abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:02:57 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134933626
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu.
What the fuck horekaffers, waarom?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134933676
Kan je het niet voordoen in de keuken ?
pi_134933698
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen.

Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ?
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:10:06 #4
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_134933837
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...

Ze komen er gewoon mee weg.
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:15:04 #5
393211 Ambicioso
Bzzt electricity
pi_134933971
Inderdaad. Was laatst in een discotheek en ze bakten er niets van.
pi_134934007
Ik bak mijn steaks ook liever zelf.
ga alleen nog zakelijk uit eten
pi_134934013
Dan moet je naar AC in Reeuwijk gaan.. vraag je om medium krijg je rauw
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:26:47 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934402
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:04 schreef arjan1112 het volgende:
Kan je het niet voordoen in de keuken ?
Ik heb dat serieus een keer voorgesteld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:28:10 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934462
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:05 schreef Fatty het volgende:
Buitengewoon storend als je niet krijgt wat je besteld heb. Zou et zelf gewoon terug sturen, laat ze et maar goed doen.

Tevens, wat verstaan we onder '' horeca '' de lokale vreetschuur of een sterren restaurant in een stad ?
Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134934530
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gezegd, terugsturen doe ik, maar dan kan je dus pas gaan eten als de rest al klaar is.
Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:30:27 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934553
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:29 schreef Fatty het volgende:

[..]

Inderdaad, dat is dan een nadeel, lastig.
Volgende keer maar de hele tafel terugsturen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134934580
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgende keer maar de hele tafel terugsturen
:+ Allemaal het zelfde bestellen en dan inderdaad gewoon hele tafel terugsturen, dan zullen ze et snel genoeg leren.
Death is my calling, vengeance my creed -- Kratos
pi_134934670
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook :P
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:35:53 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134934732
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:34 schreef Scorpie het volgende:
Zeg ff hoe je dat moet doen piet, kan ik het thuis ook :P
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #27
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134934846
first world problems

jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
pi_134935022
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems

jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
ik vind een medium al niet te eten meer :D echt daar zit ik niet op te wachten.

En dan heb je ook nog de mensen die er vanuit gaan dat mijn vriend dat wel zal hebben gekozen en krijg ik zijn bord voor mij neergezet }:|
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:47:14 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935124
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:39 schreef Deeltjesversneller het volgende:
first world problems

jammer maar helaas, waarom zou je je er druk om maken? een medium is ook wel lekker hoor.
Kijk, de zesjescultuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935158
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt dat 8-) Ik vraag namelijk altijd om rare omdat ik het liefst mijn steak medium heb. Maar als ik medium vraag dan krijg ik well done, dus vandaar dat ik om rare vraag.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:51:51 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935286
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Vraag om een rauwe steak, misschien werkt dat 8-) Ik vraag namelijk altijd om rare omdat ik het liefst mijn steak medium heb. Maar als ik medium vraag dan krijg ik well done, dus vandaar dat ik om rare vraag.
Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.
Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had.
Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935336
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:

Ik overdrijf ook bij het bestellen soms, seconden per kant, hij moet net even de grill gevoeld hebben.
Slechts 1 keer kreeg ik hem ook zo. Letterlijk een rauwe steak die aan iedere kant net de grill geraakt had.
Heerlijk opgegeten en de bediening stomverbaasd mijn complimenten gegeven. (Blockhaus Düsseldorf kan echt steaks bakken)
Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:54:04 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935372
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Maar eigenlijk godgeklaagd dat je moet overdrijven om te krijgen wat je hebben wilt :+
Zelfs al overdrijf ik enorm en breng de bediening aan het lachen daarmee, nog presteren ze het dan om hem niet zo te serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 december 2013 @ 18:55:30 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935416
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:10 schreef Yi-Long het volgende:
Omdat het de horeca geen fuck uitmaakt wat ze de consument voorschoteld, want die dokken toch wel, en de gemiddelde consument kan het eigenlijk ook geen fuck schelen, want die willen gewoon een gezellig avond je uit zonder gezeik...

