abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_162595830
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind het er ook een beetje uitzien alsof iemand keek naar een goed restaurant en dacht ''dat kan ik ook!'' :P
  zondag 29 mei 2016 @ 17:22:37 #102
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162596235
Ik vind het eigenlijk wel smakelijk klinken allemaal hoor. Maar ja, wij gaan vanavond weer bij Level eten en dat is kennelijk ook niks. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 mei 2016 @ 17:39:58 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162596658
Nem die entrecote en zeg me dat je die okay vindt.
Echt niet.
pi_162596850
registreer om deze reclame te verbergen
Tong tong fair was erg leuk ! Veel te veel gegeten natuurlijk.

Jammer dat ik Robins tips nog niet had gezien voor ik er heen ging.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 mei 2016 @ 17:49:09 #105
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162596876
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Nem die entrecote en zeg me dat je die okay vindt.
Echt niet.
Ik neem meestal vega daar. :) Of burger. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162597626
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 17:03 schreef emmyemmy het volgende:
Ik vind het er ook een beetje uitzien alsof iemand keek naar een goed restaurant en dacht ''dat kan ik ook!'' :P
Daar kreeg het eetcafť waar ik altijd graag kwam op een gegeven moment last van :X En het was het allemaal echt helemaal niet (niet eens net niet). Alsof je dochter van 6 zich even met mama's make up gaat versieren. Zo'n effect.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 29 mei 2016 @ 19:35:17 #107
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_162599647
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben net gedimsumd :9

kee-lun-palace-outside.jpg


Kee Lun Palace
Wagenstraat 95
Den Haag

Eerst de (Hollandse plaatjes)kaart even bekeken of ze de bekende klassieker kippentenen hadden, en jawel!


a0aXfoR.jpg

Uiteindelijk toch wat andere dingen besteld die wij toch iets lekkerder vinden ;)

We hadden wel alvast het voer aangevallen want honger :9 dus geen nette pics ;)

YhVZKMp.jpg

Man hier had opgeschreven wat we gegeten hebben, maar heeft het briefje in het restaurant laten liggen _O- }:| _O-

Was er een tijd niet geweest, maar was erg lekker weer, prima prijs (bovenstaande was §39,-) en de bediening spreekt tegenwoordig beter Nederlands en is vriendelijker dan jaren terug ^O^ *O*
Respect to the man in the ice cream van
  maandag 30 mei 2016 @ 00:30:47 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162610166
Voor wie nog naar de Tong Tong wil : een kleine impressie
pi_162610882
Tong tong: ik vond de smaken nogal flauw.
Helaas.
Vond het wel leuk om in zo'n Indonesische sfeer te vertoeven.
Make my day!
  maandag 30 mei 2016 @ 01:14:08 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162610965
Wat/waar at je?
pi_162616851
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 01:14 schreef RobinOok het volgende:
Wat/waar at je?
De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.
Het eten was niet verkeerd ofzo, maar gewoon standaard.

Misschien had ik mijn hoop ook te hoog. Ik hoopte divers eten te kunnen proeven van de verschillende Indonesische eilanden. Maar het was meer eenheidsworst. Iedere stand bood zo ongeveer dezelfde nasi rames en soto aan. En ergens een limoentje bij of zo, was er niet.

Daarbij vond ik het flink aan de prijs: 16.50 entree en dan de commerciele prijzen voor het eten (10 euro voor een simpel bordje rijst met sate).

Heb een leuke dag gehad, hoor! Maar het eten (waar ik voor kwam) viel me toch wat tegen.
Stands van Go-Tan en Conimex dragen ook niet echt bij aan de authenciteit van het festival.

[ Bericht 2% gewijzigd door agter op 30-05-2016 18:07:31 ]
Make my day!
pi_162712215
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 01:14 schreef RobinOok het volgende:
(...)
Lokquote.

Ik wil graag eens """"echt""" (voor zover dat hier bestaat) Chinees eten proeven. En Kee Lung palace in Den Haag is daar wel bekend om. Ik heb echter geen zin om uit eten te gaan vanavond dus graag afhaal.

Wat raad je aan om te proberen?

Het hoeft niet per se bij Kee Lung palace te zijn overigens, het mag ook bij een andere chinees wezen in Den Haag.

Heb zin om af te halen of ergens simpel te zitten niet uitgebreid te tafelen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 3 juni 2016 @ 12:23:41 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162712440
Moeilijk. Ik kom niet vaak bij de Chinees.
Voor jou alleen? Euh, misschien fish fragrant egglplant?
Laat dit maar zien: yķ xiāng qiťzi / 鱼香茄子
En dan duidelijk zeggen dat je mŤt vlees wilt. Anders krijg je misschien zonder.
pi_162715974
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2016 12:51 schreef agter het volgende:

[..]

De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.
Het eten was niet verkeerd ofzo, maar gewoon standaard.

Misschien had ik mijn hoop ook te hoog. Ik hoopte divers eten te kunnen proeven van de verschillende Indonesische eilanden. Maar het was meer eenheidsworst. Iedere stand bood zo ongeveer dezelfde nasi rames en soto aan. En ergens een limoentje bij of zo, was er niet.

Daarbij vond ik het flink aan de prijs: 16.50 entree en dan de commerciele prijzen voor het eten (10 euro voor een simpel bordje rijst met sate).

Heb een leuke dag gehad, hoor! Maar het eten (waar ik voor kwam) viel me toch wat tegen.
Stands van Go-Tan en Conimex dragen ook niet echt bij aan de authenciteit van het festival.
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_162716631
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162718432
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Ik begrijp wel dat het terrein en de tentenbouwers ook betaald moeten worden, maar dit is juist een evenement waar je volgens mij een subsidie voor moet krijgen.
Het trekt ontzettend veel bezoekers, daar moet je als gemeente ook blij mee zijn, me dunkt.
Dit is ook echt iets typisch Haags.
Maar ik blijf wel weg om de entree-prijs.

Of vraag desnoods een entree-prijs van 2 euro ofzo en schenk dat aan 1 of ander weeskinderenproject in IndonesiŽ.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_162718661
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Ik kom niet vaak bij de Chinees.
Voor jou alleen? Euh, misschien fish fragrant egglplant?
Laat dit maar zien: yķ xiāng qiťzi / 鱼香茄子
En dan duidelijk zeggen dat je mŤt vlees wilt. Anders krijg je misschien zonder.
Eerst was het plan om samen met iemand iets te halen maar die wil nu opeens pizza :')
Dank voor de tip, misschien dat ik dat probeer, of anders voor een andere keer.

Ik snap dat je niet vaak bij de normale indo holland chinees komt, maar Kee Lung Palace staat hiero iig bekend als een meer """authentieke""" chinees. In hoeverre echte chinezen dat ook vinden weet ik niet maar het staat iig hoog aangeschreven.

Zal het eens navragen. Hangt natuurlijk ook af van welke regio. Ken wel een meisje uit Nanchang maar misschien eten die die eggplant helemaal niet, weet het ook niet precies.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_162718726
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Ik betaalde de entreeprijs (wel gereduceerd tarief want student) omdat ik dacht dat de optredens wat meer zouden zijn, en dat het eten er meer bij was. Maar het was echt voornamelijk eten eten eten, en het eten was ook niet bepaald goedkoop. Dus weet niet of ik volgend jaar weer ga.

Vond de optredens ook veel minder boeiend dan ik van tevoren had verwacht. Het indorock cafe had wel eens wat leuks maar niet de entreeprijs waard nee. En tsja het kooktheater was leuk maar was gewoon een vrouwtje dat zei hoeveel ketjap e.d. er in de sate ging en dat mocht je dan proeven. Leuk maar niet bepaald een masterclass haha. Zoiets zie ik dan liever op tv, dan kan ik beter zien wat er gebeurt.

Maar de sfeer verder was wel gewoon heel erg leuk, je waande je een beetje in indonesie. Nou ja niet dat ik daar ooit geweest ben maar iemand met wie ik er was wel en die vond dat toch wel erg leuk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_162718873
Misschien dat ik de eggplant ook een keertje zelf ga maken, misschien ook leuk om het daar eens te halen en dan proberen na te maken thuis, lijkt me niet super moeilijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 4 juni 2016 @ 12:30:10 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162737158
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (UmbriŽ/ItaliŽ)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.
20160602_153437.jpg

De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.

P1040976.jpg

We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:
P1040978.jpg

Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:
P1040980.jpg

Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.
P1040985.jpg

P1040986.jpg

Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:
P1040984.jpg

Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeŽn 82 euro kwijt.

8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-06-2016 12:37:06 ]
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zaterdag 4 juni 2016 @ 12:44:43 #121
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162737425
Bluezz' hoofdgerecht :9~
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  zaterdag 4 juni 2016 @ 12:58:46 #122
217702 Lonaa
Allons-y!
pi_162737708
Gisteren bij het Foodtruck festival Trek geweest, die stonden in het Volkspark in Enschede.
't was mijn eerste foodtruckfestival en op zich vond ik het best tof. Alles is best prijzig (6,50 voor een glas wijn en 3,50 voor het glas...dat je wel mocht houden en maar 1x hoefde aan te schaffen, maar toch.)
Vrij veel hamburgers en pulled pork, maar gelukkig ook heel veel andere dingen! Tapas, pasta, wentelteefjes, surinaams, mexicaans, eigenlijk alle eetculturen.

Wat ik gegeten heb:
- Cassavefrieten van een hele lieve vent. Flinke portie, erbij had ie 3 soorten saus. Pindasaus, een vrij pittige marsalasaus die fantastisch smaakte en bananenketchup, mijn favoriet. Kosten: 4 euro.
- Tapasplankje met venkelsalami, parmazaanse kaas met balsamico, parmaham, wat dingetjes hier en dingetjes daar, toastje met doperwtencreme en zongedroogd tomaatje. Kosten: 10 euro.
- Een eendenburger van de Duck Truck! :9 Broichebroodje, 'burger' van stukjes eend, stukjes vel en scrapings, met goede garnituren en je kon kiezen uit 3 soorten kaas (blauw, geit en goede cheddar) erg lekker! Kosten: 8 euro.
- Kokosbollen. Ze hadden 5 soorten. Naturel, pure chocola, witte chocola, rum rozijnen en gember/peper. Gember/peper was vreemd, de rum rozijnen was fantastisch. Kosten: 1,50 per stuk of 5 voor 6 euro.

Erbij nog een goed glas wijn en 2 Disaronno Sour.

Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar. :)
Op vrijdag 13 mei 2016 08:48 schreef minilot het volgende:
Lonaa is mijn Heldin der Dronken Misstappen. _O_
pi_162738540
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Uiteindelijk waren we 120 euro kwijt aan tongtong, 2 volwassenen en 1 kind van 4.
En dat vind ik flink aan de prijs voor wat je krijgt.
Make my day!
pi_162739911
Wat een heerlijk eten Golfer! Klinkt allemaal heerlijke en ziet er ook zo uit. Zonde dat je je entrecŰte niet op kon.

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162741195
Jeetje golfer wat een steak! :D Volgens mij was dat diner z'n geld meer dan waard, 82 euro is een hele nette prijs.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 4 juni 2016 @ 15:58:12 #126
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_162741340
Gister bij X1 Brood in Den Helder gegeten, ik nam geen gewone, geen grote, maar een Broodje DŲner Super. Heerlijk, precies genoeg voor een avondmaaltijd. :9

§ 5,25
8/10
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
pi_162742440
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:58 schreef Lonaa het volgende:
Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar.
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 4 juni 2016 @ 18:47:22 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162745207
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel? :o
Poef.....gone! ©golfer
pi_162745704
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 18:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel? :o
Meer teleurgesteld eigenlijk. Dat het toastje weldra gegeten gaat worden. Hij maakt zich zorgen over zijn lot. Of dat ie die bonen waar hij tot zijn middel in staat niet erg appetijtelijk vindt. Een zekere berusting zou je er ook wel in kunnen zien. :)
Maar eigenlijk denk ik dat ie al dood is.

En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in ItaliŽ.

[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 04-06-2016 19:16:17 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162753027
Vanavond lasagne gegeten bij La Galleria, Kurhausplein Scheveningen. Heerlijk en lekker veel kaas (machtig). Blijft leuk, op het terras. Zit er nog :).
Cheesecake toe niet opgegeten. Zat al vol maar was ook zompig en te weinig fruit/saus.

Rekening volgt nog.

Edit; § 54,- voor 2x lasagne, 1x cheesecake, 4x fris, 3x thee en fooi.

[ Bericht 10% gewijzigd door FutureFairytale op 05-06-2016 02:05:16 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 4 juni 2016 @ 23:29:52 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162753276
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 19:09 schreef Bart2002 het volgende:

En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in ItaliŽ.
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan? :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_162758483
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 23:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan? :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar had een smiley achter gemoeten. Geen jaloezie hier. En ik zie de verslagen altijd graag verschijnen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162758782
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (UmbriŽ/ItaliŽ)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.
[ link | afbeelding ]

De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.

[ link | afbeelding ]

We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:
[ link | afbeelding ]

Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:
[ link | afbeelding ]

Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.
[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:
[ link | afbeelding ]

Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeŽn 82 euro kwijt.

8/10
Lekker hoor ! die sashimi ziet er interessant uit! voorgerechtjes zijn ook prima, in Nederland eet ik niet zo graag bonensoep, in Italie is dat een stuk lekkerder!
pi_162760060
Dit was heerlijk!!
En die sashimi, echt heeeeerlijk! maar veel te veel :D
pi_162760079
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Ik :)
Wist je dat er een FB groep is waar allerlei gezichten in dingen/eten te zien zijn, echt heel grappig! :D
pi_162851664
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen. :D
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_162851753
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:24 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162851881
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_162851963
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:31 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162851989
Bij Sjaak de Haan. Die verkoopt halve hanen. Heel lekker.
pi_162852035
En pas een all you can eat restaurant. Ook een ervaring.
pi_162852049
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
Ja, als de gewone mens weet hoe het te betalen is!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 13 juni 2016 @ 14:05:48 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162975084
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.

26994800543_8b7bcb48d8_z.jpg
Restaurant Le Gabarrier


(klikken voor uitgebreid verslag)

Verkorte versie: aan de Dordogne, restaurant met supervriendelijke chef zonder klanten, we aten er vorig jaar ook, toen was alles een beetje triest en net niet goed. Nu was het buiten, in de wel/niet zon en alles was precies goed.

Soep :
pottage

Voorgerecht:
Foie gras mi-cuit, niet bijzonder, wel lekker.
Oeuf en cocotte (foie gras, eierdooier, jus, paddestoelen), lekker!

Hoofdgerecht:
Filet de canette met foie gras. Beetje doorgeslagen, maar toch lekker.
Ossenhaasje met morieljesaus. (niet op foto). Mooi bleu en lekker.

Nagerecht
Soort semifreddo schuimtaartachtig roomijs met nootjes in een kommetje notenlikeur.
Errug lekker.

Prijs : 2 x 35 euro + 30 voor de wijn.
Cijfer : 9 (niet in de laatste plaats door de supersupersuper bediening door de chef)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 13-06-2016 14:27:16 ]
  Moderator / Redactie FP maandag 13 juni 2016 @ 23:53:35 #144
168091 crew  Cobra4
Alba gu brŗth
pi_162995145
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
-knip-
Dat ziet er heerlijk uit! _O_
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  woensdag 15 juni 2016 @ 13:35:05 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163031434
En het is hier nog steeds "slecht weer". Dus nog maar een stukje. :-)

27649164356_0f6d701032_z.jpg
Auberge ŗ la Ferme Les TruffiŤres in Trťmolat.


Voor lang verslag, klik op de foto. Kort verslag:

Apťritif : Kir met aardbeitjes
Vooraf : knoflooksoep
Tussen : Foie gras mi-cuit
Tussen : Salade
Hoofd : eendenborst, geconfijte aardappelschijfjes, verse groenten
Toe : aardbeien
Erbij, flesje Merlot/Malbec uit Bergerac.
Na : koffie en thee

Kosten : 85 euro
Cijfer : 10
  woensdag 15 juni 2016 @ 18:50:29 #146
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163039143
Ik krijg er heimwee van naar de vakanties die we in de buurt van de PyreneeŽn hadden, toen ik nog jong was en weinig om eten gaf. Maar wat we daar aten is me altijd bijgebleven. Zo lekker en zo relatief eenvoudig, met regionale ingrediŽnten. Klinkt als zo'n tentje als waar wij toen ook wel eens aten. Enjoy!
pi_163096398
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.

[knip]
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die ganzenlever plakken is helemaal naar mijn wens en daarmee zou ik mij al klem kunnen eten.
  zaterdag 18 juni 2016 @ 16:07:29 #148
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_163112510
Zazpi San Sebastian, https://m.facebook.com/zazpijatetxea. Heerlijk eten, pintxos maar dan iets moderner, wel me de vriendelijke prijs van 2,30 tot max 4 euro per gerechtje. Absolute aanrader, hier kan menig sterrentent in Nederland en daarbuiten qua smaak nog leren. Uiteraard met txakolli erbij.

image_zpsfrxg6w6g.jpeg

image_zpsehltbdce.jpeg

image_zpswhzyr84z.jpeg

image_zpsnqllkk2q.jpeg

image_zps8gdt0elp.jpeg

De avond die daarop volgde aten we bij akelarre, menu's Aranori en Classico. https://www.akelarre.net/es/menus

Dit was een erg fijne ervaring, subliem restaurant op een fantastische locatie, waar lekker gekookt wordt, fijn personeel rondloopt en de wijnkaart eens gewoon vriendelijk geprijsd is, in plaats van op zijn Hollands alle flessen 5x over de kop. Duur, maar zeker eentje om nog eens terug te komen, maar niet voordat we eens naar Arzak gaan. ;)

Hier dronken we cava en een flesje chablis en meursault bij.

image_zpssde1ibuy.jpeg

bij de volgende salade bestaan een deel van de blaadjes uit heerlijke plakken foie gras, een fijne verrassing.
image_zpsxcl5nlc2.jpeg

De kop was ook eetbaar, dat dus maar geprobeerd, maar vond dit eigenlijk niet zo spannend qua smaak..
image_zps22omhsib.jpeg

Foie, waarbij de peper gelukkig rijst was en de zoutkristallen zoet waren, subliem.
image_zpsqtor0iap.jpeg

Toetjes!
image_zpsbnpowclm.jpeg

image_zpsbv2wvnhj.jpeg

image_zpsiktrfpam.jpeg

[ Bericht 41% gewijzigd door Kopstoot op 18-06-2016 16:26:18 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zaterdag 18 juni 2016 @ 22:16:51 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163123365
Wanneer: 18-06-2016
Waar: Ron Gastrobar Indonesia Ouderkerk a.d. Amstel.
Wat:
Nadat Ron Blaauw al eerder z'n Michelinsterren restaurant in Ouderkerk aan de Amstel opgaf en daarvoor in de plaats in Amsterdam de inmiddels ook al met een Michelinster onderscheiden Ron Gastrobar opende, volgde daarna ook nog Ron Gastrobar OriŽntal en nu is er sinds 7 weken, weer in Ouderkerk aan de Amstel, Ron Gastrobar Indonesia.
Bij mooi en droog weer kan je aan lange houten tafels buiten zitten met uitzicht over de Amstel.
Ron-Gastrobar-Indonesia-6.jpg?timestamp=1466277095931
Naast gerechten van hemzelf zijn er ook gerechten van zijn Indonesische chefkok Agus Hermawan.

Vriendelijke ontvangst en eenmaal gezeten krijgen wij mondelinge uitleg over het concept, hetgeen ook te lezen is in een soort krantje:
krantje%20ron.jpg?timestamp=1466277158989
menu%20ron.jpg?timestamp=1466277175774
Je kunt kiezen uit Indo Streetfood zoals lemper, pangsit, marrabak, risoles, loempiaatjes etc. voor 7,50 per gerechtje. Of voor wat grotere losse gerechten zoals daging giling, ikan dabu, iga babi bakar, bumbu goreng daging etc. voor 15 euro per gerechtje of voor BBQ Satť gerechten van de grill zoals ayam, maranggi, kambing of babi lapis voor 12,50 per gerecht.
Tenslotte kan je ook kiezen voor een rijsttafel. Eťn die samengesteld is door Ron Blaauw met 12 hapjes voor 29,50 of een andere die door chef Agus is samengesteld bestaande uit 15 hapjes voor 35 euro pp.
Vooraf krijg je een bakje met kroepoek en emping met satťsaus.
kroepoek.png?timestamp=1466278182976

Wij besloten te gaan voor de rijsttafel van Agus, die zelf even uit de keuken kwam om uitgebreid een praatje met ons te houden over zijn ervaring als kok en de gang van zaken in deze gastrobar.
Al (heel) snel kwamen de gerechtjes op tafel:
Rijsttafel.jpg?timestamp=1466277676018
Udang Peteh, Ikan Kerrie, Daging Rendang, Babi Ketjap, Daging LJO, Sambal goreng Telor, Sajoer Lodeh, Tahoe Ketoprak, Gado Gado, Atjar, Sambal Goreng Kentang, Seroendeng, Pisang Goreng, Satť Ajam en Satť Kambing. Daarbij witte rijst en gebakken rijst.

Je kunt voor erbij zelf sambal scheppen uit een drietal ketels, die van links naar rechts 'mild', 'heet' en 'niet normaal heet' is.
sambal%20ron.jpg?timestamp=1466277924959
De gerechten hebben een echte Indonesische smaak en zijn allemaal prima gekruid. Voor ons was het hoogtepunt van de rijsttafel absoluut de Satť Gambing (geit) en die hebben we dus nog een keer uitgevraagd.

Bij de rijsttafel dronken we een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en bruisend water.
We namen geen dessert en hielden het bij koffie. Daarbij kregen we een heerlijk stukje spekkoek.
koffie%20ron.jpg?timestamp=1466278502897
Even later kwam chef Agus weer even langs bij onze tafel om ons te laten proeven van nog een bijzonder lekkere door hem gemaakte lapiskoek. (al een hap genomen voordat we de foto namen)
koek%20ron.jpg?timestamp=1466278565655
Het is nog wel te merken dat het restaurant nog niet zo lang open is. Met name de overenthousiaste dames en heren van de bediening die geen eigen tafels hebben en het dus kan voorkomen dat binnen 3 minuten 3 verschillende personen even langs ons kwamen met de vraag of alles naar wens was.

Kosten inclusief wijn, water en koffie 109 euro voor ons tweeŽn.
9/10

Een prima nieuw adres voor lekker authentiek Indonesisch eten.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 juni 2016 @ 22:25:27 #150
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_163123644
Ziet er goed uit! Ben wel eens bij Ron B geweest. Jammer dat het zover uit de buurt is, want indo eten kan echt lekker zijn.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')