abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 8 januari 2014 @ 12:54:09 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135228744
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 12:49 schreef mytec het volgende:

[..]

Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135229037
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2014 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.

Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees.

Maar als een restaurant duidelijk laat weten dat je ribeyes niet rood moet bestellen, dan respecteer ik dat en ga ergens anders heen, het is immers zijn recht om zelf te bepalen hoe hij wil koken net zoals het mijn recht is te bepalen waar ik wil gaan eten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 8 januari 2014 @ 13:06:20 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135229148
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.

Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees.
Ten eerste is het onzin en ten tweede ging je daarvoor al tekeer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 januari 2014 @ 14:18:20 #206
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135231659
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.

[..]

Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).
  woensdag 8 januari 2014 @ 14:29:46 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135232143
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 14:18 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).
Waar wordt jij beledigd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:19:32 #208
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135236647
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:20:54 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135236717
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 16:19 schreef Redcoon het volgende:
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes.
Jij claimt niet beledigd te willen worden, en nu zeg je dat je dat niet wordt? Wat is je probleem nu eigenlijk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:24:01 #210
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135236857
Ergens halverwege de 'discussie' verplaatste ik mezelf in de plek van de klant die zijn steak doorbakken wilt hebben, vandaar wellicht de verwarring. Mijn probleem ligt hem in de arrogantie en de gebrek aan hoffelijkheid van het restaurant.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:25:08 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135236899
Je jankt dus om niets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:27:23 #212
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135236973
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:30:10 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135237069
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 16:27 schreef Redcoon het volgende:
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks.
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 januari 2014 @ 16:37:23 #214
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_135237313
quote:
1s.gif Op woensdag 8 januari 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?
Daar begon het mee, als het niet de duidelijk is neem dan de conversatie nog een keer door.
  donderdag 9 januari 2014 @ 00:57:36 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135260881
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten.
Buitenkant knapperig, binnenkant rood. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135261444
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen ;), not the way to go maar zo gaat helaas vaak wel)
pi_135261630
Als ik heel eerlijk ben snap ik je frustratie wel, maar figuren zoals jij doen het er op een gegeven moment om en gaan dan al met een giftige houden zo'n steak bestellen. Als je nu praktisch nergens een steak krijgt die naar je zin is, dan bestel je hem gewoon niet en neem je iets anders wat je ook lekker vindt ipv je van te voren al op te vreten om hoe je steak gebakken is.
pi_135263816
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...

Ze komen er gewoon mee weg.
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.

quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:38 schreef maulibu het volgende:
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen ;), not the way to go maar zo gaat helaas vaak wel)
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.
  donderdag 9 januari 2014 @ 09:24:41 #219
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135263837
quote:
14s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:

[..]

Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
Ja, maar er zijn natuurlijk genoeg restaurants die niet fatsoenlijk zijn ;).
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135274866
quote:
14s.gif Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:

[..]

Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.

[..]

In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.
Dat valt nog redelijk tegen denk ik.
pi_135314485
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 00:57 schreef golfer het volgende:
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten.
Buitenkant knapperig, binnenkant rood. :9
Kijk..dat zijn de mensen die hun moment nemen om in huiselijke sfeer zichzelf te trakteren.

Ik heb mij zelf laatst op dit getrakteerd en dat de meesten zo kennen. Dan geniet je even.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-01-2014 13:46:54 ]
  vrijdag 10 januari 2014 @ 16:06:08 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135319859
Die tweede ziet er toch lekkerder uit.
pi_135323894

Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:02:03 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135324641


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135324770
quote:
Kobe :) erg fijn
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_135325083
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...

[ afbeelding ]

(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

[ afbeelding ] )
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:23:14 #227
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_135325380
Nadat ik in Argentinië een paar weken lang steaks heb gegeten kwam ik er achter dat de steaks in Nederland vaak inderdaad waardeloos zijn. Bestel het hier daarom ook bijna nooit.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:25:34 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135325441
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:12 schreef Geerd het volgende:

[..]

Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135325519
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etc
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?
Filet Am, osse worst allemaal zacht is zo weg.
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:30:57 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135325605
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:28 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?
Filet Am, osse worst allemaal zacht is zo weg.
Nog nooit goede steak gehad dus.
Een goede steak is mals.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135325678
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nog nooit goede steak gehad dus.
Een goede steak is mals.
Uhmzz dan zal het daar idd wel aan liggen, krijg hem vaak wel lekker maar wanneer een dikker stuk wat roder is wordt het meteen wat taaier.
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:36:35 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135325790
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135325886
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:41:03 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135325930
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:39 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.
Eet regelmatig riblap als steak.
Smakelijker dan ossehaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135325981
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet regelmatig riblap als steak.
Smakelijker dan ossehaas
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzo :P
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:42:24 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135325982
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:

Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:44:57 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135326081
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef Geerd het volgende:

[..]

Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzo :P
Nee, paar goede slagers in mijn omgeving
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:45:59 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135326125
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135326154
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
_O- _O- _O-
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 19:03:11 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135326688
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
En het is juist zo mooi en lekker.
wel een beetje duur.
http://www.dryagedmeat.nl/Aberdeen-Angus-rund-c-252.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 januari 2014 @ 19:05:39 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135326803
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 19:03 schreef golfer het volgende:

[..]

En het is juist zo mooi en lekker.
wel een beetje duur.
http://www.dryagedmeat.nl/Aberdeen-Angus-rund-c-252.html
Ik ben graag bereid meer te betalen voor goed vlees, maar niet voor lulkoek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 januari 2014 @ 19:30:35 #242
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_135328221
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 10 januari 2014 @ 20:41:15 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135332415
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
C1000 toen het A&P was, had goed vlees, kocht daar vaak sucade die zo mooi was als kobe, de zeen in het midden uitsnijden en je had goddelijk lekkere ministeaks,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135333732
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Hier net zo bij de lokale jumbo. Die hadden een tijd lang fantastische bieflap die veel en veel beter was dan de biefstuk en kogelbiefstuk. Helaas zijn ze een tijdje geleden overgegaan op te dunne onmalse meuk, dus laat ik het maar weer links liggen.
pi_135348550
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.

Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_135348708
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 10:53 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.
  zaterdag 11 januari 2014 @ 11:06:41 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135348866
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:00 schreef mytec het volgende:

[..]

als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.
Recent bij de Mc in Zwolle was men in staat om ze aan de buitenkant knapperig te maken en toch bloemig aan de binnenkant.
Dat is hoe friet voor mij hoort te zijn,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135348920
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.
Recent bij de Mc in Zwolle was men in staat om ze aan de buitenkant knapperig te maken en toch bloemig aan de binnenkant.
Dat is hoe friet voor mij hoort te zijn,
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.
  zaterdag 11 januari 2014 @ 11:11:51 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135348995
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:08 schreef mytec het volgende:

[..]

Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135349202
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
Jij die bij een Mac ging eten? En dan zijn er nog mensen die jou elitair noemen :P
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_135352518
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
:')
  zaterdag 11 januari 2014 @ 13:26:22 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135352999
quote:
Tisser, knul?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135353108
quote:
11s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 13:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Tisser, knul?
Ik heb honger.
pi_135353757
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...

[ afbeelding ]

(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

[ afbeelding ] )
Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proeven :P
pi_135353775
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 13:30 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Ik heb honger.
Je wacht tot dat Feyenoord weer kan spelen zodat je boodschappen kan doen?
pi_135353814
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 13:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je wacht tot dat Feyenoord weer kan spelen zodat je boodschappen kan doen?
Ik woon boven een supermarkt lieve schat. :)
pi_135353833
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 13:50 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Ik woon boven een supermarkt lieve schat. :)
ok lieve hommotje xoxo O+
pi_135357296
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 13:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proeven :P
Zelf kopen en bakken. Rare bakken kan eigenlijk niet mislukken als je je aan een paar simpele regeltjes houdt, daarom is het ook zo achterlijk dat het in de horeca zo vaak fout gaat. Medium bakken is veel lastiger te timen, vind ik althans.
pi_135357489
Daarom gebruik ik altijd een vleesthermometer
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135359915
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htm

:9~

Ken jij zoiets in Nederland?

quote:
14s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshop
  zaterdag 11 januari 2014 @ 17:58:29 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135361886
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 17:07 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htm

:9~

Ken jij zoiets in Nederland?

[..]

Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshop
Ja, bij de Hanos kan je op bestelling vlees zo laten rijpen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135445644
Kom net terug van een paar dagen Franse Bourgogne. In het kleinste dorpje van letterlijk 1 straat op de gok het enige restaurantje binnengelopen. Binnen een grote haard met smeulende kolen waarop het vlees werd bereid. Kazige kunst aan de muur en van kleur veranderende ledjes.

Voor 15 euro at ik een plankje charcuterie (rilette van eend, pate van konijn, worsten en zuur), een perfect gegrild stuk bavette (bleu) met aardappelgratin en bonensalade en een stuk bitterkoekjestaart met frambozensorbet. En dat is inclusief de twee glazen wijn. En een hand van de chef en zijn vrouw.

Fuck man :D
  maandag 13 januari 2014 @ 19:13:30 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135447634
Jaloers, hagelkaas, jaloers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135448370
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 18:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Kom net terug van een paar dagen Franse Bourgogne. In het kleinste dorpje van letterlijk 1 straat op de gok het enige restaurantje binnengelopen. Binnen een grote haard met smeulende kolen waarop het vlees werd bereid. Kazige kunst aan de muur en van kleur veranderende ledjes.

Voor 15 euro at ik een plankje charcuterie (rilette van eend, pate van konijn, worsten en zuur), een perfect gegrild stuk bavette (bleu) met aardappelgratin en bonensalade en een stuk bitterkoekjestaart met frambozensorbet. En dat is inclusief de twee glazen wijn. En een hand van de chef en zijn vrouw.

Fuck man :D
Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd.
  maandag 13 januari 2014 @ 19:34:23 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135448787
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:27 schreef mytec het volgende:

[..]

Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd.
En geen reet verdienen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135449004
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En geen reet verdienen
Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden.
  maandag 13 januari 2014 @ 19:44:38 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135449478
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:37 schreef mytec het volgende:

[..]

Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden.
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135449774
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel.
  maandag 13 januari 2014 @ 19:57:15 #269
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_135450281
Kan je prima zelf doen.

3 pond
3 vingers dik
3 minuten per kant
3 minuten rechtop laten "uitlekken"

Klaar :9
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  maandag 13 januari 2014 @ 20:00:02 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135450465
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:49 schreef mytec het volgende:

[..]

Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel.
Is een uurtje rijden van florence,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 januari 2014 @ 20:04:57 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135450826
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:57 schreef Hyperdude het volgende:
Kan je prima zelf doen.

3 pond
3 vingers dik
3 minuten per kant
3 minuten rechtop laten "uitlekken"

Klaar :9
Aan goed vlees komen is lastiger, Chianina (het merk koe) is niet echt makkelijk aan te komen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Chianina

[ Bericht 4% gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2014 20:12:34 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 januari 2014 @ 20:21:16 #272
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_135451826
Dat is zo.
Maar ik woon niet zo ver van de Italiaanse grens. En is hier verkrijgbaar/te bestellen (Maremmana)

Meer algemeen: http://www.wildrundvlees.nl/
Misschien ook niet gek. Goed initiatief. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_135452879
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is een uurtje rijden van florence,
Jammer het is rechtsonder van florence.. als het er boven lag had ik met de fiets heen gekund.
Ik kan hier het vlees waarschijnlijk ook wel krijgen ,maar ik heb geen openvuur om het mooi te bakken. proef het liever daar.
  maandag 13 januari 2014 @ 22:36:03 #274
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_135460068
Er zijn ook zat gasten die hem superrood vragen en hem dan alsnog terugsturen omdat ze de biefstuk te rood vinden :') Je bent niet de enige gast van die dag Piet.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
  maandag 13 januari 2014 @ 22:47:06 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135460664
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:36 schreef Equites het volgende:
Er zijn ook zat gasten die hem superrood vragen en hem dan alsnog terugsturen omdat ze de biefstuk te rood vinden :') Je bent niet de enige gast van die dag Piet.
Sure
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 januari 2014 @ 22:53:52 #276
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_135461026
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure
En ja 95% van de koks is te idioot om een normale steak te kunnen bakken ja.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_135466299
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure
Is wel waar.
pi_135508655
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sure
Gros van Nederland vraagt om een medium maar gaat vervolgens lopen zeikstralen bij de bediening omdat hun stuk vlees nog rood is.
blablablabla
pi_135508662
Eten doe je in alle rust achter je pc en niet tussen allemaal vreemde mensen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 09:16:07 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135509893
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakken
quote:
Biefstukje wordt delicatesse
Roy Klopper
AMSTERDAM -

Een smakelijk stukje vlees verdwijnt de komende jaren in veel restaurants langzaam maar zeker van de menukaart.

Dit nu nog onwerkelijk klinkende toekomstbeeld schetst Lodewijk van der Grinten, directeur van de koepelvereniging Koninklijke Horeca Nederland. Door grote stijgingen van de inkoopprijzen zal het vooral voor de goedkopere eetcafés op termijn niet meer rendabel zijn een biefstukje of een varkensrollade aan te bieden. Daar komt nog bij dat er een kentering wordt voorzien in de wensen van de consument.

Deze gaat in toenemende mate vragen naar duurzaam voedsel. Hierdoor gaan de menukaarten sterk veranderen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 januari 2014 @ 09:21:31 #281
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135509982
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakken

[..]

http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html
Ja, ik zie de vleesarme steakhouses al al paddestoelen uit de grond schieten :').
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  Official ESF Kreviewer woensdag 15 januari 2014 @ 09:27:07 #282
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_135510067
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil.
Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel.
pi_135635982
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
In Toulouse:
La Braisière
Zoals ze zelf zeggen:
quote:
Sa spécialité : ses viandes grillées au feu de bois,
en een eigenaar die tegen een collega zei die een cola light wilde:
quote:
Light, light? We do not do light here
Zelden beter eend gegeten dan daar..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_135649774
quote:
14s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:27 schreef Kreator het volgende:
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil.
Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel.
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 20:35:27 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135653279
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 19:29 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135653920
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok' :')

En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel.
5 Ferrari's op videoband!
pi_135657032
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je? :') Lekkere ober.. Als jij gewoon zorgt dat de klant krijgt wat hij bestelt is er geen probleem.

Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 21:57:00 ]
  zaterdag 18 januari 2014 @ 22:02:47 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135657377
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok' :')

En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel.
Ja, kritiek is nooit leuk. Maar je kunt beter gewoon zorgen dat er niks te klagen valt.
En als er wel wat te klagen valt, dan moet je ook niet janken als iemand dat doet.
Ik klaag vrijwel nooit, gewoon omdat ik weet dat ik daar niet gelukkiger van wordt, maar eigenlijker zou er meer geklaagd moeten worden. Zeker als ik jou nu zo hoor.
pi_135659355
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen
In een sterrentent eet ik eigenlijk nooit a la carte, als dat al kan. Gewoon zoveel gangen als je leuk vindt met een wijnarrangementje (of bob) erbij en genieten maar. Ik heb trouwens wel eens biefstuk gehad, van een pseciaal hollands rund, grasgevoerd en met mierenpootjes gekieteld... wel verwerkt in een gerecht met allerlei andere zaken.

Maargoed, wel zat wild en ander soort 'biefstuk'en nog nooit een slecht stukje gehad, alhoewel het de ene keer beter was dan de andere.
Whatever...
pi_135660046
quote:
99s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 21:54 schreef CrashO het volgende:

[..]

Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je? :') Lekkere ober.. Als jij gewoon zorgt dat de klant krijgt wat hij bestelt is er geen probleem.

Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven)
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
5 Ferrari's op videoband!
pi_135660733
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
:')
Zal de boel even versimpelen voor je. Dus als ik vraag om een rode biefstuk. Vind jij dat ik geen recht heb om er iets van te zeggen wanneer ik een doorbakken schoenzool krijg? Of een klomp ijs die 2sec in de pan heeft gelegen?
Dat heeft niets te maken met `sophisticated` zijn maar gewoon krijgen waar je om vraagt. Ik kan geen huis in elkaar bouwen, dus bied dit ook niet aan aan mijn klanten. Waarom zou ik dan wel van een restaurant moeten accepteren die claimed biefstuk te kunnen serveren? Als je geen biefstuk kan bakken, serveer het dan niet.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-01-2014 23:28:32 ]
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:32:14 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135660928
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135661066
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
5 Ferrari's op videoband!
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:36:49 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135661105
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Precies dit is wat ik bedoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135661125
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Het zou godverdomme wat zijn als je iemand inhuurt en hem dan niet kan aanspreken op de kwaliteit van wat er geleverd is. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.
Whatever...
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:39:27 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135661197
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.

Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Je bent het voorbeeld van de kritiek die er is op de service in de horeca.
Iemand die in een dienstverlenend beroep werkt maar geen diensten wil verlenen.
iemand die gastvrijheid in het vaandel behoort te hebben maar schijt heeft aan gasten.

Je bent echt de personifiëring van alles wat mis is in de horeca.

Ga alsjeblieft een ander beroep uitoefenen waarbij je niet met mensen hoeft om te gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 januari 2014 @ 23:51:46 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135661634
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:37 schreef Spanky78 het volgende:

. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.
Precies mijn gedachten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135690293
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
_O-

Ik hoop echt dat je de boel opzettelijk aan het zieken bent. Dit kan je toch niet menen man.

In wat voor soort restaurant werkte je precies?
pi_135691141
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 19 januari 2014 @ 20:27:55 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135691239
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 20:26 schreef Mr T-Bone het volgende:
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren.
zelfkennis is iets moois
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 januari 2014 @ 20:48:32 #301
224960 highender
Travellin' Light
pi_135692748
Wanneer ik in een Belgisch restaurant bleu bestel dan kan ik daar op vertrouwen, in Nederland vraag ik wel altijd een ontvangstbevestiging van de order.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')