abonnement Unibet Coolblue
pi_185243824
Gewoon pakken en HAP! Er zat een mes ingestoken die ik er uithaalde, wilde netjes met mes en vork maar dacht fok it gewoon met je handen pakken en eten. :Y)
  vrijdag 1 maart 2019 @ 16:40:05 #152
130803 Gripper
Get a grip
pi_185322904
Agelopen zaterdag eindelijk de langverwachte trip naar Roermond gemaakt: eten bij Sabero!
We hadden al in november gereserveerd, en kort daarop werd bekend dat Michelin ze met 2 sterren waardeerde. Onze verwachtingen waren dus hooggespannen. We waren samen met een bevriend stel, om allerlei verjaardagen en huwelijksjubilea te vieren. Dat is ook wel onze gezamenlijke hobby, 1-2 keer per jaar samen naar een toprestaurant.

Bij binnenkomst een lekker compact restaurant, met slechts 28 stoelen. Een open keuken waar chef Nico met 3 assistenten de warme bereidingen doet, en op de bovenverdieping hebben ze nog een kleine keuken voor de voorbereidingen. In de bediening 4-5 m/v personeel en de hartelijke Sonja.

Wij hebben de kaart lekker dichtgelaten en gezegd "doe alles maar" Dat werden 7 gangen, met wijn erbij.

Om te beginnen de amuses, 3 verschillende:

Een kroketje! Wij lachen, want de hele middag op een terras in de zuidelijke Limburgse zon had ik al zitten zeuren om bittergarnituur en de rest wilde niet want er zou 's avonds nog genoeg komen. En wat krijg je als eerste? Frituur! Heerlijk :9

Het was een superkrokant rolletje met daarin makreel. Bovenop toefjes appel, avocado, en ringen sjalot.
Daarna een krokantje van gepofte rijst met grijze garnaal, een XO saus, ras el hanout en wat tomaat. Prima, maar de kroket stak er bovenuit
Tenslotte een olijf die geen olijf meer was. De vulling ervan was tot een soort tapenade verwerkt en lag eronder. In plaats daarvan was de dunne huid van de olijf gevuld met een aardbeienmengsel gekruid met wasabi. Mooi en slim gemaakt WTF gerechtje :)

Daarbij nog een kommetje met chawanmushi, en dat is een japanse ei custard. ik vond t precies als ongebrande creme brûlee smaken. Daarbij wat haringkuit en hartige japanse azijn, ietwat miso soep achtig.



Gang 1:


Voortbordurend op de frisse start van de amuses, een licht gerecht met oesters onder een open ravioli leek het wel, ik denk met rijstpapier gemaakt. Dat groene is yuzu en het schuim is met miso en sake gemaakt. Het was lekker, maar ook niet al te spannend dit. Fris, zuurtje, alles zat er wel in.
En ik ben ook eigenlijk niet zo'n oesterfan.
Hierbij dronken we een drupje Riesling van Die Goldene Eule.

Nu was het wel ff klaar met Japan, en gingen we richting Thailand voor gang 2



Carabineros garnalen (ja das Spaans) in een hele romige Tom ka Kai saus, met divers fris spul, takjes (o.a. dille) , kleine paddestoeltjes
Daarbij dronken we nog de riesling uil door.

Door naar gang 3:
Perfect gegaarde coquilles met geroosterde bloemkool, weer die dille takjes, het oranje blobje is een hele frisse duindoornbes. Dit alles in een schuim met mossels. Alsof ik op de wadden ben :)
Ben vergeten welke wijn erbij werd geschonken. Frans geloof ik.



Dan gang 4, voor ons allemaal de topper van de avond. wat was dit goed.



Kreeft, met pompoen, een kerrieschuim, en een superluchtig schuim gemaakt van oranjebloesem. ik dacht aan hollandaise saus toen ik het zag, maar dit was buitenklasse. Wat zullen we erbij drinken? t is kreeft dus Franse Viognier dan maar he?
Ik kan er maar niet de vinger op leggen waarom dit zo perfect was. Ik denk het schuim. De kreeft was natuurlijk ook perfect maar het schuim, jongens dat schuim.

Gang 5 dan maar. Na zo'n gang 4 kan het niet beter worden, en dat werd het ook tijdelijk even niet.
Paling, gelakt met soja, iets met biet, mierikswortel, oesterblad, ponzu en een framboos. OK, maar t is geen kreeft.
Wijn vergeten.



Gang 6 was dan weer een topper. Een stukje anjou duif, met gegrillde artisjok, truffel, chorizo (in die bonbon vooraan verpakt) en een salmis saus. Wat dat was moest ik ff opzoeken. Maar t is dus eigenlijk de dikke vleesjus. En dan ook nog een klein bitterballetje erbij gemaakt van draadjesvlees van de duif.
Erbij een heerlijke Oostenrijkse wijn, de enige rode van de avond. Boerderij-achtig :)





En dan tenslotte het dessert, gang 7. Vaak is een dessert zoiets van "Oh ja dat moet ook nog ff, en we gooien wat fruit en chocola op een bord"
Zo niet bij Sabero. Dit is het beste dessert wat ik ooit heb gehad. Zoveel laagjes, zoveel smaken.

Bittere chocolade, jus van kumquat, amandelen, bruine rum en koffie, en heel onverwachts een kaaswafeltje. Zout, zuur, zoet, bitter, alles zat erin. Wat een super dessert dit.
Een duitse beeren ausleese erbij. Mijn meisje koos voor whisky ipv wijn, en dat was eigenlijk een nog betere keus + ik vind het altijd heel stoer als mn liefje whisky bestelt O+



Wat een heerlijkheden allemaal.
na kregen we nog lekkere koffie, en daarbij een overdaad aan friandises, 7 p.p

o.a. macarons, een deconstructed appeltaartje (knalgroen) madeleines, hazelnoot rolletje, blokje pure chocolade.

Dat werd allemaal nog veel erger toen de tafel achter ons vertrok, en daarbij een deel van hun friandises lieten staan omdat ze die niet meer op kregen.

We vertelden hoe ik een keer bij De Leest macarons van een tafel heb gejat en die heel klungelig achter mn rug verstopte wat de eigenaresse natuurlijk helemaal niet opviel en wat een beetje stroef verliep. (Er was wat drank in het spel)
En dus kregen we na netjes vragen nu een bord met wat er overgebleven was van de andere tafel, en nog meer koffie, en nog een klein borreltje toe, en verlieten we als laatsten de zaak.

Friandises ronde 1:


Friandises ronde 2 en uw zeer tevreden Gripper c_/ :


Einduitslag:
Eten: 8 (want die matige paling en de ok oester halen het iets omlaag. Zonder deze gerechten gewoon een 9!)
Sfeer/ verzorging: Een dikke 10 wat een leuk restaurant en wat een fijne bediening. Geen overdreven formeel gedoe, en omdat het zo klein is voelt het echt als een huiskamerrestaurant.

Over de kosten zullen we het maar niet hebben. Maar het was het allemaal weer dubbel en dwars waard. Reserveer maar snel bij Sabero!

[ Bericht 0% gewijzigd door Gripper op 01-03-2019 16:59:17 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 1 maart 2019 @ 17:51:12 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185324347
Wow, Gripper, het water loopt mij in de mond.
Alleen...bij dat gerecht met kreeft en pompoen zien ik helemaal geen kreeft. Was die zo klein dat ie al verzopen was is de saus? :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_185324520
Mooie Sabero review! Wij hebben gereserveerd voor ons jaarlijkse december sterren etentje *O*

jouw review lezende en kijkend naar de korte reisafstand zit ik erover te denken de troepen te mobiliseren om al eerder te gaan :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 1 maart 2019 @ 18:04:20 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_185324614
Jezus wat goed zeg Gripper! Leuk geschreven ook ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 2 maart 2019 @ 15:06:08 #156
130803 Gripper
Get a grip
pi_185341916
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 17:51 schreef golfer het volgende:
Wow, Gripper, het water loopt mij in de mond.
Alleen...bij dat gerecht met kreeft en pompoen zien ik helemaal geen kreeft. Was die zo klein dat ie al verzopen was is de saus? :)
Het was een heel diep bord :P
Onder een pompoen stukje zie je nog precies ergens een kreeft zn staart boven water steken.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zaterdag 2 maart 2019 @ 21:09:13 #157
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_185349285
Ik was er vanmiddag. Vond de oester ook minder. De kreeft was vandaag in ieder geval langoustine.

9/10 voor mij, echt in de watten gelegd door gastvrouw Sonja en voor een zéér zacht prijsje, 115 pp voor 5 gangen, bijpassende wijnen, aperitief, koffie met friandises en tafelwater. Eens in de twee weken te boeken. Momenteel tot juli volgeboekt begreep ik.

De olijf met aardbei was echt to die for.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  maandag 4 maart 2019 @ 10:23:23 #158
130803 Gripper
Get a grip
pi_185379400
Leuk kopstoot! Welke 5 serveren ze tijdens de lunch? En had je ook dat geweldige dessert?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 4 maart 2019 @ 13:34:24 #159
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_185382749
De oester, daarna de langoustine met bereidingen van wortels en pompoen en die goddelijke saus, gevolgd door rode mul, en als pièce runderlende. Als dessert koos ik voor kaas, omdat ik niet zo’n zoetekauw ben, maar de volgende keer toch maar het dessert nemen dus. ;)

De amuses waren hetzelfde.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  woensdag 6 maart 2019 @ 13:32:05 #160
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185429118
Wanneer: 5 maart 2019
Waar: Restaurant Bridges*, Amsterdam.
Wat:
Restaurant Bridges in Amsterdam stond al een tijdje op het verlanglijstje van mij, maar tot nu toe was het er niet van gekomen. Maar nu was er een 'Heerlijk'-aanbieding die het op het eerste gezicht, qua prijs, aantrekkelijk maakte. (5 gangen voor 55 euro pp). Bridges is het restaurant met 1 Michelinster van het sjieke hotel The Grand. Midden in de stad aan de Oudezijds Voorburgwal. De binnenplaats met de entree:


Na ontvangst door bedienend personeel, strak in 3-delige pakken, kregen we een mooi tafeltje aan het raam toegewezen en begonnen we met wat bruisend water en een glas Ant Moore, sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.
Er kwam lekker brood op tafel en al snel volgde de eerste 3 amuses:

Een madeleine van curry met hangop van vanille en citroen, een wortel bekleed met Japanse kruiden (o.a. sesam en wasabi) en een krokantje van aardappel met rolmops en haringkuit.

De volgende amuse:

Een gebarbecuede mossel met daarop schuim van vadouvan en strooisel van krokante algen.
Smakelijk mondvermaakje.

Eerste gerecht:

Een nauwelijks bewerkt stukje gelakte rauwe makreel met een salade van zeewier en sepia, zwarte knoflook en een sausje van dashi.
We vonden dit niet zo erg lekker, de rauwe makreelsmaak was nogal dominant aanwezig.

2e gerecht:


Gebrande langoustinestaart op een bedje van eendenlever met bospeen, Granny Smith appelstukjes en sambai (Japanse azijn).
Wat ons betreft het hoogtepunt van de avond. Heerlijke smaakcombinaties.

3e gerecht:


Een stukje gebraden zeeduivel met zuurkool (vind ik niet lekker, dus dat gaf ik aan Bluezz), diverse bereidingen van knolselderij, blaadjes van spruiten en een romige saus waarin ook oester verwerkt zou zijn.
Wij vonden het gerecht nogal vlak van smaak en van de oester hebben we echt niks kunnen proeven.

4e gerecht:


Een stukje gebraden reerugfilet met gnocchi van paddenstoel, pompoen, wortel en cantharel en een mooie glanzende jus gemaakt van o.a. de lever van de ree.
In de reerug van mij zat een stukje zeen, waardoor het lastig te snijden viel. En alweer vonden we de smaken wat vlak. Hoogtepunt van dit gerecht was de jus.
Bij dit gerecht dronken we een bijpassende rode wijn, een Gardies, cabernet franc.

Dessert:


Stukjes peer, verstopt onder een schuim met yuzu, stukjes merengue, venkel, dille en ijs.
De combinatie van dille en venkel in een dessert vonden wij niet zo geslaagd.

Conclusie:

Van een restaurant met een Michelinster hadden wij meer verwacht. Misschien dat ze de smaken expres zo vlak en niet uitgesproken houden i.v.m. de vele buitenlandse zakenlui die in het hotel verblijven? De bediening vonden wij nogal stijfjes, afstandelijk en gemaakt overkomen. Maar wat nog het meeste tegenviel waren de prijzen voor de losse glazen wijn: 12 euro per glas wijn vinden wij echt absurd veel. Uiteindelijk waren we met z'n tweeën 187,50 kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

Wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_185604856
Wanneer: 9 maart 2019
Waar: Eetcafé Haagse Bluf, Rotterdam
Wat:

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de grote CUL Slowchat kaasfonduemeet :Y)
Met 11 man hebben we 7 soorten kaasfondue op: blauwe brie, bier, rode wijn, geitenkaas, chapignons, mosterd en honing.



Haagste Bluf is een leuk eetcafé met gezellige, zeer informele bediening. De fondue was uiteraard briljant en er was geloof ik niet één soort unaniem favoriet. Het was jammer dat er zo weinig brood werd geserveerd maar gelukkig konden we extra krijgen.

De desserts waren lekker maar geen hoogtepunt. Op deze foto Haagse bluf, spekkoek en titamichouffe:


Prijs: 32 euro per persoon
Conclusie: 8/10

O+ kaas O+
Spoilers!
pi_185605039
Wanneer: 10 maart 2019
Waar: Bagels & Beans, Stieltjesstraat, Rotterdam
Wat:

Lunchen met drie personen. Eén maal een 'alles bagel' met BLT en twee maal tapas met een allesbagel en een tomatenbagel. Bij de tapas zaten diverse soorten roomkaas, hummus, guacamole, tonijnsalade, zalm en meer. Erg lekker.


We dronken verse sapjes van diverse soorten fruit, thee en een warme chocolademelk waar je zelf de chocolade aan toe kon voegen. Met ongezoete slagroom O+


De meisjes van de bediening deden erg hun best maar niet alles verliep vlekkeloos. De extra bagel liet lang op zich wachten en toen het toiletpapier op bleek, duurde het 10 minuten voor er nieuw was gehaald. En laat ze in vredesnaam iets aan die slecht sluitende buitendeur doen, we tochtten de tent uit.

Prijs: 41,50 totaal
Conclusie: 7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-03-2019 12:48:09 ]
Spoilers!
pi_185605048
Kaas O+
Lekker al die pannetjes!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_185605493
Wanneer: 10 maart 2019
Waar: Bij Robert, Luxortheater, Rotterdam
Wat:

Meesterbakker en Meesterpatissier Robert van Beckhoven reist langs de Nederlandse theaters om te vertellen over zijn culinaire leven maar vooral over zijn favoriete ingrediënten en weetjes over bereidingen.
Ik zal niet te veel loslaten, dit is toch het leukst als je verrast wordt. Er zijn nog kaarten voor zijn voorstellingen in Almelo, Assen en Amsterdam, gaat dat zien!

Bij het boeken van de kaarten werd al verteld dat we niet met een gevulde maag naar het theater moesten komen.
Bij de ingang naar de theaterzaal stond iemand ons op te wachten met een schaal met plakjes cake. Toen we in de zaal zaten te wachten, vroegen we ons af hoe al dat beloofde eten tot ons zou komen. Dat werd duidelijk toen de iedereen in de zaal uitgenodigd werd om op het podium te komen zitten.
Daar stonden lange tafels met flesjes water, gebaksdoosjes en schaaltjes met diverse ingrediënten. Robert begon met het vertellen over de dingen die in de schaaltjes zaten. Uiteraard mochten we alles proeven. Er waren onder andere heel bijzondere amandelen, kaneel en pistachenootjes. We leerden waar op te letten bij aanschaf of verwerking wat de verhalen achter de ingrediënten waren.

Naar mate de voorstelling vorderde werden er ook verse dingen op trolleys rondgebracht, waaronder brood van kastanjemeel en brood van verbrand meel. Het een was nog lekkerder dan het ander. Er waren ook taart en bonbons (omg, die bonbons!).
We sloten in de foyer af met een van Roberts desserts waar hij een prijs mee heeft gewonnen:



Halverwege de voorstelling werd er een pot met desem doorgegeven in het publiek. Bij het verlaten van de zaal, zagen we die pot staan. Eén van ons is aan Robert gaan vragen of ze het desem mee mocht nemen. Robert wilde graag zelf de pot houden maar was bereid om de desem over te schenken in een flesje :D



De voorstelling is heel gevarieerd. We hebben ontzettend veel geleerd en bijzondere dingen gegeten. Robert vertelt het allemaal heel leuk. Dit is echt een ontzettende aanrader voor iedereen die van lekker eten en leuk vermaak houdt.

Prijs: 48,50 pp voor een dik twee uur durende voorstelling
Conclusie: 10/10
Spoilers!
pi_185605655
Ha die Robèrt! Leuke reviews Lucky ^O^
pi_185606240
Wat een leuke reviews. Hopelijk gaat Robért nog een seizoen door
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 14 maart 2019 @ 13:45:42 #167
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_185606544
Ik heb zelf niet zo'n interessant culinair leven, maar wil toch zeggen dat ik dit een van de leukste reeksen op FOK! vind. Hulde aan alle posters :)
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  donderdag 14 maart 2019 @ 16:30:44 #168
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185609445
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 13:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Wat een leuke reviews. Hopelijk gaat Robért nog een seizoen door
Robért spreekt mij totaal niet aan, maar dat komt omdat ik geen liefhebber van zoetigheid, desserts en patisserie ben.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_185609539
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 16:30 schreef golfer het volgende:
[..]

Robért spreekt mij totaal niet aan, maar dat komt omdat ik geen liefhebber van zoetigheid, desserts en patisserie ben.
Ik lust het (maar doe mij maar iets hartigs), maar dit een keer meemaken (lucky beschreef het ook zo leuk), lijkt me best leuk.
We have far more in common than that which devides us..
pi_185610041
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 16:30 schreef golfer het volgende:

Robért spreekt mij totaal niet aan, maar dat komt omdat ik geen liefhebber van zoetigheid, desserts en patisserie ben.
Het brood en de worstenbroodjes waren ook erg lekker *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_185619799
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 17:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]

Het brood en de worstenbroodjes waren ook erg lekker *O*
Oh, jammer dat de review van LS daar niets over vermeldt.
pi_185622025
Oh men, daar had ik in Rotterdam bij willen zijn. ;( Robert. O+
  vrijdag 15 maart 2019 @ 09:02:15 #173
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_185622548
Ohhh wat klinkt dat tof zeg! Kon me er zo weinig bij voorstellen zo’n theater show

Maar snel weer bij hm gaan eten in Oisterwijk ^O^
pi_185627418
Als er hier in het zuiden nog eens een show komt van hem ga ik kaarten halen. Bedankt voor de review ^O^
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 18 maart 2019 @ 06:08:40 #175
269 vats
Live life to the max!
pi_185683074
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2019 13:55 schreef Leintjeuh het volgende:
Waar: Five Guys Rotterdam
Wanneer: vandaag
Het eten: doppinda's, 2 milkshakes, 2 kleine friet, 1 all in bacon cheeseburger met jalapeños, 1 cheeseburger met gebakken ui, jalapeños, mayo, pickles en ketchup.
Prijs: ¤35
Cijfer: 9, in vergelijking met andere fastfood. Wel aan de prijs, maar super sappig vlees, heerlijke toppings, prima frietjes, goeie mayonnaise.

[ afbeelding ]
Waarom 2 frietjes bestellen als je er 1 grote kan delen? Stuk goedkoper ze werken bij de 5 jongens niet met menus zoals bij de mac.
pi_185683475
Wat een leuke verslagen, L_S O+

Vooral die van de kaasfondue O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_185932887
Ik ben gisteren wezen eten bij restaurant Zwart in Breda.
De naam zegt het al: zwart is the new black.

Het is een unieke ervaring waarbij je zintuigen op scherp worden gezet.
Ik was al eens eerder (met een FOK!ker en gesponsord door FOK!) in bij het concept in Amsterdam geweest, nu was het tijd om het nog eens te ervaren, dit keer met een andere tafelgenoot.

Het is een bijzonder concept, waarbij je gaat eten in het donker. Er wordt een verrassingsmenu van vier gangen geserveerd en de kunst is om te raden (door te ruiken/bevoelen/proeven) wat je eet. Want je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Wij kozen voor een frisdrankarrangement erbij, dan krijg je bij elke maaltijd een ander drankje en ook daarvan moet je raden wat het is. Alcoholische arrangementen zijn ook mogelijk, en je kunt natuurlijk drankjes los bestellen.

Eten in het donker is een totaal andere ervaring dan eten in het licht. Je proeft veel bewuster, ervaart veel meer structuur, maar mist soms ook de smaaknuances van bij voorbeeld een sausje. Kwalitatief gezien was het prima. We vonden het tussengerecht wat minder lekker, daar overheerste één smaak en dat maakte het saai.

De begeleiding is prima, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld.
In de ontvangstruimte werken de ziende medewerkers, de bediening binnen is in handen van blinde of slechtziende medewerkers. Mooi om te ervaren hoe zij daar in hun element zijn en wij juist niet. Wat ook geïllustreerd werd bij de uitleg vooraf: ‘in geval van nood gaan de lichten aan zodat iedereen veilig het restaurant kan verlaten. Wij nemen jullie dadelijk mee naar binnen, het is fijn als jullie ons bij een noodgeval mee naar buiten nemen’.

Logistiek is het eten wat ingewikkelder. Lage borden zijn NIET fijn. En als je, zoals ik, je hoofdgerecht met je lepel eet en die vervolgens wordt weggehaald waardoor je alleen een vork overhebt voor het toetje wordt het ook wat lastig. :') Ik kon uiteraard een nieuwe lepel vragen, maar ging de uitdaging aan en het werkte :+

Achteraf krijg je via een tablet te zien wat je hebt gegeten. Wij hadden zo’n 80% van de drank en spijs goed.

Het moge duidelijk zijn dat foto’s weinig toegevoegde waarde hebben. Je moet het ervaren!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185933024
Wat tof, cat! Dat lijkt me ook wel ewn keer een leuke belevenis. Had je iets ook echt helemaal mis of zat je er gewoon een beetje naast? En hoe lang hebben jullie in het donker doorgebracht?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_185933033
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:41 schreef Isabeau het volgende:
Wat tof, cat! Dat lijkt me ook wel ewn keer een leuke belevenis. Had je iets ook echt helemaal mis of zat je er gewoon een beetje naast? En hoe lang hebben jullie in het donker doorgebracht?
Niet helemaal mis, soms gewoon echt geen idee wat we aten of dronken. Zo van: het lijkt op dit, maar is het niet. En er zit ook een beetje dat in, maar wat is het nou :?

In totaal hebben we iets meer dan 2 uur in het donker doorgebracht. En ons geen moment verveeld.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185933039
wat een leuk idee, lijkt me best ook spannend, echt niets kunnen zien
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 30 maart 2019 @ 13:59:37 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185933977
Aparte ervaring, lijkt mij.
Hoewel voor mij een belangrijk onderdeel van eten het gebruik van al je zintuigen is, dus ook het uiterlijk en de opmaak.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 30 maart 2019 @ 18:12:03 #182
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_185936818
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 13:59 schreef golfer het volgende:
Aparte ervaring, lijkt mij.
Hoewel voor mij een belangrijk onderdeel van eten het gebruik van al je zintuigen is, dus ook het uiterlijk en de opmaak.
Hier kan ik me wel in vinden.
Ooit zo’n eten-in-het-donker-ervaring gehad, dat vond ik spannend en tof, maarrrr het visuele aspect is wel zo belangrijk.
With the stars as her umbrella
  zaterdag 30 maart 2019 @ 18:15:46 #183
63722 z80
I fink you freaky
pi_185936865
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ben gisteren wezen eten bij restaurant Zwart in Breda.
De naam zegt het al: zwart is the new black.

Het is een unieke ervaring waarbij je zintuigen op scherp worden gezet.
Ik was al eens eerder (met een FOK!ker en gesponsord door FOK!) in bij het concept in Amsterdam geweest, nu was het tijd om het nog eens te ervaren, dit keer met een andere tafelgenoot.

Het is een bijzonder concept, waarbij je gaat eten in het donker. Er wordt een verrassingsmenu van vier gangen geserveerd en de kunst is om te raden (door te ruiken/bevoelen/proeven) wat je eet. Want je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Wij kozen voor een frisdrankarrangement erbij, dan krijg je bij elke maaltijd een ander drankje en ook daarvan moet je raden wat het is. Alcoholische arrangementen zijn ook mogelijk, en je kunt natuurlijk drankjes los bestellen.

Eten in het donker is een totaal andere ervaring dan eten in het licht. Je proeft veel bewuster, ervaart veel meer structuur, maar mist soms ook de smaaknuances van bij voorbeeld een sausje. Kwalitatief gezien was het prima. We vonden het tussengerecht wat minder lekker, daar overheerste één smaak en dat maakte het saai.

De begeleiding is prima, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld.
In de ontvangstruimte werken de ziende medewerkers, de bediening binnen is in handen van blinde of slechtziende medewerkers. Mooi om te ervaren hoe zij daar in hun element zijn en wij juist niet. Wat ook geïllustreerd werd bij de uitleg vooraf: ‘in geval van nood gaan de lichten aan zodat iedereen veilig het restaurant kan verlaten. Wij nemen jullie dadelijk mee naar binnen, het is fijn als jullie ons bij een noodgeval mee naar buiten nemen’.

Logistiek is het eten wat ingewikkelder. Lage borden zijn NIET fijn. En als je, zoals ik, je hoofdgerecht met je lepel eet en die vervolgens wordt weggehaald waardoor je alleen een vork overhebt voor het toetje wordt het ook wat lastig. :') Ik kon uiteraard een nieuwe lepel vragen, maar ging de uitdaging aan en het werkte :+

Achteraf krijg je via een tablet te zien wat je hebt gegeten. Wij hadden zo’n 80% van de drank en spijs goed.

Het moge duidelijk zijn dat foto’s weinig toegevoegde waarde hebben. Je moet het ervaren!
In Nijmegen zit een museum over zien of beter niet zien. En daarbij zit/zat ook een eet gelegenheid. In het donker met blinde bediening.
Eens een keertje gaan zoeken of je er nog kan eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_185936949
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 18:15 schreef z80 het volgende:

[..]

In Nijmegen zit een museum over zien of beter niet zien. En daarbij zit/zat ook een eet gelegenheid. In het donker met blinde bediening.
Eens een keertje gaan zoeken of je er nog kan eten.
Volgens mij zit die er niet meer. Want daar zocht ik eerst op maar kon niets vinden.
MuZIEum zelf is trouwens ook een aanrader.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185938308
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
....
Vind het toch jammer dat je geen foto's hebt....
  zaterdag 30 maart 2019 @ 21:15:28 #186
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_185940153
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 19:47 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Vind het toch jammer dat je geen foto's hebt....
:D _O-

Enne, ik heb geleerd dat je ALS je iets met een vork kan eten, je dat dan ook met een vork "moet" eten. Iets met smaakpapillen die eerder in aanraking komen met het eten ofzo. Dus een mousse de chocolat zou je met een vork moeten eten, niet met een lepel :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_185941051
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:42 schreef Kaatje1 het volgende:
wat een leuk idee, lijkt me best ook spannend, echt niets kunnen zien
  zondag 31 maart 2019 @ 13:03:44 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185947724
Wanneer: 30 maart 2019
Waar: 't Eindpunt, Bloemendaal aan Zee
Wat:
Vanwege het mooie lenteweer aan het einde van de middag een lekkere strandwandeling gemaakt op ons strand van Bloemendaal aan Zee.

Daarna gebruikmakend van een aanbieding gegeten bij dit aan het einde van de Zeeweg gelegen strandpaviljoen/restaurant.
Begonnen met een biertje en een sauvignon blanc en daarna de voorgerechten:

Voor Bluezz een goede carpaccio en voor mij:

2 grote gegrilde gamba's met een madeirasaus. Lekker, maar erg weinig.

Daarna de hoofdgerechten:

Bluezz had de surf and turf, bestaande uit gegrilde diamanthaasmedaillon (erg klein) met 2 grote gamba's en een saus van gepofte knoflook. En voor mij de gegrilde, met rozemarijn en knoflook gevulde, hele Orate (een soort dorade):

(veel graten, dat wel, maar prima van smaak.)
Gelukkig hadden we er friet en salade bij.

Vervolgens nog de desserts:

B. had gekozen voor een Dame Blanche.
En ik ging voor het dessert van de chef. Dat bleek een lekkere chocolade-ijstaart met slagroom te zijn.


Conclusie: het blijft natuurlijk een strandpaviljoen, dus verwacht geen sterrenkwaliteit. Maar het gebodene is allemaal vers en prima van smaak en de bediening doet heel vriendelijk hun best.
Inclusief 3 glazen wijn en 1 biertje waren we totaal voor 2 personen 58 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 31-03-2019 13:28:54 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_185954890
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?

De Burgemeester, Linschoten

Wat at je?
Het 7 gangen verassingsmenu (waarbij je trouwens wel veel inspraak in krijgt. voorbeeldig.)

• vooraf een oester met limoengranité en een scheermes.
• Rauwe makreel met appel (gelei, plakje en parels) en rodekoolsap;

• Langoustine met pompoen, geitenyoghurt en saus van boerenkool.
• Tartaar van Waards Rund met een plakje van z'n eigen tong, artisjok, gebakken knoflook en ui
• Rogvleugel met een fantastische botersaus

• Rode mul met pittige orzo
• Confit de canard met zwarte knoflook en een gemberwortelpuree en een wonton van eend.

• Cheesecake met banensorbet
Impressie?
Een jaar of 4 geleden had Iwanius hier al een keer een lyrische post over geschreven, en ik kan me daar alleen maar bij aansluiten. Het eten is absoluut van hoog niveau, de smaken prima op elkaar afgestemd en de wijn kost je een rib uit je lijf, ook al probeer je het wat bescheidener te houden. Maar het was elke cent waard! Vooral memorable was de makreel met het verrassend goed bijpassende rodekoolsap en de roggevleugel in een fantastische, haast een beetje vanileachtige botersaus. Alleen de langoustine viel wat tegen, wat vooral ermee te maken had dat deze wat overheerst werd door de smaken van de geitenyoghurt en de pompoen. Ook bleef het tot op de laatste gang en het dessert na, voor mijn gevoel wat behoudener qua smaken.

Het laatste hoofdgerecht, de confit de canard, was gemarineerd in onder andere ponzu en zwarte knoflook wat hem een behoorlijk heftige en ziltige smaak gaf, de eigen jus werd er gelukkig los bijgegeven zodat je zelf kon bepalen hoe ver je wilde gaan. De met behoorlijk veel gember gemaakte wortelpuree, hield zich gelukkig wel staande tegenover dat smaakgeweld.
Het desert was een pittige limoencheesecake met banensorbet. Ik vond het pittige fantastisch maar de overkant van de tafel was daar niet helemaal van gecharmeerd. Wel leuk dat het op het eind toch nog wat spannender en experimenteler werd.

Ook de bediening was voorbeeldig. Voldoende formeel voor wat je in een dergelijke prijsklasse verwacht maar zonder afstandelijk over te komen. En ontzettend alert, je hoefde maar aan wijn te denken en ze kwamen je glas bijvullen. Je zegt tegen je tafelgenoot dat het wat rustiger zou mogen (zonder dat je de indruk hebt dat er iemand achter je staat) en ze passen het tempo aan. Je komt terug naar het toilet, en uit het niets staat er iemand je stoel achteruit te schuiven. En dat de hele avond door.

Kosten?
350,- voor 2 personen, inclusief cocktails vooraf, een fles wijn en 2 glazen desertwijn.

Cijfer?
8,5. Met een iets normaler geprijsde wijnkaart, was het een 9 geweest.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 31 maart 2019 @ 18:44:37 #190
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_185954950
Die kikkers _O- _O- _O_

Vind het er verder wat rommelig opgemaakt uitzien maar wel lekker!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 8 april 2019 @ 15:13:29 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186102728
Wanneer: 7 april 2019
Waar: Samabe in Haarlem.
Wat:

In het prachtige hoekpand waar ooit in 1899 V&D gevestigd was en de laatste jaren veel restaurants gezeten hebben (de Componist, Lambermon’s, La Plume en Seymour) is sinds februari van dit jaar Samabe gevestigd.
Eigenaar Richold Bakker, die elders (Bergen) al restaurants had probeert het nu samen met chefkok Jiani Gritzalis op deze plek aan de Lange Veerstraat 1 in Haarlem wel tot een succes te maken.

Bij Samabe kookt men volgens de Balinese keuken.
De inrichting heeft een leuk tropisch tintje gekregen:

We zaten aan een (klein) tafeltje bij het raam en begonnen met een glaasje Verdejo en wat lekker koel kraanwater.
Je kunt uit de menukaart kiezen tussen losse voor- en hoofd- en nagerechten, maar ook uit diverse rijsttafels.
Wij besloten te gaan voor een voorgerecht en een hoofdgerecht.

Voorgerecht:
Bluezz vond de tonijn ingelegd in Samabe-marinade spannend klinken en bestelde dat dus. Helaas zonder verdere uitleg wat het zou zijn en uiteindelijk bleek het dus dit te zijn:

Drie dunne plakjes tonijn die ceviche gegaard bleken te zijn en daarna van een grill-laagje voorzien. Zuur dus en erg weinig voor een voorgerecht waar men 12,50 voor vraagt. Dat ook gemeld aan de bediening, met als gevolg dat even later de eigenaar bij ons aan tafel uitleg kwam geven over de bereidingswijze. Hem er op gewezen dat het niet duidelijk op de kaart stond en later op de avond bleek dat als resultaat te hebben dat bij andere mensen die dit wilden bestellen er wel uitleg over werd gegeven. Misschien ook de menukaart aanpassen?

Ik had gekozen voor de lamssaté:

Prima geroosterde saté met lekkere saus.

Hoofdgerechten:
Buezz koos voor de daging semur met daarbij een kleine portie tipat cantok/ gado gado.
Dagin semur:

Gado gado:


Ik ging voor de Ikan Pepesan. Normaal van makreel gemaakt, maar nu van kabeljauwfilet. Twee heerlijk gekruide met een laagje groentes voorziene stukken perfect, in bananenblad gegaarde, stukken kabeljauw:

Standaard krijg je bij de gerechten witte en gele rijst en Sajoer Lodeh:



Alle hoofd- en bijgerechten waren prima op smaak en ruim voldoende porties voor ons.

Conclusie: op een paar kleine schoonheidsfoutjes na (het voorgerecht van Trudie en erg kleine tafeltjes waar nauwelijks alle gerechten op passen) heeft Haarlem er weer een nieuw restaurant bij dat mooi ingericht is en met gerechten die goed smaken.

Alles bij elkaar waren we met z'n tweeën 83,90 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-04-2019 15:34:59 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_186102786
Ziet er goed uit wel :Y op die tonijn na :+
  maandag 8 april 2019 @ 15:31:23 #193
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_186102985
quote:
7s.gif Op woensdag 6 maart 2019 13:32 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 5 maart 2019
Waar: Restaurant Bridges*, Amsterdam.
Wat:
Restaurant Bridges in Amsterdam stond al een tijdje op het verlanglijstje van mij, maar tot nu toe was het er niet van gekomen. Maar nu was er een 'Heerlijk'-aanbieding die het op het eerste gezicht, qua prijs, aantrekkelijk maakte. (5 gangen voor 55 euro pp). Bridges is het restaurant met 1 Michelinster van het sjieke hotel The Grand. Midden in de stad aan de Oudezijds Voorburgwal. De binnenplaats met de entree:
[ afbeelding ]

Na ontvangst door bedienend personeel, strak in 3-delige pakken, kregen we een mooi tafeltje aan het raam toegewezen en begonnen we met wat bruisend water en een glas Ant Moore, sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.
Er kwam lekker brood op tafel en al snel volgde de eerste 3 amuses:
[ afbeelding ]
Een madeleine van curry met hangop van vanille en citroen, een wortel bekleed met Japanse kruiden (o.a. sesam en wasabi) en een krokantje van aardappel met rolmops en haringkuit.

De volgende amuse:
[ afbeelding ]
Een gebarbecuede mossel met daarop schuim van vadouvan en strooisel van krokante algen.
Smakelijk mondvermaakje.

Eerste gerecht:
[ afbeelding ]
Een nauwelijks bewerkt stukje gelakte rauwe makreel met een salade van zeewier en sepia, zwarte knoflook en een sausje van dashi.
We vonden dit niet zo erg lekker, de rauwe makreelsmaak was nogal dominant aanwezig.

2e gerecht:

[ afbeelding ]
Gebrande langoustinestaart op een bedje van eendenlever met bospeen, Granny Smith appelstukjes en sambai (Japanse azijn).
Wat ons betreft het hoogtepunt van de avond. Heerlijke smaakcombinaties.

3e gerecht:

[ afbeelding ]
Een stukje gebraden zeeduivel met zuurkool (vind ik niet lekker, dus dat gaf ik aan Bluezz), diverse bereidingen van knolselderij, blaadjes van spruiten en een romige saus waarin ook oester verwerkt zou zijn.
Wij vonden het gerecht nogal vlak van smaak en van de oester hebben we echt niks kunnen proeven.

4e gerecht:

[ afbeelding ]
Een stukje gebraden reerugfilet met gnocchi van paddenstoel, pompoen, wortel en cantharel en een mooie glanzende jus gemaakt van o.a. de lever van de ree.
In de reerug van mij zat een stukje zeen, waardoor het lastig te snijden viel. En alweer vonden we de smaken wat vlak. Hoogtepunt van dit gerecht was de jus.
Bij dit gerecht dronken we een bijpassende rode wijn, een Gardies, cabernet franc.

Dessert:

[ afbeelding ]
Stukjes peer, verstopt onder een schuim met yuzu, stukjes merengue, venkel, dille en ijs.
De combinatie van dille en venkel in een dessert vonden wij niet zo geslaagd.

Conclusie:

Van een restaurant met een Michelinster hadden wij meer verwacht. Misschien dat ze de smaken expres zo vlak en niet uitgesproken houden i.v.m. de vele buitenlandse zakenlui die in het hotel verblijven? De bediening vonden wij nogal stijfjes, afstandelijk en gemaakt overkomen. Maar wat nog het meeste tegenviel waren de prijzen voor de losse glazen wijn: 12 euro per glas wijn vinden wij echt absurd veel. Uiteindelijk waren we met z'n tweeën 187,50 kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

Wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar.
Ik ben hier op 17 maart geweest voor de lunch en heb bijna het zelfde menu gehad.
Ik vond het erg lekker, ondanks dat ik niet van mossels houd.
Het dessert was TOP!.
De bediening vond ik juist heel losjes en vrij en totaal niet gemaakt. ( ik heb ook bij Kaatje gegeten en daar was het pas echt stijf...)

Over de wijnprijs kan ik niet oordelen, dat drink ik namelijk niet.

Al met al vond ik het zeer zeker voor herhaling vatbaar..
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
pi_186135595
Lekker B&G! Alleen jammer van de tonijn. Ziet er ook nog eens saai uit jammergenoeg voor die prijs.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_186753999
Waar?
Restaurant Lime in Malden
Wanneer?
10 mei 2019
Wat at je?
Chef's special, een verrassingsmenu van 6 gerechtjes
Impressie?
Lime is het restaurant van Ysbrandt Wermenbol. Voorheen kookte hij een ster bij elkaar in 'le Marron' in Malden maar een paar jaar geleden heeft hij de keuze gemaakt om wat laagdrempeliger en eenvoudiger te koken in Lime. Maar wat er vandaag op het bord kwam was zeker niet "eenvoudig" of alledaags te noemen.

Ik zal niet alle gerechten uitgebreid bespreken, maar stuk voor stuk waren ze bijzonder geslaagd. Op verzoek heeft de sommelier voor ieder gerecht een passende wijn gezocht en daarbij uitstekend werk geleverd.

Hoogtepunten waren wat mij betreft een risotto met zoetzure tomaten, een echte smaakexplosie, en vooral het nagerecht van zoete aspergecreme met ijs van tonkabonen en een citrusgelei en lavendel. Ook een salade met in dashi gegaarde octopus met doperwtencurry en krokant gebakken kippenhuid was buitengewoon.

Kosten?
¤197 voor twee personen, inclusief wijnen. Prettig is dat op verzoek ook halve glazen wijn geschonken worden voor wie wel bij elk gerecht een passende wijn wil drinken maar niet op z'n kop naar huis wil.

Cijfer?
8.7

Het niveau is beduidend hoger dan het toch al behoorlijk goede niveau toen Ysbrandt na le Marron met Lime startte. Met name de complexiteit van de smaken is omhoog gegaan richting het oude niveau van le Marron. Het is duidelijk dat hier ruim bovengemiddeld gekookt wordt. Vanaf de tafel aan de open keuken was het leuk te zien dat er hard en efficient gewerkt wordt. Ondanks dat de huisvesting redelijk klein is kunnen door een handige inrichting toch zeker 30 gasten worden bediend. Lime is echt een aanrader.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2019 23:55:58 ]
pi_186755230
quote:
7s.gif Op woensdag 6 maart 2019 13:32 schreef golfer het volgende:
Een nauwelijks bewerkt stukje gelakte rauwe makreel met een salade van zeewier en sepia, zwarte knoflook en een sausje van dashi.
Jaja. :) Zover zijn we gekomen. Dat vergezochte geknutsel met voedsel.... ik heb er zo'n hekel aan. Nog even afgezien van de decadentie. :) EN dan was het nog eens niet geheel onverwacht "niet lekker". Wat niet verbaast. Sepia gaat absoluut niet samen met vissigheden, dat weet een kind. :P
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 11 mei 2019 @ 01:24:01 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186756743
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 22:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Waar?
Restaurant Lime in Malden
Wanneer?
10 mei 2019
Wat at je?
Chef's special, een verrassingsmenu van 6 gerechtjes
Impressie?
Lime is het restaurant van Ysbrandt Wermenbol. Voorheen kookte hij een ster bij elkaar in 'le Marron' in Malden maar een paar jaar geleden heeft hij de keuze gemaakt om wat laagdrempeliger en eenvoudiger te koken in Lime. Maar wat er vandaag op het bord kwam was zeker niet "eenvoudig" of alledaags te noemen.

Ik zal niet alle gerechten uitgebreid bespreken, maar stuk voor stuk waren ze bijzonder geslaagd. Op verzoek heeft de sommelier voor ieder gerecht een passende wijn gezocht en daarbij uitstekend werk geleverd.

Hoogtepunten waren wat mij betreft een risotto met zoetzure tomaten, een echte smaakexplosie, en vooral het nagerecht van zoete aspergecreme met ijs van tonkabonen en een citrusgelei en lavendel. Ook een salade met in dashi gegaarde octopus met doperwtencurry en krokant gebakken kippenhuid was buitengewoon.

Kosten?
¤197 voor twee personen, inclusief wijnen. Prettig is dat op verzoek ook halve glazen wijn geschonken worden voor wie wel bij elk gerecht een passende wijn wil drinken maar niet op z'n kop naar huis wil.

Cijfer?
8.7

Het niveau is beduidend hoger dan het toch al behoorlijk goede niveau toen Ysbrandt na le Marron met Lime startte. Met name de complexiteit van de smaken is omhoog gegaan richting het oude niveau van le Marron. Het is duidelijk dat hier ruim bovengemiddeld gekookt wordt. Vanaf de tafel aan de open keuken was het leuk te zien dat er hard en efficient gewerkt wordt. Ondanks dat de huisvesting redelijk klein is kunnen door een handige inrichting toch zeker 30 gasten worden bediend. Lime is echt een aanrader.
Jammer dat je geen foto's ervan hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_186758180
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Jammer dat je geen foto's ervan hebt.
Bewuste keuze, sorry. Ik vind het niet prettig om mooie plaatjes te moeten maken als ik uit eten ben.
  zaterdag 11 mei 2019 @ 10:09:01 #199
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186759670
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 07:38 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Bewuste keuze, sorry. Ik vind het niet prettig om mooie plaatjes te moeten maken als ik uit eten ben.
Leuk verslag ^O^
Spoilers!
  maandag 27 mei 2019 @ 13:33:28 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187114331
Wanneer: 26 mei 2019
Waar: Mickey's Caucasian Kitchen & Bar, Haarlem
Wat:

Sinds ruim een jaar is in de Schagchelstraat in Haarlem dit (kleine) restaurant gevestigd. Gerund door 2 jonge broers uit Azerbeidzjan, Mickey en Asim. Hun moeder staat in de keuken. Op de (stille) zondagavond dat wij er waren was Mickey niet aanwezig en werden wij bediend door Asim, die vooraf ons uitgebreid inlichtte over de Kaukasische keuken en de menukaart, Die bestaat uit een mix van gerechten uit de omgeving van Azerbeidzjan, zoals ook Georgië en Armenië.
De menukaart is vrij beperkt met slechts 8 gerechten, die ook in halve porties genuttigd kunnen worden en waarvan het de bedoeling is die gerechten met elkaar te delen. Buiten de kaart om waren er nog 3 gerechten: een pilav, een kipgerecht en lamskoteletten. Asim vertelde ons ook nog dat het in deze weken lastig was voor zijn moeder om het allemaal goed op smaak te krijgen, want vanwege de ramadan kon zij zelf niet proeven.

Wij besloten elk te gaan voor een half voorgerecht en een hoofdgerecht. Daarbij dronk Bluezz een syrah uit Azerbeidzjan, een Savaian. Ik koos eerst een een viognier van het zelfde wijnhuis Savaian en nam later een Georgische witte wijn, een Tsinandali.

Voorgerechten:
voor Bluezz

Een halve portie Dushbere.
(Dumpling soep met rundergehakt vulling en groente bouillon)
Geserveerd met breekbrood en een vinaigrette en daarbij een soort Griekse salade.
Erg smakelijke bouillon en lekker gevulde kleine dumplings.

Voor mij:

Een halve portie Pelmeni. (Pasta met gehakt vulling, salade van tomaat en ui met een knoflook-yoghurt saus.)
Prima op smaak allemaal.

Hoofdgerechten:
Bluezz:

Blinchik. (|Pannekoek pasteitje met rundergehakt vulling, geserveerd met gegrilde aubergine en paprika) en daarnaast voor de frisheid wat meloen:

Voor mij:

Gegrilde lamskoteletten met sla, tomaatjes en krielaardappeltjes en een rode wijnsaus.

Beide hoofdgerechten waren prima bereid en lekker.
Wij hadden met het delen van deze gerechten er meer dan genoeg aan.
Totale kosten (inclusief 30% korting die we via The Fork kregen): 49,50 euro
Leuke kennismaking met de Kaukasische keuken.

Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')