Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010)quote:Op zondag 4 november 2018 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:
Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de allereerste winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.
We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
[ afbeelding ]
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en kaviaar.
Voorgerecht:
[ afbeelding ]
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.
Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
[ afbeelding ]
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.
Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).
Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.
Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.
7/10
Correct. Aangepast.quote:Op zondag 4 november 2018 13:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010)
Ben een beetje trots op de mede Arnhemmer ;-) (en ze kookt verhipte lekker)quote:
Zalmeitjes, denk ik, bij de amuse?quote:
Dat is België en past prima in dit topic:quote:Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Je bent van harte welkom in Rotterdam. Die wereldstad aan de Maas.quote:Op maandag 5 november 2018 18:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.
Zou er bijna om gaan verhuizen.
Leuk voor in het topic dat golfer noemtquote:Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
quote:Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.quote:Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nogquote:Op vrijdag 9 november 2018 12:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Imperium:CUL / CULinair nieuws #2quote:Op vrijdag 9 november 2018 12:14 schreef Gripper het volgende:
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog
.
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.quote:Op vrijdag 9 november 2018 12:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt
Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld
"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
Ziet er heel erg goed uit.quote:Op vrijdag 9 november 2018 09:56 schreef Gripper het volgende:
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium
We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!
Op de foto:
[ afbeelding ]
bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus
Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop
En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp
Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!
De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.
Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.
Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Ok, bedankt voor deze tip.quote:Op vrijdag 9 november 2018 13:52 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
quote:
Hij heeft wel gelijkquote:
M'n lever op dat plaatje.quote:
Chianti erbijquote:
3e ster zie ik niet gauw gebeuren in NL tenzij 1 van de anderen die hem heeft er eentje verliest of stoptquote:Op maandag 3 december 2018 12:43 schreef Kopstoot het volgende:
Nee foto’s maak ik zelf eigenlijk nooit, maar vind t prettig dat anderen dat wel doen, bij het uitzoeken van restaurants.
Overigens in de bediening nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes, niet storend verder, maar mocht men een derde ster ambiëren moeten die er nog wel uit.
Benieuwd naar je ervaring bij Sabero.
Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.quote:Op maandag 3 december 2018 12:58 schreef Kopstoot het volgende:
Ach, er zijn zaken in Spanje / Frankrijk die een derde ster om minder hebben gekregen, bijvoorbeeld Akelarre, heerlijk eten maar haalt het niet bij hetgeen ik bijvoorbeeld at bij Tribeca, de Kromme Watergang of voorheen Bord'eau. Akelarre heeft natuurlijk wel een fantastische setting, dat zal allicht ook helpen en de gerechtjes zien er uit als kunstwerkjes (maar zijn dus niet per se lekkerder).
17 december weten we het, dan worden de sterren weer uitgedeeld. Vandaag eerst de GaultMillau.quote:Op maandag 3 december 2018 13:43 schreef Tarado het volgende:
Sowieso zijn ze wat makkelijker in Frankrijk maar Michelin doet ook wel een beetje aan quota, als je ziet hoe lang het geduurd heeft voordat Inter Scaldes die 3e ster kreeg, had er echt wel mee te maken dat oud Sluis ze al had.
Ohhh instant hongerquote:Op maandag 3 december 2018 19:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Afgelopen zaterdag aten we met drie personen bij Indonesisch restaurant Bali James in Breda. Voor 114 euro kregen we 3 grote rijsttafels, wat frisdrank en een tjendol.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was allemaal heerlijk. Veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil zo snel mogelijk weer terug. Ik ga binnenkort dromen over de saté kambing en de briljante sambal manis die over de kip en de garnalen zat.
We hadden een half uur van te voren gebeld of er nog een tafel voor ons was en de hele zaak zat vol maar toch liep alles op rolletjes.
Cijfer: 9
verkeerde topic? zoniet:quote:
quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
quote:Op maandag 3 december 2018 19:33 schreef uniekhoorn het volgende:
Nieuw restaurant Groningen ze doen wat ze beloven.. heerlijke kip met bijgerechten die zelf mag kiezen.
Hele mooie speciaal bieren op de kaart.
Kip zo mals
https://www.lecuq.nl
quote:
Viel wel mee, dat pittige. Het was niet 'oooh, waar is iets om mee te blussen!!' pittig.quote:Op dinsdag 4 december 2018 09:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Veel pittige dingen LS!
Menu en gerechten zien er heerlijk uit
Wij schrokken ook een beetje, hadden het in deze tent niet verwacht.. maar het smaakte prima en we zijn niet ziek gewordenquote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde?quote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Zoals ik zei, onsmakelijk ideequote:Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde?
Superzout, zal qua hygiëne wel meevallen. En als er niet een flink korte omlooptijd is zal een toko als deze het wel niet aanbiedenquote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?quote:Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Waar: Tribeca in Heeze
Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.
Ik zie dat ik me heb verteld in de gangen. Van hun site:quote:Op zondag 23 december 2018 13:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.quote:Op zondag 23 december 2018 13:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.
Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?quote:Op zondag 23 december 2018 13:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Wij hadden geen gnocchi, kabeljauw, zwezerik of patrijs.quote:Op zondag 23 december 2018 13:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.
Zeker nog een keer op het verlanglijstje. Eerst even doorsparen.quote:Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd
Serieusquote:
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet latenquote:Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.
En toch begin je erover...quote:Op zondag 23 december 2018 20:23 schreef flipsen het volgende:
[..]
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd Deel de rekening door 4 en klaar?
Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doenquote:Op zondag 23 december 2018 20:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.
En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.quote:Op zondag 23 december 2018 22:54 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.quote:Op maandag 24 december 2018 09:02 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
Ja ik weet het . Maar als mensen dit al jaren doen, kan ik ze er niet vanaf brengen.quote:Op maandag 24 december 2018 10:55 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Dat de bediening in de horeca veelal kut met peren is, is al erg genoeg. Maar zelfs in de tophoreca is ernstig.quote:Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.quote:Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Zo heilig is die ster niet.quote:Op woensdag 2 januari 2019 15:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.
Waar wordt dat beweerd?quote:
Waar?quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:16 schreef Gripper het volgende:
Waar? Mr Black & the White Ox - Utrecht
De kosten vielen mee want het 2e menu was gratis vanwege de opening. Die aanbieding hebben ze nog de hele maand januari en februari geloof ik. Normaal zou het 120 ¤ zijn, nu 80. Gewoon nette prijs.
Via Iens vind ik m wel:quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?
Oh, 50% korting dus.quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:33 schreef Gripper het volgende:
Via Iens vind ik m wel:
https://www.iens.nl/resta(...)white-ox/441449#info
heel de maand januari nog actie dus.
Kregen bij vertrek nog wel een kaartje mee met de promotie
Ik geef deze combo van Henks kaasfondue en Henks spareribs een 10/10quote:Op maandag 21 januari 2019 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
En als je kaasfondue en spareribs combineert, krijg je de brainwave van het jaar. Het wordt een beetje een knoeiboel maar dat is het meer dan waard:
[ afbeelding ]
Leuk zo'n maandag vol restaurantervaringen. Jouw reuzesparerib dan maar eens compenseren met über-hipster veganistisch voer.quote:Op maandag 21 januari 2019 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Café 't Halve Maatje, Kleiweg, Rotterdam
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |