abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181878375
registreer om deze reclame te verbergen
Wanneer: 12 september 2018
Waar: Restaurant Tribeca**, Heeze

Wat:

In het pand in Heeze waar voorheen Restaurant Boreas gevestigd was is sinds augustus 2016 restaurant Tribeca gevestigd. Tribeca is eigendom van Jan en Claudia Sobecki, die eerder werkten bij restaurant Chapeau in Bloemendaal. Al in 2017 kreeg Tribeca 2 Michelinsterren.
DSC02995.jpg?timestamp=1536833559240
Interieur met heerlijk zittende stoelen:
DSC_1403_standard_2x.jpg?timestamp=1536833596363

Wij hadden gekozen voor een all-in arrangement van 5 gangen inclusief wijn, water en koffie.
Bij binnenkomst begonnen we met een glaasje Cava.

Daarna volgden maar liefst 6(!!) verschillende amuses. De 1 nog mooier en verfijnder dan de andere.
Amuse 1:
DSC02997.jpg?timestamp=1536833771124
Krokantjes van quinoa met een dip van zoete aardappel, cèpes (eekhoorntjesbrood) en limoen.
Amuse 2:
DSC03000.jpg?timestamp=1536833924862
Een 'taco' met groene kruiden, avocado en salsa.
Amuse 3:
DSC03001.jpg?timestamp=1536834020466
Een cilinder met bataat, eendenlever, chocoladeparels en bergamot.
Amuse 4:
DSC03002.jpg?timestamp=1536834098880
Pommes soufflé, een paling crème fusion en bieslook.
Amuse 5:
DSC03003.jpg?timestamp=1536834198737
Diverse bereidingen van tomaat met dragon en citroengras.
Amuse 6:
DSC03004.jpg?timestamp=1536834255516
Makreel, kappertjes en gerookte olie.

1e gerecht:
DSC03007.jpg?timestamp=1536834410731
Diverse bereidingen van biet met rouille, hangop en steranijs.
We dronken daarbij een glas Duitse Knebel Riesling.

2e gerecht:
DSC03010.jpg?timestamp=1536834582195
Kreeft, langoustine, tomaat, venkel en bouillabaisse.
Bij dit gerecht dronken we een Oostenrijkse Grüner Veltliner, Pichkler-Krutzler uit Wachau.

3e gerecht:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.
DSC03012.jpg?timestamp=1536834790892

Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:
DSC03015.jpg?timestamp=1536834933841
Zeeduivel, raapjes, 'ossobucco' saus en passievrucht.
Bij dit gerecht dronken we een glas Bornos, een Spaanse verdejo uit Rueda.


4e gerecht:
DSC03020.jpg?timestamp=1536835062590
Parelhoender met bataat, artisjok, vijg, ui en zomerfruit.
Hierbij gingen we over op een rode wijn, domaine Le Roc des Anges uit de Roussillon in Frankrijk.


Ik had voor een zoet dessert gekozen en Bluezz koos voor kaas, dus kregen we allebei een ander pré-dessert:
DSC03023.jpg?timestamp=1536835436521
Voor mij cremeux van kokos met vanille, gember en geelwortel.
Voor Bluezz:
DSC03025.jpg?timestamp=1536835541721
Epoisses, eendenlever, kers en macadamianoot.

Daarna volgden de kaas en het zoete dessert.
Bluezz:
DSC03030.jpg?timestamp=1536835694123
Ze kreeg daarbij een glas rode domaine La tour Vieille, een bijna port-achtige Banyuls reserva dessertwijn.
Voor mij:
DSC03029.jpg?timestamp=1536835876639
Aalbessen gratiné met een saus van kamille, karamel en rozemarijn en daar bovenop een vruchten ijsje.
Ik dronk daarbij een witte Gomariz desserwijn uit Ribeiro in Spanje.


Tijdens het wachten na het dessert op de koffie en thee werden we nog getrakteerd op een vers gemaakte (warme) madeleine:
DSC03035.jpg?timestamp=1536837064161

Ten slotte sloten we af met een dubbele espresso voor mijen Sichuan-thee voor Bluezz, die ook alweer op een aparte manier werd geserveerd:
DSC03039.jpg?timestamp=1536836110711

Oh, en natuurlijk kwamen daar ook nog een heel stel friandises bij:
DSC03037.jpg?timestamp=1536836213415
DSC03038.jpg?timestamp=1536836235274

Conclusie:
Alles was heerlijk en perfect bereid en werd door vriendelijk, kundig bedienend personeel geserveerd.
Jan Sobecki kwam zelf ook nog even de keuken uit een praatje aan tafel te maken.

De 2 Michelinsterren meer dan waard en misschien wel op weg naar een 3e Michelinster?

9,7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 13-09-2018 16:57:49 (typo) ]
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2018 @ 13:50:06 #127
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_181878613
quote:
14s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:33 schreef golfer het volgende:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.
DSC03012.jpg?timestamp=1536834790892]afbeelding

Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:
DSC03015.jpg?timestamp=1536834933841]afbeelding
Wat deden ze dan met de rest :?

:P

Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?

Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_181878934
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:50 schreef flipsen het volgende:

Wat deden ze dan met de rest :?
We waren niet de enige gasten met dit menu-arrangement.
quote:
Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?
Allemaal prima afgestemd op de grootte van de porties en in enkele gevallen werden we ook nog een keer bijgeschonken.
quote:
Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden. ;)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2018 @ 14:14:35 #129
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_181879008
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:09 schreef golfer het volgende:
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden. ;)
Moet lukken ;)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_181879034
Wowww golfer en bluezz dat ziet er allemaal geweldig uit!
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  donderdag 13 september 2018 @ 14:37:18 #131
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_181879372
Holy hell dat ziet er prachtig en heerlijk uit zeg _O_ :9 O+
Respect to the man in the ice cream van
pi_181879446
registreer om deze reclame te verbergen
Knap hoe Tribeca zonder enige moeite het niveau van Boreas heeft weten voort te zetten. Heb er vorig jaar ook geweldig gegeten. Het enige wat er nog eens op het verlanglijstje staat is de 12 gangen aan de Chef's Table, maar daarvoor moet ik eerst iets heel groots te vieren hebben ;)

Overigens, voor de non-alcohol drinkers hebben ze ook een heerlijk arrangement van bijpassende (gefermenteerde) sappen. Scheen erg goed te zijn volgens mijn tafelgenoten.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
pi_181880214
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_181880243
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:20 schreef Tim86 het volgende:
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben :)
Staat op hun site wat het arrangement kost.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2018 @ 15:25:57 #135
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181880312
Mooi, dat menu beviel mij ook erg goed. Neem aan dat ze in het najaar wijzigen, dan ga ik het volgende menu ook eens proberen.
Met de wijn waren ze bij ons verre van karig, echt meer dan genoeg gedronken ja. Van de bornos heb ik laatst 2 doosjes bij Okhuysen in Haarlem gehaald, erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kosten: 130 per persoon, alles inclusief. Alleen als je kaas kiest als dessert komt er een klein supplement bij en natuurlijk nog een fooi.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_181881264
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.

Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_181881488
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.

Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald? :D
:Y
Poef.....gone! ©golfer
pi_181881563
Lekker Bluezz&golfer!

Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!

Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen :* )

Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd! :)
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_181881945
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Staat op hun site wat het arrangement kost.
Daar had ik natuurlijk ook eerst kunnen kijken ja, thanks :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_181882528
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!

Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!

Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen :* )

Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd! :)
Dat vind ik juist de charme, net als die fiets met kinderstoel op de oprit. Van buiten lijkt het 'gewoon', en dan blijk je binnen in een totaal andere wereld te komen.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
  Moderator donderdag 13 september 2018 @ 18:37:31 #141
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_181883983
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz O+
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  donderdag 13 september 2018 @ 18:54:26 #142
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_181884294
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 18:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz O+
Dit!
En alle anderen die de moeite nemen om een verslag te maken, super om te lezen en te zien.
Jammer dat er geen smaak tv/internet is :(
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_181884386
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
pi_181885966
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 18:59 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
De epoisse in het prédessert? Ja wel een echte herkenbare smaak maar door de eendenlever die erbij zat ook lekker zachtzoet. Mooie combi.
pi_181885991
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.

Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald? :D
Ja! Verraste mij eerst ook. Maar eigenlijk ook niet :D
pi_181902883
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!

Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!

Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen :* )

Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd! :)
Ben erg benieuwd naar La Provence! Kwam daar al voor de verbouwing en de ster. Was toen zeer goed. Ben er later, toen ze de ster hadden, nog een keer geweest. Vond het toen goed, maar minder sfeervol. Kan aan mij hebben gelegen, hoor. Zou het leuk vinden als je hier je ervaring wilt delen! :)
Is dat zo?
  zaterdag 15 september 2018 @ 09:47:29 #147
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181916141
Ziet er weer erg goed uit Golfer, goed bezig!
pi_181938288
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen, met 1 michelinster. Voor de verjaardag van m'n liefje O+

Het zit in de hoofdstraat van Driebergen, in een niet heel opvallend pand en tussen de domino's en een lunchroom in, maar net zoals bij de voorgevel van Tribeca: schijn bedriegt !

Bij binnenkomst om iets over zeven een mooie en helemaal lege eetzaal met een stuk of 30 plaatsen, en we vroegen of het zo rustig was vanavond. Maar de andere al aanwezige gasten zaten gewoon in de tuin aan een aperitief, het was tenslotte lekker weer!

Wij dus ook, om te beginnen een glas cava van MIM. Daarbij kwamen al snel enkele amuses op tafel

5AE4D2AC-0B2B-4CE1-A03F-D3AD0969D06F_zpsdg9i5ert.jpg

Van links naar rechts met de klok mee. Een krokantje van gefrituurde eiermie, wat hierdoor bijna popcorn wordt. Hierop een mousse met wat citroengrassigs.

Nog een krokantje: aardappel (bijna rösti) met een zoetzuur komkommermousse en een plakje ingelegde komkommer.

Bovenaan de foto het meest delicate hapje van allemaal natuurlijk, mijn Miep O+

En rechtsonder een hoorntje (jaaaaa hoorntjes!!!) met een kerriehummus erin.

Lekkere amuses. Tenslotte kwam er nog een 4e amuse, een mousse gerookte puntpaprika, met daarop wat gepofte rijst en een sardine. Ik rook zelf vaak paprika's op de black bastard, om er dan een pastasaus van te maken. En moet zeggen dat ik die van mezelf eigenlijk het lekkerst vind O-)

0715CEE3-F57F-494E-8AA7-8D81426BEEAA_zpsrltoi3ww.jpg

Nadat we dit hadden verorberd mochten we binnen aan onze tafel plaatsnemen. Voor een donderdagavond zat het restaurant prima vol, ongeveer 75% van de tafels bezet.

We hadden een 5 gangen menu met bijpassend wijn arrangement. Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.

Gang 1

Diepzeegarnaal, met een roomkaas met mierikswortel, wat fris spul zoals radijs en rettich, en in de ring van roomkaas werd aan tafel een sterke reductie van kropsla gegoten. Beetje zoals het ouderwetse kuiltje in de hutspot waar je jus in doet. Uiteraard brak de dam ook dit keer weer door, en lag mn plas groene dressing al bij hap 1 over het bord verspreid.

2A6097F6-E128-45FE-8C2B-CCF6B4DF3BD5_zpspqu1omxm.jpg

Lekkere frisse smaken, de garnaal was met de bekende aziatische touch die veel restaurants tegenwoordig hanteren en goed gegaard. De dressing een duidelijke sla-smaak, en heel groen.

Gang 2

Zeebaars, met venkel, en groen van watercress. Gezond avondje zo met al die groene sapjes :) Tenslotte wat druppels citroen verbena - olie in het groen.
De witte toefjes ben ik ff vergeten wat t was. Er zit zelfs nog een venkelbloempje bovenop de vis!

46486C7C-A077-4E6F-AAC3-A97C4189E063_zps1ko8fcpl.jpg

De wijn, een chateau paquette uit de provence paste hier erg goed bij, omdat er ook wat venkel in terugkwam.

Gang 3

Paling uit de oosterschelde, unagi style gelakt met een honing/teriyaki saus. Daarbij wat van zn eigen jus, en bloemkool couscous en wat paddestoeltjes.

95224c67-86a1-4bc0-b873-19143b139ab6_zps7bubvvcu.jpg

Daarbij een wat zoete Pinot Blanc uit de Alsace, toen we de wijn vooraf kregen dacht ik: aha, er komt ganzenlever aan! Maar dit combineerde ook lekker.

Gang 4

Wat mij betreft de topper van de avond. Perfect gegaard reerug filet, geschoten op de heuvelrug, met allerlei lekkere najaarsgroenten. Was het menu tot nu toe nog heel fris en zomers, met zo'n gerecht als dit krijg ik ineens zin in de herfst!

1E04B6A4-F061-4453-8A6E-A29F3B115490_zpsev2dbiav.jpg

Erbij een hele lekkere jus, en het pannetje bleef gelukkig op tafel staan, dus ik kon het laatste beetje opmaken met het (vreselijk lekkere) brood. Brood komt trouwens bij het lokaal vandaan in Amersfoort.
Erbij een chateau Kefraya uit Libanon. Stevige wijn voor bij stevig eten :9

En toen we met het hoofdgerecht bezig waren kwam er nog een extra verrassing: een bitterbal van rundvlees, met een hele lekkere mayo waar wat ganzenlever in zat :9

78F4D498-FFF3-4BCC-A204-6D71A0DB6F55_zps3h3gvcaj.jpg

Gang 5

Framboos, pannacotta, en een suikerkogel die aan tafel stukgeslagen werd en gevuld met boerenyoghurt. Daarbij een vinaigrette met lavas, bijzondere combi om de hartige maggi smaak bij een dessert te proeven maar het werkte prima!

F653A6BA-7324-4267-A117-EBD10113D555_zpsnpdi9es2.jpg

Toe nog koffie thee en een paar lekkere friandises. Een klein bokkepootje, en een chocoladetruffel.

Lekker gegeten, alles goed uitgevoerd. Ik vind de smaken soms nog wat aan de veilige kant, het mag best iets spannender. De reerug was echt perfect, geweldig gegaard vlees ook.
Verzorging en personeel helemaal perfect, en er was genoeg tijd voor een praatje.
Eindcijfer: een 8, en als ze meer gerechten zoals die reerug gaan serveren wordt t een 9!

Aan het eind nog lekker over koffie gediscussieerd en kreeg ik nog 2 bakkies espresso van het huis tijdens het analyseren van hun koffie machine.

kosten: ongeveer iets boven de 200¤, incl fooi. Dus dat was best te doen.

Het menu voor wie ook wil weten welke wijn enzo.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bonus recensie!
Geïnspireerd op golfer zn verhaal van de döner tent tegenover Tribeca.

Vrijdagmiddag lopen we altijd met de collega's naar een Turkse bakker in IJsselstein voor een lekkere kwaliteitshap.

Ik had een durum kip, met extra sambal. De prijs was 4 ¤ en het was een dikke 9. Goed hoog op smaak, en altijd geserveerd met een vriendelijke glimlach, en de baas Nasib heeft altijd voor elke gast een persoonlijk woordje. Ik werk pas 2 maandne bij dit bedrijf, en hij weet nu al wat ik bestel O+

LEKKER HOOR!!!!! roept ie ons dan na als je met je dampende rol naar buiten loopt.

71D407B7-5FC2-4926-8803-E0F79BE226F3_zpsf1paklmh.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door Gripper op 16-09-2018 12:13:48 ]
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 16 september 2018 @ 12:12:07 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181938426
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 12:00 schreef Gripper het volgende:
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen.-knip-
Ziet er allemaal prima uit!
quote:
Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.
Vergeten?
Poef.....gone! ©golfer
pi_181938586
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 12:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Vergeten?
nu wel, verstopt in een link
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')