Ze komen er gewoon mee weg.
Ik vrees dat dit de waarheid is trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935572
Volgende keer gelijk vragen of je de keuken in mag en je eigen steak maken
  dinsdag 31 december 2013 @ 19:02:09 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134935682
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij
quote:
Mangiare in Eindhoven

Mangiare is de reden waarom ik nog wel 10 keer nadenk voordat ik een steak zal bestellen in de horeca

- Heeft u een keuze kunnen maken?
> Ja, ik wil graag de ribeye steak, en ik wil hem rood.
- De Ribeye steak?
> Ja, ik wil hem hooguit 20 seconde per kant, hij moet nog moe zeggen, van mijn bord willen terug naar het weiland, zo rood wil ik hem hebben.
- okay, hi hi hi

Na een tijdje komt de steak, ergens tussen medium en doorbakken. Ik stuur hem terug met de opmerking dat ik hem rood had besteld.

Dit veroorzaakt enige paniek bij de bediening. De chef komt langs die me vraagt waarom ik de steak terug stuur, ik vertel hem dat ik hem zeer rood besteld heb en hem ook graag zo hebben wil. In plaats van dan te zeggen okay, gaat hij een discussie aan of ik dat wel echt wil, zo een steak is rauw van binnen, en wellicht niet warm (als je geen steak kan bakken wat doe je dan in de prof keuken vraag ik me af). Ik zeg dat ik weet wat ik bestel en dat ik geen discussie wil maar een rode steak. Weer de discussie in, of ik het zeker weet.
Nadat mijn gezelschap het eten al half op heeft komt mijn steak, en idd, direct uit de koelkast op de grill. Hij is formeel rood, maar deze kok verdient bijscholing over hoe hij steak moet klaarmaken. Zet het niet op de kaart als je het niet kan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134935839
Ik had paar weken geleden bij Van der Valk (Avifauna) een medium rare rib-eye steak besteld en kreeg em ook echt medium rare.
Bij Van der Valk :o. Supermals.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134936811
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is.

Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was".
pi_134937191
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:43 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Done!
dat wilde hij dus niet....... rare dat wilde hij... :P
pi_134937233
Ik bestel het maar niet meer. Ik kan het niet aanzien als ze goed vlees verkrachten. En als je dan ziet wat je er voor mag betalen schieten de tranen in je ogen.
pi_134937273
Keurslagers vallen vaak ook tegen, tenzij er echt een slager werkt die de goede stukken vlees weet te krijgen
pi_134937423
Voor steeds meer dingen geldt:
Als je wil dat het echt goed gebeurt, moet je het zelf doen.
pi_134938876
Bij de steakhouse waar ik altijd kom serveren ze bijna alleen maar rare of medium. Je krijgt echter wel een gloeiend hete plaat bij waar je zelf het vlees verder kan doorgaren. Het mooie is dat het super mals vlees is, zelfs bij well done blijft het mals en dat voor een betaalbare prijs
  woensdag 1 januari 2014 @ 01:17:29 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134944069
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 19:33 schreef lyolyrc het volgende:
Waarschijnlijk gaat de steak inderdaad direct vanuit de koelkast op de grill en bakt de kok de steak maar wat langer om te voorkomen dat die terugkomt omdat hij van binnen koud is.

Overigens is het ook moeilijk om malse biefstuk te krijgen bij slager en supermarkt. Mijn ouders heb ik ook al vaak zat horen roepen dat het "toch echt vlees van de Keurslager was".
Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.
Marketing
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 01:26:26 #34
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134944258
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis....
Siesta & Fiesta!
pi_134944584
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 01:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ze kopen een merk, keurslager, niet goed vlees.
Marketing
Ze keuren hun eigen vlees. :P

Gelukkig beginnen ze nu wel wakker te worden na taaie biefstuk, een homp varkenshaas met een netje er omheen die als varkensrollade is verkocht en nog wat meer van zulk soort oplichterij.

De "warme bakker" is van hetzelfde laken een pak.
  woensdag 1 januari 2014 @ 09:40:03 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134946473
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 01:26 schreef Bramito het volgende:
Piet, ik weer dat jr zuid europa niks vindt, maar denk er eens over na voir na je pensioen. Dat scheelt een hoop ergernis....
Nee, ik vind zuid europa om te leven geweldig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 10:27:47 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134946752
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 19:46 schreef Oceanonix het volgende:
Ik bestel het maar niet meer.
Dito.
pi_134946986
Lastig probleem ja. Bestel altijd rare, krijg meestal tussen medium en Well done in. Terug sturen doe ik niet ivm ongezellig eten.

Op de Azoren ooit mooi concept gezien. Kreeg je een gloeiend hete stenen plaat met daarop een rauwe steak. En daarbij zooitje kruiden en sausjes. Kon je hem maken zoals je zelf wilde
hardcoholic
pi_134947024
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap :r

Mensen die interessant willen doen :')
5 Ferrari's op videoband!
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:06:18 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134947046
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout.

Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 01-01-2014 11:12:50 ]
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:10:59 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134947087
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:03 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Wie gaat er nou rauw vlees eten, smeerlap :r

Mensen die interessant willen doen :')
Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...



(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

)
pi_134947097
nasty
5 Ferrari's op videoband!
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:13:18 #43
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_134947103
Had je in NL maar meer goede tenten zonder pretenties! ;)

How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_134947175
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik stuur 'm trouwens alleen terug als ie echt grijs is en als ik het zoals Piet overduidelijk had gezegd en zwaar had overdreven: "rauw, blue, bloedend, rauw, niet medium, te rauw kan niet, te medium kan heel makkelijk, ik wil hem echt ROOD EN RAUW!" En dan voel je je een zeikerd, maar ja, liever vooraf een zeikerd dan achteraf, denk ik dan. Maar dan nog gaat het meestal fout.

Maar goed, een goed gebakken medium rare lust ik vaak ook nog wel. Helemaal sinds ik ze zelf thuis ook steeds vaker medium rare en zelfs medium bak. Maar dat komt door het roken of bereiden in warmwaterbad. Maar dat is toch anders dan dat je hem 6 minuten in een pan bakt.
Waarom ga je uit eten om iets te eten dat je thuis ook bakt? :')

Eet het dan ook thuis als je het zelf beter kan.
5 Ferrari's op videoband!
  woensdag 1 januari 2014 @ 11:26:22 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134947254
Dat doe ik dus ook meestal.
Komt nog zelden voor dat ik steak bestel als ik uit eten ga.
pi_134947940
Ik deel die ervaring eigenlijk niet. Ik ken het wel van vroeger, maar ik ben zelf wat effectiever gaan communiceren, en die droevig goedkope eetcafeetjes met die eeuwige droevige salades en medium steaks bestaan eigenlijk niet meer. Het is allemaal wat hoger in de markt en ze vragen tegenwoordig uit zichzelf hoe je hem wil hebben.

Maar ik ga dan ook vooral steak eten in tenten die de indruk wekken daarop geconcentreerd te zijn. Je hebt van die tenten die dan de obligate steak op de kaart hebben staan omdat er in een gezelschap vaak wel iemand is die niks anders lust, maar die vinden dat dus niet interessant. En je hebt eetcafes en restaurants die een heleboel verschillende kortgebakken rundvleesproducten aanbieden, die begrijpen doorgaans wel wat ik bedoel.

Zo was ik een keer verdwaald in het pittoreske doch tamelijk uitgestorven Zeegse. De snackbar konden we niet vinden, maar een of andere Western tent, serveersters in Cowboyhoed en spijkerbroek, pindadoppen op de vloer, bier in pullen etc. adverteerde zich duidelijk met nogal kitscherige buitenverlichting, niet mijn natuurlijke habitat in ieder geval. Dus ik zag het stuk vlees met angst en beven tegemoet, maar die was werkelijk uitstekend gebakken. Maar die zijn er op gespitst, terwijl dat voor een chef met pretenties in dito restaurant iets zal zijn wat hem niet boeit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134947986
Een goede biefstuk bakken is meer dan alleen een stuk vlees in de pan gooien. Het is een techniek die helaas niet heel veel mensen meester hebben/willen/kunnen maken. Het is ook lastig omdat niet alle stukken even groot zijn, even dik, evenveel vet etc. Alleen met veel ervaring kan je dus voelen en zien hoe het je biefstukje vergaat.

Maar het probleem is dat de meeste mensen en "koks" ook niet weten dat er meer dan 2 soorten biefstuk zijn. Men kent over het algemeen alleen maar biefstuk en kogelbiefstuk , maar weet bij god niet wat er nog meer is.
Hetzelfde als mensen die naar een slager gaan en niet eens weten, vragen, of vermeld krijgen om wat voor biefstuk het gaat. Van welk deel van de koe. Men koopt en verkoopt heel veel "vlees" onder de noemer biefstuk.
Men weet niet eens of het een stuk is uit het spierstuk of uit een dikke lende. Laat staan dat men dan weet wat een "goede" biefstuk zou zijn omdat ieder deel vlees zijn eigen smaak, textuur en bereiding heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillen per ras van de runderen. Een Franse Limousine smaakt echt wel wat anders dan een Aberdeen Angus.

Er zijn veel stukken vlees van het rund wat de universele naam Biefstuk draagt ( want zo noemde we de Steak voordat we Amerikaanse termen interessanter vonden ;) ) Helaas weten de meeste mensen niet eens welk stukje vlees ze mee naar huis krijgen. Of wat men in een restaurant voorgeschoteld krijgt.

Biefstuk is immers biefstuk.... toch...
pi_134949860
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iets waar ik mij al jaren aan erger medefokkers, waarom kan 90% van de horeca het niet voor elkaar krijgen een steak of biefstuk te serveren zoals ik hem bestel?
Ik wil mijn steak rood en bloederig, heel rood, heel bloederig.
Dit vertel ik altijd aan de bediening. Hij moet nog moe zeggen. Toch krijg ik hem vrijwel altijd ergens tussen medium en well done.
Terug sturen?
Ja, dan krijg je een kwartier later je steak medium-rare (nog steeds niet rood) als de rest van je gezelschap al aan de koffie zit, want zeikerds
Maak zelfs mee dat de bediening een discussie aan wil gaan, ja maar dan is hij koud van binnen (als je geen steaks kan bakken moet je niet in de keuken gaan staan), wilt u hem dan echt rood (ja ik bestel hem rood dan wil ik hem niet in metalic grijs of wit)
Zelden krijg ik hem medium rare of zelfs maar echt bleu.
What the fuck horekaffers, waarom?
Dat is Piet omdat men in Nederland zich teveel laat leiden door het adagium dat vlees bijna altijd doorbakken moet zijn. Bloederig wordt als snel geassocieerd met rauw en niet goed. Beetje hetzelfde verhaaltje dat je bij vlees altijd rode wijn drinkt. Kul natuurlijk,maar dat wordt ze vanaf het begin zo bijgebracht waardoor je dit soort irritaties krijgt als je er als klant vanaf wijkt. In Nederland ben je ook niet een gast als in "belangrijk = iemand die geld komt brengen." Nee, in Nederland ben je een passant die de eer heeft de horeca zaak te bezoeken en zich over te geven aan wat zij voor jou goed achten. }:|

En dat men geen goede steak kan bakken of überhaupt de verschillen kent tussen rare-welldone-e.d.is mij niet vreemd want ik durf er gif op te nemen dat zeker 75% van de koks ook niet weet hoe men een echt goede omelet weet te bakken.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-01-2014 14:04:08 ]
pi_134951766
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Genoeg mensen, anders zou die bereiding niet al honderden jaren bestaan...

[ afbeelding ]

(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:

[ afbeelding ] )
En dat zonder toestemming? :P
hardcoholic
  woensdag 1 januari 2014 @ 15:31:35 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134951965
Uiteraard.
pi_134952017
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 12:13 schreef Shaggy8675 het volgende:
Een goede biefstuk bakken is meer dan alleen een stuk vlees in de pan gooien. Het is een techniek die helaas niet heel veel mensen meester hebben/willen/kunnen maken. Het is ook lastig omdat niet alle stukken even groot zijn, even dik, evenveel vet etc. Alleen met veel ervaring kan je dus voelen en zien hoe het je biefstukje vergaat.

Maar het probleem is dat de meeste mensen en "koks" ook niet weten dat er meer dan 2 soorten biefstuk zijn. Men kent over het algemeen alleen maar biefstuk en kogelbiefstuk , maar weet bij god niet wat er nog meer is.
Hetzelfde als mensen die naar een slager gaan en niet eens weten, vragen, of vermeld krijgen om wat voor biefstuk het gaat. Van welk deel van de koe. Men koopt en verkoopt heel veel "vlees" onder de noemer biefstuk.
Men weet niet eens of het een stuk is uit het spierstuk of uit een dikke lende. Laat staan dat men dan weet wat een "goede" biefstuk zou zijn omdat ieder deel vlees zijn eigen smaak, textuur en bereiding heeft. Om nog maar te zwijgen over de verschillen per ras van de runderen. Een Franse Limousine smaakt echt wel wat anders dan een Aberdeen Angus.

Er zijn veel stukken vlees van het rund wat de universele naam Biefstuk draagt ( want zo noemde we de Steak voordat we Amerikaanse termen interessanter vonden ;) ) Helaas weten de meeste mensen niet eens welk stukje vlees ze mee naar huis krijgen. Of wat men in een restaurant voorgeschoteld krijgt.

Biefstuk is immers biefstuk.... toch...
Struisvogelbiefstuk :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
"AAAAAHH ZENNE MOAT, WOARST VLEISCH"
  woensdag 1 januari 2014 @ 16:15:32 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134952936
Als ik iets nooit bestel in een restaurant is het een biefstuk of een entrecote. Nog nooit een behoorlijke gekregen zoals ik hem wil hebben.

Gelukkig is er meestal wel een andere keuze aan vlees of vis waar ze over het algemeen niet al te veel aan kunnen verklooien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 1 januari 2014 @ 16:56:22 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134953979
Toch vraag ik me af wat het is
Net zoals dat bakkers niet in staat zijn een stokbrood te bakken, in de binnenlanden van Laos krijg je betere baguettes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:28:18 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134956408
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:30:10 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134956475
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt.
Wel eens in Frankrijk een goed stokbrood gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:32:46 #56
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_134956552
omdat de nederlandse klant het verschil toch niet weet, wil weten.
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:35:27 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134956606
quote:
9s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:32 schreef Life2.0 het volgende:
omdat de nederlandse klant het verschil toch niet weet, wil weten.
Ik denk een paar dingen
1 Bediening geeft het niet door aan de keuken, omdat ze te dom zijn om te poepen
2 Keuken denkt het beter te weten dan de klant
3 Keuken intereseert het geen fuck
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:38:49 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134956679
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan, maar verklaard niet waarom als je hem uitdrukkelijk rood besteld hem medium doorbakken krijgt.
Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken.
En jouw punten 1 & 2. Punt 3 denk ik niet, niet in de tenten waar ik kom.


quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Wel eens in Frankrijk een goed stokbrood gegeten?
Nee, niet echt. Ik hou niet van stokbrood, dus zolang het maar enigzins vers is vind ik het goed.
In Nederland eet ik het zelden, omdat het niet hoeft.
pi_134956889
Als ik echt zin heb in mijn vlees op de juiste manier dan ga ik gewoon altijd naar hetzelfde restaurant.
En ik blijf gaan naar andere plekken maar ben dan eigenlijk altijd ontevreden.
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:51:39 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134957020
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Eigenwijzigheid. En onbekendheid met rauwe biefstukken.
En jouw punten 1 & 2. Punt 3 denk ik niet, niet in de tenten waar ik kom.


