abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_188388501
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Het Nonnetje, Harderwijk

Wat at je?
Als je een twee-sterrenrestaurant binnenkomt dat bekend staat om zijn vegetarische kookkunsten, moet je daar natuurlijk gebruik van maken:
Daarom Het 5 gangen menu Botanica,


IMG-20190809-WA0006.jpg

Impressie?
Wanneer je het restaurant binnenkomt heb je niet het idee dat je in een van de hoogst aangeschreven restaurants van dit land binnenstapt. De gasten op een vrijdagavond lijken meer een representatieve selectie van de Hardewijkse bevolking: Vriendinnen die gaan uiteten, een verlopen, langharige kerel die je eerder in het Hoog Catherijne van de jaren 80 zou verwachten, gezinnen die met oma uiteten en stelletjes die hun eerste trouwdag vieren. De Jaguars, Maseratis en zakenmannen ontbreken. Erg prettig. Bij binnenkomst wordt je hartelijk maar nét wat te geroutineerd door de gastheer verwelkomd.

Dan het eten: We hebben het over een twee-sterrenrestaurant, dus wat valt daar aan op of aan te merken? Niets! De meest in het memorabele gerechten waren een prachtig cognitief-disonant voorgerecht van peulvruchten (sperziebonenijs, gepofte tuinbonen, snijbonen, erwtenpuree, sperziebonenschuim) en kersen. De bonen waren net lang genoeg gekookt om van het rauwe af te zijn maar toch nog de kenmerkende groene smaak van rauwe bonen te hebben, wat op een hele spannende manier contrasteerde met de zoete kersen. En het hoofdgerecht van ravioli en portugese schapenkaas in een beurre blanc met salie, ondanks de hoeveelheden kaas, boter en room, verrassend licht. Eigenlijk gewoon heerlijk simpel feel-good-eten maar dan op sterrenniveau.

25p1sid.jpg

En de Friandises bij de koffie. Die ga ik zo gauw niet meer vergeten. Nom, nom, nom.

]IMG-20190809-WA0005.jpg

En de bediening? Zoals je het verwacht: professioneel, attent en alert. Helaas ook een beetje afstandelijk. Het voelde als een team van goed ingespeelde profesionals die vooral bezig zijn met hun werk te doen. Wat ze natuurlijk ook zijn maar andere restaurants (zoals de Burgemeester in Linschoten) lukt het wel om een gevoel van welgemeende hartelijkheid over te brengen. Ook de productkennis ontbrak enigszins: Als je in een dergelijk restaurant eten rond brengt, hoor je gewoon te weten of er komkommer in de Gazpacho zit of niet. Zeker als je hem gewoon kunt proeven. De positieve uitzondering hierop was de Sommelier: Een jonge, ietwat nerderige vent die vol passie en kennis zijn wijn kwam schenken en toelichten. Eigenlijk had hij alles wat bij de rest van de bediening een beetje ontbrak. Als het aan mij ligt, gaat hij een grootse toekomst tegenmoet.


Kosten?

360,-

Cijfer?
Aangezien ik geen Michelin-inspecteur ben, is mijn cijfer voor de totaalbeleving en niet alleen voor het (ronduit) perfecte eten.
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_188388909
Ziet er geweldig uit! Al lijken de friandises wel verdacht veel op het voorgerecht ;)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 11 augustus 2019 @ 13:30:12 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188389529
quote:
1s.gif Op zondag 11 augustus 2019 12:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Al lijken de friandises wel verdacht veel op het voorgerecht ;)
:D


Las deze week ook een recensie van een lunch van Julius Jaspers over het Nonnetje en die was ook laaiend enthousiast.
https://www.juliusjaspers.nl/t-nonnetje-harderwijk/
Poef.....gone! ©golfer
pi_188445642
registreer om deze reclame te verbergen
Waar?
Brasserie Domplein te Utrecht

Wat at je?
Het was een bezoekje voor de lunch, helaas niet aan gedacht foto's te maken
(ik denk daar eigenlijk nooit aan....zal proberen m'n leven te beteren).

we bestelden ieder twee wijntjes en de volgende lunch-gerechten:
"Stokbroodje Noordzee": gerookte zalm, garnalen, roomkaas, rode ui, kappertjes
"Stokbroodje Italia": kaas, salami, chorizo, gegrilde courgette, paprika en peperoni
De stokbroodjes bleken bollen te zijn (soort Italiaanse bol zonder de kruiden er in, keuze uit bruin en wit).

Het "stokbroodje Noordzee" was wat karig bekleed met gerookte zalm (niet té weinig, maar aangezien dit een vast item is bij onze lunches, weten we dat dit ten opzichte van de meeste restaurants wat aan de krappe kant is), de garnalen bleken 2 flinke gamba's te zijn, staartje er nog aan. Dat was een leuke twist ten opzichte van andere restaurants. Verder zoals beschreven, met roomkaas, kappertjes, rode ui en ook met sla.

Het "stokbroodje Italia" was.....uitzonderlijk lekker!
Ik had de peperoni gelezen als pepperoni, dus ik verwachtte vooral veel vlees, maar er stond dus peperoni! Als je dan nog eens naar de ingrediënten kijkt, dan weet je als Utrechter misschien wel wat ik daar proefde: inderdaad, een exacte kopie van een broodje Mario! Enige verschil was wat blaadjes sla en twee schijfjes gegrilde courgette, maar dat is vast om een rechtzaak met de familie Nistro te voorkomen

Impressie?
Hartje binnenstad Utrecht, onder de Dom, een plek waar ik zelden eerder binnen ben geweest, omdat ik het een beetje als touristen-area beschouw :P Prachtig pand, de ruiten zijn indrukwekkend en over de inrichting is goed nagedacht. Drukke dag met buiten op het terras minstens zoveel mensen als binnen.
Qua recensies op het internet scoren ze niet al te best, vooral de bediening wordt vaak beschreven als langzaam, lui, niet attent. Ik weet niet of men overdrijft of dat wij een goeie dag te pakken hadden, maar ondanks dat alle tafels en stoelen bezet waren, werden we telkens vlot geholpen (op de juiste momenten kwam er telkens iemand vragen of we (nog) iets wilden) en was iedereen even vriendelijk en attent. (Voor een studentenstad als Utrecht was de bediening eigenlijk zelfs een tikje bovengemiddeld)

Kosten?
inclu tip 33 euro

Cijfer?
7,5
  donderdag 15 augustus 2019 @ 19:51:06 #255
63722 z80
von nichts kommt nichts
pi_188464672
Waar: Taumi in Kleve (Duitsland).

Afgelopen zondag hier in Kleve bij Taumi wezen eten.
Een Asia Fusion. Voornamelijk Vietnamees en Japans.
Bestekbakje dat je krijgt bevat naast de standaard vork en mes een setje stokjes van hout. ^O^
Ik had als voorgerecht een Tartare van vis.
voor-fok.jpg
Als hoofdgerecht Manguro. Rouwe tonijn die heel even een bakplaat had gezien voor het kleurtje.
hoofd-fok.jpg
En als toetje Coeur Glace Enrobe. 2 bolletjes mochi, 1 bolletje mochi met ijs er in, en wat fruit.
na-fok.jpg
Allemaal zeer smakelijk en ik ga binnenkort weer terug om wat andere dingen van de kaart te proberen. Enige nadeel. Het is een nieuwe tent, hierdoor duurt het allemaal net iets langer.

Totale schade incl groot glas cola (0.4L) 36 Euro.
Statistieken zijn als bikinis: ze tonen het voornaamste,maar bedekken het essentiele.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
I fink you freaky and I like you a lot
  donderdag 15 augustus 2019 @ 22:16:39 #256
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_188468784
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 19:51 schreef z80 het volgende:
Waar: Taumi in Kleve (Duitsland).
De chef werd kennelijk wel héél opgewonden van het bereiden van het desert >:)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 16 augustus 2019 @ 00:00:56 #257
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188471128
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 22:16 schreef flipsen het volgende:


De chef werd kennelijk wel héél opgewonden van het bereiden van het desert >:)
:D
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 16 augustus 2019 @ 00:06:21 #258
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_188471192
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2019 22:16 schreef flipsen het volgende:

[..]

De chef werd kennelijk wel héél opgewonden van het bereiden van het desert >:)
Woestijn? :o :+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_188475535
Wij hebben vorige week erg lekker gegeten bij een nieuw restaurant wat bij ons om de hoek is geopend: https://www.restaurantceline.nl/

Veelbelovend want het stel wat de boel runt heeft allebei niet bij de minste sterrenzaken gewerkt.

Het oude fort Jutphaas is de afgelopen maanden mooi verbouwd, en nu een mooie ruimte geworden met van die halfronde gewelven en uitzicht op een open keuken.

Wij gingen voor de volle mep, 6 gangen :)

(van de website, inmiddels is 1 gerecht wel veranderd want die ceviche die er nu staat hebben we niet gegeten)
RUND · TARTAAR · KOOLRABI ·RODE BIET
RAVIOLI · AARDAPPEL · TOMAAT · BASILICUM
KOOLVIS . SPITSKOOL . KERRIE
MAISHOENDER · HOLLANDSE GROENTE · LAVAS · HOLLANDAISE
BAVETTE · GEROOKT · POMPOEN · SPECERIJEN
WITTE CHOCOLADE · KOMKOMMER · KURKUMA · DRAGON

Bij de gerechten serveren ze indien gewenst ook leuke alcoholvrije drankjes, dus wij hebben een mix van wijn en non-alcoholisch gedaan.

Bij ontvangst kan je eerst plaatsnemen in een aparte ruimte met wat huiskamer meubilair, en daar een drankje en wat amuses. Ben vergeten welke precies, er was 1 lekker krokant rolletje met makreel bij.

Als eerste gang kregen we een heel mooi fijngesneden tartaar waarvan de buitenkant bedekt was met panko en koolrabi. Klein beetje aards door wat gerookte biet wat door de tartaar zat.
Bij de tartaar een Kombucha, de zurige/gist smaak hiervan combineerde best leuk!

Daarna een open ravioli met tomaat, heel zacht lardo di colonato spek en aardappelkrokantje. Super intense tomaten smaken in een soort ratatouille die eronder lag.

Koolvis, met ingemaakte spitskool, een kerrieschuim en gepofte wilde rijst. Heel lekker en dat kerrieschuim had ik wel een hele pan van willen leegeten.

Bij deze beide gerechten een witte wijn, ik geloof een zuid Franse viognier.

Maishoen met een hollandaise schuim, en popcorn. De hoen was gegaard in bouillon en supermals. Verder nog een heerlijk krachtige gevogelte jus en gebrande uitjes.
Hierbij iets heel verrassends: een vanille limonade van Luscombe

Als piece een gepekelde en gerookte bavette, met pompoen, een specerijenjus. Een heel klein bordje maar, maar wel vol van smaak! Het vlees had naar mijn idee bijna een structuur zoals een gedroogde Drenthse worst, en dat vond de chef wel grappig om te horen, want hij heeft o.a. bij de Groene Lantaarn in Zuidwolde het vak geleerd :)
Heb nog geprobeerd om het recept van zn pekel te ontfutselen, maar hij bleef algemeen met "wat zout, basterdsuiker, kruidnageltje, venkelzaad en wat jeneverbes"
Erbij een stevige Italiaanse rode wijn.

Trouwens, door mn eigen kookproject van vandaag dacht ik eraan om wat over dit etentje te schrijven. Die bavette gaan we vanavond ook eten, heb m woensdag gepekeld voor 24 uur, gisteravond gerookt en nu maar zien of het net zo lekker is geworden :)

Als dessert tenslotte een paar bijzondere zaken: gebrande komkommer, witbier ijs, en witte chocolade. best bijzonder, hier zat een dessertwijn bij die ik niet heb onthouden.

Toe nog koffie, thee en lekkere zelfgemaakte friandises.

Wij zijn meteen fan, hier gaan we vaker komen.
Utrecht begint wat op te drogen qua goede restaurants, en dit is weer een heerlijk nieuw initiatief met veelbelovend lekker eten, en op een hele fijne en sfeervolle plek. Bijkomend voordeel: nog geen 10 minuten fietsen vanaf ons huis.

schade: ongeveer 200¤
cijfer: 8,5!
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_188570170
Crosspost vanuit de SC :D

-----------------
Vanochtend met zijn vieren gaan ontbijten dus, om half 8 'sochtends al gereserveerd, want het is ook gewoon een werkdag :P We hadden het eerste half uur/uur het rijk voor ons alleen :D

Men komt langs met ontbijtkarren, een kar met brood, croissantjes, chocoladebroodjes en een kar met allemaal lekkere sapjes. Druivensapjes zoals riesling, merlot etc, maar dan dus zonder alcohol en fruitsapjes. En er wordt één en ander op je tafel neer gezet. De croissantjes waren heerlijk vers, crunchy en ik geloof dat er flink wat boter door het deeg zat :D :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In de ronde daarna wordt er gevraagd hoe je je ei wilt hebben (eggs benedict, hard of zacht gekookt, spiegelei, scrambled eggs of een omelet). We hadden bijna allemaal de eggs benedict.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg lekker :9

Stiekem zit je dan al best wel vol, maar krijg je vervolgens nog de keuze uit pancakes of wentelteefjes. Omg de wentelteefjes waren goddelijk smeuïg, met heeeerlijke crispy randjes.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Das dus nog steeds niet alles, want hierna krijg je nog een lekker yoghurtje. Heb er even geen foto van, maar was gewoon yoghurt met granola en fruit. Ik heb er nog wat honing door heen gedaan, omdat ik de honing graag wilde proeven :D Was geen slechte keus.

Dan nog keuze uit diverse friandises, er stonden heel veel dingen op de kar. Dus dit is niet alles wat ze hebben. Diverse bonbons, brownie, boterkoek, macarons, taartjes en nog meerrr, de keuze was reuze!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ondertussen vragen ze regelmatig of je nog koffie of thee wilt, of een sapje. Mag en kan allemaal, hoort allemaal bij de all in prijs van 35 euro. Snap niet hoe ze het daar van kunnen doen, hoewel er mensen naast ons zaten die maar twee rondes hebben meegepakt en toen al naar hun werk gingen :D

Ontzettend vriendelijke en leuke bediening en François zat aan de bar en vroeg ons bij het verlaten van FG nog hoe we het vonden. Wij vonden het dus te gek en gaan graag nog eens terug om de andere keuzes uit te proberen :D Plus ze hebben nog een supplementenkaart waar ook nog een aantal dingen op stonden die we graag eens proberen (de kazen bijvoorbeeld, maar er staat ook truffel, champagne, kaviaar op). We waren wel allemaal pas rond half 11 op werk haha, maar ze namen ook wel echt de tijd bij ons. Het kan wel sneller, want bij gasten na ons hadden ze het tempo wat opgevoerd.

[ Bericht 9% gewijzigd door Aure op 22-08-2019 14:33:34 ]
  donderdag 22 augustus 2019 @ 11:57:06 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188570341
Niet slecht voor dat geld en als je van ontbijten houdt.
Poef.....gone! ©golfer
pi_188570617
Ziet er echt lekker uit ^O^
pi_188570730
Ohhh geweldig Aure _O_ Ben sowieso dol op ontbijt maar hier loopt het water me helemaal van in de mond :9

Net door jouw verslag weereens wentelteefjes gemaakt :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_188572226
Oh even de foto's gefixt. Ja die wentelteefjes waren echt the best :9 O+ En je moet inderdaad wel van ontbijten houden, maar dan is het heel leuk (en lekker vooral!) om eens (of vaker :+ ) te doen.
pi_188584752
Wat een topontbijt! Ik ga dit op verlanglijstje zetten!
  vrijdag 23 augustus 2019 @ 11:18:28 #266
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_188586553
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 12:09 schreef Gripper het volgende:

schade: ongeveer 200¤
cijfer: 8,5!
Klinkt goed Grip, geef hem even door aan m'n ouders, die zijn nu voornamelijk op de Wiers aangewezen namelijk
pi_188596640
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 11:18 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Klinkt goed Grip, geef hem even door aan m'n ouders, die zijn nu voornamelijk op de Wiers aangewezen namelijk
Tof ! Krijgen ze snel een vaste klantenkring.
Dit is absoluut een flinke stap hoger dan de wiers. Ook al eet ik daar ook graag hoor :)
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_188695253
Seoul Sista te Rotterdam. https://www.seoulsista.nl/

Gisteren hadden we geen zin om te koken, dus zijn we ergens gaan eten. We gaan als we ergens gaan eten regelmatig sushi eten, nu was het tijd voor wat anders. Jaren geleden hadden wevin Delft gegeten hij een Koreaans BBQ restaurant en dat was goed bevallen. Helaas is het restaurant weg. In Rotterdam heb je ook een Koreaanse BBQ toko, dus zijn we daar naartoe gegaan.

We werden vriendelijk ontvangen en alles werd geduldig uitgelegd. De kaart bestaat uit vlees wat je zelf aan je tafel kan bereiden en er staan ook kant en klaar dingen op zoals sushi, sateetjes, soepen, rijst en nog wat dingetjes. Het kant en klare was redelijk te doen, maar je gaat naar een BBQ restaurant voor het vlees. En dat was helaas ondermaats. Taai en er zat over het algemeen redelijk wat vet aan. Daarom zijn er wat stukken vlees in mijn servet beland waar echt niet doorheen te komen was. Marinades waren ok.

Voor ons hoeft het niet meer. Personeel vriendelijk, eten is mwah. Bovendien is het een erg rumoerige boel. Het is niet erg groot, maar ondertussen is zo'n beetje elke cm van de zaak benut en kunnen er aardig wat eters in.
pi_188729401
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2019 20:42 schreef Sunshine1982 het volgende:
Seoul Sista te Rotterdam. https://www.seoulsista.nl/

Gisteren hadden we geen zin om te koken, dus zijn we ergens gaan eten. We gaan als we ergens gaan eten regelmatig sushi eten, nu was het tijd voor wat anders. Jaren geleden hadden wevin Delft gegeten hij een Koreaans BBQ restaurant en dat was goed bevallen. Helaas is het restaurant weg. In Rotterdam heb je ook een Koreaanse BBQ toko, dus zijn we daar naartoe gegaan.

We werden vriendelijk ontvangen en alles werd geduldig uitgelegd. De kaart bestaat uit vlees wat je zelf aan je tafel kan bereiden en er staan ook kant en klaar dingen op zoals sushi, sateetjes, soepen, rijst en nog wat dingetjes. Het kant en klare was redelijk te doen, maar je gaat naar een BBQ restaurant voor het vlees. En dat was helaas ondermaats. Taai en er zat over het algemeen redelijk wat vet aan. Daarom zijn er wat stukken vlees in mijn servet beland waar echt niet doorheen te komen was. Marinades waren ok.

Voor ons hoeft het niet meer. Personeel vriendelijk, eten is mwah. Bovendien is het een erg rumoerige boel. Het is niet erg groot, maar ondertussen is zo'n beetje elke cm van de zaak benut en kunnen er aardig wat eters in.
Jammer zeg! Heb eerder een collega gehoord die t ook tegen vond vallen en ze was daarvoor zo enthousiast toen ze wist dat die daar zat.
Beste is dan nog naar DH of AMS te gaan.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_188730900
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 augustus 2019 23:58 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Jammer zeg! Heb eerder een collega gehoord die t ook tegen vond vallen en ze was daarvoor zo enthousiast toen ze wist dat die daar zat.
Beste is dan nog naar DH of AMS te gaan.
Als ik zo de reviews op internet zie, zijn die over het algemeen positief... Tsja, smaken verschillen denk ik. Ik vond het zonde van de 95 euro (2 volwassenen en een kind). Ik had namelijk echt niet het idee dat ik voor 30 euro gegeten had. Nog niet eens voor een tientje eigenlijk.

Heb je tips voor in Den Haag?

[ Bericht 2% gewijzigd door Sunshine1982 op 01-09-2019 08:08:32 ]
pi_188731590
quote:
1s.gif Op zondag 1 september 2019 08:01 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Als ik zo de reviews op internet zie, zijn die over het algemeen positief... Tsja, smaken verschillen denk ik. Ik vond het zonde van de 95 euro (2 volwassenen en een kind). Ik had namelijk echt niet het idee dat ik voor 30 euro gegeten had. Nog niet eens voor een tientje eigenlijk.

Heb je tips voor in Den Haag?
All you can eat en drink incl (goeie) bbq: Kimchi House
Klein huiskamerrestaurant door gezin gerund: Seoul Garden (kleding daarna gelijk in de was)
Snel lekker eten of afhalen: Mr Bap
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_188805539
Okay Yama dus!

Mijn vriend was een jaar of 3 geleden eens geweest en sindsdien zeggen we steeds laten we eens samen gaan, maar het kwam er nooit van. Nu dus wel, meteen Yama nieuwe stijl. De zaak is gerenoveerd en je zit nu met max 16 personen aan een lange bar, terwijl je naar Yama's kookkunsten kunt kijken.

Impressie hieronder, ik heb niet van alles een foto gemaakt.

Menu:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aan de bar:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Omnomnoms:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was echt heerlijk! Er hing ook een prettige sfeer. Yama kwam af en toe iets vragen of vertellen en de gastvrouw nam ook de tijd om iets te vertellen over de gerechten en bijpassende sake.

Ik kan niet echt zeggen wat mijn favoriet was. Ik vond de sushi heerlijk, precies de juiste hoeveelheid wasabi erin, als een soort smaakexplosie in je mond in combinatie met de boterzachte vis. Maar ook de gegrilde aubergine met eend was om je vingers bij af te likken. En de shabu shabu was zowel leuk als enorm smaakvol. Ik ben sowieso een sucker voor dat soort dingen, waarbij je je eten zelf nog een beetje moet 'bereiden'. Er zat ook een beetje yuzukoshō bij en man, wat is dat spul lekker erbij :9

Bijpassende sake bij elk gerecht en dat was een goede keuze, maar meer kan ik er niet meer over vertellen :') Aan het eind nog een genmai-cha thee genomen :9 een van mijn favoriete theeën.

Al met al, leuke avond. 300 euro lichter. Maar het was het waard :9
pi_188805820
Dat ziet er allemaal heerlijk uit, Aure!!! :9
Het lijkt me een heerlijk etentje dat je nog een aardige tijd zal herinneren.

Ik maak een lijst met restaurant reviews aan de hand van dit topic, die zet ik in eerste instantie op plaatsnaam, maar daarna op het cijfer dat je voor je ervaring geeft.....vandaar dat het superleuk zou zijn als je er ook een cijfer aan zou willen geven (dat is natuurlijk niet verplicht, en ook niet super-serieus, maar wel leuk voor mensen die naar een stad gaat die je ze niet kennen om zich op een leuk restaurant te kunnen oriënteren)

Ook is een spoiler voor je foto's echt niet nodig, iedereen wacht hier maar op één ding: foto's!!! :D
En die van jou zijn meer dan super!!
pi_188805907
Ohja omdat ik mobiel fok vind ik dat zelf altijd fijner :+

Qua cijfer een 9.5 :9

En het ontbijtmenu van FG een 8.5 ;)
  donderdag 5 september 2019 @ 20:18:56 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188805935
Nog steeds prima dus. Jammer van die spoilers.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')