta tegelijkertijd uitgeserveerd zouden worden.. we kregen daar een erg lekker wijn bij ( sorry guys de wijnen ben ik vergeten) maar goed.. " mijn" gerechten werden dus als eerste uitgeserveerd. gelukkig was K niet vervelend en deelden we de gerechten ( zoals het ook een beetje hoort :) ) van deze gerechten heb ik helaas geen foto. De pasta was TO-DIE-FOR _O_ de cheesecake vond ik iets minder maar K. vond hem erg lekker.

Daarna kwamen de kalfshersenen en de spare ribs. de kalfshersenen vond ik eerst een gek idee, maar gefrituurd en al waren ze best prima. De spare ribs zijn geloof ik signature dish en K. is er enorm fan van. de spareribs worden geserveerd met sambal . ik ben geen enorme fan van spare ribs en kon er op zich wel van genieten. de sambal deed het niet echt voor mij..

9wketfl5xy.jpg

K. was helemaal lyrisch over de sambal tegenover de serveerster en ze beloofde hem om later wat sambal mee te geven. de middag van K. kon nu al niet meer stuk :P

Daarna kwam nog de anjou duif. die kwam als een soort duif wellington, in een deegje met wat foie gras..NOM! dat was echt weer genieten! we hadden er frieten en brocolli met gecaremelliseeerde pecan noten en ponzu boter bij.. het was aangenaam :@

5nssu5.jpg

als dessert nam ik vervolgens 6 kazen ( omdat het kan ;) ) en K . had het surprise ei. alles werd tevreden opgepeuzeld.

ar6l8o.jpg

Daarna nog koffie en thee . Omdat de brigade 's avonds ook door moest nam de serveerster afscheid van ons. als verrassing voor K. leverde ze een hele spuitzak met sambal af. HE-LE-MAAL in zijn nopjes!..

Ik rekende alles bij elkaar incl 4 wijnen per persoon en tafelwater 250 Eur af en rond 17:15 stonden we uiteindelijk weer buiten..

al met al goed en lekker gegeten, met wat kleine aandachtspuntjes.. ^O^
ik geef het een 8/10
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
  woensdag 2 januari 2019 @ 14:40:20 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184160834
Ziet er over het algemeen, zoals altijd bij Ron, wel weer goed uit, maar 45 minuten wachten op een menukaart bij een 1-Michelinster hebbend restaurant is echt een minpunt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_184160878
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
  woensdag 2 januari 2019 @ 14:45:53 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184160921
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Dat de bediening in de horeca veelal kut met peren is, is al erg genoeg. Maar zelfs in de tophoreca is ernstig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 januari 2019 @ 15:00:03 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184161229
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.
Poef.....gone! ©golfer
pi_184161269
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 15:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.
Zo heilig is die ster niet.
  woensdag 2 januari 2019 @ 15:03:35 #80
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184161310
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 15:01 schreef funnywell het volgende:

Zo heilig is die ster niet.
Waar wordt dat beweerd?
Poef.....gone! ©golfer
pi_184346635
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Zilt & Zoet, Maartensdijk

Wat at je?
Het 5-gangen Bib-gourmandmenu

• Zalm: gerookt / gemarineerd / piccalilly ijs / zoet zure groentjes / aardappelschuim
• Bloemkoolsoep / ras el hanout / gerookte makreel / croutons
• Wijtingfilet / gebakken / wilde spinazie / risotto van rode biet / Hollandaise saus
• Eendenbout / gekonfijt / gelakt / aardappelmousseline / wintergroenten / rode wijn dragon saus
• Pistachemousse / ganache van vijgen / krokante sinaasappel / vanillesaus /roomijs

IMG-20190110-201707.jpg
IMG-20190110-204319.jpg
IMG-20190110-214014-HHT.jpg

Bij het 5-gangen Bib-gourmandmenu kun je per gang kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. De overige ingrediënten zijn grotendeels hetzelfde. Mijn tafelgenote had de vegetarische versie: In plaats van de wijting kwam de vegetarische versie bijvoorbeeld met gefrituurd ei en in plaats van de eendenbout kreeg je champignons in een soort tempura.

Daarbij een fles Domaine de la Charité - Viognier Dame Blanche en dessertwijn bij het desert.

Impressie?
Nadat afgelopen december met het verdwijnen van zowel Elvi als L'ami Jac (vervangen door het zoveelste casual dining-concept), Utrecht nog meer tot een culinaire woestenij geworden is, was het tijd om ons heil wat verder buiten de stad te zoeken.

Wij waren op een doordeweekseavond zo'n beetje de enigen die nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vriendelijke en vakkundige bediening. De gerechten waren allemaal van behoorlijk hoog niveau. Fijn was ook dat er gedurende de hele avond lekker brood bleef komen. Om echte minpuntjes te vinden moet ik dan ook spijkers op laag water zoeken. Maar om maar eens wat te noemen: De cracker bij de Wijting leek vooral op basis van esthetiek uitgezocht te zijn, eigenlijk was hij gewoon te zoet bij de rest van het gerecht. En de wijting had misschien een ietsepietsie sappiger gekund. En de tempura-achtige substantie (filodeeg staat op de kaart :?) rond de champignons van mijn tafelgenote was wat slap en weeïg. Maar goed, dat is echt gezeur in de marge.

Het enige wat misschien echt te noemen valt, is dat door de keuze om vlees/vis/vegetarisch min of meer dezelfde componenten te serveren, waardoor het allemaal nét niet helemaal past. Vanuit perspectief van de keuken volledig begrijpelijk en binnen deze restrictie prima uitgevoerd. Maar het levert alleen hele leuke in plaats van fantastische gerechten op.

Kosten?
147,- voor 2 personen, inclusief drank. Heel schappelijk.

Ook leuk is dat op de wijnkaart naast de restaurantprijs ook de winkelprijs vermeld is (achter het restaurant is een wijnwinkel), en het supplement slechts 10-12 euro is voor de wat duurdere flessen. Wederom heel schappelijk.

Cijfer?
Voor het eten een 8-. Voor de totale prijs/kwaliteitverhouding een 8,5.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 11 januari 2019 @ 21:11:49 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184347245
Leuke recensie en inderdaad onbegrijpelijk dat in een grote stad als Utrecht er zo weinig echt goeds te vinden is.
Poef.....gone! ©golfer
pi_184380131
Waar? Eettentje WES - Rotterdam Noord
Wanneer? Net, lunch
Wat at je? Vol tafeltje
Kosten? 35 euro, twee personen + 1 ijsthee en 2 biertjes
Cijfer? 8.5

Superchill en lekker gegeten. Ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat de 17 euro per persoon was, maar dat was dus gewoon voor samen. Dus ook helemaal niet duur.

We kregen eerst broodje met verschillende soorten hummus, labneh en een stukje hartige taart. Allemaal erg lekker. Labneh was top.

Daarna nog een plateau met falafel, zachte pita, heerlijke vegetarische shoarma van paddenstoelen en ui, bloemkoolkroketje, geroosterde groenten en twee sausjes.

Als toetje nog een stukje baklava gedeeld. Die was huisgemaakt, maar vond ik iets te droog.
pi_184436621
Waar? Mr Black & the White Ox - Utrecht
Wanneer? Donderdag 10-jan
Wat at je? 4 gangen
Kosten? 80 ¤ (1 menu gratis vanwege opening)
Cijfer? 8

Afgelopen donderdag een nieuw restaurant in Utrecht geprobeerd: Mr Black & the White ox. De tering wat een superhippe naam is dit nu weer denk je. Maar er zit wat geschiedenis achter.

Het zit in het hoofdkantoor van de DE fabriek, "the Blend" geheten. In dat gebouw kunnen expats die bijv werken bij de koffiefabriek een kamer huren, er zijn vergaderruimtes, en sinds kort ook een bar (Mr Black) en restaurant (White Ox)
Het winkeltje in koffie en thee wat Egbert Douwes in 1753 in Joure opende heette De Witte Os

https://mrblackandthewhiteox.com/#about

Nu zijn er dus een bar en restaurant, en er wordt gekookt rondom de specerijen die D.E. uit het verre oosten haalde.

Wij aten in het restaurant gedeelte wat net op 1 januari geopend is. Bijgevolg waren er maar 2 tafels bezet deze avond: kennelijk weet nog niet iedereen dat ze open zijn... De bar zat wel gezellig vol.

We kozen voor het 4 gangen menu (42¤) en wijn erbij. Dat was allemaal lekker en goed verzorgd!

Mijn vriendin had: buikspek met 5 spices / tartaar met een gefrituurd eidooier / longhaas met romanesco / pure chocolade en kardemon
En ik: makreel met zeewier en radijs / ravioli met paddestoelen & bouillon / black angus sukade / tiramisu.
Daarbij wat passende glazen (1/2 arrangement) wijn. Koffie en thee toe, uiteraard van DE c_/ .

Het was allemaal lekker, niet uitmuntend bijzonder maar gewoon goeie smaken. Leuk dat de inrichting de koffiefabriek nabootst, met leidingen en andere industriële dingen. Nu hopen dat het snel voller komt te zitten!

De kosten vielen mee want het 2e menu was gratis vanwege de opening. Die aanbieding hebben ze nog de hele maand januari en februari geloof ik. Normaal zou het 120 ¤ zijn, nu 80. Gewoon nette prijs.

Als je net buiten het centrum van Utrecht wilt eten, een prima plek. Parkeren kan er ook nog eens gewoon gratis. :)

[ Bericht 5% gewijzigd door Gripper op 16-01-2019 15:25:15 ]
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator / Miss SHO woensdag 16 januari 2019 @ 15:23:16 #85
22592 crew  Ole
pi_184436729
leuke recensie!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 16 januari 2019 @ 16:20:34 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184437645
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:16 schreef Gripper het volgende:
Waar? Mr Black & the White Ox - Utrecht

De kosten vielen mee want het 2e menu was gratis vanwege de opening. Die aanbieding hebben ze nog de hele maand januari en februari geloof ik. Normaal zou het 120 ¤ zijn, nu 80. Gewoon nette prijs.

Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?
Poef.....gone! ©golfer
pi_184437892
quote:
11s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:20 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?
Via Iens vind ik m wel:
https://www.iens.nl/resta(...)white-ox/441449#info

heel de maand januari nog actie dus.
Kregen bij vertrek nog wel een kaartje mee met de promotie
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 16 januari 2019 @ 16:36:48 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184437947
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:33 schreef Gripper het volgende:

Via Iens vind ik m wel:
https://www.iens.nl/resta(...)white-ox/441449#info

heel de maand januari nog actie dus.
Kregen bij vertrek nog wel een kaartje mee met de promotie
Oh, 50% korting dus.
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 januari 2019 @ 16:39:16 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184437986
Ik kijk eigenlijk nooit naar acties, coupons of 2 voor 1 aanbiedingen. Ik ga gewoon eten als ik daar zin in heb of geen zin heb om te koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')