Klinkt leuk voor als ik nog eens in Bloemendaal verzeilt raak. Is het ook zonder die actie de moeite waard?quote:Op maandag 21 januari 2019 13:10 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 20 januari 2019
Waar: Duinpaviljoen de Uitkijk in Bloemendaal.
Conclusie: prima prijs-waardeverhouding met die actie.
8/10
Wij hadden elk maar de helft van de burgers dus ik werd het niet zat. De grens van te veel kaas ligt bij mij ook wel erg ver wegquote:Op maandag 21 januari 2019 19:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Leuke recensies allemaal LS! Thanks
Ik had bij Hudson ook de double b burger. Vond de blauwe kaas wel op n gegeven moment iets te overheersend maar heb het met smaak gegeten. Had je er zoete aardappelfrietjes met truffelmayo bij?
Zonder die actie is het ook wel de moeite waard. Reken dan op ca. 30-35 euro pp.quote:Op maandag 21 januari 2019 19:20 schreef stavromulabeta het volgende:
Klinkt leuk voor als ik nog eens in Bloemendaal verzeilt raak. Is het ook zonder die actie de moeite waard?
Die staat ook nog hoog (na De Jong die ik vandaag had) bovenaan mijn bucketlist. Ik was al bijna bang dat 212 met mijn hooggespannen verwachtingen zou tegenvallen, maar met jouw recensie heb ik er wel vertrouwen in. Ik zal eens voor eind februari, begin maart reserveren.quote:
Ik had gereserveerd voor 7 gangen, maar weer geannuleerd. Ga in plaats daarvan eerst binnenkort eten bij Bridges.quote:Op zondag 27 januari 2019 23:12 schreef stavromulabeta het volgende:
Die staat ook nog hoog (na De Jong die ik vandaag had) bovenaan mijn bucketlist. Ik was al bijna bang dat 212 met mijn hooggespannen verwachtingen zou tegenvallen, maar met jouw recensie heb ik er wel vertrouwen in. Ik zal eens voor eind februari, begin maart reserveren.
Heb je Fico al geprobeerd? Ben daar erg enthousiast over.quote:Op vrijdag 11 januari 2019 20:50 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waar?
Zilt & Zoet, Maartensdijk
Wat at je?
Het 5-gangen Bib-gourmandmenu
• Zalm: gerookt / gemarineerd / piccalilly ijs / zoet zure groentjes / aardappelschuim
• Bloemkoolsoep / ras el hanout / gerookte makreel / croutons
• Wijtingfilet / gebakken / wilde spinazie / risotto van rode biet / Hollandaise saus
• Eendenbout / gekonfijt / gelakt / aardappelmousseline / wintergroenten / rode wijn dragon saus
• Pistachemousse / ganache van vijgen / krokante sinaasappel / vanillesaus /roomijs
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij het 5-gangen Bib-gourmandmenu kun je per gang kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. De overige ingrediënten zijn grotendeels hetzelfde. Mijn tafelgenote had de vegetarische versie: In plaats van de wijting kwam de vegetarische versie bijvoorbeeld met gefrituurd ei en in plaats van de eendenbout kreeg je champignons in een soort tempura.
Daarbij een fles Domaine de la Charité - Viognier Dame Blanche en dessertwijn bij het desert.
Impressie?
Nadat afgelopen december met het verdwijnen van zowel Elvi als L'ami Jac (vervangen door het zoveelste casual dining-concept), Utrecht nog meer tot een culinaire woestenij geworden is, was het tijd om ons heil wat verder buiten de stad te zoeken.
Wij waren op een doordeweekseavond zo'n beetje de enigen die nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vriendelijke en vakkundige bediening. De gerechten waren allemaal van behoorlijk hoog niveau. Fijn was ook dat er gedurende de hele avond lekker brood bleef komen. Om echte minpuntjes te vinden moet ik dan ook spijkers op laag water zoeken. Maar om maar eens wat te noemen: De cracker bij de Wijting leek vooral op basis van esthetiek uitgezocht te zijn, eigenlijk was hij gewoon te zoet bij de rest van het gerecht. En de wijting had misschien een ietsepietsie sappiger gekund. En de tempura-achtige substantie (filodeeg staat op de kaart ) rond de champignons van mijn tafelgenote was wat slap en weeïg. Maar goed, dat is echt gezeur in de marge.
Het enige wat misschien echt te noemen valt, is dat door de keuze om vlees/vis/vegetarisch min of meer dezelfde componenten te serveren, waardoor het allemaal nét niet helemaal past. Vanuit perspectief van de keuken volledig begrijpelijk en binnen deze restrictie prima uitgevoerd. Maar het levert alleen hele leuke in plaats van fantastische gerechten op.
Kosten?
147,- voor 2 personen, inclusief drank. Heel schappelijk.
Ook leuk is dat op de wijnkaart naast de restaurantprijs ook de winkelprijs vermeld is (achter het restaurant is een wijnwinkel), en het supplement slechts 10-12 euro is voor de wat duurdere flessen. Wederom heel schappelijk.
Cijfer?
Voor het eten een 8-. Voor de totale prijs/kwaliteitverhouding een 8,5.
Nee, wel die andere Italiaan daar vlak naast. Misschien eens proberen. Na 212...quote:Op maandag 28 januari 2019 10:22 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Heb je Fico al geprobeerd? Ben daar erg enthousiast over.
Waar?[b]quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Ik tel er maar 4?quote:Op dinsdag 29 januari 2019 19:27 schreef stavromulabeta het volgende:
Wat at je?
Het 5-gangenmenu:
• Griet met coquille, artisjokpuree, raapjes en monnikenbaard
• Knolselderij met amandelmelk en koffiekombucha
• Ravioli met ricotta, aardpeerpuree en -kroketje en citroenschuim
• Eend met zwarte rijst, shizoblad, aardappel-zeewierpuree.
Ik ben helemaal het dessert vergeten : hangop, parfait van peer(?), stukjes stoofpeer en een verder niet-geïdentificeerde gelei.quote:
Doen. Zelfs ik ben er geweest.quote:Op dinsdag 29 januari 2019 19:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou wil ik nog liever naar De Jong
Valentijn, Tadaa. Niet dat je daar om moet geven, maar het is een excuus.quote:Op woensdag 30 januari 2019 10:07 schreef vinnypassy het volgende:
Ik wil ook! Maar wij moeten sparen omdat we een nieuwbouwhuis hebben gekocht en geven nu nog steeds teveel geld uit
Dus ik ga even een goed excuus bedenken om toch ¤200 uit te kunnen geven voor een speciale gelegenheid
We hebben al een hypotheekgesperk en eten bij mijn ouders staan, maar gezien onze mening over Valentijn (onnodig) had ik die er sowieso nooit doorheen gekregen ;-)quote:Op woensdag 30 januari 2019 10:34 schreef n0a het volgende:
[..]
Valentijn, Tadaa. Niet dat je daar om moet geven, maar het is een excuus.
quote:Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!
Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Wow, wat tof en wat een werk Ga ik zeker gebruiken als ik weer eens naar NL gaquote:Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!
Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Oh wow! Wat een werk, maar wat geweldigquote:Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!
Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
quote:Op donderdag 31 januari 2019 17:52 schreef Barreltje het volgende:
Wat een werk! Tof!
Rotterdam en Haarlem zijn goed gereviewed zo te zien..
Kutcamera. Donker. Weinig motivatie.quote:Op maandag 4 februari 2019 14:50 schreef Gripper het volgende:
Zou er leuk uitzien als je scherpe foto's had gemaakt Krea!
Alleen toch die vraag... (en ik zit altijd als eerste te vitten als iemand reageert met "Poeh wat een kleine bordjes, zit je dan wel lekker vol na zoiets? ik zou hier niet genoeg aan hebben hoor" )
Deze 4 gerechtjes en 2 amuses zien er wel klein uit. Had je er -met brood- wel genoeg aan, of is het meer: lekkere hapjes voor bij de wijn?
De wijnbars die ik ken maken tenslotte van wijn hun belangrijkste item, en het eten wat ze erbij verkopen is vaak niveau hapjes.
Wat jij laat zien is zeker geen borrelhapje, maar is het nou een restaurant waar ze ook goeie wijn erbij schenken, of een wijnbar waar toevallig ook een kundige kok in de keuken staat?
Dat zou men dan wel vantevoren mogen vertellen, want tegen de tijd dat je bord op tafel staat wil je eten. Ik vond het wat karig.quote:Op maandag 4 februari 2019 15:08 schreef Bluezz het volgende:
Komen wij ook wel eens tegen.. dan zou je een supplement erbij moeten nemen zoals friet of zo.
Dat kalf is als hoofd wel wat magertjes met die anderhalve wortelbal.
Klinkt lekker! Ik zie geen foto?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 13:55 schreef Leintjeuh het volgende:
Waar: Five Guys Rotterdam
Wanneer: vandaag
Het eten: doppinda's, 2 milkshakes, 2 kleine friet, 1 all in bacon cheeseburger met jalapeños, 1 cheeseburger met gebakken ui, jalapeños, mayo, pickles en ketchup.
Prijs: ¤35
Cijfer: 9, in vergelijking met andere fastfood. Wel aan de prijs, maar super sappig vlees, heerlijke toppings, prima frietjes, goeie mayonnaise.
[ afbeelding ]
Ik zit nog steeds vol. Wel goedkoop op die manier, na mcdonalds heb ik heel snel weer honger.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 19:11 schreef Kreator het volgende:
Nu heb ik zin in five guys. (het eten)
Op z'n kop, beetje pletten en happen maarquote:Op maandag 25 februari 2019 21:09 schreef flipsen het volgende:
Hoe eet je die hamburger nou eigenlijk? Is nogal een flinke, dus met je handen wordt lastig. Vork en mes is ook zo´n geklungel. Eén van de redenen dat ik meestal niet voor een hamburger kies
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |