Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar als ik stel dat men in gebreke is, dan zeur ik, weet ik niet hoe ik moet bestellen en moet ik maar ergens anders heen gaan.
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mijquote:Op woensdag 8 januari 2014 12:49 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij
Ten eerste is het onzin en ten tweede ging je daarvoor al tekeerquote:Op woensdag 8 januari 2014 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.
Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees.
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.
[..]
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Waar wordt jij beledigd?quote:Op woensdag 8 januari 2014 14:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).
Jij claimt niet beledigd te willen worden, en nu zeg je dat je dat niet wordt? Wat is je probleem nu eigenlijk?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:19 schreef Redcoon het volgende:
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes.
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:27 schreef Redcoon het volgende:
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks.
Daar begon het mee, als het niet de duidelijk is neem dan de conversatie nog een keer door.quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...
Ze komen er gewoon mee weg.
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 01:38 schreef maulibu het volgende:
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen, not the way to go maar zo gaat helaas vaak wel)
Ja, maar er zijn natuurlijk genoeg restaurants die niet fatsoenlijk zijnquote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
Dat valt nog redelijk tegen denk ik.quote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
[..]
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.
Kijk..dat zijn de mensen die hun moment nemen om in huiselijke sfeer zichzelf te trakteren.quote:Op donderdag 9 januari 2014 00:57 schreef golfer het volgende:
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten.
Buitenkant knapperig, binnenkant rood.
Kobequote:
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etcquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:12 schreef Geerd het volgende:
[..]
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etc
Nog nooit goede steak gehad dus.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:28 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?
Filet Am, osse worst allemaal zacht is zo weg.
Uhmzz dan zal het daar idd wel aan liggen, krijg hem vaak wel lekker maar wanneer een dikker stuk wat roder is wordt het meteen wat taaier.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog nooit goede steak gehad dus.
Een goede steak is mals.
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Eet regelmatig riblap als steak.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:39 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzoquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet regelmatig riblap als steak.
Smakelijker dan ossehaas
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Nee, paar goede slagers in mijn omgevingquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzo
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vleesquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
En het is juist zo mooi en lekker.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
Ik ben graag bereid meer te betalen voor goed vlees, maar niet voor lulkoek.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:03 schreef golfer het volgende:
[..]
En het is juist zo mooi en lekker.
wel een beetje duur.
http://www.dryagedmeat.nl/Aberdeen-Angus-rund-c-252.html
C1000 toen het A&P was, had goed vlees, kocht daar vaak sucade die zo mooi was als kobe, de zeen in het midden uitsnijden en je had goddelijk lekkere ministeaks,quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Hier net zo bij de lokale jumbo. Die hadden een tijd lang fantastische bieflap die veel en veel beter was dan de biefstuk en kogelbiefstuk. Helaas zijn ze een tijdje geleden overgegaan op te dunne onmalse meuk, dus laat ik het maar weer links liggen.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 10:53 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:00 schreef mytec het volgende:
[..]
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.
Recent bij de Mc in Zwolle was men in staat om ze aan de buitenkant knapperig te maken en toch bloemig aan de binnenkant.
Dat is hoe friet voor mij hoort te zijn,
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:08 schreef mytec het volgende:
[..]
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.
Jij die bij een Mac ging eten? En dan zijn er nog mensen die jou elitair noemenquote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |