abonnement Unibet Coolblue
  zondag 29 mei 2016 @ 17:22:37 #102
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162596235
Ik vind het eigenlijk wel smakelijk klinken allemaal hoor. Maar ja, wij gaan vanavond weer bij Level eten en dat is kennelijk ook niks. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 mei 2016 @ 17:39:58 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162596658
Nem die entrecote en zeg me dat je die okay vindt.
Echt niet.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 29 mei 2016 @ 17:48:14 #104
414785 sirdanilot
pi_162596850
Tong tong fair was erg leuk ! Veel te veel gegeten natuurlijk.

Jammer dat ik Robins tips nog niet had gezien voor ik er heen ging.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 mei 2016 @ 17:49:09 #105
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_162596876
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 17:39 schreef RobinOok het volgende:
Nem die entrecote en zeg me dat je die okay vindt.
Echt niet.
Ik neem meestal vega daar. :) Of burger. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_162597626
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 17:03 schreef emmyemmy het volgende:
Ik vind het er ook een beetje uitzien alsof iemand keek naar een goed restaurant en dacht ''dat kan ik ook!'' :P
Daar kreeg het eetcafé waar ik altijd graag kwam op een gegeven moment last van :X En het was het allemaal echt helemaal niet (niet eens net niet). Alsof je dochter van 6 zich even met mama's make up gaat versieren. Zo'n effect.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 29 mei 2016 @ 19:35:17 #107
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162599647
Wij hebben net gedimsumd :9




Kee Lun Palace
Wagenstraat 95
Den Haag

Eerst de (Hollandse plaatjes)kaart even bekeken of ze de bekende klassieker kippentenen hadden, en jawel!




Uiteindelijk toch wat andere dingen besteld die wij toch iets lekkerder vinden ;)

We hadden wel alvast het voer aangevallen want honger :9 dus geen nette pics ;)



Man hier had opgeschreven wat we gegeten hebben, maar heeft het briefje in het restaurant laten liggen _O- }:| _O-

Was er een tijd niet geweest, maar was erg lekker weer, prima prijs (bovenstaande was ¤39,-) en de bediening spreekt tegenwoordig beter Nederlands en is vriendelijker dan jaren terug ^O^ *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 30 mei 2016 @ 00:30:47 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162610166
Voor wie nog naar de Tong Tong wil : een kleine impressie
pi_162610882
Tong tong: ik vond de smaken nogal flauw.
Helaas.
Vond het wel leuk om in zo'n Indonesische sfeer te vertoeven.
Make my day!
  maandag 30 mei 2016 @ 01:14:08 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162610965
Wat/waar at je?
pi_162616851
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 01:14 schreef RobinOok het volgende:
Wat/waar at je?
De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.
Het eten was niet verkeerd ofzo, maar gewoon standaard.

Misschien had ik mijn hoop ook te hoog. Ik hoopte divers eten te kunnen proeven van de verschillende Indonesische eilanden. Maar het was meer eenheidsworst. Iedere stand bood zo ongeveer dezelfde nasi rames en soto aan. En ergens een limoentje bij of zo, was er niet.

Daarbij vond ik het flink aan de prijs: 16.50 entree en dan de commerciele prijzen voor het eten (10 euro voor een simpel bordje rijst met sate).

Heb een leuke dag gehad, hoor! Maar het eten (waar ik voor kwam) viel me toch wat tegen.
Stands van Go-Tan en Conimex dragen ook niet echt bij aan de authenciteit van het festival.

[ Bericht 2% gewijzigd door agter op 30-05-2016 18:07:31 ]
Make my day!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 3 juni 2016 @ 12:12:58 #112
414785 sirdanilot
pi_162712215
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 01:14 schreef RobinOok het volgende:
(...)
Lokquote.

Ik wil graag eens """"echt""" (voor zover dat hier bestaat) Chinees eten proeven. En Kee Lung palace in Den Haag is daar wel bekend om. Ik heb echter geen zin om uit eten te gaan vanavond dus graag afhaal.

Wat raad je aan om te proberen?

Het hoeft niet per se bij Kee Lung palace te zijn overigens, het mag ook bij een andere chinees wezen in Den Haag.

Heb zin om af te halen of ergens simpel te zitten niet uitgebreid te tafelen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 3 juni 2016 @ 12:23:41 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162712440
Moeilijk. Ik kom niet vaak bij de Chinees.
Voor jou alleen? Euh, misschien fish fragrant egglplant?
Laat dit maar zien: yú xiāng qiézi / 鱼香茄子
En dan duidelijk zeggen dat je mèt vlees wilt. Anders krijg je misschien zonder.
pi_162715974
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2016 12:51 schreef agter het volgende:

[..]

De hele dag door verschillende dingen gegeten en geproefd. Maar het merendeel van de smaken is wat je ook gewoon kunt vinden bij alle toko's / Indonesische restaurants in de buurt. Er sprong voor mij niets echt bovenuit.
Het eten was niet verkeerd ofzo, maar gewoon standaard.

Misschien had ik mijn hoop ook te hoog. Ik hoopte divers eten te kunnen proeven van de verschillende Indonesische eilanden. Maar het was meer eenheidsworst. Iedere stand bood zo ongeveer dezelfde nasi rames en soto aan. En ergens een limoentje bij of zo, was er niet.

Daarbij vond ik het flink aan de prijs: 16.50 entree en dan de commerciele prijzen voor het eten (10 euro voor een simpel bordje rijst met sate).

Heb een leuke dag gehad, hoor! Maar het eten (waar ik voor kwam) viel me toch wat tegen.
Stands van Go-Tan en Conimex dragen ook niet echt bij aan de authenciteit van het festival.
De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_162716631
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162718432
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Ik begrijp wel dat het terrein en de tentenbouwers ook betaald moeten worden, maar dit is juist een evenement waar je volgens mij een subsidie voor moet krijgen.
Het trekt ontzettend veel bezoekers, daar moet je als gemeente ook blij mee zijn, me dunkt.
Dit is ook echt iets typisch Haags.
Maar ik blijf wel weg om de entree-prijs.

Of vraag desnoods een entree-prijs van 2 euro ofzo en schenk dat aan 1 of ander weeskinderenproject in Indonesië.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 3 juni 2016 @ 16:07:38 #117
414785 sirdanilot
pi_162718661
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 12:23 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Ik kom niet vaak bij de Chinees.
Voor jou alleen? Euh, misschien fish fragrant egglplant?
Laat dit maar zien: yú xiāng qiézi / 鱼香茄子
En dan duidelijk zeggen dat je mèt vlees wilt. Anders krijg je misschien zonder.
Eerst was het plan om samen met iemand iets te halen maar die wil nu opeens pizza :')
Dank voor de tip, misschien dat ik dat probeer, of anders voor een andere keer.

Ik snap dat je niet vaak bij de normale indo holland chinees komt, maar Kee Lung Palace staat hiero iig bekend als een meer """authentieke""" chinees. In hoeverre echte chinezen dat ook vinden weet ik niet maar het staat iig hoog aangeschreven.

Zal het eens navragen. Hangt natuurlijk ook af van welke regio. Ken wel een meisje uit Nanchang maar misschien eten die die eggplant helemaal niet, weet het ook niet precies.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 3 juni 2016 @ 16:11:17 #118
414785 sirdanilot
pi_162718726
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Dit.
Slaat nergens op, die entree. Er wordt genoeg verdiend aan t eten.
Andere culinaire festivals hoef je ook geen entree voor te betalen en zonder entreeprijs nog meer eetomzet want meer bezoekers.
Ik betaalde de entreeprijs (wel gereduceerd tarief want student) omdat ik dacht dat de optredens wat meer zouden zijn, en dat het eten er meer bij was. Maar het was echt voornamelijk eten eten eten, en het eten was ook niet bepaald goedkoop. Dus weet niet of ik volgend jaar weer ga.

Vond de optredens ook veel minder boeiend dan ik van tevoren had verwacht. Het indorock cafe had wel eens wat leuks maar niet de entreeprijs waard nee. En tsja het kooktheater was leuk maar was gewoon een vrouwtje dat zei hoeveel ketjap e.d. er in de sate ging en dat mocht je dan proeven. Leuk maar niet bepaald een masterclass haha. Zoiets zie ik dan liever op tv, dan kan ik beter zien wat er gebeurt.

Maar de sfeer verder was wel gewoon heel erg leuk, je waande je een beetje in indonesie. Nou ja niet dat ik daar ooit geweest ben maar iemand met wie ik er was wel en die vond dat toch wel erg leuk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 3 juni 2016 @ 16:16:33 #119
414785 sirdanilot
pi_162718873
Misschien dat ik de eggplant ook een keertje zelf ga maken, misschien ook leuk om het daar eens te halen en dan proberen na te maken thuis, lijkt me niet super moeilijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 4 juni 2016 @ 12:30:10 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162737158
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (Umbrië/Italië)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.


De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.



We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:


Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:


Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.




Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:


Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeën 82 euro kwijt.

8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-06-2016 12:37:06 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 4 juni 2016 @ 12:44:43 #121
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_162737425
Bluezz' hoofdgerecht :9~
Spoilers!
  zaterdag 4 juni 2016 @ 12:58:46 #122
217702 Lonaa
Honger!
pi_162737708
Gisteren bij het Foodtruck festival Trek geweest, die stonden in het Volkspark in Enschede.
't was mijn eerste foodtruckfestival en op zich vond ik het best tof. Alles is best prijzig (6,50 voor een glas wijn en 3,50 voor het glas...dat je wel mocht houden en maar 1x hoefde aan te schaffen, maar toch.)
Vrij veel hamburgers en pulled pork, maar gelukkig ook heel veel andere dingen! Tapas, pasta, wentelteefjes, surinaams, mexicaans, eigenlijk alle eetculturen.

Wat ik gegeten heb:
- Cassavefrieten van een hele lieve vent. Flinke portie, erbij had ie 3 soorten saus. Pindasaus, een vrij pittige marsalasaus die fantastisch smaakte en bananenketchup, mijn favoriet. Kosten: 4 euro.
- Tapasplankje met venkelsalami, parmazaanse kaas met balsamico, parmaham, wat dingetjes hier en dingetjes daar, toastje met doperwtencreme en zongedroogd tomaatje. Kosten: 10 euro.
- Een eendenburger van de Duck Truck! :9 Broichebroodje, 'burger' van stukjes eend, stukjes vel en scrapings, met goede garnituren en je kon kiezen uit 3 soorten kaas (blauw, geit en goede cheddar) erg lekker! Kosten: 8 euro.
- Kokosbollen. Ze hadden 5 soorten. Naturel, pure chocola, witte chocola, rum rozijnen en gember/peper. Gember/peper was vreemd, de rum rozijnen was fantastisch. Kosten: 1,50 per stuk of 5 voor 6 euro.

Erbij nog een goed glas wijn en 2 Disaronno Sour.

Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_162738540
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 juni 2016 14:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

De entree-prijs is wat mij weerhoudt om te gaan.
Ben al meerdere keren naar TongTong geweest dus weet wat het is en het is me het geld niet waard.
Uiteindelijk waren we 120 euro kwijt aan tongtong, 2 volwassenen en 1 kind van 4.
En dat vind ik flink aan de prijs voor wat je krijgt.
Make my day!
pi_162739911
Wat een heerlijk eten Golfer! Klinkt allemaal heerlijke en ziet er ook zo uit. Zonde dat je je entrecôte niet op kon.

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162741195
Jeetje golfer wat een steak! :D Volgens mij was dat diner z'n geld meer dan waard, 82 euro is een hele nette prijs.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 4 juni 2016 @ 15:58:12 #126
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_162741340
Gister bij X1 Brood in Den Helder gegeten, ik nam geen gewone, geen grote, maar een Broodje Döner Super. Heerlijk, precies genoeg voor een avondmaaltijd. :9

¤ 5,25
8/10
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_162742440
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:58 schreef Lonaa het volgende:
Al met al een toffe ervaring, maar ik hoef dit niet vaker dan 1x per jaar.
Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 4 juni 2016 @ 18:47:22 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162745207
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel? :o
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162745704
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 18:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Je fantasie is weer leuk. Je ziet wel vaker rare zaken in voedsel? :o
Meer teleurgesteld eigenlijk. Dat het toastje weldra gegeten gaat worden. Hij maakt zich zorgen over zijn lot. Of dat ie die bonen waar hij tot zijn middel in staat niet erg appetijtelijk vindt. Een zekere berusting zou je er ook wel in kunnen zien. :)
Maar eigenlijk denk ik dat ie al dood is.

En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in Italië.

[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 04-06-2016 19:16:17 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162753027
Vanavond lasagne gegeten bij La Galleria, Kurhausplein Scheveningen. Heerlijk en lekker veel kaas (machtig). Blijft leuk, op het terras. Zit er nog :).
Cheesecake toe niet opgegeten. Zat al vol maar was ook zompig en te weinig fruit/saus.

Rekening volgt nog.

Edit; ¤ 54,- voor 2x lasagne, 1x cheesecake, 4x fris, 3x thee en fooi.

[ Bericht 10% gewijzigd door FutureFairytale op 05-06-2016 02:05:16 ]
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 4 juni 2016 @ 23:29:52 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162753276
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 19:09 schreef Bart2002 het volgende:

En verder is het duidelijk dat de kapitaalkrachtige babyboomer hem weer eens gezellig uit de broek laat hangen in Italië.
Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan? :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162758483
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 23:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Is er weer eentje jaloers om zich heen aan het slaan? :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daar had een smiley achter gemoeten. Geen jaloezie hier. En ik zie de verslagen altijd graag verschijnen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162758782
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
Waar: Restaurant Portasenese in Castiglione del Lago (Umbrië/Italië)
Wanneer: 2 juni 2016
Wat:
Dit minuscule restaurant, dat je nauwelijks vinden kunt wordt gerund door een paar vleesliefhebbers.
[ link | afbeelding ]

De kaart bevat dan ook vrijwel alleen (rund)vleesgerechten. Wij kwamen na wat zoeken er via Tripadvisors advies terecht en hadden wel even gebeld om te reserveren, want totaal biedt het plaats aan maximaal 16 gasten.

[ link | afbeelding ]

We bestelden een fles San Pellegrino frizzante en fles een lokale witte wijn, een Madrivite Remonolce:
[ link | afbeelding ]

Na wat uitleg besloten wij allebei te gaan voor hetzelfde voorgerecht: een proeverij van diverse belegde bruschetta's met daarbij een soepje van fagiole bonen:
[ link | afbeelding ]

Bluezz had als hoofdgerecht gekozen voor de sashimi van rundvlees, bestaande uit uit 6 kleine rolletjes flinterdun gesneden rundvlees met daarin diverse groentes, kaas en gedroogd fruit, een steak tartare met kappertjes, tomaatjes en kruiden en een carpaccio van de silverside van het rund. Daarbij 3 verschillende kommetjes met sauzen. En als bijgerecht spinazie.
[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Ik naam de entrecote van de grill met daarbij een gemengde salade. Een enorm lekkere entrecote die zelfs voor mij te groot bleek te zijn:
[ link | afbeelding ]

Leuk en lekker allemaal en totaal waren we voor dit alles met z'n tweeën 82 euro kwijt.

8/10
Lekker hoor ! die sashimi ziet er interessant uit! voorgerechtjes zijn ook prima, in Nederland eet ik niet zo graag bonensoep, in Italie is dat een stuk lekkerder!
pi_162760060
Dit was heerlijk!!
En die sashimi, echt heeeeerlijk! maar veel te veel :D
pi_162760079
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 14:49 schreef FutureFairytale het volgende:

In het vierde stukje van links zie ik trouwens een boos gezichtje :D
Wie ziet dat ook?
Ik :)
Wist je dat er een FB groep is waar allerlei gezichten in dingen/eten te zien zijn, echt heel grappig! :D
pi_162851664
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 16:43 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als we het even snel uitrekenen dan was je zo'n slordige 400 euro achteruit dus bij dat laatste kan ik mij iets voorstellen. :D
Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_162851753
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:24 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat ligt er maar aan. In die landen kan je heerlijk en relatief goedkoop eten als je door de week luncht met het menu van de dag. Wij eten voor 12 of 13 euro 3 gangen, inclusief 1/4 liter wijn.
Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162851881
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik weet niet over welke landen je het hebt in deze, maar het klopt wel dat je bijna overal het avondeten buiten de deur kunt gebruiken voor weinig. Alleen niet in NL op zo'n festival.
Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_162851963
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:31 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb het over Frankrijk. Daar is het meestal goedkoper om 's middags een dagschotel te eten.
Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_162851989
Bij Sjaak de Haan. Die verkoopt halve hanen. Heel lekker.
pi_162852035
En pas een all you can eat restaurant. Ook een ervaring.
pi_162852049
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:33 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zeer zeker. Frankrijk is een culinair paradijs wat ook voor de gewone mens te betalen is.
Ja, als de gewone mens weet hoe het te betalen is!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 13 juni 2016 @ 14:05:48 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162975084
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.


Restaurant Le Gabarrier


(klikken voor uitgebreid verslag)

Verkorte versie: aan de Dordogne, restaurant met supervriendelijke chef zonder klanten, we aten er vorig jaar ook, toen was alles een beetje triest en net niet goed. Nu was het buiten, in de wel/niet zon en alles was precies goed.

Soep :
pottage

Voorgerecht:
Foie gras mi-cuit, niet bijzonder, wel lekker.
Oeuf en cocotte (foie gras, eierdooier, jus, paddestoelen), lekker!

Hoofdgerecht:
Filet de canette met foie gras. Beetje doorgeslagen, maar toch lekker.
Ossenhaasje met morieljesaus. (niet op foto). Mooi bleu en lekker.

Nagerecht
Soort semifreddo schuimtaartachtig roomijs met nootjes in een kommetje notenlikeur.
Errug lekker.

Prijs : 2 x 35 euro + 30 voor de wijn.
Cijfer : 9 (niet in de laatste plaats door de supersupersuper bediening door de chef)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 13-06-2016 14:27:16 ]
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 13 juni 2016 @ 23:53:35 #144
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_162995145
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 12:30 schreef golfer het volgende:
-knip-
Dat ziet er heerlijk uit! _O_
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 15 juni 2016 @ 13:35:05 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163031434
En het is hier nog steeds "slecht weer". Dus nog maar een stukje. :-)


Auberge à la Ferme Les Truffières in Trémolat.


Voor lang verslag, klik op de foto. Kort verslag:

Apéritif : Kir met aardbeitjes
Vooraf : knoflooksoep
Tussen : Foie gras mi-cuit
Tussen : Salade
Hoofd : eendenborst, geconfijte aardappelschijfjes, verse groenten
Toe : aardbeien
Erbij, flesje Merlot/Malbec uit Bergerac.
Na : koffie en thee

Kosten : 85 euro
Cijfer : 10
  woensdag 15 juni 2016 @ 18:50:29 #146
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163039143
Ik krijg er heimwee van naar de vakanties die we in de buurt van de Pyreneeën hadden, toen ik nog jong was en weinig om eten gaf. Maar wat we daar aten is me altijd bijgebleven. Zo lekker en zo relatief eenvoudig, met regionale ingrediënten. Klinkt als zo'n tentje als waar wij toen ook wel eens aten. Enjoy!
pi_163096398
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 14:05 schreef RobinOok het volgende:
Wegens geen zon maar een stukje geschreven bij de fotocollega van het waar we eergisteren geluncht hebben, wij noemen het restaurant het Gabbertje.

[knip]
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die ganzenlever plakken is helemaal naar mijn wens en daarmee zou ik mij al klem kunnen eten.
  zaterdag 18 juni 2016 @ 16:07:29 #148
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_163112510
Zazpi San Sebastian, https://m.facebook.com/zazpijatetxea. Heerlijk eten, pintxos maar dan iets moderner, wel me de vriendelijke prijs van 2,30 tot max 4 euro per gerechtje. Absolute aanrader, hier kan menig sterrentent in Nederland en daarbuiten qua smaak nog leren. Uiteraard met txakolli erbij.











De avond die daarop volgde aten we bij akelarre, menu's Aranori en Classico. https://www.akelarre.net/es/menus

Dit was een erg fijne ervaring, subliem restaurant op een fantastische locatie, waar lekker gekookt wordt, fijn personeel rondloopt en de wijnkaart eens gewoon vriendelijk geprijsd is, in plaats van op zijn Hollands alle flessen 5x over de kop. Duur, maar zeker eentje om nog eens terug te komen, maar niet voordat we eens naar Arzak gaan. ;)

Hier dronken we cava en een flesje chablis en meursault bij.



bij de volgende salade bestaan een deel van de blaadjes uit heerlijke plakken foie gras, een fijne verrassing.


De kop was ook eetbaar, dat dus maar geprobeerd, maar vond dit eigenlijk niet zo spannend qua smaak..


Foie, waarbij de peper gelukkig rijst was en de zoutkristallen zoet waren, subliem.


Toetjes!






[ Bericht 41% gewijzigd door Kopstoot op 18-06-2016 16:26:18 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zaterdag 18 juni 2016 @ 22:16:51 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163123365
Wanneer: 18-06-2016
Waar: Ron Gastrobar Indonesia Ouderkerk a.d. Amstel.
Wat:
Nadat Ron Blaauw al eerder z'n Michelinsterren restaurant in Ouderkerk aan de Amstel opgaf en daarvoor in de plaats in Amsterdam de inmiddels ook al met een Michelinster onderscheiden Ron Gastrobar opende, volgde daarna ook nog Ron Gastrobar Oriëntal en nu is er sinds 7 weken, weer in Ouderkerk aan de Amstel, Ron Gastrobar Indonesia.
Bij mooi en droog weer kan je aan lange houten tafels buiten zitten met uitzicht over de Amstel.

Naast gerechten van hemzelf zijn er ook gerechten van zijn Indonesische chefkok Agus Hermawan.

Vriendelijke ontvangst en eenmaal gezeten krijgen wij mondelinge uitleg over het concept, hetgeen ook te lezen is in een soort krantje:


Je kunt kiezen uit Indo Streetfood zoals lemper, pangsit, marrabak, risoles, loempiaatjes etc. voor 7,50 per gerechtje. Of voor wat grotere losse gerechten zoals daging giling, ikan dabu, iga babi bakar, bumbu goreng daging etc. voor 15 euro per gerechtje of voor BBQ Saté gerechten van de grill zoals ayam, maranggi, kambing of babi lapis voor 12,50 per gerecht.
Tenslotte kan je ook kiezen voor een rijsttafel. Eén die samengesteld is door Ron Blaauw met 12 hapjes voor 29,50 of een andere die door chef Agus is samengesteld bestaande uit 15 hapjes voor 35 euro pp.
Vooraf krijg je een bakje met kroepoek en emping met satésaus.


Wij besloten te gaan voor de rijsttafel van Agus, die zelf even uit de keuken kwam om uitgebreid een praatje met ons te houden over zijn ervaring als kok en de gang van zaken in deze gastrobar.
Al (heel) snel kwamen de gerechtjes op tafel:

Udang Peteh, Ikan Kerrie, Daging Rendang, Babi Ketjap, Daging LJO, Sambal goreng Telor, Sajoer Lodeh, Tahoe Ketoprak, Gado Gado, Atjar, Sambal Goreng Kentang, Seroendeng, Pisang Goreng, Saté Ajam en Saté Kambing. Daarbij witte rijst en gebakken rijst.

Je kunt voor erbij zelf sambal scheppen uit een drietal ketels, die van links naar rechts 'mild', 'heet' en 'niet normaal heet' is.

De gerechten hebben een echte Indonesische smaak en zijn allemaal prima gekruid. Voor ons was het hoogtepunt van de rijsttafel absoluut de Saté Gambing (geit) en die hebben we dus nog een keer uitgevraagd.

Bij de rijsttafel dronken we een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en bruisend water.
We namen geen dessert en hielden het bij koffie. Daarbij kregen we een heerlijk stukje spekkoek.

Even later kwam chef Agus weer even langs bij onze tafel om ons te laten proeven van nog een bijzonder lekkere door hem gemaakte lapiskoek. (al een hap genomen voordat we de foto namen)

Het is nog wel te merken dat het restaurant nog niet zo lang open is. Met name de overenthousiaste dames en heren van de bediening die geen eigen tafels hebben en het dus kan voorkomen dat binnen 3 minuten 3 verschillende personen even langs ons kwamen met de vraag of alles naar wens was.

Kosten inclusief wijn, water en koffie 109 euro voor ons tweeën.
9/10

Een prima nieuw adres voor lekker authentiek Indonesisch eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Official ESF Kreviewer zaterdag 18 juni 2016 @ 22:25:27 #150
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_163123644
Ziet er goed uit! Ben wel eens bij Ron B geweest. Jammer dat het zover uit de buurt is, want indo eten kan echt lekker zijn.
pi_163125699
Heerlijk golfer!
Namen jullie nog wat sambal erbij? Leuke optie :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 18 juni 2016 @ 23:32:29 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163126314
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk golfer!
Namen jullie nog wat sambal erbij? Leuke optie :)
Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 juni 2016 @ 23:59:07 #153
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_163127369
Leuk! Ga bij de gastrobar Indonesia zeker vaker komen. Kwam er 2? weken terug toevallig terecht op een mooie zaterdag en dat beviel uitstekend, buiten gezeten, dus de ketels met sambal niet gezien, de 3 soorten werden wel netjes buiten op een schaaltje gezet. Blauw gaat Agus en zijn maatje wel missen, hoewel ik zelf nooit in blauw was.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zondag 19 juni 2016 @ 00:03:46 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163127524
Ziet er goed uit!
pi_163127575
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Yups. Alle 3 de soorten geprobeerd en eentje was echt heel pedis.
Leuke review!
Hier wil ik ook wel eens naar toe.
Make my day!
  zondag 19 juni 2016 @ 00:32:06 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163128297
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:59 schreef Kopstoot het volgende:
Leuk! Ga bij de gastrobar Indonesia zeker vaker komen. Kwam er 2? weken terug toevallig terecht op een mooie zaterdag en dat beviel uitstekend, buiten gezeten, dus de ketels met sambal niet gezien, de 3 soorten werden wel netjes buiten op een schaaltje gezet. Blauw gaat Agus en zijn maatje wel missen, hoewel ik zelf nooit in blauw was.
Agus vertelde inderdaad dat ie bij die andere Blauw had gewerkt hiervoor. Daar hebben we trouwens ook wel een keer erg goed gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 juni 2016 @ 00:39:48 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163128483
Vraagje: hoe zit het met de pittigheid als er zoveel kaaskoppen komen eten?
  zondag 19 juni 2016 @ 00:42:24 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163128542
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 00:39 schreef RobinOok het volgende:
Vraagje: hoe zit het met de pittigheid als er zoveel kaaskoppen komen eten?
Er is wel rekening met de belanda's gehouden, hoewel er ook opvallend veel indo's zaten te eten.
Het is mild kruidig (wel de echte goede kruiden). Je kunt het dus met die verschillende sambals (citroen, trassie en ??) zelf zo pittig maken als je wilt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163129859
Ziet er super uit, golfer _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 19 juni 2016 @ 08:32:53 #160
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163131505
Omnom, ik heb nu nog meer zin om te gaan!
Kwak
pi_163136143
Die sambals zijn lekker :9
pi_163136468
De straat. Azie. Toch ook een plek nu we het hebben over lekker Aziatisch eten.
pi_163137587
Afgelopen week bij Rijntje gegeten aan de Pr Margrietlaan in Hillegersberg, Rotterdam.



Ik heb geen foto's gemaakt dus een korte impressie:

Voorgerecht:
Tafelgenoot: Oesters (stond niet op de kaart)
Ik : Salade met gebakken pijlstaartinktvis

Wijn : Sauvignon Blanc

Hoofdgerecht:
Beiden : Gebakken diamanthaas (jodenhaas) met tuinboontjes en portsaus.
Bijgerechten: Simpele salade en aardappeltje uit de oven.

wijn : Merlot

Desert:
Tafelgenoot: koffie
Ik : mille-feuille van Aardbeiden en mascarpone creme + dessertwijn

Lokatie:
Voorheen zat hier de kroeg Malle Babbe maar sinds kort dus Rijntje en het is er een stuk op vooruit gegaan. :P Aankleding is leuk en je zit wel dicht op elkaar waardoor het wat rumoerig wordt maar dat vonden we niet erg of storend eigenlijk. Tafeltje wat we hadden was aan de rand van de half open keuken wat wel een leuk inkijkje gaf hoe men daar met elkaar bezig was. Ze hebben een kleine kaart die maandelijks wisselt. Ik hou hier persoonlijk wel.
8

Bediening:
Twee dames en een gastheer die zo nu en dan bijsprong. Net te weinig bediening voor als de zaak vol is had ik het idee. Aan de andere kant is het een klein restaurant met veel tafels dus meer personeel zal elkaar waarschijnlijk in de weg lopen.

Door de drukte was men niet altijd even alert op het wijn schenken. Ik ben daar nogal zeikerig in dus vandaar dat het me opviel. :P Voor de rest prima bediening. dikke 7

Voedsel:
- De inktvissalade vond ik lekker maar niet uitzonderlijk. Beetje teveel dressing zelfs. 7tje
- Oesters waren ook prima heb ik begrepen (zelf ben ik niet van de oesters)
- Diamanthaas was heerlijk bereid, de combinatie met de tuinboontjes en juiste hoeveelheid portsaus maakte het een dikke 8
- mille-feuille vond ik echt geweldig. Heerlijk vers en krokant absolute 9

Omdat we vlak bij de keuken zaten zagen we de twee koks (man en vrouw) in de weer. Ze waren ontzettend geconcentreerd en rustig. Zo te zien alles onder controle en kwam een plezierige sfeer vanaf.

Kosten:

¤105,70 exclusief tip.

Cijfer: 8/10

Leuk restaurant aan de Rotte en helaas regende het flink anders kan je heerlijk buiten eten. Wel iets om terug te komen. ^O^
  zondag 19 juni 2016 @ 17:50:14 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163142211
quote:
7s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:40 schreef Tem het volgende:
Leuk restaurant aan de Rotte en helaas regende het flink anders kan je heerlijk buiten eten. Wel iets om terug te komen. ^O^
Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.
  zondag 19 juni 2016 @ 17:56:16 #165
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163142329
Wij blijven meestal ook hangen in de 3km rondom ons huis. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163142839
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 17:56 schreef Isegrim het volgende:
Wij blijven meestal ook hangen in de 3km rondom ons huis. :')
Voor jullie op de fiets ongeveer 3.4 km :(

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2016 18:27:03 ]
pi_163142865
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 17:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klinkt leuk, maar voor mij toch te ver. Verkeerde kant van de snelweg. Mwah.
Wij zitten ook aan de andere kant van de snelweg maar toch redelijk dichtbij.
  zondag 19 juni 2016 @ 21:18:40 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163147455
De laatste uit Frankrijk, die van onze laatste avond:


Ferme Auberge Du Roc


Korte versie had ik al gegeven in de slowchat, maar het was niet zo goed dus: weinig (voor dat geld), eend te gaar, omelet te gaar, aardappelen te vet, taart niet gaar. Beetje allemaal net of helemaal niet.

Ik geef ze een zesje.
Ferme Auberge du Roc, Philippe Lapeyre, 24170 Saint Pompon.
Dordogne, Frankrijk.
  zondag 19 juni 2016 @ 22:45:47 #169
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_163150375
quote:
7s.gif Op zondag 19 juni 2016 18:25 schreef Tem het volgende:

[..]

Voor jullie op de fiets ongeveer 3.4 km :(
Te ver! :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_163220284
Vanmiddag voor de lunch naar het frietkot van Sergio Herman geweest.

5,5 euro voor het frietje van het seizoen met Parmezaan, tomatenpoeder en een limoen-basilicumsaus.

Viel goed in de smaak, wel lang wachten voor het klaar is.
pi_163247762
Waar: Roopram roti Rotterdam
Wanneer: Zojuist
Wat at je: Roti, kip, aardappel, kousenband en ei
Kosten: 8,50 voor het gerecht volgens mij
Cijfer: 8



De laatste keer dat ik roti buiten de deur heb gegeten is echt al jaaaaaren geleden, voor de rest maak ik het altijd zelf. Ik wilde het dus weer een keer ergens anders eten om te weten of mijn smaken nog wel een beetje klopte. Niet dus. Maar anyhow, deze vond ik wel erg lekker.

Het is een ruime zaak. Bestellen en afhalen bij de bali waar wat Surinaamse vrouwtjes vrolijk naar elkaar schreeuwen. Een jankend kind op de achtergrond, maar al met al wel netjes en prima.

Enige nadeel vond ik dat de kip in gebroken stukken was, waardoor er allemaal splinters in zaten. Bij de eend was dit nog erger. Je kunt wel kipfilet nemen, maar ik vind vlees aan bot meestal lekkerder. Alleen waarom niet gewoon hele drumsticks? Maar misschien hoort het wel zo bij roti.
pi_163247842
Is inderdaad vaker zo, echt van die raffelbrokken...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_163248091
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 18:58 schreef opperkleurder het volgende:
het frietkot van Sergio Herman
Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 23-06-2016 20:24:52 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163248177
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:04 schreef Myraela het volgende:
Maar misschien hoort het wel zo bij roti.
Gewoon een kip aan stukken hakken bespaart arbeidsloon en basismateriaal. Men gebruikt graag het hele beest. Dat hoort bij "authentiek" eten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163248253
En voor die tien frietjes en die prijs vind ik dat er veel te veel saus op zit. Ik heb een hekel aan friet die verzuipt in de saus.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_163248438
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:26 schreef PluisigNijntje het volgende:
En voor die tien frietjes en die prijs vind ik dat er veel te veel saus op zit. Ik heb een hekel aan friet die verzuipt in de saus.
Je kan niet aan de foto zien of het een laag bakje is of een duivels geconstrueerde puntzak die door het servetje gaat. Als dat zo is dan heb ik niets gezegd. ;) En het zou zomaar kunnen dat hij met die limoen-basilicumsaus over de friet een gat in de markt heeft aangeboord. Binnenkort verkrijgbaar bij elk frietkot bij u in de buurt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163248560
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:19 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Treurig. Van eerlijke friet een soort haute-cuisine willen maken. Met bijbehorende hoge prijzen en luttele hoeveelheden. Ik schat het bakje op hooguit 10 frietjes. De rest daar bovenop is hoogdravende vergezochte onzin. Sergio zal de ballen wel weer uit zijn pantalon lachen.
Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.
pi_163248810
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:40 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

Was veel meer dan 10 frietjes, zeker 20.
We zullen als we daar een eens komen eens tellen.

Ondertussen betaal je voor dit:

Je kunt culinaire frietjes in een prachtige ambiance. Het interieur is bedacht door Studio Piet Boon en de medewerkers lopen in kleding van Robine Lempers van Fashion for Companies. Er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot, de servetten krijgen cartoons van Kamagurka en Cor Unum ontwierp handgedraaide keramische potten voor de sauzen.

Voor de poppenkast en niet voor het bakje friet met vergezochte fantasietopping. Iedereen moet dat zelf weten natuurlijk of je daar in mee gaat. Het is niet zo dat er geen alternatief bestaat voor de helft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163248880
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:50 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

We zullen als we daar een eens komen eens tellen.

Ondertussen betaal je voor dit:

Je kunt culinaire frietjes in een prachtige ambiance. Het interieur is bedacht door Studio Piet Boon en de medewerkers lopen in kleding van Robine Lempers van Fashion for Companies. Er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot, de servetten krijgen cartoons van Kamagurka en Cor Unum ontwierp handgedraaide keramische potten voor de sauzen.

Voor de poppenkast en niet voor het bakje friet met vergezochte fantasietopping. Iedereen moet dat zelf weten natuurlijk of je daar in mee gaat. Het is niet zo dat er geen alternatief bestaat voor de helft.
Voor een normaal diepvriesfrietje met saus betaal je ook al snel 3 euro. Dan betaal ik liever een paar euro meer. 5.5 is inderdaad duur, maar goed een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.
pi_163248901
Lekker boeiend. Het is best tof dat iemand een keer wat anders probeert met iets zo simpels als een patatje. Iedereen snapt heus wel dat het een stuk duurder is dan een normaal patatje.
pi_163248916
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef opperkleurder het volgende:
een lekker broodje heb je ook niet voor dat geld.
Bij de toko wel twee hoor. :9
pi_163248932
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:53 schreef Myraela het volgende:
het een stuk duurder is dan een normaal patatje
Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Maar goed. Ook dit zullen we weer normaal moeten gaan vinden om geen ruzie te krijgen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163248958
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Is wel goede friet en een prima portie. Ik was wel vol hoor. En het oog wil ook wat.

Maar goed het staat je vrij om naar Piet Patat op de hoek te gaan.
pi_163248994
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:56 schreef opperkleurder het volgende:
Maar goed het staat je vrij om naar Piet Patat op de hoek te gaan.
Dat doe ik ook. Maar ik vind ook dat het geen taboe moet zijn om over dit soort modeverschijnselen de twijfels te ventileren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163249006
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:55 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is een normaal patatje. Alleen met pretentie en een dure entourage en rare strooisels en sauzen.
Maar goed. Ook dit zullen we weer normaal moeten gaan vinden om geen ruzie te krijgen. :)
De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
pi_163249047
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:

[..]

De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaise
pi_163249111
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juni 2016 20:59 schreef Myraela het volgende:

[..]

De gemiddelde patatzaak verkoopt baggerpatat, dat is de standaard. Dus voor een beetje goede patat zou ik zo al extra betalen. Als je dan 2 euro extra moet betalen om eens wat anders te eten dan mayonaise (waar je meestal fritessaus krijgt), dan zie ik het probleem niet.
Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat/friet kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163249139
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:02 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Is ook weer waar. Ik ga er geen halszaak van maken. Maar een goede patat kan men ook maken zonder de 3e alinea uit #178. Dat kost ook een vermogen waar de patat niet beter van wordt.
De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.
pi_163249355
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:04 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

De beste friet haal je nog altijd op het Jourdanplein in Brussel. Een simpele kiosk waar je buiten in de rij staat. Maar een goede Andalouse of tartaarsaus is in Nederland nauwelijks te vinden.
Patat/Friet is geen culinair hoogstandje natuurlijk. Als men echte reepjes aardappel gebruikt en goede (als in niet ranzige) olie. Met een beetje zout en lekkere mayonaise is ie eigenlijk niet voor verbetering vatbaar. En dat snappen ze in hun frietkotjes bij onze Zuiderburen uitstekend. Waar ik dan weer denk dat Sergio een heel andere insteek heeft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 23 juni 2016 @ 21:39:59 #190
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163250092
De beste friet die ik ooit gehad heb was de friet zuurvlees van Beluga op t Preuvenemint in Maastricht een jaar of 5 geleden. Als Hans besluit om een friettent te openen sta ik vooraan.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 23 juni 2016 @ 21:41:03 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163250123
Zit niet te zeiken over 5,5 euro man. Dat is geen haute-cuisine prijs. Ik betaal dat zo ongeveer voor een zak chips bij een tankstation. Een frietje bij de Efteling zal vast niet (veel) goedkoper zijn.
pi_163250213
Zeker Golden Wonder chips.
pi_163250533
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Zit niet te zeiken over 5,5 euro man.
Bedoel je mij vrouw?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163250545
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:44 schreef Tem het volgende:
Zeker Golden Wonder chips.
:)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163250582
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:00 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

Voor 0,75 cent minder krijg je een meer normalere saus, o.a. echt mayo, peper, pinda en bernaise
Een "normale " saus.

Echt hè; iets nieuws en innovatiefs doen stuit in Nederland altijd op zulke reacties.

Alles moet maar " normaal " zijn. Het mag niet van de standaard afwijken en al helemaal niet " duur " zijn :')

Ik vind het juist leuk dat Sergio het frietje eens anders bekijkt. Het ziet er goed uit. Ik ga het zeker proberen.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 23 juni 2016 @ 22:02:20 #196
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163250779
Ik vind t vooral jammer dat t zo ver weg ligt. Maar mocht ik een keer in de buurt zijn ga ik er zeker langs.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 23 juni 2016 @ 22:18:16 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163251269
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:54 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Bedoel je mij vrouw?
Ja, gij ja!
pi_163251582
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Een frietje bij de Efteling zal vast niet (veel) goedkoper zijn.
Laster! :{w

¤2,80 :7
Inclusief één saus naar keuze, overigens.
Let me see you stripped down to the bone
pi_163251625
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 22:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, gij ja!
Dan weet ik dat.
Het was niet eens zozeer de prijs. En je moet de prijs natuurlijk niet gaan vergelijken met de prijs van een zak sjips bij de benzinepomp. Het heeft beide zeer zijdelings met aardappel te maken maar daar houdt het mee op. Mijn bezwaar is niet eens zozeer de prijs. Maar ik lees over die "bronzen" ovens en kekke outfitjes en designerservetjes en een "Piet Boon" interieur en "handgedraaide keramische potten". En dan ga ik zo'n beetje rekenen en dan concludeer ik dat er dan verdomd weinig budget overschiet voor het basismateriaal (kurk aardappel) waar het in de kern eigenlijk om draait. Dus hoe we tot de conclusie komen dat het "goed" is is beyond me. Daar mag ik graag over zeuren. Het sop is de kool niet waard en elders wordt ook meuk verkocht zonder de entourage, maar toch: zoiets zit me niet lekker. En ik houd van (een beetje) zeuren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 23 juni 2016 @ 22:31:52 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163251695
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
pi_163251796
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 22:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, je mag best zeuren, maar niet over de prijs.
Echt duur is het nou ook weer niet. Waar hebben we het nou eigenlijk over. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_163251814
Dure frietjes?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')