Wij schrokken ook een beetje, hadden het in deze tent niet verwacht.. maar het smaakte prima en we zijn niet ziek gewordenquote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde?quote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Zoals ik zei, onsmakelijk ideequote:Op donderdag 20 december 2018 15:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
Die gaat toch s avonds ook gewoon even in de snelwasser (ondersteboven zodat het sop er wel uitloopt natuurlijk) en is dan de volgende dag weer klaar voor een nieuwe ronde?
Superzout, zal qua hygiëne wel meevallen. En als er niet een flink korte omlooptijd is zal een toko als deze het wel niet aanbiedenquote:Op donderdag 20 december 2018 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het idee van de uitgeholde kaas waar God weet al hoe vaak in gekookt is tamelijk onsmakelijk
Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?quote:Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Waar: Tribeca in Heeze
Tot mijn verrassing bleek wel dat ik bij de vierde gang (gnocchi) werd overgeslagen bij het indekken. Toen het gerecht werd geserveerd was het duidelijk waarom: hoooopen kaas. Mijn disgenoten sluiten bij Golfer aan: goddelijk gerecht en duidelijk waarom het een signature dish is.
‘Helaas’ betekende dat wel voor mij dat ik alsnog de zwezerik kreeg. De combinatie met fenegriek saus werkte wel, maar ik blijf het niet echt lekker vinden. Gelukkig zaten er genoeg andere afnemers aan tafel dus we hebben bordjes gewisseld.
Ik snap de keuze van de keuken, maar het even overleggen/aankondigen was fijn geweest.
Ik zie dat ik me heb verteld in de gangen. Van hun site:quote:Op zondag 23 december 2018 13:40 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat was jullie 4e gang? En wat jammer dat er toch zwezerik en kaas voor je op tafel kwam. Heb je daarover wel gereclameerd bij de keuken?
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.quote:Op zondag 23 december 2018 13:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[ afbeelding ]
Waarbij de gerechten met * dus zouden vervallen als je voor zes gangen koos.
Kaas kwam er voor mij dus niet op tafel. Die was voor de twee tafelgenoten die dat als extra gang kozen.
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?quote:Op zondag 23 december 2018 13:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, verkeerd gelezen over die kaas en dat is wel toch een geheel ander menu dan wij hadden.
Wij hadden geen gnocchi, kabeljauw, zwezerik of patrijs.quote:Op zondag 23 december 2018 13:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik meen dat kreeft, gnocchi, patrijs en granité hetzelfde waren?
Het is wel zo dat jullie sommige gerechten als amuse of pré dessert hebben gehad of andersom.
Zeker nog een keer op het verlanglijstje. Eerst even doorsparen.quote:Of een keer 12 gangen dineren in de keukenkamer?
Dat was eigenlijk ons plan voor gisteren, maar toen we de reservering wilden wijzigen bleek daar geen plaats meer te zijn... omdat een kennis van een van mijn disgenoten er met collega’s had gereserveerd
Serieusquote:
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet latenquote:Op zondag 23 december 2018 13:22 schreef Cat-astrophe het volgende:
Totaalprijs met 4 gasten: 850 euro.
Waarvan ik 170 euro voor mijn rekening had en dat vond ik een goede prijs/kwaliteit verhouding.
En toch begin je erover...quote:Op zondag 23 december 2018 20:23 schreef flipsen het volgende:
[..]
Ik weet dat het niet hier moet, sowieso moet ik er niet over beginnen, maar ik kan het niet laten
Dan ga je duur uit eten met 4 man, bent bereid om flink wat stuk te slaan. En dan ga je bij het vragen van de rekening toch met de calculator erbij zitten uitrekenen wat iedereen apart heeft genuttigd, zodat niemand te veel en niemand te weinig betaalt? Ik snap dat nooit zo eerlijk gezegd Deel de rekening door 4 en klaar?
Uiteraard niet persoonlijk bedoeld, maar ik zie het zo vaak en dan voornamelijk met Hollanders volgens mij?
Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doenquote:Op zondag 23 december 2018 20:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Dat degene die de rekening die avond voorschiet de dag erna alle elementen doorrekent en een prijs pp maakt is fijne service. Hadden we allemaal hetzelfde drank arrangement gehad dan had je mij niet gehoord over de twee tientjes verschil tussen mijn en hun menu.
En om je helemaal gerust te stellen: ik heb ongeveer 30 km omgereden om iedereen thuis te brengen en heb daar geen cent voor gerekend.
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.quote:Op zondag 23 december 2018 22:54 schreef flipsen het volgende:
[..]
Dus niet een half uur aan tafel gaan discussiëren met zijn allen over ieder dubbeltje, daar ging het me een beetje om. Zo is het natuurlijk prima, zouden meer groepjes moeten doen
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.quote:Op maandag 24 december 2018 09:02 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Heb van uit eten met collega’s geleerd dat best veel restaurants het oké vinden om per persoon af te rekenen. Dan kan je ook zelf bepalen of je fooi wil. Ik blijf het een beetje gênant vinden, zou ook liever losse tikkies sturen dan het restaurant ermee lastig vallen.
Ja ik weet het . Maar als mensen dit al jaren doen, kan ik ze er niet vanaf brengen.quote:Op maandag 24 december 2018 10:55 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Ze zullen best vriendelijk zijn geweest maar om bij een grote groep met iedereen individueel af te gaan rekenen is echt de hel voor die mensen joh.
Dat de bediening in de horeca veelal kut met peren is, is al erg genoeg. Maar zelfs in de tophoreca is ernstig.quote:Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.quote:Op woensdag 2 januari 2019 14:43 schreef funnywell het volgende:
Ik denk dat ze je zo lang laten wachten omdat ze het simpelweg niet eens door hebben. Het interesseerd ze geen zak. Net als de huidige bediening. Waar bestaat je werk uit? Juist bestellingen opnemen en rondbrengen. Lopen ze over een terras rond, je moet bijna opstaan en als een malle rond zwaaien voor ze je zien. Heb zelf in de horeca gewerkt tijdens mn studententijd en dat was het minste wat er van ons verwacht werd. Onthouden wie je bedient hebt zodat je aan hun tafel staat wanneer ze beginnen te denken we willen afrekenen of iets nieuws.
Zo heilig is die ster niet.quote:Op woensdag 2 januari 2019 15:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit is een zaak met een Michelinster die over het algemeen geen gebruik maakt van studenten met bijbaantjes, maar behoorlijk, door hen zelf opgeleid personeel.
Waar wordt dat beweerd?quote:
Waar?quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:16 schreef Gripper het volgende:
Waar? Mr Black & the White Ox - Utrecht
De kosten vielen mee want het 2e menu was gratis vanwege de opening. Die aanbieding hebben ze nog de hele maand januari en februari geloof ik. Normaal zou het 120 ¤ zijn, nu 80. Gewoon nette prijs.
Via Iens vind ik m wel:quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan, als ik op hun site kijk, niet zo gauw iets over die actie vinden?
Oh, 50% korting dus.quote:Op woensdag 16 januari 2019 16:33 schreef Gripper het volgende:
Via Iens vind ik m wel:
https://www.iens.nl/resta(...)white-ox/441449#info
heel de maand januari nog actie dus.
Kregen bij vertrek nog wel een kaartje mee met de promotie
Ik geef deze combo van Henks kaasfondue en Henks spareribs een 10/10quote:Op maandag 21 januari 2019 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
En als je kaasfondue en spareribs combineert, krijg je de brainwave van het jaar. Het wordt een beetje een knoeiboel maar dat is het meer dan waard:
[ afbeelding ]
Leuk zo'n maandag vol restaurantervaringen. Jouw reuzesparerib dan maar eens compenseren met über-hipster veganistisch voer.quote:Op maandag 21 januari 2019 14:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Café 't Halve Maatje, Kleiweg, Rotterdam
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |