abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_185683475
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een leuke verslagen, L_S O+

Vooral die van de kaasfondue O+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_185932887
Ik ben gisteren wezen eten bij restaurant Zwart in Breda.
De naam zegt het al: zwart is the new black.

Het is een unieke ervaring waarbij je zintuigen op scherp worden gezet.
Ik was al eens eerder (met een FOK!ker en gesponsord door FOK!) in bij het concept in Amsterdam geweest, nu was het tijd om het nog eens te ervaren, dit keer met een andere tafelgenoot.

Het is een bijzonder concept, waarbij je gaat eten in het donker. Er wordt een verrassingsmenu van vier gangen geserveerd en de kunst is om te raden (door te ruiken/bevoelen/proeven) wat je eet. Want je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Wij kozen voor een frisdrankarrangement erbij, dan krijg je bij elke maaltijd een ander drankje en ook daarvan moet je raden wat het is. Alcoholische arrangementen zijn ook mogelijk, en je kunt natuurlijk drankjes los bestellen.

Eten in het donker is een totaal andere ervaring dan eten in het licht. Je proeft veel bewuster, ervaart veel meer structuur, maar mist soms ook de smaaknuances van bij voorbeeld een sausje. Kwalitatief gezien was het prima. We vonden het tussengerecht wat minder lekker, daar overheerste één smaak en dat maakte het saai.

De begeleiding is prima, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld.
In de ontvangstruimte werken de ziende medewerkers, de bediening binnen is in handen van blinde of slechtziende medewerkers. Mooi om te ervaren hoe zij daar in hun element zijn en wij juist niet. Wat ook geïllustreerd werd bij de uitleg vooraf: ‘in geval van nood gaan de lichten aan zodat iedereen veilig het restaurant kan verlaten. Wij nemen jullie dadelijk mee naar binnen, het is fijn als jullie ons bij een noodgeval mee naar buiten nemen’.

Logistiek is het eten wat ingewikkelder. Lage borden zijn NIET fijn. En als je, zoals ik, je hoofdgerecht met je lepel eet en die vervolgens wordt weggehaald waardoor je alleen een vork overhebt voor het toetje wordt het ook wat lastig. :') Ik kon uiteraard een nieuwe lepel vragen, maar ging de uitdaging aan en het werkte :+

Achteraf krijg je via een tablet te zien wat je hebt gegeten. Wij hadden zo’n 80% van de drank en spijs goed.

Het moge duidelijk zijn dat foto’s weinig toegevoegde waarde hebben. Je moet het ervaren!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185933024
Wat tof, cat! Dat lijkt me ook wel ewn keer een leuke belevenis. Had je iets ook echt helemaal mis of zat je er gewoon een beetje naast? En hoe lang hebben jullie in het donker doorgebracht?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_185933033
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:41 schreef Isabeau het volgende:
Wat tof, cat! Dat lijkt me ook wel ewn keer een leuke belevenis. Had je iets ook echt helemaal mis of zat je er gewoon een beetje naast? En hoe lang hebben jullie in het donker doorgebracht?
Niet helemaal mis, soms gewoon echt geen idee wat we aten of dronken. Zo van: het lijkt op dit, maar is het niet. En er zit ook een beetje dat in, maar wat is het nou :?

In totaal hebben we iets meer dan 2 uur in het donker doorgebracht. En ons geen moment verveeld.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185933039
wat een leuk idee, lijkt me best ook spannend, echt niets kunnen zien
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 30 maart 2019 @ 13:59:37 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185933977
Aparte ervaring, lijkt mij.
Hoewel voor mij een belangrijk onderdeel van eten het gebruik van al je zintuigen is, dus ook het uiterlijk en de opmaak.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 30 maart 2019 @ 18:12:03 #182
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_185936818
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 13:59 schreef golfer het volgende:
Aparte ervaring, lijkt mij.
Hoewel voor mij een belangrijk onderdeel van eten het gebruik van al je zintuigen is, dus ook het uiterlijk en de opmaak.
Hier kan ik me wel in vinden.
Ooit zo’n eten-in-het-donker-ervaring gehad, dat vond ik spannend en tof, maarrrr het visuele aspect is wel zo belangrijk.
With the stars as her umbrella
  zaterdag 30 maart 2019 @ 18:15:46 #183
63722 z80
von nichts kommt nichts
pi_185936865
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ben gisteren wezen eten bij restaurant Zwart in Breda.
De naam zegt het al: zwart is the new black.

Het is een unieke ervaring waarbij je zintuigen op scherp worden gezet.
Ik was al eens eerder (met een FOK!ker en gesponsord door FOK!) in bij het concept in Amsterdam geweest, nu was het tijd om het nog eens te ervaren, dit keer met een andere tafelgenoot.

Het is een bijzonder concept, waarbij je gaat eten in het donker. Er wordt een verrassingsmenu van vier gangen geserveerd en de kunst is om te raden (door te ruiken/bevoelen/proeven) wat je eet. Want je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Wij kozen voor een frisdrankarrangement erbij, dan krijg je bij elke maaltijd een ander drankje en ook daarvan moet je raden wat het is. Alcoholische arrangementen zijn ook mogelijk, en je kunt natuurlijk drankjes los bestellen.

Eten in het donker is een totaal andere ervaring dan eten in het licht. Je proeft veel bewuster, ervaart veel meer structuur, maar mist soms ook de smaaknuances van bij voorbeeld een sausje. Kwalitatief gezien was het prima. We vonden het tussengerecht wat minder lekker, daar overheerste één smaak en dat maakte het saai.

De begeleiding is prima, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld.
In de ontvangstruimte werken de ziende medewerkers, de bediening binnen is in handen van blinde of slechtziende medewerkers. Mooi om te ervaren hoe zij daar in hun element zijn en wij juist niet. Wat ook geïllustreerd werd bij de uitleg vooraf: ‘in geval van nood gaan de lichten aan zodat iedereen veilig het restaurant kan verlaten. Wij nemen jullie dadelijk mee naar binnen, het is fijn als jullie ons bij een noodgeval mee naar buiten nemen’.

Logistiek is het eten wat ingewikkelder. Lage borden zijn NIET fijn. En als je, zoals ik, je hoofdgerecht met je lepel eet en die vervolgens wordt weggehaald waardoor je alleen een vork overhebt voor het toetje wordt het ook wat lastig. :') Ik kon uiteraard een nieuwe lepel vragen, maar ging de uitdaging aan en het werkte :+

Achteraf krijg je via een tablet te zien wat je hebt gegeten. Wij hadden zo’n 80% van de drank en spijs goed.

Het moge duidelijk zijn dat foto’s weinig toegevoegde waarde hebben. Je moet het ervaren!
In Nijmegen zit een museum over zien of beter niet zien. En daarbij zit/zat ook een eet gelegenheid. In het donker met blinde bediening.
Eens een keertje gaan zoeken of je er nog kan eten.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
I fink you freaky and I like you a lot
pi_185936949
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 18:15 schreef z80 het volgende:

[..]

In Nijmegen zit een museum over zien of beter niet zien. En daarbij zit/zat ook een eet gelegenheid. In het donker met blinde bediening.
Eens een keertje gaan zoeken of je er nog kan eten.
Volgens mij zit die er niet meer. Want daar zocht ik eerst op maar kon niets vinden.
MuZIEum zelf is trouwens ook een aanrader.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_185938308
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
....
Vind het toch jammer dat je geen foto's hebt....
  zaterdag 30 maart 2019 @ 21:15:28 #186
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_185940153
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 19:47 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Vind het toch jammer dat je geen foto's hebt....
:D _O-

Enne, ik heb geleerd dat je ALS je iets met een vork kan eten, je dat dan ook met een vork "moet" eten. Iets met smaakpapillen die eerder in aanraking komen met het eten ofzo. Dus een mousse de chocolat zou je met een vork moeten eten, niet met een lepel :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_185941051
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2019 12:42 schreef Kaatje1 het volgende:
wat een leuk idee, lijkt me best ook spannend, echt niets kunnen zien
  zondag 31 maart 2019 @ 13:03:44 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185947724
Wanneer: 30 maart 2019
Waar: 't Eindpunt, Bloemendaal aan Zee
Wat:
Vanwege het mooie lenteweer aan het einde van de middag een lekkere strandwandeling gemaakt op ons strand van Bloemendaal aan Zee.
DSC03533.jpg
Daarna gebruikmakend van een aanbieding gegeten bij dit aan het einde van de Zeeweg gelegen strandpaviljoen/restaurant.
Begonnen met een biertje en een sauvignon blanc en daarna de voorgerechten:
DSC03539.jpg
Voor Bluezz een goede carpaccio en voor mij:
DSC03538.jpg
2 grote gegrilde gamba's met een madeirasaus. Lekker, maar erg weinig.

Daarna de hoofdgerechten:
DSC03540.jpg
Bluezz had de surf and turf, bestaande uit gegrilde diamanthaasmedaillon (erg klein) met 2 grote gamba's en een saus van gepofte knoflook. En voor mij de gegrilde, met rozemarijn en knoflook gevulde, hele Orate (een soort dorade):
DSC03543.jpg
(veel graten, dat wel, maar prima van smaak.)
Gelukkig hadden we er friet en salade bij.

Vervolgens nog de desserts:
DSC03546.jpg
B. had gekozen voor een Dame Blanche.
En ik ging voor het dessert van de chef. Dat bleek een lekkere chocolade-ijstaart met slagroom te zijn.
DSC03544.jpg

Conclusie: het blijft natuurlijk een strandpaviljoen, dus verwacht geen sterrenkwaliteit. Maar het gebodene is allemaal vers en prima van smaak en de bediening doet heel vriendelijk hun best.
Inclusief 3 glazen wijn en 1 biertje waren we totaal voor 2 personen 58 euro kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 31-03-2019 13:28:54 (typo) ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_185954890
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?

De Burgemeester, Linschoten

Wat at je?
Het 7 gangen verassingsmenu (waarbij je trouwens wel veel inspraak in krijgt. voorbeeldig.)
IMG-20190331-WA0007.jpg
• vooraf een oester met limoengranité en een scheermes.
• Rauwe makreel met appel (gelei, plakje en parels) en rodekoolsap;
IMG-20190330-190838.png
• Langoustine met pompoen, geitenyoghurt en saus van boerenkool.
• Tartaar van Waards Rund met een plakje van z'n eigen tong, artisjok, gebakken knoflook en ui
• Rogvleugel met een fantastische botersaus
IMG-20190331-WA0003.jpg
• Rode mul met pittige orzo
• Confit de canard met zwarte knoflook en een gemberwortelpuree en een wonton van eend.
IMG-20190331-WA0002.jpg
• Cheesecake met banensorbet
Impressie?
Een jaar of 4 geleden had Iwanius hier al een keer een lyrische post over geschreven, en ik kan me daar alleen maar bij aansluiten. Het eten is absoluut van hoog niveau, de smaken prima op elkaar afgestemd en de wijn kost je een rib uit je lijf, ook al probeer je het wat bescheidener te houden. Maar het was elke cent waard! Vooral memorable was de makreel met het verrassend goed bijpassende rodekoolsap en de roggevleugel in een fantastische, haast een beetje vanileachtige botersaus. Alleen de langoustine viel wat tegen, wat vooral ermee te maken had dat deze wat overheerst werd door de smaken van de geitenyoghurt en de pompoen. Ook bleef het tot op de laatste gang en het dessert na, voor mijn gevoel wat behoudener qua smaken.

Het laatste hoofdgerecht, de confit de canard, was gemarineerd in onder andere ponzu en zwarte knoflook wat hem een behoorlijk heftige en ziltige smaak gaf, de eigen jus werd er gelukkig los bijgegeven zodat je zelf kon bepalen hoe ver je wilde gaan. De met behoorlijk veel gember gemaakte wortelpuree, hield zich gelukkig wel staande tegenover dat smaakgeweld.
Het desert was een pittige limoencheesecake met banensorbet. Ik vond het pittige fantastisch maar de overkant van de tafel was daar niet helemaal van gecharmeerd. Wel leuk dat het op het eind toch nog wat spannender en experimenteler werd.

Ook de bediening was voorbeeldig. Voldoende formeel voor wat je in een dergelijke prijsklasse verwacht maar zonder afstandelijk over te komen. En ontzettend alert, je hoefde maar aan wijn te denken en ze kwamen je glas bijvullen. Je zegt tegen je tafelgenoot dat het wat rustiger zou mogen (zonder dat je de indruk hebt dat er iemand achter je staat) en ze passen het tempo aan. Je komt terug naar het toilet, en uit het niets staat er iemand je stoel achteruit te schuiven. En dat de hele avond door.

Kosten?
350,- voor 2 personen, inclusief cocktails vooraf, een fles wijn en 2 glazen desertwijn.

Cijfer?
8,5. Met een iets normaler geprijsde wijnkaart, was het een 9 geweest.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 31 maart 2019 @ 18:44:37 #190
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_185954950
Die kikkers _O- _O- _O_

Vind het er verder wat rommelig opgemaakt uitzien maar wel lekker!
Zoute user pur sang
  maandag 8 april 2019 @ 15:13:29 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186102728
Wanneer: 7 april 2019
Waar: Samabe in Haarlem.
Wat:

In het prachtige hoekpand waar ooit in 1899 V&D gevestigd was en de laatste jaren veel restaurants gezeten hebben (de Componist, Lambermon’s, La Plume en Seymour) is sinds februari van dit jaar Samabe gevestigd.
Eigenaar Richold Bakker, die elders (Bergen) al restaurants had probeert het nu samen met chefkok Jiani Gritzalis op deze plek aan de Lange Veerstraat 1 in Haarlem wel tot een succes te maken.

Bij Samabe kookt men volgens de Balinese keuken.
De inrichting heeft een leuk tropisch tintje gekregen:
Samabe-Haarlem-6-650x433.jpg?timestamp=1554678299105
We zaten aan een (klein) tafeltje bij het raam en begonnen met een glaasje Verdejo en wat lekker koel kraanwater.
Je kunt uit de menukaart kiezen tussen losse voor- en hoofd- en nagerechten, maar ook uit diverse rijsttafels.
Wij besloten te gaan voor een voorgerecht en een hoofdgerecht.

Voorgerecht:
Bluezz vond de tonijn ingelegd in Samabe-marinade spannend klinken en bestelde dat dus. Helaas zonder verdere uitleg wat het zou zijn en uiteindelijk bleek het dus dit te zijn:
DSC03547.JPG?timestamp=1554678744381
Drie dunne plakjes tonijn die ceviche gegaard bleken te zijn en daarna van een grill-laagje voorzien. Zuur dus en erg weinig voor een voorgerecht waar men 12,50 voor vraagt. Dat ook gemeld aan de bediening, met als gevolg dat even later de eigenaar bij ons aan tafel uitleg kwam geven over de bereidingswijze. Hem er op gewezen dat het niet duidelijk op de kaart stond en later op de avond bleek dat als resultaat te hebben dat bij andere mensen die dit wilden bestellen er wel uitleg over werd gegeven. Misschien ook de menukaart aanpassen?

Ik had gekozen voor de lamssaté:
DSC03549.JPG?timestamp=1554679083594
Prima geroosterde saté met lekkere saus.

Hoofdgerechten:
Buezz koos voor de daging semur met daarbij een kleine portie tipat cantok/ gado gado.
Dagin semur:
DSC03553.JPG?timestamp=1554719639181
Gado gado:
DSC03550.JPG?timestamp=1554719673154

Ik ging voor de Ikan Pepesan. Normaal van makreel gemaakt, maar nu van kabeljauwfilet. Twee heerlijk gekruide met een laagje groentes voorziene stukken perfect, in bananenblad gegaarde, stukken kabeljauw:
DSC03556.JPG?timestamp=1554719777905
Standaard krijg je bij de gerechten witte en gele rijst en Sajoer Lodeh:
DSC03551.JPG?timestamp=1554719830179
DSC03555.JPG?timestamp=1554719857487
DSC03554.JPG?timestamp=1554719877118
Alle hoofd- en bijgerechten waren prima op smaak en ruim voldoende porties voor ons.

Conclusie: op een paar kleine schoonheidsfoutjes na (het voorgerecht van Trudie en erg kleine tafeltjes waar nauwelijks alle gerechten op passen) heeft Haarlem er weer een nieuw restaurant bij dat mooi ingericht is en met gerechten die goed smaken.

Alles bij elkaar waren we met z'n tweeën 83,90 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-04-2019 15:34:59 ]
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 8 april 2019 @ 15:31:23 #193
15466 --HOOLIE--
Maar das logisch...
pi_186102985
quote:
7s.gif Op woensdag 6 maart 2019 13:32 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 5 maart 2019
Waar: Restaurant Bridges*, Amsterdam.
Wat:
Restaurant Bridges in Amsterdam stond al een tijdje op het verlanglijstje van mij, maar tot nu toe was het er niet van gekomen. Maar nu was er een 'Heerlijk'-aanbieding die het op het eerste gezicht, qua prijs, aantrekkelijk maakte. (5 gangen voor 55 euro pp). Bridges is het restaurant met 1 Michelinster van het sjieke hotel The Grand. Midden in de stad aan de Oudezijds Voorburgwal. De binnenplaats met de entree:
[ afbeelding ]

Na ontvangst door bedienend personeel, strak in 3-delige pakken, kregen we een mooi tafeltje aan het raam toegewezen en begonnen we met wat bruisend water en een glas Ant Moore, sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.
Er kwam lekker brood op tafel en al snel volgde de eerste 3 amuses:
[ afbeelding ]
Een madeleine van curry met hangop van vanille en citroen, een wortel bekleed met Japanse kruiden (o.a. sesam en wasabi) en een krokantje van aardappel met rolmops en haringkuit.

De volgende amuse:
[ afbeelding ]
Een gebarbecuede mossel met daarop schuim van vadouvan en strooisel van krokante algen.
Smakelijk mondvermaakje.

Eerste gerecht:
[ afbeelding ]
Een nauwelijks bewerkt stukje gelakte rauwe makreel met een salade van zeewier en sepia, zwarte knoflook en een sausje van dashi.
We vonden dit niet zo erg lekker, de rauwe makreelsmaak was nogal dominant aanwezig.

2e gerecht:

[ afbeelding ]
Gebrande langoustinestaart op een bedje van eendenlever met bospeen, Granny Smith appelstukjes en sambai (Japanse azijn).
Wat ons betreft het hoogtepunt van de avond. Heerlijke smaakcombinaties.

3e gerecht:

[ afbeelding ]
Een stukje gebraden zeeduivel met zuurkool (vind ik niet lekker, dus dat gaf ik aan Bluezz), diverse bereidingen van knolselderij, blaadjes van spruiten en een romige saus waarin ook oester verwerkt zou zijn.
Wij vonden het gerecht nogal vlak van smaak en van de oester hebben we echt niks kunnen proeven.

4e gerecht:

[ afbeelding ]
Een stukje gebraden reerugfilet met gnocchi van paddenstoel, pompoen, wortel en cantharel en een mooie glanzende jus gemaakt van o.a. de lever van de ree.
In de reerug van mij zat een stukje zeen, waardoor het lastig te snijden viel. En alweer vonden we de smaken wat vlak. Hoogtepunt van dit gerecht was de jus.
Bij dit gerecht dronken we een bijpassende rode wijn, een Gardies, cabernet franc.

Dessert:

[ afbeelding ]
Stukjes peer, verstopt onder een schuim met yuzu, stukjes merengue, venkel, dille en ijs.
De combinatie van dille en venkel in een dessert vonden wij niet zo geslaagd.

Conclusie:

Van een restaurant met een Michelinster hadden wij meer verwacht. Misschien dat ze de smaken expres zo vlak en niet uitgesproken houden i.v.m. de vele buitenlandse zakenlui die in het hotel verblijven? De bediening vonden wij nogal stijfjes, afstandelijk en gemaakt overkomen. Maar wat nog het meeste tegenviel waren de prijzen voor de losse glazen wijn: 12 euro per glas wijn vinden wij echt absurd veel. Uiteindelijk waren we met z'n tweeën 187,50 kwijt.

Prijs/kwaliteit: 7/10

Wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar.
Ik ben hier op 17 maart geweest voor de lunch en heb bijna het zelfde menu gehad.
Ik vond het erg lekker, ondanks dat ik niet van mossels houd.
Het dessert was TOP!.
De bediening vond ik juist heel losjes en vrij en totaal niet gemaakt. ( ik heb ook bij Kaatje gegeten en daar was het pas echt stijf...)

Over de wijnprijs kan ik niet oordelen, dat drink ik namelijk niet.

Al met al vond ik het zeer zeker voor herhaling vatbaar..
|X|
|X|*** Met GOD zelf heb ik geen probleem, het is meer zijn fanclub die mij niet aan staat.. ***
|X|
pi_186135595
Lekker B&G! Alleen jammer van de tonijn. Ziet er ook nog eens saai uit jammergenoeg voor die prijs.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 10 mei 2019 @ 22:45:47 #195
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_186753999
Waar?
Restaurant Lime in Malden
Wanneer?
10 mei 2019
Wat at je?
Chef's special, een verrassingsmenu van 6 gerechtjes
Impressie?
Lime is het restaurant van Ysbrandt Wermenbol. Voorheen kookte hij een ster bij elkaar in 'le Marron' in Malden maar een paar jaar geleden heeft hij de keuze gemaakt om wat laagdrempeliger en eenvoudiger te koken in Lime. Maar wat er vandaag op het bord kwam was zeker niet "eenvoudig" of alledaags te noemen.

Ik zal niet alle gerechten uitgebreid bespreken, maar stuk voor stuk waren ze bijzonder geslaagd. Op verzoek heeft de sommelier voor ieder gerecht een passende wijn gezocht en daarbij uitstekend werk geleverd.

Hoogtepunten waren wat mij betreft een risotto met zoetzure tomaten, een echte smaakexplosie, en vooral het nagerecht van zoete aspergecreme met ijs van tonkabonen en een citrusgelei en lavendel. Ook een salade met in dashi gegaarde octopus met doperwtencurry en krokant gebakken kippenhuid was buitengewoon.

Kosten?
¤197 voor twee personen, inclusief wijnen. Prettig is dat op verzoek ook halve glazen wijn geschonken worden voor wie wel bij elk gerecht een passende wijn wil drinken maar niet op z'n kop naar huis wil.

Cijfer?
8.7

Het niveau is beduidend hoger dan het toch al behoorlijk goede niveau toen Ysbrandt na le Marron met Lime startte. Met name de complexiteit van de smaken is omhoog gegaan richting het oude niveau van le Marron. Het is duidelijk dat hier ruim bovengemiddeld gekookt wordt. Vanaf de tafel aan de open keuken was het leuk te zien dat er hard en efficient gewerkt wordt. Ondanks dat de huisvesting redelijk klein is kunnen door een handige inrichting toch zeker 30 gasten worden bediend. Lime is echt een aanrader.

[ Bericht 0% gewijzigd door ..-._---_-.- op 10-05-2019 23:55:58 ]
pi_186755230
quote:
7s.gif Op woensdag 6 maart 2019 13:32 schreef golfer het volgende:
Een nauwelijks bewerkt stukje gelakte rauwe makreel met een salade van zeewier en sepia, zwarte knoflook en een sausje van dashi.
Jaja. :) Zover zijn we gekomen. Dat vergezochte geknutsel met voedsel.... ik heb er zo'n hekel aan. Nog even afgezien van de decadentie. :) EN dan was het nog eens niet geheel onverwacht "niet lekker". Wat niet verbaast. Sepia gaat absoluut niet samen met vissigheden, dat weet een kind. :P
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 11 mei 2019 @ 01:24:01 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186756743
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 mei 2019 22:45 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Waar?
Restaurant Lime in Malden
Wanneer?
10 mei 2019
Wat at je?
Chef's special, een verrassingsmenu van 6 gerechtjes
Impressie?
Lime is het restaurant van Ysbrandt Wermenbol. Voorheen kookte hij een ster bij elkaar in 'le Marron' in Malden maar een paar jaar geleden heeft hij de keuze gemaakt om wat laagdrempeliger en eenvoudiger te koken in Lime. Maar wat er vandaag op het bord kwam was zeker niet "eenvoudig" of alledaags te noemen.

Ik zal niet alle gerechten uitgebreid bespreken, maar stuk voor stuk waren ze bijzonder geslaagd. Op verzoek heeft de sommelier voor ieder gerecht een passende wijn gezocht en daarbij uitstekend werk geleverd.

Hoogtepunten waren wat mij betreft een risotto met zoetzure tomaten, een echte smaakexplosie, en vooral het nagerecht van zoete aspergecreme met ijs van tonkabonen en een citrusgelei en lavendel. Ook een salade met in dashi gegaarde octopus met doperwtencurry en krokant gebakken kippenhuid was buitengewoon.

Kosten?
¤197 voor twee personen, inclusief wijnen. Prettig is dat op verzoek ook halve glazen wijn geschonken worden voor wie wel bij elk gerecht een passende wijn wil drinken maar niet op z'n kop naar huis wil.

Cijfer?
8.7

Het niveau is beduidend hoger dan het toch al behoorlijk goede niveau toen Ysbrandt na le Marron met Lime startte. Met name de complexiteit van de smaken is omhoog gegaan richting het oude niveau van le Marron. Het is duidelijk dat hier ruim bovengemiddeld gekookt wordt. Vanaf de tafel aan de open keuken was het leuk te zien dat er hard en efficient gewerkt wordt. Ondanks dat de huisvesting redelijk klein is kunnen door een handige inrichting toch zeker 30 gasten worden bediend. Lime is echt een aanrader.
Jammer dat je geen foto's ervan hebt.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 11 mei 2019 @ 07:38:41 #198
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_186758180
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Jammer dat je geen foto's ervan hebt.
Bewuste keuze, sorry. Ik vind het niet prettig om mooie plaatjes te moeten maken als ik uit eten ben.
  PR en moderator zaterdag 11 mei 2019 @ 10:09:01 #199
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186759670
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 07:38 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Bewuste keuze, sorry. Ik vind het niet prettig om mooie plaatjes te moeten maken als ik uit eten ben.
Leuk verslag ^O^
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 27 mei 2019 @ 13:33:28 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187114331
Wanneer: 26 mei 2019
Waar: Mickey's Caucasian Kitchen & Bar, Haarlem
Wat:

Sinds ruim een jaar is in de Schagchelstraat in Haarlem dit (kleine) restaurant gevestigd. Gerund door 2 jonge broers uit Azerbeidzjan, Mickey en Asim. Hun moeder staat in de keuken. Op de (stille) zondagavond dat wij er waren was Mickey niet aanwezig en werden wij bediend door Asim, die vooraf ons uitgebreid inlichtte over de Kaukasische keuken en de menukaart, Die bestaat uit een mix van gerechten uit de omgeving van Azerbeidzjan, zoals ook Georgië en Armenië.
De menukaart is vrij beperkt met slechts 8 gerechten, die ook in halve porties genuttigd kunnen worden en waarvan het de bedoeling is die gerechten met elkaar te delen. Buiten de kaart om waren er nog 3 gerechten: een pilav, een kipgerecht en lamskoteletten. Asim vertelde ons ook nog dat het in deze weken lastig was voor zijn moeder om het allemaal goed op smaak te krijgen, want vanwege de ramadan kon zij zelf niet proeven.

Wij besloten elk te gaan voor een half voorgerecht en een hoofdgerecht. Daarbij dronk Bluezz een syrah uit Azerbeidzjan, een Savaian. Ik koos eerst een een viognier van het zelfde wijnhuis Savaian en nam later een Georgische witte wijn, een Tsinandali.

Voorgerechten:
voor Bluezz
DSC03629.JPG?timestamp=1558954582206
Een halve portie Dushbere.
(Dumpling soep met rundergehakt vulling en groente bouillon)
Geserveerd met breekbrood en een vinaigrette en daarbij een soort Griekse salade.
Erg smakelijke bouillon en lekker gevulde kleine dumplings.

Voor mij:
DSC03627.JPG?timestamp=1558954824450
Een halve portie Pelmeni. (Pasta met gehakt vulling, salade van tomaat en ui met een knoflook-yoghurt saus.)
Prima op smaak allemaal.

Hoofdgerechten:
Bluezz:
DSC03630.JPG?timestamp=1558954976931
Blinchik. (|Pannekoek pasteitje met rundergehakt vulling, geserveerd met gegrilde aubergine en paprika) en daarnaast voor de frisheid wat meloen:
DSC03633.JPG?timestamp=1558955093763
Voor mij:
DSC03635.JPG?timestamp=1558955156953
Gegrilde lamskoteletten met sla, tomaatjes en krielaardappeltjes en een rode wijnsaus.

Beide hoofdgerechten waren prima bereid en lekker.
Wij hadden met het delen van deze gerechten er meer dan genoeg aan.
Totale kosten (inclusief 30% korting die we via The Fork kregen): 49,50 euro
Leuke kennismaking met de Kaukasische keuken.

Prijs/kwaliteit: 8/10
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')