Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mijquote:Op woensdag 8 januari 2014 12:49 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee want van een kok die biefstuk op het menu heeft mag je verwachten dat die dat wil en kan bakken. Hij/zij biedt de dienst immers aan. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat je een rare stake besteld en hem doorbakken krijgt, je gewoon weg kan lopen en niet betalen. (echter ook niet eten, want eten is aanvaarden).
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik refereerde aan Weltschmerz zijn eerdere sneeren richting mij
Ten eerste is het onzin en ten tweede ging je daarvoor al tekeerquote:Op woensdag 8 januari 2014 13:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Sneren? Ik zeg alleen dat als jij een perfect gegaarde ossenhaas en entrecote wil je ze niet aan één bot moet bestellen in de vorm van een T-bone of Porterhouse. Maar dat is geen excuus om ze allebei te doorbakken.
Ik geef je helemaal gelijk dat je mag verwachten dat als je een T-bone rood bestelt dat die dan rood is en alleen de haas iets te ver door is. Alleen ik deel je ervaring gewoon niet dat het zo vaak fout gaat. Dat zou best wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik dat soort dingen doorgaans eet in tamelijk eenvoudige tenten die zich graag laten voorstaan op hun stukken rundvlees.
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).quote:Op woensdag 8 januari 2014 12:34 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd vind ik het vrij hooghartig om te denken dat als je 50 euro wil uitgeven iedereen maar voor je moet kruipen. Als ik een timmerman inhuur dan vraag ik hem ook niet om de vloer te schrobben. Vrije mensen beslissen zelf welk werk ze tegen welk bedrag voor je willen doen.
[..]
Ik gun iedereen zijn eigenaardigheid. Dan vind ik het juist beleefd om meteen al duidelijk te maken wat je van plan bent voor welk geld te doen.
Waar wordt jij beledigd?quote:Op woensdag 8 januari 2014 14:18 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Lijkt mij dat er een een groot verschil is tussen eisen dat de bediening voor je moet kruipen en niet beledigd willen worden (door degene waaraan je net 50 euro hebt/gaat overhandigd).
Jij claimt niet beledigd te willen worden, en nu zeg je dat je dat niet wordt? Wat is je probleem nu eigenlijk?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:19 schreef Redcoon het volgende:
Ik? Nergens, ik eet mijn steak rare/medium-rare en mijn hamburgers met de hand. Het gaat mij er niet om dat ik me aangevallen voel. Ik het gewoon niet netjes.
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:27 schreef Redcoon het volgende:
Ik vind gebrek aan hoffelijkheid en arrogantie niet niks.
Daar begon het mee, als het niet de duidelijk is neem dan de conversatie nog een keer door.quote:Op woensdag 8 januari 2014 16:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net had je het over beledigd worden terwijl je dat niet werd, en waar komt dit vandaan?
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.quote:Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...
Ze komen er gewoon mee weg.
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.quote:Op donderdag 9 januari 2014 01:38 schreef maulibu het volgende:
Alle steaks gaan waarschijnlijk tegelijk in de pan, de meute mediums de oven in, rare op een plaatje onder de oven. Groentegarnituur gaat uit het water, steak krijgt nog een tik in de oven en de borden worden opgemaakt. Althans, zo heb ik het in de meeste zaken meegemaakt. Door die tik op 160 slaat 'ie door maar anders is je steak inmiddels koud. (Ik begrijp dat ik jou dat niet hoef uit te leggen, not the way to go maar zo gaat helaas vaak wel)
Ja, maar er zijn natuurlijk genoeg restaurants die niet fatsoenlijk zijnquote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
Dat valt nog redelijk tegen denk ik.quote:Op donderdag 9 januari 2014 09:23 schreef SjaakBauer het volgende:
[..]
Gelul. Een beetje fatsoenlijk restaurant maakt het juist ontzettend veel uit wat ze de consument voorschotelen.
[..]
In toko's waar je 8,50 voor je hoofdgerecht betaald, ja. Daar moet je dan ook geen steak bestellen.
Kijk..dat zijn de mensen die hun moment nemen om in huiselijke sfeer zichzelf te trakteren.quote:Op donderdag 9 januari 2014 00:57 schreef golfer het volgende:
Ik heb me vanavond toch weer een lekkere biefstuk gebakken. Goed vlees van de slager. Een uur van te voren uit de koeling gehaald. Even ingepeperd en dan met echte boter in de pan op hoog vuur ca. 2 minuten, elke 20 seconden om en om kerend, gebakken. Nagezouten.
Buitenkant knapperig, binnenkant rood.
Kobequote:
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??quote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etcquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:12 schreef Geerd het volgende:
[..]
Godver hoe krijg je dat weg dan? Beetje rood en bloed och maar dat is gewoon rauw man??
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ik maar nooit steak tartare bestellen, of een broodje ros, carpaccio, broodje Mett, filet americain, osseworst, etc etc
Nog nooit goede steak gehad dus.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:28 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk, je kauwt je dan toch de tering en nog krijg je het dan niet weg?
Filet Am, osse worst allemaal zacht is zo weg.
Uhmzz dan zal het daar idd wel aan liggen, krijg hem vaak wel lekker maar wanneer een dikker stuk wat roder is wordt het meteen wat taaier.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nog nooit goede steak gehad dus.
Een goede steak is mals.
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Eet regelmatig riblap als steak.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:39 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ja idd riblabben stoof ik altijd 3/4 uur.
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzoquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet regelmatig riblap als steak.
Smakelijker dan ossehaas
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Nee, paar goede slagers in mijn omgevingquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ohw? Gewoon bakken? Ben je zelf slager ofzo
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vleesquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
En het is juist zo mooi en lekker.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het ook prachtig, alleen denk ik dat libelle lezend Nederland in 1 nacht grijs wordt bij het zien van zulk vlees
Ik ben graag bereid meer te betalen voor goed vlees, maar niet voor lulkoek.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:03 schreef golfer het volgende:
[..]
En het is juist zo mooi en lekker.
wel een beetje duur.
http://www.dryagedmeat.nl/Aberdeen-Angus-rund-c-252.html
C1000 toen het A&P was, had goed vlees, kocht daar vaak sucade die zo mooi was als kobe, de zeen in het midden uitsnijden en je had goddelijk lekkere ministeaks,quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Hier net zo bij de lokale jumbo. Die hadden een tijd lang fantastische bieflap die veel en veel beter was dan de biefstuk en kogelbiefstuk. Helaas zijn ze een tijdje geleden overgegaan op te dunne onmalse meuk, dus laat ik het maar weer links liggen.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 19:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Vroeger vroeger toen er nog een C1000 hier bestond met een eigen slager.... toen kon je beter bieflapjes nemen... die waren zo goed, echt niet te mislukken gewoon.
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 16:31 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Je werkt ergens, daar werk je om geld te verdienen voor je baas en als de klant het zo verkocht wil hebben verkoop je het gewoon zo.
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 10:53 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Dus als ik bij de snackbar m'n patat met apestront wil in plaats van pindasaus of mayo, dan zijn ze dus verplicht om dat te doen volgens jou?
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:00 schreef mytec het volgende:
[..]
als jij die saus "apenstront" aanbied wel ja. het is een bereidingswijze geen extra toevoeging. als jij rauwe patat lekker vind dan kan je dat krijgen lijkt me. Anders moeten ze meteen zeggen dat kunnen we niet.
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Patat is een leuke vergelijking, bij de meeste burgertenten krijg je dunne friet die of helemaal slap is, of compleet korst.
Recent bij de Mc in Zwolle was men in staat om ze aan de buitenkant knapperig te maken en toch bloemig aan de binnenkant.
Dat is hoe friet voor mij hoort te zijn,
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:08 schreef mytec het volgende:
[..]
Friet is ook heel persoonlijk, voor mij moet het in ieder geval knapperig zijn wat helaas bij de meeste mc and bk's niet zo is.
Jij die bij een Mac ging eten? En dan zijn er nog mensen die jou elitair noemenquote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
quote:Op zaterdag 11 januari 2014 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De McD in Zwolle aan de snelweg daar was sowieso een vreemde gewaarwording, het was opgeruimd, schoon, de toiletten waren brandschoon en fris ruikend, de burgers waren warm en de friet perfect.
Zelden dat je een McD zo aantreft.
Tisser, knul?quote:
Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proevenquote:Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...
[ afbeelding ]
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
[ afbeelding ] )
Ik woon boven een supermarkt lieve schat.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Je wacht tot dat Feyenoord weer kan spelen zodat je boodschappen kan doen?
ok lieve hommotje xoxoquote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:50 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Ik woon boven een supermarkt lieve schat.
Zelf kopen en bakken. Rare bakken kan eigenlijk niet mislukken als je je aan een paar simpele regeltjes houdt, daarom is het ook zo achterlijk dat het in de horeca zo vaak fout gaat. Medium bakken is veel lastiger te timen, vind ik althans.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 13:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit een "rare steak" gegeten. Ik ben er echt benieuwd naar maar ik heb geen idee waar ik goede steak zou kunnen eten. Ik heb het idee dat ik het dus nooit zal kunnen proeven
http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htmquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Probleem is vaak dat het vlees te kort afgehangen is. Heb je een goede koe, en je hangt hem goed af kan je riblappen (wat nu stoofvlees is) eten als steak.
Afhangen in een koelhuis kost echter tijd, en er is vochtverlies, en dan verdient men niet genoeg.
Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshopquote:Op vrijdag 10 januari 2014 18:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Slagerij Chateaubriand hier in de buurt doet aan dry-aging .Prachtig om te zien in die vitrine.
Ja, bij de Hanos kan je op bestelling vlees zo laten rijpenquote:Op zaterdag 11 januari 2014 17:07 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
http://www.lafrieda.com/DRY_AGED_PRIME_BEEF_s/1826.htm
![]()
Ken jij zoiets in Nederland?
[..]
Ze mogen Robin wel inhuren voor de foto's in de webshop
Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd.quote:Op maandag 13 januari 2014 18:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Kom net terug van een paar dagen Franse Bourgogne. In het kleinste dorpje van letterlijk 1 straat op de gok het enige restaurantje binnengelopen. Binnen een grote haard met smeulende kolen waarop het vlees werd bereid. Kazige kunst aan de muur en van kleur veranderende ledjes.
Voor 15 euro at ik een plankje charcuterie (rilette van eend, pate van konijn, worsten en zuur), een perfect gegrild stuk bavette (bleu) met aardappelgratin en bonensalade en een stuk bitterkoekjestaart met frambozensorbet. En dat is inclusief de twee glazen wijn. En een hand van de chef en zijn vrouw.
Fuck man
En geen reet verdienenquote:Op maandag 13 januari 2014 19:27 schreef mytec het volgende:
[..]
Het zou toch prachtig zijn om eigenaar/kok te zijn van zo,n restaurantje. Klanten hartstikke tevreden echt met passie wordt er voor je gezorgd.
Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden.quote:
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:37 schreef mytec het volgende:
[..]
Nee maar als ik dat zo lees kan dat ook wel 20 euro kosten, je kan ook op grote schaal goed voor je klanten zorgen. Maar er is in Nederland waarschijnlijk bijna geen restaurant te vinden waar ze vlees in de openhaard bereiden.
Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel.quote:Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
Is een uurtje rijden van florence,quote:Op maandag 13 januari 2014 19:49 schreef mytec het volgende:
[..]
Dat staat ook zeker nog op mijn lijst, waarschijnlijk in de lente naar Firenze (florence) en dan een Fiorentina steak eten, echter niet in Firenze want dan betaal je veelste veel.
Aan goed vlees komen is lastiger, Chianina (het merk koe) is niet echt makkelijk aan te komenquote:Op maandag 13 januari 2014 19:57 schreef Hyperdude het volgende:
Kan je prima zelf doen.
3 pond
3 vingers dik
3 minuten per kant
3 minuten rechtop laten "uitlekken"
Klaar
Jammer het is rechtsonder van florence.. als het er boven lag had ik met de fiets heen gekund.quote:Op maandag 13 januari 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is een uurtje rijden van florence,
Surequote:Op maandag 13 januari 2014 22:36 schreef Equites het volgende:
Er zijn ook zat gasten die hem superrood vragen en hem dan alsnog terugsturen omdat ze de biefstuk te rood vindenJe bent niet de enige gast van die dag Piet.
En ja 95% van de koks is te idioot om een normale steak te kunnen bakken ja.quote:
Gros van Nederland vraagt om een medium maar gaat vervolgens lopen zeikstralen bij de bediening omdat hun stuk vlees nog rood is.quote:
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.htmlquote:Biefstukje wordt delicatesse
Roy Klopper
AMSTERDAM -
Een smakelijk stukje vlees verdwijnt de komende jaren in veel restaurants langzaam maar zeker van de menukaart.
Dit nu nog onwerkelijk klinkende toekomstbeeld schetst Lodewijk van der Grinten, directeur van de koepelvereniging Koninklijke Horeca Nederland. Door grote stijgingen van de inkoopprijzen zal het vooral voor de goedkopere eetcafés op termijn niet meer rendabel zijn een biefstukje of een varkensrollade aan te bieden. Daar komt nog bij dat er een kentering wordt voorzien in de wensen van de consument.
Deze gaat in toenemende mate vragen naar duurzaam voedsel. Hierdoor gaan de menukaarten sterk veranderen.
Ja, ik zie de vleesarme steakhouses al al paddestoelen uit de grond schietenquote:Op woensdag 15 januari 2014 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Binnenkort kan de horeca sowieso geen steak meer bakken
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)t_delicatesse__.html
In Toulouse:quote:Op maandag 13 januari 2014 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In Toskane gegeten bij Archimede, in Reggello, behalve de beste steak Forentine die ook op houtskool werd gemaakt, at ik daar een andere keer houtduif die in de hete as was gegrilled.
