Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:02 |
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel? Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig. Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done. Terug sturen? Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit) Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu. What the fuck horekaffers, waarom? | |
arjan1112 | dinsdag 31 december 2013 @ 18:04 |
Kan je het niet voordoen in de keuken ? | |
Fatty | dinsdag 31 december 2013 @ 18:05 |
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen. Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ? | |
Yi-Long | dinsdag 31 december 2013 @ 18:10 |
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik... Ze komen er gewoon mee weg. | |
Ambicioso | dinsdag 31 december 2013 @ 18:15 |
Inderdaad. Was laatst in een discotheek en ze bakten er niets van. | |
Soohr | dinsdag 31 december 2013 @ 18:16 |
Ik bak mijn steaks ook liever zelf. ga alleen nog zakelijk uit eten | |
arjan1112 | dinsdag 31 december 2013 @ 18:16 |
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:26 |
Ik heb dat serieus een keer voorgesteld | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:28 |
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is. | |
Fatty | dinsdag 31 december 2013 @ 18:29 |
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig. | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:30 |
Volgende keer maar de hele tafel terugsturen | |
Fatty | dinsdag 31 december 2013 @ 18:31 |
![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 31 december 2013 @ 18:34 |
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:35 |
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27 | |
Deeltjesversneller | dinsdag 31 december 2013 @ 18:39 |
first world problems jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor. | |
#ANONIEM | dinsdag 31 december 2013 @ 18:43 |
Done! | |
Pvoesss | dinsdag 31 december 2013 @ 18:43 |
ik vind een medium al niet te eten meer ![]() En dan heb je ook nog de mensen die er vanuit gaan dat mijn vriend dat wel zal hebben gekozen en krijg ik zijn bord voor mij neergezet ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:47 |
Kijk, de zesjescultuur | |
Isabeau | dinsdag 31 december 2013 @ 18:48 |
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt dat ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:51 |
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben. Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had. Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken) | |
Isabeau | dinsdag 31 december 2013 @ 18:53 |
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:54 |
Zelfs al overdrijf ik enorm en breng de bediening aan het lachen daarmee, nog presteren ze het dan om hem niet zo te serveren. | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 18:55 |
Ik vrees dat dit de waarheid is trouwens | |
DarkerThanBlack | dinsdag 31 december 2013 @ 18:59 |
Volgende keer gelijk vragen of je de keuken in mag en je eigen steak maken | |
Pietverdriet | dinsdag 31 december 2013 @ 19:02 |
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
| |
FutureFairytale | dinsdag 31 december 2013 @ 19:07 |
Ik had paar weken geleden bij Van der Valk (Avifauna) een medium rare rib-eye steak besteld en kreeg em ook echt medium rare. Bij Van der Valk ![]() | |
lyolyrc | dinsdag 31 december 2013 @ 19:33 |
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is. Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was". | |
Oceanonix | dinsdag 31 december 2013 @ 19:45 |
dat wilde hij dus niet....... rare dat wilde hij... ![]() | |
Oceanonix | dinsdag 31 december 2013 @ 19:46 |
Ik bestel het maar niet meer. Ik kan het niet aanzien als ze goed vlees verkrachten. En als je dan ziet wat je er voor mag betalen schieten de tranen in je ogen. | |
Soohr | dinsdag 31 december 2013 @ 19:47 |
Keurslagers vallen vaak ook tegen, tenzij er echt een slager werkt die de goede stukken vlees weet te krijgen | |
Farenji | dinsdag 31 december 2013 @ 19:51 |
Voor steeds meer dingen geldt: Als je wil dat het echt goed gebeurt, moet je het zelf doen. | |
DarkerThanBlack | dinsdag 31 december 2013 @ 20:40 |
Bij de steakhouse waar ik altijd kom serveren ze bijna alleen maar rare of medium. Je krijgt echter wel een gloeiend hete plaat bij waar je zelf het vlees verder kan doorgaren. Het mooie is dat het super mals vlees is, zelfs bij well done blijft het mals en dat voor een betaalbare prijs | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 01:17 |
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees. Marketing | |
Bramito | woensdag 1 januari 2014 @ 01:26 |
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis.... | |
lyolyrc | woensdag 1 januari 2014 @ 01:46 |
Ze keuren hun eigen vlees. ![]() Gelukkig beginnen ze nu wel wakker te worden na taaie biefstuk, een homp varkenshaas met een netje er omheen die als varkensrollade is verkocht en nog wat meer van zulk soort oplichterij. De "warme bakker" is van hetzelfde laken een pak. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 09:40 |
Nee, ik vind zuid europa om te leven geweldig | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 10:27 |
Dito. | |
Ferdii | woensdag 1 januari 2014 @ 10:59 |
Lastig probleem ja. Bestel altijd rare, krijg meestal tussen medium en Well done in. Terug sturen doe ik niet ivm ongezellig eten. Op de Azoren ooit mooi concept gezien. Kreeg je een gloeiend hete stenen plaat met daarop een rauwe steak. En daarbij zooitje kruiden en sausjes. Kon je hem maken zoals je zelf wilde | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 januari 2014 @ 11:03 |
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap ![]() Mensen die interessant willen doen ![]() | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 11:06 |
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout. Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 01-01-2014 11:12:50 ] | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 11:10 |
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan... ![]() (ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha: ![]() | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 januari 2014 @ 11:12 |
nasty | |
Hyperdude | woensdag 1 januari 2014 @ 11:13 |
Had je in NL maar meer goede tenten zonder pretenties! ![]() ![]() | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 januari 2014 @ 11:19 |
Waarom ga je uit eten om iets te eten dat je thuis ook bakt? ![]() Eet het dan ook thuis als je het zelf beter kan. | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 11:26 |
Dat doe ik dus ook meestal. Komt nog zelden voor dat ik steak bestel als ik uit eten ga. | |
Weltschmerz | woensdag 1 januari 2014 @ 12:10 |
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben. Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel. Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit. | |
Shaggy8675 | woensdag 1 januari 2014 @ 12:13 |
Een goede biefstuk bakken is meer dan alleen een stuk vlees in de pan gooien. Het is een techniek die helaas niet heel veel mensen meester hebben/willen/kunnen maken. Het is ook lastig omdat niet alle stukken even groot zijn, even dik, evenveel vet etc. Alleen met veel ervaring kan je dus voelen en zien hoe het je biefstukje vergaat. Maar het probleem is dat de meeste mensen en "koks" ook niet weten dat er meer dan 2 soorten biefstuk zijn. Men kent over het algemeen alleen maar biefstuk en kogelbiefstuk , maar weet bij god niet wat er nog meer is. Hetzelfde als mensen die naar een slager gaan en niet eens weten, vragen, of vermeld krijgen om wat voor biefstuk het gaat. Van welk deel van de koe. Men koopt en verkoopt heel veel "vlees" onder de noemer biefstuk. Men weet niet eens of het een stuk is uit het spierstuk of uit een dikke lende. Laat staan dat men dan weet wat een "goede" biefstuk zou zijn omdat ieder deel vlees zijn eigen smaak, textuur en bereiding heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillen per ras van de runderen. Een Franse Limousine smaakt echt wel wat anders dan een Aberdeen Angus. Er zijn veel stukken vlees van het rund wat de universele naam Biefstuk draagt ( want zo noemde we de Steak voordat we Amerikaanse termen interessanter vonden ![]() Biefstuk is immers biefstuk.... toch... | |
#ANONIEM | woensdag 1 januari 2014 @ 14:02 |
Dat is Piet omdat men in Nederland zich teveel laat leiden door het adagium dat vlees bijna altijd doorbakken moet zijn. Bloederig wordt als snel geassocieerd met rauw en niet goed. Beetje hetzelfde verhaaltje dat je bij vlees altijd rode wijn drinkt. Kul natuurlijk,maar dat wordt ze vanaf het begin zo bijgebracht waardoor je dit soort irritaties krijgt als je er als klant vanaf wijkt. In Nederland ben je ook niet een gast als in "belangrijk = iemand die geld komt brengen." Nee, in Nederland ben je een passant die de eer heeft de horeca zaak te bezoeken en zich over te geven aan wat zij voor jou goed achten. ![]() En dat men geen goede steak kan bakken of überhaupt de verschillen kent tussen rare-welldone-e.d.is mij niet vreemd want ik durf er gif op te nemen dat zeker 75% van de koks ook niet weet hoe men een echt goede omelet weet te bakken. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-01-2014 14:04:08 ] | |
Ferdii | woensdag 1 januari 2014 @ 15:21 |
En dat zonder toestemming? ![]() | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 15:31 |
Uiteraard. | |
znarch | woensdag 1 januari 2014 @ 15:34 |
Struisvogelbiefstuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
golfer | woensdag 1 januari 2014 @ 16:15 |
Als ik iets nooit bestel in een restaurant is het een biefstuk of een entrecote. Nog nooit een behoorlijke gekregen zoals ik hem wil hebben. Gelukkig is er meestal wel een andere keuze aan vlees of vis waar ze over het algemeen niet al te veel aan kunnen verklooien. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 16:56 |
Toch vraag ik me af wat het is Net zoals dat bakkers niet in staat zijn een stokbrood te bakken, in de binnenlanden van Laos krijg je betere baguettes | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 18:28 |
Verschil in smaak. Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood. Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 18:30 |
Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt. Wel eens in Frankrijk een goed stokbrood gegeten? | |
Life2.0 | woensdag 1 januari 2014 @ 18:32 |
omdat de nederlandse klant het verschil toch niet weet, wil weten. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 18:35 |
Ik denk een paar dingen 1 Bediening geeft het niet door aan de keuken, omdat ze te dom zijn om te poepen 2 Keuken denkt het beter te weten dan de klant 3 Keuken intereseert het geen fuck | |
RobinOok | woensdag 1 januari 2014 @ 18:38 |
Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken. En jouw punten 1 & 2. Punt 3 denk ik niet, niet in de tenten waar ik kom. Nee, niet echt. Ik hou niet van stokbrood, dus zolang het maar enigzins vers is vind ik het goed. In Nederland eet ik het zelden, omdat het niet hoeft. | |
Pvoesss | woensdag 1 januari 2014 @ 18:46 |
Als ik echt zin heb in mijn vlees op de juiste manier dan ga ik gewoon altijd naar hetzelfde restaurant. En ik blijf gaan naar andere plekken maar ben dan eigenlijk altijd ontevreden. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 18:51 |
En niet in staat zijn, gewoon onkunde omdat men de steaks in de koeling heeft liggen en uit de koeling direct bakt, ergo, nooit in staat zullen zijn een goede rode steak te maken | |
DrParanoid | woensdag 1 januari 2014 @ 18:53 |
Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 18:55 |
Open er een politiek correct topic over | |
DrParanoid | woensdag 1 januari 2014 @ 18:59 |
Goede come back, welkom terug. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 19:01 |
En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoon | |
DrParanoid | woensdag 1 januari 2014 @ 19:06 |
Gelukkig hadden wij in die tijd absoluut geen banden met ZA en het Afrikaans. Dat het "Goed gepraat" wordt door de definitie van het woord aan te passen in de van Dale betekend natuurlijk niet dat de oorsprong van het woord (en dan vooral de scheldende vorm ervan) veranderd is. | |
Isabeau | woensdag 1 januari 2014 @ 19:07 |
Steak & horeca is het onderwerp van gesprek hier; over elk ander onderwerp mag je elders een topic openen. | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 19:09 |
Steak it is | |
z80 | woensdag 1 januari 2014 @ 19:10 |
ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten. ik moet het opeten niet hij. | |
DrParanoid | woensdag 1 januari 2014 @ 19:11 |
"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit. Succes met je steak trouwens, in mijn ervaring heb ik nooit problemen gehad met een Bleu steak bestellen, misschien eet je gewoon bij de verkeerde tenten? | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 19:11 |
Hij is tenslotte je moeder niet | |
Pietverdriet | woensdag 1 januari 2014 @ 19:11 |
Bestellen is het probleem niet, hem krijgen is het probleem | |
Sangha | woensdag 1 januari 2014 @ 19:41 |
Ik test regelmatig restaurants en heb hier dus nooit problemen mee gehad, misschien een zeldzaam enkele keer een rare ipv medium rare gehad. In de meeste gevallen gaat het gewoon prima en smaakt het perfect!4 jouw communicatieve vaardigheden 5 je bent een zeurpiet 6 je komt bij de verkeerde restaurants | |
golfer | woensdag 1 januari 2014 @ 20:12 |
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare. En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld. Daar gaat dit topic over. | |
Sangha | donderdag 2 januari 2014 @ 09:42 |
Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed! ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 09:44 |
Wat is heen? | |
Weltschmerz | donderdag 2 januari 2014 @ 10:01 |
Maar wat voor restaurants heb je het dan over? | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 10:06 |
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld. | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 10:06 |
En ik denk dat 10% nog te hoog is ingeschat | |
HeatWave | donderdag 2 januari 2014 @ 10:08 |
Sja, het is idd lastig om het precies te krijgen zoals je wil. Ik vind Medium rare prima eten, maar dan bestel ik hem dus altijd rare, dan is het vaak net goed. Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest. | |
Sangha | donderdag 2 januari 2014 @ 10:16 |
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt. ![]() | |
yvonne | donderdag 2 januari 2014 @ 10:18 |
Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten. Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar. Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken? We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen. En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 2 januari 2014 @ 10:21 |
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders. | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 10:27 |
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 10:28 |
Iens doet dat vaker | |
HeatWave | donderdag 2 januari 2014 @ 10:34 |
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken. | |
Weltschmerz | donderdag 2 januari 2014 @ 10:41 |
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen? | |
Sangha | donderdag 2 januari 2014 @ 10:50 |
Ok, ik heb daar nog niet gegeten, gaat op het lijstje voor de Amsterdamsessie. ![]() | |
Sangha | donderdag 2 januari 2014 @ 10:52 |
foutje... [ Bericht 17% gewijzigd door Sangha op 04-01-2014 00:26:31 ] | |
Pietverdriet | donderdag 2 januari 2014 @ 10:54 |
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten. | |
danos | donderdag 2 januari 2014 @ 10:56 |
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 2 januari 2014 @ 11:03 |
Nee, het gaat er niet om dat het wel eens fout gaat. Jij hebt het over het gros van de restaurants, meer dan 90% zelfs, ik deel die ervaring niet. Misschien heeft dat dan met het soort restaurant te maken. | |
WRH | donderdag 2 januari 2014 @ 11:41 |
herken het eigenlijk ook niet echt, behalve in restaurants waar je vooraf een bepaalde 'mindere' verwachting van heb. bestel mijn vlees altijd blue, vind saignant eigenlijk al niet rood genoeg maar het lukt bijna altijd prima. als het niet blue is stuur ik het direct terug. nu moet ik zeggen dat mijn partner zijn vlees hetzelfde wil, dus als het fout gaat, gaat het bij beide fout en gaan beide stukjes vlees retour keuken, dus niet het probleem van niet meer gelijktijdig eten. er zijn wel restaurants die het niet goed snappen maar dat zijn dan ook de restaurants waar ik niet snel een goed stuk vlees bestel, dan blijf ik bij vis. gaat vind ik dan ook om 2 dingen; de kwaliteit van het vlees en de bereiding. je kunt een stuk vlees nog zo goed bereiden, als de kwaliteit niet je van het is, is het nog steeds niet ok. je herkent dan echter wel een goede kok. is het goed vlees maar weten ze het niet te bereiden; jammer, maar dan is het gewoon niet mijn soort restaurant. | |
Spanky78 | donderdag 2 januari 2014 @ 21:46 |
Nja, de combinatie van matig vlees, te koud in de pan gooien, nog maar even in de oven flikkeren totdat de rest van de tafel klaar is... dat geeft dit soort ellende. Betere restaurants kiezen voortaan Piet? | |
Hagelkaas | vrijdag 3 januari 2014 @ 06:20 |
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen. Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks. Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan ![]() | |
Sangha | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:28 |
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie. | |
Sangha | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:30 |
Lol, ook die ervaring deel ik niet! Hoop ik! ![]() | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:34 |
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker. Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten.. | |
Sangha | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:42 |
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done... ![]() | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:43 |
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter. | |
Sangha | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:45 |
Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten! ![]() | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 09:49 |
Het kan natuurlijk dat hij een pechgevalletje had hoor qua "zwarte aanbaksels". Maar ik vind het echt geweldig, het is gewoon een eigen gerecht bijna. Je moet het idd niet gaan vergelijken met Steakhouse vlees. | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 10:49 |
Ik denk dat je probleem 3 oorzaken heeft: 1, de gemiddelde Nederlandse gast is niet goed bekend met de bakschema's. Zoals je mooi kan zien op het plaatje van RobinOok heeft een medium biefstuk al een volledigge garing, niet helemaal door zoals well done, maar zeker niet met nog een niet gegaarde kern. De meeste Nederlanders willen medium rare geserveerd krijgen als ze medium zeggen. Dit zelfde probleem zie je bij rood/raw/bleu en rose/rare/saignant, een deel van de mensen die rose/rare/saignant willen bestellen hun biefstuk rood. Dit komt denk ik doordat mensen deels het engelse schema aanhouden maar af en toe over springen naar het Nederlandse schema, jij zelf doet dat ook en dat zorgt voor verwarring. Als ik een bestelling binnen krijg voor een rood, weet mijn bediening dat ze dubbel moeten checken of de gast raw bedoeld, en ook als het antwoord ja is krijg ik hem soms terug met de opmerking dat de biefstuk wel wat verder gegaard had mogen worden. ![]() 2 Om een biefstuk mooi rood te bakken moet je biefstuk op kamertemperatuur zijn. De HACCP regels maken het zo goed als onmogelijk om mijn biefstukken te chambreren. Als ik dat zou doen moet ik na 2 uur al mijn niet verkochte biefstukken weggooien. Je bent het vast met me eens dat het weggooien van zo veel voorraad economisch en maatschappelijk geen goed idee is. Iemand die een rood biefstukje besteld moet zich er dus wel van bewust zijn dat het op temperatuur brengen van het vlees een hoop tijd vergt en het dus even duurt voordat je je eten op tafel krijgt. Spoed bonnetjes met een rood besteld biefstukje weiger ik dus altijd. 3 Onkunde van de kok, net zoals de bakschema's voor gasten wat lastig zijn zijn ze dat voor een deel van de koks ook. Zoals je zelf weet zijn de arbeidsomstandigheden zwaar, de salarissen laag en de opleidingen tot kok ingeschaald op MBO niveau 2 en 3. Verwachten dat je dan nog fatsoenlijk personeel in de keuken hebt staan is misschien een tikje naïef. | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:01 |
Het is natuurlijk wel wat raar om je klagen over de kwaliteiten van Horeca koks als je in je eigen "hoe bak ik een steak" instructie de belangrijkste stap: rusten niet eens noemt ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:08 |
Rusten is belangrijk voor een braadstuk, bijvoorbeeld een rose lamsbout, niet voor een goed droog gerijpte en voor het bakken op temperatuur zijnde rare steak. Dit omdat de spanning van het gegaarde braadstuk de sappen laten uitstromen bij het aansnijden. Een goede steak heeft dat bij het korte aanschroeien op de grill niet [ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 03-01-2014 11:13:55 ] | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:13 |
![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:15 |
Ik heb grote minachting voor mensen die anders dan rood eten, dat geef ik toe, verder heb ik daar mee geexperimenteerd en geen verschil opgemerkt bij goed gerijpte steak. Bij baklappen die kort gerijpt hebben kan het kloppen | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:16 |
![]() bedoel je rood of rare ![]() | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:16 |
ja, dat is sowieso een beetje jouw probleem ![]() Weet je, ik vind het zowel rood als medium gewoon lekker. En nu? | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:19 |
Mensen die een well done bestellen, hem nog een beetje roze van binnen krijgen en dan over bloed beginnen te gillen. En dan terug sturen, echt, die kookte ik in de magnetron en gooide ze daarna in de frituur.. Dan presteerde ze het ook nog om deze echt lekker te vinden, zo issie goed. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:20 |
Nee hoor, dat is geheel niet mijn probleem ![]() | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:35 |
punt 4 was ik nog vergeten: stront eigenwijze koks die hun eigen eetgewoontes belangrijker vinden dan die van de gast. | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:38 |
Ik ook hoor, hoe slechter de kwaliteit van het rund hoe verder in het gebakken wil hebben. Vergelijk het met een gehaktbal vs een tartaar. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:40 |
Dank voor deze uylenspiegel | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 11:47 |
Sja, het is wel weer typerend, als iemand hem well done bestelt omdat hij niet van bloed houdt, jij hem (in jouw ogen vast niet) verkeerd serveert en hij klaagt zit hij fout. je eigen smaak opdringen aan anderen, chapeau hoor ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 12:01 |
Wat begrijp je niet aan mijn bedanken voor de uylenspiegel (die mij voorgehouden werd)? http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijl_Uilenspiegel | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 12:28 |
Graag gedaan! | |
Bramito | vrijdag 3 januari 2014 @ 12:58 |
Wow, dat ben ik niet van je gewend...... | |
theunderdog | vrijdag 3 januari 2014 @ 13:03 |
Heerlijk ! ![]() | |
Biekuh | vrijdag 3 januari 2014 @ 13:49 |
2. Ik wist niet dat die regels zo streng zijn. Maar, serieus, als de keuringsdienst langskomt dan kunnen die toch niet bewijzen of het vlees 1 uur of 2 uur buiten de koeling ligt? 3. Hier wringt de schoen. Soms denk je: wat leren ze in godsnaam op school? In ieder geval niet hoe ze een biefstuk bleu moeten serveren. ![]() | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 14:00 |
![]() Hoeveel kan een school aan een 16 jarige puber leren die 1 dag in de week in de banken zit? Het leren bakken van een bleu biefstuk moet gebeuren in het leerbedrijf niet op school. Maar de leerbedrijven zien leerlingen als goedkope arbeidskrachten en laten ze productie werk doen. | |
janatwork | vrijdag 3 januari 2014 @ 14:02 |
Punt is wel dat de nVWA zwaar onder bezet is, in de afgelopen 4,5 jaar heb ik 1 controle gehad ![]() | |
RobinOok | vrijdag 3 januari 2014 @ 14:05 |
Je kunt een biefstukkie toch wel op meer manieren op temperatuur laten komen dan wachten bij kamertermperatuur? Pleur 'm 10 minuten in een oven van 50 graden en je bent ook zover. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 14:24 |
Apart gevacumeerd en dan een paar minuten in water van 50 graden | |
Biekuh | vrijdag 3 januari 2014 @ 14:30 |
Blijkbaar verschilt dat per instelling. De jongens die ik gezien hebben moesten eerst tig maanden naar school voor theorie en oefenkoken in enorme keukens bij de instelling. Maar dat was mijn punt eigenlijk niet. Mijn punt was dat veel van die jongens die ik heb gezien die wel willen, maar dat hun koppie het gewoon niet aankan, als je begrijpt wat ik bedoel. 6x dingen moeten uitleggen en het nog steeds verkeerd doen, niet meer dan 2 dingen tegelijk kunnen onthouden, etc. Als zulke jongens een diploma krijgen en gaan werken kunnen ze nog steeds niet correct een biefstuk garen. Ik denk dat dat de crux is van het probleem dat Piet ervaart. | |
Hagelkaas | vrijdag 3 januari 2014 @ 16:56 |
Dat is dus het ding, geen boter. Margarine. Ik vond het niet te vreten. Mijn tafelgenoten kregen hem op precies dezelfde manier dus ik het was geen pech of iets dergelijks. Ik had al weinig vertrouwen in de Nederlandse smaak maar dit was voor mij wel een soort ultieme bevestiging. En dan twee plakken casino wit erbij, hoe durven ze.. Ik bak mijn biefstukken zelf ook altijd in boter hoor trouwens, maar dan wel echte boter. ![]() ![]() | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:39 |
http://www.iens.nl/restaurant/1197/amsterdam-cafe-loetje En voor de rest alleen lovende kritieken ![]() | |
golfer | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:43 |
Sinds kort ook in Bloemendaal(Overveen) gevestigd, zelfs met een hotel erbij. Moet er nog steeds een keertje heen voor een goede biefstuk. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:44 |
Ach ja, zo at men ook paard bij die andere biefstukkoning | |
HeatWave | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:46 |
Ook helemaal niets mis mee, kan mij het schelen welk beest het is als het lekker smaakt. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 17:49 |
Dus als jij een tbone besteld en je krijgt een haaskarbonade vind je dat okay? | |
Weltschmerz | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:08 |
Een T-bone krijg je sowieso niet helemaal goed. Als de ribeye goed is, is de haas te ver door. Of je moet hem met de haas even naast de grill leggen. Misschien moet jij gewoon geen T-bones meer bestellen en is dat het grootste probleem. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:11 |
Kom maar terug als je even gegoogeld hebt wat een tbone is, en waarom ik tbone met haarkarbonade vergelijk | |
tjoptjop | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:21 |
0:44 | |
Weltschmerz | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:21 |
De entrecote en de haas dan. Maar dat doet er verder niet toe, als je ze allebei goed wil hebben moet je de haas er voor het bakken/grillen afsnijden. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:26 |
Het is goed met je | |
Weltschmerz | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:27 |
Ja, zo leer je nog eens wat. | |
Bramito | vrijdag 3 januari 2014 @ 18:31 |
Als ik zo de iens over Loetje lees dan kan krijg ik toch de indruk dat het in Nederland heel triest met de horeca gesteld is. Je legt een berg geld neer voor kut bediening en een in blueband gebakken biefstuk en de mensen vinden dat ook nog leuk. Lekker Hollands zeggen ze dan. Ik ben blij dat ik over 3 uurtjes aan de tapas zit. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 19:07 |
Mensen rennen ook massaal naar de wonderwok en van der valk | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 19:10 |
Jep, jij weet nu wat een tbone is | |
Bramito | vrijdag 3 januari 2014 @ 19:19 |
Een keer in een van der valk hotel gegeten en dat was ok. Ik weet wel wat ik in dat soort tenten moet kiezen. Ieder geval niks met een sausje dat is altijd uit pakjes. | |
Pietverdriet | vrijdag 3 januari 2014 @ 19:22 |
De kers is al op 234 andere bakjes appelmoes geweest En als de appelmoes naar jus smaakt en je hebt geen jus, is die ook vaker geserveerd | |
Bramito | vrijdag 3 januari 2014 @ 19:26 |
Nou dit was het van der valk hotel in Assen. Ik nam gewoon 's avonds nog een snelle hap. Dat zal wel (kip)schnitzel/hamburger met friet en bier ofzo geweest zijn. Dat is wel te doen. | |
Hyperdude | vrijdag 3 januari 2014 @ 19:47 |
Loetje was ooit wel een aardige studentenhap als je van het vrijdagmiddagterras van Wildschut kwam. ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 3 januari 2014 @ 20:15 |
Dat wist ik al, jij weet nu dat je geen T-bone moet bestellen als je precies wil doen over de garing. | |
probeer | vrijdag 3 januari 2014 @ 20:23 |
Mag ik (als rasechte Nederlander) vragen wat je voor zo'n bordje in margarine verzopen vlees betaalt? Want als ik het zo zie mogen ze me geld toegeven wil ik dat naar binnen werken. | |
Selestha | vrijdag 3 januari 2014 @ 20:28 |
Gemiddeld 25 euro voor het totaalpakket volgens de recensies ![]() | |
probeer | vrijdag 3 januari 2014 @ 20:33 |
Hah! | |
Sangha | zaterdag 4 januari 2014 @ 00:22 |
Goed, conclusie? TS is te kritisch, kan (maar beter) geen t-bones bestellen of kiest de verkeerde restaurants? En gaat maar voortaan bij linke loetje steaks soppen in margarine? ![]() | |
janatwork | zaterdag 4 januari 2014 @ 01:58 |
Tuurlijk ken ik mij short cuts ook wel, neemt niet weg dat het links of rechts om gewoon wat tijd kost. Een oven of een waterbad op 50 graden heb ik niet standaard klaarstaan. | |
janatwork | zaterdag 4 januari 2014 @ 02:01 |
Veel jongens die ik ken komen uit de BBL, dus 4 dagen werken 1 naar school. Maar ik denk dat je de meeste koks wel te kort doet door te stellen dat je ze niet aan kan leren hoe je een biefstuk bakt. Ik vind het vooral jammer dat er niet een opleiding op bijvoorbeeld HBO niveau bestaat tot kok. Dat zou wat mij betreft de hele sector goed doen. | |
#ANONIEM | zaterdag 4 januari 2014 @ 15:02 |
(vanaf 3 minuten voor de zondaars) ![]() | |
Hagelkaas | zaterdag 4 januari 2014 @ 19:39 |
Manman, dat is steak eten. Beste steaks tot nu toe at ik bij The Bird in Berlijn. Op de menukaart staat met koeienletters dat ze weigeren de steak verder dan medium-rare te bakken, en per vleessoort staat het minimale gewicht dat ze voor je afsnijden. Grote pullen heerlijke Duitse bieren erbij. En het vriendelijke verzoek om de burgers niet met mes en vork te eten omdat ze daar knettergek van worden. http://www.thebirdinberli(...)_berlin_menu_eng.pdf | |
mytec | zondag 5 januari 2014 @ 19:36 |
Ben daar in de loop der jaren verschillende keren van jongs af aan geweest. Prima tent voor eten met een familie. En inderdaad het vlees was bij mij ook altijd goed, spareribs, mixed grill, t bones . met goede frites er bij. | |
Pietverdriet | zondag 5 januari 2014 @ 19:40 |
Geen porterhouse, geen TBone | |
Weltschmerz | zondag 5 januari 2014 @ 19:44 |
Klinkt alsof ze er verstand van hebben. | |
Pietverdriet | zondag 5 januari 2014 @ 19:49 |
Yep for God’s sake don’t order your meat well done. | |
Hagelkaas | zondag 5 januari 2014 @ 21:48 |
Als je geluk hebt, hebben ze geen ribeye maar ribstuk. Je komt er zelden lopend naar buiten. | |
Ferdii | zondag 5 januari 2014 @ 21:50 |
Komend voorjaar een weekend naar Berlijn in de planning staan, deze gaan we zeker bezoeken ![]() | |
Pietverdriet | zondag 5 januari 2014 @ 23:18 |
Prime Rib, heerlijk, samen Flank een van mijn favorieten | |
Marco001 | maandag 6 januari 2014 @ 16:05 |
Yankee Doodle Groningen net zo, maar dan met de hertenbiefstuk.. Zonde van zo'n lekker stukje vlees. | |
mytec | dinsdag 7 januari 2014 @ 12:47 |
Voor die tent heb ik geen goed woord over, ze bakken er schoenzolen. En als je een tijd te wachten staat mag je maar 1 stukje vlees meenemen en dan eerst eten en weer in die rij staan.. Die koekenbakker die bij mij toen daar het vlees bakte liet veel ook aanbranden, de helft ging de prullenbak in.. | |
Marco001 | dinsdag 7 januari 2014 @ 13:00 |
Precies, De groentesoep die ik had heb ik direct weer teruggebracht, alleen in mijn kopje zat volgens mij al wel een heel pak zout. Dat was eens en nooit weer. (of eigenlijk 2x, maar de 1e keer was het best ok..) | |
Redcoon | dinsdag 7 januari 2014 @ 13:28 |
Dat menu op thebirdinberlin.com, ze zullen vast erg lekker eten maken hoor, dat geloof ik best gezien de recencies... Maar ik vind onderstaande echt niet kunnen, want de klant bepaald!
| |
regnavetto | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:22 |
Vandaar de, "at least try". Gelijk hebben ze. | |
Hagelkaas | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:23 |
Ach, ik vind het wel wat hebben. Het is ook een tenenkrommend aanzicht om een meisje op hoge hakjes met mes en vork te zien stuntelen met stukjes afgesneden brood en vlees. Een hamburger eet je gewoon met je handen. En als je je vlees well done bestelt moet je gewoon ergens anders gaan eten, niet in een steakhouse van hoog niveau. Het is ook een beetje opvoeden hé.. | |
Redcoon | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:34 |
Dat is hetzelfde als zeggen "excuseert u mijn taalgebruik, maar ik vind je echt een vuize vuile gore *@*%#*1!*#:&". Verzacht het niet echt naar mijn idee. | |
Redcoon | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:35 |
Niks opvoeden het is een restaurant, geen school. Zelf gruwel ik van doorbakken biefstuk, maar als iemand anders dat wel lekker vind en ervoor wilt betalen? | |
mytec | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:36 |
Ze gaan het ook echt niet weigeren hoor, maar ik denk wel dat ze je een paar keer vragen en waarschuwen. | |
Redcoon | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:39 |
Zal wel iets in die trant zijn. Maar een of andere - in mijn ogen - uit den hoogte doende bediende die je op jouw culinare tekortkomingen wijst, daar zit je als betalende klant toch niet op te wachten? | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:41 |
Nee, je hebt opzich ook gewoon gelijk hoor. Maar ik denk dat het ook voortkomt uit ervaringen, van die mensen die het gortdroog bestellen (omdat ze niet beter weten) en achteraf gaan klagen dat het vlees zo droog was ![]() Maar sowieso valt dit wel onder misplaatste arrogantie, je bent etenklaarmaker, geen artiest. | |
Weltschmerz | dinsdag 7 januari 2014 @ 15:58 |
Het moet van twee kanten komen, zij maken meteen duidelijk dat ze niet op alle klanten zitten te wachten. Dat mag ook. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:03 |
Rob Scholte maakt ook vast wel een huilend zigeunermeisje voor je Therese Boer schenkt je ook graag Château Lafite met cola en ijs | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:06 |
Een kunstenmaker maakt ook gewoon grappen | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:07 |
Ja, en die heeft ook geen toezicht op wie zijn kaarten koopt he? | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:11 |
Ga jij youp eens hackelen | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:14 |
Ga jij maar weer ergens lekker de elitaire patatbakker uithangen ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16 |
Tja, ik mag dan elitair zijn, ik weet tenminste waar ik het over heb. | |
Redcoon | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:16 |
Mijn inziens is er maar een kant die 'moet' en dat is de kant van restauranthouder, die vangt er immers geld voor. Niet dat ik daarom niet van hun steak of burgers kan genieten hoor, maar ik irriteer me gewoon aan zulke hooghartige uitspraken. Kijk deze tent loopt goed, dus gunnen we hen blijkbaar een zekere mate van eigenaardigheid. Zou een normaal, matig of slecht restaurant dit doen dan zouden we er schande van spreken. Ik weet het niet, vind het gewoon onbeschoft. | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:18 |
Nee, jij weet waar je het over hebt voor JEZELF. Denken dat je het voor een ander weet is gewoon pure elitair misplaatst gedrag van een keukenmedewerker. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:23 |
Hele punt van dit topic is dat ik mij afvraag waarom de meeste koks steaks niet rood leveren als ik er om vraag | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:24 |
ja, en daar heb je gewoon gelijk in. Maar we zitten nu op het punt, ik ben kok, ik lever een steak rood aan de klant ook al wil deze dat niet, want ik ben kok en weet het beter. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:29 |
Heeft alles met een mooi en duur stuk materiaal niet willen verpesten te maken Maak ook geen schemerlamp van een antiek stuk romeins glaswerk of chineese vaas. | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:31 |
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo. ja, ik begrijp echt wel wat je bedoelt, ik gruwel ook van als ik mensen een mooie steak well done zie bestellen, maar ik bemoei me er gewoon niet mee, zoals het hoort. En als je dus van mening bent dat jij het voor die mensen moet beslissen omdat jij het beter weet, dan ben je dus een elitaire lul. moet je zelf weten, maar ik vind het een beetje raar voor iemand die eten kookt voor zijn beroep. | |
mytec | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:32 |
Dat is het hele punt ook. Een vaardige kok kan een biefstuk bereiden op alle manieren. De klant stelt zijn wensen en de kok levert het dan naar die wensen. Een kok die dat niet kan is geen beste kok. Daarbij kan een restaurant/kok prima iets aanbevelen. Maar als een klant een andere wijze lekker vind dan moet dat kunnen. Het gaat hier om kwaliteit, voor mij is iets kwaliteit wanneer de wensen van de klant overeenkomen met het geleverde product. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:33 |
Tja, een van de redenen waarom ik het dus niet meer doe. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:35 |
Zoals ik in mijn recensie van dat restaurant in Eindhoven schreef, als jij een steak rood bakt en hij is nog koelkastkoud van binnen dan moet je wat anders gaan doen | |
mytec | dinsdag 7 januari 2014 @ 17:07 |
Een steak hoort inderdaad niet koelkast koud te zijn, net zoals ze carpaccio half bevroren op je bord durven te leggen.. Zoals iemand al in dit topic zei, een hogere koksschool is geen slecht idee. | |
HeatWave | dinsdag 7 januari 2014 @ 17:09 |
Feit is natuurlijk dat er zat slechte restaurants/koks zijn, dat heb je toch in elk beroep? Dat is een kwestie van 1 keer en nooit meer. | |
Ole | dinsdag 7 januari 2014 @ 18:45 |
Ik was in een eenvoudig restaurant op Gran Canaria. Toen ik mijn ossenhaas rare/red wilde keek ze me wel eventjes aan van "weet je het zeker?" Ik kreeg hem echt rare! Duitse eigenaresse trouwens. | |
habitue | dinsdag 7 januari 2014 @ 19:13 |
Ah man, binnenkort met groep vrienden weekend feesten in Berlijn. Deze komt op de must-visite lijst. Thanks! | |
habitue | dinsdag 7 januari 2014 @ 19:15 |
Mensen die zich aan die menu kaart ergeren kunnen ook gewoon ergens anders eten he. Vrij land enzo. Als je je al aangevallen voelt door een menukaartje moet je psychische hulp zoeken. | |
Redcoon | dinsdag 7 januari 2014 @ 19:33 |
Aangevallen, psychische hulp? Blaas je vaker berichten op naar zulk onnozele proporties? Ik zei nog dat ik alsnog perfect kan genieten van hun eten, maar dat ik gewoon niet netjes vind. | |
habitue | dinsdag 7 januari 2014 @ 20:39 |
Ik dik soms dingetjes aan ja. ![]() Maargoed ik vind het leuk die kaart, mensen wat culinair opvoeden kan nooit kwaad. Jij denkt daar anders over, prima. | |
Spanky78 | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:02 |
Het is het goed recht van een restaurateur om iets te weigeren. We leven in een vrije wereld. Dus als hij/zij zijn biefstuk niet doorbakken wil serveren, dan is dat zo. Het staat jou dan vrij er niet te eten. Dat is weer iets heel anders dan een bestelling van een rare biefstuk wel opnemen, maar dan het verkeerde leveren. Dat is incompetentie. | |
uniekhoorn | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:09 |
Heb de beste rare biefstukjes gegeten bij een Wok ![]() | |
Keith_Bakker | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:12 |
als je die meuk niet echt bakt is ie toch zo klaar? | |
Keith_Bakker | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:13 |
Er is toch zeker geen wettelijke richtlijn voor hoe een biefstuk of steak eruit moet zien? Als de rare je bij tent A niet bevalt moet je er gewoon niet meer komen, klaar. | |
Spanky78 | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:14 |
Zeker. Maar het is wel mooi kut als je niet krijgt wat je is beloofd en men wel verwacht dat je betaalt... | |
Keith_Bakker | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:16 |
Dat is het zeker, alleen als dat een valide argument is kun je 90% van de producten en diensten wel afschaffen. Wat me verder geen slecht idee lijkt. | |
Weltschmerz | woensdag 8 januari 2014 @ 12:34 |
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen. Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen. | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 12:47 |
Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan. | |
mytec | woensdag 8 januari 2014 @ 12:49 |
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden). | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 12:54 |
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij | |
Weltschmerz | woensdag 8 januari 2014 @ 13:03 |
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken. Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees. Maar als een restaurant duidelijk laat weten dat je ribeyes niet rood moet bestellen, dan respecteer ik dat en ga ergens anders heen, het is immers zijn recht om zelf te bepalen hoe hij wil koken net zoals het mijn recht is te bepalen waar ik wil gaan eten. | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 13:06 |
Ten eerste is het onzin en ten tweede ging je daarvoor al tekeer | |
Redcoon | woensdag 8 januari 2014 @ 14:18 |
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd). | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 14:29 |
Waar wordt jij beledigd? | |
Redcoon | woensdag 8 januari 2014 @ 16:19 |
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes. | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 16:20 |
Jij claimt niet beledigd te willen worden, en nu zeg je dat je dat niet wordt? Wat is je probleem nu eigenlijk? | |
Redcoon | woensdag 8 januari 2014 @ 16:24 |
Ergens halverwege de 'discussie' verplaatste ik mezelf in de plek van de klant die zijn steak doorbakken wilt hebben, vandaar wellicht de verwarring. Mijn probleem ligt hem in de arrogantie en de gebrek aan hoffelijkheid van het restaurant. | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 16:25 |
Je jankt dus om niets | |
Redcoon | woensdag 8 januari 2014 @ 16:27 |
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks. | |
Pietverdriet | woensdag 8 januari 2014 @ 16:30 |
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan? | |
Redcoon | woensdag 8 januari 2014 @ 16:37 |
Daar begon het mee, als het niet de duidelijk is neem dan de conversatie nog een keer door. | |
golfer | donderdag 9 januari 2014 @ 00:57 |
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten. Buitenkant knapperig, binnenkant rood. ![]() | |
maulibu | donderdag 9 januari 2014 @ 01:38 |
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 02:00 |
Als ik heel eerlijk ben snap ik je frustratie wel, maar figuren zoals jij doen het er op een gegeven moment om en gaan dan al met een giftige houden zo'n steak bestellen. Als je nu praktisch nergens een steak krijgt die naar je zin is, dan bestel je hem gewoon niet en neem je iets anders wat je ook lekker vindt ipv je van te voren al op te vreten om hoe je steak gebakken is. | |
SjaakBauer | donderdag 9 januari 2014 @ 09:23 |
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen. In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen. | |
HeatWave | donderdag 9 januari 2014 @ 09:24 |
Ja, maar er zijn natuurlijk genoeg restaurants die niet fatsoenlijk zijn ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 15:10 |
Dat valt nog redelijk tegen denk ik. | |
#ANONIEM | vrijdag 10 januari 2014 @ 13:45 |
Kijk..dat zijn de mensen die hun moment nemen om in huiselijke sfeer zichzelf te trakteren. Ik heb mij zelf laatst op dit getrakteerd en dat de meesten zo kennen. Dan geniet je even. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-01-2014 13:46:54 ] | |
RobinOok | vrijdag 10 januari 2014 @ 16:06 |
Die tweede ziet er toch lekkerder uit. | |
DrParanoid | vrijdag 10 januari 2014 @ 17:43 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:02 |
![]() ![]() | |
DrParanoid | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:05 |
Kobe ![]() | |
Geerd | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:12 |
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man?? | |
hmmmz | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:23 |
Nadat ik in Argentinië een paar weken lang steaks heb gegeten kwam ik er achter dat de steaks in Nederland vaak inderdaad waardeloos zijn. Bestel het hier daarom ook bijna nooit. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:25 |
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etc | |
Geerd | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:28 |
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg? Filet Am, osse worst allemaal zacht is zo weg. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:30 |
Nog nooit goede steak gehad dus. Een goede steak is mals. | |
Geerd | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:33 |
Uhmzz dan zal het daar idd wel aan liggen, krijg hem vaak wel lekker maar wanneer een dikker stuk wat roder is wordt het meteen wat taaier. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:36 |
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak. Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg. | |
Geerd | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:39 |
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:41 |
Eet regelmatig riblap als steak. Smakelijker dan ossehaas | |
Geerd | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:42 |
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzo ![]() | |
golfer | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:42 |
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:44 |
Nee, paar goede slagers in mijn omgeving | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:45 |
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees | |
Geerd | vrijdag 10 januari 2014 @ 18:47 |
![]() ![]() ![]() | |
golfer | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:03 |
En het is juist zo mooi en lekker. wel een beetje duur. http://www.dryagedmeat.nl/Aberdeen-Angus-rund-c-252.html | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:05 |
Ik ben graag bereid meer te betalen voor goed vlees, maar niet voor lulkoek. | |
uniekhoorn | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:30 |
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 januari 2014 @ 20:41 |
C1000 toen het A&P was, had goed vlees, kocht daar vaak sucade die zo mooi was als kobe, de zeen in het midden uitsnijden en je had goddelijk lekkere ministeaks, | |
vivelafete | vrijdag 10 januari 2014 @ 21:01 |
Hier net zo bij de lokale jumbo. Die hadden een tijd lang fantastische bieflap die veel en veel beter was dan de biefstuk en kogelbiefstuk. Helaas zijn ze een tijdje geleden overgegaan op te dunne onmalse meuk, dus laat ik het maar weer links liggen. | |
Sicstus | zaterdag 11 januari 2014 @ 10:53 |
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou? | |
mytec | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:00 |
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:06 |
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst. Recent bij de Mc in Zwolle was men in staat om ze aan de buitenkant knapperig te maken en toch bloemig aan de binnenkant. Dat is hoe friet voor mij hoort te zijn, | |
mytec | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:08 |
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:11 |
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect. Zelden dat je een McD zo aantreft. | |
Sicstus | zaterdag 11 januari 2014 @ 11:20 |
Jij die bij een Mac ging eten? En dan zijn er nog mensen die jou elitair noemen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:12 |
![]() | |
golfer | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:26 |
Tisser, knul? | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:30 |
Ik heb honger. | |
ClapClapYourHands | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:48 |
Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proeven ![]() | |
ClapClapYourHands | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:49 |
Je wacht tot dat Feyenoord weer kan spelen zodat je boodschappen kan doen? | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:50 |
Ik woon boven een supermarkt lieve schat. ![]() | |
ClapClapYourHands | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:51 |
ok lieve hommotje xoxo ![]() | |
Hagelkaas | zaterdag 11 januari 2014 @ 15:41 |
Zelf kopen en bakken. Rare bakken kan eigenlijk niet mislukken als je je aan een paar simpele regeltjes houdt, daarom is het ook zo achterlijk dat het in de horeca zo vaak fout gaat. Medium bakken is veel lastiger te timen, vind ik althans. | |
habitue | zaterdag 11 januari 2014 @ 15:49 |
Daarom gebruik ik altijd een vleesthermometer | |
tjoptjop | zaterdag 11 januari 2014 @ 17:07 |
http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htm ![]() Ken jij zoiets in Nederland? Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshop | |
Pietverdriet | zaterdag 11 januari 2014 @ 17:58 |
Ja, bij de Hanos kan je op bestelling vlees zo laten rijpen | |
Hagelkaas | maandag 13 januari 2014 @ 18:28 |
Kom net terug van een paar dagen Franse Bourgogne. In het kleinste dorpje van letterlijk 1 straat op de gok het enige restaurantje binnengelopen. Binnen een grote haard met smeulende kolen waarop het vlees werd bereid. Kazige kunst aan de muur en van kleur veranderende ledjes. Voor 15 euro at ik een plankje charcuterie (rilette van eend, pate van konijn, worsten en zuur), een perfect gegrild stuk bavette (bleu) met aardappelgratin en bonensalade en een stuk bitterkoekjestaart met frambozensorbet. En dat is inclusief de twee glazen wijn. En een hand van de chef en zijn vrouw. Fuck man ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 19:13 |
Jaloers, hagelkaas, jaloers | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 19:27 |
Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 19:34 |
En geen reet verdienen | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 19:37 |
Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden. | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 19:44 |
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled. Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 19:49 |
Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel. | |
Hyperdude | maandag 13 januari 2014 @ 19:57 |
Kan je prima zelf doen. 3 pond 3 vingers dik 3 minuten per kant 3 minuten rechtop laten "uitlekken" Klaar ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 20:00 |
Is een uurtje rijden van florence, | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 20:04 |
Aan goed vlees komen is lastiger, Chianina (het merk koe) is niet echt makkelijk aan te komen http://nl.wikipedia.org/wiki/Chianina [ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2014 20:12:34 ] | |
Hyperdude | maandag 13 januari 2014 @ 20:21 |
Dat is zo. Maar ik woon niet zo ver van de Italiaanse grens. En is hier verkrijgbaar/te bestellen (Maremmana) Meer algemeen: http://www.wildrundvlees.nl/ Misschien ook niet gek. Goed initiatief. ![]() | |
mytec | maandag 13 januari 2014 @ 20:40 |
Jammer het is rechtsonder van florence.. als het er boven lag had ik met de fiets heen gekund. Ik kan hier het vlees waarschijnlijk ook wel krijgen ,maar ik heb geen openvuur om het mooi te bakken. proef het liever daar. | |
Equites | maandag 13 januari 2014 @ 22:36 |
Er zijn ook zat gasten die hem superrood vragen en hem dan alsnog terugsturen omdat ze de biefstuk te rood vinden ![]() | |
Pietverdriet | maandag 13 januari 2014 @ 22:47 |
Sure | |
Equites | maandag 13 januari 2014 @ 22:53 |
En ja 95% van de koks is te idioot om een normale steak te kunnen bakken ja. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 januari 2014 @ 01:03 |
Is wel waar. | |
Elan | woensdag 15 januari 2014 @ 04:58 |
Gros van Nederland vraagt om een medium maar gaat vervolgens lopen zeikstralen bij de bediening omdat hun stuk vlees nog rood is. | |
#ANONIEM | woensdag 15 januari 2014 @ 05:05 |
Eten doe je in alle rust achter je pc en niet tussen allemaal vreemde mensen. | |
Pietverdriet | woensdag 15 januari 2014 @ 09:16 |
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakkenhttp://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html | |
HeatWave | woensdag 15 januari 2014 @ 09:21 |
Ja, ik zie de vleesarme steakhouses al al paddestoelen uit de grond schieten ![]() | |
Kreator | woensdag 15 januari 2014 @ 09:27 |
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil. Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel. | |
The_stranger | zaterdag 18 januari 2014 @ 11:39 |
In Toulouse: La Braisière Zoals ze zelf zeggen: en een eigenaar die tegen een collega zei die een cola light wilde: Zelden beter eend gegeten dan daar.. | |
Hagelkaas | zaterdag 18 januari 2014 @ 19:29 |
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 januari 2014 @ 20:35 |
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen | |
Ferrari_Tape | zaterdag 18 januari 2014 @ 20:47 |
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was. Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok' ![]() En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 januari 2014 @ 21:54 |
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je? ![]() Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven) [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 21:57:00 ] | |
RobinOok | zaterdag 18 januari 2014 @ 22:02 |
Ja, kritiek is nooit leuk. Maar je kunt beter gewoon zorgen dat er niks te klagen valt. En als er wel wat te klagen valt, dan moet je ook niet janken als iemand dat doet. Ik klaag vrijwel nooit, gewoon omdat ik weet dat ik daar niet gelukkiger van wordt, maar eigenlijker zou er meer geklaagd moeten worden. Zeker als ik jou nu zo hoor. | |
Spanky78 | zaterdag 18 januari 2014 @ 22:53 |
In een sterrentent eet ik eigenlijk nooit a la carte, als dat al kan. Gewoon zoveel gangen als je leuk vindt met een wijnarrangementje (of bob) erbij en genieten maar. Ik heb trouwens wel eens biefstuk gehad, van een pseciaal hollands rund, grasgevoerd en met mierenpootjes gekieteld... wel verwerkt in een gerecht met allerlei andere zaken. Maargoed, wel zat wild en ander soort 'biefstuk'en nog nooit een slecht stukje gehad, alhoewel het de ene keer beter was dan de andere. | |
Ferrari_Tape | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:08 |
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar. Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn. Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen. | |
#ANONIEM | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:26 |
![]() Zal de boel even versimpelen voor je. Dus als ik vraag om een rode biefstuk. Vind jij dat ik geen recht heb om er iets van te zeggen wanneer ik een doorbakken schoenzool krijg? Of een klomp ijs die 2sec in de pan heeft gelegen? Dat heeft niets te maken met `sophisticated` zijn maar gewoon krijgen waar je om vraagt. Ik kan geen huis in elkaar bouwen, dus bied dit ook niet aan aan mijn klanten. Waarom zou ik dan wel van een restaurant moeten accepteren die claimed biefstuk te kunnen serveren? Als je geen biefstuk kan bakken, serveer het dan niet. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 23:28:32 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:32 |
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca | |
Ferrari_Tape | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:35 |
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser. Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:36 |
Precies dit is wat ik bedoel. | |
Spanky78 | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:37 |
Het zou godverdomme wat zijn als je iemand inhuurt en hem dan niet kan aanspreken op de kwaliteit van wat er geleverd is. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies. | |
golfer | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:39 |
Je bent het voorbeeld van de kritiek die er is op de service in de horeca. Iemand die in een dienstverlenend beroep werkt maar geen diensten wil verlenen. iemand die gastvrijheid in het vaandel behoort te hebben maar schijt heeft aan gasten. Je bent echt de personifiëring van alles wat mis is in de horeca. Ga alsjeblieft een ander beroep uitoefenen waarbij je niet met mensen hoeft om te gaan. | |
Pietverdriet | zaterdag 18 januari 2014 @ 23:51 |
Precies mijn gedachten | |
Hagelkaas | zondag 19 januari 2014 @ 20:10 |
![]() Ik hoop echt dat je de boel opzettelijk aan het zieken bent. Dit kan je toch niet menen man. In wat voor soort restaurant werkte je precies? | |
Weltschmerz | zondag 19 januari 2014 @ 20:26 |
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren. | |
Pietverdriet | zondag 19 januari 2014 @ 20:27 |
zelfkennis is iets moois | |
highender | zondag 19 januari 2014 @ 20:48 |
Wanneer ik in een Belgisch restaurant bleu bestel dan kan ik daar op vertrouwen, in Nederland vraag ik wel altijd een ontvangstbevestiging van de order. |