abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 mei 2019 @ 14:07:16 #205
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_187114783
Lekker, prima zulke adresjes. En prima voor dat geld ook :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_187136596
Omdat ik dit topic altijd erg leuk vind zal ik ook maar eens een bijdrage leveren :)

Waar: Sabero in Roermond https://www.sabero.nl
Wanneer: Vrijdag 24 Mei
Wat at je: We kozen voor het 7 gangen menu.
Zodra we aan tafel zaten kregen we de eerste Amuse. Een 'kroketje' van Makreel. Echt ontzettend lekker.


Daarna volgde een amuse met scheermesjes met oa garnalen, niet slecht maar niet helemaal mijn ding.


De derde amuse was geweldig, een olijf met vulling van Aardbei en wasabi


Oester - sherry - pastinaak - Amalfi-citroen
Hele aparte combinatie zo met de citroen. Mijn tafelgenoten waren helemaal enthousiast. Zelf ben ik geen fan van oesters ;)


Tonijn - ganzenlever - shoyu - bundelzwam - edamame


*Tongfilet - asperge - gerookte paling - dashi - yuzu - algen*
Dit was wel 1 van mijn favorieten deze avond!


Kreeft - gember - pompoen - cacao - citroengras
Allereerste keer dat ik kreeft at :D


**Tarbot - doperwten - pistache - munt - geitenboter**
Van deze heb ik helaas geen foto, vergeten te maken :D Maar zo ontzettend lekker, de pistache in combinatie met de tarbot was heerlijk!

Rund - aubergine - miso - shii-take - gamasio - sambai


Aardbeien - whisky - rabarber - vanille - citroen - rozemarijn
Op deze foto ook al een hapje genomen, ik denk dat de wijn er op een bepaald moment een beetje in hakte ;)


Bij de koffie kregen we nog een bord met stuk voor stuk lekkere zoetigheden.


Impressie: Hele prettige sfeer hangt daar, dat merk je al bij de ontvangst. De bediening is jong maar heel netjes en vriendelijk. Heel beperkt aantal tafeltjes waardoor ze ook echt alle tijd hebben om overal aandacht aan te besteden. Gaan er zeker nog een keer terugkomen.

Kosten: Viel reuze mee voor een 2 sterren restaurant ;)
Cijfer: 9+
  dinsdag 28 mei 2019 @ 23:20:33 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187143698
Kosten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187146350
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 18:26 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Omdat ik dit topic altijd erg leuk vind zal ik ook maar eens een bijdrage leveren :)

Waar: Sabero in Roermond https://www.sabero.nl

Ziet er allemaal heerlijk uit! :)
pi_187146679
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 23:20 schreef golfer het volgende:
Kosten?
Een volledig menu kost 125 euro
pi_187146883
Mooi en lekker ziet t er uit!
pi_187166486
H
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wanneer: 10 maart 2019
Waar: Bagels & Beans, Stieltjesstraat, Rotterdam
Wat:

Lunchen met drie personen. Eén maal een 'alles bagel' met BLT en twee maal tapas met een allesbagel en een tomatenbagel. Bij de tapas zaten diverse soorten roomkaas, hummus, guacamole, tonijnsalade, zalm en meer. Erg lekker.
[ afbeelding ]

We dronken verse sapjes van diverse soorten fruit, thee en een warme chocolademelk waar je zelf de chocolade aan toe kon voegen. Met ongezoete slagroom O+
[ afbeelding ]

De meisjes van de bediening deden erg hun best maar niet alles verliep vlekkeloos. De extra bagel liet lang op zich wachten en toen het toiletpapier op bleek, duurde het 10 minuten voor er nieuw was gehaald. En laat ze in vredesnaam iets aan die slecht sluitende buitendeur doen, we tochtten de tent uit.

Prijs: 41,50 totaal
Conclusie: 7/10
mm in de categorie beter laat dan nooit..
ik vond de bagels en beans in de donner altijd heerlijk. Zeker met mooi weer op het dakterras.

De vestiging waar jij was... ong dezelfde ervaringen. Het was lekker.. prima voor lunch ook.
Maar alles bij elkaar besef je dan toch weer dat de “randzaken” zoals bediening, sfeer en of je uberhaupt echt lekker zit... toch ook veel toevoegen aan je bagel.
  maandag 1 juli 2019 @ 15:13:40 #212
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187699107
Wanneer: zaterdag 29 juni 2019
Waar: Beer 'n Steak, Roosendaal
Wat:

Barbecuerestaurant Beer 'n Steak staat goed aangeschreven. Toen we er vorig jaar waren, konden we niet wachten tot we weer eens konden. Een paar maanden geleden zag ik op Facebook dat het restaurant gaat sluiten per 1 augustus wegens persoonlijke omstandigheden. We konden gelukkig nog een keer terecht op een zaterdag.

De vorige keer dat we in dit restaurant waren hebben we een tasting platter voor twee personen genomen. Dat was geweldig. Boterzachte chuck roast, prachtig buikspek. Alles was even lekker.
Dit keer niet. We namen weer de tasting platter om zo veel mogelijk verschillende gerechten te proeven.

Voorgerechten. Van links naar rechts een broodje pulled pork, 1 gegrilde jalapeno, sla met rauwe ham en buratta, paprikaspread, ossenworst met truffelmayonaise.

De pulled pork was ok maar wat smaakloos. De buratta smaakte naar magor, het was het hoogtepunt van deze gang. De ossenworst was wel lekker maar alleen dankzij de trufelmayo. We vragen ons nog steeds af waar de paparikaspread toe diende.

Hoofdgerechten. Van links naar rechts spareribs, picanha, pepers en een worstje met blond bier dat de eigenaar van het restaurant zelf heeft ontworpen. 3 Sausjes, paprika (die uit het voorgerecht), chimmichurri, pittige saus. We kregen ook frietjes en een klein bakje koolsla.

De spareribs waren ok maar vrij smaakloos, de picanha was prachtig bereid maar vrij smaakloos, de worst was melig en smaakloos. De friet was iets te kort gebakken, de mayonaise iets zoet maar acceptabel. De koolsla was heerlijk. Geen mayonaise als basis en origineel met hele karwijzaadjes.

Tja. Het water zal ons niet meer in de mond lopen als we aan Beer 'n steak denken. Niets had een rooksmaak, alles smaakte eentonig, mat en miste iets. De bediening was ok, behalve dat ik twee keer moest vragen om een bierglas en dat uiteindelijk pas kreeg toen mijn flesje al bijna leeg was. En we hadden nog honger toen we klaar waren. De nagerechten die we voorbij zagen komen zagen er matig uit dus we zijn maar naar huis gegaan. Jammer.

Prijs: 72,20 (blijkbaar was er een aanbieding, normaal was het 15 euro duurder)
Conclusie: 5,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 01-07-2019 15:22:59 ]
Spoilers!
  maandag 1 juli 2019 @ 15:25:33 #213
130803 Gripper
Get a grip
pi_187699293
Zonde LS. Nou ja ze sluiten toch :P

Ik hoop dat ik niet met dezelfde recensie terugkom na t weekend. Gaan vrijdag eten bij een restaurant wat eind juli sluit. Hoop dat ze tot die tijd nog wel ff hun best blijven doen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_187699443
Jammer dat het zo tegenviel, LS. Het ziet er ook wel wat karig uit.
pi_187711398
Wanneer: Gisteren
Waar: 't Zusje - Rotterdam
Wat: Tapas
Prijs: 30 euro pp voor onbeperkt tapas
Cijfer: 7




Mijn vriend was al een keer eerder geweest en die vond het lekker, en vervolgens heb ik nog weken naar de menukaart gekeken waar ook echt de lekkerste dingen opstaan. Dus ik had mezelf iets te enthousiast gemaakt om hier te gaan eten. Gisteren gingen we dan eindelijk, en dan kan het natuurlijk niet anders dan toch iets tegenvallen.

Eerlijk is eerlijk, het zijn wel smaakvolle gerechtjes. Sommige klinken wel iets spannender dan ze zijn, maar het was zeker niet verkeerd. Het buikspek, de gyoza, lamskebab, kroketje en bao met pulled pork waren bijvoorbeeld allemaal wel aanraders.

Wat wel echt tegenviel, was de portie. Je mocht 2 gerechtjes per ronde, per persoon. Voor mij gaat tapas echt om delen, maar hier zette ze de gerechtjes ook echt neer per persoon en kreeg je geen apart bordje. Ze vonden ons volgens mij ook een beetje apart omdat wij aangaven alles te delen. En dat begreep ik wel. Het waren namelijk echt 2-haps porties, erg lastig te delen.

En dan denk je, Myraela doe niet zo moeilijk, dan bestel je toch weer een ronde. Tuurlijk, maar je mocht pas bestellen als de vorige ronde op was (dat was niet zo moeilijk) en vervolgens hebben we gemiddeld 25 minuten per ronde moeten wachten. Ik zat niet met de vraag "Heb ik voldoende?" maar met de vraag "Zijn de volgende 4 hapjes het waard om nog eens een half uur te wachten?" En dat is gewoon jammer.

Voor mij reden om er niet meer snel naar terug te gaan, ondanks dat het niet slecht was.
  dinsdag 2 juli 2019 @ 09:30:45 #216
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187711743
Dit dat is telkens vier hapjes en een half uur wachten? Dat zou ik ook wel irritant vinden.
Spoilers!
pi_187712121
Wel slim om "onbeperkt" op die manier aan te bieden :')
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_187712240
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 10:10 schreef Tim86 het volgende:
Wel slim om "onbeperkt" op die manier aan te bieden :')
Als je je klanten wilt wegjagen helpt het vast :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_187713081
Het zorgt er vooral voor dat je niet nog eens gaat. Als ze gewoon de porties twee keer zo groot zouden maken, was het al prima geweest.

Je kon ook extra patat bijbestellen, dus wij dachten na de eerste ronde slim te zijn door patat te bestellen. Hadden we tenminste iets tijdens het wachten. Maar nee, er kwam een mini zakje patat met 8 frietjes en een theelepel mayo. Ik snap het niet, geef dan op z'n minst royalere porties van de goedkope gerechten.
pi_187713890
Het concept wordt niet voor niets omschreven als 'avondvullend dineren'.
  dinsdag 2 juli 2019 @ 13:00:36 #221
286949 Thinkk-Pinkk
Tickety-boo
pi_187713993
Ik ben nog nooit bij 't zusje geweest. En twijfel ook door dit soort verhalen.

Wij gaan wel altijd graag Tapas eten bij El Mundo in Utrecht. Kan wel erg druk zijn.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_187714053
Héél lang geleden eens bij een 'onbeperkt spareribs' menu hetzelfde meegemaakt. Als je een tweede portie bestelde moest je idioot lang wachten. Dus laat die 3e dan maar zitten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 2 juli 2019 @ 17:00:34 #223
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_187716746
Ze denken dan vooral meer drank te verkopen. Ze vergeten alleen dat negatieve verhalen ongeveer 3x zo vaak verteld/gedeeld worden als positieve verhalen.
pi_187716974
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:00 schreef Fietsertje70 het volgende:
Ze denken dan vooral meer drank te verkopen. Ze vergeten alleen dat negatieve verhalen ongeveer 3x zo vaak verteld/gedeeld worden als positieve verhalen.
Ik hoor eigenlijk alleen maar goede verhalen over 't Zusje.
Herken het verhaal van Myra ook niet, behalve inderdaad de kleine porties.
Friet kreeg je altijd meer dan genoeg en de tijd tussen de rondes was ook niet opvallend.
Maar misschien zijn er grote verschillen tussen de steden.
pi_187717181
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 08:49 schreef Myraela het volgende:
Wanneer: Gisteren
Waar: 't Zusje - Rotterdam
Wat: Tapas
Prijs: 30 euro pp voor onbeperkt tapas
Cijfer: 7

[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En dan denk je, Myraela doe niet zo moeilijk, dan bestel je toch weer een ronde. Tuurlijk, maar je mocht pas bestellen als de vorige ronde op was (dat was niet zo moeilijk) en vervolgens hebben we gemiddeld 25 minuten per ronde moeten wachten. Ik zat niet met de vraag "Heb ik voldoende?" maar met de vraag "Zijn de volgende 4 hapjes het waard om nog eens een half uur te wachten?" En dat is gewoon jammer.

Voor mij reden om er niet meer snel naar terug te gaan, ondanks dat het niet slecht was.
Dat klinkt wel heel herkenbaar. Was er ooit een keer bij Vlijtig Liesje (nu ook een Zusje) in Eindhoven en daar kwam ik na uren onbeperkt eten ook met meer honger naar buiten dat ik binnen kwam. Best triest.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 2 juli 2019 @ 18:29:46 #226
207727 Smallish
Kleintje!
pi_187718319
Verhalen over schraal eten bij Zusje niet herkenbaar hier.

Wij hebben al een aantal keer de verjaardag van mijn moeder gevierd bij Zusje Zaltbommel en dat bevalt uitstekend. Prima porties, snel, lekker en veel keus. Niet van die volle borden bij een viergangendiner, maar steeds lekkere én royale tapashapjes. Wellicht scheelt het per vestiging, maar bij ons alleen prima ervaring dus! ^O^
Is dat zo?
pi_187720270
In Scheveningen wezen eten bij het Zusje. Vind het juist fijn van die kleine hapjes zodat je zoveel mogelijk van de kaart kunt bestellen. Hoefde overigens nooit zo lang te wachten. En vond t tof dat je een heel kistje kreeg bij elk kopje thee of koffie met een caramel, nougat, lolly, room, honing en nog meer volgens mij.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_187720362
Ik zou de kleine hapjes ook prima vinden als de volgende ronde dan geen half uur op zich laat wachten. Het was allemaal wel lekker, dus als het bij een andere zaak wel sneller gaat, geloof ik meteen dat dat wel een fijne ervaring was.
pi_187720960
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 20:15 schreef Myraela het volgende:
Ik zou de kleine hapjes ook prima vinden als de volgende ronde dan geen half uur op zich laat wachten. Het was allemaal wel lekker, dus als het bij een andere zaak wel sneller gaat, geloof ik meteen dat dat wel een fijne ervaring was.
Klopt dat is niet meer leuk.
Ik kreeg alles sneller dus dan is t prima. Wel leuk dat je dan in een keer alles krijgt ipv bij Cubanita kan er een kwartier tussen het ene en het andere hapje zitten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_187733673
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:28 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat klinkt wel heel herkenbaar. Was er ooit een keer bij Vlijtig Liesje (nu ook een Zusje) in Eindhoven en daar kwam ik na uren onbeperkt eten ook met meer honger naar buiten dat ik binnen kwam. Best triest.
Over Vlijtig Liesje heb ik alleen maar slechte verhalen gehoord, over het Zusje in Eindhoven eigenlijk alleen maar positieve. Zelf daar nooit geweest omdat je er in het weekend zonder reservering niet/amper binnen komt.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_187870188
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 18:29 schreef Smallish het volgende:
Verhalen over schraal eten bij Zusje niet herkenbaar hier.

Wij hebben al een aantal keer de verjaardag van mijn moeder gevierd bij Zusje Zaltbommel en dat bevalt uitstekend. Prima porties, snel, lekker en veel keus. Niet van die volle borden bij een viergangendiner, maar steeds lekkere én royale tapashapjes. Wellicht scheelt het per vestiging, maar bij ons alleen prima ervaring dus! ^O^
Laatst ook bij die in Zaltbommel geweest.

Had toch wel wat meer verwacht.
Het is gelukkig niet zo droevig als een La Cubanita gelukkig 😅
  donderdag 25 juli 2019 @ 13:15:51 #232
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_188111251
Wanneer: zaterdag 13 juli 2019
Waar: Krokant, Ossendrecht
Wat:

Tijdens een stukje rijden stuitten we op Krokant. Voorheen een foodtruck, nu een hippe snackbar naast een ander restaurant. Vanaf de weg zagen we dat er fish 'n chips werd aangeprezen en dat was precies waar we zin in hadden.
Er was nog meer dan alleen fish 'n chips. Burgers, kroketten, en en meer dingen die je normaal bij de snackbar haalt. Allemaal een beetje met een hipstersausje. Geen Fanta maar Orangina en Exota, geen bitterbal met rundvlees maar met iberico. En als extra pluspunt, de friet wordt twee keer gebakken in Ossewit O+ Ng een pluspunt was dat we konden kiezen uit Nederlandse of Belgische mayo.

We hebben een hamburger, friet ( met Belse mayo uiteraard) en fish 'n chips gedeeld:


Alles was heerlijk. De friet sprong er bovenuit en de burger was ook echt goed. Geen bijzondere toppings op de burger, het ging echt om het vlees. Fijne sauzen, lekkere vis.
Fijn personeel, betaalbaar en bovenal goed eten. Alles is schoon, er is een leuk zitje. Straks gaan we weer :)



Prijs: 16,50, inclusief 1 drankje
Conclusie: 9,5/10
Spoilers!
pi_188111304
Ziet er goed uit, zou er ook naartoe gaan als het hier in de buurt zat.
  dinsdag 30 juli 2019 @ 15:26:43 #234
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_188205022
Reservering staan bij Central in Lima :D
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.

Heel lang getwijfeld tussen MAIDO en Central
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 30 juli 2019 @ 15:55:40 #235
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_188205393
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 15:26 schreef Fretwork het volgende:
Reservering staan bij Central in Lima :D
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.

Heel lang getwijfeld tussen MAIDO en Central
Oeh, ben benieuwd! Zelf nog niet geweest, maar volgende keer Lima staat ie zeker op de planning. Of Maido inderdaad. In Buenos Aires zit trouwens ook een restaurant van de beroemde Gastón: Tanta. Zie alleen dat ie op TripAdvisor enorm gezakt is in waardering, vreemd. Zat er een tijdje geleden 2 dagen in een apartement boven, maar had geen tijd om er te gaan eten |:(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 30 juli 2019 @ 16:05:32 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188205587
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 15:26 schreef Fretwork het volgende:
Reservering staan bij Central in Lima :D
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.
Top!
Ben heel benieuwd naar jouw verslag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 juli 2019 @ 16:44:03 #237
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_188206176
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 16:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Top!
Ben heel benieuwd naar jouw verslag.
Ik ga mijn best doen!
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_188271160
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:

Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.



Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @mjan :Y
pi_188271756
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:14 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ik hoor eigenlijk alleen maar goede verhalen over 't Zusje.
Herken het verhaal van Myra ook niet, behalve inderdaad de kleine porties.
Friet kreeg je altijd meer dan genoeg en de tijd tussen de rondes was ook niet opvallend.
Maar misschien zijn er grote verschillen tussen de steden.
Ze willen natuurlijk ook juist dat je friet gaat eten :P
pi_188271759
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.

[ afbeelding ]

Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @:mjan :Y
Ziet er lekker uit! Mooie post, dankjewel! :Y
  zaterdag 3 augustus 2019 @ 22:15:48 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188273385
Haarlem Culinair 2019:

De 25ste editie van Haarlem Culinair op de Grote Markt van Haarlem bezocht. We hadden van te voren gereserveerd bij Jozua Jaring van sterrenrestaurant Ratatouille, die voor deze gelegenheid in samenwerking met Lavazza koffie een speciale Chef's Table serveerde in een pop-up restaurant met uitzicht over de Grote Markt.
Impressie:

Vreemde beesten in Haarlem:



Bovenin bij Jozua aangeschoven voor een 3 gangen menu met bijpassende wijnen en water en uiteraard koffie van Lavazza.
Plek voor 26 personen rondom de open keuken:

Aperitief:

Cherry Cold Brew, een mixdrank gemaakt van koud gezette Lavazzakoffie van Colombiaanse Tierra bonen.

1e gerecht:

Een gepocheerd ei, omhuld met gerookte zalm met Hollandse garnalen, kimchi en little gem.
We kregen daarbij een Weingut Frey- Riesling 2017 van Rheinhessen uit Duitsland.

2e gerecht:

Hier ter plekke bij mij door Jozua Jaring van saus voorzien.


Een paar bereidingen van Noord-Hollandse Blauwhoender, met rösti van Opperdoezer Ronde, wat dubbel gedopte tuinbonen, Foie Gras en een heerlijke saus met cantharel.
Hierbij dronken we een Pinot Noir van Weingut Schönhals uit 2016, ook uit Rheinhessen in Duitsland.

Tussendoor de drukte beneden ons op de Grote Markt vanaf ons balkon bekeken.



Dessert:

Diverse bereidingen met Lavazza koffie en chocolade met daarbij een straf bakje Lavazza espresso.
En als dessertwijn een Cantine Carlo Pellegrino Passito di Pantelleria 2017 van de Zibibbodruif uit Sicilië.

Gezellige en smakelijke proeverij op een leuk plekje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 augustus 2019 @ 23:19:07 #242
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_188274766
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.

[ afbeelding ]

Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @:mjan :Y
Die ga ik onthouden. Ben geboren in Rijsbergen en heb er nog vrienden wonen dus volgende keer daar langs.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_188274838
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 23:19 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Die ga ik onthouden. Ben geboren in Rijsbergen en heb er nog vrienden wonen dus volgende keer daar langs.
^O^
pi_188278465
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.

[ afbeelding ]

Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @:mjan :Y
Goede review, Frantic! Wat vond je van de hardheid van het ijs? Ik houd ervan als het een beetje zachte structuur heeft :9 Rijsbergen is trouwens wel echt heel erg uit de richting }:|
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_188278490
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 11:38 schreef mjan het volgende:

[..]

Goede review, Frantic! Wat vond je van de hardheid van het ijs? Ik houd ervan als het een beetje zachte structuur heeft :9 Rijsbergen is trouwens wel echt heel erg uit de richting }:|
Zacht :Y je likt 'm lekker weg :) goed tonggevoel alles.

Zou overigens de volgende keer voor een coupe gaan in plaats van alleen een hoorntje :+
  zondag 4 augustus 2019 @ 17:39:36 #246
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_188285350
Waar? Mister India, Amsterdam
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Curry met spinazie/feta en Chicken Tikka curry met naan brood
Impressie? Echt een verschrikkelijk lelijke zaak, maar het eten is geweldig. Je moet wel tegen pittig kunnen.
Kosten? 22 euro voor 2 personen, vet goedkoop
Cijfer? 9+

In het vervolg zeker laten thuisbezorgen.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_188301760
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 22:15 schreef golfer het volgende:
Haarlem Culinair 2019:

De 25ste editie van Haarlem Culinair op de Grote Markt van Haarlem bezocht. We hadden van te voren gereserveerd bij Jozua Jaring van sterrenrestaurant Ratatouille, die voor deze gelegenheid in samenwerking met Lavazza koffie een speciale Chef's Table serveerde in een pop-up restaurant met uitzicht over de Grote Markt.
Impressie:
[ afbeelding ]
Vreemde beesten in Haarlem:
[ afbeelding ]


Bovenin bij Jozua aangeschoven voor een 3 gangen menu met bijpassende wijnen en water en uiteraard koffie van Lavazza.
Plek voor 26 personen rondom de open keuken:
[ afbeelding ]
Aperitief:
[ afbeelding ]
Cherry Cold Brew, een mixdrank gemaakt van koud gezette Lavazzakoffie van Colombiaanse Tierra bonen.

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een gepocheerd ei, omhuld met gerookte zalm met Hollandse garnalen, kimchi en little gem.
We kregen daarbij een Weingut Frey- Riesling 2017 van Rheinhessen uit Duitsland.

2e gerecht:

Hier ter plekke bij mij door Jozua Jaring van saus voorzien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een paar bereidingen van Noord-Hollandse Blauwhoender, met rösti van Opperdoezer Ronde, wat dubbel gedopte tuinbonen, Foie Gras en een heerlijke saus met cantharel.
Hierbij dronken we een Pinot Noir van Weingut Schönhals uit 2016, ook uit Rheinhessen in Duitsland.

Tussendoor de drukte beneden ons op de Grote Markt vanaf ons balkon bekeken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen met Lavazza koffie en chocolade met daarbij een straf bakje Lavazza espresso.
En als dessertwijn een Cantine Carlo Pellegrino Passito di Pantelleria 2017 van de Zibibbodruif uit Sicilië.

Gezellige en smakelijke proeverij op een leuk plekje.
Prachtige gerechtjes, zeg! Ziet er allemaal heerlijk uit.
Ook een mooie locatie, echt een beleving die je niet snel zal vergeten, lijkt me! :)
pi_188301828
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 17:39 schreef Mikeytt het volgende:
Waar? Mister India, Amsterdam
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Curry met spinazie/feta en Chicken Tikka curry met naan brood
Impressie? Echt een verschrikkelijk lelijke zaak, maar het eten is geweldig. Je moet wel tegen pittig kunnen.
Kosten? 22 euro voor 2 personen, vet goedkoop
Cijfer? 9+

In het vervolg zeker laten thuisbezorgen.
Dat is inderdaad goedkoop.
Ik geloof niet dat me dat hier gaat lukken, ook niet bij een slechte tent, haha.

Maar heb je daar nog wat bij gedronken? Want dat zit niet óók nog bij de prijs in, mag ik hopen (voor de uitbater)
pi_188330397
Ik ga volgende week voor werk naar Moskou en dan eten in The White Rabbit. Iemand ervaring daarmee?
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 15:18:54 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188331538
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:09 schreef aquawoman het volgende:
Ik ga volgende week voor werk naar Moskou en dan eten in The White Rabbit. Iemand ervaring daarmee?
Nee, maar wel veel over gelezen.
Ben benieuwd naar jouw review.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_188388501
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Het Nonnetje, Harderwijk

Wat at je?
Als je een twee-sterrenrestaurant binnenkomt dat bekend staat om zijn vegetarische kookkunsten, moet je daar natuurlijk gebruik van maken:
Daarom Het 5 gangen menu Botanica,




Impressie?
Wanneer je het restaurant binnenkomt heb je niet het idee dat je in een van de hoogst aangeschreven restaurants van dit land binnenstapt. De gasten op een vrijdagavond lijken meer een representatieve selectie van de Hardewijkse bevolking: Vriendinnen die gaan uiteten, een verlopen, langharige kerel die je eerder in het Hoog Catherijne van de jaren 80 zou verwachten, gezinnen die met oma uiteten en stelletjes die hun eerste trouwdag vieren. De Jaguars, Maseratis en zakenmannen ontbreken. Erg prettig. Bij binnenkomst wordt je hartelijk maar nét wat te geroutineerd door de gastheer verwelkomd.

Dan het eten: We hebben het over een twee-sterrenrestaurant, dus wat valt daar aan op of aan te merken? Niets! De meest in het memorabele gerechten waren een prachtig cognitief-disonant voorgerecht van peulvruchten (sperziebonenijs, gepofte tuinbonen, snijbonen, erwtenpuree, sperziebonenschuim) en kersen. De bonen waren net lang genoeg gekookt om van het rauwe af te zijn maar toch nog de kenmerkende groene smaak van rauwe bonen te hebben, wat op een hele spannende manier contrasteerde met de zoete kersen. En het hoofdgerecht van ravioli en portugese schapenkaas in een beurre blanc met salie, ondanks de hoeveelheden kaas, boter en room, verrassend licht. Eigenlijk gewoon heerlijk simpel feel-good-eten maar dan op sterrenniveau.



En de Friandises bij de koffie. Die ga ik zo gauw niet meer vergeten. Nom, nom, nom.

]

En de bediening? Zoals je het verwacht: professioneel, attent en alert. Helaas ook een beetje afstandelijk. Het voelde als een team van goed ingespeelde profesionals die vooral bezig zijn met hun werk te doen. Wat ze natuurlijk ook zijn maar andere restaurants (zoals de Burgemeester in Linschoten) lukt het wel om een gevoel van welgemeende hartelijkheid over te brengen. Ook de productkennis ontbrak enigszins: Als je in een dergelijk restaurant eten rond brengt, hoor je gewoon te weten of er komkommer in de Gazpacho zit of niet. Zeker als je hem gewoon kunt proeven. De positieve uitzondering hierop was de Sommelier: Een jonge, ietwat nerderige vent die vol passie en kennis zijn wijn kwam schenken en toelichten. Eigenlijk had hij alles wat bij de rest van de bediening een beetje ontbrak. Als het aan mij ligt, gaat hij een grootse toekomst tegenmoet.


Kosten?

360,-

Cijfer?
Aangezien ik geen Michelin-inspecteur ben, is mijn cijfer voor de totaalbeleving en niet alleen voor het (ronduit) perfecte eten.
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_188388909
Ziet er geweldig uit! Al lijken de friandises wel verdacht veel op het voorgerecht ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 11 augustus 2019 @ 13:30:12 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188389529
quote:
1s.gif Op zondag 11 augustus 2019 12:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Al lijken de friandises wel verdacht veel op het voorgerecht ;)
:D


Las deze week ook een recensie van een lunch van Julius Jaspers over het Nonnetje en die was ook laaiend enthousiast.
https://www.juliusjaspers.nl/t-nonnetje-harderwijk/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_188445642
Waar?
Brasserie Domplein te Utrecht

Wat at je?
Het was een bezoekje voor de lunch, helaas niet aan gedacht foto's te maken
(ik denk daar eigenlijk nooit aan....zal proberen m'n leven te beteren).

we bestelden ieder twee wijntjes en de volgende lunch-gerechten:
"Stokbroodje Noordzee": gerookte zalm, garnalen, roomkaas, rode ui, kappertjes
"Stokbroodje Italia": kaas, salami, chorizo, gegrilde courgette, paprika en peperoni
De stokbroodjes bleken bollen te zijn (soort Italiaanse bol zonder de kruiden er in, keuze uit bruin en wit).

Het "stokbroodje Noordzee" was wat karig bekleed met gerookte zalm (niet té weinig, maar aangezien dit een vast item is bij onze lunches, weten we dat dit ten opzichte van de meeste restaurants wat aan de krappe kant is), de garnalen bleken 2 flinke gamba's te zijn, staartje er nog aan. Dat was een leuke twist ten opzichte van andere restaurants. Verder zoals beschreven, met roomkaas, kappertjes, rode ui en ook met sla.

Het "stokbroodje Italia" was.....uitzonderlijk lekker!
Ik had de peperoni gelezen als pepperoni, dus ik verwachtte vooral veel vlees, maar er stond dus peperoni! Als je dan nog eens naar de ingrediënten kijkt, dan weet je als Utrechter misschien wel wat ik daar proefde: inderdaad, een exacte kopie van een broodje Mario! Enige verschil was wat blaadjes sla en twee schijfjes gegrilde courgette, maar dat is vast om een rechtzaak met de familie Nistro te voorkomen

Impressie?
Hartje binnenstad Utrecht, onder de Dom, een plek waar ik zelden eerder binnen ben geweest, omdat ik het een beetje als touristen-area beschouw :P Prachtig pand, de ruiten zijn indrukwekkend en over de inrichting is goed nagedacht. Drukke dag met buiten op het terras minstens zoveel mensen als binnen.
Qua recensies op het internet scoren ze niet al te best, vooral de bediening wordt vaak beschreven als langzaam, lui, niet attent. Ik weet niet of men overdrijft of dat wij een goeie dag te pakken hadden, maar ondanks dat alle tafels en stoelen bezet waren, werden we telkens vlot geholpen (op de juiste momenten kwam er telkens iemand vragen of we (nog) iets wilden) en was iedereen even vriendelijk en attent. (Voor een studentenstad als Utrecht was de bediening eigenlijk zelfs een tikje bovengemiddeld)

Kosten?
inclu tip 33 euro

Cijfer?
7,5
  donderdag 15 augustus 2019 @ 19:51:06 #255
63722 z80
I fink you freaky
pi_188464672
Waar: Taumi in Kleve (Duitsland).

Afgelopen zondag hier in Kleve bij Taumi wezen eten.
Een Asia Fusion. Voornamelijk Vietnamees en Japans.
Bestekbakje dat je krijgt bevat naast de standaard vork en mes een setje stokjes van hout. ^O^
Ik had als voorgerecht een Tartare van vis.

Als hoofdgerecht Manguro. Rouwe tonijn die heel even een bakplaat had gezien voor het kleurtje.

En als toetje Coeur Glace Enrobe. 2 bolletjes mochi, 1 bolletje mochi met ijs er in, en wat fruit.

Allemaal zeer smakelijk en ik ga binnenkort weer terug om wat andere dingen van de kaart te proberen. Enige nadeel. Het is een nieuwe tent, hierdoor duurt het allemaal net iets langer.

Totale schade incl groot glas cola (0.4L) 36 Euro.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')