En niet in staat zijn, gewoon onkunde omdat men de steaks in de koeling heeft liggen en uit de koeling direct bakt, ergo, nooit in staat zullen zijn een goede rode steak te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134957051
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 december 2013 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:
horekaffers
Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 1 januari 2014 @ 18:55:31 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134957119
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:53 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Je bent je verder bewust wat het woord kaffer inhoud neem ik aan? En dan vooral de emotionele belading, niet de letterlijke betekenis.
Open er een politiek correct topic over
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134957228
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Open er een politiek correct topic over
Goede come back, welkom terug.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 1 januari 2014 @ 19:01:39 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134957280
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:59 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Goede come back, welkom terug.
En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134957425
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En de zware oh wat fout en erg emotionele lading is in zuidelijk afrika, in het Nederlands is het gewoon een niet al te snugger persoon
Gelukkig hadden wij in die tijd absoluut geen banden met ZA en het Afrikaans. Dat het "Goed gepraat" wordt door de definitie van het woord aan te passen in de van Dale betekend natuurlijk niet dat de oorsprong van het woord (en dan vooral de scheldende vorm ervan) veranderd is.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_134957464
Steak & horeca is het onderwerp van gesprek hier; over elk ander onderwerp mag je elders een topic openen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 1 januari 2014 @ 19:09:45 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134957518
Steak it is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 19:10:26 #68
63722 z80
I fink you freaky
pi_134957543
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Verschil in smaak.
Het gros van de koks en het gros van de Nederlanders wil zijn biefstukkie niet rood.
Verder houden we niet van stokbrood, dus dat maakt uberhaupt niet uit hoe die gemaakt wordt.
ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten.
ik moet het opeten niet hij.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_134957553
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Steak it is
"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit.

Succes met je steak trouwens, in mijn ervaring heb ik nooit problemen gehad met een Bleu steak bestellen, misschien eet je gewoon bij de verkeerde tenten?
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 1 januari 2014 @ 19:11:11 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134957556
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 19:10 schreef z80 het volgende:

[..]

ik ben niet het gros van de Nederlanders en wat de kok er van vind hoe ik mijn biefstuk/steak wil hebben zal me aan mijn reet roesten.
ik moet het opeten niet hij.
Hij is tenslotte je moeder niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 januari 2014 @ 19:11:53 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134957576
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 19:11 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

"Wil je een tissue?" - fijne ninja edit.

Succes met je steak trouwens, in mijn ervaring heb ik nooit problemen gehad met een Bleu steak bestellen, misschien eet je gewoon bij de verkeerde tenten?
Bestellen is het probleem niet, hem krijgen is het probleem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134958523
Ik test regelmatig restaurants en heb hier dus nooit problemen mee gehad, misschien een zeldzaam enkele keer een rare ipv medium rare gehad. In de meeste gevallen gaat het gewoon prima en smaakt het perfect!

quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik denk een paar dingen
1 Bediening geeft het niet door aan de keuken, omdat ze te dom zijn om te poepen
2 Keuken denkt het beter te weten dan de klant
3 Keuken intereseert het geen fuck
4 jouw communicatieve vaardigheden
5 je bent een zeurpiet
6 je komt bij de verkeerde restaurants
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  woensdag 1 januari 2014 @ 20:12:31 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134959730
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 19:41 schreef Sangha het volgende:
Ik test regelmatig restaurants en heb hier dus nooit problemen mee gehad, misschien een zeldzaam enkele keer een rare ipv medium rare gehad. In de meeste gevallen gaat het gewoon prima en smaakt het perfect!

4 jouw communicatieve vaardigheden
5 je bent een zeurpiet
6 je komt bij de verkeerde restaurants
Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.

Daar gaat dit topic over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134975752
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.

Daar gaat dit topic over.
Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed! ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  donderdag 2 januari 2014 @ 09:44:57 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134975787
quote:
10s.gif Op donderdag 2 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:

[..]

Nee hoor, heb nergens over heen gelezen en begrijp het topic erg goed! ;)
Wat is heen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134976053
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 20:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik denk dat je ergens overheen leest. Piet heeft het terecht over rare, als in blue en niet medium rare.
En die wordt in mijn ervaring, en ik test nogal wat meer dan gemiddeld restaurants, bijna nergens uitgeserveerd zoals besteld.

Daar gaat dit topic over.
Maar wat voor restaurants heb je het dan over?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:06:00 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976118
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar wat voor restaurants heb je het dan over?
Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:06:25 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976126
En ik denk dat 10% nog te hoog is ingeschat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:08:23 #79
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_134976170
Sja, het is idd lastig om het precies te krijgen zoals je wil. Ik vind Medium rare prima eten, maar dan bestel ik hem dus altijd rare, dan is het vaak net goed.

Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_134976294
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:08 schreef HeatWave het volgende:
Tot ik opeens in een steakhouse kwam waar ze het wel 100% goed doen, het kan dus echt wel. ben er nu al 3 keer teruggeweest.
Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt. :) Welke restaurant is dat trouwens?
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  Admin donderdag 2 januari 2014 @ 10:18:16 #81
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_134976320
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2013 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Iens verwijderde trouwens deze recentie van mij

[..]

Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.
Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar.
Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken?
We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen.
En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis :')
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_134976363
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het gaat niet om 10% die wel kan bakken, maar om het onvermogen van de meesten om het niet te kunnen of willen serveren zoals besteld.
Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:27:28 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976425
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die 10% is wat ik betwijfel. Ik denk dat de verhoudingen veel beter liggen in restaurants die de steak een eigen pagina op de kaart geven, en dat zijn over het algemeen niet de meest chique tenten. Als er tussen allerlei 'mooie gerechtjes' en liflafjes ook nog ergens een lap rundvlees staat omdat er nou eenmaal altijd klanten voor zijn dan kies ik doorgaans wat anders.
Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:28:19 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976436
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:18 schreef yvonne het volgende:

[..]

Sinds wanneer haalt Iens reacties weg? Het is een eerlijk verslag, geen oproep om de zaak te boycotten.
Maar het is echt onmogelijk om een stek te krijgen zoals je die hebben wil, ene hand steak, andere kant pan, beide zeggen elkaar even gedag, lap veles kan nog net moe zeggen en klaar.
Serieus, krijgen ze dit niet in hun opleiding hoe een goede steak te bakken?
We zijn geen uitzonderingen, ik hoor heel veel mensen 'goed bloederig' bestellen.
En je krijgt het maar hoogst zelden. Ja, thuis :')
Iens doet dat vaker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:34:19 #85
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_134976548
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:16 schreef Sangha het volgende:

[..]

Mooi, fijn dat het wel kan en dat je die ervaringen ook hebt. :) Welke restaurant is dat trouwens?
El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_134976691
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je begrijpt het punt nog steeds niet, net als Sangha
Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134976877
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:34 schreef HeatWave het volgende:

[..]

El Torado, reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Echt geweldig goed vlees ook buiten dat ze het goed klaarmaken.
Ok, ik heb daar nog niet gegeten, gaat op het lijstje voor de Amsterdamsessie. ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_134976910
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 11:10 schreef RobinOok het volgende:
(ha, ik zoek zo'n plaatje, ga naar die site en welke foto staat er potificaal bij dat artikel over perfecte steak? de mijne, hahahaha:
foutje...

[ Bericht 17% gewijzigd door Sangha op 04-01-2014 00:26:31 ]
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  donderdag 2 januari 2014 @ 10:54:29 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134976954
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Welk deel van het punt zou ik niet begrijpen?
Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134976989
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op :')
Even a broken clock is right twice a day.
pi_134977131
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat het hier gaat om het gros van de restaurants waarom men niet in staat is je steak zo te leveren als je hem bleu of rare besteld. Niet om de restaurants waar ze het wel kunnen, of wat voor een soort restaurants je gaat eten.
Nee, het gaat er niet om dat het wel eens fout gaat. Jij hebt het over het gros van de restaurants, meer dan 90% zelfs, ik deel die ervaring niet. Misschien heeft dat dan met het soort restaurant te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134977977
herken het eigenlijk ook niet echt, behalve in restaurants waar je vooraf een bepaalde 'mindere' verwachting van heb.
bestel mijn vlees altijd blue, vind saignant eigenlijk al niet rood genoeg maar het lukt bijna altijd prima.
als het niet blue is stuur ik het direct terug. nu moet ik zeggen dat mijn partner zijn vlees hetzelfde wil, dus als het fout gaat, gaat het bij beide fout en gaan beide stukjes vlees retour keuken, dus niet het probleem van niet meer gelijktijdig eten.

er zijn wel restaurants die het niet goed snappen maar dat zijn dan ook de restaurants waar ik niet snel een goed stuk vlees bestel, dan blijf ik bij vis.
gaat vind ik dan ook om 2 dingen; de kwaliteit van het vlees en de bereiding. je kunt een stuk vlees nog zo goed bereiden, als de kwaliteit niet je van het is, is het nog steeds niet ok.
je herkent dan echter wel een goede kok.
is het goed vlees maar weten ze het niet te bereiden; jammer, maar dan is het gewoon niet mijn soort restaurant.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_135001868
Nja, de combinatie van matig vlees, te koud in de pan gooien, nog maar even in de oven flikkeren totdat de rest van de tafel klaar is... dat geeft dit soort ellende.

Betere restaurants kiezen voortaan Piet?
Whatever...
pi_135013657
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen.

Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks.

Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan :r
pi_135014702
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 06:20 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik bestel maar zeer zelden biefstuk in de horeca. Ging laatst dan toch maar eens eten bij het zo vermaarde Loetje, met vier of vijf vestigingen hier in Amsterdam e.o. Razend populair en wordt altijd de hemel in geprezen.

Ik kreeg een stuk extreem magere ossenhaas geserveerd in, not fucking kidding, een plas bakmargarine (minstens een heel pakje) met de stukjes aanbaksel (zwart) die erin waren bezonken. Met twee stukken casino wit om te deppen. 22 piek of iets dergelijks.

Onvoorstelbaar dat mensen daar uren voor in de rij staan :r
Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_135014727
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 10:56 schreef danos het volgende:
Het meest zou ik inzitten over de lange wachtttijd tussen steak 1 en 2, wat zouden ze dan in die tijd met je steak doen? Om de beurt door de bilnaad heen trekken? Ik kijknergens meer van op :')
Lol, ook die ervaring deel ik niet! Hoop ik! :D
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  vrijdag 3 januari 2014 @ 09:34:44 #97
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135014781
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:28 schreef Sangha het volgende:

[..]

Dat klinkt idd wel erg slecht zeg. Heb je daar nog feedback op gegeven, ben erg benieuwd naar hun reactie.
Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.

Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten..
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135014922
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:34 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ik denk echt enorm keihard gelach voornamelijk. Dit is de manier waarop Loetje al jaren zijn biefstuk serveert en hij weet het nu te verdraaien tot iets verachtelijks, maar goddomme wat is het lekker.

Het is dus niet biefstuk op de traditonele manier, maar op zijn Loetjes, en dat is gewoon erg lekker. En daar zijn heel veel mensen het al eeuwen over eens, ze hebben inmiddels 4 vestigingen die elke dag stampvol zitten..
Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done... ;)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
  vrijdag 3 januari 2014 @ 09:43:46 #99
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_135014954
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:42 schreef Sangha het volgende:

[..]

Het is een tijdje geleden dat ik daar heb gegeten, maar ze werden toen niet zo geserveerd. Of mijn geheugen moet me parten spelen. Het was overigens wel erg lekker en goed klaar gemaakt. Ik vind overigens niet dat iets altijd maar traditioneel klaar gemaakt hoeft te worden, maar het moet wel smaken en vakkundig zijn klaar gemaakt. Zwarte aanbaksels is not done... ;)
Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_135014982
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 09:43 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Ik ben er 2 weken geleden nog geweest en het was weer erg lekker. Natuurlijk heel anders dan een "droog" gegrilde steak op houtskoolvuur. het is de Nederlandse manier van bakken in een pan met boter, veel boter.
Toch weer een leuke tip dan, gaan we ook maar weer eens op het lijstje zetten! :Y)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')