abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182859096
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!

[ Bericht 19% gewijzigd door realAIVD op 31-01-2019 07:30:43 ]
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 oktober 2018 @ 17:24:25 #2
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182859846
Zal ik deze ronde dan het spits afbijten? Ik recenseer eigenlijk nooit, maar kan er wel een klein beetje over vertellen natuurlijk. Vrijdagavond was ik "even" naar Buenos Aires gevlogen om met twee klantenkoppels te gaan eten. Ik vind het altijd leuk om, als het lukt natuurlijk, klanten ook persoonlijk te ontmoeten en meestal doe ik dat dan met een bezoek aan een tangoshow, of met een etentje in een goede parilla. Omdat het nogal last minute was, waren mijn eerste twee keuzes al vol, dus tijd om een andere parilla te verkennen:

Waar? Parilla Las Horas, Paraguay 4601, Buenos Aires

Wanneer? Vrijdagavond 26/10, 21:00

Wat at je? Weinig verrassend: Bife de lomo natuurlijk. En zoals gebruikelijk in Argentinië, krijg je dan ook alleen een lap vlees op je bord en verder niets :) Mijn tafelgenoten hadden ook allemaal de bife de lomo, eentje op "Napolitaanse wijze" (met een sausje en kaas geloof ik) en ze hadden er apart een salade en frites bij besteld.

Natuurlijk is een Argentijns avondje uit eten niet compleet zonder een goede wijn, dus gekozen voor een lekkere malbec van de bodega Trumpeter. Beetje middenklasse wijn, geen topwijn, maar ook geen slobberwijntje.

Deserts waren typisch Argentijns op mijn aanraden. Zelf de gebruikelijke flan+dulce de leche, één klantenkoppel ging voor de Queso y dulce (kaas met zoet van batata en zoet van mispels, google it) en het andere koppel voor de volcán de chocolate.

Impressie: TOP avond gehad, wat natuurlijk ook aan het gezelschap lag, maar ook aan de bediening. Erg vriendelijk en joviaal. En ik moet eerlijk bekennen dat deze bife de lomo toch wel in de top 3 staat van de vele (honderden??) bife de lomo´s die ik al heb gegeten :Y Bijzonder mals, maar natuurlijk ook met lekkere "parilla" smaak, van de grill. Deserts waren een schot in de roos, met name de queso y dulce natuurlijk. Volcán de Chocolate was ook lekker, mijn flan prima, maar geen wauw.

Kosten:
Geen voorafje en geen desert (want enorme porties), dus 5x vlees, gemengde salade, 2 porties frites, 2 flessen Trumpeter Malbec en 3 flessen water en 3 deserts, Ar$ 5.070 (omgerekend ongeveer ¤ 125

Cijfer: toch wel een 9- :Y Ga er zeker weer eten als ik in BUE ben en zal het ook op de aanraderslijst voor klanten zetten.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 4 november 2018 @ 13:24:38 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182936106
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:

Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.

We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
DSC03306.JPG?timestamp=1541330795863
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en zalmeitjes.

Voorgerecht:

DSC03309.JPG?timestamp=1541331154702
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.

Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
DSC03311.JPG?timestamp=1541331529504
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.

Hoofdgerecht:
DSC03315.JPG?timestamp=1541331821299
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).

Dessert:
DSC03318.JPG?timestamp=1541332402240
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.

Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.

7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-11-2018 20:07:45 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_182936268
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:

Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de allereerste winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.

We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
[ afbeelding ]
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en kaviaar.

Voorgerecht:

[ afbeelding ]
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.

Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
[ afbeelding ]
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.

Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).

Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.

Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.

7/10
Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010) ;)
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 4 november 2018 @ 15:01:51 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182937778
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2018 13:35 schreef Kaatje1 het volgende:

Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010) ;)
Correct. Aangepast.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182937805
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Correct. Aangepast.
Ben een beetje trots op de mede Arnhemmer ;-) (en ze kookt verhipte lekker)
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 4 november 2018 @ 19:42:08 #7
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182943443
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Correct. Aangepast.
Zalmeitjes, denk ik, bij de amuse?

Geen kaviaar in elk geval.

Wel beide erg lekker. :9
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_182944087
De verrassenste lekkere smaak van de avond vond ik de pastinaak/koffie puree. Erg lekker en vult elkaar goed aan. Hoe hij het maakt weet ik niet... ik denk wat espresso door de puree of zo? :?
  maandag 5 november 2018 @ 16:36:09 #9
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182960281
Waar en wanneer: afgelopen zaterdag, bij Oliva in Rotterdam.
Het eten: we kozen voor het 5-gangen verrassingsmenu van de chef. Scheelt keuzestress en zo kunnen we zoveel mogelijk verschillende dingen proeven.

AJCjo5X.jpg

Strudel met pompoen en rucolapesto, witte kool met truffelbalsamico en pistache

Dit was oké. De smaak en bereiding waren goed, maar niet helemaal mijn ding – te aards of zoiets, ik ben niet zo van de kool. En ik had wat meer balsamico gewild, daar had mijn vriendin meer geluk mee.

AivjYSG.jpg

Ravioli met rode biet en boter-saliesaus met maanzaad
Boem! Dit was waanzinnig lekker en een echte smaakbom! Volgens mij zat er een vleugje kaneel door de biet. In combinatie met de botersaus was dit zalig. Hier kan ik heel veel meer van eten. Ga ik zeker zelf eens proberen te maken.

aibtBrm.jpg

Polenta met wilde zwijn-ragù
Ik moet zeggen dat ik mijn eigen ragù lekkerder vind. Veel lekkerder eigenlijk. Dit was wel prima en goed klaargemaakt, maar het miste intensiteit.

6fsXHWI.jpg

Poon, garnaal, parelmoergort in tomatensaus, wilde venkel, boontjes en verse tomaat
Dit was ‘gewoon goed’. Niet spectaculair, maar goed. Zo eet ik thuis graag, maar ik miste wel weer de verrassing, dat stukje extra.

ecrQIjq.jpg

Baba met ananas-yoghurtijs, sinaasappel en mandarijn
Dit ijs… :9 Súper lekker. Mierzoet, de in likeur gedompelde baba ook, de gekonfijte sinasschil ook. Maar zo heb ik mijn desserts het liefst, dus dit was een fijne afsluiter.

Impressie: we hadden allebei al eens eerder bij Oliva gegeten, jaren terug, en dat schepte verwachtingen. Die werden helaas niet helemaal ingelost. Slechts twee gerechten waren écht goed (8+), de andere drie waren prima (7) maar niet heel verrassend.

Nadeel was dat we deze maand (vrijwillig) alcoholvrij leven. Super goed idee natuurlijk voor de gezondheid en portemonnee en dan kunnen we eens kijken hoe het leven is zonder alcohol, maar we misten hier heel erg de wijn bij met name de ravioli en de ragù. Een goede wijn maakt het gerecht wel echt af. Wisten we al, maar hier werd dat goed duidelijk.

En niet onbelangrijk; de sfeer is helemaal ons ding. Gezellige inrichting, goede kleurkeuzes, lekker rumoerig en de bediening doet het leuk.

Cijfer: een 7,3. Het eten was gemiddeld genomen zeer aardig, maar niet verrassend of extreem goed bereid. De sfeer is wel top, dus we gaan hier nog een keer terugkomen en dan a la carte bestellen en zéker met wijn erbij. We hoorden om ons heen ook af en toe klanten over ‘die heel erg goede wijn’, dus dat deed een beetje pijn. Voor ¤8,80 per gerecht was de prijs-kwaliteitverhouding wel redelijk on point – maar toch had ik er meer van verwacht.

Prijs: met twee flessen water, twee alcoholvrije aperitiefjes en wat fooi waren we ¤105 kwijt voor het vijfgangenmenu.
  maandag 5 november 2018 @ 16:47:04 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182960505
Veel gerechten die ik niet echt lekker vind: kool, pompoen, rode biet, polenta en parelgort.
Zou dus niet mijn keuze zijn, dit restaurant.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182960637
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
  maandag 5 november 2018 @ 17:06:57 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182961027
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Dat is België en past prima in dit topic:
CUL / De lijstjes en gidsentijd is weer aangebroken.
Poef.....gone! ©golfer
pi_182962605
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.

Zou er bijna om gaan verhuizen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_182962638
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 18:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.

Zou er bijna om gaan verhuizen.
Je bent van harte welkom in Rotterdam. Die wereldstad aan de Maas.
  PR en moderator maandag 5 november 2018 @ 18:45:46 #15
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182962955
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Leuk voor in het topic dat golfer noemt :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  PR en moderator maandag 5 november 2018 @ 18:56:41 #16
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_182963210
Ik at vorige week met een vriendin in Zwijndrecht, bij Italiaans restaurant Parmesan. We waren hier vorig jaar ook al eens en dat beviel iets beter. Dit keer was het wat saai.

We deelden twee voorgerechten en twee hoofdgerechten. We zaten te vol voor een dessert dus we hebben lekkere thee gedronken.

Brood met olijvenmayonaise en tomatencreme, en aranci al tartufo. Ik zou zweren dat de olijvenmayonaise eigenlijk aioli was. De rijstballetjes waren saai en echt enorm
fTI82xR.jpg

Kleine ravioli met truffelricotta en grote pizza mozzarella, paddenstoelen, truffel, ei, sjalot, parmezaan, rucola. Met salade. De ravioli was erg lekker, wellicht iets te inconsistent en daardoor at je soms wat te veel deeg. De pizza was meer dan prima, op de te grote berg rucola na.
mOoNlCn.jpg

Voor deze vier gerechten, 5 spa rood/blauw en twee thee waren we ¤ 61,25 kwijt. Prima prijs voor wat we kregen.

Cijfer: 7-
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_183037567
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium :)

We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!

Op de foto:

146EAD8D-4B6E-4F78-AD2C-90DE5DB19C2F_zpswzofy0wl.jpg

bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus

Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop

En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp

Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!

De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.

Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.

Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183037734
:9 lekker Gripper! :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_183037777
Potverdorie :) Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten :P

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183037808
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie :) Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten :P

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
_O-

Ik was ‘m ook aan het googlen voor recept maar nul hits :o
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  vrijdag 9 november 2018 @ 12:11:10 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183039816
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie :) Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten :P

CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Poef.....gone! ©golfer
pi_183039877
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:11 schreef golfer het volgende:

[..]

Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog :)
Nu zie je wel meteen wat de grondprijzen in Ouderkerk en Haarlem zijn ;) Voor dezelfde menukaart ben je in Haarlem ongeveer 10-15% goedkoper uit.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183040270
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt :D

Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld :@

"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 9 november 2018 @ 13:29:18 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183041243
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:14 schreef Gripper het volgende:

Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog :)
.
Imperium:CUL / CULinair nieuws #2
Poef.....gone! ©golfer
pi_183041673
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 12:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt :D

Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld :@

"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
pi_183041695
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 09:56 schreef Gripper het volgende:
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium :)

We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!

Op de foto:

[ afbeelding ]

bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus

Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop

En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp

Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!

De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.

Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.

Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Ziet er heel erg goed uit.
pi_183041745
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:52 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
Ok, bedankt voor deze tip.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_183041808
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:56 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ok, bedankt voor deze tip.
:D
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  vrijdag 9 november 2018 @ 14:08:19 #29
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_183041964
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 13:56 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ok, bedankt voor deze tip.
Hij heeft wel gelijk :*


9129cee6a451926.gif
Zoute user pur sang
pi_183044069
quote:
7s.gif Op vrijdag 9 november 2018 14:08 schreef Molo het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk :*


[ afbeelding ]
M'n lever op dat plaatje.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 9 november 2018 @ 21:26:52 #31
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_183050548
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2018 15:52 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

M'n lever op dat plaatje.
Chianti erbij :9
Zoute user pur sang
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 18:30:22 #32
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183345208
Ik at gisteren bij Poppe in Zwolle
https://www.poppezwolle.nl/
Leuk restaurant met open keuken in het centrum van Zwolle. Het is gevestigd in een voormalige hoefsmederij, hier en daar waren nog wat relikwieën aanwezig die daaraan herinderden. Verwacht dan ook geen super strak afgewerkte tent (maar ook geen rommel)

Ik heb geen foto's gemaakt, ik vind het stom om in een restaurant foto's te gaan maken van je eten. Helemaal als je dat met je telefoon doet omdat je daarmee toch maar zeer matige foto's kunt maken in het donker. Je zult het dus met m'n beschrijving moeten doen :+

Vooraf een cocktail met grijze Noordzee garnalen, schuim van cocktailsaus, suikersla en gefrituurde peterselie.
Ik heb geen idee hoe schuimig een schuim van iets hoort te zijn, maar volgens mij was het 'gewoon' cocktailsaus. Het stond niet aangegeven, maar volgens mij zat d'r een klein beetje balsamico op de sla. Moet je van houden, dat doe ik niet. Maar verder prima binnen te houden.

Hoofdgerecht "eend", gekonfijte eendenbout, ongestampte hutspot met een vanillejus.
Was erg lekker, maar ik had liever een 'gewone' jus gehad. Vanille vond ik d'r nou niet direct bij passen eerlijk gezegd.

Na, "peer" gepocheerde peer, crumble van harde wenerdeeg, karamel van gecondenseerde melk, boeren jongens en kaneelroomijs. Was lekker en denk ik, zat dat allemaal in dat kleine portie. Kan me geen hard wenerdeeg herinneren eerlijk gezegd.

Vond de prijzen aan de hoge kant voor de kleine hoeveelheden eten. De door het voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid van 2 ons groente haal je niet, zeg maar ;)
Laten we d'r een 7,5 van maken.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_183348491
Op basis van je recensie dacht ik dat je niet hoger zou gaan dan een 6,5 Ludolf :)

Wat ik zo jammer vind is dat ze bij eend altijd wat zoets moeten doen. Of een fruitsaus, chutney... Wat dan ook. Of dan nu vanillejus. Ik heb liever eend gewoon hartig, net als ander vlees. Hoef ook geen appel bij varkensvlees bv.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 3 december 2018 @ 11:36:47 #34
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183510820
Afgelopen zaterdag wederom gaan eten bij Tribeca in Heeze, dit keer voor de lunch. Het was weer subliem, met name de saus bij de patrijs zal me nog wel enige tijd heugen en tegelijkertijd bezuren aangezien die ik zelf nooit zo ga kunnen maken. Verder 6 heerlijke gangen, bestaande uit Cocquiles, Kreeft, Schol, Zwezerik en de eerder genoemde Patrijs gevolgd daar een fantastische keuze aan kazen. Waarbij verder de cocquiles en de schol er voor me uitsprongen, maar eigenlijk was alles gewoon goed.

Het is gewoon een erg prettig restaurant, ontvangst met bubbels of een cocktail in de lounge, een sommelier die de juiste keuzen weet te maken en als afsluiter nog een overdaad aan friandises.

Dit alles kostte 132.50 per persoon (120 normaliter, maar 12,50 supplement voor de kaasselectie i.p.v. het normale dessert). Aanrader dus voor degenen die nog eens een tweesterrenzaak willen proberen tegen een redelijk vriendelijke prijs.

Meteen ook maar eens gereserveerd voor Sabero, nu ben ik ook wel benieuwd naar de kookkunsten van de voorganger in dit pand; Nico Boreas.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_183510960
Klinkt goed Kopstoot! Tribeca hier ook al tijden op het verlanglijstje.
Maarre, geen foto's? ;)

En wij gaan ook naar Sabero, in februari.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 3 december 2018 @ 12:43:36 #36
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183512180
Nee foto’s maak ik zelf eigenlijk nooit, maar vind t prettig dat anderen dat wel doen, bij het uitzoeken van restaurants. ;)

Overigens in de bediening nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes, niet storend verder, maar mocht men een derde ster ambiëren moeten die er nog wel uit.

Benieuwd naar je ervaring bij Sabero.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  maandag 3 december 2018 @ 12:49:38 #37
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183512321
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 12:43 schreef Kopstoot het volgende:
Nee foto’s maak ik zelf eigenlijk nooit, maar vind t prettig dat anderen dat wel doen, bij het uitzoeken van restaurants. ;)

Overigens in de bediening nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes, niet storend verder, maar mocht men een derde ster ambiëren moeten die er nog wel uit.

Benieuwd naar je ervaring bij Sabero.
3e ster zie ik niet gauw gebeuren in NL tenzij 1 van de anderen die hem heeft er eentje verliest of stopt
  maandag 3 december 2018 @ 12:58:11 #38
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_183512481
Ach, er zijn zaken in Spanje / Frankrijk die een derde ster om minder hebben gekregen, bijvoorbeeld Akelarre, heerlijk eten maar haalt het niet bij hetgeen ik bijvoorbeeld at bij Tribeca, de Kromme Watergang of voorheen Bord'eau. Akelarre heeft natuurlijk wel een fantastische setting, dat zal allicht ook helpen en de gerechtjes zien er uit als kunstwerkjes (maar zijn dus niet per se lekkerder).
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  maandag 3 december 2018 @ 13:43:37 #39
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183513328
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 12:58 schreef Kopstoot het volgende:
Ach, er zijn zaken in Spanje / Frankrijk die een derde ster om minder hebben gekregen, bijvoorbeeld Akelarre, heerlijk eten maar haalt het niet bij hetgeen ik bijvoorbeeld at bij Tribeca, de Kromme Watergang of voorheen Bord'eau. Akelarre heeft natuurlijk wel een fantastische setting, dat zal allicht ook helpen en de gerechtjes zien er uit als kunstwerkjes (maar zijn dus niet per se lekkerder).
Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.
  maandag 3 december 2018 @ 13:48:02 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183513400
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 13:43 schreef Tarado het volgende:

Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.
17 december weten we het, dan worden de sterren weer uitgedeeld. Vandaag eerst de GaultMillau.
Poef.....gone! ©golfer
  PR en moderator maandag 3 december 2018 @ 19:11:12 #41
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183519126
Afgelopen zaterdag aten we met drie personen bij Indonesisch restaurant Bali James in Breda. Voor 114 euro kregen we 3 grote rijsttafels, wat frisdrank en een tjendol.

52ktAGR.jpg
n7vDsZz.jpg

Het was allemaal heerlijk. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil zo snel mogelijk weer terug. Ik ga binnenkort dromen over de saté kambing en de briljante sambal manis die over de kip en de garnalen zat.
We hadden een half uur van te voren gebeld of er nog een tafel voor ons was en de hele zaak zat vol maar toch liep alles op rolletjes.

Cijfer: 9
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 3 december 2018 @ 19:29:13 #42
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_183519509
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 19:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Afgelopen zaterdag aten we met drie personen bij Indonesisch restaurant Bali James in Breda. Voor 114 euro kregen we 3 grote rijsttafels, wat frisdrank en een tjendol.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het was allemaal heerlijk. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil zo snel mogelijk weer terug. Ik ga binnenkort dromen over de saté kambing en de briljante sambal manis die over de kip en de garnalen zat.
We hadden een half uur van te voren gebeld of er nog een tafel voor ons was en de hele zaak zat vol maar toch liep alles op rolletjes.

Cijfer: 9
Ohhh instant honger ^O^
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 3 december 2018 @ 19:33:04 #43
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_183519613
Nieuw restaurant Groningen ze doen wat ze beloven.. heerlijke kip met bijgerechten die zelf mag kiezen.
Hele mooie speciaal bieren op de kaart.
Kip zo mals ^O^
https://www.lecuq.nl
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 3 december 2018 @ 19:33:16 #44
479089 wollah
Jwz ben die echte niffo
pi_183519618
Kebab _O_
Kappa met knoffo jwz
pi_183520135
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 19:33 schreef wollah het volgende:
Kebab _O_
verkeerde topic? zoniet:
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?

  maandag 3 december 2018 @ 20:19:21 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183520733
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 19:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Nieuw restaurant Groningen ze doen wat ze beloven.. heerlijke kip met bijgerechten die zelf mag kiezen.
Hele mooie speciaal bieren op de kaart.
Kip zo mals ^O^
https://www.lecuq.nl
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:

Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?

Poef.....gone! ©golfer
pi_183528321
Veel pittige dingen LS! :9
Menu en gerechten zien er heerlijk uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_183528454
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 09:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Veel pittige dingen LS! :9
Menu en gerechten zien er heerlijk uit :9
Viel wel mee, dat pittige. Het was niet 'oooh, waar is iets om mee te blussen!!' pittig.

De smaken waren echt geweldig goed. Ik geloof dat ik nog nooit zulk goed Indonesisch eten heb gehad in een restaurant.
Ik geef het ook zeker een 9. En zoals LS al zei: het restaurant zat bomvol en tóch liep alles op rolletjes.

Hier wil ik absoluut nog een keer naar toe en het is nou niet bepaald om de hoek -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 4 december 2018 @ 10:02:23 #49
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_183528511
Breda is altijd een reden om naar Braboland af te reizen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_183551058
Gelukkig woont er een vriendin van me in Breda. Reden voor bezoek *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')