Hij werd heel geserveerd, incluus kop en met een laagje as er nog op, was op 10 sept 2001, kan me de datum nog herinneren
en een eigenaar die tegen een collega zei die een cola light wilde:quote:Sa spécialité : ses viandes grillées au feu de bois,
Zelden beter eend gegeten dan daar..quote:Light, light? We do not do light here
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.quote:Op woensdag 15 januari 2014 09:27 schreef Kreator het volgende:
Het ligt gewoon aan de locatie. Als ik bij een goed restaurant (ster, of tegen ster aan) een ossenhaasje bestel, dan krijg ik die altijd zoals ik hem wil.
Bestel ik bij de lokale vreetschuur een biefstuk, dan krijg ik die maar zelden zoals ik hem bestel.
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 19:29 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ken dan eigenlijk weer geen restaurant met een ster of 'tegen een ster aan' waar je 'gewoon een ossenhaasje' kan bestellen.
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je?quote:Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Ja, kritiek is nooit leuk. Maar je kunt beter gewoon zorgen dat er niks te klagen valt.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 20:47 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Ik heb ooit gewerkt als ober, en had een gruwelijke hekel aan die lui die biefstuk bestelden en net als jullie gingen klagen dat het niet goed was.
Van die figuren die indruk wilden maken op hun tafelgenoten, zo van 'kijk mij eens de culinaire kenner uithangen, die het beter weet dan de kok'
En dan terwijl ik nog aan tafel stond, of een tafel naast hen, geniepige beledigende opmerkingen maakten over de service/eten/personeel. Op een toon van dat ik het niet moest horen, maar toch stiekem weer wel.
In een sterrentent eet ik eigenlijk nooit a la carte, als dat al kan. Gewoon zoveel gangen als je leuk vindt met een wijnarrangementje (of bob) erbij en genieten maar. Ik heb trouwens wel eens biefstuk gehad, van een pseciaal hollands rund, grasgevoerd en met mierenpootjes gekieteld... wel verwerkt in een gerecht met allerlei andere zaken.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dit, en in een sterrentent ga ik geen steak bestellen
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 21:54 schreef CrashO het volgende:
[..]
Dus als ik een `rare` biefstuk bestel en ik krijg er een die doorbakken is of eentje die nog meer gemeen heeft met een klomp ijs dan biefstuk. Heb ik geen recht om te bitchen bij je?Lekkere ober.. Als jij gewoon zorgt dat de klant krijgt wat hij bestelt is er geen probleem.
Kijk, als iemand rare of bleu bestelt en dan gaat bitchen dat het te rood is, dan mag je bitchen. Maar als het vlees niet als gevraagt is is een klacht imo terecht en moet je als bedienend persooneel je smoel houden en gewoon je werk doen. (en eventueel de Chef een uitbrander geven)
quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.
Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horecaquote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.
Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je houding is tekenend voor wat er mis is met veel horeca
Precies dit is wat ik bedoel.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Het zou godverdomme wat zijn als je iemand inhuurt en hem dan niet kan aanspreken op de kwaliteit van wat er geleverd is. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
Je bent het voorbeeld van de kritiek die er is op de service in de horeca.quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:08 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als je er zoveel verstand van hebt bak je ze thuis zelf maar.
Dit soort neppe mensen willen gewoon interessant doen met hun biefstuk, en net doen alsof ze Cas Spijkers (god hebbe zijn ziel) himself zijn.
Zo van kijk mij sophisticated zijn met m'n biefstuk en exclusieve wijn waarvan ik stiekem thuis alles heb gegoogeld zodat ik ook nog de quasi-vinoloog kan uithangen.
Precies mijn gedachtenquote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:37 schreef Spanky78 het volgende:
. Je zou bij de NS moeten gaan werken, past precies.
quote:Op zaterdag 18 januari 2014 23:35 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Als ik geen zin heb om m'n ramen te wassen, en ik bestel een glazenwasser.
Dan ga ik ook niet zeuren dat het niet goed is. Had ik zelf maar een sopje moeten maken en moeten wassen en zemen zoals ik zelf wil.
zelfkennis is iets mooisquote:Op zondag 19 januari 2014 20:26 schreef Mr T-Bone het volgende:
Probleem is wel dat veel Nederlanders niet of niet zeker weten wat het goed is en dan niks durven zeggen, en veel andere Nederlanders dat ook niet weten maar er juist wel iets van zeggen om zichzelf te profileren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |