abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 september 2019 @ 20:24:58 #276
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188806005
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 20:11 schreef realAIVD het volgende:

Ik maak een lijst met restaurant reviews aan de hand van dit topic, die zet ik in eerste instantie op plaatsnaam, maar daarna op het cijfer dat je voor je ervaring geeft.....
Je hebt onze Yama-review er niet bij staan?
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_188806013
Ziet er heerlijk uit Aure
pi_188806354
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2019 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt onze Yama-review er niet bij staan?
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23
Inderdaad golfer, dat heb je goed gezien!!

Op het moment van die review bestond de lijst met restaurantreviews nog niet, dat is nieuw en daar zit een hoop tijd in...zowel om te maken als om die bij te houden.

Om die lljst op te starten heb ik een begindatum gekozen en er op dat moment sowieso de reviews uit gelaten die zich niet aan de regels hielden (zoals op de beginpagina staan genoteerd), waaronder dus de review waar jij naar verwijst: Die is twee jaar oud en er staat geen cijfer bij je review.

Sinds ik de lijst heb aangemaakt (in eerste instantie zo'n 1000 oude reviews), houdt ik de lijst religieus bij ;)
Cijferloze reviews neem ik nu de thread eenmaal bestaat wél op (tenzij ze te summier zijn), maar indien er geen cijfer gegeven wordt, dan komt zo'n review onderaan de lijst van de stad te staan met een vraagteken. Vandaar dat ik vandaag even een heads up heb gegeven aan Aure (met haar wederom prachtige review!) dat een cijfer niet verplicht maar wel gewenst is.

Als jij je twee jaar oude review alsnog graag in de lijst wilt zien, laat het dan even weten en geef er bij voorkeur ook een cijfer aan, dat is vast nuttig voor de mensen die van de lijst gebruik maken!
  woensdag 11 september 2019 @ 14:12:16 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188895534
Wanneer: 10 september 2019
Waar: Restaurant Olivijn* in Haarlem (https://www.olivijn.nl/)
Wat:

SVH meesterkok Menno Post, voorheen chefkok bij 2 sterrenrestaurant De Bokkedoorns, opende in juli 2018 in het pand waarin eerder ML gevestigd was zijn restaurant Olivijn. Het pand werd gebouwd als klooster voor de Lazaristen en werd in de zestiende eeuw een Bank van Lening. De maitre is Wietse 't Jong. De sommelier is Milton Verseput. De naam Olivijn is een veelvoorkomende steensoort die vooral verpulverd wordt gebruikt voor het zandstralen van gevels. Geslepen als edelsteen is hij transparant en groen, en dan heet ie peridoot. De muren van het restaurant zijn knalblauw. en zijn versierd met mooie zwart-wit foto's van Saskia de Wal, de echtgenoot van Menno Post. Alle borden en schalen zijn speciaal voor Olivijn ontworpen en handgemaakt waardoor elk exemplaar uniek is. Op de eerste etage bevindt zich Galerie Olivijn waar iedere 8 weken een wisselende verkooptentoonstelling is.

Al binnen een paar maanden na opening ontving Olivijn een eerste Michelinster.

Gekozen kan worden voor een vier- t/m zevengangenmenu. Verder is er ook een volledig groentenmenu. Wij hadden via een aanbieding van DiningCity een vijfgangen-arrangement. Voor mij het gewone arrangement en Bluezz had gekozen voor het groentenmenu.

Na binnenkomst namen we wat bruisend water en elk een glas Spaanse witte wijn, Can Feixes uit 2018. Fris, maar wel een beetje een houtje in de nadronk, dus voor de rest van het diner bestelden we een fles Seresin, Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.

Uiteraard kregen we lekker vers brood en boter en zout op tafel en al snel volgden er 3 amuses:

Op het stokje een schuim gevuld met pecorino, met bovenop een drupje balsamico. Op de lepel rettich met haring voor mij en met knolselderij voor B. en daarnaast een bakje met kerrie-creme, sjaboontjes en granaatappelpitjes.


1e gerecht.
Voor Bluezz:

Tomaat, ingemaakte meloen, groene aardbei, macadamia, Parmezaan en yuzu dressing.

Voor mij:

Noordzeekrab, met koolrabi, appel en venkel, ganzenlever, lamsoor en zeekraal met ook een dressing van yuzu.

2e gerecht.
Bluezz:

Cantharellen, eekhoorntjesbrood, gepofte rijst, gnocchi, groene asperge, eidooier (bevroren geweest, dus stevig) en sherrymayonaisse.

Ik:

Flan van coquille, geplette coquille met witlof en appel, een madeira dressing en kaviaar.

3e gerecht.
Bluezz:

Een 'toffee' van 2 kleuren pasta gevuld met polenta, aardappelchips, artisjok, crème van knolselderij en een uienjus.

Voor mij:

Cantharellen, gnocchi, eidooier en zomertruffel.

4e gerecht.
Bluezz:

Spitskool met sushi rijst en boksoi, saus van pandanrijstblad.

Ik:

Short ribs van wagyu geserveerd met een saus van shitake en pakketje van kropsla met daarin een tappenade walnoot.
Ik dronk bij het hoofdgerecht een glas rode wijn, een Spaanse Gotes del Montsant.

Dessert:

Voor ons allebei een biscuitje met daarop flinterdunne chips van caramel en chocolade, een crème van mango, witte chocolade gevuld met een crème van bramen en eucalyptus, bramen, crème van zuring en yuzu.

Totale kosten, inclusief drankjes, ¤ 220 voor 2 personen.

Conclusie:

Mooie sfeervolle omgeving, losse, vlotte, kundige en persoonlijke bediening (iedereen van de bediening kwam wel even aan tafel een praatje maken) en een chef die uit zijn keuken komt en vooraf bij alle tafels even langsgaat om het menu te bespreken.

Eten allemaal prima van smaak met originele combinaties. De porties soms wel aan de kleine kant en enige puntje van kritiek: tussen het derde en het vierde gerecht hebben we 50 minuten moeten wachten, dat duurde echt te lang.

Verder absoluut de Michelinster waard.

9/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 11-09-2019 14:18:19 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_188899491
Ziet er goed uit :9
Spoilers!
  woensdag 11 september 2019 @ 20:58:49 #281
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_188901897
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 14:12 schreef golfer het volgende:

Short ribs van wagyu geserveerd met een saus van shitake en pakketje van kropsla met daarin een tappenade walnoot.
Die wagyu lijkt nog bijna geheel rauw, ik snap dat niet. Dat een "gewone" biefstuk in NL niet te hachelen is als ie enigszins gegaard is, soit. Maar een wagyu? Hier in Argentinië wordt je vaak vreemd aangekeken als je een biefstuk rare besteld. Omdat Argentijnse biefstuk prima gegaard kan worden en nog steeds mals is en een stuk lekkerder. Dacht dat dat ook wel voor wagyu zou gelden eigenlijk.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 11 september 2019 @ 21:50:33 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188902546
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 20:58 schreef flipsen het volgende:

Die wagyu lijkt nog bijna geheel rauw, ik snap dat niet. Dat een "gewone" biefstuk in NL niet te hachelen is als ie enigszins gegaard is, soit. Maar een wagyu? Hier in Argentinië wordt je vaak vreemd aangekeken als je een biefstuk rare besteld. Omdat Argentijnse biefstuk prima gegaard kan worden en nog steeds mals is en een stuk lekkerder. Dacht dat dat ook wel voor wagyu zou gelden eigenlijk.
Short rib is geen biefstuk en ik heb niks besteld. Dit is zoals meesterkok Menno Post hem serveert. Perfect gebakken. :Y)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_188902671
Ziet er goed uit.. Maar hemel 50 minuten tussen twee gangen. Dat is wel echt belachelijk.
I solemnly swear i'm up to no good
  donderdag 12 september 2019 @ 00:28:11 #284
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_188904642
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 21:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Short rib is geen biefstuk en ik heb niks besteld. Dit is zoals meesterkok Menno Post hem serveert. Perfect gebakken. :Y)
Ik begrijp dat je niets besteld hebt natuurlijk en had even over short rib heengelezen voor het gemak. Maar ik zal Menno Post even DM´en :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_189132741
Wanneer: 26 september 2019
Waar: Broodbar Boer'n Bontje in Dordrecht centrum
Wat:

Deze broodbar combineert Turkse met Surinaamse gerechten en die combi werkt prima. Ze hebben maar een paar tafeltjes en op deze donderdagmiddag staat de vriendelijke Jermaine zowel in de keuken als de bediening.

Ik at een tosti met suçuc en Turkse kaas en een minibara met kipkerrie. Lekker! Vooral de kipkerrie was heerlijk.



Prijs: 9,50 inclusief drankje
Oordeel: 9/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Lucky_Strike op 26-09-2019 21:16:28 ]
Spoilers!
pi_189135100
Gegeten bij La Forca, Haarlem, vanavond.






Burrata capocollo/Gerookte zwaardvis, dungesneden met roze peper en een dressing van passievrucht/Kalfsmedallions opgedekt met parmaham en salie/Ossenhaas met cantharellen en oesterzwammen

8/10
pi_189135456
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2019 20:54 schreef Bluezz het volgende:
Gegeten bij La Forca, Haarlem, vanavond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Burrata capocollo/Gerookte zwaardvis, dungesneden met roze peper en een dressing van passievrucht/Kalfsmedallions opgedekt met parmaham en salie/Ossenhaas met cantharellen en oesterzwammen

8/10
Ziet er allemaal lekker uit! Geen toetje?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_189135937
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2019 21:12 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ziet er allemaal lekker uit! Geen toetje?
Nee, zijn we niet zo van :)
pi_189164109
Gisteren zijn vriend en ik wezen eten bij Fugu in Rotterdam http://www.fugu.nl/

Tot een paar weken terug was het restaurant gelegen in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Deze heeft een nieuwe eigenaar gekregen en wil alles wat erin zit weg hebben. Nu zitten ze ietsje verderop in een ander pand.

We zijn er al vaker wezen eten en voor mij is het echt een feestje. Ik was gister jarig, dus het was niet zo gek dat we hier terecht kwamen.

Het is een Japans restaurant met diverse sushi's en verschillende gerechten. Niet te vergelijken met de grotere ketens (sumo, shabu shabu), Fugu is veel kleinschaliger en meer culinair. Een klein restaurant waar je fijn kan zitten zonder dat het een kippenhok is. Ze werken niet met een maximaal aantal uur eten. Je mag daar de hele avond zitten als je wilt. Keerzijde is dat het langere tijd kan duren voordat je je gerechtjes op tafel hebt. Fugu is dus niet voor de snelle eter, je moet er wel wat tijd voor uit trekken :)

Wat betreft gerechten hebben ze destandaard sushi's, maar ook de wat meer culinaire. Mijn absolute favorieten zijn de makreelsushi's met chilisaus en granny Smith en de vulcano roll. Een gegratineerde sushirol met zalm en een pittige saus wat uit de sushi loopt. Verder hebben ze vleesgerechtjes en visgerechtjes. Mijn favorieten hiervan zijn de gegratineerde Sint jacobsschelp en witvis gestoomd in rijstwijn met shiitake. Goddelijk.

Je hebt 2 soorten menu's, de regular en de special. Wij nemen altijd de special, dan kun je alles van de kaart nemen. Bij regular moet je bij sommige gerechtjes bijbetalen. Wij waren gisteren met zijn twee inclusief drinken 92,00 kwijt.

Cijfer is voor mij een 9. Fijne bediening en heerlijk eten.
  maandag 30 september 2019 @ 16:55:06 #290
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189193621
Bij deze een wat beknopte beschrijving van mijn diner van vorige week bij Central, Lima. Enigszins omdat ik zoveel gegeten heb dat ik het niet allemaal kan reproduceren, anderszins omdat 16 gangen beschrijven wellicht wat veel is.
We zijn bij Central terecht gekomen nadat we de lijst van the Worlds 50 Best Restaurants zagen. In de top 10 stonden twee restaurants in Lima, waar wij net de tickets naar geboekt hadden. Toen de inschrijving open ging (bij beiden zo 2 maanden van te voren) hebben we gereserveerd. Een wat langere impressie en visie kan je vinden op Netflix; Chef's Table seizoen 3, aflevering 6.

Waar?
Central, Lima
3 Michelinsterren
#6 of the World’s 50 Best restaurants 2019

Wanneer?
25 September 2019

Wat at je?
Alturas Matur, 16-course tasting menu. Dit menu is ingericht aan de hand van het enorme verschil in altitude van ecosystemen in Peru. Nu ik in Peru ben geweest snap ik de keuze hiervoor. Doordat het land loopt van zeeniveau tot een slordige 6800 meter heeft hoogte altijd zijn invloed gehad op het leven in Peru. Chef Virgilio Martinez probeert alles wat Peru te bieden heeft samen te vatten in dit menu. Hierbij komen grofweg 300 ingredienten aan bod, voor een groot deel ingredienten die uniek zijn voor Peru.

Impressie?
Laten we beginnen met de sfeer, uitermate relaxed en een tikkeltje mysterieus. Na een enorm attente ontvangst uit de taxi (de Uberchauffeur wist niet wat hem gebeurde toen ineens z’n deuren van buiten af werden open gemaakt), werd je door de tuin naar het restaurant geleid. Binnen is het licht lichtjes gedempt, met wel goede belichting voor de tafel, is er een enorme open keuken en staat er op de achtergrond ambient muziek aan. Aangezien wij geen ruimte in de backpacks hadden gemaakt voor nette kleding waren we een tikkeltje zenuwachtig over onze outfits (ik een trui, spijkerbroek en Toms, zij jumpsuit met nette sneakers(bij gebrek aan hakken)). Volledig ten onrechte! Iedereen van de bediening was relaxed, anderen liepen uiteen van minder net (Duitser met cultureel verplichte bodywarmer) tot tweedelig kostuum. We voelden ons volledig op ons gemak.

Na een introductie van het menu, korte bevestiging van allergieën en dieetwensen en het uitkiezen van een drankje werd al snel de eerste gang gebracht; Red Rocks (foto van Business Insider). Hierbij werd uitgelegd wat we aten en waar het vandaan kwam, alsmede de volgorde van eten. We moesten beginnen met de (in één hap) Percebes (Goose Barnacle), en daarna het Piure krokantje bestrijken met de bereiding van Scheermes. De percebes was een smaakexplosie! Waarschijnlijk was hij geinjecteerd met o.a. citrussap, wat het geheel een ceviche-achtige frisheid gaf. Bij het bijten brak hij open, waardoor we beiden nogal verrast moeten hebben gekeken. Het scheermesvlees was o.a. met inktvisinkt verwerkt tot een ziltig smeersel. Goed op smaak, maar viel lichtelijk weg na de binnenkomer.

De bediening was snel en attent, en bij we moesten onszelf een beetje afremmen aan het begin om niet na 2 uur buiten te staan (we hebben dit mensen zien doen). Omdat de eerste gangen uit meerdere hapjes bestonden hebben we steeds kort (minuutje) tussen de hapjes ingebouwd om het goed te kunnen proeven. Dit werd piekfijn aangevoeld, waarna de gangen iets langer op elkaar kwamen dan bij onze naaste buren.

Bij elke volgende gang werd wederom de bron en de manier van eten uitgelegd (waar nodig). Gang 5-14 bevatten 1 gerecht, de voor- en nagangen vaak meerdere. Van te voren waren we bang dat enkele gerechten meer experimenteel dan lekker zouden zijn (Netflix had het over oncomfortabel), maar deze angst was ongegrond. Bijzondere smaken, bijzondere ingredienten en nagenoeg alles enorm goed op smaak. Natuurlijk heb ik wel voorkeur voor bepaalde gangen, met name:

• High Altitude Farmlands, verschillende bereidingen van Mashwa met eend en eendeneigeel
• Amazonian River, met Pacay, Ungurahui en als ham gecurede Arapaima-vis
• Mil Moray, aan tafel gebroken klei met daarin een gepofte aardappelachtige uit de Andes
• Plain Forrest: Amazone garnalen onder schuimen van dingen die ik alweer vergeten ben.
Tussen het geweld werd soms een wat subtielere gang gebracht, waaronder de Mil Moray, bijzondere broden en een bereiding van piranha-huid.

De presentatie had vaak een educatieve functie over wat je ging eten, waardoor niet alles eetbaar was. Hierop hebben wij wel kritiek gelezen, maar wat ons betreft is dit geen probleem. De toegevoegde waarde voor de culinaire reis door Peru is wat mij betreft groot en passend bij de filosofie van Virgilio.

Na 4,5 uur genieten van alles dat op ons af kwam kregen we boekje als herinnering (met volgens mij toelichting over enkele ingredienten, maar ik moet er nog naar kijken) en een klein kijkje naar de koken. Je eindigt je culinaire reis bij de stamtafel, waarop een groot deel van de ingredienten nog een korte spotlight krijgen.

Kosten?
413 Euro voor 2 personen, voor de 16 gangen tasting en 3 drankjes per persoon (2 cocktails en een Chileense Riesling)

Cijfer?
10, voor mij geen verbeterpunten, 4.5 uur lang genoten. Ik vermoed dat er restaurants zijn met een nog constantere focus op smaak, maar de beleving van de hele avond maakt het een absolute topper voor me.

p.s. Ander hoogtepuntje was het met de pincet opvouwen van je servet als je naar de wc ging. Met name de keer dat de tweede ober het vouwwerk van de eerste niet goed genoeg vond en het dunnetjes over deed.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fretwork op 30-09-2019 19:31:06 ]
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  maandag 30 september 2019 @ 17:43:36 #291
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_189194384
Wow, geweldige review _O_ Volgende keer als ik weer ga toch maar eens kijken. Of in die andere sterrentent natuurlijk. Maar sowieso zit je culinair gezien erg goed in Lima :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 30 september 2019 @ 17:48:11 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189194453
Wow.Wat een belevenis daar in Peru. _O_
tikje jaloers.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 11:03:55 #293
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189205234
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 17:43 schreef flipsen het volgende:
Wow, geweldige review _O_ Volgende keer als ik weer ga toch maar eens kijken. Of in die andere sterrentent natuurlijk. Maar sowieso zit je culinair gezien erg goed in Lima :Y
Ja volgens mij is MAIDO ook super lekker. Van Gaston Acurio hebben we alleen bij z'n budget restaurant gegeten maar over Astrid y Gaston heb ik ook goede dingen gelezen.

Zag net ook dat er een aantal Vice Munchies afleveringen zijn over Peru en Peruaanse chefs, nog genoeg te ontdekken daar. Bij de Munchies aflevering over Virgilio zag ik veel dingen die ik ook gegeten heb :)

En reserveren moet je dus even mee opletten. MAIDO gaat precies 2 maanden van te voren open, Central opende op 28 juli de inschrijving voor heel september en oktober. Als je weet wanneer je terug vliegt kan je het vrij goed inplannen.
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 18:55:29 #294
130803 Gripper
Get a grip
pi_189213850
Dit klinkt echt supergaaf Fret!

Wij hebben ook zo een keer op vakantie de plooien uit onze klimbroeken gestreken en wat besmuikt over de outfit bij een heel mooi Italiaans restaurant binnengestapt :D
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_189485385
Waar?
Jasmijn & ik, te Utrecht

Wanneer?
Recent twee keer:
één keer 2,5 week geleden op een zaterdag, de tweede keer afgelopen dinsdag.

Gek genoeg "ken" ik dit restaurant al heel lang, het zit bijna letterlijk bij me om de hoek, maar ik was er nog nooit geweest. Dat gaat nu wel veranderen. Wat een vondst! *O*

Wat at je?
De eerste keer dat ik daar was, kozen we het Jasmijnbanket, waarbij een verrassingsmenu wordt geserveerd:
We kregen een amuse, en daarna kregen we beiden hetzelfde voor- en tussen-gerecht, en vervolgens kregen we samen 3 verschillende gerechtjes als "hoofdmaaltijd" (alle gerechtjes kwamen van de kaart met Jasmijnhapjes, ze kiezen hier random uit, dus het verrassingsmenu is ook een volgende keer een verrassing), gevolgd door een toetje naar (vrije) keuze.
Het leek ons een prima idee, aangezien we hier nog helemaal niet bekend waren.

Ik heb helaas maar een paar foto's gemaakt...maar goed, dat is altijd beter dan niets:

de amuse was een koekje van allerhande zaken, in een pittig saté-achtig sausje met wat frisse komkommer. In het kort: erg lekker en vegetarisch.


Als voorgerecht kregen we de Thaise kokossoep:
Romige en pittige kokossoep met citroengras, laos, tomaten en druppels chili-olie met oesterzwammen.


Wederom erg lekker...én vegetarisch. De prikker met gefrituurde oesterzwammen was leuk en erg lekker bij het smaakvolle soepje.

Hierna kwam als tussengerecht de "Vietnamese lenterol met gekruid sojagehakt". Nu maak ik zelf regelmatig lente-rolletjes en heb ze ook wel buiten de deur gegeten, maar deze waren zo prettig gekruid, dat ze veruit mijn favoriet zijn op lente-rolletjes gebied.
en wederom...vegetarisch!
Totaal niet storend, voor mijn vleesetende vriendje zelfs wel een leuke verrassing. Wat een smaken!

Als hoofd kregen we de volgende drie hapjes, met een kommetje rijst:
-Makreel met tomaten- chilipasta (Op huid gebakken makreel met huisgemaakte tomaten-chilipasta en ananas).
-Spinaziesalade met gekarameliseerde walnoten
-Groene curry met kip (Pittige geurige groene curry met kip, groente, kokosroom en frisse limoenblad).

De makreel was heerlijk, de salade heel passend op de volle tafel, maar de grote ster was de kip in currysaus...die kip was sappig en krokant aan de buitenkant, werkelijk nog nooit zo lekker kip gegeten.

Als toetje koos ik gestoomde zwarte kleefrijst, friszoete mango-kokossaus met pomelo en kaki, krokante kokosrasp met bruine palmsuiker, sesam en pinda.

Het was werkelijk geweldig.

De tweede keer dat ik er heen ging (dit keer met een vriendin), kozen we er voor gewoon zelf gerechtjes te bestellen. Ik had eerder begrepen dat men dan adviseert om 3 gerechtjes per persoon te bestellen (dan heb je geen dubbelingen, zoals bij het Jasmijnbanket)...dat hebben we gedaan, en dan heb je inderdaad meer dan genoeg!
Het is erg leuk dat je zo veel kunt proeven, het is ook echt allemaal gemaakt om samen te delen.

Wij kozen 2 dingen hetzelfde als ik eerder had gegeten, de lente-rolletjes en de kip in currysaus (omdat die echt té lekker is om niet te nemen),
daarnaast hadden we de Boeddhabuikjes, de Gestoomde buideltjes met gamba en bamboe, de Procureur met chili-sojabonensaus (die had een leuk Koreaans tintje!), en de Eendenborst met vijf-kruiden en pannenkoekjes.
Vooraf kregen we ook dit keer een amuse (zelfde als vorige keer), en werd er bij de kip in currysaus een bakje rijst geserveerd.

Net als de eerste keer zat er werkelijk niets tussen dat minder was, ik ben echt onder de indruk van dit restaurant.

Beide keren dronken we er een Grechetto bij. Deze werd de eerste keer aangeraden, het is immers best lastig om bij zoveel uiteenlopende smaken een goede wijn te drinken. Ik kende die druif niet, maar de wijn bleef inderdaad goed staande bij alle gerechtjes. Ben er daarom ook de tweede keer niet vanaf geweken.

Impressie?
De ontvangst is hartelijk, het interieur is warm/gezellig. Het viel de eerste keer op dat het erg druk was. Niet zo gek op een zaterdag, maar ieder tafeltje dat vrijkwam werd ook bijna direct weer bezet. Gedurende de maaltijd was de bediening ook prettig, twee verschillende mensen aan ons tafeltje, maar iedereen deed voluit z'n best en men gaf ook ongevraagd tips en informatie.
De gerechten werden in een prettig tempo geserveerd.
Die amuses zijn een leuke binnenkomer, je voelt je er echt meteen welkom.

De tweede keer, op dinsdagavond, had ik niet gereserveerd....ze hadden gelukkig nog nét 1 vrij tafeltje over. Maar goed, ook op dagen dat de meeste restaurants half leeg zijn, is het dus raadzaam bij deze tent te reserveren!! Hartje Lombok, wie had dat ooit gedacht!! :)

Kosten?
De eerste keer 2* jasmijnbanket, flesje wijn, en een leuke fooi: 110
De tweede keer 6 (niet al te kostbare) Jasmijnhapjes, ruim meer wijn, karaf water en een fooi: 120

Cijfer?
Gezien de plek (bij mij om de hoek), de sfeer (beide keren zeer prettig), het eten (niets op aan te merken) en de prijs (meer dan schappelijk gezien de hoeveelheid wijn en de kwaliteit van het eten), kom ik uit op een 10.
O+
pi_189494083
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 18:12 schreef realAIVD het volgende:
Waar?
Jasmijn & ik, te Utrecht
Deze stond nog op mijn lijstje om een keer te gaan eten, nu helemaal!

Goede review!
pi_189494201
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 07:48 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Deze stond nog op mijn lijstje om een keer te gaan eten, nu helemaal!

Goede review!
Thanks, het is echt een aanrader....maar dus niet vergeten te reserveren! Haha.
pi_189498072
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2019 08:04 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Thanks, het is echt een aanrader....maar dus niet vergeten te reserveren! Haha.
Nee dat begrijp ik van je, dat komt goed!

Eerst mijn verhuizing achter de rug en dan om dat te vieren hier gaan eten!
pi_189513261
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2019 18:12 schreef realAIVD het volgende:

Waar?
Jasmijn & ik, te Utrecht
Leuk! Die ga ik ook een keer uitproberen als ik een laagdrempelig restaurant zoek.

quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
Wijn & Tapasbistro Zies in Utrecht
Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Zoals het in een tapastent hoort meerdere dingen:
-Kokkels in Pernodsaus
-Scheermesjes in tomaat-basilicum-saus (met nog iets alcohols dat ik niet kon plaatsen)
-Tostada met gegrilde tonijn en jalapeño-créme
-Risotto met aardpeer
en als dessert een kokostaart voor mevrouw Stavromulabeta en Spiering met aioli voor mijzelf.







Impressie?
Zies zou je kunnen beschouwen als de wat betere tapastent voor een lekker maar betaalbaar hapje. Het eten is relatief simpel maar goed, soms creatief bedacht en vers bereid.
Op details na (wel erg veel zand in de kokkels, iets teveel pittige jalapeño-créme die de tonijn totaal overheerst) klopt het allemaal. Vooral de pernodsaus paste met zijn frisse anijssmaak perfect bij de kokkels. Ook de risotto met wat zoete accenten van aardpeer was een mooie vondst.
Goed, het is allemaal geen sterrenkwaliteit maar daarvoor ga je ook niet naar een tapasrestaurant.

De bediening was druk maar had als het nodig was wel genoeg aandacht, ook de productkennis was prima. En wat het publiek betreft: Om mevrouw Stavromulabeta te citeren: "Huh? Hier zitten verder alleen maar vrouwen!"


Kosten?
100,- voor 2 personen inclusief 6 halve glazen wijn en twee hele glazen en fooi.

Cijfer?
Eten:7,5
prijs-kwaliteit: 8
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_189552624
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Het Bourgainville, Amsterdam

Wanneer?
Uit de oude doos: een maand of 3 geleden

Wat at je?
Het 5 gangen menu in de 'normale' en in de vegetarische versie. En wat het allemaal omvatte? Tja. Volgende keer toch maar weer direct noteren. Maar gelukkig zijn de foto´s en de herinneringen er nog. Er zat in ieder geval iets met kreeft met een saus van kropsla en iets met lam bij.






Impressie?
Bourgainville heeft binnen een jaar na start zijn eerste ster gehaald. Op zich al een prestatie, maar als je meeneemt dat de chefkok al na een paar maanden aftaaide een nog wat grotere prestatie voor de oorspronkelijke sous-chef die de boel daarna heeft overgenomen. En dat gecombineerd met de beste sommelier van 2018 geeft voldoende ingrediënten voor een fantastische avond.

Ondanks dat ik het allemaal niet meer helemaal terug kan halen, was het eten erg geslaagd. Franse keuken maar dan wel met spannende combinaties, ingrediënten uit de hele wereld en een volwaardig vegetarisch menu.

Misschien het meest opvallende is nog wel de manier waarop het interieur geslaagd is. Waar een soort Lodewijk X meets Yab Yum zomaar in een barroque overdaad zou kunnen ontaarden, voelt het hier haast natuurlijk aan. En hetzelfde geldt ook voor het personeel: waar hetzelfde in een hoop vergelijkbare restaurants vaak redelijk stijfjes of op zijn minst professioneel-afstandelijk aan toe gaat, is de benadering hier persoonlijk en op een natuurlijke manier haast joviaal. Beetje alsof je er al jaren komt, geen pretentieus gedoe maar dan wel zonder uitzondering profesioneel en gepassioneerd. Persoonlijk hou ik hier wel van, eigenlijk heb ik alleen bij De Burgemeester een vergelijkbaar losjes-professionele sfeer eerder meegemaakt.

Ook geslaagd is de benadering van de sommelier: vooraf geen uitleg of idee wat je te drinken krijgt. Achteraf de vraag: "wat vond je er van?" en dan pas de uitleg. Het zal niet voor iedereen iets zijn, maar zelf ga ik hierdoor in de loop van het diner wel bewuster en beter proeven. En uiteindelijk (althans voor mij) is een bezoek aan een goed restaurant ook werken. Om ontspannen en in gedachten afwezig voedingsstoffen naar binnen te werken, daar hebben we Loetje voor. Van Bourgainville wil je intens genieten.

Kosten?
Ordegrootte 300,-- voor 2 personen inclusief wijn.

Cijfer?
9,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')