Ik neem meestal vega daar. Of burger.quote:Op zondag 29 mei 2016 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Nem die entrecote en zeg me dat je die okay vindt.
Echt niet.
Daar kreeg het eetcafé waar ik altijd graag kwam op een gegeven moment last van En het was het allemaal echt helemaal niet (niet eens net niet). Alsof je dochter van 6 zich even met mama's make up gaat versieren. Zo'n effect.quote:Op zondag 29 mei 2016 17:03 schreef emmyemmy het volgende:
Ik vind het er ook een beetje uitzien alsof iemand keek naar een goed restaurant en dacht ''dat kan ik ook!''
De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.quote:
Lokquote.quote:
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.quote:Op maandag 30 mei 2016 12:51 schreef agter het volgende:
[..]
De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.
Het eten was niet verkeerd ofzo, maar gewoon standaard.
Misschien had ik mijn hoop ook te hoog. Ik hoopte divers eten te kunnen proeven van de verschillende Indonesische eilanden. Maar het was meer eenheidsworst. Iedere stand bood zo ongeveer dezelfde nasi rames en soto aan. En ergens een limoentje bij of zo, was er niet.
Daarbij vond ik het flink aan de prijs: 16.50 entree en dan de commerciele prijzen voor het eten (10 euro voor een simpel bordje rijst met sate).
Heb een leuke dag gehad, hoor! Maar het eten (waar ik voor kwam) viel me toch wat tegen.
Stands van Go-Tan en Conimex dragen ook niet echt bij aan de authenciteit van het festival.
Dit.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Ik begrijp wel dat het terrein en de tentenbouwers ook betaald moeten worden, maar dit is juist een evenement waar je volgens mij een subsidie voor moet krijgen.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Eerst was het plan om samen met iemand iets te halen maar die wil nu opeens pizzaquote:Op vrijdag 3 juni 2016 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Ik kom niet vaak bij de Chinees.
Voor jou alleen? Euh, misschien fish fragrant egglplant?
Laat dit maar zien: yú xiāng qiézi / 鱼香茄子
En dan duidelijk zeggen dat je mèt vlees wilt. Anders krijg je misschien zonder.
Ik betaalde de entreeprijs (wel gereduceerd tarief want student) omdat ik dacht dat de optredens wat meer zouden zijn, en dat het eten er meer bij was. Maar het was echt voornamelijk eten eten eten, en het eten was ook niet bepaald goedkoop. Dus weet niet of ik volgend jaar weer ga.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Uiteindelijk waren we 120 euro kwijt aan tongtong, 2 volwassenen en 1 kind van 4.quote:Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen.quote:Op zaterdag 4 juni 2016 12:58 schreef Lonaa het volgende:
Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar.
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel?quote:Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:
In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje
Wie ziet dat ook?
Meer teleurgesteld eigenlijk. Dat het toastje weldra gegeten gaat worden. Hij maakt zich zorgen over zijn lot. Of dat ie die bonen waar hij tot zijn middel in staat niet erg appetijtelijk vindt. Een zekere berusting zou je er ook wel in kunnen zien.quote:Op zaterdag 4 juni 2016 18:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel?
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan?quote:Op zaterdag 4 juni 2016 19:09 schreef Bart2002 het volgende:
En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in Italië.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op zaterdag 4 juni 2016 23:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan?Daar had een smiley achter gemoeten. Geen jaloezie hier. En ik zie de verslagen altijd graag verschijnen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
Lekker hoor ! die sashimi ziet er interessant uit! voorgerechtjes zijn ook prima, in Nederland eet ik niet zo graag bonensoep, in Italie is dat een stuk lekkerder!quote:Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (Umbrië/Italië)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.
[ link | afbeelding ]
De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.
[ link | afbeelding ]
We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:
[ link | afbeelding ]
Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:
[ link | afbeelding ]
Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:
[ link | afbeelding ]
Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeën 82 euro kwijt.
8/10
Ikquote:Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:
In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje
Wie ziet dat ook?
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.quote:Op zaterdag 4 juni 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen.
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:24 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:31 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Ja, als de gewone mens weet hoe het te betalen is!quote:Op woensdag 8 juni 2016 21:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
Dat ziet er heerlijk uit!quote:
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die ganzenlever plakken is helemaal naar mijn wens en daarmee zou ik mij al klem kunnen eten.quote:Op maandag 13 juni 2016 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.
[knip]
Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk golfer!
Namen jullie nog wat sambal erbij? Leuke optie
Leuke review!quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.
Agus vertelde inderdaad dat ie bij die andere Blauw had gewerkt hiervoor. Daar hebben we trouwens ook wel een keer erg goed gegeten.quote:Op zaterdag 18 juni 2016 23:59 schreef Kopstoot het volgende:
Leuk! Ga bij de gastrobar Indonesia zeker vaker komen. Kwam er 2? weken terug toevallig terecht op een mooie zaterdag en dat beviel uitstekend, buiten gezeten, dus de ketels met sambal niet gezien, de 3 soorten werden wel netjes buiten op een schaaltje gezet. Blauw gaat Agus en zijn maatje wel missen, hoewel ik zelf nooit in blauw was.
Er is wel rekening met de belanda's gehouden, hoewel er ook opvallend veel indo's zaten te eten.quote:Op zondag 19 juni 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Vraagje: hoe zit het met de pittigheid als er zoveel kaaskoppen komen eten?
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.quote:Op zondag 19 juni 2016 14:40 schreef Tem het volgende:
Leuk restaurant aan de Rotte en helaas regende het flink anders kan je heerlijk buiten eten. Wel iets om terug te komen.
Voor jullie op de fiets ongeveer 3.4 kmquote:Op zondag 19 juni 2016 17:56 schreef Isegrim het volgende:
Wij blijven meestal ook hangen in de 3km rondom ons huis.
Wij zitten ook aan de andere kant van de snelweg maar toch redelijk dichtbij.quote:Op zondag 19 juni 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.quote:
Gewoon een kip aan stukken hakken bespaart arbeidsloon en basismateriaal. Men gebruikt graag het hele beest. Dat hoort bij "authentiek" eten.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:04 schreef Myraela het volgende:
Maar misschien hoort het wel zo bij roti.
Je kan niet aan de foto zien of het een laag bakje is of een duivels geconstrueerde puntzak die door het servetje gaat. Als dat zo is dan heb ik niets gezegd. En het zou zomaar kunnen dat hij met die limoen-basilicumsaus over de friet een gat in de markt heeft aangeboord. Binnenkort verkrijgbaar bij elk frietkot bij u in de buurt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:26 schreef PluisigNijntje het volgende:
En voor die tien frietjes en die prijs vind ik dat er veel te veel saus op zit. Ik heb een hekel aan friet die verzuipt in de saus.
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:40 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.
Voor een normaal diepvriesfrietje met saus betaal je ook al snel 3 euro. Dan betaal ik liever een paar euro meer. 5.5 is inderdaad duur, maar goed een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.
Ondertussen betaal je voor dit:
Je kunt culinaire frietjes in een prachtige ambiance. Het interieur is bedacht door Studio Piet Boon en de medewerkers lopen in kleding van Robine Lempers van Fashion for Companies. Er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot, de servetten krijgen cartoons van Kamagurka en Cor Unum ontwierp handgedraaide keramische potten voor de sauzen.
Voor de poppenkast en niet voor het bakje friet met vergezochte fantasietopping. Iedereen moet dat zelf weten natuurlijk of je daar in mee gaat. Het is niet zo dat er geen alternatief bestaat voor de helft.
Bij de toko wel twee hoor.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef opperkleurder het volgende:
een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef Myraela het volgende:
het een stuk duurder is dan een normaal patatje
Is wel goede friet en een prima portie. Ik was wel vol hoor. En het oog wil ook wat.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Dat doe ik ook. Maar ik vind ook dat het geen taboe moet zijn om over dit soort modeverschijnselen de twijfels te ventileren.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:56 schreef opperkleurder het volgende:
Maar goed het staat je vrij om naar Piet Patat op de hoek te gaan.
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Maar goed. Ook dit zullen we weer normaal moeten gaan vinden om geen ruzie te krijgen.
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaisequote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat/friet kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.quote:Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.
Patat/Friet is geen culinair hoogstandje natuurlijk. Als men echte reepjes aardappel gebruikt en goede (als in niet ranzige) olie. Met een beetje zout en lekkere mayonaise is ie eigenlijk niet voor verbetering vatbaar. En dat snappen ze in hun frietkotjes bij onze Zuiderburen uitstekend. Waar ik dan weer denk dat Sergio een heel andere insteek heeft.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:04 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.
Bedoel je mij vrouw?quote:
quote:
Een "normale " saus.quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:00 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaise
Ja, gij ja!quote:
Laster!quote:Op donderdag 23 juni 2016 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Een frietje bij de Efteling zal vast niet (veel) goedkoper zijn.
Dan weet ik dat.quote:
Echt duur is het nou ook weer niet. Waar hebben we het nou eigenlijk over.quote:Op donderdag 23 juni 2016 22:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |